Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2021

Η ΦΑΙΝΑΚΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ...


ΠΡΟΣ ΠΥΡΙΝΟΝ ΛΟΓΙΟΝ ΚΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" (Η ΜΗΠΩΣ ΔΗΜOΚΤΟΝΙΑΣ;)

2 ΒΙΝΤΕΟ



Γράφει ο Κυανούς Ουρανός

Ο Πύρινος Λόγιος δεν είναι προσωπικός γνωστός μου αλλά τον εκτίμησα μέσα από την πάντα ενδιαφέρουσα και τεκμηριωμένην αρθρογραφία του κι ακόμα περισσότερον, όταν έμαθα ότι ήταν ο διαχειριστής της πάλαι ποτέ εξαιρετικής ιστοσελίδος "Λόγιος Ερμής", την οποία παρακολουθώντας έμαθα πολλά. 

Προφανώς εκείνος ως διαχειριστής ήξερε από τα πολιτικά δρώμενα πολύ περισσότερα (εύχομαι να μην τον κυνηγούν γι αυτό στην 5η ήπειρον ... χιουμοριστικά το αναφέρω) και καλοπροαίρετα του απευθύνομαι.

Διαβάζοντας την αρθρογραφία του των τελευταίων ημερών, όπου αφιερώνει πέντε ολόκληρα άρθρα ( ΕΔΩ & ΕΔΩ ) αποδομώντας τα τελευταία "πολιτικά φρούτα", που πιθανολογούνται να φέρουν την πολιτικήν αλλαγήν, αναρωτιέμαι πως περιμένει αυτήν την πολιτικήν αλλαγή.

[σημ. στα "πολιτική φρούτα" προσωπικά δεν περιλαμβάνω τον κ. Γιαννακόπουλον, καθότι ο ίδιος δεν έχει εκδηλωθεί αλλά τον έχουν άλλοι...πιθανολογήσει].

Η απορία μου δεν αφορά μόνον τον Πύρινον Λόγιον αλλά και πολλούς, οι οποίοι αναπτύσσουν παρόμοιο σκεπτικόν ανατάσεως της Ελλάδος μέσω δημοκρατικών διαδικασιών. 

Περιμένουν ως δια μαγείας να πρωτοστατήσει κάποιος δια πολιτικής παρθενογεννέσεως και να αλλάξει τα πάντα; Αίφνης να αρχίσει να λειτουργεί το κράτος ορθά προς το συμφέρον των πολιτών κι όχι των κοπριτών; 

Διότι αν πρωτοστατήσει κάποιος από την υπάρχουσα "παράγκα", ουσιαστικά θα ομολογήσει το ως τώρα αίσχος τους! Πως λοιπόν το περιμένουν;

Να αρχίσει το δικαστικό σύστημα να αποδίδει Δικαιοσύνη, με τα ίδια άτομα, τα οποία σήμερα κωφεύουν εις τα εκκλήσεις του διωκόμενου Έλληνα και δεν ασκούν τους νόμους.

Να αρχίσει το εκπαιδευτικό σύστημα να προάγει την Παιδεία, με τα ίδια άτομα, τα οποία σήμερα την καταβαραθρώνουν, έχοντας φθάσει το επίπεδον παιδείας κάτω του μηδενός.

Να αρχίσει το σύστημα πολιτικής προστασίας να λειτουργεί με σεβασμόν προς τον πολίτη, να μην κατασβένει επιλεκτικά τις πυρκαϊές ή να μην διώκει επιλεκτικά κάποιους πολίτες, αφήνοντας στο απυρόβλητο άλλους.

Να αρχίσει το πολιτικό σύστημα να ασχολείται ΠΡΩΤΟΝ με τον Έλληνα και τριτευόντως με κάθε "πολιτικόν πρόσφυγα", όπου πολιτικός πρόσυγας θα είναι αυτός που ορίζουν οι διεθνείς συνθήκες κι όχι ο κάθε Ψόρος ή Γκέητς.

Να αρχίσει ο κάθε υπάλληλος να εργάζεται σεβόμενος την εργασία και τον συνάνθρωπον αλλά και να αμείβεται αντίστοιχα ή τουλάχιστον να υπάρχει δικαιοσύνη αμοιβών (άντε να βρεις άκρη...).

Να αρχίσει η οικονομία να λειτουργεί ορθά, όπερ σημαίνει ότι θα πρέπει να κοπούν τα πάσης φύσεως οικονομικά οφίτσια, κυρίως του οικονομικού κατεστημένου (των κοτσαμπάσηδων δηλαδή) και κυρίως τα οικονομικά μέτρα να υπαγορεύονται από εθνικό συμφέρον κι όχι από τις μαριονέτες των διεθνών παραγκών (ΔΝΤ, Παγκόσμια Τράπεζα, τραπεζικό κατεστημένο, Davos, Bilderberg κλπ).

Μπορώ να αναφέρω πληθώρα άλλων "πρέπει", φαντάζομαι όμως ότι αντιλαμβάνεται καθείς τι εννοώ με αυτά τα παραδείγματα.

Δεδομένου ότι έχω ασχοληθεί ως μηχανικός και με επισκευές κατασκευών (πέραν της εξ αρχής δημιουργίας) αδυνατώ να βρω έστω κι ένα υγιές στοιχείον του κράτους (είναι άραγε;;;), επί του οποίου να δομηθεί το νέο κράτος.

ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑ ΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΕΝΑ ΥΓΙΕΣ ΣΤΟΙΧΕΙΟΝ, ΑΣ ΜΟΥ ΤΟ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙ.

Προσωπικώς βλέπω την κατάστασιν ως αυτοκίνητο με κολλημένη μηχανή, σάπια καρότσα, στρεβλωμένους άξονες, σκουριασμένες λαμαρίνες και τόσα άλλα, για το οποίον έχεις την απαίτησιν επισκευής, ώστε να τρέξεις σε ράλλυ.

Το χείριστον όμως χαρακτηριστικόν του υποτιθέμενου κράτους σήμερα είναι η από αιώνες φωλιασμένη άρρωστη εγωιστική νοοτροπία, η οποία "απαγορεύει" την οποιαδήποτε συμμετοχήν εις το κοινό καλό με παραχώρησιν κεκτημένων. 

Εις το αίσχυστον δε άκρον αυτού είναι το οικονομικό σύστημα των κοτσαμπάσηδων. Τέλος δεν υπάρχει πλέον καμμία συνεκτική ιδεολογία, όπως έχω επισημάνει 

Το να συζητάμε για "Δημοκρατία" είναι εντελώς φαιδρό. Πρώτον διότι αυτό, το οποίον μας "πάσσαρε" ο γαλλικός διαφωτισμός (βλέπε συσκοτισμός ή διαστρεφισμός) ως Δημοκρατία, απλά δεν είχε καμμιά σχέσιν με την αρχαιοαθηναϊκή Δημοκρατία του Κλεισθένους ή έστω του Περικλέους (την "ενός" ανδρός αρχήν... να τα θυμόμαστε αυτά). 

Ας πούμε, εκεί ήταν αδύνατον κάποιος να κατσικωθεί σε πολιτική καρέκλα αιωνίως σαν τα κοτσαμπασικα τζάκια του ψευτορωμέηκου στο σημερινό Ελλαδιστάν. Ένας χρόνος στην εξουσία και μετά αποχωρούσε με απόλυτον έλεγχον μήπως απέκτησεν επιπλέον περιουσία λόγω της πολιτικής του θητείας. 

Ή τι σχέσιν είχε το δικαστικόν σύστημα του Σόλωνος με το σημερινό δικαστικό "παραγκομάγαζο".

Ιστορικώς δε αν εξετάσουμε το θέμα, ομιλούμε για ένα πολιτικό σύστημα, το οποίον εφαρμόσθηκε σε μία μόνον αρχαίαν ελληνικήν πόλιν κι εντός αιώνος την οδήγησεν εις απόλυτον απαξίωσιν. Σήμερα δε κατέληξεν ΑΠΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ όχι απλά χούντα αλλά ΔΗΜΟΚΤΟΝΙΑ!

Ερεύνησε κάποιος τους λόγους της αποτυχίας, ώστε να εφαρμόσει έστω και κατ' όνομα το πολιτικό σύστημα ή το εφάρμοσε επειδή έτσι του είπαν κάποιοι "καταφερτζήδες" λαοπλάνοι; Ερεύνησε να μελετήσει τι έγραψε περί Λογικής ο Αριστοτέλης, αντιδιαστέλοντάς την με την ρητορική των σοφιστών, την έχουσα μόνον στόχον την πολιτική πειθώ ενώ η Λογική την ανακάλυψιν της Αληθείας;

Τελικά τι έφταιξε και φθάσαμε εδώ; Δεν υπήρχαν νόμοι; Δεν εφαρμόσθηκαν οι νόμοι; Πως διορθώνονται αυτά, όχι στα λόγια αλλά εις την πράξιν. Ακόμα και το λεχθέν του Εμμανουήλ Ροϊδη «Εις νόμος απαιτείται εις αυτήν την χώρα, ο οποίος να επιτάσσει την εφαρμογήν όλων των άλλων νόμων» ας μας πει κάποιος πρακτικά πως θα εφαρμοστεί.

Αντιλαμβανόμενος σταδιακά από χρόνια όλα αυτά, κατέληξα σε συμπεράσματα, βασιζόμενος σε όλο το ιστορικό φάσμα είτε του Ελληνισμού είτε του κόσμου και αποτύπωσα αυτά προ τριετίας και βάλε σε κάποια video, τα οποία δημοσιεύτηκαν εδώ 

Αναφέρω απλά δυο χαρακτηριστικές κι αντιπροσωπευτικές αντιμετωπίσεις, τις οποίες είχα :

Η μεν μητέρα μου αναρωτήθηκε, που με βρήκαν κι αν έπρεπε να γίνω κάτι μεταξύ θεολόγου ή ιερωμένου, το δε αδέλφι μου αμφισβήτησε την λογική και την επιστημοσύνη μου (σημειωτέον ότι δεν είναι επιστήμων!). 

Δεν παρεξηγούμαι πλέον, που ελκύονται περισσότερον από τα φρύδια του Καραμάν Αλή ή την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Χατζηβλακάκη.

Προφανώς (όπως και πάμπολλοι) αγνοούν τι σημαίνει Λογική κι Επιστήμη, όροι (όπως κι αρκετοί άλλοι) με τους οποίους ασχολήθηκα κι ερμήνευσα (όχι εγωιστικά αλλά βασιζόμενος στην σχετική βιβλιογραφία), την στιγμήν που οι πλείστοι εξ αυτών αντιμετωπίζουν την αλήθειαν, όπως κατέδειξεν εύστοχα ο Νίτσε και τους λοιπούς όρους "όπως κατεβάζει η γκλάβα τους".

 Απλά σημειώνω ότι τα σημερινά πυώδη συμπτώματα Επιστήμης και ιεραρχίας της Ορθοδόξου Εκκλησίας οφείλονται ακριβώς σε αυτό, ότι καθείς επιδεικνύει έναν άκρατον εγωισμόν απόψεων, οι οποίες ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, παρά μόνον στο εγώ τους.

Το ότι λίγοι συμμερίζονται τις απόψεις μου δεν με απασχολεί. Άλλωστε ο μέγιστος των φιλοσόφων Σωκράτης δίδαξε να μην ασχολούμαστε με την γνώμην των πολλών αλλά την γνώμην των επαϊόντων. Τώρα ποιοί είναι οι επαϊοντες ο καιρός θα δείξει.

Ως τότε ΜΗΔΕΝΑ ΠΡΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΜΑΚΑΡΙΖΕ κι ΟΨΟΜΕΘΑ ΕΙΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥΣ.


Συμπερασματικά : Μην περιμένετε "δημοκρατίες" και μπαρμπούτσαλα.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΛΑ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΥΒΕΡΝΗΘΕΙ.

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΙΣ ΜΟΝΟΝ ΤΩΝ ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΗΔΩΝ.

ΤΟ ΨΕΥΤΟΡΩΜΕΗΚΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟΝ.



Για τους περισσότερους ισχύει αυτό που είπε ο Χριστός (Ιωαν.γ'19-21) :

«αὕτη δέ ἐστιν ἡ κρίσις, ὅτι τὸ φῶς ἐλήλυθεν εἰς τὸν κόσμον, καὶ ἠγάπησαν οἱ ἄνθρωποι μᾶλλον τὸ σκότος ἢ τὸ φῶς· ἦν γὰρ πονηρὰ αὐτῶν τὰ ἔργα.

πᾶς γὰρ ὁ φαῦλα πράσσων μισεῖ τὸ φῶς καὶ οὐκ ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα μὴ ἐλεγχθῇ τὰ ἔργα αὐτοῦ·

ὁ δὲ ποιῶν τὴν ἀλήθειαν ἔρχεται πρὸς τὸ φῶς, ἵνα φανερωθῇ αὐτοῦ τὰ ἔργα, ὅτι ἐν Θεῷ ἐστιν εἰργασμένα.»

[μετάφρασις : Αυτή δε είναι και η αιτία της καταδίκης των απίστων· ότι δηλαδή το φως, ο Υιός του Θεού, ήλθεν στον κόσμον, αλλά οι άνθρωποι ηγάπησαν και έδωσαν μάλλον την καρδιά τους στο σκοτάδι και όχι στο φως. Και τούτο, διότι τα έργα των ήσαν πονηρά.

Διότι κάθε ένας που αμετανοήτως πράττει έργα κακά και διεστραμμένα, αντιπαθεί και αποστρέφεται το φως και δεν έρχεται στο φως, δια να μη φανερωθούν τα φαύλα έργα του.

Καθένας δε που ζη και πράττει σύμφωνα με την αλήθειαν του Θεού, έρχεται στο φως, πλησιάζει με εμπιστοσύνην στον Κυριον Ιησούν, δια να φανερωθή η ποιότης και η αξία των έργων του, να πληροφορηθή δε και ο ίδιος ότι πράγματι αυτά έχουν γίνει σύμφωνα με το θέλημα του Θεού]

ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΟΝΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙ ΤΑ ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ!

Εκτιμώ ότι οι εραστές της Δημοκρατίας θα μονιμοποιηθούν στο ράφι του γεροντοκορισμού.


Τελικά ας μου εξηγήσει κάποιος απ' όσους περιμένουν να αποκατασταθεί (;;;) η Δημοκρατία και να λειτουργήσουν οι θεσμοί, πως θα διορθωθούν όλα όσα προανέφερα.

 Γιατί αν υποθέσουμε, ότι βρίσκεται ένας Ηρακλής να πάρει την μάνικα και να καθαρίσει την κόπρον του Αυγείου, το μόνο το οποίον θα καταφέρει είναι να ξεπλύνει την εξωτερικήν-υλικήν κόπρον.

 Την εσωτερικήν κόπρον, τον ζέχοντα "κορωνοϊόν των ψυχών", πως θα καταφέρει να τον ξεπλύνει; Εκτός κι αν περιμένετε θαύμα.

Μα κι εγώ θαύμα περιμένω, με την διαφορά ότι το περιμένω από τον μόνον Θαυματοποιόν!

Όπως το περιέγραψεν ως "εγχείρησιν" ο Όσιος Ιωάννης Ρώσος στον Όσιον γέροντα Ιάκωβον Τσαλίκην και θα έχει πολύ πόνον, κυρίως ψυχικόν.

Και τότε θα δούμε ποιός είναι "γραφικός", αυτός που πίστευε στα καλλικατζαράκια της πολιτικής ή στις Άγιες Γραφές, όπως ο Κολοκοτρώνης και τα λοιπά παληκάρια (και παληκάρες εννοείται), τα οποία μας απελευθέρωσαν από την ισλαμική λαίλαπα με την αμέριστη συμπαράστασιν του Χριστού;

Ως τότε δείτε ενδεικτικές "εγχειρίσεις" >








Κυανούς Ουρανός


9 σχόλια:

  1. Απαντήσεις
    1. Σωστός είναι μόνον ο Χριστός, οι λοιποί προσπαθούμε ό,τι πάρουμε από Εκείνον. Σας ευχαριστώ πάντως.

      Διαγραφή
  2. Είναι αναφανδόν σίγουρο ότι και να υπήρχε πρόσωπο αδιάφθορο, γνήσιος πατριώτης, οραματιστής καί ηθικώτατος, που θα μπορούσε να αναλλάβει πρωτοβουλίες για τήν διάσωση τού κσθημαγμένου τόπου μας, θά είχε τήν τύχη τού αγίου τής πολιτικής, αειμνήστου Ιωαννου Καποδίστρια ή τού μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου.
    Ωστόσο, σε προηγούμενα άρθρα του ο καθηγητης κ. Χρυσολωράς εχει κάνει αρκουντως σαφές ότι δεν πιστεύει σε όψιμους σωτήρες, παρα μόνον στον Σωτήρα Χριστόν και στήν δική Του θεία παρέμβαση για την όποια επί το αγαθωτερον αλλαγή.
    Αυτές τις σπλές σκεψεις μου σάς παρακαλώ να τίς εκλάβετε απλώς και μόνον ως ενα μικρό, ταπεινό συμπλήρωμα, στο δικο σας πολύ καλο έτσι κι αλλιως, άρθρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ. Θα υπάρξει και συνέχεια αφού ο Πύρινος Λόγιος απάντησε > www.triklopodia.gr/δεν-θέλουμε-τη-δημοκρατία-που-γνωρί/

      Διαγραφή
    2. Οκ λοιπόν..τους αποδομησαμε όλους..και τι καταφεραμε? Ναι πραγματικά είμαστε πανέξυπνοι οι Έλληνες..διαπιστώνουμε το κακο,έχουμε έντονη αντιληπτικοτητα της δράσης του..Αασσπειροε χρόνος ιντερνετικός,εκατοντάδες άρθρα με χειρουργική ακρίβεια να εντοπίζουμε την σήψη..και επαναλαμβάνω Ε ΚΑΙ? Η μήπως είμαστε σε καμμία αρχαία τραγωδία και περιμένουμε τον από μηχανής Θεό και Ω του θαύματος όλα ωραία και καλά? Ο Θεός Έλκεται στην ζωή μας..και έλκεται από ανθρώπους Αγίους κρυφούς και φανερούς,η απλούς ανθρώπους της καθημερινότητας που έχει πιαστεί η μέση τους να παρακαλάνε και να προσεύχονται στην Χάρη Του να τους βοηθήσει και στην προσωπική τους πρόοδο αλλά και για την Ελλάδα..από παχιά λόγια χορτάσαμε,καναν καλό δεν είδαμε,και δεν εννοώ τον πύρινο λόγιο τον οποίο δεν γνωρίζω διόλου.. Μπράβο ουρανέ..ακόμα ένα εξαιρετικό άρθρο σου.Αννα Αδαμαντιου

      Διαγραφή
    3. Να έχετε υπομονή και θα δείτε τι ωραία θα τους αποδομήσω. Δεν αναφέρομαι στον Πύρινον Λόγιον, τον οποίον εκτιμώ, αλλά την "επιστήμη τους" όπως το έχω κάνει ιδιωτικά αρκετές φορές κι έφευγαν τρέχοντας καθηγητάδες. Ο τρόπος είναι μοναδικός κι ούτε που τον φαντάζονται. Οι μόνοι που τον ξέρουν είναι όσοι υπέστησαν ήδη το σοκ. Δεν ξέρω όμως αν το έχουν ξεπεράσει. Ευχαριστώ για τα καλά λόγια.

      Διαγραφή
    4. Οκ εν αναμονή λοιπόν...ίσως να χρειάζεται μια καλή αποδόμηση,για να γίνει μετέπειτα μια ατσαλένια δόμηση.. ευχαριστώ κι εγω

      Διαγραφή
  3. Υ.Γ. Άς μου συγχωρήσει ο κύριος Χρυσολωράς την μικρή μου αυτή παρέμβαση. Δεν είχα τήν προθεση να δείξω οτι τον υπερασπίζομαι διοτι δεν έχει βεβαίως ανάγκη την δική μου υπεράσπιση. Το κυρος του, οί γνωσεις του και τά εξαιρετικά του άρθρα - αναλύσεις, που πάντοτε διαβάζω, ειναι η μόνη, σίγουδη διαπίστευση για τίς ιδέες του.
    Απλά θεώρησα ότι καποιοι αναγνώστες πού δέν τόν γνωρίζουν ενδεχομένως, ισως εξάγουν λανθασμένα συμπεράσματα και αυτο θα ήταν μία αδικία προς το πρόσωπό του.
    Καί οι υποψία εστω μίας αδικίας, πάντοτε πλήγωνε τήν ψυχή μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. "Μίλησε" μέσα μας το άρθρο αδελφέ Κυανέ Ουρανέ! Ο Κύριος να σε φωτίζει και να σε ευλογεί πάντοτε!
    Ζ.Α

    ΑπάντησηΔιαγραφή