Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

Η «ΑΙΩΝΙΑ» ΔΥΣΗ ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!


ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΥ LNA: «Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕΙ ΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ…»





Την Κυριακή 14/06/2020, ο εκπρόσωπος του Λιβυκού Εθνικού Στρατού LNA Αχμέτ Αλ-Μεσμάρι έδωσε συνέντευξη τύπου. Πρώτα απ ‘όλα, κατέστησε σαφές ότι δεν θα δώσει πληροφορίες για τη στρατιωτική κατάσταση, εξηγώντας ότι όλες οι επιχειρήσεις υπόκεινται σε αυστηρή εμπιστευτικότητα.

Όσον αφορά την αναδιάρθρωση της κύριας αίθουσας επιχειρήσεων, δήλωσε ότι προορίζεται να συμπεριλάβει όλους τους αξιωματικούς της επιχείρησης που είχαν εμπειρία στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, είτε στη Βεγγάζη, στη Ντάρνα, στο Crescent Petroleum, είτε στη νότια Λιβύη, έτσι ώστε να ενωθούν οι προσπάθειές τους για τη μάχη.

Τόνισε ότι οι δυνάμεις που υποστηρίζει ο Ερντογάν υπέστησαν μεγάλες απώλειες εξοπλισμού και προσωπικού και ότι ο Ερντογάν έστειλε 7 πολεμικά πλοία στις ακτές της Λιβύης, εκτός από πολλούς μισθοφόρους, στρατιώτες και Τούρκους αξιωματικούς. 

Συνέχισε λέγοντας ότι το δηλωμένο όνειρο του Ερντογάν είναι ο έλεγχος της περιοχής Crescent Petroleum, όπου οι περισσότερες ξένες εταιρείες επενδύουν στη Λιβύη. 

Κατηγόρησε τις πολιτοφυλακές που συνδέονται με τις δυνάμεις του Ερντογάν ότι διέπραξαν παραβιάσεις σε περιοχές νότια της Τρίπολης αλλά και στην Ταρχούνα και αλλού, σημειώνοντας ότι πολλές από αυτές τεκμηριώθηκαν, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας αμάχων, της απαγωγής, της κλοπής και της καύσης ιδιωτικών και δημόσιας ιδιοκτησίας.

Ορκίστηκε να ρίξει φως και διαφάνεια σε όλες αυτές τις σοβαρές παραβιάσεις. Για το λόγο αυτό, είπε ότι τα Ηνωμένα Έθνη καλούνται να φτάσουν στη Λιβύη και να διερευνήσουν την παρουσία μαζικών τάφων στην πόλη Tarhuna. 

«Απαιτούμε μια ταχεία έρευνα, αν και αμφιβάλλουμε για την ικανότητα των Ηνωμένων Εθνών να διεξάγουν οποιαδήποτε έρευνα σε έδαφος υπό τον έλεγχο της πολιτοφυλακής». 

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να χαρακτηρίσει τον Ερντογάν ως εγκληματία πολέμου για τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τις δυνάμεις και τους μισθοφόρους του στη Λιβύη». 

Πρέπει να υπενθυμίσουμε στον Ερντογάν ότι έστειλε τις δυνάμεις του στη Λιβύη χωρίς καν να γνωρίζει τον χάρτη της Λιβύης και λέει με αγένεια, έχουμε απελευθερώσει τη Λιβύη και θα απελευθερώσουμε τη Σύρτη και το Crescent Petroleum.!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου