Πέμπτη 11 Ιουνίου 2020

ΜΕΝΕΙ Η «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΠΟΥ ΦΕΥΓΕΙ ΑΛΛΑ ΘΑ ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΚΙ ΟΛΟ ΠΑΛΙ ΑΠ΄ΤΗΝ ΑΡΧΗ...Ο ΠΑΝΙΚΟΣ ΤΟΥ ΚΟΡΩΝΑΪΟΥ ΚΑΙ Η ΕΡΓΑΛΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΒΟΛΗ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝΓράφει ο Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης


Ενώ η επιδημία που προκάλεσε ο ιός SARSCOV – 2 φαίνεται να έχει εγκαταλείψει τη Ελλάδα, είναι καιρός με ψυχραιμία και νηφαλιότητα να κάνουμε έναν, μέχρι στιγμής, απολογισμό.

Υπάρχουν σήμερα επιστημονικά δεδομένα που μας επιτρέπουν να ισχυρισθούμε ότι η μεγαλύτερη διάρκεια επώασης του ιού, αλλά και η δυνατότητα μετάδοσής του από ασυμπτωματικά άτομα, διευκολύνουν τη μετάδοση της νόσου covid – 19 στον πληθυσμό, σε σχέση με τον ιό της εποχικής γρίπης λόγου χάριν.

 Από ιατρικής απόψεως έχουν δοθεί πλέον αρκετές απαντήσεις από κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, όπως όμως αυτοί ισχυρίζονται, πολλά πρέπει να ερμηνευθούν ακόμη, μεταξύ των οποίων και το αν ο ιός αυτός είναι ή όχι προϊόν ανθρώπινης παρέμβασης.

Αν δούμε όμως με αριθμούς τα θύματα του κορωναϊού, θα διαπιστώσουμε ότι επί της ουσίας τα περί «φονικού ιού» ήταν άκρως υπερβολικά. Εξ’ αρχής ξεκαθαρίζω ότι κάθε λεπτό ανθρώπινης ζωής είναι σεβαστό και μη διαπραγματεύσιμο.

Είναι σαφές όμως ότι σαν θύματα του ιού καταγράφηκαν και πιθανοί θάνατοι, δηλαδή χωρίς εργαστηριακό έλεγχο. Αυτό σημαίνει ότι ο αριθμός των θυμάτων που αποδίδονται στον ιό εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένος. Ήδη μελέτες αναφέρουν ότι στο 39% των θανάτων σε Γαλλία και Βέλγιο δεν υπήρξε εργαστηριακός έλεγχος.

Αν δούμε τον συνολικό αριθμό των θανάτων για την φετινή χρονιά, ακόμη και από λοιμώδη αίτια, για τις περισσότερες χώρες και για την Ελλάδα, παρατηρούμε ότι κυμαίνεται στις αναμενόμενες ετήσιες τιμές, με εξάρσεις σε κάποιες χώρες όπως η Μ. Βρετανία, η Ολλανδία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και οι ΗΠΑ. 

Όμως αυτές οι εξάρσεις μπορούν να εξηγηθούν με επιδημιολογικά δεδομένα. Για παράδειγμα στις ΗΠΑ υπάρχουν, εκατομμύρια ευάλωτων σε λοιμώξεις ανθρώπων, μεταξύ των άνω των 50 εκατομμυρίων ανασφάλιστων, δηλαδή χωρίς πρόσβαση στα νοσοκομεία. 

Σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες, τα ίδια τα νοσοκομεία και τα γηροκομεία αποτέλεσαν εστίες μόλυνσης πράγμα που πιστοποιούν μελέτες οι οποίες δείχνουν ότι άνω του 55% των θανάτων στο Βέλγιο λόγου χάριν, αφορούν σε τροφίμους γηροκομείων άνω των 80 ετών.

Υπήρξε λοιπόν μια επιδημία, αλλά εξετάζοντας τα μέτρα των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση της, παρατηρήσαμε την υπερβολή του τρόμου του θανάτου, με τα φέρετρα, τις μαύρες οθόνες στις τηλεοράσεις, μια απίστευτη υστερία και γενικό lock down στην Ελλάδα. 

Το αποτέλεσμα ήταν να υπάρξουν πολλές παράπλευρες συνέπειες από τον εγκλεισμό των ανθρώπων, που αφορούν τόσο στην ψυχική τους υγεία, όσο και στην ίδια τους ύπαρξη καθώς πολλοί με σοβαρά προβλήματα, λόγω του πανικού από τον «φονικό» ιό, δεν πήγαιναν στα νοσοκομεία και κατέληξαν στα σπίτια τους ή όταν πήγαιναν στα νοσοκομεία με μεγάλη καθυστέρηση βρίσκονταν ήδη σε κρίσιμη ή ακόμη και προθανάτια κατάσταση. 

Η αναβολή των χειρουργείων ακόμη και σε πολύ σοβαρες περιπτώσεις, λόγο κορωναϊού, προκάλεσε σίγουρα αρκετούς θανάτους επίσης.

Είναι καιρός πλέον να διερευνηθεί, τι προκάλεσε το lock down μιας και οι καταστροφικές συνέπειες είναι τεράστιες στην ψυχική υγεία των ανθρώπων, τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και την οικονομία.

Κάποιοι ερμηνεύουν την απόφαση της πλήρους αναστολής της λειτουργίας της Χώρας, ως μία απέλπιδα λύση προστασίας του ΕΣΥ που είναι όντως ιδιαίτερα επιβαρυμένο και μισοδιαλυμένο. 

Η τραγική ωστόσο ειρωνεία είναι ότι τόσο οι νυν κυβερνώντες – προστάτες του ΕΣΥ, είναι οι ίδιοι που οδήγησαν στην καταστροφή του ΕΣΥ με τη μείωση των δαπανών για την υγεία, την απαξίωση των νοσοκομείων, του ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού, την υπογραφή μνημονίων και την αποδοχή του παθητικού ρόλου του εντολοδόχου από «φίλους» και «Ευρωπαίους εταίρους» και πάντα βεβαίως για το καλό μας. 

Είναι όμως αυτή η εξήγηση του lock down ή υπήρχε κάποια παρασκηνιακά προσυμφωνημένη απόφαση για κατ’ οίκον περιορισμό των ανθρώπων με αφορμή τον ιό αυτό; 

Γιατί είναι σαφές, ότι ναι μεν υπήρξε ένα ιατρικό θέμα, όμως αυτό φαίνεται να ήταν η αφορμή για την λήψη προμελετημένων μέτρων που ανατρέπουν τη ζωή μας, όπως μέχρι τώρα την γνωρίζαμε.

Ας αναφερθούμε όμως σε κάποια γεγονότα.

1.Υπάρχει έγγραφο1, το οποίο από το 2012 κατατέθηκε στο Γερμανικό κοινοβούλιο και μιλάει για την εμφάνιση μιας πανδημίας που ξεκινάει από την Κίνα, περιγράφει δε και την αντιμετώπισή της. 

Στις σελίδες της έκθεσης διαβάζουμε: «ένα πρόβλημα θα είναι ότι ο λαός δύσκολα θα πεισθεί ώστε να λάβει σοβαρά μέτρα και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει ένα φόβητρο». Σας θυμίζει αυτό, το τι ακούγαμε για την Ιταλία από τα τηλεοπτικά κανάλια;

2.Στις 19 Ιουνίου του 2019 ψηφίστηκε στην Ελληνική Βουλή νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση πιθανής πανδημίας. Ήξεραν κάτι;

3.Στις 18 Οκτωβρίου του 2019 διεξήχθη στη Νέα Υόρκη το “EVENT 201” μία άσκηση – προσομοίωση πανδημίας από νέο στέλεχος κορωναϊού(!), με συμμετοχή ειδικών από τον πολιτικό, οικονομικό και επιστημονικό κόσμο και με στόχο την ανάλυση των πιθανών κοινωνικών και οικονομικών επιπτώσεων της υποθετικής αυτής πανδημίας. Μεταξύ των χρηματοδοτών του EVENT 201 ήταν o Bill Gates. Το βασικό σενάριο είχε πολλές ομοιότητες με αυτό που τελικά συνέβη, ενώ προέβλεπε και την μετάδοση από ασυμπτωματικά άτομα. 2

4.       Στις 31 Δεκεμβρίου είχαμε την παραδοχή της Κίνας για την μολυσματική νόσο στην περιοχή της Wuhan ενώ στις 14/01/2020 ο Π.Ο.Υ. (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας) ανέφερε ότι δεν υπάρχουν ξεκάθαρα στοιχεία για τη μετάδοση του ιού από άτομο σε άτομο.3
5.       Υπάρχουν επίσημες αναφορές για την ανάγκη μείωσης του πληθυσμού, τόσο από πολιτικούς όσο και από τον Bill Gates εδώ και χρόνια.4

6.       Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένες ομάδες ανθρώπων έγινε νόμος του κράτους (ΦΕΚ 54/Α – 11/3/2020). Μάλιστα αυτό το μέτρο προβλήθηκε ιδιαίτερα από μέρος των ΜΜΕ και του δημοσιογραφικού κόσμου ως σωτήριο, χωρίς ωστόσο κανένας να θέσει τους όρους και τις προϋποθέσεις μίας τέτοιας ιατρικής πράξης, που μπορεί να έχει και σημαντικές ανεπιθύμητες ενέργειες, ούτε το μεγάλο ηθικό και νομικό ζήτημα της συναίνεσης και συγκατάθεσης του ασθενούς που απαιτείται σε κάθε ιατρική πράξη.

7.Η αναγκαιότητα «μιας παγκόσμιας διακυβέρνησης χωρίς τη συμμετοχή των λαών» όπως από το 2010 εξήγγειλε ο Ροκφέλερ, επανήλθε από πολιτικούς όπως ο πρώην πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας κ. Μπράουν, ο κ. Κίσινγκερ, ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς κ. Γ. Παπανδρέου, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, με παραλλαγές στην διατύπωση προφανώς.

Τα γεγονότα αυτά, αλλά και η ευθεία ανάμειξη των πολιτικών προσώπων, κυρίως της κυβέρνησης, σε ιατρικά θέματα με αναφορές όπως: «Ο ιός αυτός ήλθε για να μείνει» ή «Η ζωή μας θα αλλάξει εντελώς πλέον μετά τον ιό αυτό» αλλού παραπέμπουν. 

Είναι σαφές πλέον ότι ο ιός έγινε εργαλείο πανικού στα χέρια των πολιτικών και όχι αντικείμενο νηφάλιας ενασχόλησης των επιστημόνων. 

Πώς αλλιώς μπορούν να ερμηνευθούν οι παραπάνω βαρύγδουπες ρήσεις καταστροφολογίας των πολιτικών, που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις παρακάτω καθησυχαστικές επισημάνσεις κορυφαίων επιστημόνων στον κόσμο, όπως ο έγκριτος γιατρός Γιάννης Ιωαννίδης, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Stanford των ΗΠΑ, όπως: «Η νόσος Covid – 19 απλά επιτάχυνε τον θάνατο κάποιων ηλικιωμένων με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα» – πράγμα που για όλους μας ήταν ένα απευκταίο γεγονός και «δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις για το κύμα της εποχικής γρίπης πόσο μάλλον για το αν και πότε θα επανέλθει ο ιός αυτός»;

Φαίνεται ξεκάθαρα το πολιτικό παιχνίδι που έχει στηθεί με πολλούς στόχους, ένας από τους οποίους είναι ο παγκόσμιος έλεγχος του πληθυσμού. Τα μαθηματικά μοντέλα για τα εκατομμύρια των νεκρών απέτυχαν παταγωδώς.

 Στο Ιταλικό Κοινοβούλιο δύο βουλευτές κατήγγειλαν τα περιοριστικά μέτρα και τα απέδωσαν στην προσπάθεια του απόλυτου ελέγχου των ανθρώπων μέσω της τεχνολογίας. 

Άλλωστε στις 18/12/2019 κυκλοφόρησε μελέτη του Πανεπιστημίου ΜΙΤ με τίτλο «αποθήκευση ιατρικών πληροφοριών κάτω από την επιφάνεια του δέρματος» 5

Η μελέτη χρηματοδοτήθηκε από τον Bill Gates και αναφέρει ότι μέσω της νανοτεχνολογίας (quantum dot) μπορούν να αποθηκεύονται πληροφορίες σε νανοσφαιρίδια που τοποθετούνται στο ανθρώπινο σώμα με εμβόλιο. Στη μελέτη αυτή αναφέρθηκε πρόσφατα ο κ. Ν. Μαυραγάνης υφυπουργός υποδομών και μεταφορών στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Δημιουργούνται σημαντικά ερωτήματα σε όσους θέλουμε να σκεπτόμαστε και να μην καταπίνουμε αμάσητα την τηλεοπτική προπαγάνδα. Η αλήθεια είναι πως πολύ εύκολα οι πολιτικοί έκλεισαν τον κόσμο στα σπίτια του καταλύοντας την προσωπική ελευθερία. 

Μεταξύ των σημαντικών συνεπειών αυτού του εγκλεισμού, ήταν η δυνατότητα της κυβέρνησης να δημιουργήσει ανενόχλητη πολλά νέα hot spots σε όλη την Ελλάδα όπου εγκαταστάθηκαν χιλιάδες Μουσουλμάνοι μετανάστες.

Η εφαρμογή των μέτρων στηρίχθηκε σε Π. Ν. Π. (Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου) που εξέδωσε η κυβέρνηση στηριζόμενη στο άρθρο 44 του Συντάγματος που επιτρέπει την έκδοση αυτή, με ισχύ 15 ημέρες. Αυτό όμως επιτρέπεται μόνο σε επείγουσες και απρόβλεπτες καταστάσεις. 

Ήταν αυτή η κατάσταση απρόβλεπτη τον Μάρτιο, όταν τη γνωρίζαμε από τον Ιανουάριο ή και νωρίτερα; Οι Π. Ν. Π. όμως αναστέλλουν άρθρα του Συντάγματος και αυτό γίνεται μόνο όταν κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης (άρθρο 48), πράγμα που δεν έχει συμβεί.

 Άρα έχουμε μια κυβέρνηση που ανά δεκαπενθήμερο και για μήνες τώρα εκδίδει Π. Ν. Π. δηλαδή ουσιαστικά καταλύει το Σύνταγμα, με πρόσχημα τη δημόσια υγεία.

Καταλύθηκαν λοιπόν πολιτικά και ατομικά δικαιώματα με πρόσχημα τον κορωναϊό και το αποκορύφωμα ήταν το κλείσιμο των εκκλησιών και η απαγόρευση κάθε ιεροπραξίας.

Το Ελληνικό σύνταγμα αναφέρεται στην προστασία της δημόσιας υγείας, προασπίζει ωστόσο και την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών δικαιωμάτων και της λατρείας. Κατά συνέπεια, η απόφαση της κυβέρνησης για απαγόρευση συμμετοχής των Ορθοδόξων Χριστιανών στη λειτουργική ζωή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής ήταν αντισυνταγματική, προκλητική και άνιση. 

Η αντιμετώπιση των πιστών στην εκκλησία ήταν σαφώς χειρότερη από αυτή των καταναλωτών στα Σούπερ Μάρκετ. Είχαμε ακόμα και απαγόρευση των κωδωνοκρουσιών! 

Ενώ πρόσφατα εκδηλώθηκε η πρόθεση της πολιτείας να προβεί σε διώξεις όσων τέλεσαν μυστήρια κατά τη διάρκεια του lockdown. Ο συνωστισμός όμως στα κέντρα των μεταναστών, ή τα «γλέντια» των Ρομά δεν φάνηκαν να ενοχλούν.

Στις 18/05/2020 ήρθε η απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας  της Γαλλίας η οποία διατάσσει την κυβέρνηση να άρει τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας εντός 8 ημερών6.

 Στο σκεπτικό της απόφασης αναφέρεται: «…Τα γενικά και απόλυτα μέτρα απαγόρευσης για τους χώρους λατρείας εμφανίζουν χαρακτήρα δυσανάλογο σε σχέση με το στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας και συνιστούν έτσι όσον αφορά στον ουσιώδη χαρακτήρα της ελευθερίας της λατρείας σοβαρή προσβολή και έκδηλα παράνομη».

Τα ανωτέρω συνηγορούν στην ύπαρξη πραγματικής δίωξης της εκκλησίας και της Ορθόδοξης Πίστης στην Πατρίδα μας.
Άφησα για το τέλος τις τεράστιες οικονομικές συνέπειες που ήδη έχουν αρχίσει να φαίνονται και έχουν αιτία τα lockdown που επιβλήθηκαν. Σύμφωνα με προειδοποίηση του ΟΗΕ που εκδόθηκε τον Μάιο, ενδέχεται 130  εκατομμύρια άνθρωποι να φτάσουν στα όρια του λιμού φέτος7. Στις ΗΠΑ έχουμε ήδη πάνω από 40 εκατομμύρια ανέργους. Αυτό που αναμένεται, είναι μία τεράστια ύφεση που θα οδηγήσει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στη φτώχεια και την εξαθλίωση. Ήδη έχει ξεκινήσει η εκ περιτροπής εργασία με μισές αποδοχές και μισή ασφάλιση.

Στην ΕΕ διαπιστώσαμε για άλλη μια φορά την σαφή έλλειψη αλληλεγγύης. Οι Έλληνες  το βιώσαμε κυρίως από το 2010 και μετά, αλλά με το ζήτημα του κορωναϊού κατέπεσαν και τα όποια προσχήματα. 

Ας δούμε λοιπόν την πραγματικότητα. Από τα 750 δις που θα δοθούν στα κράτη το 2021, τα 250 δις είναι δάνειο από τον ESM. Από αυτά 9,5 δις θα πάρει η Ελλάδα. Τα άλλα 500 δις τα ονόμασαν επιδότηση. Στην πράξη τώρα το ποσόν είναι 350 δις και στην Ελλάδα αντιστοιχούν 19,3 δις και όχι 22,5 δις αλλά και αυτά είναι δάνεια, μιας μορφής που θα καθορισθεί ακριβώς στην σύνοδο κορυφής του Ιουνίου και όχι επιδοτήσεις δηλαδή free money.

Το ερώτημα είναι, θα ξυπνήσουμε κάποτε;
Θα αντιδράσουμε σε αντίστοιχες μελλοντικές καταστρατηγήσεις των δικαιωμάτων μας, θα αντιδράσουμε στην αστυνόμευση της ζωής μας με οποιοδήποτε πρόσχημα;

Κάθε χρόνο από την γρίπη πεθαίνουν 250.000 έως 650.000 άνθρωποι παγκοσμίως. Γιατί στεκόμαστε τόσο στις περίπου 400.000 σήμερα και όχι στα 3 εκατομμύρια που πέθαναν το 2020 από την πείνα; Αυτές οι ανθρώπινες ζωές δεν μετρούν; 

Γιατί εστιάζουμε στους 180 περίπου νεκρούς στην Ελλάδα, όταν από επίσημα χείλη μας διαβεβαίωσαν ότι ο αριθμός δεν είναι ακριβής – μιας και όσοι πέθαιναν με τον ιό, καταγράφονταν ότι  πέθαιναν από τον ιό και όχι από τα σοβαρά υποκείμενα νοσήματα που σχεδόν όλοι είχαν – και δεν βλέπουμε τους 8500 θανάτους κάθε χρόνο στη χώρα μας από την μόλυνση του περιβάλλοντος λόγου χάριν;

Δεν είναι σαφές ότι ο ΠΟΥ εκδίδει αποφάσεις που είναι σαφώς πολιτικά επηρεασμένες, όπως φάνηκε από την διένεξη με τις ΗΠΑ και την χρηματοδότηση του πλέον και  από τον Bill Gates;
Πως είναι δυνατόν να πιστέψουμε τις αναφορές και συγκρίσεις με την Ισπανική γρίπη του 1918 όταν η σημερινή επιδημία σύμφωνα με τον κορυφαίο γιατρό κ. Ιωαννίδη είναι 1.000 φορές μικρότερη;

Είναι σαφές ότι οι ευπαθείς ομάδες έπρεπε να προστατευθούν με αυστηρές συστάσεις ή και περιορισμούς, ενώ εξ αρχής έπρεπε να κλείσουν οι πύλες εισόδου της χώρας, κάτι που δεν έγινε, καθώς και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα αντισηψίας αλλά και ιχνηλάτισης του ιού. Όμως το lockdown δεν έχει καμία σχέση με αυτά.
Αντιδράσεις για τα lock down υπήρξαν σε όλο τον κόσμο, όμως σχεδόν τίποτα δεν προβλήθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια. Τα 39 εκ. € που πήραν ήταν αρκετά για να κλείσουν τα στόματα.
Τι άνθρωποι θα γίνουμε τελικά, φοβικοί να λοξοκοιτάμε τον διπλανό μας μήπως και μας κολλήσει και νοσήσουμε; Από τι; Από μία απλή λοίμωξη; Έχουμε ρωτήσει γιατρούς να μάθουμε τι σημαίνει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα ή έχουμε απλά πανικοβληθεί;

Που είναι οι νομικοί σύλλογοι της χώρας να διαμαρτυρηθούν  για την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων μας; Έχουμε άραγε φτάσει στο σημείο η πολιτική ορθότητα να υποκαθιστά κάθε επιστήμη;
Τίνος άραγε απόγονοι είμαστε;

Ποιος είπε στους κυβερνώντες ότι η υγεία είναι το ύψιστο αγαθό; Οι προγονοί μας προέτασσαν την αγάπη για την Πίστη τους, την αγάπη για την Πατρίδα και τη Λευτεριά πάνω από τη ζωή τους  και εμείς φοβούμαστε μήπως και …νοσήσουμε. Εν κατακλείδι, κάθε λαός και κάθε πρόσωπο αντιμετωπίζει το φυσικό φαινόμενο του θανάτου μέσα από την πίστη ή την κοσμοθεωρία του που νοηματοδοτεί την ίδια του την ύπαρξη.

Το βέβαιο είναι ότι και αυτή η κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες, είναι απλά εντολοδόχοι αλλότριων συμφερόντων και απροκάλυπτα καταστρέφουν τους βασικούς πυλώνες του Ελληνισμού, την Πίστη, την Εθνική συνοχή, την ουσιαστική δημοκρατία με πρόσχημα τον κορωναϊό.

Μιχαήλ Ε. Ηλιάδης

Συνδιοικητής της Πολιτικής Παράταξης  ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεκτρονικές πηγές:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου