Κυριακή 7 Ιουνίου 2020

ΟΙ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΜΝΙΟ ΤΟΥΣ


ΑΠΟΣΤΟΜΩΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ:«ΚΗΡΥΞΤΕ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ» 





Μετά την άμεση απάντηση στο άρθο του Αργολίδος «Η γη είναι τετράγωνη» από το ιστολόγιό μας δόθηκε και η κάτωθι αποστωμοτική απάντηση με πλειάδα αναφορών και βίντεο 

Μια επιστολή… «υγειονομικής αγωγής κατά της " ανοησίας και του φανατισμού"…»

Γράφει ο Ιωάννης Κρεμαστιώτης

Μετά πολλής προσοχής ανέγνωσα την δημοσιευθείσα ανακοίνωση σας «Η γη είναι τετράγωνη !»: Η ανοησία και ο φανατισμός βλάπτουν σοβαρά την υγεία . ΑΡΓΟΛΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | 3:18:00 μ.μ. | ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ Τρίτη, 19 Μαΐου 2020 

Η ανάγνωση, μου προξένησε απογοήτευση, στεναχώρια και ψυχικό άλγος. Δια αυτόν τον λόγο θέλησα να σας καταθέσω αυτή την επιστολή .

Συγχωρήστε μου το ύφος της γραφής, το οποίο διακατέχεται από πικρία και θλίψη .

Μετά λύπης μου, δεν ανέγνωσα σε κανένα χωρίο της ανακοίνωσης σας, ένα «Συγνώμη» .

Ένα ποιμαντικό συγνώμη προς γλυκασμό των ψυχών του χριστεπώνυμου πληρώματος ,που ένιωσε τον ίδιο πόνο και οδύνη (ή και περισσότερο, διότι αυτό φυλακίστηκε έξωθεν των ναών ) ενδεχομένως με εσάς ,βιώνοντας αυτόν τον ιδιότυπο διωγμό και στέρηση των Συνταγματικών θρησκευτικών ελευθεριών του ( άρθρο 3 και 13 παρ. 1 και 2 του Συντάγματος) .

Μια συγγνώμη πού οι μόνοι που την αισθάνθηκαν και εξέφρασαν δημοσίως ομολογούντες ,ήταν ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος και μερικοί ιερείς απο βήματος .


Μια συγγνώμη που όταν εκφράζετε , δηλώνει αίσθηση ευθύνης ,μεγαλείο ψυχής και ταπεινότητα .

Αντ΄ αυτού εκφράσατε την απαξίωση , στην ενδεχομένως «δικαία » οργή που εισπράξατε δια επιστολών ή οχλήσεων (όπως εσείς περιγράφετε ) ,για τα πεπραγμένα της ιεραρχίας. 

Σε πόσα άραγε , όσων σας καταμαρτυρούσαν είχαν άδικο;;;

Εάν είχαν άδικο προς τι η οδύνη σας ; 

α) απο την «αφόρητη πολυλογία και κενολογία του κλήρου και ιδιαίτερα γνωστών ροπαλοφόρων υπερασπιστών της εκκλησίας, με την κατακεραύνωση των πάντων.»;

Έχετε δίκιο όμως, είναι πράγματι αλλοπρόσαλλο να μην συναινεί στις ενέργειες σου ο υφιστάμενος σου ιερέας αλλά παράλληλα να σε μνημονεύει (και κατ΄ επέκταση , να συμφωνεί των αποφάσεων και έργων σου). 

Σε τέτοιο σημείο σύγχυσης φέρατε τους ιερείς σας και όχι μόνο δεν δείξατε αγάπη ,εκφράζοντας μια συγγνώμη ,τους επιπλήξατε κιόλας διότι συνειδησιακά δεν μπορούσαν να υπακούσουν τις ανίερες διαταγές του καίσαρα .

Κανονικά θα έπρεπε ευθύς να αποτειχιστούν και να μείνουν γυμνοί τη κεφαλή αλλά δυστυχώς … Εξαναγκάστηκαν ανθρωπίνως λόγο βιοπορισμού ( διότι επικάθετο επι της κεφαλής τους η απειλή της διακοπής της μισθοδοσίας τους) να σιωπήσουν .

Αλλά αργά η γρήγορα θα συμβεί και αυτό …διότι θα συντελεστούν γεγονότα , όπου θα πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο (και όχι μόνον αυτοί ) . Όπως έλεγε ο Άγιος Παΐσιος , «στον πόλεμο αυτό… θα επιλέξετε ή με τον Χριστό ή με τον διάβολο». 

και β) από τα περιφρονητικά λόγια (κατά την αναφορά σας ) από τα «λαϊκά μέλη της εκκλησίας» ,τους εν πνεύματι πτωχεία τους αναζητούντες την τροφή ,όχι στην Αγία Γραφή αλλά στα «χαμηλού επιπέδου θρησκευτικά περιοδικά και εφημερίδες …» .

Αλήθεια γιατί δεν τα κατονομάζετε ;;;

Όλοι αυτοι έχουν άγνοια της Αγίας Γραφής ,διότι κάποιοι ( ίσως επιμελημένα) φρόντισαν να τους αφήσουν ακατήχητους …

Γιατί εάν είχαν την γνώση ,δεν θα επέτρεπαν να συμβούν αυτά τα γεγονότα ,από κάποιους ,που τους οδηγούν στην οδό της απωλείας …

«Θα τους είχαν πάρει με τις πέτρες…» (Αγιος Παΐσιος ) .Θα ήταν πραγματικοί , θερμοί χριστιανοί κι όχι χλιαροί όπως εμείς σήμερα .



Αλήθεια …οι έχοντες γνώση της Αγίας Γραφής ,δεν γνωρίζουν τον λόγο … «οὐαὶ ὑμῖν, γραμματεῖς καὶ φαρισαῖοι ὑποκριταί, ὅτι κλείετε τὴν βασιλείαν τῶν οὐρανῶν ἔμπροσθεν τῶν ἀνθρώπων· ὑμεῖς γὰρ οὐκ εἰσέρχεσθε, οὐδὲ τοὺς εἰσερχομένους ἀφίετε εἰσελθεῖν.» Ματθ. 23,14


Αναφέρατε οτι «το να θεωρείται η απόφαση αυτή της πολιτείας ως έναρξη διωγμού, και πρόβα τζενεράλε για την επιβολή της πανθρησκείας, είναι αφελές και να το συζητάμε. η σύνοδος και το σώμα των επισκόπων το ξεκαθαρίσαμε. κανείς δε μας ζήτησε να αρνηθούμε την πίστη μας.»

«Αυτό ακριβώς βιώνουμε αυτή τη στιγμή, που θεσπίζονται προσωρινοί περιορισμοί για να σωθούν οι ζωές και η υγεία των συνανθρώπων μας χωρίς να πρόκειται καθόλου για νέο διωγμό της Εκκλησίας, όπως διακηρύττουν πολλοί επίσκοποι και ιερείς που δεν έχουν την αρετή της διάκρισης.»

Αλήθεια …εάν δεν το θεωρήσουμε διωγμό ,τοτε πως τους ανεχθήκατε , να κλείσουν τους ναούς , να τους χωροθετούν με περισσή βλασφημία , να επιβάλουν σίγαση των κοδονονοστασίων και των μεγαφώνων ( και μάλιστα με την συναίνεση σας) ,να εμποδίζουν την μετάδοση του Αγίου Φωτός ,και το χειρότερο , οταν επεχείρησαν να προσβάλουν την ίδια την πίστη , προσβάλλοντας το κέντρο της ορθοδοξίας ,αποφαίνοντας για την Θεια Μετάληψη: «εγώ δεν θα πήγαινα να μεταλάβω. Αυτοί που το κάνουν αναλαμβάνουν περιτό ρίσκο.

 Η εκκλησία πρέπει να προστατέψει τους πιστούς της » (Κύρτσος ) , οτι « θα πρέπει να αποφευχθεί με τη σημερινή της μορφή, μέχρι να έχουμε ασφαλές εμβόλιο. θα πρέπει να εξεταστεί εάν μπορεί να γίνει με διαφορετικό και ασφαλή τρόπο» (Μόσιαλος) και πως ο κορώνα-ιός «μεταδίδεται με το σάλιο» (Κεραμέως )… και δεν τους ΦΤΥΣΑΤΕ!!! 

(ΟΥΑΙ …δεν γνωρίζουν οι άφρονες ότι θα συντριβούν ως «σκεύη κεραμέως»…)

( οι δε αρχιερείς λαβόντες τα αργύρια είπον· ουκ έξεστι βαλείν αυτά εις τον κορβανάν, επεί τιμή αίματός εστι. 7 συμβούλιον δε λαβόντες ηγόρασαν εξ αυτών τον αγρόν του κεραμέως εις ταφήν τοις ξένοις· 8 διο εκλήθη ο αγρός εκείνος αγρός αίματος έως της σήμερον.- Κατά Ματθαιον κζ΄ 3-32 )

Όταν διώκονται ιερείς υπό την απειλή αυτοφώρου -που μετέλαβαν παιδιά - ,τοτε ποίαν άλλην απόδειξη θέλετε δια την κατανόηση της απροκάλυπτης δίωξης και επιβολής αποχριστιανοποίησης ;;;

Ακόμα και εκείνον που τόλμησε να αντιδράσει χρησιμοποιώντας το έσχατο μέτρο, θρησκευτικού σωτηριολογικού σωφρονισμού τον αφορισμό , ουδείς τον στήριξε. Φαίνεται πως και αυτός είχε διαβάσει άλλη γραφή απο την Αγία .

Αλήθεια οι συνιεράρχες που έχουν διαφορετική άποψη απο την δική σας ,και της συνόδου ,περί διωγμού της εκκλησίας έχουν πέσει , εις πλάνην ;;;


ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΙΣΑΜΟΥ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟΥ ΑΜΦΙΛΟΧΙΟΣ 



Όλοι αυτοί οι «επίσκοποι και ιερείς που δεν έχουν την αρετή της διάκρισης» τελικά διακατέχονται από « ανοησία, φανατισμό, εγωϊσμό, και δαιμονική αυτοπεποίθηση που βλάπτουν σοβαρά την υγεία»;

Κάνατε σύγκριση με την εποχή του Νέρωνα , «τα κίνητρα του Νέρωνα και όλων των διωκτών ήταν να διαλύσουν την εκκλησία. τα κίνητρα της πολιτείας ήταν η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας». 

Αλήθεια απο που αντλήσατε αυτήν την βεβαιότητα των κινήτρων της πολιτείας και γιατί γίνεστε υπερασπιστής ενός συστήματος που τουλάχιστον, την εποχή των μνημονίων (2010-2020) έχει δείξει τα ακριβώς αντίθετα, όσον αφορά την διαφύλαξη της δημόσιας υγείας των πολιτών ;

Εφ΄ όσον δεν τίθεται θέμα διωγμού , έχετε μήπως κάποια εξήγηση … για τις δηλώσεις της δημιουργού της θεωρίας του συνωστισμού της κα. Ρεπούση;



Θεωρήσατε οτι «ως χριστιανοί θα έπρεπε να τηρήσουμε μια υπεύθυνη στάση και να συμβάλλουμε στην αντιμετώπιση της πανδημίας, μένοντας στα σπίτια μας».

Αλήθεια πως εξηγείτε όμως ,τα διαφορετικά μέτρα και σταθμά που αφορούν την σκηνοθετημένη παράσταση (μετά συγχρωτισμού) ,έμπροσθεν του μεγάρου Μαξίμου , της αυτοκινούμενης συναυλίας της κα. Πρωτοψάλτη, ή τις συγκεντρώσεις κατά την εργατική πρωτομαγιά και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για το περιβαλλοντολογικό νομοσχέδιο ,στο Σύνταγμα και την συνάθροιση στην πλατεία Ομονοίας ;

Αναφερθήκατε σε ένα ρηθέν που έπαιξε πάρα πολύ .

Μια φράση που όχι τυχαία ,ειπώθηκε απο τον κ. Βαρθολομαίο

«δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί.» 

Θα παραπέμψω σε ένα εξαιρετικό άρθρο που αλίευσα .


σχολιασμός σ᾿ ἕνα ἀπὸ τὰ πνευματικά fake news που αξίζει να διαβαστεί .

Γεώργιος Κ. Τζανάκης. Ἀκρωτήρι Χανίων ,Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

Όμως τί είναι η πίστη ; 

Ας αφήσουμε τον Απόστολο Παύλο να μας το θυμίσει : “Ἔστι δὲ πίστις ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων” (προς Εβραίους 11,1). Ο Χριστός πριν πει το ” καθὼς ἠγάπησα ὑμᾶς ἵνα καὶ ὑμεῖς ἀγαπᾶτε ἀλλήλους” (κατά Ιωάννη 13,34, είχε πει : “μετανοεῖτε καὶ πιστεύετε ἐν τῷ εὐαγγελίῳ” (κατά Μάρκον 1,15).

Αναφερθήκατε με τόσο εγκωμιαστικά λόγια ,στην «ιστορική νηφάλια και υπεύθυνη» δήλωση του κ. Ιερώνυμου «μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε.» ,υβρίζοντας τους έχοντες άλλη άποψη ως «ομολογητές αυτιστικούς ,ζηλωτές και τσάμπα μάγκες» χαρακτηρισμούς που ταπεινά πιστεύω δεν κοσμούν ,όπως επίσης ο «πιασάρικος» τίτλος του άρθρου σας .

Προσωπικά θα επιθυμούσα ο ποιμενάρχης μου να εκφράζεται ευπρεπέστερα έναντι πιστών και απίστων ,με περισσή ταπεινότητα κι όχι δεικτικά και προσβλητικά όπως μετά λύπης μου ανέγνωσα και στο εγχειρίδιο που διενεμήθη στους ναούς με τίτλο … 
«ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ COVID -19 ΜΕ ΕΥΘΥΝΗ» ,που εξαιρεθέντων των χαρακτηρισμών όπως ( ανεύθυνους , επιπόλαιους, ακραίους, μάρτυρες της πολυθρόνας, ομολογητές του διαδικτύου, υστερικούς, συνομωσιολόγους, βαριά ψυχοπαθείς λαβόντες ληγμένα φάρμακα, κ.λπ.) ήταν ένα κείμενο με καλά στοιχεία . 

Αρκετά όμως και με την αγαπολογία της Ν.Τ.Π. και των νεοεποχιτών οικουμενιστών !!!

Ο κόσμος απομονώθηκε στα σπίτια του όχι τόσο απο αγάπη προς τον συνάνθρωπο όπως μας δίδαξε ο Κύριος «αγαπάτε αλλήλους» αλλά απο φίλαυτη αγάπη προς τον ίδιο του τον εαυτό .

Αλλιώς πως εξηγείται , αυτή η αποστροφή προς τον πλησίον και η αποδοχή της αποστασιοποίησης των πιστών ακόμη και μέσα στους ναούς (που αποτελεί ύβρην ) .Καταντήσαμε να βλέπουμε τον συνάνθρωπο μας με φόβο με καχυποψία ,ενίοτε και με εχθρότητα , εάν μας πλησιάζει .

Κατάφεραν τα ΜΜΕ  να ενσπείρουν τον φόβο, ονοματίζοντας τον μισανθρωπισμό, οι μεν επιστήμονες «αποστασιοποίηση» ο δε κρατικός μηχανισμός «ατομική ευθύνη».

Συγχαρητήρια σε όλους μας …

Αποδεχτήκαμε την ψευδεπίγραφη αγαπολογία, εφαρμόζοντας τον απομονωτισμό και τον μισανθρωπισμό , που κατ΄έπεκταση είναι επιθυμία και έργο του δι@βόλου. 

Επικαλεστήκατε ,την προπαγάνδα των «βοθροκάναλων» ( των επιχορηγούμενων με 20 εκ. €) που προέβαλλαν συνεχώς σκηνές τρόμου ,φέρετρα και νούμερα νεκρών ,προκειμένου να ενσπείρουν φόβο και ανασφάλεια . « 

Μα δεν βλέπουν τα νούμερα στις άλλες χώρες, δεν βλέπουν τα φέρετρα, την απέραντη θλίψη; Όλα είναι ψέματα;» .Δεν ξέρω αν ήταν ψέματα . Δεν ήμουν εκεί .Ο τρόπος μετάδοσης της επικαιρότητας όμως ,έμοιαζε με ασκήσεις ψυχολογικού πολέμου ,και επιβολή mind control .

Έφτασαν μέχρι αισχίστου σημείου ,να σπιλώσουν και τους Αγίους Τόπους , παρουσιάζοντας τους , αφ ενός ως μιαρούς και μολυσματικούς ,αφετέρου ως μη αγιασθέντες αφού δεν παρείχαν θωράκιση και προστασία στους προσκυνητές . «μην ξεχνάμε ότι, ο κορονοϊός ήλθε στην Πελοπόννησο από τους προσκυνητές των Αγίων Τόπων.». Και όλα αυτά από τηλεοράσεως .

Ερωτώ: Εάν κάποιοι προσκυνητές μοναστηριών, σε ολιγοήμερη διαμονή τους σε ξενοδοχειακά καταλύματα της πολης μας , σάς επισκέπτονταν (προς ευλογίαν) και στην επιστροφή τους νοσούσαν ,θα ευθύνονταν τα μοναστήρια και η Μητρόπολη;;; Έστω και αν υπήρχε κρούσμα στην πόλη;;;

Αναφερθήκατε στην Ουκρανία και Ρωσία που είχαν αρκετά θύματα γιατί οι πιστοί δεν θέλησαν να κλείσουν οι ναοί (λες και μόνο εκεί συγχρωτίζονταν). 

Κατά τον ταπεινό λογισμό μου υπήρξαν αρκετά κρούσματα , λόγο της ασέβειας που κάποιοι επέδειξαν προς το Άγιο Πνεύμα με τις αντιορθόδοξες ενέργειες βαπτίζοντας την Αγία Λαβίδα σε βότκα για αποστείρωση …

Όταν οι λαοί ασεβούν έρχεται η θεϊκή παιδαγωγία ,γιατί οι πνευματικοί νόμοι και υπάρχουν… και λειτουργούν!!


Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω , πως ουδέποτε αμφισβήτησα ότι υπάρχει αυτός ο θανατηφόρος ιός. Πιστεύω όμως πως πραγματικά είναι ένας εργαστηριακός ιός που χρησιμοποιήθηκε ως βιολογικό όπλο προς επίτευξη κάποιων στόχων . 

Ούτε αμφέβαλα για την θνητότητα που προκαλεί, αλλά τα νούμερα δεν δικαιολογούσαν ούτε την κήρυξη πανδημίας ,ούτε το lockdown στην χώρα και στον πλανήτη . 

Αναρωτηθήκατε : «Ας δεχτούμε, τέλος πάντων, ότι ο κορονοϊός ήταν κατασκεύασμα των πολυεθνικών εταιριών. Για πείτε μου. Τώρα τί κάνουμε; Τον αντιμετωπίζουμε ή γυρνάμε την πλάτη και ζούμε σα να μη συμβαίνει τίποτα; Μέχρι να βρεθούμε διασωληνωμένοι…»

Το σίγουρο που θα πρέπει να πράξουμε … είναι να μην παραδώσουμε τις Συνταγματικές και Θεόσδωτες ελευθερίες μας προς χάριν της ασφάλειας .

«Όσοι θυσιάζουν στοιχειώδεις ελευθερίες για λίγη ασφάλεια, δεν αξίζουν ούτε ελευθερία ούτε ασφάλεια.»

Βενιαμίν Φραγκλίνος, 1706-1790, Αμερικανός πολιτικός και συγγραφέας

«Το εύδαιμον το ελεύθερον, το δ’ ελεύθερον το εύψυχον.»

– Ευτυχισμένοι είναι οι ελεύθεροι και ελεύθεροι είναι οι γενναίοι.

Θουκυδίδης, 460-394 π.χ., Αθηναίος ιστορικός (από τον Επιτάφιο του Περικλή)

Αναρωτηθήκαμε γιατί με πρόσχημα την πανδημία επεβλήθη ταχύτατα η ηλεκτρονική διακυβέρνηση ,η εξ΄αποστάσεως εκπαίδευση ,οι ηλεκτρονικές συναλλαγές, η αχρήματη κοινωνία μέσω τηλέ- εκπαίδευσης ; Και όλα αυτά ; «για το καλό μας»;

Αναρωτηθήκατε , τι θα έπρεπε να πράξετε .

Κατά την ταπεινή μου άποψη θα έπρεπε να κάνετε αυτό που όλοι μας ποθούσαμε …« να ανοίξετε τις εκκλησίες, να χτυπήσετε τις καμπάνες…» (λαμβάνοντας βεβαίως ,όλα τα μέτρα που ισχύουν σήμερα). 

Πιστέψτε με δεν θα ήσασταν «τζάμπα μάγκας» ,θα . ήσασταν κατά τον ταπεινό λογισμό μου γνήσιος ΑΞΙΟΣ Απόστολος του Χριστού και θα βρίσκατε αρκετούς να σας συμπαρίστανται στον πόλεμο που θα κήρυτταν εναντίον σας οι δυνάμεις του μυστηρίου της ανομίας.

Αλλά όπως είπατε « προτίμησα το δρόμο της σύνεσης.»


Η σύνεσης όμως ενίοτε μεταφράζεται και σε σιωπή και συνενοχήν «Ο σιωπών δοκεί συναινείν» Κατά τον Μέγα Βασίλειο, όπως σας είχα υπενθυμίσει και στην προ μηνός επιστολή μου ( αρ. πρωτ. 392/10-4-2020) .


«Σήμερα γίνεται μια τεράστια προσπάθεια να βρεθεί το εμβόλιο ή τέλος πάντων κάποιο φάρμακο. Επιστήμονες σε όλο τον κόσμο αγωνίζονται σκληρά. Δαπανώνται τεράστια ποσά. Συμφωνώ ότι παίζονται οικονομικά συμφέροντα. Αν όμως βρεθεί το εμβόλιο και είναι πράγματι ασφαλές, θα αρνηθούμε να το κάνουμε; 

Έχουμε σκεφτεί ότι αν ζούμε σήμερα οι περισσότεροι το οφείλουμε στα εμβόλια; Αρρώστιες που θέριζαν πληθυσμούς, σήμερα εξαφανίστηκαν. Εκείνα ήταν καλά εμβόλια και τούτο δεν θα είναι;»


Κάνατε αναφορά στα εμβόλια . Πως προεξοφλείτε την εγκυρότητα και ασφάλεια του νέου εμβολίου;;;

Γνωρίζεται απο ποιούς προωθούνται ,από ποιους δαπανώνται αυτά τα τεράστια ποσά ;;; Γνωρίζεται τον ρόλο του Π.Ο.Υ. και του φιλάνθρωπου Bill Gates ;;; 


Εάν όχι σας παραπέμπω στα ακόλουθα άρθρα και βίντεο (μέρος 1ο)  προς τέρψιν αληθείας .








Eαν πάλι δεν πειστείτε και απορρίψετε τους εν τω κόσμω ερευνητές ως συνομωσιολόγους που προσπαθούν να αφυπνίσουν , τοτε δεν έχετε παρά να είστε απο τους πρώτους που θα σπεύσουν να κάνουν το εμβολιάκι .

Οσοι εξ΄ημών πλανώμενοι από θεωρίες , θα φύγουμε στα βουνά όπως μας έχει προφητεύσει ο Άγιος Πατροκοσμάς.

Εάν θεωρείτε επίσης συνομωσιολογία την πανθρησκεία και τον οικουμενισμό που προωθεί ο κ. Βαρθολομαίος μπορείτε να μας εξηγήσετε τι δουλειά έχει η Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία του Χριστού στο Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών (Π.Σ.Ε.) και στα Κολυμπάρια;

Δώστε μας μια απάντηση. 

Στο τέλος της ανακοίνωσης σας κάνετε μια αναφορά . «Δεν έγραψα τίποτα για το θέμα της Θ. Κοινωνίας. Είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει έντονα το επόμενο διάστημα. Και θα δεχτούμε πολλές πιέσεις. Αντί να τρωγόμαστε μεταξύ μας μήπως θα πρέπει να το συζητήσουμε σοβαρά και να είμαστε έτοιμοι;»

Αλήθεια πως γνωρίζεται ότι το θέμα της Θείας Κοινωνίας θα μας απασχολήσει έντονα ; τι πιέσεις θα δεχθούμε ; και από ποιούς ; 

Γιατί δεν αποκαλύπτετε όσα ενδεχομένως γνωρίζετε ; Πως θα ζητήσετε την ένωση και την αντίσταση του λαού (κατά την δεύτερη φάση τού εγκλεισμού και της απομόνωσης του ) στην αλλοίωση του Ορθόδοξου δόγματος που μεθοδεύεται και αφορά την μεταβολή - παραποίηση, ή απαγόρευση ,της Θειας Μετάληψης (όπως επεβλήθη σε άλλα κράτη ,βλ. Γερμανία και Αμερική ) όταν έχει ήδη διχαστεί το πλήρωμα ; 






«Το Μυστήριο της Θείας Μεταλήψεως θα τελεσθεί, χρησιμοποιώντας πολλαπλά μεταλλικά κουτάλια που προορίζονται για ατομική χρήση… Τα κουτάλια θα απολυμανθούν μετά από κάθε χρήση…» (Αρχιεπισκοπή Αμερικής)


Στην συνέντευξη σας στο open tv στις 26/5 αποφύγατε εξαιρετικά την ερώτηση παγίδα της κα. Λυμπεράκη σχετικά με τον τρόπο αλλαγής της Θείας Κοινωνίας .Θεωρώ όμως πως η θέση , θα πρέπει να είναι ξεκάθαρη και σαφής ,ότι ουδείς μπορεί να επέμβει στην παραποίηση του μυστηρίου και δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ της .


Επίσης είπατε ότι με αυτό σας το άρθρο θελήσατε να δώσετε να καταλάβει ο κόσμος την αναγκαιότητα του κλεισίματος των ναών .

Αναρωτιέμαι όμως ,γιατί δεν δημοσιεύτηκε στην αρχή της «πανδημίας» τον Μάρτιο ή όταν εξαγγέλθηκαν τα αυστηρά μέτρα σφράγισης των ναών ,αλλά ένα μήνα μετά το ΠΑΣΧΑ και ενώ υπάρχει άρση των περιοριστικών μέτρων ;.

Αγαπητέ κύριε Νεκτάριε , πριν μερικά χρόνια -2013- όταν είχαμε συναντηθεί και σας είχα θέσει το ερώτημα( και δια κατατεθειμένης επιστολής ) «γιατί η εκκλησία δεν αντιδρά ,γιατί δεν αρθρώνει λόγο;», έλαβα την απάντηση « η σιωπή είναι λάλος».

Κύριε Νεκτάριε τελικά αυτή η εκκωφαντική ,σιωπηρώς λαλίστατη στάση της εκκλησίας, μας ξεκούφανε …

Η σιωπή είναι αρετή και χρυσός, αλλά και ο ΛΟΓΟΣ είναι ΘEOΣ. Και η διάκριση η πρώτη αρετή που εξετάζει πότε σιωπούμε και πότε ομιλούμε!

Μας πικράνατε …με την αφωνίας σας 

Μας πικράνατε … με την στάσης σας

Μας πικράνατε … με την ολιγωρία σας 

Μας πικράνατε γιατί μετά από όσα έχει υποστεί ο ελληνικός λαός αυτήν την δεκαετία, μας στερήσατε ΕΣΕΙΣ το τελευταίο καταφύγιο ,τον οίκο του Θεού.

Μας πικράνατε για όλους αυτούς τους λόγους που πολύ εύστοχα αναφέρει στο κείμενο του ο 

Πρωτοπρεσβ. Ἄγγελος Ἀγγελακόπουλος: ΜΑΥΡΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ( πρέπει να διαβαστεί)


Πόσο δίκιο είχε ο Καθηγητής π. Ἰωάννης Ρωμανίδης, (δεκαετία 1980). 

«Θἄρθη μία ἡμέρα

πού δέν θά ὑπάρχει πλέον τίποτε στήν ὁρατή Ἐκκλησία,

πού θά μαρτυρᾶ Ὀρθοδοξία,

καθώς αὐτή θά ἔχη ἐγκαταλειφθῆ

ἀπό τούς ἴδιους τούς ἱερεῖς της» 


ΑΡΚΕΤΑ … ΑΡΚΕΤΑ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΜΕΝΕΣ … 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ …

Ζήσαμε τόση κακοδοξία , απομόνωση και δίωξη που μάτωσε η ψυχή μας (διότι οι διωκόμενοι πιστοί, νοιώσανε πόνο κι όχι η πλειονότητα του ιερατείου που παρέδωσε αμαχητί στον καίσαρα ,τα του Θεού ), και δεν ξέρω πως θα πείσετε το ποίμνιο σας να εγκαταλείψει την κατ΄ οίκον εκκλησία του και να επιστρέψει πάλι στον οίκο του Κυρίου . 

Κανεὶς εκ τῶν Επισκόπων της Ελλαδικής Εκκλησίας δυστυχώς δὲν έχει αντιληφθεί τὴν ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑ-ΪΟΥ και οτι οι κυβερνώντες τρομοκρατούν, παραπλανούν καὶ αδρανοποιούν σκοπίμως τὸν Ελληνικό λαό, ένα λαό κατ’ εξοχήν φιλότιμο, γενναίο καὶ μὲ ιδιαίτερη αγάπη στὴν ελευθερία καὶ τὴν δημοκρατία. 

«Άγιοι» αρχιερείς αναρωτιέμαι ,τελικά ποιός είναι ο χειρότερος εχθρός .

Ο ιός covid -19 ή ο ιός της ασεβείας που προσβάλει τον ΘΕΟ και το ΣΥΝΤΑΓΜΑ;;;

«Άγιοι» αρχιερείς, επιτέλους μη ασχολείσθε με τα καθίσματα τις αποστάσεις και τις μάσκες! Πείτε στὸν Ελληνικό λαό, τουλάχιστον εσείς ποὺ αγαπάτε κι ενδιαφέρεσθε γιὰ το ποίμνιό σας, την αλήθεια. Βρισκόμαστε ενώπιον μιας τερατώδους και θρασείας απάτης με απώτερο στόχο τὴν χειραγώγησή μας απ τοὺς κυβερνώντες, την αποστέρηση των θεμελιωδών ελευθεριών μας, αλλά κυρίως τὴν οριστική απομάκρυνσή μας απ τὴν μόνη αλήθεια και τὴν όντως Ζωή, τὸν Κύριο Ημών Ιησού Χριστό μας.



Σας παραπέμπω σε μια επιστολή: 

( αξίζει επίσης να διαβαστει )


Μετά απο όλες αυτές τις παραπομπές δεν ξέρω εάν κάποιος θα μπορούσε να επικαλεστεί το επιχείρημα «δεν ήξερα»… «δεν γνώριζα»…

Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει ,πως όλα αυτά είναι συνομωσιολογία και πλάνες τόσων ανθρώπων , που αποκαλύπτουν αλήθειες ,τοτε θα πρέπει να μας δώσει ,μια απάντηση στο ερώτημα …ΠΟΙΟΝ ΥΠΗΡΕΤΕΙ …


Εύχομαι αυτήν την ύστατη στιγμή πριν το ξέσπασμα της οργής του θεού , να βρείτε την τόλμη (μετά πολλών συνιεραρχών ) να ζητήστε δημοσίως την Άμεση κατάργηση όλων των ανίερων αντίχριστων και ανθελληνικών νομοσχεδίων , που διαχρονικά οι κυβερνώντες νομιμοποίησαν την ανομία, κάνοντάς την επίσημους νόμους του κράτους και σύσσωμη η ιεραρχία να κηρύξει εθνική μετάνοια .

Διότι αυτή είναι η αιτία των δεινών .

Παραβιάστηκε η θεϊκή τάξη ( Ύβρις ) και τώρα λειτουργούν οι πνευματικοί νόμοι ( Νέμεσις).

Διαφορετικά για λόγους συνειδήσεως , και λόγο πεπραγμένων η μόνη οδός προς ημάς είναι η αποτείχιση και η μη αναγνώρισή σας .


Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΕΘ ΗΜΩΝ …


ΚΑΛΗ ΦΩΤΗΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑ …


ΜΕ ΑΓΑΠΗ «και παρρησία λαλήσας» 



ΚΡΕΜΑΣΤΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 

ΕΛΛΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ 



4 σχόλια:

  1. Εύγε!!! Έτσι πρέπει να τα ακούνε οι "διάδοχοι των Αποστόλων", στερεοφ-Ο-νικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και κάποια στιγμή εντός εκκλησίας πρέπει να ακούσουν το ΑΝΑΞΙΟΣ, ΑΝΑΞΙΟΣ.
    Όπως κάποτε έβαζαν τον κοσμάκη να το λέει στον μεγάλο Άγιο ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΠΕΝΤΑΠΟΛΕΩΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή