Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΑΝΤΗΣΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΑΝΟ ΟΥΡΑΝΟ ΣΕ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΗΣ ΕΡΜΗΝΕΙΑΣ


Ο ΠΑΛΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ
(ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ, Η ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ ΚΑΙ Η ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ  ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΙΑΣ)

ΒΙΝΤΕΟ




Γράφει ο Κυανούς Ουρανός


Συνεχίζοντας το προηγούμενον άρθρον κι επιλέγοντας τον ελληνικόν τρόπον δομήσεως γνώσεως με διάρθρωσιν της σκέψεως, δια λογικών συλλογισμών, εδραζομένων επί γενικώς παραδεκτών παραδοχών κι όχι τον βαρβαρικόν δι ανάρθρων ιαχών κι απειλών ξυλοδαρμών, θα αποδείξω πόσον αστήρικτα κι ανόητα είναι τα επιχειρήματα όσων αμαθών βάλλουν κατά της Παλαιάς Διαθήκης (ΠΔ).

Σημειώνω εμφατικώς ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΠΙΣΤΕΩΣ, ΠΟΥ ΝΑ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΔ, οπότε όποιος την απορρίπτει έχει επιρροές έξωθεν της Πίστεως άρα πονηρούς λογισμούς!

Θα απαντήσω με κλιμακωτή έντασιν, πριονίζοντας σιγά-σιγά όλες τις διαβολιές κατά της ΠΔ, του Θείου Λόγου, όπως όλοι οι Θεοφόροι Πατέρες της Εκκλησίας παραδέχονται. 

Διότι την άρνησιν της ΠΔ, ως θεοπνεύστου βιβλίου δεν την στηρίζει κανείς θεολόγος, κανείς πατέρας της Εκκλησίας και κυρίως κανείς Άγιος (όσο ήταν εν ζωή) ή Απόστολος. 

Οι αρνούμενοι λοιπόν της Θεοπνευστίας της ΠΔ, ουσιαστικά θεωρούν τους εαυτούς τους πλέον φωτισμένους από τους προαναφερθέντες κι απορώ με την ληρωδία όσων επιμένουν ότι λέω την γνώμη μου ενώ απλά επαναλαμβάνω τα λεχθέντα των Αγίων Πατέρων.

Ας δούμε ένα παράδειγμα (όλα τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπον απαντώνται). Έστω ρωτάει κάποιος αν πιστεύω ότι είναι ορθή η διαταγή του παντοκράτορος Κύριου : «Πήγαινε λοιπόν τώρα να κτυπήσης τους Αμαληκίτας και αναθεμάτισε αυτούς και όλα τα υπάρχοντά των. 

Δεν θα λυπηθής κανένα, αλλά θα εξολοθρεύσης αυτούς, θα αναθεματίσης αυτούς και τα υπάρχοντά των. Κανένα από αυτούς δεν θα λυπηθής αλλά θα φονεύσης όλους, από άνδρα έως γυναίκα, από νήπιον μέχρι και θηλάζον, από μοσχάρι μέχρι προβάτον, από καμήλαν μέχρι όνον» (Α΄ Βασιλειών 15.1-3).

Ρωτάει δηλαδή πως είναι δυνατόν ο Θεός της Αγάπης να διατάζει θανάτους κι εξολόθρευσιν ανθρώπων και ζώων ή και γενικότερα της Φύσεως (για να καλύψουμε και τον κατακλυσμόν). "Μα ο Θεός της Αγάπης τα κάνει αυτά;", ωρύεται ο άλλος, ο οποίος μπορεί να εμφανίζεται ως Έλλην αλλά αδυνατεί ο "ελληνικός του(;;;)" νους να τα συλλάβει κι ο ίδιος δεν ασχολήθηκε γιατί το "δημοκρατικό" πολίτευμα της Αθήνας δολοφόνησε τον μεγαλύτερον φιλόσοφον ή γενοκτόνησε τους Σαμίους...

(έγραψα στο προηγούμενο : τα καλά και συμφέροντα ... μόνο η αλήθεια (γνώμη μας) κατά Nietzsche. Ό,τι μας χαλάει ούτε καν το αναφέρουμε, μη χαλάσουν οι ψευδαισθήσεις μας.)

Πως λοιπόν είναι δυνατόν να διατάζει ο Τριαδικός Θεός την θανάτωσιν των ζώων; Τόσο άκαρδος είναι ο "παλαιοδιαθηκικός Θεός"; (δικός τους ο ορισμός – για μένα ο Θεός είναι Ένας, ο Δημιουργός Θεός). 

Όσο άκαρδος (κατά την γνώμη τους) είναι ο καινοδιαθηκικός Θεός, ο οποίος διατάζει την συκιά να ξηρανθεί! Αφού δέχεσαι την Καινήν Διαθήκη (κι όχι την Παλαιάν) αυτό πως σου διέφυγε, δεν μελέτησες αρκετά ή δεν ήθελες μη χαλάσεις τις κατά Nietzsche ψευδαισθήσεις σου; Απορώ!!!

Πως είναι δυνατόν να διατάζει ο Τριαδικός Θεός την θανάτωσιν των ζώων; Τόσο άκαρδος είναι ο Θεός; Αν είσαι γνώστης της Καινής Διαθήκης, έμαθες Ποιός δημιουργεί την ζωήν; Η Θεοτόκος γιατί χαρακτηρίζεται ως Ζωοδόχος Πηγή; Διότι γέννησε τον Δημιουργόν της Ζωής! 

Αν λοιπόν θες να στο πω χύμα και τσουβαλάτα "δικά Του είναι, ό,τι θέλει τα κάνει και δεν χρειάζεται σε κανένα να δώσει λογαριασμόν!" Θα έκανες ποτέ φασαρία σε έναν καλλιτέχνην, ο οποίος κατέστρεψε έναν πίνακά του, που δεν του άρεσε αλλά άρεσε εσένα; Δικός του ήταν, ότι θέλει τον έκανε. Ομοίως κι ο Θεός!

Εσύ ο διαμαρτυρόμενος κατά του “παλαιοδιαθηκικού” Θεού, πως ερμηνεύεις τα λόγια του Χριστού : «Μὴ νομίσητε ὅτι ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην ἐπὶ τὴν γῆν· οὐκ ἦλθον βαλεῖν εἰρήνην, ἀλλὰ μάχαιραν» (Ματθ.ι'34 ~μετφ. 

Μη νομίσετε ότι ήλθα να επιβάλω μία ψευδή ειρήνην εις την γην (όπως την φαντάζονται οι Ισραηλίται, οι οποίοι περιμένουν τον Μεσσίαν ως επίγειον βασιλέαν). Δεν ήλθα να φέρω τέτοιαν ειρήνην, αλλά μάχαιραν και διαίρεσιν).

 Το άκουσε ένας υποψήφιος πιστός με τα μυαλά κατά της ΠΔ και είπε : "αυτόν τον αιμοχαρή και μαχαιροβγάλτη θα πιστέψω". Μπορείς να ερμηνεύσεις τα λόγια του Χριστού;

Κατηγορώντας για όσα λες τον "παλαιοδιαθηκικόν Θεόν", είσαι ίδιος και απαράλλακτος με τον διαμαρτυρόμενον κατά Θεού, για τον θάνατον κάποιου δικού του ακόμη και βρέφους.

 Οι ζωές μας ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ! Όποιος αδυνατεί να το καταλάβει είναι εκτός Πίστεως, διότι προσπαθεί να περιορίσει (έστω στο ακατοίκητό του) τον άπειρον Θεόν!

Κάποτε πονεμένοι γονείς, ρώτησαν τον Όσιον γ.Πορφύριον για την πρόωρην κοίμησιν βρέφους των. Ο γέροντας είπε ότι πήρε πίσω ο Θεός αυτό το παιδάκι, ώστε να αναπληρώσει τα εκπεσόντα αγγελικά τάγματα. Δικό Του ήταν, ό,τι ήθελε το έκανε!

 Το «τα σα εκ των σων», που ακούμε κατά την μεταβολήν των Τιμίων Δώρων (Θεία Λειτουργία), καταλάβαμε ποτέ τι σημαίνει; Απλούστατα ότι εμείς δεν έχουμε Τ-Ι-Π-Ο-Τ-Α, όλα δικά Του είναι κι έχουμε το θράσος να ζητάμε και τα ρέστα.

Έχω αρθρογραφήσει στο παρελθόν περί ενάρξεως βιοτής και θανάτου. Δεν θέλω να περιαυτολογήσω αλλά με την ευλογία, την οποία έλαβα προσπάθησα πάντοτε να μην στέκομαι στα στενά πλαίσια του χρόνου εκτελέσεως των προφητειών αλλά στο βαθύτερο μήνυμά τους και του τρόπου αντιδράσεώς μας, το οποίον είναι το πρώτον ζητούμενον.

Άλλωστε (κατά πως μου εξήγησε ο γέροντας προ ετών όταν αφελώς τον ρωτούσα περί ημερομηνιών) ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΠΑΡΑΘΕΤΟΝΤΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ. Ο λόγος είναι απλούστατος :

1- Οι προφητείες δίνονται σαν προειδοποιήσεις του Θεού ότι "δεν πορεύεστε σωστά" αλλά πού; στον δρόμον προς την τελείωσιν κι ο Πατήρ Θεός με αγάπη προειδοποιεί σιγά-σιγά και με αυξανόμενην έντασιν, ότι θα λάβουμε παιδευτικό μάθημα.

 Όπως εσύ προειδοποιείς το παιδί σου : "είναι λάθος και κινδυνεύεις να βάζεις δάχτυλο στην πρίζα, θα πάθεις ηλεκτροπληξία!" και μη υπακούοντας αναγκάζεσαι να του δώσεις μια στα πισινά για να καταλάβει, έτσι κι ο Θεός. 

Όπως εσύ θα αναγκαστείς να του δώσεις πιο σκληρό μάθημα αν συνεχίσει παρακούοντας, έτσι κι ο Θεός. Αν λοιπόν στερείσαι αγάπης εσύ για το παιδευτικό μάθημα "τιμωρώντας" το παιδί σου, το ίδιο στερείται αγάπης κι Εκείνος, που σε (εκ)παιδεύει, κατά το σκεπτικό σου!

2 – Η σωστή αντιμετώπισις των προφητειών είναι να λάβεις έγκαιρα την προειδοποίησιν και να ορθοδρομήσεις προς την σωτηρία σου. Αναρωτιέμαι πόσοι το κάνουν. Αντιθέτως οι περισσότεροι ηδονίζονται να λουστούν την σκληρότερη παίδευσιν του Κυρίου. Ηδονισμός (το γράφω κομψά) μητσοτακικού βαθμού. 

Το "μητσοτακίζεσθαι" εστίν υπέρτατη ηδονή! Πόσοι λαμβάνουν υπ' όψιν τους την περίπτωσιν Νινευή, ώστε να αλλάξουν το Σχέδιον του Κυρίου (ωπ συγγνώμη ξέχασα, για να λάβεις υπ' όψιν την Νινευή πρέπει να μην έχεις απορρίψει την ΠΔ). Το κύριον επικρατούν σκεπτικόν είναι να "φάμε βρωμόξυλο για να στρώσουμε". Ταιριάζει αυτό σε αυτούς, που θέλουν να λέγονται Έλληνες ή σε βάρβαρους;

3 – Πες ότι συνέβη το προφητευθέν και ικανοποιήθηκες γι ό,τι συνέβη. ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΣ ΤΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΣΟΥ;;; Πάλι μια από τα ίδια είσαι για να αρχίσεις να μετανοείς, ώστε να σωθείς. Αφού μπορούσες από πριν να το κάνεις γιατί έπρεπε να υποστείς όλο αυτό, που συνέβη, Μήπως είναι μαζοχιστική συμπεριφορά; 

Τελικά ποιός φταίει, εσύ που δεν παίρνεις το μάθημά σου ή ο Θεός, που σε "τάραξε στη σφαλιάρα αφού δεν έπαιρνες έστω με σκούντες". Μετά λες τον Θεό ότι δεν έχει Αγάπη αντί να κάνεις αυτοκριτική παραδεχόμενος ότι συμπεριφέρεσαι ανοήτως (α+νόησις)!


 «Η επίγεια ζωή παρέχεται από τον Θεόν ως χρόνος (ευκαιρία) προκρίσεως για την θέωσιν του ανθρώπου, την αιώνια "συγχώρησιν" (~συν+χωρώ) με τον Θεόν, την ένωσιν με Αυτόν. Αλλιώς η αιώνια ζωή θα είναι ένα αιώνιο μαρτύριον, αυτό που ο κόσμος εννοεί με τον όρον "κόλασις".

Δεν υπάρχει απολύτως καμμία περίπτωσις να "πεθάνει" (σωματικά) κάποιος από άλλην αιτία πλην του Τριαδικού Θεού. Ο ακατήχητος δυστυχώς κόσμος μπορεί να θεωρεί ότι κάποιος πέθανε από αυτοκινητιστικόν ατύχημα, από ασθένειαν ή ότι δολοφονήθηκε. Όλα αυτά συν οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα σωματικού θανάτου συνιστούν το "κοσμικό ντύσιμο" του θανάτου, η αιτία είναι πάντοτε η λήξις ευκαιρίας (~χρόνου) διορθώσεως εκ μέρους του Χριστού.»

Όταν αποφασίσει ο Θεός τον χρόνον κοσμικού θανάτου σου (στην πραγματικότητα Του είναι γνωστό προ Δημιουργίας, χάριν της Παντογνωσίας Του) είναι αδύνατον να το αποφύγεις. Λαμβάνει την εντολήν ο Αρχάγγελος και τσαπ-τσαπ αποκόπτει την ψυχήν σου από το σώμα, επαναφέροντάς την στον Δημιουργό-ιδιοκτήτη της.

Το πως θα εμφανιστεί κοσμικά ο θάνατος Εκείνος το αποφασίζει. Αν θέλει φαίνεται ότι σου έπεσε μια κεραμίδα στο κεφάλι ή σε έκοψε στα δυο αμαξοστοιχία ή διέταξε τους εβραίους να σε κτυπήσουν όπως τους Αμαληκίτας ή σε εμβολίασαν για covid19!!! 

Και συ παλαίπωρε ψάχνεις να δεις αν είχες περάσει ένα λεπτό νωρίτερα τις γραμμές του τραίνου! Μα αν είχες περάσει νωρίτερα θα σε είχε κτυπήσει η κεραμίδα κατακούτελα. Το αποφασισμένο τέλος της βιοτής είναι αναπόφευκτο!!!

Κρίσεις και κυρίως κατηγορίες κατά της Θεοπνευστίας της ΠΔ ξέρεις να διατυπώνεις. Τα κείμενα της Θείας Λειτουργίας τα διάβασες ποτέ; «...Σὺ γὰρ εἶ Θεὸς ἀνέκφραστος, ἀπερινόητος, ἀόρατος, ἀκατάληπτος, ἀεὶ ὤν, ὡσαύτως ὤν...».

 Πως λοιπόν αποφαίνεσαι για τον Κύριον, όταν οι Θεοφόροι Πατέρες τον χαρακτηρίζουν "ἀπερινόητον κι ἀκατάληπτον"; Με τι προσόντα; Απόδειξε ότι έχεις επιπλέον φωτισμόν από όλους τους πατέρες!

Πέραν αυτών αποποιούμενος την Θεοπνευστία της, αποποιείσαι πλήθος εκκλησιαστικών γνώσεων. Αλήθεια από που γνωρίζεις περί Αδάμ κι Εύας ή της Δημιουργίας του κόσμου – τα γράφει κάπου η Καινή Διαθήκη; Αποποιείσαι και την θεοπνευστίαν των Ευαγγελίων, όταν πολλαπλά αναφέρουν συμβάντα της επίγειας ζωής του Χριστού, επιβεβαιώνοντα τις προρρήσεις της ΠΔ. 

Αποποιείσαι συμβάντων του Χριστού, όπως την Μεταμόρφωσιν του Σωτήρος. Αλήθεια αν ακυρώνεις την ΠΔ, από που ξεπήδησαν οι φιγούρες Μωυσή και Ηλία, οι οποίοι "αντέχουν" την Θεϊκή λάμψιν του Θεού Λόγου όταν οι μαθητές Του έχουν πέσει κατάχαμα μη αντέχοντες;

Η Ορθοδοξία διδάσκει ότι υπάρχει η κοσμική άποψις (στην πραγματικότητα η κοσμική άποψις ενός εκάστου – η ψευδαίσθησις κατα Nietzsche) και η θεώρησις του Χριστού, η μία καθολική Αλήθεια του κόσμου. Ο πιστός θα σωθεί όταν απορρίψει την γνώμην του, πετάξει τον εγωισμόν του, κενωθεί ψυχικά, ώστε να γίνει δοχείον Θείας Χάριτος και κατά Χάριν θεός.

Όσο βαδίζουμε με το εγώ, "ΕΓΩ είπα", "η γνώμη ΜΟΥ" κλπ τόσον απομακρυνόμαστε από τον στόχον της θεώσεως κι αυτό δεν είναι γνώμη μου αλλά διδαχή των Αγίων Πατέρων. Ούτε διδασκόμαστε από το προπατορικόν αμάρτημα (γνώμη τους ήταν να παρακούσουν) και το "πληρώνουμε" ως σήμερα!

Όσον δε το πως συνάδει η "παλαιοδιαθηκική" εντολή του άκαρδου Θεού να τσακίσει τα πάντα, αναρωτήσου πως ταιριάζει η χαρά σου, αναμένοντας την εκπλήρωσιν των προφητειών, όπου "θα σχιστεί το καταπέτασμα, θα ανοίξει η γή και θα ρουφήξει το ένα τρίτο των τούρκων (και των τούρκικων ζώων, συμπληρώνω), θα πέσει φυλοξέρα και θα ψοφήσει το άλλο τρίτο των τούρκων (και των ανάλογων τούρκικων ζώων, πάλι συμπληρώνω) κλπ κλπ". 

Τί χαρά κάνεις, που θα “ψοφήσουν” (όπως αφήνεις να εννοείται) γυναικόπαιδα, που δεν φταίνε; Πόσο χαίρεσαι, που θα βουλιάξει η Αμερική ή θα καταστραφεί σχεδόν τελείως η Γερμανία (και τα ζώα της);

Εκεί δεν αναρωτιέσαι για την Αγάπη του Κυρίου, δεν σε πιάνει πόνος για την απώλειαν των ανθρώπινων ψυχών; Πλάσματα του Θεού είναι! Ξέρεις με πόσον πόνον παίρνει πίσω τις ψυχές, τερματίζοντας τον χρόνον μετανοίας τους; 

Αλλά κι εκεί γνώμη σου είναι, όπως και γνώμη κάθε πολιτικού και καθηκητή να μας σκοτώσουν μπολιάζοντάς μας, παραμερίζοντας κάθε κοσμικόν ή επιστημονικόν νόμον ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ, ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΝΩΜΗ ΤΟΥΣ, δολοφονώντας με “τσιμπήματα” πολλαπλασίως των παλαιοδιαθηκικών αναφορών.

ΟΤΑΝ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕΙΣ ΤΙΣ ΒΙΒΛΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ, ΠΟΥ ΣΥ ΕΜΦΑΤΙΚΩΣ ΜΑΣ ΠΡΟΦΗΤΕΥΕΙΣ, ΟΤΑΝ ΔΕΙΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΠΟΥ Ο ΚΑΙΝΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ, ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΠΑΛΑΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟΣ & ΚΑΙΝΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΤΑΥΤΙΖΟΝΤΑΙ. 

Άντε τότε να του ζητήσεις συγχώρησιν για την αμφισβήτησίν Του, όταν διαλαλείς :

Ο ΠΑΛΑΙΟΔΙΑΘΗΚΙΚΟΣ ΘΕΟΣ ΑΝΤΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ, ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.

(«ὁ δὲ Ἰησοῦς εἶπεν αὐτοῖς· οὐ βλέπετε ταῦτα πάντα; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, οὐ μὴ ἀφεθῇ ᾧδε λίθος ἐπὶ λίθον, ὃς οὐ καταλυθήσεται» Ματθ.κδ'2 - Ο δε Ιησούς τους είπεν· “δεν βλέπετε με θαυμασμόν όλα τα ωραία αυτά κτίρια; Σας διαβεβαιώνω, ότι δεν θα μείνη εδώ πέτρα επάνω στην πέτρα, που να μη μεταβληθή εις συντρίμματα”).

Τότε πολλοί θα καταλάβουν ότι "τζάμπα" ενανθρωπίστηκε και σταυρώθηκε ο Χριστός, αφού εξανέμισαν την Θυσίαν κι Ουράνιαν προσφοράν Αγάπης Του, αναγκάζοντάς Τον να επαναφέρει το παλαιοδιαθηκικόν σύστημα παιδεύσεως, αυτό που εφήρμοσεν όταν οι άνθρωποι ήταν εντελώς αμόρφωτοι. 

Τότε που μόνον με "ξύλο" καταλάβαιναν κι αυτός αδυνατεί να συνειδητοποιήσει την διαφορά των εποχών, αν και λατρεύει την ίδια μέθοδον όταν μου σχολιάζει "Δυστυχώς είναι 'δεμένα' τα χέρια μου (προσωρινά) για να σου δώσω την απάντηση που θέλω…… σύντομα όμως θα είναι ΕΛΕΥΘΕΡΑ". 

Όποιος σκέφτεται το ξύλο ως πρώτη-δεύτερη ιδέα έχει αποποιηθεί τον Ελληνισμόν και τον λόγον/σκέψιν, ακολουθώντας βαρβαρικές συνήθειες. Τον ευχαριστώ πάντως για την νότα γέλιου, που μου χάρισε. “Σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει” λέει ο θυμόσοφος λαός.

Τότε θα αρχίσουν να καταλαβαίνουν αυτό, που εξέφρασα στο προηγούμενον άρθρον :

 «Ο Χριστός είπε : Ξεχάστε την γνώμη σας, πετάξτε τον εγωισμό σας, κενώστε την ψυχή σας να χωρέσει το Άγιο Πνεύμα και να γίνετε δοχεία Θείας Χάριτος και κατά Χάριν θεοί. Αυτή είναι η Συγχώρησις του Κυρίου. Άλλωστε ο Χριστός πάλιν είπε : «χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν».

Δυο χιλιάδες χρόνια ο κόσμος Τον αγνοεί κι αν συνεχίσει έτσι θα φθάσει μέχρις εξαφανίσεως και συ με την γνώμη σου θα πας... αποστρεφόμενος την μοναδικήν ΠΗΓΗ ΓΝΩΣΕΩΣ & ΣΩΤΗΡΙΑΣ, η οποία εκφράζει την ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ κι όχι την ατομικήν κατά Nietzsche.»

Αν λοιπόν θεωρείσαι Έλλην με όλα αυτά, δικαιούμαι να αναρωτηθώ πότε έμαθες τι σημαίνει λογική και κοινή λογική. Αναρωτήσου αν οι Έλληνες ήταν αναμάρτητοι, όπως τους θεωρείς και κόπτεσαι ότι κάποιοι κατέστρεψαν τον Ελληνισμόν ενώ αγνοείς ότι ο αρχαιοελληνισμός αυτοκαταστράφηκε, ώστε να μάθει την πραγματική πηγή Γνώσεως και Σωτηρίας, να εμπεδώσει την Σταύρωσιν κι Ανάστασιν, την Αιώνιον Ζωήν με το «χωρίς Εμού, ου δύνασθε ποιείν ουδέν». 

Δεν είναι θεός ο Ελληνισμός! Έχει τα ανθρώπινά σφάλματά του αλλά κυρίως την ευλογία του Χριστού, ως η επίγεια χείρα Του και το άλας της ζωής.

Καλή Φώτισιν!



Κυανούς Ουρανός


Όσον αφορά τον ΓΕΩΚΩΝ, που έκανε την τιμή να ασχοληθεί με την ταπεινότητά μου ΨΕΥΔΩΣ αναφέροντας ότι αναφέρθηκα σ' εκείνον. Άραγε που το είδε; Αναφέρθηκα σε όσους απορρίπτουν την ΠΔ. Αν εκείνος θεωρεί ότι είναι ο μόνος, απλά αυτοαποδεικνύει ότι είναι γνώμη του η μη αποδοχή της ΠΔ (όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται;). 

Όσον αφορά το αν είναι αιρετικός, ποιός είμαι εγώ που θα κρίνω; Έχουν αποφανθεί οι Άγιοι Πατέρες της Πενθέκτης Οικουμενικής Συνόδου, με τον β' κανόνα της. Και δεν στέκει λογικά, κάποιος από την μία να κατηγορεί την ιεραρχία για την καταπάτησιν κανόνων Οικουμενικών Συνόδων ενώ από την άλλη πράττει το αυτό! (ουδείς δύναται να επικαλεστεί έναντι άλλου το ίδιον αυτού αίσχος – βασική αρχή του ρωμαϊκού δικαίου, βάσεως όλων των συγχρόνων δικαίων).

Ας μας απαντήσει στα πολύ απλά κι επιβαλλόμενα ερωτήματα :

α) ΕΧΕΙ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΑΠΟΡΡΙΨΙΝ ΤΗΣ ΠΔ;

(Στον γέροντα δεν πάμε ούτε να του πούμε καλημέρα, ούτε να παραλάβουμε προφητείες προς δημοσίευσιν. Πάμε πρώτον για εξομολόγησιν και δεύτερον για έκθεσιν λογισμών, πιθανόν εκ του πονηρού. Όποιος δεν έχει μελετήσει τον Αόρατον Πόλεμον, του Αγ.Νικοδήμου του ή έστω τι έλεγε ο Όσιος γ.Παίσιος περί πονηρών λογισμών, είναι αδύνατον να κατανοήσει άρα πως θα σωθεί;)

β) ΝΑ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ (ώστε οι σχολιαστές να μην υβρίζουν τον λειτουργόν του Υψίστου). Αν δεν το κάνει σημαίνει ότι δεν σέβεται τον γέροντά του κι αφήνει να τον υβρίζουν αναιτίως!
(Σημ. διαχειριστού :Έχω κατ΄ επανάληψιν γράψει ότι σε μένα προσωπικά έχει δηλώσει ο γέροντας ότι ως λειτουργός του Κυρίου, αυτονοήτως σέβεται απόλυτα την Π. Διαθήκη η οποία ερμηνεύεται υπό το φως της Καινής Διαθήκης)
 
γ) ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΒΡΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΟΣΑ ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΟΣΑ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΕΙΠΑΝ (εκτός αν αναφέρω ότι αυτό είναι γνώμη μου). Μόνον έτσι θα τεκμηριώσει ότι όσα γράφω είναι προσωπική μου γνώμη. Αλλιώς αερολογεί. Και τον προκαλώ να δώσει στον γέροντά του τα συναφή κείμενά μου, ώστε να υποδείξει εκείνος, που παραθέτω δική μου άποψιν.

δ) ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΑΛΩ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΑΘΕΣΕΙ ΠΟΙΟΣ ΑΓΙΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ ΣΥΜΜΕΡΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΤΟΥ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ.

ε) ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΒΟΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΑΡΑΤΙΘΕΜΕΝΕΣ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΝΟΔΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΑΡΑΙΝΕΤΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ (όπως ο Οίμος-Αθήνα συχνά δημοσιεύει, ώστε να ωφεληθούν οι πιστοί, μια και η ιεραρχία και μεγάλο πλήθος του κλήρου είναι παντελώς απόντες. Τι περισσότερο ωφελούμεθα από όσα ο Άγιος Κοσμάς πρόρρησεν ή ο Όσιος γ.Παίσιος και άλλοι σεβαστοί γέροντες επικαιροποίησαν; Σε τι θα μας βοηθήσει περισσότερο από τους σεισμολόγους η πρόβλεψη σεισμού, ας πούμε; Μήπως να στήσουμε αντίσκηνα στα πάρκα και να ζούμε εκεί;)

Αν πάντως θέλετε θα σας πω ΠΟΤΕ Ο ΘΕΟΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΤΑΡΑΚΟΥΝΗΜΑ! ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΜΕ.

ς) ΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΝ ΣΕ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΣΦΑΖΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΝ. (EΛΛΗΝΑΣ..1500 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΛΕΞΗ ΜΕ ΠΟΙΝΗ ΘΑΝΑΤΟΥ)

Νάναι καλά!


Τέλος θα παρακαλέσω, όποιον θέλει να σχολιάσει τεκμηριωμένα, όπως τεκμηριωμένα συνέταξα το άρθρον, ώστε να μην δίνουμε λαβήν εις κάποιους (όπως συνέβη) να σχολιάζουν ότι κάνουμε "ουρητήριο" το ιστολόγιον (συγγνώμη αλλά εγράφη). Μη δυνάμενος να απαντώ επί προσωπικών γνωμών, οι "προσωπικογνωμίστες" ας απευθυνθούν στον ... Nietzsche, ως ειδικότερον εμού. Όποιος θέλει επιπλέον τεκμηρίωσιν για κάτι ευχαρίστως.

 Κυανούς Ουρανός

 

79 σχόλια:

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δε φταίει κανείς αλλά ο διαχειριστής που ανέχεται ύβρεις για επιχειρήματα σε χριστιανικό ιστιολογιο και" πυρωνεται"απο μακριά λόγο...." δημοκρατιας"
      Ρε απιθανε σου έφερε παράδειγμα για να δεις τη τύφλα σου που λαμβάνεις τις εκφράσεις στην γραφή κατά γράμμα χωρίς διακριση

      Διαγραφή
  2. Συνεπως οι εβραιοκινουμενοι να χωνεψετε ενα πραγμα. Τομους να γραψετε ακομη και υπερ του ξεπουλημενου οικουμενικου πατριαρχη της παγκοσμιοποιησης αλλα και του δολοπλοκου αρχιεπισκοπου αθηνων ταγμενο στο σατανισμο απο την καρδια μας δεν θα βγαλετε ποτε αρχιεπισκοπους σαν τον Χριστοδουλο και επισκοπους σαν τον Μορφου οπως και προφητευτες σαν τον αγιο Παισιο και πατηρ Σαββα αχιλλεως. Απατασται οικτρα αν νομιζετε οτι θα συναινεσουμε σε αυτο το συνοθυλευμα βλακωδων επιχειρηματων σας απο σας τους και καλα διαβασμενους. Ο χριστος ειτε το θελετε ειτε οχι συμπληρωσε το βρωμικο και ψευτικο βιβλιο της Παλαιας Διαθηκης με την Καινη και καταφερε να μας δειξει την αληθεια απο το δικο σας ψευδος. Συνεπως αδικως αγωνιζεστε να μας περασετε τα πιστευω σας. Ειστε το βοτσαλο στην λιμνη. Οταν γραφετε πεφτετε στην λιμνη και δημιουργειτε κυματακια αλλα στο τελος η λιμνη σας καταπινει και δεν ξαναβλεπετε το φως του ηλιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και κλεινω λεγοντας οτι οτι προσπαθεια να κανει το βρωμοσυναφι σας για να μας σφραγιση οπως πηγε να κανει ο Μωυσης σας στο δευτερονομιο παντα θα υπαρχουν ανθρωποι χριστιανοι που θα σας χαλανε τα σχεδια.
    Μιλησα χθες με εναν ελληνοαμερικανο μεσα απο την ΝΑΣΑ και εμαθα επιτελους τα αρχικα της λεξης COVID.
    Kρατηθειτε γερα αγαπητοι χριστιανοι με αυτο που θα διαβασετε.

    Community for
    Observing and
    Verifing the
    IDentity

    Μπορειτε να το μεταφρασετε λοιπον εσεις οι ιδιοι. Kαλη σας μερα αγαπητοι συνορθοδοξοι χριστιανοι. Ο Θεος να μας προστατευει απο αυτα τα καθαρματα της γης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ
    ο Ροβοάμ ήταν γιος και διάδοχος του βασιλιά Σολομώντα (Β' Βασιλειών 14,27, πήρε 18 γυναίκες και 30 παλλακίδες, ο Ροβοάμ δεν ακολούθησε το παράδειγμα του Δαβίδ, του παππού του, και δεν πορεύτηκε σύμφωνα με τις εντολές του γιαχβε.. Κατασκεύασε ναούς σε ψηλούς τόπους και έστησε αγάλματα στις κορυφές των λόφων. Έτσι ολόκληρη η χώρα τηρούσε όλα τα έθιμα που ο γιαχβε τα είχε διώξει από τη χώρα για να κατοικήσουν οι Ισραηλίτες (Γ' Βασιλειών 12,24α. 14,22-24. Β' Παραλειπομένων 12,1-2. 12,14).
    Γνωρίζετε ότι μέσα στον ναό του Σολομώντα είχε ιερό της Θεάς Άρτεμης ;;; για ψάξτε, είναι πολλά που δεν ξέρετε….
    Ο Γιαχβέ ήταν μία Θεότητα ανάμεσα στις πολλές τις οποίες είχαν αρχικά οι Εβραίοι/Ιουδαίοι, παλαιοτέρα η κύρια Θεότητά τους ήταν θηλυκή και ονομαζόταν Asherath. Δηλαδή η θρησκεία των αρχαίων Εβραίων ήταν Μητριαρχική. Η Asherath ήταν η λεγόμενη Μητέρα των Θεών και του Ουρανού και της Γης, το αντίστοιχο της θεότητας Ιννάνα των Σουμερίων και της Αστάρτης των Βαβυλωνίων κτλ. Ήταν η Μητέρα Θεά Γη, μάνα των Θεών που γέννησε από τον ίδιο της τον εαυτό τον υποδεέστερο Γιαχβέ………Αργότερα οι Ιουδαίοι εξαφάνισαν τη θεά Asherath και επικράτησε η πατριαρχική θεότητα του Γιαχβέ.
    Οι Ιουδαίοι πέρα από αυτήν την αλλαγή καταργούν όλες τις υπόλοιπες θεότητες και καθιστούν τη θρησκεία τους μονοθεϊστική και τον Γιαχβέ θεό μονάρχη και τύραννο…. Σήμερα οι Έλληνες λατρεύουν χωρίς να το συνειδητοποιούν μία αρχαία Εβραϊκή θεότητα, τον Γιαχβέ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μαθήματα Ιστορίαςαπό καραγράμματους ψευτόμαγκες σαν κι εσένα (και αρχιψευταράδες αφού έγραψες ψέμματα ότι σε σχολίαζα) δεν δέχομαι. Τράβα δείξε μου που αναφέρεται η λέξις "γιαχβέ" στην Παλαιά Διαθήκη. Και μη μου πεις ότι είναι στο εβραϊκό κείμενο γιατί μόνος σου είπες ότι ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ (και πράγματι δεν υπάρχει). Όταν λοιπόν επικαλείσαι το εβραϊκό κείμενο, τη Μασόρα μόνος σου αποδεικνύεσαι ότι είσαι εβραιάτζα, αφού χρησιμοποιείς εβραϊκές πηγές. Κόψε το πέρδεσθαι ασυστόλως και αν είσαι άντρας κι όχι χάντρας τράβα απάντησε στα ερωτήματα που σου έθεσα.
      ΕΙΠΕΣ ΣΤΟ ΓΕΡΟΝΤΑ ΣΟΥ ΟΤΙ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ;
      Ρε πόσο λίγος είσαι...

      Διαγραφή
    2. Εσυ που χαρακτηριζεις τον εαυτο σου ως "ταπεινοφρων" πιο πανω. Ας γελασω αλλη μια φορα για την ταπεινοφροσυνη που σε διεπει. Εισαι πολυ λιγος.

      Διαγραφή
    3. ΠΑ ΠΑ ΠΑ ΣΑΝ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑΣ ΠΕΡΑΣΕ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΟΥ Ο ΚΥΑΝΟΥΣ. ΧΑΛΚΟΜΑΝΙΑ ΣΕ ΕΚΑΝΕ

      Διαγραφή
    4. Ο κυανους μια χαρα απαντησε και κοσμιοτατα.Ο διαχειριστής τι κανει ειναι το θέμα

      Διαγραφή
  5. Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ αγαπητή. Απλά δες τα χάλια κάποιων. Το συμπέρασμα : αν σε πάρει και σε σηκώσει ο διάολος άντε να γλυτώσεις.

      Διαγραφή
    2. Το συμφωνω το ειπε η κοπελλα μαλλον στον Γεωκων και οχι σε σενα.

      Διαγραφή
    3. Όχι δεν συμφωνώ με τον Γεωκων.

      Διαγραφή
  6. Εκει πρεπει να υπαρχει μεγαλη παραφραση καθως αφαιρεθηκαν γεγονοτα για να αποκρυψουν στοιχεια.
    Ισως για τον λογο αυτο ο Χριστος εχυσε το αιμα του για να ξεπλυνει την αμαρτια αρχης γενομενης απο το γενος Αδαμ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ο Ευσέβιος Καισαρείας λέει (Ευαγγελική Προπαρασκευή, βιβλίον 4, κεφάλαιον 17): «Οι Φοίνικες ονομάζουν τον Κρόνο Ηλ». Το όνομα Ηλ, το οποίο προέρχεται από το όνομα `Ηλος, είναι ένα από τα ονόματα του Γιαχβέ.

    Σχόλιο : δηλαδή αν κατάλαβα καλά, με το λίγο μυαλό που διαθέτω, ο Ευσέβιος Καισαρείας αποκαλύπτει ότι ο γιαχβε είναι ο θεός ΚΡΟΝΟΣ……. τώρα εξηγείται το μίσος εναντίων των Ελλήνων…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρεις την ιστορία του Ευσέβειου; Ξέρεις ότι υπήρξε αιρετικός; Πάλι πέρδεσαι; Κατάλαβε ότι είσαι αμαθέστατος και δείξε κατανόησιν στο χαμηλότατο IQ σου.

      Διαγραφή
  8. Ενα απο τα συνολικα 72 ονοματα του Γιαχβε. Ρε τι μου θυμιζει αυτο το παραφρασμενο νουμερο. Τι μου θυμιζει....????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εβραιάτζα είσαι αφού χρησιμοποιείς το όνομα "γιαχβέ". Δεν υπάρχει πουθενά στην ΠΔ. Μόνο οι εβραιούκλες σαν κι εσένα το χρησιμοποιούν. Πάλι φόλα ο γεωκων νο2

      Διαγραφή
  9. Αφού ο απίθανος "λαγός" των Εβραίων και αρχαιολατρης δέχθηκε ότι δεν κατάργησε ο Χριστός την παλαιά διαθήκη, το αλλάζει και πλέον ισχυρίζεται ότι "σημπληρωσε ο Χριστός το ψεύτικο και βρώμικο βιβλίο της παλιάς διαθηκης"
    Ακούς διαχειριστή;
    Καθιβρυζει συνεχώς με την αγραμματοσυνη του και το χαμηλό iq.
    Ο Χριστός που ισχυριζεται ότι πιστεύει βασίζεται σε κάτι βρώμικο και ψεύτικο, μάλιστα το σημπληρωνει
    Αν δεν τον μαζέψεις τον απίθανο μήπως χρειαστεί να αναφέρεις την αναπαραγωγή των υβρεων στον πνευματικό σου και αν σε αφήσει να αναπαράγεις αίρεση καλώς, εμείς να φευγουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ωραιοτατη αναφορά στην αρχιεπισκοπή και αστους να τα βγαλουν περα με τον αφορισμό. Αυτο αρκεί.

      Διαγραφή
    2. ΑΣΕ ρε μεγάλε με την αρχιεπισκοπή του σατανά. Ρε ουστ σκοτάδι στη.

      Διαγραφή
    3. Μονο ο Χριστός μπορεί να με αφορίσει. Κανεις άλλος. Καταλαβες. Αν δεν καταλάβεις θέμα σου.

      Διαγραφή
    4. Οποιος εχει τη μυγα που λέμε. Θεωροντας βρωμικη και ψευτικη τη Παλαιά Διαθήκη αμφισβητείται π.χ. και τη Γένεση;

      Διαγραφή
  10. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμπλήρωσε κάτι βρώμικο; Πας καλά ρε εβραιούκλα. Αν είναι Θεός κι έβρισκε κάτι βρώμικο δεν θα το συμπλήρωνε αλλά θα έκτιζε εξ αρχής. Πάλι φόλα ο γεωκων νο2

      Διαγραφή
  11. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και γιατι να συμπληρώσει κατι "βρωμικο" και να μην το αναιρέσει απλά;

      Διαγραφή
  12. Ειναι η πιστη που εχετε στον χριστο κ.Μυλωνα. Εχω πει 40 φορες οτι ο θεος "συμπληρωσε" αλλα εσυ λες οτι λεω "καταργησε". Σου ειπα και πιο παλια. Καλυτερα να πας να αλεσεις σταρι. Ισως εισαι πιο χρησιμος ετσι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι συμπλήρωσε ρε κολοκύθα ο Θεός πάνω σε κάτι βρώμικο και ψεύτικο; καταλαβαίνεις ότι είσαι παράφρον; και μη μας κάνεις μάθημα για την αίρεση του οικουμενισμού και τους κακοδόξους ποιμένες που πολέμουμε χρόνια τωρα. Όπως και κάτι "μάτσο" μισό χαζούς μπουμπουνες ψευδοελληναραδες σαν και του λόγου σου, που νιώθουν ακόμη υπερήφανοι για τον ΔΊΑ.

      Διαγραφή
  13. Η ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΟ ΨΕΥΔΟΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΑΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ ΑΛΛΑ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙΝΗΣ ΔΙΑΘΗΚΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΠΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΕΓΕΛΑΣΕΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γεωκων συνεχιζε να ανεβαζεις τα λογια του γεροντα σου. Και ασε αυτους να ψαχνουν μεσα στις ημερομηνιες να δουν τα γεγονοτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Symfono me to oti i palia diathiki epikentronetai stin elefsi toy Messia o opoios itan, einai kai tha einai mono o Xristos kai kanenas allos. Yparxoun omos kaifalaia stin palia diathiki ta opoia epivalloun ti thanatiki poini, to misos kai to ofthalmos anti ofthalmou, kati paromoio me to islam kai ti saria, ta opoia den symfonoun me ti didaskalia tou Xristoy.Episis kai sti kaini diathiki o apostolos Pavlos se kapoia epistoli tou diaspeirei emmesa, misos gia kapoio meionotiko group anthropon, to opoio misos den eina symvato me ti didaskalia tou Xristou. O Xristos eipe elate se emena oloi, kai ennoouse olous, akoma kai ti meionotita tin opoia den sympathei o apostolos Pavlos... Gia afto,as exoume pisti sto Xristo kai as mi misoume oute meionotites, oute alla ethni.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΤΟ ΑΡΘΡΟ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΠΑΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ; ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙΣ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ.

      Διαγραφή
    2. Pou eides tin kritiki sto Theo? Apenantias, egrapsa pisteve sto Xristo kai mi miseis kanenan.

      Διαγραφή
  16. Μπορεις να μας βαλεις την επιστολη που λες οτι διασπειρει μισος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Stin kaini diatiki eipa emmesa. Pes mou, giati polloi xristianoi misoun, ftynoun, kai xtypoun tous omofyllofilous, afou o Xristos pou einai Theos, den milise pote ma pote kata kanenos? O Xristos eipe agapate alillous kai den ennoouse mono tous eterofyllofilous. Poios evale tin idea stous xristianous na misoun anthyropous? O Xristos pantos oxi. Katalaves gia poian epistoli milao.

      Διαγραφή
    2. Φιλε μιλησες για επιστολή μίσους. Μπορείς να βάλεις το βιβλιο το κεφάλαιο και τον στίχο. Τα υπολοιπα άστα.

      Διαγραφή
    3. Pros Korinthious 6:9-10 kai pros romaious1:26-27. Epimeno sti leksi emmesa.Den leei misiste, alla dystyxos afto katalavainoun kai kanoun merikoi xristianoi kai afto lene merikoi iereis stous pistous. Isos stin epistoli pros romaious na ginetai kritiki perissotero stin eidololatreia.

      Διαγραφή
  17. ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Ν.2
    Ο Σολομών στα τελευταία χρόνια της βασιλείας του έχτισε ειδωλολατρικούς ναούς και θυσιαστήρια σε υψώματα και στην κορυφή του όρους των Ελαιών, που είχε ονομασθεί και όρος του Σκανδάλου, επειδή και ο ίδιος ο Σολομών τέλεσε εκεί θυσίες σε θεούς ειδωλολατρών. Έτσι ο Σολομών έχτισε ναούς για τον Χαμώς, το θεό των Μωαβιτών, και για τον θεό των Αμμωνιτών. Έχτισε επίσης ναό για την Αστάρτη, τη θεότητα των Σιδωνίων. Σ' αυτούς τους ναούς και σ' αυτά τα θυσιαστήρια οι γυναίκες του Σολομώντα προσέφεραν θυμίαμα και θυσίες στους θεούς τους (Γ' Βασιλέων 11,4-8. 11,33).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι δεν κατάλαβαινεις; ο Θεός είναι εκεί για να συγχωρεί και την εναντίον Του προδοσία, τόσο ανώτερη η θεϊκή δύναμη συγχώρεση από κάθε "ζημια"που μπορεί να προκαλέσει η αμαρτία του εξαποδιτη λοιπόν. Ο Χριστός δεν είχε Ιούδα δίπλα Του; τι τον πήρε δεν ήξερε; τον πήρε μπας και τον σώσει αλλά αυτός έμεινε αμετανόητος, όπως εσείς με τις γελοιότητες σας και την ανεπάρκεια σας, την αδιακρισία με την παράλληλη φιλαυτια που σας αποτρέπει από το να ανατρέξετε στους πατέρες για να σας φωτίσουν το σκότος.
      Αλλά και ακριβώς αυτό που σας λέγαμε όλες αυτές τις ημερες, οι άνθρωποι τότε ήταν "ζουλου, ειδολολατρες, θυσιαστές παιδιών.
      Αλήθεια έχετε διανοηθεί την ανεπάρκεια σας που φτάνει στην υβρη, στη διασπορά αιρέσεως και ψευδών προφητειών;ελέω του διαχειριστή βέβαια, που από αυτό το ποστ σου ευκολα μπορεί να συμπεράνει ότι η διανοητικη σας δυνατότητα είναι επιπέδου ανακάλυψης του τροχού.

      Διαγραφή
  18. ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Ν.3
    Κύριοι λέτε ότι η Π. Διαθήκη είναι θεόπνευστη και είναι ο νόμος του ‘’θεού γιαχβε’’ άρα πρέπει να τον τηρείτε……… ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΙΔΕΣ… Ποιους δικαιούσαι να σκοτώνεις……..
    –Αυτούς που εργάζονται τα Σάββατα. Έξοδος 35: 2 (ο Μωυσής σκοτώνει κά­ποιον γι’ αυτόν τον λόγο), Αριθμοί 15: 32-36……… Ο Κυριος ομίλησε προς τον Μωϋσήν και είπεν· “ο άνθρωπος αυτός πρέπει να τιμωρηθή με θάνατον· να τον λιθοβολήση όλος ο λαός”…. Ωδήγησεν αυτόν όλος ο λαός έξω από το στρατόπεδον και ελιθοβόλησαν όλοι αυτόν έξω από το στρατόπεδον, όπως δίεταξεν ο Κυριος τον Μωϋσήν.
    –Τα παιδιά και τα μωρά των εχθρών. Αριθμοί 31: 17, Δευτερονόμιον 20: 13, Ψαλμοί 136 (ή 137): 9, Λευιτικόν 26: 29… Τωρα λοιπόν φονεύσατε όλους γενικώς τους άρρενας και κάθε γυναίκα, η οποία έχει έλθει εις συνάφειαν με άνδρα.
    –Τους Μοιχούς. Λευιτικόν 20: 10… Άνθρωπος, ο οποίος θα κοιμηθεί με γυναίκα ύπανδρον η με την γυναίκα του πλησίον του, θα τιμωρηθούν και οι δύο με θάνατον και ο μοιχός και η μοιχαλίς.
    ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή, με αυτή την εντολή του γιαχβε το 70% των Ελλήνων και Ελληνίδων έπρεπε να τιμωρηθούν με την ποινή του θανάτου……
    –Τη γυναίκα που δεν είναι παρθένος όταν παντρεύεται. Δευτερονόμιον 22: 13-21.
    ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή εσείς οι πιστοί του γιαχβε , πρέπει να εκτελέσετε το 80% των ελληνίδων…. αυτό διατάσσει ο θεός σας…. Όπως πάμε δεν θα μείνει γυναίκα στην Ελλάδα….
    –Το άτακτο και ανυπάκουο παιδί. Δευτερονόμιον 21: 20-21. ..Εκεί οι γονείς θα είπουν στους πρεσβυτέρους και δικαστάς της πόλεώς των· Αυτός ο υιός μας είναι απειθής, φιλόνεικος και υβριστής, δεν υπακούει εις τα λόγια μας και μεθοκοπάει εις συμπόσια. …..Οι άνδρες της πόλεως θα καταδικάσουν τον απειθή υιόν να εκτελεσθή δια λιθοβολισμού. Κατ’ αυτόν τον τρόπον θα βγάλετε τον απειθή υιόν από ανάμεσά σας……….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όλα αύτα που αναφέρεις Αϊνστάιν φα ταΐζουν τόσο σκληρά γιατί εορεπαν σε σκληρούς ανθρώπους, αιμομεικτες, θυσιαστές παιδιων, ανθρώπους χωρίς όρια στις σχέσεις κλπ. Δεν ξεχωριζαν ενοιες βασικές, όπως του σεβασμού, αυτοί ήθελαν νομο αυστηρό.

      Διαγραφή
    2. Τους έβαζε ο Γιαχβέ φιλέ γεωκων και σκότωναν το βράδυ τα παιδιά τους και το πρωι έσφαζαν τους και καλά εχθρούς τους. Ποσο βλάκας πρεπει να είναι κάποιος να μην βλέπει.

      Διαγραφή
  19. ΛΙΓΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ Ν.3
    Ποιους δικαιούσαι να μισείς ; μα το λέει η π.Διαθηκη, η ‘’θεόπνευστη’’…
    –Αυτούς που τρώνε καβούρια και γαρίδες. Λευιτικόν 11: 10…. Γι΄’αυτό ξεχάστε το τραγούδι που λέει ‘’ και όλο κλαίνε τα καβουράκια στου γιαλού τα βοτσαλάκια….
    –Αυτούς που θυσιάζουν στο Θεό ελαττωματικά ζώα. Δευτερονόμιον 17: 1.
    –Αυτούς που ξαναπαντρεύονται το ίδιο άτομο μετά από διαζύγιο. Δευτερονό­μι­ον 24: 4. Αυτό δεν αφορά βέβαια τους έλληνες διότι δεν κάνουν το ίδιο λάθος δυο φορές
    –Τις γυναίκες που φοράνε παντελόνια. Δευτερονόμιον 22: 5….. Δεν επιτρέπεται εις γυναίκα να φορά ανδρικά ενδύματα.
    ΣΧΟΛΙΟ : Δηλαδή μόνον οι γιαγιάδες μας θα γλυτώσουν από το μίσος, λοιπόν, εσείς του γιαχβε, στις γυναίκες σας στις αδελφές σας στις κόρες σας στις εγγονές σας και στις γκόμενες σας από σήμερα πρέπει να τους απαγορεύσετε να φορούν παντελόνια…. Το καταλάβαμε αυτό παιδιά…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Αν τους πηδαγε τις γυναίκες και τους έσφαζε τα παιδια θα γίνονταν θυσια για τον γιαχβε-βααλ τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Παιδιά ήρεμα, ξεκουραστείτε όλοι απόψε και αύριο ΑΝ ΘΕΛΕΤΕ συνεχίζουμε…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καινή Διαθήκη ονομάζεται το δεύτερο μέρος της Ιερής γραμματείας ή Ιερών Κειμένων των Χριστιανών. Η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη αποτελούν την Αγία Γραφή των Χριστιανών· μάλιστα στην Καινή Διαθήκη περιλαμβάνονται περίπου 153 παραθέματα από την Παλαιά Διαθήκη[1]. Η Καινή Διαθήκη γράφτηκε από πολλούς συντάκτες μέσα σε μια χρονική περίοδο 50 περίπου ετών (Η Παλαιά και η Καινή σε περίπου 11 αιώνες[2]). Οι Χριστιανοί συγκέντρωσαν σταδιακά τα κείμενα αυτά σε ένα σώμα, μετά την Σταύρωση και την Ανάσταση του Κυρίου Ιησού Χριστού, ώστε να ενισχυθεί το έργο της διάδοσης του μηνύματός του στον κόσμο. Επίσης, με το έργο αυτό θέλησαν να μεταδώσουν στις επόμενες γενιές χωρίς αλλοιώσεις, τις πληροφορίες για όσα είδαν και άκουσαν. Η πλειονότητα των βιβλίων της Καινής Διαθήκης γράφτηκαν εξ αρχής στα αρχαία ελληνικά.

      Θα αναιρεσουμε και την Καινή που περιεχει 153 παραθεματα απο τη παλαια;;;

      Διαγραφή
  22. ΑΣΕ ρε φιλέ. Ο γεροντακος και συ τους πείραξε. Οι σκοταδιστες. Ρε ουστ βρωμοεβραιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Agapite Theo, den einai sosto na vrizoume ena olokliro ethnos. Exo synantisei Evraious pou itan yperoxoi anthropoi, zestoi, filikoi, filoksenoi kai panta me ton kalo ton logo.

      Διαγραφή
  23. Λοιπον ως Χριστιανοι θα ΚΡΙΘΟΥΜΕ με βαση την Καινη Διαθηκη (οχι το ημερολογιο), οι εβραιοι με βαση την Παλαια και ολοι οι υπολοιποι με βαση τις πραξεις τους. Κατανοητο αυτο απο ολους;
    Τελικα η Παλαια Διαθηκη ποσα βιβλια περιλαμβανει; οι Ορθοδοξοι δεχομαστε 49, οι παπικοι 39, οι προτεσταντες 46. Τα υπολοιπα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Βάλε τον γέροντα φιλέ να διαβάζουμε και αστούς αυτους να δαιμονιζοντε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Βρίζεις τον μωησή που είναι στο αγιολόγιο της ορθοδοξης εκκλησιας. Δεν το λέω για εσένα, εσύ φαίνεται καθαρά πλέον τι είσαι; Το λέω για την διαχείριση του μπλογκ γιατί έχω την εντύπωση ότι είναι χριστιανοί ορθόδοξοι.
    Το θέμα έχει ξεφύγει από την "σφαίρα" της ελευθερίας της εκφρασης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Κανει και τέτοια λάθη η ορθόδοξη εκκλησία. Δολοφόνους τους αγιοποιει για χάρη των εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η ορθόδοξη εκκλησία ως η μόνη εκκλησία του Χριστού καθοδηγείται από το Άγιο πνεύμα(διαχρονικά), οπότε Αυτό υβριζεις λέγοντας ότι έκανε λάθος να κατατάξει ως Άγιο τον μωησή.

      Διαγραφή
    2. Και κάτι τελευταιο. Μακάρι ο αγιος θεός να ξεβρωμισει συντομα τον άγιο οικο του απο τα απολοιφαδια που το λοιμαινονται

      Διαγραφή
    3. Στον Αγιο Κωνσταντίνο πιστεύετε;

      Διαγραφή
    4. Δηλαδη κυριε ΣταμοΝτι οι αποφασεις για κλεισιμο των εκκλησιων τα τελευταια 2 χρονια ειναι καθοδηγουμενες απο το Αγ. Πνευμα; Ε ρε τι ακουμε...

      Διαγραφή
    5. Ανέφερα εγω καθολου το Αγιο Πνεύμα η μήπως αναφέρθηκα στο κατάπτυστο κλεισιμο των εκκλησιών;

      Διαγραφή
    6. Ειπατε πιο πανω πως "Η ορθόδοξη εκκλησία ως η μόνη εκκλησία του Χριστού καθοδηγείται από το Άγιο πνεύμα(διαχρονικά)"

      Διαγραφή
    7. Δεν έκανα εγω τετοιο σχολιασμό. Κοιτάξτε ξανα εχω διαβασει και εγω αυτο το σχολιο.
      Το εχει συντάξει αλλος σχολιαστής.

      Διαγραφή
  27. Μα τον Τουτατή Οβελίξ,
    λες και τους έπεσε ο ουρανός στο κεφάλι του γεωκών και λέει ο ένας τα Γαλλικά του και ο άλλος τα Λατινικά του πάντα θεολογικά και με γαλατική αβρότητα.
    oh quel monde mon dieu.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Bravo κύριε ΤHEO ,
      έτσι προάγετε την θεολογική γνώση με τους διαλόγους και τις βρισιές σας εσύ , ο ουρανός ,ο γεωκών κλπ,πάντοτε επίκαιροι και με προτάσεις λύσεων στα όσα συμβαίνουν και υπομένει ο λαός μας.

      Διαγραφή
  28. Αναφέρετε πουθενά ο Μωυσής στο γενεαλογικό δέντρο του Χριστού στο κατα Ματθαίον.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. ΘΑ ΜΕ ΑΝΑΓΚΑΣΕΤΕ ΑΛΛΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΩ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΤΡΩΩ ΩΡΕΣ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΦΩ ΤΙΣ ΥΒΡΕΙΣ! ΛΙΓΗ ΑΓΑΠΗ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ; ΕΛΕΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ερευνάτε τας γραφάς, …εκείναι εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού… Εάν πιστεύατε στον Μωυσή, θα πιστεύατε και σε μένα. Περί γαρ εμού εκείνος έγραψεν» (Ιω. 5, 39· 46).

      «πάντα τα γεγραμμένα εν τω νόμω Μωυσέως και Προφήταις και Ψαλμοίς περί αυτού» (Λουκ. 24, 44)

      Η μονες γραφες για την εποχή μήπως ηταν....η Παλαιά Διαθήκη;;;

      Διαγραφή
    2. Αιρετικόν άνθρωπον μετά πρώτην και δευτέρα νουθεσίαν,παραιτού.
      Έτσι όμως μηδέν σχόλια και όχι το ρεκόρ των 78 σχολίων, χώρια οι ύβρεις.
      Ίσως πρέπει το αναμορφωτήριο.
      over

      Διαγραφή
  30. Φοβάμαι μη μας σιχαθεί ο Κύριος και δε μας ξαναστείλει Γραπτό!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας έστειλε Αγιο Παισιο Αγιο Σαββα Αχιλλεως Αυγουστινο Καντιωτη και άλλους.
      Και πανω απο όλα την Αγια Γραφη.

      Διαγραφή
    2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

      Διαγραφή
    3. ό 'Απόστολος Παϋλος άπεδέσμεuσε τους Χριστιανούς άπό τήν Π.Δ., άφοϋ στήν έπιστολή του «πρός Γα λάτας» καθορlζει, δτι τώρα πού ήλθε ό Χρι­στός δέν ε'ίμεθα πλέον ύπόδουλοι (!) aτόν νόμον τοϋ Μωϋσέως της Π.Δ
      Περαιτέρω ό 'Απόστολος Παϋλος άπομακρύνεται έκ της Π.Δ. Συγκεκριμένως είς τήν «πρός 'Εβραίους» (Η', 8-13) έπιστολήν του άναφέρεται στήν Καινήν Διαθήκην καί γράφει, δτι ό Χριστός διά νά όμιλη περί νέας (και νης) διαθήκης, σημαίνει, δτι έκήρυξε παλαιάν τήν πρώτην. 'Εκείνο δέ πού παλαιώνει καί γηράσκει πλησιάζει νά έξαφανισθη: «έν τψ λέyειν καινήν, πεπαλαfωσε τήν πρώτην· τό δέ παλαιούμενον καί γηράσκον έyyύς άφανισμοϋ». Ή διάθεσις λοιπόν άπομακρύνσεως τοϋ Χριστιανισμού, άπό τήν παλαιουμένην καί γηράσκουσαν Π.Δ. πού πλησιάζει νά έξαφανισθη εΤναι σαφής. Ή Καινή Διαθήκη τήν άντικαθιστa πλήρως καί ε Τ ναι καί αύτή «αίωνία» (Παϋλος: «πρός 'Εβραίους» ΙΓ, 20).

      Διαγραφή
    4. Γιατί γίναμε άνθρωποι της αγάπης ένα με τον Κυριο, καθώς είμαστε πλέον ομόαιμοι μέσω της θείας κοινωνίας(της αναίμακτης πλέον θυσίας) , οπότε δεν έχουμε ανάγκη "νομικό το τρόπω"και με την προσπαθεία και την τήρηση του να σωζόμαστε, ανεβήκαμε στο επίπεδο της αγάπης και πλέον δεν φονεύουμε επειδή το απαγορεύει ο νόμος, αλλά επειδή αγαπάμε, ως άνθρωποι αγάπης πλέον νιώθουμε του "ου φονεύσεις" και δεν έχουμε ανάγκη να το τηρουμε ψυχρά επειδή μας οριοθετει ο νόμος.
      Η ανώτερη του νόμου αγάπη είναι η θεϊκή ιδιότητα την οποία αποκτήσαμε.
      Αυτά όμως λαμβάνουν χώρα εάν όντως την αποκτησαμε, οπότε αναβάθμιστήκαμε(ευαγγελιστή κάμε, ο σπόρος έπεσε σε καλή γη και καρποφορησε) ) και ζούμε στην καινή διαθηκη, εάν όχι βρισκόμαστε στην παλαια ακόμη.
      Δεν κατάλαβαινεις ότι η παλαιά ισχύει πάντα; ο τρόπος απλώς που οι εντολές τηρούνται αλλάζει, τώρα ο νόμος τηρείται από τον χριστιανό όχι αναγκαστικά αλλά με την συμφωνία της ελεύθερης βούλησης του που υπαγορεύεται από την άγαπη του Χριστού. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι το "ου φονευσης" καταργήθηκε,δεν έγινε "φονευσε" ελεύθερα στην καινή διαθήκη, ισχύει το ίδιο, δεν χρειάζεται απλώς να λέγεται γιατί δεν είμαστε φονιάδες αλλά άγια τέκνα του Πατρός
      Ζητώ συγνώμη για την πολύ ανάλυση ενώ όλα αύτα λέγονται σε μια γραμμή, όμως νιώθω ότι απευθύνομαι σε 13 χρόνα όταν απευθύνομαι στον γεωκων και τον άλλο αρχαιολατρης, εύχομαι όταν με το καλό φύγουν από τον Δία και τη μυθολογία να καταλάβουν την ιστορία της ανθρωπότητας υπό το πρίσμα της Αγίας γραφής του Υψιστου

      Διαγραφή
  31. Αχ ρε Μυλωνά την έπαθες, με αυτά που έγραψες, διότι ‘’Ο Ιησούς είπε στους μαθητές ότι πρέπει να είναι σαν τα μικρά παιδιά. Τότε θα μπορέσουν να ζήσουν με τον Θεό στον ουρανό.’’

    Ρε εβραιολαγνε, πήρατε τον νόμο των Εβραίων, που εξυμνείται ο ψεύτικος αυτός κόσμος του Γιαχβέ, από τον οποίο μας καλεί ο Χριστός να φύγουμε ακολουθώντας Τον, που εξυμνούνται οι ανωμαλίες, οι πόρνες, οι βιασμοί, οι σκοτωμοί, οι αιμομιξίες και τολμάτε να μας λέτε ότι αυτός ο θεός της παλιάς διαθήκης, ο αιμοδιψής, είναι ο Δημιουργός μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτά κατάλαβες από ότι σου έγραψα, νομίζω η περίπτωση σου είναι ανεπιστρεπτη

      Διαγραφή
    2. Αμ φονεύσεις ρε μπουμπουνα και δε μετανοήσεις πας κόλαση ισχύει ο νόμος ή όχι;

      Διαγραφή
  32. Ρε Μυλωνά εγώ δεν σε βρίζω, καλέ μου άνθρωπε δεν κατεβαίνω στο επίπεδο εσάς……… εσεις είστε εβραιολαγνοι και σκοταδιστές, είστε εχθροί του Χριστού, οι πρόγονοι σου οι εβραιολαγνοι, έκαψαν τις αρχαίες βιβλιοθήκες με την γνώση και έσφαξαν και δολοφόνησαν και κατέστρεψαν, ώστε να κυριαρχήσει ο σκοταδισμός, και μπήκαν με καθαρά σατανικό τρόπο δίπλα στους πραγματικούς Αγίους του Χριστού.

    Ο Ιησούς Χριστός δεν ήρθε για να βάλει τις ζωές μας κάτω από ένα ζυγό με διατάγματα και κανόνες, αλλά να μας ελευθερώσει από αυτά και από την αμαρτία. Κολοσσαείς 2:13-15 :
    όσοι προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να σταματήσουν το έγκλημα αυτό, βγήκαν οι "κακοί" της υπόθεσης. Ονομάστηκαν βλάσφημοι και αιρετικοί, όπως κάποτε είχε ονομαστεί ο ίδιος ο Χριστός από το ιερατείο και τους νομοδιδάσκαλους του Γιαχβέ των Εβραίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βάζετε ολοι τις μαχαιρες σας στα θηκαρια τους;
      Με τα μεχρι στιγμής σχόλια μας μονο Ορθοδοξη συμπεριφορα δεν έχουμε.

      Διαγραφή
    2. Ο Πραγματικός Τριαδικός Αγαθός Δημιουργός ούτε τιμωρεί, ούτε και σκοτώνει. Όταν έζησε ανάμεσά μας για να μας διδάξει την αγάπη και να μας θυμίσει ποιοι είμαστε, καθώς Τον σταύρωναν, μέσα στους πόνους του τρομερού μαρτυρίου είπε για τους σταυρωτές Του, τούτα τα λόγια : “Πατέρα, συγχώρεσέ τους, δεν ξέρουν τι κάνουν.” Δεν ζήτησε να αφανιστούν, ούτε να κατέβει φωτιά απ τον ουρανό και να τους κάψει, ούτε τους σκότωσε ο ίδιος ενώ μπορούσε.

      Διαγραφή