Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2021

«ΓΝΩΣΕΣΘΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑΝ, ΚΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΥΜΑΣ»

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ, ΜΑΣ ΚΑΛΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ 

ΜΕΡΟΣ 1ο


Γράφει ο Γεωκών

Κόβουμε και ράβουμε την Πίστη στα μέτρα τα δικά μας, στα μέτρα που μας συμφέρει

Ο Χριστός ήρθε να μας πει ένα πράγμα, ότι ο κόσμος αυτός είναι ψεύτικος και δεν είναι ο κόσμος που Εκείνος δημιούργησε για εμάς. Ήρθε για να μας δείξει τον δρόμο και τον τρόπο, για να επιστρέψουμε στον αληθινό κόσμο!

Ο Χριστός, μας καλεί να γνωρίσουμε την αλήθεια, για να επιστρέψουμε εκεί από όπου κάποτε φύγαμε. Εκεί από όπου ο ίδιος ήρθε για να μας μιλήσει και να μας θυμίσει το ποιοι είμαστε και που ανήκουμε.

Όμως κάποιοι σκοταδιστές σκέφτηκαν ότι δεν τους συμφέρει αυτό, δεν  ήταν προς το συμφέρον τους να μάθουν οι άνθρωποι την αλήθεια, γι’αυτό πλαστογράφησαν, έκαψαν, γκρέμισαν, σκότωσαν, κατέστρεψαν και εξαφάνισαν από παντού όσους ήθελαν να μεταδώσουν την αλήθεια και δεν συμφωνούσαν μαζί τους.

Οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί της Ελλάδας σήμερα, δεν ξέρουν το Σύμβολο της Πίστεως, ούτε τις βασικές αρχές της Εκκλησίας, μήτε το περιεχόμενο του Ευαγγελίου και δυστυχώς δεν ξέρουν να κάνουν τον Σταυρό τους.

Ο Χριστός θέλει να έχουμε αγάπη προς τον συνάνθρωπο μας, Ο Χριστός δεν έχει κανόνες, δεν έχει τυπικά, δεν έχει διαδικασίες, δεν έχει τιμωρίες, έχει μόνο ουσία και είναι μόνο αγάπη, εμείς όμως καταλήξαμε να έχουμε έναν Χριστιανισμό που δεν έχει κέντρο του τον Χριστό, απλά έχει ΚΑΙ τον Χριστό

Το μήνυμα του Χριστού είναι πολύ απλό: « Ο Κόσμος αυτός είναι ψεύτικος, μην στεναχωριέστε για εδώ υπάρχει αλλού πραγματική χαρά, πίσω στον πραγματικό κόσμο, και σας δείχνω (Εγώ είμι η Οδός) τον δρόμο για να γυρίσετε εκεί που ανήκετε πραγματικά, εκεί από όπου φύγατε.»

Ο Χριστός ήταν ὁ Ίδιος Η Αλήθεια, δηλαδή η επιστροφή στην γνώση του μόνου αληθινού Θεού. Ήλθε στον κόσμο για να βγάλει τον άνθρωπο από τον ατομικισμό, να τον επαναφέρει στην ένωση με τον Θεό, να τον ξανακάνει βασιλέα της κτίσης να τον ελευθερώσει από τον διάβολο, από τα πάθη, από τήν αμαρτία και τον θάνατο. Να τον ζωοποιήσει, να τον αναστήσει, να τον κάνει κοινωνό θείας ζωής.

Ορθόδοξος Χριστιανός σημαίνει να βλέπω τα Χριστό στο πρόσωπο κάθε ανθρώπου, οποιοσδήποτε κι αν είναι αυτός, και τον οποίο ό θεός, μέσα στο αιώνιο και μυστηριώδες σχέδιό Του, έχει αποφασίσει να φέρει μέσα στη ζωή μου έστω και για λίγες στιγμές·

Η χριστιανική αγάπη στην ουσία είναι ο τρόπος ζωής που πρέπει να ακολουθεί ο χριστιανός. Θεωρώ όμως ότι για την πλειοψηφία των ανθρώπων είναι ακατόρθωτο να επιτευχθεί. Κι όσοι το πέτυχαν, πάλεψαν χρόνια.

Μπουχτίσαμε από χριστιανούς που αναλώνονται σε προσφωνήσεις του τύπου “αδελφέ μου, αδελφή μου” και άλλα πολλά, χωρίς να το νοιώθουν στο ελάχιστο…Μπροστά στην άνεση και στο βόλεμα μας  τύφλα να έχει η καλή συμπεριφορά προς τον πλησίον μας…Κατά τα άλλα…είμαστε Χριστιανοί Ορθόδοξοι με τη βούλα και δώστου τα   ”αδελφέ μου” και τελειωμό δεν έχει…

Πολλές φορές ούτε ο κόπος, ούτε οι μετάνοιες, ούτε οι σταυροί προσελκύουν τη Χάρη. Υπάρχουν μυστικά. Το ουσιαστικότερο είναι να φύγεις απ’ τον τύπο και να πηγαίνεις στην ουσία. Ότι γίνεται, να γίνεται από αγάπη.

Ποιος θα σου τα μάθει όμως όλα αυτά;

Μήπως οι Ιεράρχες που με τα λάθη τους και τις προδοσίες τους έχουν αφήσει το ποίμνιο να χαθεί;  Μήπως οι ιερείς που οι περισσότεροι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι ο μισθός;  Μήπως οι θεολόγοι που τελικά είναι θολολόγοι,  νεωτεριστές, επικίνδυνοι για την ορθοδοξία, αμπελοφιλόσοφοι και δυσνόητοι;

Όλοι αυτοί μας έχουν φορτώσει με κανόνες, νόμους, διατάξεις, όρους, προϋποθέσεις, προγράμματα και κατ’ επέκταση με όλων των ειδών της ενοχές, τις τύψεις, τα συμπλέγματα αναξιότητας, αμαρτωλότητας και βάλε;

Πώς έχουν καταντήσει έτσι την Εκκλησία μας, από Εκκλησία της Ελευθερίας και της Αγάπης σε Εκκλησία των ενοχών και των κανόνων;  Πώς έχουν αντιγράψει κατά γράμμα τον τύπο, τον ευσεβισμό και ενίοτε δυστυχώς την υποκρισία των Φαρισαίων;

Πώς έχουν ξεχάσει τα «ουαί» του Χριστού έναντι όλων των τηρητών του νόμου;  Πώς έχουν ξεχάσει τι αληθινά  θέλει από εμάς Χριστός;  

Ο Χριστός  ήλθε να μας απαλλάξει από τύψεις, ενοχές και συμπλέγματα και να μας δείξει την οδό της μετανοίας ως τη μόνη ασφαλή οδό σωτηρίας μακριά από τύπους, κανόνες φαρισαϊκούς νομικούς, ήλθε να μας απαλλάξει από κάθε νομικίστικη αντίληψη της σχέσης μας με Αυτόν, να δώσει λύτρα τον εαυτό του για τις αμαρτίες όλων, να μας ορίσει ως μόνες και κύριες τις δύο εντολές της αγάπης του Θεού και του πλησίον, να μας ξαλαφρώσει μέσω της συγχώρεσης

Ο Ιησούς Χριστός δεν ήρθε για να βάλει τις ζωές μας κάτω από ένα ζυγό με διατάγματα και κανόνες, αλλά να μας ελευθερώσει από αυτά και από την αμαρτία. Κολοσσαείς 2:13-15 :

 «Και εσάς που ήσασταν νεκροί στα αμαρτήματα και στην ακροβυστία της σαρκός σας, ζωοποίησε μαζί Του συγχωρώντας σε εσάς πάντα τα πταίσματα, εξαλείφοντας το χειρόγραφο με τα διατάγματα που ήταν εναντίον μας, και το αφαίρεσε από την μέση, καρφώνοντας το επάνω στον σταυρό. ( ποιο ήταν το χειρόγραφο ΜΕ ΤΑ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΑ  που αφαίρεσε ;;;) και αφού απογύμνωσε τις αρχές και τις εξουσίες, τις καταντρόπιασε δημόσια…..’’Προς Κολοσσαείς 2:16-23

Προς Γαλάτας 5:1 «ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΜΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΙΝΕΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ, ΚΑΙ ΜΗΝ ΥΠΟΒΛΗΘΕΙΤΕ ΞΑΝΑ ΣΕ ΖΥΓΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ»

Κόβουμε και ράβουμε την Πίστη στα μέτρα τα δικά μας, στα μέτρα που μας συμφέρει

Δεν είναι σπάνιο το φαινόμενο να … κόβουμε και να ράβουμε το θέλημα του Θεού στα μέτρα μας! Προσπαθούμε να τηρούμε τις εντολές Του Θεού… επιλεκτικά! 

Διαλέγουμε αυτές πού μας φαίνονται πιο εύκολες και βολικές για μας!  συχνά ακούμε πολλούς να λένε ότι μπορούν να κάνουν όλες τις  νηστείες, αλλά μην τους ζητάς να συγχωρήσουν  τον εχθρό τους η τον συνάνθρωπο τους!

 Γεωκών


14 σχόλια:

  1. Κοίτα ποιός μιλάει για επιλεκτική Πίστη. Αυτός που αμφισβητεί τον Λόγον Του Θεού. Αίσχος. Ομιλούσι αι πόρναι περί ηθικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σήμερα η πίστη στον θεό της π.διαθηκης, οδηγεί τους ανθρώπους σε ανούσιες τυπολατρίες, σε ανούσιους κανόνες και φυσικά τους φοβίζει οτι άν ψάξουν οτιδήποτε πέρα από αυτό πού είναι γραμμένα στην Π.Δ είναι σφάλμα μεγάλο και θα καούν στις φωτιές της ...κολάσεως. Αυτό έχει να κάνει με σκοταδισμό. Αφού ξεμπέρδεψαν οι σκοταδιστές από τους αληθινούς Χριστιανούς, έφεραν τον απόλυτο σκοταδισμό στον κόσμο και νόμιζαν ότι νίκησαν. Ωστόσο ξέχασαν ότι είτε το θέλει κάποιος είτε όχι, ο Ιησούς Χριστός Νικά.

      Διαγραφή
    2. Ο Χριστός δεν ήρθε να κρινεί αλλά να δώσει την δυνατότητα σωτηρίας, εν συντομία αυτό εκφράζεται ως "ήρθε να σώσει". Το να "σώσει" όμως δεν ισχύει μαγικό το τρόπω και μόνο με ενέργεια Του, σώζει κατόπιν της δικής μας μετάνοιας και πίστης στο όνομα Του και στη σωτηρία που προσφέρει. "Σώζει" είναι η έκφραση που δηλώνει την χαριστική παραχώρηση σωτηρίας μέσω της μετάνοιας στον ανθρωπο.
      Αύτα είναι η προσφορά και η σωτηρία, η χάρη,το χάρισμα της σωτηρίας που δεν αξιζαμε, αν φυσικά την επιδιώξουμε λόγο αυτεξούσιου. Είναι εκεί και την παίρνεις αν θέλεις, κινήσε με αγώνα προς την σωτηρία, η έστω με εκδηλωμενη καλή πρόθεση μετάνοιας ακόμη και αν δεν εχεις προχωρήσει στα έργα της(όπως ο συ-σταυρωμενος ληστής) .
      Μετά φυσικά είναι η κρίση που αγνοείς ως γνήσιος αιρετικος, τι είναι η κρίση; απόδοση αγάπης; χαριστική προσφορά σωτηρίας λόγο της αγάπης Του και της θυσιας Του; ή το δικαστήριο Του; Ο κριτής που πάει;ή κρίση.
      Πάντα οι αιρετικοί αγνοούσατε πλευρές του Θεού, πότε την ανθρώπινη, πότε την θεική, πάντα.
      Θα μου πεις η κρίση Του θα έχει αγάπη, γίνεται από αγάπη, από αγάπη λένε έκανε και την κόλαση για αυτους που δεν αναπαύονται κοντά Του.
      Αυτο αφορά εσένα βέβαια μην τυχόν κάνεις παρέα με τον Άρειο με αυτά που λες, γιατί θυμήσου τον φτωχό Λάζαρο που συνάντησε τον Αβραάμ και συνομίλησε, του είπε ο αβρααμ ότι "τα αδέρφια σου εχουν τον μωησή και τους προφήτες για να μπορέσουν να σωθούν"
      Φαντάσου τι περιφρονείς αιρετικέ, την παλιά διαθήκη που σέβεται ο ίδιος ο Κύριος ώστε να την χρησιμοποιεί σε παραβολή Του! Ο Χριστός δηλαδή χρησιμοποιεί στον λόγο Του- Θεό("ο ΥΙΟΣ ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΎ")για να ευαγγελισει τον κόσμο και να το παραδώσει ως το ΕΥΑΓΓΈΛΙΟ στην εκκλησία Του μια γραφή που εσύ και ο φίλος σου θεωρείτε ψεμμα και βρωμιά!
      Άραγε διανοήσε το ποσό αιρετικοί είσαστε; ;

      Διαγραφή
  2. Συγχαρητηρια για το αρθρο Γεωκων. Αυτους αστους να τραγουδανε. Στο σκοτος ειναι και στο σκοτος θα μεινουν στον αιωνα τον απαντα.
    Ο Θεος εφτιαξε τον ανθρωπο καθ`εικονα και ομοιωσην αρεν και θηλυ. Χασαμε τον αγωνα στην εδρα μας τον παραδεισο. Πρεπει τωρα να κερδισουμε στην εδρα του διαβολου εδω στην γη για να κερδισουμε τον τελικο και να παρουμε το τροπαιο. Και διαβαζοντας και ακολουθωντας την παλαια διαθηκη σε βιβλια οπως η εξοδος ή το λευιτικον ή το δευτερονομιο κλπ ειμαστε κατεστραμενοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο χριστος ειπε οτι οταν πηγε να διδαξει και δεν το ηθελαν τιναζε τα ρουχα και τα παπουτσια του και εφευγε. Το ιδιο πρεπει να κανουμε και μεις με καποιους απο δω μεσα. Εφοσον ειναι υβριστες της πιστεως απλα τους γυρναμε την πλατη. Δεν αξιζει να χαλαμε τα εσωψυχα μας για τον καθε εβραιο που μπαινει σε καθε μπλοκ η φορουμ και γραφει τις αρλουμπες του. Προσωπικα απο σημερα του απαξιω και τιναζω και γω τα ρουχα και τα ποαπουτσια μου να φυγει απο πανω μου η σκονη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ μάλλον εισαι η σκόνη που πρέπει να τινάξει ο διαχειριστής σε πρώτη φάση και μετά ο κάθε αδερφός εδώ μέσα μαζί με τον συν-απολλωνιστη φίλο σου παπατζη γεωκων

      Διαγραφή
  4. Δεν εχουμε να τους διδαξουμε ουτε να τους αποδειξουμε κατι. Ας βαλουν το μυαλο τους να δουλεψει αλλιως ας καουν στα τρισβαθα της κολασης. Συνεχισε τις αναρτησεις σου Γεωκων και προπαντος αυτες του γεροντα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΤΟΙMΑΣΟY ΤΕΟ ΘΑ ΕΡΘΩ ΣΤΟ ΚΡΕΒΑΤΙ ΣΟΥ.ΠΑΛΙΟΓΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είσαι υποκριτής και τους υποκριτές, Ο Χριστός τους παρομοίασε με τους τάφους οι οποίοι είναι εξωτερικά όμορφοι και περιποιημένοι ενώ εσωτερικά είναι γεμάτοι από ακαθαρσίες (Ματθ. 23,27), και αυτό διότι αν και ήταν θρησκευόμενοι, εντούτοις αποδεικνύονταν διχασμένες προσωπικότητες επιτελώντας απλώς τα θρησκευτικά τους καθήκοντα χωρίς να έχουν ειλικρινή σχέση με τον Θεό, σχέση η οποία αποδεικνύεται μέσα από την καθαρότητα της καρδιάς και το έλεος προς τον συνάνθρωπο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ ωραίο, ορθόδοξο, σωστά δομημένο καί απολύτως διαφωτιστικό το άρθρο σου αυτό αδελφέ μας, αν και έχεις τις σεβαστές ενστάσεις σου για τήν προσφώνηση αυτη.
    Προσωπικά εμένα με ανέπαυσε πολύ.
    Καλή συνεχεια, καλη δύναμη στον αγώνα σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να σε πάρει τότε βόλτα να πάτε στον ολυμπο να λατρέψετε τον Δία παρέα, έχει ησυχία πολύ εκεί και ανάπαυση με το τσουβάλι.

      Διαγραφή
    2. Λοιπόν Μυλωνά, έχω κάνει υπομονή μαζί σου, μέχρι σήμερα δεν είπα κάτι για σένα, ίσως διότι δεν μου αρέσει να εκθέτω κάποιους…… λοιπόν Αργύρη Μυλωνα……η όπως σε γνωρίζουν σε πολλά άλλα Σαιτ, με το όνομα Αρτζι, …… σταματα να προκαλεις

      Διαγραφή
    3. Ρε Μυλωνα το ΑΡΤΖΙ είναι συνώνυμο με την αταξία και την πλήρη ακαταστασία... επίσης υπάρχει και μια Αρμένικη αίρεση των Αρτζι-βουρίων...
      Στην Ελλαδα το «Άρτζι -μπούρτζι και λουλάς», χρησιμοποιείται όταν κάποιος μιλάει για γεγονότα ή λόγους που δεν έχουν λογική συνοχή....
      Ρε μυλωνα-αρτζι, όλα αυτά ταιριάζουν με εσένα ρε φιλε...

      Διαγραφή
    4. Πολλά;αποκαλυψες σημερα σερλοκ, να ξεκουραστείς, να σου πω μόνο ότι εγώ έχω κακαλα και δεν έκρυψα ούτε το όνομα μου ούτε ότι το αρτζι αφορά το ίδιο πρόσωπο.
      Τόσο ρουφκας είσαι κακόδοξε αιρετικέ

      Διαγραφή