Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΥΛΟΓΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΛΟΤΟΥΣ ΚΥΜΑΤΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ!!! 
ΔΕΝ ΚΟΙΜΗΘΗΚΕ Ο «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ» ΤΩΝ ΠΙΛΟΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ, ΜΟΝΑΧΟΣ ΙΩΣΗΦ!!!


2 ΒΙΝΤΕΟ


Συγκλονισμένοι και με δάκρυα, πέσαμε και εμείς θύματα της παράξενης ή και ύποπτης παραπληροφόρησης σχετικά με την «εκδημία»
 του γέροντος Ιωσήφ και αναδημοσιεύσαμε την λανθασμένη(;) και πάντως ψεύτικη είδηση από έναν ιστότοπο που μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες που γράφουμε αυτές τις γραμμές, δεν έχει κατεβάσει την ψεύτικη είδηση!!!

Επειδή είχαμε γνωρίσει τον λεοντόκαρδο γέροντα μας και γνωρίζαμε ότι και νέος είναι και ακμαίος και κατά πάντα υγιής, απορήσαμε, πολύ περισσότερο από το γεγονός ότι η ψευτοείδηση που μας  έθλιψε πολύ, δεν συμπεριελάμβανε καμία εκδοχή ή αιτία θανάτου!

Επειδή όμως δημοσιεύτηκε σε μία πληθώρα μέσων  ακόμη και στις Ειδήσεις της Πολεμικής Αεροπορίας, πέσαμε θύματα της 
σχεδόν ύποπτης παραπληροφόρησης Ζητούμε συγνώμη από όποιους αναγνώστες μας διάβασαν την ψεύτικη είδηση και εθλίβησαν και αυτοί όπως κι εμείς.

Ευχαριστούμε τον σεβαστό αναγνώστη μας π. Νικόλαο Καπνιά που έγκαιρα μας ειδοποίησε! Ενώ παρακολουθούμε το αδελφό ιστολόγιο "Ελληνορωμαϊκά!" η συγκεκριμένη ανάρτηση-διάψευση της "κοιμήσεως" μας διέφυγε.

Αφήνουμε πάντως το αφιέρωμα στον γέροντα, γιατί είναι μιά ευκαιρία να τον τιμήσουμε και να ζητήσουμε τις ευχές του, αντευχόμενοι: 
Να ζήσει έτη πολλά και να ευλογεί τους πιλότους μας πάσας τας ημέρας της ζωής του!!!

Η ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ.Χρόνια πριν, ο Ιωσήφ βρέθηκε στην Σκύρο για ένα τοπικό πανηγύρι. Εκεί επισκέφθηκε την αεροπορική βάση. Ένας από τους πιλότους των μαχητικών τον αναγνώρισε.Ήταν ο καλόγερος στο μικρό κελί σε μια από τις κορυφές του Άθωνα πάνω από ένα «σημείο στροφής» όπως λέγεται στη γλώσσα της αεροπορίας.

Μετά την γνωριμία αυτή, ο ιπτάμενος κάθε φορά που περνούσε από το σημείο φρόντιζε να μειώνει το ύψος του χαιρετώντας με τον τρόπο του το μοναχό, κι εκείνος από την γη έκανε το ίδιο κουνώντας τα χέρια.Μέχρι που μια μέρα ο μοναχός Ιωσήφ, πήρε μια τεράστια ελληνική σημαία. Ο χαιρετισμός πήρε άλλη χροιά.

Ο μοναχός την κυμάτιζε όσο πιο περήφανα και πανηγυρικά μπορούσε και ο πιλότος, σαν να υποκλινόταν στην Γαλανόλευκη έκανε μια χαμηλή διέλευση δίπλα ανταποδίδοντας την τιμή.

Η ιστορία του καλόγερου με τη σημαία διαδόθηκε σχεδόν αστραπιαία μεταξύ των χειριστών της Πολεμικής Αεροπορίας και ο ένας μετά τον άλλο, κάθε φορά που η αποστολή τους ήταν στην περιοχή, περνούσε για να χαιρετήσει τον καλόγερο.

Οι πρώτες φωτογραφίες άρχισαν ήδη να κυκλοφορούν και μέσω του διαδικτύου αυτή η μοναδική σχέση του ταπεινού Αγιορείτη με τους πιλότους των μαχητικών έκανε τον γύρο του κόσμου.

Ο ερημίτης «γαντζωμένος» στην άκρη του γκρεμού να κουνά τη σημαία και οι πιλότοι να περνούν τόσο κοντά του που τα πρόσωπα τους να διακρίνονται.Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ

Γεννήθηκε στην Κόρινθο πριν 62 χρόνια. Γιός παπά. Τον βάφτισαν Χρήστο, αλλά αυτός προτίμησε να ακολουθήσει το Χριστό και το 1983 έγινε ο Μοναχός Ιωσήφ της Μονής Μεγίστης Λαύρας. 

Ήταν μόλις 25 ετών. Στο κελί του Αγίου Μηνά στη Βίγλα βρέθηκε τυχαία, αν και οι μοναχοί δεν θεωρούν τίποτα τυχαίο.

Ο τότε Ηγούμενος της Λαύρας έψαχνε κάποιον νέο, δυνατό που «να πιάνουν τα χέρια του» για να πάει στο μικρό κελί στην άκρη του βουνού, να το συντηρήσει. 

Ο τελευταίος ένοικος του είχε φύγει από τη ζωή και τα καντήλια του δεν άναβαν πια, σαν το τραγούδι που μαθαίναμε στο Κατηχητικό… «εις το βουνό ψηλά εκεί είναι εκκλησιά ερημική».

Σ αυτό το εκκλησάκι το ερημικό, που πρωτοχτίστηκε τον 19ο αιώνα, ο Ιωσήφ φρόντισε να ξανακουστεί η καμπάνα και τα καντήλια να μην ξανασβήσουν.

Λένε ότι το σημείο που βρίσκεται το μοναστηράκι, Κελλί κατά την αγιορείτικη ορολογία, βλέπει στο σημείο όπου ο Μαρδώνιος το 492π.Χ. έχασε το μισό του στόλο εκστρατεύοντας εναντίον των Ελλήνων.

Ο Ιωσήφ σαν γνήσιος Αγιορείτης, δεν συμπαθεί ιδιαίτερα την δημοσιότητα. Για να τον βρει κάποιος πρέπει να κάνει μεγάλο κόπο. 
Άλλωστε αν ήθελε «πολυκοσμία» δεν θα ζούσε σ’ ένα μικρό μοναστηράκι στην άκρη του «πουθενά».

Αν πάντως είσαστε τυχεροί μπορεί να τον συναντήσετε και εκτός Αγίου Όρους σε κάποια θρησκευτική πανήγυρη

Είναι από τους πιο γνωστούς ιεροψάλτες του Αγίου Όρους και συχνά επισκεπτόταν Μητροπόλεις και Πατριαρχεία που τον προσκαλούν για να ψάλλει.
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΒΙΝΤΕΟ


2 σχόλια:

  1. Ρωμανέ, η είδηση είναι λάθος! Δεν εκοιμήθη ο π. Ιωσήφ!

    https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2020/06/blog-post_46.html?m=1

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δόξα τώ Θεώ, διότι οι πιλότοι μας τόν έχουν ανάγκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή