Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ ΝΑ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΗΚΕ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΙΣΙΩΝ;

ΚΑΨΑΝΕ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΒΑΛΟΥΚΛΗ, ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ! ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΜΥΡΝΗΣ…

BΙNTEO


Θα δούμε και την Αγια Σοφιά να καίγεται όπως κάηκε η Παναγία των Παρισίων;; Κάψανε το ελληνικό νοσοκομείο Βαλουκλή, μνημειώδες σύμβολο της διαχρονικής παρουσίας του ελληνισμού στην Κωνσταντινούπολη! Εικόνες Σμύρνης…Εμπρησμός κλιμάκωση;; Ψυχρός πόλεμος που δημιουργεί θερμά μέτωπα;

Μεγάλες ζημιές στο κτήριο, τις εγκαταστάσεις και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό προκάλεσε η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο ελληνικό νοσοκομείο του Βαλουκλή, στην Κωνσταντινούπολη αναφέρει το prorothema.gr.

Το νοσοκομείο αποτελεί τμήμα των Φιλανθρωπικών Καταστημάτων Βαλουκλή και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της ομογένειας στην Κωνσταντινούπολη. Πέραν αυτών, είναι και ένα ιστορικό κτήριο, καθώς ιδρύθηκε το 1753, εξυπηρετώντας την ομογένεια.



Όταν ξέσπασε η πυρκαγιά, στον χώρο του νοσοκομείου έσπευσαν τόσο ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγι όσο και ο δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου. Από την άλλη πλευρά, ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν μίλησε για άμεση έναρξη των εργασιών για την αποκατάσταση της ζημιάς.

 Τη λύπη του για την πυρκαγιά που ξέσπασε στο νοσοκομείο Μπαλουκλί στην Κωνσταντινούπολη εξέφρασε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι, στις 12:30. Αρχικά η εστία εκδηλώθηκε στη σκεπή του νοσοκομείου και γρήγορα επεκτάθηκε στην εξωτερική επένδυση, κατακαίγοντας τη στέγη.



Αμέσως επιχειρήθηκε η εκκένωσή του με τους ασθενείς να μεταφέρονται στα χέρια προκειμένου να απομακρυνθούν από τις φλόγες είτε σε αναπηρικά καροτσάκια είτε στις αγκαλιές των πυροσβεστών. Οι ασθενείς μεταφέρθηκαν στα γύρω νοσοκομεία.

Περίπου δύο ώρες αργότερα και χωρίς να υπάρξουν θύματα, οι πυροσβεστικές αρχές κατάφεραν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο.



Ο Βαρθολομαίος τόνισε ότι η Ομογένεια «δέχθηκε σήμερα ένα μεγάλο πλήγμα» καθώς στο κτήριο «έβρισκαν περίθαλψη και ζεστασιά οι ηλικιωμένοι αδελφοί μας. (…)
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της τουρκικής προεδρίας ο Ερντογάν εξέφρασε την λύπη του για τη φωτιά στο Ελληνικό Νοσοκομείο του Μπαλουκλί και ευχήθηκε «περαστικά», κατά πώς είθισται στην Τουρκία.


Άγνωστα τα αίτια της πυρκαγιάς
Η φωτιά ξεκίνησε από το τμήμα φροντίδας ηλικιωμένων και επεκτάθηκε σε ορόφους του πολυώροφου κτηρίου. Άγνωστα μέχρι στιγμής παραμένουν τα αίτια. 

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου δήλωσε ότι σύμφωνα με αναφορά, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το βόρειο τμήμα. Λόγω της παλαιότητας των ξύλων, η πυρκαγιά επεκτάθηκε άμεσα στη στέγη.

Την ανακαίνιση του κτηρίου προανήγγειλε τόσο ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν, όσο και ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης. Χαρακτηριστικά, ο Καλίν ανέφερε ότι οι εργασίες αποκατάστασης του κτιρίου, θα ξεκινήσουν άμεσα.

Όλοι οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι του γηροκομείου και οι ασθενείς – συνολικά 104 άτομα – καθώς και το προσωπικό απομακρύνθηκαν με ασφάλεια και δεν υπήρξε κίνδυνος για τη ζωή τους. Στο νοσοκομείο φιλοξενούνταν 62 ηλικιωμένοι και 42 εσωτερικοί ασθενείς.

Οι διαπιστώσεις δεν αρκούν…πλανάται πάντα εκτός από το μαύρο σύννεφο του καπνού και η υποψία ότι ήταν μια σκόπιμη ενέργεια εμπρησμού που αναδύει τρομοκρατία κατά του ελληνισμού. Είναι ένα μήνυμα;; Πρέπει να βγει μαύρος καπνός .. κι από την Αγια Σοφιά για να πούμε habemus Πατριάρχη;




 

4 σχόλια:

  1. Θα μου επιτρέψετε να καυτηριάσω το ερώτημα:

    "Θα δούμε και την Αγια Σοφιά να καίγεται όπως κάηκε η Παναγία των Παρισίων;;"

    Κατ΄αρχήν η Παναγία των Παρισίων είναι ένας ναός της αίρεσης των καθολικών, των σταυροφόρων, αυτών που ξερίζωσαν την Αγία Τράπεζα της Αγια Σοφιάς και θαυματουργικά τους ... "βυθίστηκε" στη θάλασσα του Μαρμαρά όπου έκτοτε τα νερά της θάλασσας είναι πάντοτε ήρεμα και γαλήνια, ασχέτως με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην γύρω περιοχή.

    Όλα αυτά τα θαὐματα τόσους αιώνες δεν ήταν ικανά να τους μαλακώσουν τις καρδιές και να επιστρέψουν στην Ορθοδοξία. Δεν έχει καμία σχέση η Αγία Σοφία με την "Παναγία" των Παρισίων. Οι καθολικοί δε γνώρισαν ποτέ την Παναγία και βέβαια ούτε το Χριστό.

    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΣΑΜΕ γιατί φοβόμαστε για την Αγια Σοφιά μας; Γιατί ερευνούμε τόσο πολύ την ειδησεογραφία;

    "Όπου υπάρχει Πίστις δεν χρειάζεται η έρευνα. Η ΕΡΕΥΝΑ ΑΝΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΙΣΤΙ. Διότι εκείνος που ερευνά, ποτέ δε βρίσκει το ζητούμενο. Γι'αυτό να μην ασχολούμαστε με έρευνες. Διότι αν ερευνούμε, αυτό δεν είναι πίστις. Γιατί η πίστις αναπαύει το λογισμό"

    μας συμβουλεύει ο Ιερός Χρυσόστομος (ΕΠΕ 23, 128 PG 62, 506)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς και οι δικές μας καρδιές σκλήρυναν όπως των αιρετικών και των άθεων. 2 χρόνια τώρα δακρυρροεί η Παναγία η Παρηγορήτρια στο Βύρωνα κι ελάχιστων το αυτί ιδρώνει.
      Ο Χριστός όμως δεν ξέρει μόνο τους "απλούς και απαλούς" τρόπους, για να μας κάνει να συνέλθουμε από την επικίνδυνη πνευματική υπνηλία και ραστώνη, ξέρει κι άλλους, άκρως αποτελεσματικούς. Το κακό είναι ότι μ' αυτούς οι οδύνες θα είναι μεγάλες και ελάχιστοι θα αντέξουν!!!

      Διαγραφή
    2. Κάθε αγαθό προέρχεται από τον Θεό. Δεν υπάρχει αγαθός λογισμός που δεν είναι από τον Θεό, ούτε πονηρός που δεν είναι από τον διάβολο. Ό,τι καλό λοιπόν διανοηθείς, πεις ή κάνεις, όλα είναι δωρεά του Θεού. «Παν δώρημα τέλειον άνωθέν εστι καταβαίνον». Όλα είναι δωρεά του Θεού· δικό μας δεν έχουμε τίποτε.

      Διαγραφή
  2. Οχι δεν θα τη δουμε να καιγεται, ευτυχως, διοτι προς το παρον ειναι τζαμί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή