Τρίτη 16 Ιουνίου 2020

ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΑΠΟΣΤΩΜΟΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΤΕΤΡΑΓΩΝΗ ΓΗ»...


 ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΝΕΚΤΑΡΙΟΝΣεβασμιώτατε, αρχικά ζητώ συγγνώμη, που τολμώ να γράψω κάτι, ενώ δέν είμαι ούτε άγιος, ούτε θεολόγος, ούτε ιερέας ούτε μοναχός αλλά ο τελευταίος των πιστών, πλην όμως μετέχω στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ελλάδας. 

 Σας δηλώνω μάλιστα ότι επώνυμα και «παρρησία θα λαλήσω» έχοντας και τη σχετική ευλογία του γέροντος πνευματικού. Κι αυτό γιατί όπως είπε και ο Όσιος Εφραίμ Κατουνακιώτης (μια και τον αναφέρατε) «είπε ο γέροντας, είναι σαν να το είπε ο Χριστός».


Έπεσε στην αντίληψή μου πρόσφατα το άρθρο σας  '«Η γη είναι τετράγωνη!» για διάφορα ενδοεκκλησιαστικά συμβάντα με αφορμή τον θρυλούμενο ιό, όπως για παράδειγμα το να κατηγορούνται επίσκοποι από άμβωνος, να θεολογούν λαϊκοί και διάφορα άλλα. 

Έχοντας υπάρξει αναγνώστης του βιβλίου σας «Ο Θεός είναι άπαιχτος», ομολογώ ότι με απογοήτευσε ο τίτλος του άρθρου σας. Θα περίμενα από σας κάτι σε σχέση με τον Θεό (πχ. "Ο Θεός είναι Παντοδύναμος") κι όχι σε σχέση με επιστημονικά κουρελουργήματα, όπως η επιπεδότητα της γης, η δαρβίνεια θεωρία ή το Big bang κι άλλα παρόμοια, που αποπνέουν την ασεβή δυσοσμία της "σημερινής" αντίχριστης επιστήμης, που πρωταρχικό στόχο έχει την άρνηση και απόκρυψη του Θεού.

Σας θυμίζω ότι η σημερινή επιστήμη (με αόριστη-άγνωστη αυθεντία και πηγή εντολών) είναι αυτή, που δολοφονεί έμβρυα (αυτό που η Ορθοδοξία θεωρεί από τα αισχρότερα σύγχρονα αμαρτήματα - τα θύματα μόνο από εκτρώσεις είναι πολύ περισσότερα από τα θύματα του ιού), που αλλάζει φύλο στους ανθρώπους (τι ύβρις προς τον Δημιουργό...), που στειρώνει πλανημένα 15χρονα κορίτσια, που δολοφονεί με ελαττωματικά εμβόλια παιδάκια σε υπανάκτητες χώρες, που επαγγέλεται μείωση του πληθυσμού της γης, που αποπειράται στις μέρες μας να αλλοιώσει το DNA των ανθρώπων (όπως καυχάται ανερυθρίαστα και "εωσφορικά"), που καταστρέφει το οικοσύστημα της γης, που αλλάζει τον καιρό του πλανήτη και πάμπολλα άλλα, που ζέχουν εωσφορικούς πόθους και επιταγές.

Ατυχώς δεν ένοιωσα κάποια πνευματικότητα από το άρθρο σας αλλά μόνο κοσμικό φρόνημα. Μακάρι να μην είναι το επίπεδό μου ικανό να αντιληφθεί την πνευματικότητά του. Αλλά και πάλι δεν είδα την μακροθυμία ενός Αποστολικού διαδόχου... 

 «…Η αγάπη μακροθυμεί, αγαθοποιεί∙ η αγάπη δεν φθονεί∙ η αγάπη δεν αυθαδιάζει, δεν επαίρεται, δεν ασχημονεί, δεν ζητεί τα εαυτής, δεν παροξύνεται, δεν διαλογίζεται το κακόν∙ δεν χαίρει εις την αδικίαν, συγχαίρει δε εις την αλήθειαν. Πάντα ανέχεται, πάντα πιστεύει, πάντα ελπίζει, πάντα υπομένει…» (Α΄Κορ.ιγ΄,4-7). 

 Δείτε τώρα αν αυτό ταιριάζει στο ύφος του άρθρου. Κάποτε εκφράζοντας ηπιότερες κρίσεις για άτομα με διαπιστωμένη κακία άκουσα από τον πνευματικό το εξής : "οι γέροντες ποτέ δεν θα εκφράζοντας έτσι" και "δαγκώθηκα" αναρωτούμενος τι πήχυ μου έβαλε ο πνευματικός, πόσο μάλλον αν είχα περιβληθεί το "αγγελικό σχήμα"; Ας μην ξεχνάμε ότι όλοι "σε ένα καζάνι βράζουμε" («δώσω υμίν άρχοντας κατά τας καρδίας υμών» PG 89, 476BC).

Σαν επίσκοπο λοιπόν, σαν Αποστολικό διάδοχο, (τον αρμοδιότερο γι αυτά που ρωτώ) σας απευθύνω κάποια ερωτήματα, ώστε να φωτιστούμε και να σβήσουν οι τυχόν πλάνες και κακοί λογιασμοί (που θα έλεγε ο Όσιος Γέροντας Παΐσιος) αναλύοντας κάποια σημεία του άρθρου σας αλλά και άλλα, που με προβλημάτισαν και με σκανδαλίζουν :

1 – Σεβασμιώτατε, ενώ σεις απαγορεύετε να μιλούν για θεολογικά θέματα όσοι δεν ξέρουν (ειδικά λαϊκοί, που δεν έχουν ανοίξει Αγία Γραφή....), δεν θα σας απαγορεύσω, που αντίστοιχα μιλάτε για θέματα επιστημονικά (που είναι και δικά μου χωράφια, σαν κατά κόσμον επιστήμονα) αλλά θα προσπαθήσω να σας δώσω ταχύτατα το πλαίσιο και τη σχέση επιστήμης και Ορθοδοξίας, που μάλλον αγνοείτε, τιμώντας τον Ελληνισμό που πάντα διέδιδε την γνώση (την όποια και όση λίγοστή επιστημονική γνώση τέλος πάντων διαθέτω) : 

Ο γενικός ορισμός της Επιστήμης μας δόθηκε από τον Σωκράτη καθώς δηλώνει σαφέστατα (και με περισσή ταπεινότητα) ο πνευματικός του εγγονός Αριστοτέλης, ενώ ο ίδιος θεωρείται από τη Δυτική διανόηση ο εδραιωτής τόσων και τόσων επιστημών. 

Επιστήμη είναι η προσπάθεια ανακαλύψεως της μοναδικής αλήθειας του πεδίου της, όχι όμως μια "κομπογιαννίτικη" προσπάθεια αλλά η με ειρμό και ακρίβεια δόμηση γνώσης.

 Χωρίς μοναδική αλήθεια δεν νοείται Επιστήμη αλλά είναι τέχνη, κι αυτό θέτει εκτός σημερινές επιστήμες όπως Νομικά, Οικονομικά (θεωρητικές επιστήμες) κ.α. αφού δεν έχουν μια μοναδική αλήθεια (που η προσπάθεια αναζήτησής της καταδεικνύει ότι είναι Επιστήμη).

 Άρα μιλάμε για τις θετικές λεγόμενες Επιστήμες, όπως Φυσική, Μαθηματικά, Ιατρική, Βιολογία κ.α. Στο κριτήριο της μοναδικής Αλήθειας υπάρχει μια εξαίρεση στις θεωρητικές επιστήμες, η Ορθόδοξη Χριστιανική Θεολογία, που όμως έχει εντελώς διαφορετική προσέγγιση της Αλήθειάς της αφού είναι μόνον εξ Αποκαλύψεως κι όχι με την λεγόμενη επιστημονική μέθοδο. 

 Είναι δε κρίμα, που οι περισσότεροι σημερινοί επιστήμονες αγνοούν αυτές τις παραμέτρους, την "Επιστημιολογία" τολμώ να ονοματίσω. Πως λοιπόν εκφράζεστε υπέρ της σημερινής Επιστήμης; Έχετε σπουδάσει και ασκήσει μια από αυτές; Έχετε μελετήσει επιστημονικά βιβλία; 

 Έχετε διαβάσει το πως δομείται, αναπτύσσεται και τελικά εφαρμόζεται στη πράξη ή και διαστρέφεται μια θετική επιστήμη; Ο Πλάτων έλεγε "καθένας δικαιούται να έχει γνώμη, γνώση όμως για να τεκμηριώνει τη γνώμη έχει;" αυτό που λέει ο θυμόσοφος λαός "ο καθένας στο είδος του και ο Λουμίδης στους καφέδες του".

Αν υποθέσουμε ότι είστε δέκτης κάποιων "επιστημονικών" απόψεων (αυτών που η κυβέρνηση προωθεί), σεις σαν εκκλησιαστικός παράγοντας γιατί δεν ενημερώνεστε και από αντίθετες επιστημονικές απόψεις; Ο πάπας πρεσβεύει το "πίστευε και μη ερεύνα". 

 Οι αρχαίοι μας πρόγονοι έλεγαν "μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοίν μύθον ακούσεις". Σεις τους ακούσατε; Και γιατί να μην ισχύει το «ερευνάτε τας Γραφάς» του Χριστού και για τα μη εκκλησιαστικά θέματα, μιας και τα αναγορεύετε ανώτερα των εκκλησιαστικών; 

 Γιατί ο λόγος σας ακούστηκε σαν παρατηλεοπτικός, υποστηρικτικός του κυβερνητικού αφηγήματος, του βασισμένου σε διαπλεκόμενους "επιστήμονες" που αγνοεί την άλλη πλευρά, που έχει και αξιολογότερη επιστημοσύνη; 

 Αλήθεια ρωτήσατε αν υπάρχει πουθενά μελέτη για την εκτεταμένη χρήση μάσκας; Για να αναπνέεις επί ώρες τα "καυσαέριά σου"; Αυτή τη μάσκα, που στην αρχή δεν ήξεραν οι "επιστήμονες" (τρομάρα τους) αν πρέπει να την φοράμε και αίφνης την επέβαλαν; Πως θεωρείτε ότι ταιριάζει με το αυτεξούσιο;

Κυρίως όμως βάλτε το χέρι στη καρδιά και απαντήστε : Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑ ΣΩΡΟ ΦΡΙΚΤΩΝ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ ΟΠΩΣ ΠΑΝΟΥΚΛΑ, ΠΑΝΩΛΗ, ΧΟΛΕΡΑ κ.α. 

 ΠΟΤΕ ΜΙΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ή ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ "ΜΥΘΟΥ ΤΟΥ ΙΟΥ" ΔΙΑΚΗΡΥΞΑΝ ΟΛΑ ΤΑ "ΕΩΣΦΟΡΙΚΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ" ΜΕΤΑ ΤΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΟΥΣ, ΟΤΙ Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΗΤΑΝ;

2 – Με βάση την Αγία Γραφή και την πατερική παράδοση (την εξ Αποκαλύψεως Αλήθεια δηλαδή) δημιουργός του κτιστού κόσμου είναι ο Τριαδικός Θεός, η δε Επιστήμη είναι η προσπάθεια γνώσης του κτιστού κόσμου. 

 Μια προσπάθεια μάταιη ως τώρα διότι η Αλήθεια του κόσμου δεν ανακαλύπτεται αλλά μόνον αποκαλύπτεται και η όποια ως τώρα γνώση είναι χαρισμένη από Εκείνον. «Πάσα δόσις αγαθή και παν δώρημα τέλειον, άνωθεν εστί καταβαίνον εκ Σου του Πατρός των φώτων» δεν ψέλνετε στη Θεία Λειτουργία; Την αλήθεια βέβαια ψάχνει η επιστήμη, σαν τμήμα της Αλήθειας του Δημιουργού αλλά με ποιό ήθος, το σατανικό, που προανέφερα κατ' επιταγή της όποιας νομοθεσίας της πολιτικής εξουσίας; 

 Γιατί της μεν εξ Αποκαλύψεως Αλήθειας πιστοποιητής είναι ο Δημιουργός, της επιστήμης του κόσμου ποιός είναι; Ο κάθε Soros ή Gates ή όποιος επιχειρηματίας "αγοράζει" συνειδήσεις, ιδρύματα και ανθρώπους για οικονομικές ή άλλες επιδιώξεις προωθώντας τες μέσα από τα τηλεοπτικά κυκλώματα, που τους ανήκουν; Από εκεί ενημερώνεστε;

Πραγματικά διαβάζοντας το άρθρο σας ξανά και ξανά απογοητεύομαι. Σαν Αποστολικός διάδοχος έχετε πλήρη κι άμεση πρόσβαση στην Αλήθεια του Κόσμου. Φωτισμένοι αγιορείτες γέροντες έχουν πει ότι είναι εφικτότατο με κατάλληλες "προεργασίες" να μιλούν με αγγέλους ή αγίους ή και ακόμα τον ίδιο τον Χριστό, ειδικά για αυτούς που έχουν περιβληθεί το αγγελικό σχήμα, όπως σεις. 

 «Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται» (Ματθ.7,7-8) δεν είπε ο Χριστός; Πως αποστρέφεστε λοιπόν την πραγματική Αλήθεια κι αφήνεστε στην αντιεπιστημονικότατη πληροφόρηση των καναλιών; Ειδικά όταν δεν έχετε τα επιστημονικά κριτήρια για να την φιλτράρετε;

Πως η Ιεραρχία της Ελλάδας "αναθέτει" τη σωτηρία από τον θρυλούμενο πανδημικό ιό στην επιστήμη εξοβελίζοντας από την περίσταση τον Θεό; Όταν έχεις πρόβλημα απευθύνεσαι στην "αντιπροσωπεία" ή "εξουσιοδοτημένο συνεργείο" και όχι στο μουτζούρη της γειτονιάς σου, που το βράδυ μπορεί να κάνει και τον "νονό"; 

 Δεν είναι έλλειψη πίστης το να βάζουμε στην άκρη τον Χριστό; Έλαβε υπ'όψη της η ιεραρχία το «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ΟΥΔΕΝ»; Και πως απεμπολεί τον επί αιώνες εκκλησιαστικό "μηχανισμό" της σωτηρίας (λειτουργίες, λιτανείες κλπ);

3 – Σεβασμιώτατε, η ζωή καθενός ανήκει στον ίδιο και είναι χαρισμένη από τον Θεό, στον Οποίον μόνον ο καθένας είναι υπόλογος για αυτή. Στη Θεία Λειτουργία, οι κληρικοί ψέλνετε «Της Παναγίας, αχράντου, υπερευλογημένης, ενδόξου, Δεσποίνης ημών, Θεοτόκου και αειπαρθένου Μαρίας μετά πάντων των αγίων μνημονεύσαντες, εαυτούς και αλλήλους και πάσαν την ζωήν ημών Χριστώ τω Θεώ παραθώμεθα». 

 Επανάληψη : 

«...ΚΑΙ ΠΑΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗΝ ΗΜΩΝ ΧΡΙΣΤΩ ΤΩ ΘΕΩ ΠΑΡΑΘΩΜΕΘΑ». 

 Η ιεραρχία της Ελλάδας με ποιό δικαίωμα παραθέτει σε "άγνωστους"τη ζωή μας ; Έχει ιδιοκτησιακό δικαίωμα; Από ότι γνωρίζω έχει ποιμαντική αποστολή, σεβόμενη το αυτεξούσιο καθενός, που και αυτό είναι χαρισμένο από τον Δημιουργό. Πως λοιπόν το παραβαίνει; Και που παραθέτει τη ζωή μας; ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΗΜΗ; Αυτή που εωσφορίζει; Τη δολοφόνο ζώντων με πνοή Θεού εμβρύων; Πως περιμένουμε το έλεος του Θεού όταν δεν τηρούμε αυτά που υποσχόμαστε;

4 – Σεβασμιώτατε, από ετών υπάρχει Επιστήμη με αντικείμενο την ψυχή, το κατ' εξοχήν αντικείμενο της Εκκλησίας του Χριστού. Αν αύριο σας ζητηθεί από την Ψυχολογία η αρμοδιότητα των ψυχών μας θα συναινέσετε με βάσει τα ήδη πεπραγμένα περί των ζωών μας;

5 – Σεβασμιώτατε, πως η Ιεραρχία τοποθετεί το κτιστό (την επιστήμη) άνωθεν του Άκτιστου; Μα αυτό δεν έκανε ο Εωσφόρος; Θέλησε να τοποθετήσει τον θρόνον του άνωθεν του Δημιουργού. "ΚΑΙ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ". Πόσο άφρων μπορεί να είναι κάποιος να επαναλαμβάνει τα παθήματά του, αυτά που ο κλήρος μας διδάσκει καθημερινά να αποφεύγουμε αλλά ο ίδιος δεν δείχνει να τηρεί;

Επιπλέον η ιεραρχία στερεί την ελπίδα από αυτούς που η επιστήμη "ξεγράφει". Ποιός πλέον θα καταφύγει στον Δημιουργό για το θαύμα (που τόσα και τόσα γίνονται καθημερινά) όταν κλονίζει τη δύναμη της Πίστης; Πως απαξιώνει την Παντοδυναμία του Θεού, αυτή που οι θεόπεμπτοι ηρωικοί αγωνιστές του 1821 διατράνωναν ψέλνοντας : «Θεέ μου Παντοδύναμε, Μεγάλο τ' Όνομά Σου! Φύλλο δεν πέφτει απ'το δεντρί, χωρίς το Θέλημά Σου..!!»

 Με αυτή την απόλυτη Πίστη έκαναν στο όνομα του Χριστού το μεγαλύτερο θαύμα ποτέ επί γης : "την Ανάσταση ενός 400 ετών κεκοιμημένου γένους"! Για σκεφθείτε το καλά, έχει ξαναγίνει; Δυστυχώς στις μέρες μας η ιεραρχία δεν αντιδρά στη πολλαπλή και διαρκή σκύλευση της μνήμης και σπίλωση της προσφοράς τους.

 Σε πολλές μητροπολιτικές ιστοσελίδες υπάρχει ανάρτηση, που παρουσιάζει ότι ο θεοφιλέστατος κυβερνήτης Καποδίστριας έκλεισε τις εκκλησίες λόγω πανδημίας, αντιγραμμένη στα τυφλά από ύποπτη ιστοσελίδα κι ενώ έχει διαψευστεί από έγκυρες πηγές με βάσει τον Σπυρίδωνα Τρικούπη (υπουργό της τότε κυβέρνησης και ιστορικό της εποχής) κανείς από την ΔΙΣ δεν ασχολήθηκε να αποκαταστήσει τη μνήμη του κυβερνήτη. 

 Αναρωτιέμαι γιατί η ΔΙΣ υπερασπίζεται την κυβέρνηση, που μόνον αυτή βοηθά η συγκεκριμένη ανάρτηση. Αναρωτιέμαι το "ο νεκρός δεδικαίωται" το ξεχνά η ΔΙΣ ή μήπως αγνοεί τα περί περιϋβρύσεως νεκρού; 

 Ούτε υπερασπίστηκε την κατηγορία για το "Σώμα και Αίμα του Κυρίου". Ποιός αντιδρά στον εωσφορικής καταβολής προπαγανδιστικό μηχανισμό, στο "πες, πες, πες όλο και κάτι θα μείνει"; Έτσι αναρωτιέμαι γιατί έχει αποστασιωποιηθεί η ΔΙΣ τόσο από την Αλήθεια, όταν σαν Εκκλησία πρέπει να είναι η «Κιβωτός της Αλήθειας». Είναι τελικά;

6 – Σεβασμιώτατε, γράφετε "Αφήνω δε τη «διδασκαλία, τις παραινέσεις, τις οδηγίες» λαϊκών μελών της εκκλησίας προς τη Σύνοδο, τους επισκόπους, τους κληρικούς.

 Άνθρωποι που δεν έχουν ανοίξει ούτε την Αγία Γραφή και η μόνη «πνευματική» τροφή τους είναι τα χαμηλού επιπέδου θρησκευτικά περιοδικά και εφημερίδες, έχουν την απαίτηση από κατηχούμενοι να γίνουν κατηχητές, από μαθητές να γίνουν δάσκαλοι."

 Αλήθεια στους διακεκριμένους ιερείς και θεολόγους γνώστες της Θεολογίας (που δεχτήκατε ότι υπάρχουν) και που εκφράστηκαν θεολογικά γιατί δεν απάντησε η ιεραρχία θεολογικά, ώστε να τεθούν στη σωστή βάση τους τα θέματα και μεις οι πιστοί να φωτιστούμε;

7 – Σεβασμιώτατε, ο Σωκράτης (αν και προχριστιανικός) δίδαξε «Εν οίδα, ότι ουδέν οίδα» πόσο μάλλον η Ορθοδοξία... Η εκκλησιαστική ιστορία έχει αποδείξει επανειλλημένα ότι ο εκκλησιαστικά ανώτερος δεν είχε πάντα δίκιο και γι αυτό η Ορθοδοξία διατήρησε το Συνοδικό σύστημα (μέχρι προχθες που μητροπολίτες κατήγγειλαν ότι καταργήθηκε!!!) ενώ οι πλανημένοι παπικοί υιοθέτησαν το αλάθητο. 

 Άραγε τι θα γινόταν αν ο Νεστόριος αφηνόταν να επιβάλει τις αιρετικές δοξασίες του με την αυθεντία του σαν Οικουμενικός Πατριάρχης; Θα είμασταν όλοι αιρετικοί σήμερα; Ή τι θα γινόταν αν ο Άγιος Μάρκος Ευγενικός δεν αντιδρούσε ΜΟΝΟΝ ΑΥΤΟΣ στην ένωση των εκκλησιών, σε αντίθεση με ΟΛΟΥΣ (ναι ΟΛΟΥΣ) τους ανωτέρους του εκκλησιαστικά;

 Σας θυμίζω δε αυτό που συνεχώς από άμβωνος ο κλήρος κατηχεί : Εκκλησία είμαστε όλοι, κληρικοί και λαϊκοί, με κεφαλή τον Ιησού Χριστό. Αυτόν πότε Τον ρωτήσατε; Όπως έκαναν στις Οικουμενικές Συνόδους οι μετέχοντες και στο τέλος έλεγαν "συμπροσευχηθήκαμε στο Θεό και το Άγιο Πνεύμα μας φώτισε...". Συνέβη κάτι ανάλογο με τις πρόσφατες αποφάσεις; Αλλά τι λέω; Συλλειτουργός σας μητροπολίτης δήλωσε δημόσια ότι άλλο αποφασίσατε και άλλο ... κάποιος διέταξε...

Σας παραθέτω ένα απόσπασμα από την ιστορία μας :

Και να ‘ναι ο Φαρμακίδης με τον Καΐρη, και ο ένας ο Καΐρης να λέει βασφημίες κατ’ Αυτής της Κυρίας Θεοτόκου. Να αρνείται το Αειπάρθενο της Παναγίας... Και πάει μια μέρα ο Κολοκοτρώνης και τον πιάνει απ’ τα γένια τον Καΐρη, που ήταν παπάς! Προσέξτε. Έχουμε κι αυτά, έχουμε τους τάχα καλλιεργημένους, τους ''μορφωμένους'', τους λιμοκοντόρους, έχουμε κι αυτούς. 

 Και είπε ότι η Παναγία δεν είναι Αειπάρθενος. Γιατί είχε πάει στις Εσπερίες ο Καΐρης... Και πάει ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης και τον εσπάνε στο ξύλο και του λένε : «Αυτό, για την Αειπαρθενία της Παναγίας», του είπανε. «Εσύ», λέει, «πράγμα τζιβαέρικο που είναι η Πίστη μας, θα πεις εσύ για την Παναγία; 

 Να και τούτη, να και τ’ άλλη...» Τον εκάμαν τον παπά μαύρο. Το καταλάβατε; Τον Καΐρη. Τον Θεόφιλο Καΐρη, που του ‘χουνε αδριάντα εκεί στην Άνδρο. Του ‘χουνε μία προτομή με τα γένια του κει πέρα. Τί να τον κάμεις; Φτύσιμο θέλεις αφού είπες για την Παναγία μας. Και είχε κακό θάνατο κιόλας...

Ο Παπουλάκος; Τον εψήσανε ζωντανό τον Παπουλάκο. Τον εκλείσανε - η Ιερά Σύνοδος τον έκλεισε, ποιός τον έκλεισε; - γιατί έλεγε απλά... 'ούκ επ’ άρτω μόνω ζήσεται άνθρωπος'', πρέπει να πιστεύουμε στον Χριστό, θέλουμε ο βασιλιάς μας να είναι Χριστιανός, θέλουμε να ‘χουμε χριστιανικούς νόμους, θέλουμε να μας αφήσετε τα Μοναστήρια μας, μην μας πειράζετε τα Μοναστήρια μας, και ν’ αγαπάτε τον λαό... 

 Αυτά έλεγε ο Παπουλάκος και όλα αυτά θεωρήθηκαν αφορμή ''ανταρσίας'' και τον κλείσανε μέσα τη αδεία της Ιεράς Συνόδου, η οποία έκανε και κάτι χειρότερο. Τί έκανε; Του απαγόρευσε τη Θεία Κοινωνία. 

 Γιατί; Τί έκανε; Πόρνος ήτανε; Μοιχός ήτανε; Παλιάνθρωπος ήτανε; Αυτά τα αμαρτήματα κλείνουνε τη Θεία Κοινωνία. Τί έκανε ο άνθρωπος; Αντιστρατεύτηκε την εκκλησιαστική αρχή του τόπου μαζί με τον βασιλέα. Τ΄ ακούτε; Γι’ αυτό, τί να δει ο Θεός;

Τι να δει ο Θεός;;; Μετά ρωτάμε γατί γίνονται αυτά στις μέρες μας. Λοιπόν λαϊκοί και "αγράμματοι" οι Κολοκοτρώνης και Μακρυγιάννης αλλά από την πράξη τους σύρθηκε η τότε Σύνοδος να αφορίσει τον Καϊρη ΕΝΩ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΑΜΕΣΑ ΝΑ ΕΠΙΛΗΦΘΕΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΒΟΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ ΘΕΟΤΟΚΟ.

8 – Σεβασμιώτατε, γράφετε στο άρθρο «Μεγάλη Παρασκευή πρωί, την ώρα που ο Χριστός «περί ημών οδυνάται», κληρικοί να αστράφτουν και να βροντάνε εναντίον των επισκόπων και της Συνόδου. Και αυτοί οι κληρικοί, σα να μη συμβαίνει τίποτα, την άλλη μέρα να λειτουργούν και να λένε «εν πρώτοις μνήσθητι Κύριε του Αρχιεπισκόπου ημών…» και να λειτουργούν στο αντιμήνσιο με την υπογραφή του επισκόπου!

 Ειλικρινά, δεν μπορώ να τα καταλάβω." Προσωπικά σκανδαλίζομαι όταν αρκετοί επίσκοποι (με τον αρχιεπίσκοπο πρώτο - δεν είδατε φωτογραφίες του να συμμετέχει σε μασονικές αλύσσους;) με το ίδιο χέρι υπογράφουν το αντιμήνσιο και με το ίδιο χαιρετούν όργανα του διαβόλου (μασόνοι κλπ) όταν συναγελάζονται φανερά και προβεβλημένα. 

 Και με το ίδιο χέρι ακουμπούν τα Τίμια Δώρα επί της Αγίας Τραπέζης... Ο Χριστός πάτησε και κατήγγειλε σαν απάνθρωπο τον διάβολο και οι Πατέρες της Εκκλησίας δίδαξαν να μην συναντιόμαστε (πόσο μάλλον να "διαπραγματευόμαστε" την Πίστη μας) με τους υποτακτικούς του, ορίζοντας αυστηρότατους κανόνες (επιτίμια) για τέτοιες πράξεις. 

 Άραγε στις διεθνείς πανθρησκευτικές συνάξεις δεν συναντώνται οι εκπρόσωποι της Εκκλησίας μας με σατανιστές; Ή μήπως έθεσαν όρο εκεί που πάνε να μην συμμετέχουν σατανιστές, λες και τα λοιπά "δόγματα" (τρομάρα τους) δεν είναι εκκλησίες του Εωσφόρου; Ποιός είναι ο αρμόδιος λοιμωξιολόγος γι αυτές τις ψυχικές λοιμώξεις; Και πόσο ο κάθε επίσκοπος φροντίζει να τιμά την Αποστολική Διαδοχή του μιμούμενος το ήθος του Χριστού;

Όταν κάποτε ρώτησαν τον μακαριστό μητροπολίτη Αυγουστίνο Καντιώτη αν θα έκανε Αγιασμό στη βουλή είπε : "Ποιόν Αγιασμό; Εκεί χρειάζεται να πάρω τον γέροντα Πορφύριο και να πάμε για εξορκισμό!". Τον γέροντα Πορφύριο, της πρώτης Ελληνικού! 

 Αλλά ο σεβάσμιος ιεράρχης ήξερε ότι τη δύναμη (και τη γνώση εννοείται) την έλκει όχι ο καθημενος στον Θρόνο του Χριστού μέσα στο ναό αλλά ο "θεοφόρος". Μα τόσο ταπείνωση αυτός ο ιεράρχης! Μακαρία η μνήμη του. Και πόσο σπανίζει η ταπείνωση σαν αρετή σήμερα. Μόνο την υπακοή προβάλλετε. 

 Αλλά η Αγία Γραφή λέει : «Ο Θεός υπερηφάνοις αντιτάσσεται, ταπεινοίς δε δίδωσι χάριν» ( Ιακ.4,6· Α´ Πέτρ.5,5). Γράφει πουθενά "υπακούοις δίδωσι χάριν"; Ο Άγιος Αντώνιος είπε «Είδα όλες τις παγίδες του διαβόλου απλωμένες πάνω στη γη και στενάζοντας είπα : «ποιός άραγε μπορεί να τις προσπεράσει αυτές; Και άκουσα μια φωνή να μου λέει : «η ταπεινοφροσύνη»!

9 – Σεβασμιώτατε, σας ικανοποιεί η εικόνα "μασκαράτας" μέσα στις εκκλησίες; Σας αρέσει η εικόνα πιστών με μαύρες μάσκες σαν μουσουλμανικό φερετζέ, ειδικά όταν συμληρώνεται από μαύρη ενδυμασία και μαύρη μαντήλα; Σας τιμά η εικόνα λες και ορθόδοξοι ναοί "καταλήφθηκαν" από ισλαμιστές και γίνανε τζαμιά;  
Έφθασαν εκκλησιαστικοί λειτουργοί να συζητούν και προωθούν (ειδικά εκτός Ελλάδας) για κουταλάκια μιας χρήσεως αντί της αγίας Λαβίδας. Θα "βουτάμε" μη αγιασμένα αντικείμενα στο "Σώμα και Αίμα του Κυρίου"... Μήπως να σκεφθούν και τη χρήση οδοντογλυφίδας εν είδει μεζέ; Για αυτά δεν σχολιάσατε.

10 – Σεβασμιώτατε, τα Χριστούγεννα συλλειτουργός σας με αφορμή τη ΛΑΘΡΟμετανάστευση πρότεινε (υπάρχει επίσημη ανάρτηση στην ιστοσελίδα της Μητροπόλεώς του) "...Οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν και θα ριζώσουν εδώ, τα παιδιά τους θα νιώθουν την γη μας Πατρίδα τους (όπως ριζώσαμε κι εμείς σε τόσες άλλες Πατρίδες της γης). 

Θα τους αγκαλιάσουμε, όπως αγκαλιάσαμε τους ομογενεῖς απὸ την πρώην Σοβιετικὴ Ένωση, τους αλβανούς και τόσους άλλους. Θα πάρουν για νύμφες και γαμπρούς, τα παιδιά μας...". Για τους εκτός Ορθοδοξίας μπορεί να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά οι ορθόδοξοι πως θα "συμπεθεριάσουν" με τους μουσουλμάνους ή άλλους αλλόπιστους; Παιδιά εκτός γάμου θα κάνουν; Ή θα τους εκχριστιανίσουμε;

 Ή θα εξισλαμιστούμε με τις ευλογίες του "συναδέλφου" σας μητροπολίτη; Θα ευλογήσει η Εκκλησία καρπούς μη ορθόδοξων γάμων;

 Τον Χριστό τον ρωτήσατε; Σεις πως και δεν ψέξατε τον άλλο μητροπολίτη όπως κάνατε με τον μητροπολίτη Πειραιώς, που κατά τα άλλα ξιφουλκεί κατά του σιωνισμού αλλά παρακολουθεί τον Αρχιεπίσκοπο σε μασονικές αλύσσους, συμφωτογραφιζόμενος μαζί του; Διότι είναι ξεκάθαρο ότι δεν μιλάμε για εθνική αλλοίωση πλέον αλλά για ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ!!! Και ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ...


11 - Σεβασμιώτατε, στις μέρες μας γιατί βλέπω μόνον έναν επίσκοπο στον ευρύτερο ελληνικό χώρο να λειτουργεί σαν διάδοχος των Αποστόλων έχοντας τόση αποδοχή και αγάπη από τους πιστούς όλου του ελλαδικού χώρου; 

 Αν πω ότι απλά εκτελεί το λειτούργημά του θα φανεί ότι τον μειώνω (και με τίποτα δεν θα ήθελα να το κάνω-το αντίθετο μάλιστα). Έχετε σκεφτεί όμως ότι η "βροντερή" απουσία όλων των άλλων επισκόπων τον αναδεικνύει; Αν οι άλλοι επίσκοποι λειτουργούσαν παρόμοια δεν θα διακρινόταν... «Το φως εν τη σκοτία φαίνει και ...».

12 – Σεβασμιώτατε, αναφέρεστε στον Αρχιεπίσκοπο για αυτό το αγαπουλινίστικο "Μένουμε σπίτι γιατί αγαπάμε". Το ακούω σαν δακρύβρεχτη ελληνική ταινία! Λυπάμαι που θα σας το πω αλλά βγάζω καντήλες με αυτή την αόριστη αγαπολογία που "σούρνεται" τελευταία. Μια αγάπη ακαθόριστη, θολή, πλάνα και κενή!!! 

 Η Εκκλησία λέει ότι την Αγάπη την ορίζει ο Χριστός, αφού αυτός είναι η Αγάπη! Άρα πως μπορεί να υπάρχει αγάπη χωρίς Χριστό; Έφθασε στο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος να πάει σε μουσουλμάνους να προσφέρει ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΦΟΡΑ ΣΤΑΥΡΟ; Μα τόσο έλλειψη νιονιού; Ποιός πρόσφερε, ο Αρχιεπίσκοπος; 

 Τα δικά του πρόσφερε; Έχουμε εμείς τίποτα; Ξεχνάμε το «τα σα εκ των σων»; Ακόμα και δικά του να ήταν χάρη σε Ποιόν τα έχει; Τέτοια Ανομολογία Πίστεως δεν έχει καταγραφεί ποτέ! «Εάν με αγαπάτε, τας εντολάς μου φυλάξατε» είπε ο Χριστός και «πας ουν όστις ομολογήσει εν εμοί έμπροσθεν των ανθρώπων, ομολογήσω καγώ εν αυτώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς· όστις δ᾿ αν αρνήσηταί με έμπροσθεν των ανθρώπων, αρνήσομαι αυτόν καγώ έμπροσθεν του πατρός μου του εν ουρανοίς». 

 Πως λοιπόν Τον ομολόγησε; Οι πιστοί στον Ιησού Χριστό μιμούμενοι το ήθος Του τα πρόσφεραν και ο Αρχιεπίσκοπος το απέκρυψε! Έκρυψε τον Χριστό, όπως τον κρύβετε και από το θέμα της αγάπης, όταν προωθείτε το «αγαπάτε αλλήλους» σαν αγαπολογικό δόγμα αποκρύβοντας ότι ο Χριστός ζήτησε πρώτα να αγαπάμε Εκείνον και δεύτερη εντολή ομοία ανέφερε το «αγαπάτε αλλήλους».

Όπως γράφετε στο βιβλίο σας "Δεν αρκεί να πιστεύεις ότι υπάρχει Θεός. Το θέμα είναι : τι σχέση έχεις με τον Θεό; Έχεις κοινωνία μαζί του; Επηρεάζει τη ζωή σου; Τον αγαπάς; Ανταποκρίνεσαι στην αγάπη Του;" Και επιτρέψτε μου να συμπληρώσω : ΤΟΝ ΟΜΟΛΟΓΕΙΣ; Αυτός δεν μας έχει ανάγκη, εμείς όμως; Γιατί "ο Θεός είναι άπαιχτος", όπως ο τίτλος του βιβλίου σας αλλά ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΖΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΕΚΠΕΙΡΑΖΕΤΑΙ.

13 – Σεβασμιώτατε, σχετικά με την "υπέροχη" δήλωση του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.Βαρθολομαίου “Δεν κινδυνεύει η πίστη αλλά οι πιστοί” θα συμφωνήσω απόλυτα. Όταν λείπει ο τσομπάνης μπαίνει στο μαντρί ο λύκος και τρώει τα πρόβατα.

 Ο Χριστός μας το έμαθε. Να θυμίσω ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν εκείνος που πρωτο-αποδόμησε τους αγωνιστές του 1821 παρουσιάζοντάς τους σαν ξυπόλητους, που διατάραξαν την "αρμονική συμβίωση δυο λαών", ενός που άρπαζε τα παιδιά του άλλου και τον υποχρέωνε να απαρνηθεί τη Πίστη του για να ζήσει. Τόσο αρμονική. 

 Καλό θα ήταν να λέει και κανένα ΟΧΙ, όπως ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χρύσανθος Φιλιππίδης είπε 4 ΟΧΙ και αρνήθηκε να ορκίσει το 1941 κυβέρνηση υποδειχθείσα από τον εχθρό, παυόμενος από "έλληνες".

 Και η αναφορά μου είναι μια μικρή τιμή από μένα τον ελάχιστο, προς κάποιον που επειδή φάνηκε ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ "έφαγε η μαρμάγκα" τη μνήμη του. Όπως τόσους και τόσους...

Συγχωρέσατέ μου εις την αγάπην Σας, μιαν ακόμα παρατήρησιν, που προσωπικά πρέπει να σας πονά ιδιαίτερα λόγω του ονόματος που φέρετε : Γνωρίζετε τον μεγάλιο Άγιο Νεκτάριο Πενταπόλεως, που ήδη εν ζωή θαυματουργούσε, πόσο η Εκκλησία της Ελλάδας δίωξε με αποκορύφωμα το βράδυ πριν την εξόδιο ακολουθία του να αφήσει τη σορό του εκτός ναού; Υπάρχει και φωτογραφία με τίτλο "όταν ο Άγιος Νεκτάριος έφαγε πόρτα"...

14 – Σεβασμιώτατε, ίσως όλα τα παραπάνω είναι πλεονασμός αλλά θα ήθελα τη προσοχή σας σε αυτό : Η Εκκλησία μας διδάσκει ότι όλα όσα μας συμβαίνουν είτε τα κατευθύνει είτε τα επιτρέπει ο Χριστός. 

 ΑΡΑ ΚΑΙ Ο ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΕΠΕΤΡΑΠΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΘΕΟ!!! ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΛΟΓΟ; ΑΣΦΑΛΩΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΘΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ. 

 ΑΠΟΤΥΧΑΜΕ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΤΑΤΑ ΑΦΟΥ ΠΡΟΣΤΡΕΞΑΜΕ ΣΤΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ (ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΑΝΗΣΕΙ), ΓΥΡΝΩΝΤΑΣ ΤΗ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟ, ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΡΧΙΑΣ.  

Τζάμπα πήγαν διδαχές 2.000 ετών; 

 Τζάμπα τόσες θυσίες μαρτύρων; 

 Τζάμπα ενσαρκώθηκε και έπαθε ο Χριστός; 

 Μήπως να γκρεμίσουμε τους ναούς, αφού κάναμε ναούς τα σπίτια μας με τη παρότρυνση της ιεραρχίας; Να μην κουράζονται και οι άγιοι στέκοντας εκεί και θυμίζοντας αυτά που δεν τηρήσαμε και κυρίως δεν δείχνουμε να θέλουμε να τηρήσουμε...

Σεβασμιώτατε, είχα την τύχη να γεννηθώ από δυο καταπληκτικούς Έλληνες γονείς, πλην όμως δεν με κατήχησαν στην Ορθοδοξία, γιατί ήταν αυτό που λέμε "γιαλαντζή πιστοί". Δεν πήγα σε κατηχητικό αλλά σαν ενήλικας φρόντισα με καθυστέρηση να αρχίσω να μαθαίνω τα της Πίστης μας. 

 Έχω αφιερώσει πολύ πάνω από δεκαετία για να προσπαθήσω να γίνω πραγματικός Ορθόδοξος, ξέροντας βεβαίως ότι αυτό θα το πετύχω ΜΟΝΟ με τη βοήθεια του Χριστού και καταλαβαίνετε πως το εννοώ. 

 Επαναλαμβάνω : «Χωρίς εμού ου δύνασθε ποιείν ΟΥΔΕΝ». Και δεν θα επιτρέψω σε κανένα να διασαλέψει τις όποιες ως τώρα ορθοδοξες επιτεύξεις μου. Σας το υπόσχομαι σαν επίσκοπο. Και "ανάθεμα" σε όποιον αντιτίθεται (με την εκκλησιαστική έννοια : ΑΝΑΘΕΣΗ στη Θεία Δικαιοσύνη!!!).

 Έχασα πολλά χρόνια και δεν θα δεχτώ κανένα πισωγύρισμα, μα κανένα!!! Το οφείλω στους πατέρες και μητέρες του σύγχρονου Ελληνικού γένους, τους ομολογητές της Πίστης μας αγωνιστές του 1821 και τον διαβολοσφαγμένο κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια.

Πάλι έρχομαι νά ζητήσω ειλικρινά συγγνώμη, γιατί τόλμησα να γράψω. Είμαι ένας απλός πιστός προσπαθώντας κατά δύναμη, να απεκδύομαι τον παλαιό άνθρωπο και να βοηθώ τους άλλους και την Εκκλησία και την Ελλάδα, μέσω του Θεού με προσευχή. 

 Αλλά ο Χριστός δεν είπε «Αιτείτε, και δοθήσεται υμίν· ζητείτε, και ευρήσετε· κρούετε, και ανοιγήσεται υμίν. πας γαρ ο αιτών λαμβάνει και ο ζητών ευρίσκει και τω κρούοντι ανοιγήσεται» (Ματθ.7,7-8 )";

 Αν λοιπόν δεν ρωτήσω Σας, τον (και γι αυτόν τον λόγο) μυστηριακώς χειροτονηθέντα επίσκοπο, ποιόν να ρωτήσω αρμοδιότερο, ώστε να μην πλανηθώ;


Περιμένω λοιπόν με πολύ προσμονή την απάντησή σας κι ας ευχηθοῦμε όλοι να δώσει ὁ Θεός τη Χάρη Του κι ο καθένας μας να βοηθήσει με τη ψυχή του προς δόξα της Εκκλησίας του Θεού μας Ιησού Χριστού. 

 Θεωρώ δε ότι σαν χαριτωμένος Αποστολικός διάδοχος είστε ταγμένος να μου υποδείξετε την όποια πλάνη μου, ώστε άμεσα να μετανοήσω και να το εξομολογηθώ κατά πως η Εκκλησία του Χριστού ορίζει.

 Είναι αδύνατο στο μυαλό μου να πιστέψω ότι κάποιος επίσκοπος, ενώ έχει την δυνατότητα να κατηχήσει και ορθοδρομήσει έναν πλανημένο δεν θα το κάνει, οπότε αν δεν λάβω απάντηση θα θεωρήσω λογικά ότι δεν πλανήθηκα.


Με πολύ σεβασμό, το χέρι στη καρδιά και πίστη στον Χριστό,

ο Ορθόδοξα προσπαθών και "παρρησία λαλών"

Άρης Στεφανίδης

Αττική, 15-06-2020

Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

5 σχόλια:

 1. ΕΝΟΧΛΟΥΝ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ - Κατάργησαν ΚΑΙ το βίντεο με την ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ του ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ
  https://www.youtube.com/watch?v=qk3qmOltZDk

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Καλά είναι να φεύγει κάνεις από τέτοιους μακριά ός λαϊκός εγώ αυτό κάνω !!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. https://www.triklopodia.gr/%cf%84%ce%b1-%ce%bd%ce%b5%ce%bf%cf%84%ce%b1%ce%be%ce%b9%ce%ba%ce%ac-ellinika-hoaxes-%ce%b5%ce%bd%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%af%ce%bf%ce%bd-%cf%84%ce%bf%cf%85-%cf%87%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%b9%ce%b1/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Σας εστειλα ενα αρθρο που μου θυμιζη τα λεγομενα περι παγανιστικων ιερατειων απο την αιγυπτο.απο το 1516 που ηρθαν εχουν κανει μεγαλη ζημια και συνεχιζουν ακαθεκτοι.ετσι εξηγηται και η συμπαθεια τους στους γυφτους.γυφτος ειναι η συντομια της λεξης αιγυπτιος.ετσι συνδεονται ολα μεταξυ τους και η υπουλη δραση των εβραιων που απαρνηθηκαν την π.διαθηκη των πατερων τους.οι λεγομενοι σιωνιστες βλεπε ροθτσιλντ και σια.γραφη και η ιστορικος κ.θωμαιδου

  ΑπάντησηΔιαγραφή