Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

ΠΡΟΡΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΤΗΣ Ι.Μ. ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΚΟΡΑΚΙΩΝ ΧΑΝΙΩΝ


ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑ ΝΥΜΦΟΔΩΡΑ: «ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΕΡΟΜΑΧΙΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟΥΣ»Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

28 Ιουλίου 2016 « Εκοιμήθη εν Κυρίω η πολυσέβαστη και πολυαγαπημένη γερόντισσα Νυμφοδώρα Λαγουδάκη, μοναχή της Μονής Τιμίου Προδρόμου Κορακιών, σε ηλικία 90 ετών.» 

Περί της σεβάσμιας αυτής γερόντισσας μάθαμε πολλά από αγαπητή της πνευματική κόρη , η οποία κάθε φορά που μιλούσε για την γερόντισσα αυτή αισθανόταν δίπλα την παρουσία της.

Αλλά και εμείς με αυτά που ακούγαμε αισθανόμασταν δέος, κατανοώντας πως ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ αναπαύεται στο ασκητικό πατερικό πνεύμα των ασήμαντων για τον κόσμο αυτό παιδιών ΤΟΥ.

Μια μέρα συμπονώντας για τα βάσανα των ανθρώπων μονολογούσε « γιατί ΚΥΡΙΕ τόσος πόνος;» και η απάντηση της ήρθε μονολεκτικά « ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΑ της είπε ο ίδιος ο Κύριος»

Τις ημέρες των μνημονίων που πηγαινοερχόταν οι Έλληνες πρωθυπουργοί στις Βρυξέλες για διαπραγματεύσεις την παρέλαβε ο ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ ΜΙΧΑΗΛ και επισκέφτηκε μαζί του τους συνεδριακούς χώρους.

Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ρωτούσε τον ΑΡΧΑΓΓΕΛΟ γιατί δεν υπάρχουν φώτα στα γραφεία αυτά και είναι όλα τόσο σκοτεινά.
Ο προστάτης της ΤΙΜΙΟΣ ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ και προστάτης της ιεράς μονής που εγκαταβίωνε της έλυνε κάθε απορία και δυσκολία που αντιμετώπιζε, συνομιλώντας μαζί του.

Πάντα η γερόντισσα ήταν δίπλα σε κάθε κατατρεγμένο , μάλιστα τους παρακολουθούσε από μακριά και όταν την επισκεπτόταν τους συμβούλευε με ΑΓΑΠΗ.

« αυτό που μετράει στην ζωή μας όλη είναι να είμαστε στα πόδια του ΧΡΙΣΤΟΥ» έλεγε

Μια μέρα την επισκέφτηκα μας είπε η πνευματική της θυγατέρα και δίχως να την ρωτήσω τίποτε , η γερόντισσα είχε κλείσει τα μάτια της και μου έλεγε «πω- πω παιδάκι μου γίνονται αερομαχίες πάνω από την Κρήτη μας, πω – πω τι γίνεται; Να τώρα οι δικοί μας ρίχνουν τούρκικα αεροπλάνα και πιάνουν αιχμαλώτους»Μια άλλη φορά την επισκέφτηκα και πάλι έχοντας κλειστά τα μάτια της μου έλεγε, δίχως να την ρωτήσω κάτι σχετικό.
« πα – πα παιδάκι μου που να δεις την δόξα της Ελλάδος και την λάμψη της σε όλο τον κόσμο»

Η γερόντισσα Νυμφοδώρα ελάμβανε τα μηνύματα από τον Ουρανό με τον τρόπο που γνωρίζει ο ΑΓΙΟΣ ΘΕΟΣ , ήταν καθησυχαστική στο ότι θα περάσουμε από μπόρες, αλλά θα έρθει στο τέλος ΛΙΑΚΑΔΑ.

Να έχουμε την ΕΥΧΗ της

Ευχαριστούμε την πνευματική θυγατέρα της γερόντισσας για το φωτογραφικό υλικό που μας έδωσε.


ΣΤΩΜΕΝ καλώς

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας
2 σχόλια:

  1. Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες είχε καμπουριασει αυτό προήλθε διότι ο πονηρός την χτυπούσε στον τοίχο όπου καιτην τραυμάτισε. Τότε του είπε θα σε εκδικηθώ και έκανε σαράντα βάφτισης παιδιών στην Αφρική. Είχε βαφτίσει και το δικό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΠΑΥΟΥΝ ΤΟΝ ΘΕΑΝΘΡΩΠΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑΝ ΑΥΤΟΥ ΜΗΤΕΡΑ.. ΑΣ ΕΧΩΜΕΝ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΤΟΥΣ.. ΑΜΗΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή