Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΨΗΛΑ, ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΑ ΣΩΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ



ΚΑΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ «ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ…ΜΠΑΛΑ» ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η Ελλάδα πληρώνει σήμερα την εγκληματική και γιατί να μην το αναφέρουμε, προδοτική πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων τις τελευταίες δεκαετίες σε σχέση με τα εθνικά μας θέματα και κυρίως σε σχέση με την τουρκική απειλή.
Ενώ η γειτονική χώρα όλα αυτά τα χρόνια άνδρωσε μια τεράστια στρατοκρατική μηχανή, ανέπτυσσε την πολεμική της βιομηχανία, παρήγαγε οπλικά συστήματα με σκοπό να είναι αυτάρκης και τελευταίο επίτευγμα της, τα μη επανδρωμένα ιπτάμενα, εδώ στην Ελλάδα γινόμασταν επί χρόνια έρμαια των διαφόρων κομματόσκυλων και των κυβερνήσεων της «καρέκλας», που για το μόνο που διακρίνονταν ήταν και είναι οι κοκορομαχίες της βουλής και το κομματικό συμφέρον υπεράνω του εθνικού συμφέροντος.

Και φτάνοντας σήμερα ξαφνικά κάποιοι «ξύπνησαν» και κατάλαβαν ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα «τέρας» που μας κοιτάζει με πρωτοφανή βουλιμία και δεν περνά μέρα που να μην προσπαθεί να μας δώσει και ακόμα ένα «χαστούκι» διεκδικήσεων επί της εθνικής μας κυριαρχίας.

Επί χρόνια εγκληματικά λάθη επί λαθών, όπως η τραγική επανάπαυση στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας που αποδείχτηκε τραγικό φιάσκο, η εγκληματική μονομερής εξωτερική μας πολιτική που μας απομόνωσε συσσωρεύοντας τόσα αδιέξοδα στα εθνικά μας θέματα, μας έκαναν τώρα σαν ζαλισμένοι να προσπαθούμε ακόμα και με χαρακτηριστικά παρακάλια σε ξένους δυνάστες να δώσουμε την εικόνα ότι μπορούμε να σωθούμε από την επεκτατικότητα του γείτονα.

Την μικρασιατική καταστροφή την ακολούθησε, καλώς ή κακώς, το εκτελεστικό απόσπασμα για ένα πρωθυπουργό και κάποιους υπουργούς.

Τώρα το ζήτημα είναι τι κάνουμε από εδώ και πέρα, καθώς τα σύννεφα πυκνώνουν και η θύελλα έρχεται με όλες τις συνέπειες.

Και πρώτα από όλα όχι ταραχή και καλλιέργεια ηττοπάθειας. Ο «γίγαντας» έχει πάρα πολλά τρωτά και αυτό θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε. 

Το βασικό είναι να δείξουμε ότι το κόστος μιας θερμής προσβολής σε βάρος, μας με μια δική μας προβολή ισχύος σε όλα τα μέτωπα, θα είναι ανυπολόγιστο για αυτούς που θα μας προσβάλλουν και παράλληλα να μην ξεχνάμε ότι εκτός από εμάς, πολλοί στην ευρύτερη περιοχή μας θα χαίρονταν από μια κατάρρευση της Τουρκίας που κάπου το έχει παρακάνει.

Να είστε σίγουροι ότι αν αρχίσει το «πανηγύρι», θα υπάρξουν πολλές δυσάρεστες εκπλήξεις για την άλλη πλευρά του Αιγαίου, που το…παίζει σίγουρη για τον εαυτό της.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ

Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου