Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΕΠΙΚΡΙΣΗ ΛΙΑΝ ΕΠΙΕΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΕΙΝΟΥ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΤΟ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 60


ΠΕΡΙ ΤΗΣ EΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ


Γράφει ο Simple Simon

Κάπως έτσι πρέπει να σκέφτηκε λίγο πρίν βγεί στην σύνταξη ,αυτός ο μπάρμπας, που ψήφισε το πρόστιμο για τους άνω των 60.

Τι κάνω εγώ τώρα που τελειώνει η θητεία μου και τέρμα η επικράτειά μου;

Τι κατάλαβα με τα ψίχουλα τόσα χρόνια;

Τέρμα η εγκράτεια ας φάμε το κάτι τι μας, όσο μπορούμε και μασάμε...

 Η Καίτη μας που της έκατσε, είδες που έφτασε  και τι προσωπάκι έφτιαξε. 

Είδες που και με ποιους  κυκλοφοράει τώρα, άσχετα που ήταν άσχετη με τα ατσούμπαλα βρωμοπάπουτσα και τα κοντά τσουράπια που φοράει.

Ακόμα και οι εύζωνοι οι τσαρουχάτοι  με κάτι τσαρούχια ναα, δυο μέτρα άντρες τριζάτοι, κάθονται σούζα  με όρθια τα όπλα τους  μπροστά στην κοντοτσουράπω. 

Αυτοί που παρά τις όποιες ακραίες συνθήκες και την οπτική  πίεση  που δέχονται, καταφέρνουν να είναι ντούροι και στητοί λόγω ηλικίας και εκπαίδευσης.

Εγώ τώρα απολύομαι, τέρμα η θητεία μου και καταθέτω τα τσιπράγκαλά μου, ντοσιέδες, έγραφα, φακέλους κ.α.

Μου μένει στο χέρι μόνο αυτό το παλιό στυλό, καλό και σκληρό άλλοτε στην κρίση του στο που θα έμπαινε για να βγάλει το μελάνι του και να βάλω την υπογραφή μου.  

Το στυλό μου δεν το παραδίδω, το παίρνω μαζί μου, ακόμα δουλεύει παρά την ηλικία του, για πόσο δεν ξέρω.

Όμως μειώνεται δραματικά η επικράτειά του, εκτός  γραφείου, που να το βάλεις τώρα και τι να υπογράψεις, δεν απαιτείται άλλωστε ή δεν μπορείς, άρα το άκυρο ίσον και άχρηστο.

Ακόμη και στα κούριερ υπογράφω πια με το δάκτυλο σε οθόνη, πόσο μάλλον στο σπίτι, τελείως άχρηστο  με τόσα πλήκτρα θα πλήξει.

Δεν με πειράζει θα κυκλοφορώ αλλού και εγώ, όπου και όσο με παίρνει, όπως αυτοί οι συνταξιούχοι οι άνω των 60, στις τάξεις των οποίων συντάσσομαι, τώρα το συνειδητοποιώ, μια μέρα μετά.

Συνταξιούχος και 

Συνεταξάμενος  ποίου;

Άραγε πόσο άκριτα  υπέγραψα χθες και με ποιον συνετάχθην στις τάξεις των συντεταγμένων στην τελική ευθεία προ της κρίσεως; 

Τι σκέφτομαι μωρέ τώρα, εγώ δεν ήμουν στις τάξεις των αξιωματικών του στρατού για να κριθώ για προαγωγή ή αποστρατεία .

Ας τα σκέφτονται αυτοί που κουβαλάνε και αστέρια, εγώ ένα γουνάκι φορούσα όλο κι όλο όπως ο χότζας.

Ψιλά γράμματα.

Δεν βαριέσαι, πολλοί από αυτούς τους άνω των 60, έχουν άνοια και ακράτεια, άρα μήπως τώρα που πηγαίνω προς τα εκεί και εγώ θα χρειάζομαι πάμπερς;

Ας είναι, τα πάμπερς κάνουν καλή δουλειά, κρύβουν πολλά .

Άθελά μου σωστά προνόησα, τα πάμπερς από παλιά φάνηκαν χρήσιμα σε διάφορες περιπτώσεις στις μεταφορές ακαθαρσιών και βρώμικου χρήματος.

Το αύριο άδηλο και το μέλλον αόρατο, έτσι θα είμαι άνετος και ξεκάρφωτος στην μικρή μου επικράτεια, του σπιτιού, της γειτονιάς του εξοχικού  και σε κανένα δυο παλιά στέκια που θα κυκλοφορώ όταν και αν μπορώ. 

Οι νέοι δεν τους αφορά και δεν με γνωρίζουν, όσοι γέροι που τους αφορά με γνωρίσουν, ποιος από αυτούς ζει και ποιος πεθαίνει και στο φινάλε άμα έχεις πάμπερς και χρήμα, μετακομίζεις και κάθεσαι όπου θέλεις. 

Ο άλλος και μέσα στην μπουζού, στα κάγκελα, είχε την βόλεψή του και δικό του απαρταμέντο, ορθόν και γνωστόν γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε;

Είχε μια περιοχή  που περνούσε επικρατούσε ο λόγος του και η άποψή του όπως γίνεται με τον καθένα μας.

Όπου περνάει και επικρατεί ο λόγος μας, εκεί είναι και τα όρια της επικράτειάς μας.

Ανάλογα με την περίπτωση η άποψη και ο λόγος για να περάσει χρειάζεται και υπογραφή, πράγμα που σημαίνει επικύρωση και ανάληψη ευθύνης, για αυτό άλλωστε πρέπει να προσέχουμε που βάζουμε την υπογραφή μας και το "στυλό" μας. 

Όπου ή υπογραφή δεν επιβάλλεται από μόνη της ,απαιτείται σύμπραξη πολλών  και συνδρομή της ισχύος και του νόμου  .

Όλα αυτά εντός των πλαισίων του συντάγματος για να είναι σύννομα.

Αφορά τα πάντα, από αποφάσεις, διορισμούς, συμβόλαια μέχρι συμβάσεις και νομοσχέδια εντός της Ελληνικής Επικράτειας, όπου εφαρμόζονται οι αποφάσεις του κράτους, της κυβέρνησης και του ΣΤΕ.

Όλα όμως είναι σχετικά  και ρευστά και αφορούν τα πρόσωπα που υπογράφουν μέχρι κάποιος άλλος να ακυρώσει την υπογραφή τους με το νόμο ή με την βία και με το ζόρι.

Η επικράτεια πάλι είναι και αυτή σχετική ,αν δεν μπορείς να την υποστηρίξεις και να επιβληθείς.

Οπότε παίζεται ανάλογα με τους άνθρώπους η ισχύς του κράτους και το μέγεθος της επικράτειας και το μέγεθος του συμβουλίου της επικρατείας.

Ας μη δουλευόμαστε όταν εμείς σαν χώρα και σαν λαός έχουμε δεχθεί τόσο πετσόκομμα της επικράτειας μας στην πράξη, οικονομικά και κοινωνικά   χωροταξικά και σε λίγο γεωγραφικά και εδαφικά.

Τι ενοώ;

Μη μου πεί κανείς ότι δεν περιορίστηκε ο χώρος του ,η γειτονιά του,το χωριό του το νησί του, με τόσους άσχετους εισαγόμενους ανάμεσά μας, εδώ και δεκαετίες.

Δεν περιορίστηκε η ασφάλειά του η ελευθερία του, η ανεμελιά του, η δραστηριότητά του, η εργασία του, η τσέπη του, τα ακούσματά του, η γλώσσα του, το σχολείο, η γνώση του, οι ευκαιρίες του  και λοιπά  άπειρα παραδείγματα.

Αν στέκουν όλα αυτά, σημαίνει ότι  περιορίστηκε το κράτος και  η επικράτειά μας και ο χώρος μας που κινούμαστε .

Αν ισχυριστεί κάποιος ότι δεν στέκουν, γιατί εκατοντάδες χιλιάδες παιδιά μας να έχουν φύγει και τον χώρο τους να καταλαμβάνουν εισαγόμενοι που δέχονται συγχαρητήρια ως αριστούχοι από τον πρωθυπουργό που αφήνει τους αριστούχους μας και τα μυαλά να φεύγουν αλλού.

Μη τρελαθούμε ρε μπάρμπα του συμβουλίου της κουτσουρεμένης επικρατείας, που μας θέλετε όλους φοβισμένους φιμωμένους και βουβούς... 

Και οσονούπω ή πεθαμένους  ή βιασμένους ή μπασταρδεμένους ή χαντούμηδες (ευνούχοι).

Εντάξει καταφέρατε να βουβάνετε και τους θεσμούς και τους παπάδες  και να τους φιμώσετε, αλλά τι να κάνουμε, κάτι παλαβοί σαν τους Γαλάτες του Αστερίξ, υπάρχουν ακόμη και αντιστέκονται και δεν μασάνε, ούτε θα περάσει σε αυτούς ποτέ η μπογιά σας.

Τι μπορείτε να τους κάνετε πέρα από πρόστιμα αστυνομικά και οικονομικά μέτρα.

Είναι οι λίγοι, οι πολλοί φοβήθηκαν και έφαγαν το παραμύθι σας, του μαντρώματος, της μουτσούνας, των μέτρων και ότι άλλο σοφιστείτε αύριο.

Ναι λίγοι αλλά ξεροκέφαλοι και πολύ σκληροί για να πεθάνουν, είναι  ακόμα ζωντανοί στην σκηνή σαν ροκ συγκρότημα και παίζουν ηχηρά τους ρυθμούς, τους ύμνους και τις ψαλμωδίες τους.

Κακό αυτό το παράδειγμα ,γιατί έτσι μειώνεται η δική σας επικράτεια, το κράτος σας  επί  της ουσίας.

Κατέχετε μια εξουσία δοτή και με όρια ισχύος, πρακτικά και εδαφικά, επιβάλετε πρόστιμα και κατασχέσεις που αφορούν την ζωή την περιουσία και το χρήμα του καθενός.

 Όμως σε λίγο θα ακριβύνει το κόστος της λειτουργίας σας και θα  περιοριστεί ακόμη και η τροφή, μετά τα καύσιμα και την ενέργεια, κατά τον σχεδιασμό των επικυρίαρχων αφεντικών σας.

Τότε τι γίνετε;

Τι θα σκαρφιστείτε πέρα από τις εκλογές, θα κατεβάστε τον στρατό στο δρόμο όπως γίνεται στην Ολλανδία;

Φωνή λαού, οργή Θεού όταν πέσει η πείνα και το θανατικό στους φοβισμένους, τους συμβιβασμένους, τους τσιμπημένους και τους απελπισμένους.

Αλλά υπάρχουν και οι άφοβοι,οι παλαβοί, οι μη ρεαλιστές, που ακόμη ελπίζουν, στο θαύμα ,στην Θεία Δίκη και την Ανάσταση

Ε τι να κάνουμε, ευελπιστούμε στην Θεία Χάρη και στην δωρεά  του Αγίου Πνεύματος, εμείς οι λίγοι εκτός φόβου και ακόμα  κοινωνούμε από το ίδιο ποτήριο της πίστης και της ελπίδας.

Εμείς οι παλαβοί σύμφωνα με  τις πράξεις και τις αποφάσεις των μητροπωλητάδων, εμείς που είμαστε τώρα το κακό παράδειγμα και μας τρέχουν στα δικαστήρια.

Σιγά τα ωά, εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει «δίκης οφθαλμός»  άνωθεν, «ός τα πανθ΄ορά », όπως άρχισε ήδη να  αχνοφαίνεται.

Η επιβολή τους αφορά το σώμα και πάλι  δεν μπορεί και δεν περνάει σε όλους, το νου μας το μυαλό να μην μας υποτάξουν .

Ας τους να σφυρίζουνε κλέφτηκα οι κλέφτες και οι τραπεζίτες.

Ακούς κύριε ασήμαντε Παπατριχόπουλε του συμβουλίου της επαρακράτειας του νου και των αισχρών πράξεων συμβιβασμού και συναλλαγής.

Περιορίσατε την επικράτειά σας στα άλογα στα φοβισμένα και τα παράλογα υποκείμενα ομοειδή σας.

Οι επικράτεια μας εκτείνεται και υπάρχει μέχρις εκεί που υπάρχει η βασιλεία Του, όπως επικαλούμαστε στην προσευχή μας. 

Ακούς εκεί συμβούλιο της επικρατείας...και τι θράσος είχε αυτός ο μπάρμπας ο πρόεδρος, που νόμισε ότι καθάρισε με μια υπογραφή και ένα ψήφο σε έναν περιορισμένο θεσμό του κράτους στην γνωστή περιορισμένη επικράτεια της χώρας.

Δεν πάνε καλά ούτε αυτός ούτε οι γύρω τους εξουσιαστές.

Τα έχουνε παίξει τελείως.

Για να τους τρελάνουμε οριστικά αυτούς όλους τους κρατιστές  και την ΔΙΣ ακόμα την κρατικοδίαιτη, ας συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε την ευχή «όπως υπό του κράτους Σου πάντοτε φυλαττώμενοι, Συ δόξαν αναπέμπομεν» και να παρακαλάμε να έλθει η βασιλεία Του στην Γη.

Άντε να δούμε ποιος κάνει κουμάντο και ποιος έχει το κράτος του φωτός. Θα δούμε που και πως θα κρυφτούνε όλοι αυτοί οι μπαρμπάδες και  οι λοιποί πολύχρωμοι κολοπετεινοί, και ποιό μαύρο σκοτάδι του αφεντικού τους θα τους καταπιεί...

Προσοχή μη μου βγεί καμιά κατηχητικούρα θείτσα και κάποιος νεοσεβής μπάρμπας, συνήθως ανώνυμος και διαμαρτυρηθεί και κλωτσήσει για την γλώσσα και το ύφος του άρθρου, γιατί αυτός ο καθωσπρεπισμός και η προτεσταντική ηθική μας έφεραν εδώ στα χάλια που είμαστε.

 Εμείς μάθαμε για τους δικούς  μας ότι «καβάλα παν στην εκκλησιά, βκαβάλα προσκυνάνε, καβάλα τρών΄ αντίδωρο απ΄ του παπά το χέρι»...

Όσο για τον Πάπα και τους κολητούς του, έχουμε εντολή από τον πατρο-Κοσμά «τον Πάπα να καταράστε»αλλά επειδή στην σύγχρονη εποχή μας κυβερνάει ήδη καταραμένος και αφορισμένος αντινατιβιστής πρωθυπουργός  και άθεη αντιπολίτευση και Προεδρίνα,

λίαν σεμνώς δηλώνω απλά 

Ας τους έχουμε χεσμένους, αυτούς και τα τσιράκια τους, κατά μίμησιν και εντολή του Γιώργου Καραϊσκάκη:

«Να τον χέσω αυτόν και τον βεζύρη σας τον Σιλιχτάρ Βόδα την πουτάνα»

Και σε όποιoν αρέσουμε, όσο ακόμα μπορούμε και μιλάμε και αναπνέουμε

ακούς μπάρμπα τέως και νυn συνταξιούχε;


Για τις μεταφορές και την αντιγραφή

κατ΄εντολήν

 ΑΑ

Simple Simon





6 σχόλια:

  1. Νικήτας Αποστόλου9 Ιουλίου 2022 στις 11:19 π.μ.

    Μεγάλη χαρά μας έδωσε σήμερα το ανωτέρω κείμενό σου στο ΟΙΜΟΣ ΑΘΗΝΑ. Τολμηρό, γενναίο , αληθινό, πηγαίο, με το αριστοφανικό ύφος, που ταυτόχρονα είναι και ομολογία Χριστιανικής πίστης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΩΣΤΗ Η ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΗ ΣΟΥ .
      ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΥΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΗΘΗΝΟ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΡΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΛΕΥΡΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΥ Κ.ΒΑΘΙΩΤΗ .

      Διαγραφή
  2. Θἀρθῆ ξαφνικά· τ᾿ ἄλογα θ᾿ ἀπομείνουν ζεμένα στὶς δουλειές τους καὶ σεῖς θὰ φύγετε.

    Πατροκοσμάς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Από τα επίσημα σημερινά (9/7/2022) στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον κορωναϊό:

    "Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι (στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), 36 (35.64%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 65 (64.36%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι."

    Πηγή:
    https://www.naftemporiki.gr/story/1881046/koronoios-18214-nea-krousmata-23-thanatoi-101-diasolinomenoi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτός έβαλε λίγο χαμόγελο και λίγο χρώμα και πολλή ελπίδα στο άρθρο του.
      Ξεκόλλα και λίγο ανώνυμε ,από την μιζέρια το φόβο την κατήφεια και μην τα επαναλαμβάνεις.
      χαμογέλα

      Διαγραφή
  4. Εξαιρετικό!!!!!!
    Εύγε φίλε μου, να σε έχει καλά ο Θεός!!!

    Κωνσταντίνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή