Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

ΟΤΑΝ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΑΦΥΠΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΠΛΟΓΚ ΜΑΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΝΙΕΡΟ ΠΕΔΙΟ ΜΑΧΗΣ ΜΕ ΑΝΟΙΚΕΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΧΥΔΑΙΕΣ ΥΒΡΕΙΣ

ΑΡΘΡΑ, ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΥΒΡΕΙΣ



Γράφει ο Ρωμανός


Τα έντεκα χρόνια που με την βοήθεια του Θεού υπάρχει αυτό το ιστολόγιο, έχουμε πραγματοποιήσει 12016 αναρτήσεις τις οποίες έχουν δει οι αναγνώστες μας (μέχρι την στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές) σε 8.734.084 ανοίγματα!

Αυτά τα στατιστικά στοιχεία δεν θα έβλεπαν το φως της δημοσιότητας αν δεν είχε προηγηθεί η φοβερή για το ιστολόγιό μας χθεσινή μέρα, με τον πόλεμο σχολίων .



Τα στατιστικά έχουν ρόλο να καταδείξουν ότι δεν είμαστε εκείνοι που επιδιώκουν τα σχόλια.

Σε 8.8734.084 ανοίγματα έχουμε δεχτεί 8738 σχόλια δηλαδή περίπου 1 σχόλιο κάθε 1000 ανοίγματα!

Τα σχόλια τα είδαμε το βράδυ και καθυστερήσαμε την ενημέρωση του ιστoλογίου μας γιατί διαγράφαμε τα απρεπή και υβριστικά, που δυστυχώς ήταν πολλα.

Όλα ξεκίνησαν από την προηγούμενη ανάρτησή μας της Κυριακής με το τακτικό κείμενο από ανώνυμο γέροντα.

Στα σχόλια τότε εμφανίστηκε κάποιος ανώνυμος γέροντας ο οποίος προέβαλε αντιρρήσεις για τα σχόλια αλλά και το κείμενο.

Τού γράψαμε: «Ευλογείτε γέροντα! Ελπίζω να αναφέρεστε σε ανάρμοστα σχόλια και όχι στο κείμενο που δημοσιεύσαμε. Εάν δεν θέλετε να μας πείτε ποιός είστε πείτε μας αν συμφωνείτε με τα πιστεύω του αγ. Ηγούμενου της Ι.Μ. Αγίου Παύλου Γέροντα Παρθενιου τον οποίο αγαπούμε και ακούμε σαν πατέρα.

Και πάλι ζητούμε την ευχή σας.»

Του ζητήσαμε κατόπιν να μας πει αν κάτι στο κείμενο έχει κάτι αιρετικό αλλά μας απάντησε (ομολογουμένως με πολλή ευγένεια) ότι η ανωνυμία δείχνει προχειρότητα λόγου και μέχρι εκεί.

Και ξαφνικά στην χθεσινή ανάρτηση Θείου Λόγου δια του Ερημίτου τα σχόλια χτύπησαν κόκκινο, και σαν αριθμός (πρέπει συνολικά να πλησίασαν τα 200) αλλά και σαν περιεχόμενο, με ύβρεις και προπηλακισμούς, ενώ μετείχε και ο "ανώνυμος" γέρων ηγούμενος ο οποίος άρχισε να διαφαίνεται από κάποιους ότι μπορεί να είναι ο ίδιος ο αγ. γέρων Παρθένιος ο Αγιοπαυλίτης...

Μας πήρε πάνω από 2 ώρες χθες και μία ώρα σήμερα μέχρι να καθαρίσουμε από τις ύβρεις που στο τέλος έγιναν χυδαίες και άθλιες!

Το ιστολόγιό μας στην αντιπαράθεση για την Παλαιά Διαθήκη και την Θεοπνευστία της είχε πάρει από την αρχή θέση, την παρελθούσα Παρασκευή στο κείμενο του Γεωκών όπου γράψαμε σε σημείωση μεταξύ των άλλων: «...για μας ισχύουν τα λόγια των Πατέρων της Εκκλησίας και ο λόγος του Αγίου Πορφυρίου, ότι την Παλαιά Διαθήκη την διαβάζουμε υπό το Φώς της Καινής Διαθήκης. Όταν π.χ. λέει «εν τω ελέει Σου εξολοθρεύσεις τους εχθρούς μου...» εννοεί τους δαίμονες!»

Και στο τέλος σήμερα νωρίς το πρωί ενώ καθαρίζαμε τα υπολείμματα της χυδαιότητος βρήκαμε και ένα μήνυμα από δικηγόρο, σύμβουλο της Ι.Μ Αγ. Παύλου που μας απειλούσε με μήνυση γιατί δεν σεβαστήκαμε όπως έλεγε τον γέροντα.

Εξηγήσαμε την θέση μας από την αρχή και αποδείξαμε την αγάπη και τον σεβασμό μας στον οσιώτατο γέροντα Παρθένιο του οποίου στο εγγύς παρελθόν δημοσιεύσαμε την ομιλία.

Έτσι και με μερικές ακόμη διευκρινήσεις από την πλευρά μας λύθηκε το θέμα, ζητώντας από το πρωί να επικοινωνήσουμε με τον γέροντα για να διευκρινίσουμε το θέμα και να ζητήσουμε αν τον στενοχωρήσαμε άθελά μας συγνώμη, θα ενημερώσουμε σχετικά.

Εν κατακλείδι θα ήθελα να ζητήσω από όλους πρώτα από όλα αγάπη Χριστού αλλά και ενότητα και καταλλαγή και πάντως σε καμμία περίπτωση να μην επαναληφθούν όσα έγιναν χθες και την Κυριακή! Παρακαλώ πολύ να μην με αναγκάζετε να διαγράφω σχόλια...

Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε

Ρωμανός




52 σχόλια:

  1. Νομίζω θα αντιληφθείς ότι αιρετικοί και ορθόδοξοι δεν γίνεται να είναι σε χριστιανικό σαιτ, θα μαλωσουν τελικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχω μπερδευτει. Ηταν οντως στα σχολια ο γεροντας Παρθένιος? Και γιατι να θυμωσει και να αντιδρασει μεσω δικηγορου εαν εσυ και το ιστολογιο τον ακολουθειτε και τον σεβεστε? Και τι σχεση εχει με τον ανωνυμο γεροντα που γραφει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΘΥΜΩΣΕ ΑΝ ΔΕΙΤΕ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΕΙΠΕ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ!
      ΑΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΜΑΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΑΨΟΓΟΙ ΑΛΛΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΤΟΝ ΕΥΛΑΒΟΥΜΕΘΑ ΩΣ ΑΓΙΟ ΓΕΡΟΝΤΑ!

      Διαγραφή
  3. Στου κουφού την πόρτα κτυπάς Ρωμανέ.
    Μας χρειάζεται αναμορφωτήριο ,σωφρονιστήριο ,κατηχητήριο και πολλά άλλα σχετικά σε ήριο για μετάνοια.
    Βλέπεις σοκάρισε πολλούς που έγραψα ωμά ότι το κάνανε ουρητήριο, αλλά συνεχίζουν απτόητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γι'αυτο θα εισπραξουμε αλλα 500 χρονια ισλαμικη κατοχη για να μαθουμε να φερομαστε. Ευλογησον...

      Διαγραφή
  4. Εσύ αποχωρήσες. Γυρίσεις και άρχισε παλι τα ίδια. Την παλαιά την διαβάζουμε υπο το φως της καινής. Απλα και ομορφα. Κάποιοι προσπάθησαν να μας πουν αιρετικους για ακριβως αυτό τον λογο. Οτι σαν βαση στο διάβασμα μας έχουμε την καινή διαθήκη και όχι την παλαιά. Επιτέλους φάνηκε οτι το φως που συμπλήρωσε ο Χριστός στην γραφη είναι η καινη διαθήκη. Και δυστυχώς αυτό δεν καταρρίπτεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προσπαθώντας να βρω λίγη ησυχία από τις κωμικοτραγικές αυτές καταστάσεις άνοιξα τυχαία ένα βιβλίο του Αββά Ισαάκ του Σύρου και έπεσα στο Λόγο Ζ' 7-8 όπου ο Αββάς συμβούλευε:

    "Φύλαξε τον εαυτό σου από την πολυλογία, διότι αυτή σβήνει από την καρδιά τις νοερές κινήσεις που φυτεύονται από το Θεό".

    Αυτός και μόνο ο λόγος του Αγίου Πατρός αρκεί να ερμηνεύσει απόλυτα το ρεζιλίκι που έγινε εχτές, στο οποίο εγώ δε θυμάμαι αν συμμετείχα, διότι βλέποντας τα διαστημικά νούμερα ... "τηλεθέασης" αποθαρρύνθηκα.

    Με βάση λοιπόν τη ρήση του Αγίου ανδρός έβγαλα ένα αρνητικό και ένα θετικό συμπέρασμα:

    ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ είναι ότι τα ταγκαλάκια οργίασαν και φύτευαν με μανία αριστερούς λογισμούς στον καθένα από τους εμπλεκομένους, οι οποίοι έκαναν απόλυτη συγκατάθεση σ'αυτούς τους λογισμούς, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλο αυτό το ΠΑΝΔΑΙΜΟΝΙΟ.

    ΤΟ ΘΕΤΙΚΟ είναι ότι για να τραβήξουν τέτοιο ζόρι τα ταγκαλάκια, σημαίνει ότι τα κείμενα που παραθέτει ο ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ είναι όντως θεόσταλτα και ο σκοπός των δαιμόνων ήταν "να σβήσουν από τις καρδιές μας τις νοερές κινήσεις που φυτεύτηκαν από το Θεό", όπως ακριβώς λέει ο Άγιος.

    Παρακαλώ να μου επιτρέψει ο Ρωμανός, στα 2-3 επόμενα Θεία Γραπτά που θα μας παραθέσει, να επαναλάβω αυτούσια τη συμβουλή του Ισαάκ του Σύρου, για να μην την ξαναπατήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αν και ουσιαστικά δεν συμμετείχα στην οργίλη χθεσινή λογομαχία, ας τηρήσουμε τον εξής απλό λόγο: Ειρήνη ημίν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. φίλε THEO-007, μην ασχολείσαι με τα σατανακια που δημιουργούν συνεχώς προβλήματα, δεν βλέπεις ότι μετά από όλα αυτά που έχουν συμβεί χτες αντί όλοι να χαμηλώσουμε τους τόνους, αυτοί συνεχίζουν από εκεί που έχουν μείνει, μην τους ακολουθεις, πίστεψε με ότι μετά τα γεγονότα αυτοί θα κλαίνε γοερά για αυτά που λένε σήμερα, πίστεψε το θα γίνει, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΥΝΤΟΜΑ, μην τους δίνεις σημασία αυτοί όλοι ζουν για αντεγκλήσεις, για καβγάδες και σε παρασύρουν εκεί που θέλουν, μην τους αφήνεις να σε επηρεάζουν δεν έχουν ψυχή, έχουν τον αντίχριστο μέσα τους, θα σε ψάχνουν για να σου ζητήσουν να τους συγχωρέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό θα κάνω αδερφέ. Δεν θα ξανανακατευτω με αυτους. Απλα ήθελα να ξεκαθαρίσω σε ολους σχετικα με το πως βλέπω την αγια γραφή. Διότι κάποιοι διαστρευλωνουν τα λογια μου. Ξεκαθάρισα λοιπον από την πλευρα μου. Τίποτα παραπάνω.
      Ο θεός μεθ υμων

      Διαγραφή
  8. φίλε THEO-007, Πρόσεχε διότι εκτός από αυτά τα ταγκαλακια υπάρχουν και άλλα που κρύβονται και ρίχνουν το δηλητήριο τους, τα ταγκαλακια που σε εκνευρίζουν είναι σε συνεργασία με άλλους οι οποίοι δεν φαίνονται, αρχίζουν τα ταγκαλακια να φωνάζουν ότι έχει αιρετικούς το ΟΙΜΟΣ για να αποσπάσουν την προσοχή μας για να μπουν πλέον άνετα και ήσυχα οι συνεργάτες τους και να γράψουν τα αιρετικά τους, είναι μεγάλο το κόλπο THEO δεν πρόσεξες ξαφνικά ότι μπαίνουν μέσα σε όλη την φασαρία κάποια μηνύματα από το πουθενά, μηνύματα πραγματικά αιρετικά, αλλά μέσα στους καβγάδες κανείς δεν το καταλαβαίνει.
    Έχω κάνει έρευνα και έχω ανακαλύψει πολλά αλλά δεν είναι η ώρα τώρα να τα αποκαλύψω, φίλε μου άφησε τα ταγκαλακια αυτά είναι ήδη ‘’νεκρά’’ αλλά δεν το ξέρουν…..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΗΝ ΑΡΧΙΖΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ Ο liberios: ΕΙΡΗΝΗ ΗΜΙΝ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΜΙΣΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΒΑΛΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ,ΧΡΙΣΤΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ
      ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ

      Διαγραφή
  10. Παιδιά κάποιοι αν δεν κανό λάθος προσπαθήσατε να επικοινωνήσετε με τον Γέρων Παρθένιο, μην ξεχνάτε ότι είναι 90 χρονών όμως μπορείτε να προσπαθήσετε στα τηλέφωνα που μου έδωσε ένας προσκυνητής…
    23770 23741 ….23770 23770……23770 23250
    Email: moni@agiou-pavlou.gr
    evdokimos@me.com
    visit@agiou-pavlou.gr
    Ελπίζω να σας έχω βοηθήσει, και να μπορέσετε να επικοινωνήσετε με τον ΓΕΡΩΝ, και να τον ρωτήσετε για πολλά πράγματα, π.χ για τα γεγονότα, αλλά είπαμε προσοχή γιατί είναι 90 χρονών μην τον ταλαιπωρείτε με άσχετες ερωτήσεις
    Αν κάποιοι αλλοι προσπαθούν να επικοινωνήσουν με τον Επίτιμο καθηγητή της Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου κ. Ματζουράνη, τους ενημερώνω ότι το τμήμα αυτό μετονομάστηκε σε Τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού με το ΦΕΚ 5710/24-12-2020) όσον αφορά τον κ. Ματζουρανη το μόνο άτομο που βρήκα με αυτό το όνομα είναι ένας καθηγητής θεολόγος από στο 5ο Γενικό Λύκειο Μυτιλήνης https://www.facebook.com/5lykm/posts/3684156805032898/
    Ελπίζω να είναι αυτός αν τώρα θέλετε να μιλήσετε μαζί του και τελικά είναι αυτός υπάρχει ο σύνδεσμος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αν ανατρεξουμε στην υμνολογια τηs εκκλησιαs μαs την κυριακη μετα την αναληψη στο δοξαστηκο του ορθου "των αγ.Πατερων ο χοροs τονισμενο σε πλ.Δ' βλεπουμε κυριε γεωκων και αξιοτιμε κυριε 007 οτι την εκκλησια του χριστου μαs την ταλανευσαν πολλεs αιρεσειs και εκ τουτου συνηλθαν 8 οικουμενικεs συνοδοι μαζι με την εν τρουλω πενθεκτη.Εχω καλεστει απο την αγ.Παυλου πολλεs φορεs να ψαλω στιs πανηγηρειs τηs και επειδη του αγ.Γερασιμου η μονη εχει πανηγηρη και εχω καλεστει διοτι οπωs και ο γερονταs ειμαι κεφαλλονιτηs σημερα που μιλησα μαζι του μου ειπε οτι οντωs ηταν αυτοs που παρενευει.Ο γερονταs κυριε ρωμανε ειναι σαν παιδακι εχει στεναχωρηθει και κλαιει.Μην τον ενοχληται παρακληση απο την αδερφοτητα ειναι 93 βλεπετε.Εσαs κυριε 007 σαs αγαπα ιδιαιτερωs και σαs περιμενει στην μονη.Ο κ.Μαντζουρανηs μενει μονιμα στο αμβουργο στην κορη του.Χαριλαοs γιαννακακηs αρχων πρωτοψαλτηs του οικ.Θρονου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΛΥΠΗΘΕΙ ΠΟΛΥ ΑΛΛΑ ΕΜΕΙΣ ΟΠΩΣ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΑΜΕ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΣΑΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΩΤΗΣΑΜΕ ΑΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΡΘΕΝΙΟ, ΔΙΟΤΙ ΤΟΝ ΕΥΛΑΒΟΥΜΕΘΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΑΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΚΟΥΜΕ ΣΑΝ ΠΑΤΕΡΑ.
      ΕΔΑΦΙΑΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΖΗΤΑΜΕ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΑΜΕ ΟΣΟ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΑ.
      ΖΗΤΟΥΜΕ ΔΕ ΟΤΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΜΠΟΡΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΣΕ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΕΝΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.
      ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΣΟΥ ΑΓΙΕ ΓΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΟΥ ΤΗΝ ΤΑΠΕΙΝΗ ΜΑΣ ΣΥΓΝΩΜΗ

      Διαγραφή
  12. Τιμή μου να τον γνωρίσω τον γέροντα. Τώρα που και γω ανεβαζω σχόλια εδώ μέσα θα βρεθεί τροπος κάποια στιγμη να τον επισκεφθω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κύριε Χαρίλαε Γιαννακακη σε ευχαριστούμε για τις πληροφορίες μόνο που κάπου μου το χάλασες, δηλαδή ο Γέρων μόνον τον φίλο μου τον ΤΗΕΟ θέλει να συναντήσει; Δεν πειράζει, ίσως ο Γέρων να γνωρίζει ότι δεν μπορώ να ταξιδέψω. ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παρακαλώ τον Κύριο χαριλαο γιαννακακη να μεταφέρει στον Γέροντα τις κακοδοξίες και των δύο αιρετικων, γιατί σίγουρα δεν είδε τις προηγούμενες δημοσιεύσεις τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ευτηχώς που έβαλες το μέιλ της μονής ώστε οι άνθρωποι να ειδοποιηθούν και να ξέρουν το μέγεθος της συνωμοσίας σας θα λάβουν και όλα τα ποστ των δύο αιρετικων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κυριε μυλωνα αs σταματησουμε εδω.Οτι εγινε εγινε.Βεβαιωs να πατε κυριε γεωκων ελατε να συμψαλομεν στην πανηγηρη.Κυριε τεο πραγματικα σαs περιμενει ο γεροντακοs ο καλοs εχει δει καλωσυνη μεσα σαsκατι ξερει αυτοs ε τι λετε κυριε ρωμανε?Παιδια μην τον ενοχλησετε εχει 5 μπαιπαs ζαχαρο και και ειναι αρρωστοs.Αν θελουμε να τον εχουμε να μαs λεει καμια σωστη κουβεντα στα επερχομενα.Θελω υποσχεση απο ολουs σαs.Χαρ.Γιαννακακηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Λεω να κανετε ολοι κατι και συ ρωμανε μου και συ θεοδορε δεν μ αρεσει τεο και συ γεωκων δεν ξερω πωs σε λενε και συ αργυρη να δωσουμε χερια αγαπηs και να δωσουμε αν ζουμε ραντεβου να παμε στην μονη στο μεγαλο πανηγηρι 14 φεβρουαριου τηs υπαπαντηs που ειναι το κτητορικο μεγα πανηγηρι τηs μονηs.Αλλα παιδια θα το πω αδυναμια του ειναι ο τεο ο οποιοs μου ειπε οτι βλεπει φωs μεσα απο αυτον.Θελω να μην τον ενοχλουμε παιδια με τα πρωτα κρυα βηχη πολυ.Χαρ γιαννακακηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή μου και θα ήθελα να μου βάλει κάποιος μια προσευχή υγειας να κάνω το βράδυ για τον γεροντα.

      Διαγραφή
    2. Δεν πρόκειται να τσακωθω στο μέλλον. Έχετε όλοι τον λογο μου.

      Διαγραφή
  18. Δεν έχω αλλάξει απολύτως τίποτα απο αυτά που έλεγα απο την αρχή. Θα το πω αλλη μια. Η καινή διαθήκη αποτελεί το φως για μένα και είναι η κορωνίδα μου, η παλαιά εκτός των προφητειών των ψαλμών και κάποιων αλλων ελάχιστων βιβλίων αποτελούν δείγμα αποφυγής. Μιλάει για σατανικές θυσίες. Ο δικός μας τριαδικός ποτε δεν ζήτησε αίμα. Ο Χριστός προφητευθηκε και τραγουδηθηκε και κολουθως ηρθε στην γη για να συμπληρωσει την γραφή τοποθετωντας την αλήθεια και το φως απέναντι στις σατανικές θυσίες. Μας δίδει την ευκαιρία να επιλέξουμε τι θέλουμε. Αυτή είναι η θέση μου. Δεν έχω νασ πω κάτι άλλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΗΔΗ ΖΗΤΗΣΑ ΤΑΠΕΙΝΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΣ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΜΑΣ ΓΡΑΨΕΙ ΕΝΑΝ ΛΟΓΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΧΙ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΤΑΝ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΟΥΜΕ.
    Η ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΑΣ oimos.athina@gmail.com
    ΕΧΕΙ ΣΤΕΙΛΕΙ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΡΟΣΩΠΟ fax ΜΕ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΟΥ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ, ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΗΣΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Κύριε Χαρίλαε Γιαννακακη σε ευχαριστώ για την πρόσκληση αλλά όπως είπα δεν μπορώ να ταξιδέψω λόγο υγείας, ΤΟ GEWKWN είναι από το ΓΕΩ-ργιος και το ΚΩΝσταντινουπολιτης
    Δηλαδή ΓΕΩΚΩΝ
    ο παππούς μου κατάγετε από την Μικρά Ασία με ρίζες από την Κωνσταντινούπολη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Μπορεί ο θεός να μας αξιώσει μέχρι τοτε να πάμε όλοι μαζί. Ο θεός είναι μεγαλος. Έρχονται μεγαλα γεγονότα και πρεπει να είμαστε δεμένοι σαν αλυσίδα. Πιστεύω οτι θα μπορεσουμε όλοι να πάμε. Θα μας βοηθήσει. Το πιστεύω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Γιωργη μου εισαι απο την πολη και γω αρχων του πατριαρχειου.Η αγ.Παυλου εχει ενα μετοχι στουs θρακομακεδονεs.Παλια κατεβαινε αλλα τωρα δεν μπορει.Κυριε ρωμανε να κανονισετε να ανεβειτε στο αγιωνυμο οροs και να πατε εκει.Και η μ.Παντοκρατοροs εχει καλο γεροντα και η καρακαλου.Την σοφια τουs αδερφια.Μονο.Χαρ γιαννακηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εάν κατορθώσω να ανέβω δεν υπάρχει περίπτωση να μην πάω. Ο γέρων είναι πνευματικό ανάστημα από την παλιά γενιά των αγωνιστών Αγιορειτών Πατέρων. Τον αγαπούμε πολύ και θα ήταν μεγάλη ευλογία να τον γνωρίσουμε από κοντά.
      Ζητάμε ακόμα μια φορά την ευχή του.

      Διαγραφή
  23. Πατηρ σωκρατηs φατουροs εφημεριοs αγ.Βασιλειου οδου μετσοβου εξαρχεια.Αγαπητε τεο γνωριζω τον γεροντα πολλα χρονια θεs να κανειs μια προσευχη υπερ υγειαs για τον γεροντα.Εχειs την ευχη μου.Καλο βραδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ναι θέλω αλλά δεν γνωρίζω τι να πω. Μπορείτε να μου βαλετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Θα ψαξω να βρω εαν δεν μπορείτε. Βεβαιως και Θα κανω προσευχή. Δεν γνωρίζω ομως ουτε το όνομα του γέροντα. Αν μπορείτε να βοηθησετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Να κραταει τον γεροντα γερο και καλα στην διδασκαλια του.Π.Σωκρατηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Παρθενιου καθηγουμενου θα λεs υγειαs αυτου.Π.Σωκρατηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Ευχαριστώ πολύ. Θα το κάνω κάθε μέρα μαζί με τις δικές μου μετανοιες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Μα και σαs καλει ο γερονταs αφενοs και αφ ετερου και λαθοs να χουν αφηστε να τουs το πει εκκεινοs.Το να διατηρουμε συνεχωs μια κατασταση και να γινομαστε ρομπεs κατα το κοινοs λεγομενων δεν καλω αργυρη.Σωστοs εσυ λαθοs αυτοι και το αναποδο αφεινουμε το γεροντα σαν πνευματικοs να το πει.εσυ μπορει να χειs αλλα ελατωματα που να μην αρεσουν στο θεο.γι αυτο σου λεω.καλο θα ηταν να σταματησουμε εδω και να δουμε πωs θα αντιμετωποισουμε την κατασταση που ερχεται.Εξαλου ο χαριλαοs μπορει να σε δει πιο καλληφωνο εσενα.Πατηρ σωκρατηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μπορει τον τεο να τον βαλω δεξια και σενα στο κανοναρχιμα.Παντωs και οι δυο κατω απο την ποδια του γερο παρθενη θα στε με συντριβη για τα λαθη του ο καθεναs να δωσετε τα χερια.Ολα καλα ολα καλα.Χαρ γιαννακακηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύριε γιαννακακη δεν είναι λάθη αλλά αιρέσεις που κηρυσουν και προβάλουν μέσω του μπλογκ σε κόσμο. Ξερετε πιστεύω τι προτείνουν οι αγιοι για τους αιρετικούς. Εάν βέβαια μετανοησουν να τους δεχθείτε, πως όμως όταν εμμένουν στις απόψεις τους, τους καλείτε να συμψάλετε στο κεντρικό στρατόπεδο της ορθοδοξιας; θα ψάλουμε τον Θεό αιρετικοί και ορθόδοξοι μαζί;Ετσι όπως θα γίνει αύριο που θα έρθει ο πάπας και οι κακόδοξοι θα τον υποδέχονται και οι ορθόδοξοι θα αντιδράσουν; θα είναι μέσα στην εκκλησία ο πραγματικά ορθοδοξος και αιρετικος που θα λέει ότι είναι ορθόδοξος και θα συμψάλουν; θα εγκολπωση η εκκλησια του Χριστού την αίρεση τελικά; το σόι οικουμενιστικός αχταρμάς θα ειναι αυτός με πρόσχημα την αγάπη; αγαπουλιαση θα πάθουμε στο τέλος

      Διαγραφή
  31. Πατηρ σωκρατηs.Τεο θελειs περι τα μεσα δεκεμβριου που θα παω στην μ.Παντοκρατοροs που ο ηγουμ.Ειναι ο γερονταs μου να ρθειs θα παω μετα στην αγ.Παυλου.Παω στην παντοκρατοροs γιατι πανηγηριζει η παναγια η γεροντισσα μετα θα παω απ τον παρθενιο.Σκεψου και πεs μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. ΑΡΓΥΡΗ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΛΟ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΙΡΕΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΟΧΕΤΑΙ ΑΥΤΗ.ΘΑ ΠΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΚΕΙ ΘΑ ΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ.ΗΡΕΜΙΑ ΜΗΝ ΞΕΣΗΚΩΝΟΥΜΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗΣ.ΧΑΡ ΓΙΑΝΝΑΚΑΚΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν έχετε παρά να δείτε τα ποστ που συνεχίζουν αμφότεροι σε νεότερες αναρτήσεις, εκεί φαίνεται η..... μετάνοια τους, αν και κάνουν τους ήσυχους και συνετισμενοι με μεγαλη δυσκολια η οποία φαίνεται. Δεν μου λέτε; κάποιος που απειλεί και δίδει χαρακτηρισμόυς σε άλλους έχει μετανοιώσει για τίποτα;
      Η μετάνοια είναι όπλο για όλα, όμως θυμηθείτε τι λένε οι πατέρες για τους αιρετικούς και το ποσο δύσκολα μετανοούν.

      Διαγραφή
  33. Αχ αργυρη ποσοι και ποσοι λεγανε και λεγανε ειπαν και ειπαν και κατω απο το πετραχειλι γινοντουσαν παιδια.Υπηρχε στην μονη δοχειαριου ενα γεροντακι ο πατερ νειλοs αγραμματοs ουτε το ονομα του ηξερε να γραφει και παει εναs πολυμορφωμενοs κυριοs και λεει σ αυτον και σε κατι αλλουs οτι δεν υπαρχει θεοs.Τσαντιζεται λοιπον ο πατερ νειλοs και τον πιανει απο το χερι και τον παει στην εκκλησια τηs μονηs που τιμα τουs αρχαγγελουs και του λεει.Πωs τολμαs εσυ να λεs δω μπροστα στο μιχαλη και τον γαβριηλ τετοιο πραγμα?Πιστεψε και εγινε μοναχοs.Εχει για ολουs λοιπον.Η μονη παντοκρατοροs εχει πολυ καλο ηγουμενα να παs.Χαρ γιαννακακηs

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βέβαια συμφωνούμε, ο αθεος, ο θεομαχος ναι μετανοεί. Αυτός που είναι ορθόδοξος και στα μυστηρια της εκκλησίας όμως και είναι αιρετικος και βλάσφημος;

      Διαγραφή
  34. Πολλοί ἄνθρωποι φιλονεικοῦν γιά τήν θρησκεία, γράφουν περί αὐτῆς, μάχονται γι᾽ αὐτή, λένε ὅτι εἶναι ἕτοιμοι νά πεθάνουν χάριν αὐτῆς, ἐκτός ἀπό τό νά ζοῦν σύμφωνα μέ αὐτήν….‘’ impantokratoros.

    Ο θρησκευτικός φανατισμός έχει πολλές μορφές, εμφανίζεται με τη μορφή της θρησκοληψίας (σχολαστικής τήρησης θρησκευτικών εντολών με δεισιδαιμονικά και ψυχοπαθολογικά χαρακτηριστικά), του πουριτανισμού (άκριτης αυστηρότητας ). Έδαφος για να ριζώσει ο φανατισμός είναι κυρίως η έλλειψη δημοκρατικής διαπαιδαγώγησης και διαμόρφωσης δημοκρατικής συνείδησης (άρνηση της άλλης άποψης).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/s640x640/242438002_4680378388647799_645126401602894759_n.jpg?_nc_cat=110&ccb=1-5&_nc_sid=730e14&_nc_ohc=mDcoumZN6BAAX_neRM4&tn=515DrBuL-TZqFZOD&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=64d4fdaef5c5f1a1680df0fc9ed45a55&oe=6171C032

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Ο Χριστιανισμός είναι θρησκεία αγάπης, ανοχής και ελευθερίας και φυσιολογικά είναι εναντίον κάθε μορφής φανατισμού. Η ζωή, η διδασκαλία και η δράση του Ιησού χαρακτηρίζονται από πραότητα και αγάπη, κι όχι από φανατισμό και μισαλλοδοξία.

    Ο Ιησούς σεβόταν την προσωπικότητα του ανθρώπου. Είπε: «Όποιος θέλει να με ακολουθεί…» (Μκ 6:34). Διαβάζουμε ακόμη: «χωρίς να ανταποδίδετε κακό για το κακό… αλλά απεναντίας την ομιλία σας να τη χαρακτηρίζει γλυκύτητα…» (Α΄ Πέτρου 3:9).

    ΑπάντησηΔιαγραφή