Κυριακή 21 Ιουνίου 2020

ΑΠΟΜΟΝΩΝΕΤΑΙ Ο ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΣ, Η ΛΙΒΥΕΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΒΑΤΕΡΛΟ ΤΟΥ...


Η ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΚΗΡΗΣΣΕΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ


4 ΒΙΝΤΕΟ 7 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ



Ο ΣΙΣΙ ΚΥΡΗΞΕ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ: η Σύρτη και η Al-Jufra είναι η κόκκινη γραμμή και η Αίγυπτος δεν θ’ αφήσει κανένα να τη διασχίσει…Μια μέρα μετά την επίσκεψη Δένδια. Ελληνοαιγυπτικό στρατιωτικό μπλοκ στον Σουλτάνο…
Απελευθέρωση όλης της Λιβύης υπόσχεται ο Σίσι. Έτοιμος για στρατιωτική επέμβαση, δίνει τελεσίγραφο στην Tουρκία.

O Πρόεδρος Αιγύπτου ο Abdel Fattah Al-Sisi μια μέρα μετά την επίσκεψη Δένδια στο Κάιρο σήκωσε το γάντι στον Ερντογάν και δήλωσε ότι ”ο Αιγυπτιακός στρατός είναι ένας από τους πιο ισχυρούς την περιοχή και παραμένει σ΄εγρήγορση να προστατεύει παρά ν΄απειλήσει. 

Ο στρατός μας είναι έτοιμος να υπερασπιστεί την εθνική ασφάλεια της Αιγύπτου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό των συνόρων της.”Προφανώς χαράχθηκε κοινή ”ΑΟΖ” στρατιωτική κι ασφάλειας ένα Ελληνοαιγυπτικό στρατιωτικό μπλοκ στον Σουλτάνο αναφύεται και στην οπισθοφυλακή ζεσταίνει τις μηχανές της η Ρωσία που έχει επανδρώσει πλήρως με μαχητικά και χιλιάδες άνδρες την Al-Jufra. 

Ενώ και η Γαλλία είναι σ΄ετοιμότητα. Σήμερα άλλωστε ο Καλίν κατηγόρησε τη Γαλλία πως υποστηρίζει « έναν πολέμαρχο παράνομο », δηλ. τον Khalifa Haftar κι ότι θέτει ” σε κίνδυνο την ασφάλεια του ΝΑΤΟ, της Μεσογείου της Β Αφρικής και τη σταθερότητα στη Λιβύη ».


Photos from President Al-Sisi inspection visit to Sidi Barrani airforce base this morning. 

SOF personnel from Paratroopers & Thunderbolts appeared in the airbase beside Chinook, Mi-17 & Mi-24 helicopters, Probably including operators from the Unit-999.









Aπευθυνόμενος στο προσωπικό της πολεμικής αεροπορίας κατά τη διάρκεια επιθεώρησής του των δυνάμεων στη Δυτική Στρατιωτική Ζώνη ο Al-Sisi πρόσθεσε: “Είμαστε έτοιμοι για κάθε αποστολή στο εσωτερικό των συνόρων μας και αν είναι απαραίτητο έξω από τα σύνορά.”

O Διοικητής των Ενόπλων Δυνάμεων Mohamed Zaki και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Mohamed Farid, κι άλλοι ανώτεροι στρατιωτικοί αξιωματικοί ήταν επίσης παρόντες κατά την περιοδεία.O Sisi επιθεώρησε τη στρατιωτική βάση Sidi Barani στα λιβυκά σύνορα. ” Οι Λιβυκές πόλεις Σύρτη κι al Jufra είναι η κόκκινη γραμμή που η Αίγυπτος δεν θ’ αφήσει κανένα να τη διασχίσει…” τόνισε ο Σίσι..”Αν δώσουμε διαταγές στις δυνάμεις μας να προελάσουν οι Λίβυη θα είναι εμπροσθοφυλακή αυτών των δυνάμεων” είπε..

H Aίγυπτος έχει το πλεονέκτημα έναντι του Τούρκου εισβολέα πως διαθέτει χερσαία σύνορα με Λιβύη και μπορεί ανά πάσα στιγμή να πλημμυρίσει τη Λιβύη με τα στρατεύματά της ενώ διαθέτει πολλά εναέρια μέσα στα σύνορα που θα προσφέρουν κάλυψη στην προέλαση…

Video of President Al-Sisi inspection visit to one of the Egyptian Air Force Bases in the Western Military District.

MIG-29M/M2, Rafales, F-16 & Mirage-2000 fighter jets appeared during the visit as well as the AH-64, K-52 & Mi-24 Hind Gunships.








221 people are talking about this


Σε μια ομιλία του στους πιλότους δήλωσε ”αυτή είναι η στρατηγική μας ένας στρατός που προστατεύει και δεν απειλεί αυτή είναι η στρατηγική μας και τα πιστεύω μας και δεν θ΄αλλάξουν…

Είμαι σίγουρος ότι αν χρειαστεί θα κάνετε θυσίες. Υπάρχουν πολλές δραστηριότητες όπως εδώ στη δυτική περιφέρεια κατά μήκος της συνοριογραμμής της αδερφής χώρας Λιβύη..Πάνω από 1200 χλμ φυλάσσονται πάνω από 7 χρόνια με την αεροπορία και τις ειδικές δυνάμεις με την Εθνοφρουρά και πολλές άλλες δυνάμεις….” 

Ο Sisi είπε πως η Αίγυπτος είναι τώρα έτοιμη να επέμβει άμεσα στη Λιβύη. Τόνισε πως μια αιγυπτιακή επέμβαση θα είναι νόμιμη υπό το Διεθνές Δίκαιο για την προστασία των συνόρων της , την ασφάλεια της Λιβύης και την προστασία των εκεί πολιτών..

O Al-Sissi δήλωσε ότι η Αίγυπτος είναι έτοιμη να διοχετεύσει οπλισμό κι εκπαίδευση στις φυλές Λιβύης.

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΔΙΝΕΙ ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Aναλυτές αναφέρουν πως με βάση την ομιλία του ο Σίσι προετοιμάζει μια επέμβαση στρατιωτική στη Λιβύη και υποστηρίζει πως νομιμοποιείται.

Ο Abdelfattah Al-Sissi στις 20/6 στο λόγο του στη βάση Sidi Berrani έδωσε ένα ξεκάθαρο τελεσίγραφο στην Τουρκία. Ανακοίνωσε πως η χώρα του έκτοτε έχει κάθε « νομιμότητα και διεθνή νομιμοποίηση να παρέμβει και να εκδιώξει τους μισθοφόρους», απειλώντας χωρίς να κατονομάσει την Τουρκία ότι υποστηρίζει” εξτρεμιστικές πολιτοφυλακές” χρησιμοποιώντας αυτές ως “στρατιωτικά εργαλεία για να πετύχει επεκτατικές βλέψεις της”. 

ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΛΙΒΥΗΣ

Ο Al Sissi πρόσθεσε πως η Αίγυπτος θα βοηθήσει τους Λίβυους να ελευθερώσουν όλη τη γη τους και κάλεσε σε απόσυρση των ξένων δυνάμεων που είναι παρούσες στη Λιβύη όσο και στη διάλυση των πολιτοφυλακών..”

Aν ο λιβυκός λαός μας ζητήσει να επέμβουμε αυτό θα σήμαινε στον κόσμο ότι Αίγυπτος, Λιβύη είναι μια χώρα ένα μόνο συμφέρον” είπε. Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Σίσι να επιθεωρεί μαχητικά κι ελικόπτερα που απογειώνονταν και εκατοντάδες τανκ κι θωρακισμένα οχήματα.

Φαίνεται πως η Αίγυπτος εξάντλησε την διαπραγμάτευση καθώς η Τουρκία απέρριψε αίτημα΄της για εκεχειρία στη Λιβύη….

Προηγουμένως σήμερα όπως μετέδιδε το ΑFP η Τουρκία δια του εκπροσώπου Προεδρίας του Ibrahim Kalın είπε ότι οι δυνάμεις του Χαφτάρ πρέπει να φύγουν από τη Σύρτη για να γίνει διαρκής ανακωχή στη Λιβύη. 

Αν η Τουρκία μείνει αμετακίνητη σε αυτή τη θέση της κι επιδιώξει να την επιβάλει τότε η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη με πρωταγωνιστικές δυνάμεις αρχικά και κυρίως Αίγυπτο Τουρκία χωρίς να αποκλείεται η εμπλοκή κι άλλων περιφερειακών δυνάμεων ή κι υπερδυνάμεων ακόμη....
Big development.

In an escalation, Egyptian president Sisi says Cairo is now prepared to intervene directly in Libya. He says an Egyptian intervention has become legal under international law to protect its borders, secure Libya & protect civilians there








640 people are talking about this






Aιγυπτιακά αναγνωριστικά άρχισαν τις πρώτες πτήσεις τους στον λιβυκό εναέριο. Μάλλον ίσως κι εντός της βραδιάς ν’ αρχίσει η καταιγίδα κατά των εχθρικών θέσεων..

Σήμερα το λιβυκό μπαίνει σε νέα φάση..Η Aίγυπτος δήλωσε κόκκινη γραμμή Δυτικά της Σύρτης και al Jufra και ο Σίσι για α΄ φορά μίλησε για πιθανή άμεση στρατιωτική επέμβαση..Είναι σαφής η θέση Σίσι σε πρώτη φάση κατοχυρώνει Σύρτη σε δεύτερη κι αν του δοθεί η αφορμή από την παραβίαση πρώτης απελευθερώνει και Τρίπολη και πετάει στη θάλασσα τον Τούρκο εισβολέα. Κλειδώνει με το ίδιο κλειδί πασπαρτού 2 στόχους….

To bloomberg αναφέρει πως οι σημερινές αυτές θέσεις του Σίσι αποτελούν την πιο άμεση προειδοποίηση αφότου Αιγύπτιοι αξιωματούχοι είπαν σε διεθνείς διπλωμάτες ότι αυτοί προετοιμάζονταν για στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη αν η Τουρκία και οι σύμμαχοί της η Government of National Accord (GNA) προωθούνταν πιο ανατολικά κοντά στα αιγυπτιακά σύνορα…



Egyptian reconnaissance begin their first reconnaissance flights in the skies Libya😉😎











Oι Λιβυκές φυλές δήλωσαν σύμφωνες μ΄ενδεχόμενη επέμβαση Αιγύπτου: «Είμαστε εκτεθειμένοι στην τουρκική αποικιοκρατία που επιδιώκει να ελέγξει τις δυνατότητές μας, να λεηλατήσει τον πλούτο μας, να διαλύσει τον κοινωνικό ιστό και να αναζωογονήσει την οθωμανική κληρονομιά.

Οποιαδήποτε αιγυπτιακή παρέμβαση και επέμβαση στο λιβυκό ζήτημα είναι νόμιμη σύμφωνα με την κοινή αραβική αμυντική συνθήκη”.

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΑΕ εκτιμά τις προσπάθειες της Αιγύπτου να επιτύχει μια ολοκληρωμένη πολιτική διευθέτηση στη Λιβύη και δηλώνει πως ”η επιθυμία του Αιγύπτου Προέδρου να αποκαταστήσει την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Λιβύη απορρέει από έναν αυθεντικό αραβικό προσανατολισμό”.. Σαφώς στηρίζουν την επικείμενη επιχείρηση….

Φαίνεται ότι η Τουρκία έχει αρχίσει να παραβιάζει πολλές κόκκινες γραμμές γι αυτό και άρχισε να στοχοποιείται. 

Σήμερα η The Daily Beast την ”καρφώνει”: Η Τουρκία είναι τώρα ο πιο επικίνδυνος παίκτης στη Μέση Ανατολή…Έβαλε πόδι σ΄Ελληνικά και Κυπριακά ύδατα…




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου