Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022

ΠΡΟΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ "ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΟΥΣ" ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ΠΟΥ "ΔΙΚΑΖΟΥΝ" ΣΕ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ "ΙΕΡΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ"

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ;



Γράφει ο Γεωκών  

Ο Έλληνας Ορθόδοξος Χριστιανός πρέπει να είναι…Άνθρωπος, τι σημαίνει όμως αυτό; Δηλαδή, στο πρόσωπο του κάθε ανθρώπου που βρίσκεται κοντά σου η απέναντι σου πρέπει να βλέπεις τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, αυτός που βρίσκεται απέναντι σου είναι η εικόνα του Κυρίου

Οι Έλληνες Ορθόδοξοι χριστιανοί είμαστε ταξιδιώτες, ταξιδεύουμε έξω απο τον χρόνο και μέσα στην αιωνιότητα, η ορθοδοξία είναι κάτι περισσότερο από μια θεωρία για το σύμπαν, κάτι περισσότερο από διδασκαλία γραμμένη στα χαρτιά, είναι ένα μονοπάτι που παίρνουμε ταξιδεύοντας, είναι η οδός της ζωής, στο ταξίδι μας αυτό καλούμαστε να ανακαλύψουμε τον πραγματικό Θεό της ορθοδόξου πίστεως μας, και όχι έναν Θεό των ανθρώπινων κατασκευών και φαντασιών, έναν θεό στα μέτρα που μας συμφέρει.

Σε αυτό το ταξίδι θα διαπιστώσουμε ότι ο Θεός που μας παρουσίασαν στο κατηχητικό, οι θεολόγοι οι δάσκαλοι μας οι γονείς μας ως παντοδύναμο και πανίσχυρο φαίνεται να απουσιάζει, να σιωπά όταν συμβαίνουν σεισμοί, πυρκαγιές, ναυάγια, πόλεμοι, και βλέπουμε την επικράτηση του κακού, την άνοδο αναξίων, και τότε έρχεται η αίσθηση της απουσίας του Θεού…Γιατί δεν παρεμβαίνει; Γιατί δεν παρουσιάζεται;

Όμως ο Θεός υπάρχει, και πονά για την κατάχρηση της ελευθερίας, που έδωσε ο ίδιος απλόχερα στους ανθρώπους, ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙ όμως ότι δρόμος που θα ακολουθήσουμε θα είναι στενός ανηφορικός και πολύ δύσκολος, θα οδηγήσει όμως στην αιωνιότητα…….Ο ίδιος ο Χριστός μπορούσε να αποφύγει τη σταύρωση…. ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΟΜΩΣ

ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ;

Θα μου πεις εκνευρισμένος, τι λες άνθρωπε μου…. δεν είμαι εγώ Έλληνας; οι γονείς μου είναι έλληνες ορθόδοξοι χριστιανοί, βαφτίστηκα εκκλησιάζομαι έστω και 3-4 φορές τον χρόνο, ναι είμαι Έλληνας ορθόδοξος χριστιανός

Δυστυχώς, δεν είναι αρκετά για να αποδείξουν ότι είσαι αυτό που λες. Αυτά είναι τα εξωτερικά χαρακτηριστικά ενός συνηθισμένου τύπου χριστιανού, όπως εκατομμύρια άλλων χριστιανών, πού εξωτερικά φαίνονται χριστιανοί, αλλά εσωτερικά δυστυχώς δεν είναι, δεν αγαπούν τον ΧΡΙΣΤΟ, θυσιάζουν τα πάντα, και φιλία και πατρίδα και σταυρώνουν το Χριστό πού προσκυνούν και φιλούν μόνο με τα χείλη.

Ο σύγχρονος φαρισαίος, είναι ο πιστός ή ο ιερέας, ο οποίος έχει την πεποίθηση, πως επειδή εκκλησιάζεται ανελλιπώς, τηρεί όλες τις νηστείες και ελεεί τον συνάνθρωπό του, του ανήκει ο Παράδεισος. 

Θεωρεί, ότι επειδή γνωρίζει την Αγία Γραφή και τη διδάσκει μανιωδώς, γνωρίζει από στήθους λόγους και γνωμικά πατέρων και γερόντων, ακούει φανατικά θρησκευτικές ομιλίες και επισκέπτεται συχνά εκκλησιές και μοναστήρια, συχνάζει με ιερωμένους και μοναχούς, έχει παντού εικόνες και φωτογραφίες αγίων ανθρώπων, ο Θεός τον αγαπά περισσότερο από όλους και ειδικά από όσους δεν τα τηρούν ή είναι λιγότερο πιστοί, πόσο μάλλον άπιστοι.

Ο σύγχρονος φαρισαίος, Πιστεύει, ότι επειδή είναι καθώς πρέπει, σωστός σε όλα, τηρεί με ευλάβεια όλα τα καθήκοντά του ως χριστιανός, δικαιωματικά από τώρα είναι σωσμένος. 

Μισεί και κατακρίνει όσους δεν είναι σαν αυτόν, τους θεωρεί μολυσμένους και ακάθαρτους και ότι δεν είναι άξιοι όχι μόνο της συμπάθειάς του αλλά και αυτής της αγάπης του Θεού.

Έχει την εντύπωση, ότι είναι πάντα σωστός στα θέματα της Εκκλησίας, αυτός έχει τη σωστή κρίση, θεωρεί ότι ο λόγος του είναι πάντα λόγος Θεού, δεν μπορεί να συγχωρέσει και να αγαπήσει πραγματικά. 

Ζει στον μικρόκοσμό του, αγνοεί τι συμβαίνει γύρω του, η έγνοια του είναι ο εαυτός του και ενδόμυχα πιστεύει, ότι η παρουσία του είναι ευλογία και σωτηρία για τον περίγυρό του.

Ουσιαστικά είναι υποκριτής, διότι εξωτερικά είναι αψεγάδιαστος αλλά εσωτερικά συνεχώς κατακρίνει τον συνάνθρωπό του, και αν κάτι δεν πάει καλά στη ζωή του, δεν ψάχνει να βρει μέσα του την αιτία, αλλά όλα τα αποδίδει στο «θέλημα» και στη «δοκιμασία» του Θεού για να τον λαμπρύνει ακόμα περισσότερο. ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ

Αναρωτήθηκες να μάθεις τί είναι η ορθοδοξία; τι είναι ο χριστιανισμός; δεν είναι απλά μια θεωρία, είναι ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, η πιο αγία επανάσταση πού έχει δει ποτέ ο κόσμος, επανάσταση πού γίνεται στα βάθη της ανθρώπινης ψυχής και από εκεί εξαπλώνεται σαν φλόγα σε όλη την γή.




24 σχόλια:

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΡΙΣΑΙΕ. ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΘΕΟΣ ΣΕ ΤΙΜΩΡΕΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΣ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. "Ο νούρος του σιύλλου εν ισσιώννει"
      "Αλλού σε τρώει τζαι αλλού κνίθεσαι" ( Άλλου σε τρωει και αλλού ξυνεσαι.)

      Διαγραφή
    2. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ ΜΙΛΑΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙΣ ΤΟ ΓΝΩΘΙ ΣΑΥΤΟΝ, ΓΕΩΚΩΝ. ΤΑ ΠΡΩΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ, ΜΕΤΑ ΣΥΝΗΘΙΖΕΙΣ. Ε, ΚΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ

      Διαγραφή
    3. Σκάσε ταγκαλε..χαχαχα.Ρε παπαριδη ποιος ο Θεός τιμωρεί βλάκα ;Ωχ ξέχασα ταγκαλος χαχα,αυτόι είναι πιο βλάκες..Ο δικός σου τιμωρεί...

      Διαγραφή
  2. Ο Θεός μωραίνει αυτους που θα απωλέσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άγιος Γρηγόριος Θεολόγος: Περισσότερο εξέταζε τον εαυτό σου και όχι τους άλλους’ γιατί στο ένα θα είσαι κερδισμένος εσύ, στο άλλο οι άλλοι.

      Διαγραφή
    2. ρε φίλε το έχω πει πολλές φορές γιατί δεν με πιστεύετε, συμφωνώ μαζί σας, ΕΙΜΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ και αμόρφωτος….. το πρόβλημα σας ποιο είναι, δηλαδή δεν πρέπει οι αγράμματοι να γράφουν?
      To ξέρετε ότι μου κάνετε bullying ? Αυτό που κάνετε είναι επιθετική συμπεριφορά, λεκτική και ψυχολογική και το κάνετε σκόπιμα, και επαναλαμβανόμενα…… ο Θεός να σας συγχωρέσει

      Διαγραφή
    3. Γιατί ενώ έχεις μειωμένη αντιληπτικη ικανότητα( δεν αρθρογραφείς απλως, αλλά μέσω της αρθρογραφίας θρασύτατα προβάλεις την πίστη σου κατά των ιερών γραφων, αυτό κάνεις) εμφανίζεις τον εαυτό σου ως αυθεντία που ανακαλύπτει πράγματα που οι άλλοι δεν μπορούν να αντιληφθούν.
      Τόσο νούμερο καταντας από την επαρση της πλάνης και της αίρεσης σου

      Διαγραφή
  3. Οσο γράφει ο αιρετικός «Γεωκων» δεν ξανά μπαινω στην ιστοσελιδα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΕΩΚΩΝ
      ΕΝΤΕΛΩΣ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΕΙΡΑΣ ΣΟΥ ΜΙΛΩ,ΕΛΕΓΞΕ ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΣΟΥ, ΠΟΥ ΣΕ ΩΘΕΙ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΕΙΣ ΤΟΣΟ ΤΑΚΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ , ΑΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ ή ΟΧΙ.
      ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΙΧΑ ΑΦΙΕΡΩΣΕΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΓΕΩΚΟΝΙΑΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΟΠΙΝ ΕΠΑΨΑ ΝΑ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΩ ΕΠΩΝΥΜΑ ,ΥΠΑΚΟΥΟΝΤΑΣ ΣΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΟΥ.
      ΕΝ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΧΝΩ ΤΙΠΟΤΕ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ ΜΟΥ.
      ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΩ ΚΑΟ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΑΝΔΑΛΙΖΟΜΑΙ.
      ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΥ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΒΑΛΕ ΜΑΣ,ΕΧΟΥΝ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣΓΥΡΩ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ.
      ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΥΓΙΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ,ΜΕΤΑ ΑΠΟΟΣΑ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΠΕΡΑΣΕΣ.
      ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΡΜΟΝΙΑ ΚΥΡΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΥΡΩ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.
      ΨΑΞΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟΝ ΟΙΜΟ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΒΡΕΙΣΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΝΩΜΗ ΜΟΥ.
      ΤΑ ΜΠΛΟΚ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ,ΕΜΕΙΣ ΚΡΙΝΟΜΑΣΤΕ.
      Ο ΕΛΑΧΙΣΤΟΣ ΠΑΛΑΙΟΣ ΣΑΜΝΑ ΚΑΙ ΤΑΠΕΙΝΑ ΚΑΤΑ ΔΥΝΑΜΙΝ.

      Διαγραφή
    2. Θα κλάψουμε...Χαχαχαχαχα Στ' αρχι... μας...

      Διαγραφή
    3. ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΡΕ ΑΚΑΤΟΙΚΗΤΕ ΚΑΙ Μ...Ι ΚΛΑΜΕΝΟ;
      ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΑΪΜΟΥ,

      Διαγραφή
  4. «Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα τρελαθούν και όταν δουν κάποιον που δεν είναι τρελός θα ξεσηκωθούν εναντίον του και θα του πουν ‘είσαι τρελός’, επειδή δεν είναι όμοιος με αυτούς.» Αγ. Αντώνιος ο Μέγας

    Γεωκων άστους να λένε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό κατάλαβες από την ρήση του ΜΕΓΑ Αγίου νούμερο ε νουμερο,τσιφτετέλληνα

      Διαγραφή
  5. Γεωργιε απο την Κωνσταντινουπολη. Να εισαι ευτυχισμενος που ο ΘΕΟΣ σου δινει δοκιμασιες. Αυτες σε κανουν να βγαλεις τον καλυτερο εαυτο σου απο μεσα. Οσο περισσοτερες δοκιμασιες τοσο πιο κοντα στον ΘΕΟ ερχεσε. Υπομονη, ταπεινοτης, και πιστη. Δεν χρειαζετε να αντιδρας στους διωκτες σου. Γραψε αυτα που σου λεει η καρδια σου και καποιοι θα τα δεχθουν, καποιοι θα τα κατακρινουν. Σε καποιους τα λογια σου μιλανε βαθια μεσα τους σε καποιους οχι. Δεν ειναι ολοι ιδιοι. Το θεμα ειναι να νοιωθεις και να γραφεις σαν να εχεις απεναντι σου την ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ. Οταν αυτο το αγνο βγαινει απο μεσα σου σιγουρα το βγαζει ο ΘΕΟΣ. Μην απαντας στους διωκτες σου ακομη και αν γραφουν τα χειροτερα. Απλα γραψε αυτα που νοιωθεις και τιποτα παραπανω. Ολοι αμαρτωλοι ειμαστε σε αυτον τον ελεεινο κοσμο. Ουτε ενας καθαρος και το μονο που πρεπει να κανουμε ειναι να ψαχνουμε να βρουμε τον ΘΕΟ και να μιλαμε συνεχεια μαζι του. Οσο αμαρτωλοι και να ειμαστε εαν τον εχουμε συνεχεια στον λογισμο μας τοτε εχουμε ελπιδα. Δεν θελω κατι αλλο να πω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και κατι τελευταιο. Καποιος εγραψε οτι ο ΘΕΟΣ σε τιμωρει. Να γνωριζεις οτι ο ΘΕΟΣ δοκιμαζει εσενα για να δει πως αντιδρουν οι γυρω απο σενα. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη αμαρτια απο το να λεει καποιος οτι ο ΘΕΟΣ τιμωρει. Δεν υπαρχει μεγαλυτερη αμαρτια.

      Διαγραφή
  6. Ελα νταξει ΓΕΩΚΩΝ σταματα το επιτελους. Κι εγω συμφωνω μαζι σου σε πολλα για την Π.Δ., σαφως και οχι για την ελληνικοτητα της Παναγιας και του Ιησου. Τι προσπαθεις να κανεις; Να αλλαξεις τα πιστευω της ευρειας μαζας των πιστων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΞΕΚΟΛΑΤΕ!!! ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΤΕΤΟΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΚΕΙΜΕΝΟ! ΕΛΕΟΣ!!!

      Διαγραφή
    2. Κ. Ρωμανέ βεβαίως ο Γεωκών δεν ανέφερε εδώ στο παρόν κείμενο για την ελληνικότητα της Παναγίας. Ανέφερε όμως κάποιος άλλος με βίντεο του Τουλάτου προφανώς για να συνηγορήσει με τον Γεωκών. Και απάντησα σ' αυτόν τον ανώνυμο. Αρχίζω να υποπτεύομαι ότι σε ενόχλησε η εμπεριστατωμένη μου αναφορά στη γενεαλογία της Παναγίας που αποδεικνύει περίτρανα ότι η Παναγία ήταν εβραιοπούλα απόγονος του Δαϋίδ και γι αυτό την διέγραψες μαζί με τον σχόλιο του άλλου, διότι φαίνεται ότι έχεις την ίδια άποψη με τον Γεωκών και τον Τουλάτο.

      Διαγραφή
    3. Συκοφαντία ονομάζεται η ψευδής κατηγορία που διατυπώνει κάποιος για άλλο άτομο, ο συκοφάντης νιώθει ανασφάλεια έχει χαμηλή αυτοεκτίμηση και αυτοπεποίθηση, δεν νιώθει καλά με τον εαυτό του και την αξία του κι έτσι θέλει να κατεβάσει και τον άλλον ……Νιώθει τεράστια ανεπάρκεια ως προς τις ικανότητές του και επειδή δεν μπορεί να φτάσει τον στόχο του, προτιμά να συκοφαντήσει. Η παροιμία του Αισώπου «ότι δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια» αποτελεί έναν μηχανισμό άμυνας στην ψυχολογία του.

      Διαγραφή
    4. Ποια πιστεύω ευρείας μάζας ασυναρτητε; αυτα είναι οι ιερείς γραφές. Και σε τι συμφωνείς με τον αιρετικό που πρέπει να αλλάξει στις γραφές επειδή είναι λάθος;

      Διαγραφή
  7. Κύριε χαχα έχεις ακούσει τον γιό του Έλληνα Αλέξανδρου να τον ονοματίζουν Βαραλέξανδρο? Το πρόθεμα Βαρ είναι εβραϊκός ιδιωματισμός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμε18 Αυγούστου 2022 - 7:24 π.μ.
    ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΟΤΑΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΑ! Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΔΙΑΘΗΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΤΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΑΝΑΚΤΑ ΔΑΥΙΔ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΑΥΤΟ!
    ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΠΑΡΟΝΤΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΜΟΛΟΓΗΣΤΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή