Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΡΙΖΕΣ ΤΩΝ ΦΥΛΕΤΙΚΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥΣ

ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ: 
ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ...
ΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΗΣ ΟΚΛΑΧΟΜΑ*1921




Γράφει ο Λεωνίδας Αποσκίτης

Εχουν περάσει σχεδόν 100 χρόνια από τότε που οι ρατσιστικές συμμορίες κατέστρεψαν ενα ολόκληρο προάστειο μαύρων κατοίκων και σκότωσαν πάνω από 300 ανθρώπους χωρίς ποτέ να συλληφθεί και να τιμωρηθεί κανείς!

Βλέποντας να εξελίσσεται αυτές τις μέρες μέσα από τις οθόνες μας και τα social media αυτό το απίθανο θεατρικό «αντιρατσιστικό» σκηνικό στις ΗΠΑ, με τις ευλογίες όλων των Επικυρίαρχων ελίτ που ξαφνικά ανακάλυψαν τον «ρατσισμό», αξίζει να θυμηθούμε μια αληθινή ιστορία από τις εποχές που ο φρενήρης ρατσισμός των Λευκών Αμερικανών ήταν πραγματικός και δολοφονικός.

Σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν Μαύρους αξιωματούχους σε όλα τα κέντρα εξουσίας, από τον πρόεδρο με την …οκταετή θητεία , τον Ομπάμα, υπουργούς, γερουσιαστές, ανώτερους επιτελικούς αξιωματικούς, δικαστικούς κ.ά., αλλά πριν ένα αιώνα, στα τέλη Μαΐου-αρχές Ιουνίου 1921, ο ρατσισμός μεσουρανούσε και ήταν τότε που συνέβη ένα από τα αιματηρότερα επεισόδια ρατσιστικής βίας στην αμερικανική ιστορία.

Ο Τραμπ σήμερα μπορεί να είναι ο στόχος του αμερικανικού βαθυκράτους, το οποίο κινητοποιεί μαζικά τους «αντιρατσιστές» antifάδες εναντίον του για έναν φόνο που έγινε σε μια κατ’ εξοχήν Δημοκρατική Πολιτεία με «αριστερό» Δήμαρχο (Minneapolis), αλλά πριν 100 χρόνια το λευκό κατεστημένο κινητοποιούσε τις λευκές συμμορίες και την αστυνομική βία κατά των ανυπεράσπιστων Μαύρων πολιτών.

Στις 31 Μαΐου 1921, αφ’ ότου ένας Μαύρος κατηγορήθηκε για προσβολή μιάς Λευκής γυναίκας, ακολούθησε ένα τριήμερο μακελειό σε ένα μαύρο προάστειο, το πιό πυκνοκατοικημένο της πόλης.

Μια ένοπλη συμμορία, υποστηριζόμενη από δυνάμεις επιβολής του νόμου και αξιωματούχους της πόλης, επιτέθηκε στην γειτονιά Greenwood από γης και αέρος, καθώς μαρτυρίες επιζώντων μιλούσαν και για μικρά ιδιωτικά αεροπλάνα της εποχής απ’ όπου τους πυροβολούσαν.

Στο τέλος του μακελειού αυτού, 35 ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα με κατοικίες, καταστήματα, νοσοκομεία, σχολεία, βιβλιοθήκες, χώρους αναψυχής και ό,τι άλλο μπορεί να υποθέσει κανείς ότι υπάρχει σε έναν ανθηρό αστικό χώρο… ακόμα και οι εκκλησίες είχαν κυριολεκτικά καεί και ισοπεδωθεί...με νιτρογλυκερίνη!


rriotososianmmer1


Δεκάδες μαύρες οικογένειες είχαν μείνει άστεγες και πολλές εκατοντάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν ή είχαν τραυματιστεί σοβαρά.

Ο διάσημος εμπορικός δρόμος της πόλης, η λεγόμενη και «Black Wall Street», εξαφανίστηκε από τον χάρτη. Ήταν μια από τις αγορές που συγκέντρωναν τις επιφανέστερες αφρο-αμερικανικές επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες στις αρχές του 20ου αιώνα.

Πρόσφατα, σχεδόν 100 χρόνια μετά, μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε έναν γήλοφο (τεχνητό λόφο), που υποψιάζονται ότι αποτελεί μαζικό τάφο, αλλά οι ανασκαφές σταμάτησαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Αυτά τα λίγα, γιατί όταν γνωρίζουμε την αληθινή ιστορία είναι δύσκολο να μας χειραγωγούν οι «ελεγκτές μυαλών» των συστημικών μίντια.

Λ.Α.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου