Σάββατο 6 Ιουνίου 2020

ΑΥΤΟΣ Ο ΔΑΙΜΟΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΤΟΥ ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΗΣΥΧΗ;

ΟΙ ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΕΓΙΝΑΝ ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΟΙ ΛΟΓΩ  «ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ», ΚΑΤΑ 500 ΔΙΣ $.


Οι Πλούσιοι Αμερικανοί έγιναν Πλουσιότεροι λόγω της Πανδημίας , κατά 500 δισεκατομμύρια δολάρια από την έναρξη της πανδημίας COVID-19.

Οι δισεκατομμυριούχοι των ΗΠΑ αύξησαν τα κεφάλαια τους με περισσότερα από 500 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό αποδεικνύεται από τα δεδομένα που περιέχονται στην έκθεση της αμερικανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης “Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών”, που δημοσιεύθηκε στις 4 Ιουνίου.

Οι πρώτοι που επωφελήθηκαν είναι οι ιδιοκτήτες και ιδρυτές εταιρειών των οποίων οι δραστηριότητες σχετίζονται άμεσα με διαδικτυακές συναλλαγές και υπηρεσίες διαδικτύου, η ζήτηση των οποίων σημείωσε κατακόρυφη αύξηση λόγω της πανδημία. 

Οι συντάκτες της έκθεσης επικεντρώνονται στο γεγονός ότι η πανδημία είχε εξαιρετικά αρνητικό αντίκτυπο στην ευημερία των απλών Αμερικανών. 

Έτσι, αναφέρουν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με τα οποία ο αριθμός των αρχικών αιτήσεων για παροχές επιδομάτων ανεργίας στις Ηνωμένες Πολιτείες τις τελευταίες 11 εβδομάδες ξεπέρασε τα 42 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα, εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Πολιτικών Σπουδών δείχνουν, ότι η συνολική περιουσία των δισεκατομμυριούχων στις ΗΠΑ έχει αυξηθεί κατά 565 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Σύμφωνα με ειδικούς, αυτό το ποσό είναι κατά 19,15% υψηλότερο από αυτό που είχε καταγραφεί με τα στοιχεία προ πανδημίας. 

Μέχρι σήμερα, το συνολικό ποσό των κεφαλαίων που κατέχουν Αμερικανοί δισεκατομμυριούχοι είναι 3,512 τρισεκατομμύρια δολάρια. 

Ταυτόχρονα, οι ειδικοί επισημαίνουν ιδιαίτερα έναν αριθμό πλουσίων που κατάφεραν να πολλαπλασιάσουν την περιουσία τους με περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε μόνο τρεις μήνες.

 Μεταξύ αυτών, ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon Jeff Bezos και η πρώην σύζυγός του Mackenzie Bezos – κέρδισαν 36,2 και 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια, αντίστοιχα. 

Ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook Mark Zuckerberg βελτίωσε την οικονομική του κατάσταση κατά 30,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και του SpaceX, Ilon Musk κατά 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια, οι ιδρυτές της Google Sergey Brin και Larry Page κατά 13,9 και 13,7 δισεκατομμύρια δολάρια αντίστοιχα.

 Ο ιδρυτής της Microsoft Bill Gates κέρδισε περιουσία 11,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ ο πρώην διευθύνων σύμβουλος Steve Ballmer κέρδισε 13,3 δισεκατομμύρια δολάρια. 

Ο επιχειρηματίας και ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης Michael Bloomberg κέρδισε περιουσία 12,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων και ο Phil Knight, ένας από τους ιδρυτές αθλητικών ειδών της Nike, αύξησε το κεφάλαιο του κατά 11,6 δισεκατομμύρια δολάρια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου