Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

«ΟΤΑΝ ΣΥΜΠΕΣΟΥΝ 2 ΠΑΣΧΑΛΙΕΣ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ»…

ΠΑΠΑΣ ΚΑΙ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΣ ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΤΟ 2025. ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΙΩΣΗΣ


Ο Πάπας και ο Βαρθολομαίος συζητούν για την κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα. Όχι δεν είναι Ένωση είναι σύμφωνο εκκλησιαστικής συμβίωσης. Εκσυγχρονίζονται ως κι αυτοί οι θεσμοί..

Πάμε για επαλήθευση της προφητείας του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού του προφήτη του Γένους που είπε
«Θα έρθει (το ποθούμενο) όταν έρθουν δύο καλοκαίρια και δύο Πασχαλιές μαζί»;

Όταν οι άνθρωποι κάνουν σχέδια ο Θεός .. γελάει.. Όταν συμπέσουν 2 Πασχαλιές μαζί.. έχει σχέδιο ο Θεός…όσο για τα 2 καλοκαίρια ο πατρο Κοσμάς μάλλον είχε προβλέψει και τη μια διαφαινόμενη από πουθενά τότε κλιματική αλλαγή..

Ο Φραγκίσκος και ο Βαρθολομαίος ελπίζουν να «έρθουν σε συμφωνία» για μια ενιαία ημερομηνία για το Πάσχα το 2025, σε μια συνάντηση με την ευκαιρία της 1700ης επετείου της Α’ Οικουμενικής Συνόδου.

Για επικείμενες συζητήσεις μεταξύ του Πάπα Φραγκίσκου και του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου, με αντικείμενο μια πιθανή κοινή ημερομηνία για τον εορτασμό του Πάσχα κάνει λόγο το περιοδικό «Catholic Civilization». Πάπας και οικουμενικός προχωρούν σε συμβόλαιο εκκλησιαστικής συμβίωσης Ορθοδοξίας-Καθολικισμού…

«Το Βατικανό ετοιμάζει συνάντηση με την ευκαιρία της 1700ης επετείου της πρώτης Οικουμενικής Συνόδου της Νίκαιας, για το 2025, για να συζητήσει με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο μια πιθανή κοινή ημερομηνία για το Πάσχα για Καθολικούς και Ορθοδόξους». 

Αυτό φέρεται να είπε ο Πάπας Φραγκίσκος σε μια συνομιλία με τους Ιησουίτες κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ταξιδιού στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό και το Νότιο Σουδάν. tass.ru.

«Ετοιμάζουμε μια συνάντηση το 2025. Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για μια ενιαία ημερομηνία για το Πάσχα», είπε ο Φραγκίσκος, με βάση το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι το 2025 οι ημερομηνίες του Καθολικού και του Ορθόδοξου Πάσχα, που υπολογίζονται διαφορετικά, συμπίπτουν. 

Το περιεχόμενο της συνομιλίας δημοσίευσε την Πέμπτη το περιοδικό «Catholic Civilization».

«Ας δούμε αν συμφωνούμε για το μέλλον, και θέλουμε να γιορτάσουμε την ημερομηνία της Συνόδου ως αδέρφια, και προετοιμαζόμαστε», πρόσθεσε ο ποντίφικας. 

Υπενθύμισε επίσης ότι το 2013 ο Βαρθολομαίος έγινε ο πρώτος Ορθόδοξος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος «αιώνες αργότερα ήρθε στην ενθρόνιση του Πάπα».

Τόσο στο Βατικανό όσο και στο Φανάρι πολλοί πιστεύουν πως ο εορτασμός της 1700ης επετείου της Συνόδου της Νίκαιας το 2025 θα ήταν μια καλή ευκαιρία για να προωθήσει στους Χριστιανούς, Ορθόδοξους και Καθολικούς, την άποψη για την αναγκαιότητα μιας ημερολογιακής μεταρρύθμισης και μιας κοινής ημερομηνίας του Πάσχα.

Ωστόσο η σκέψη αυτή έχει προκαλέσει και αντιδράσεις κυρίως στην Ορθόδοξη Εκκλησία.

Σύμφωνα με τον ποντίφικα, τα 2 μέρη ελπίζουν να επιλύσουν αυτό το ζήτημα κατά τη διάρκεια της συνάντησης το 2025, που θα συμπέσει με την 1700η επέτειο της Α’ Οικουμενικής Συνόδου..

Ο Φραγκίσκος τόνισε ότι ο Βαρθολομαίος είναι ο πρώτος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, ο οποίος το 2013 «αιώνες αργότερα ήρθε στην ενθρόνιση του Πάπα».

Ο Πάπας σημείωσε επίσης ότι το 2025 συμπίπτουν οι ημερομηνίες για τον εορτασμό του Πάσχα, που καθολικοί και ορθόδοξοι υπολογίζουν διαφορετικά.

Όπως έγραψε η UOJ, νωρίτερα ο επικεφαλής του UGCC, Svyatoslav Shevchuk, είπε ότι προετοιμάζοντας την επέτειο της Συνόδου της Νίκαιας, το Βατικανό και το Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως εργάζονται «σε ένα κοινό ανανεωμένο Πάσχα ώστε οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο να μπορούν γιορτάζουμε το Πάσχα την ίδια μέρα».

Όχι δεν είναι Ένωση είναι σύμφωνο εκκλησιαστικής συμβίωσης.

Νέα σχίσματα θα προκαλέσει το Φανάρι και με αυτή την κίνηση. Τελικά θ΄αφήσει τίποτα όρθιο;α) Να εορτάζεται το Πάσχα την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη πανσέληνο της εαρινής ισημερίας και β) Ουδέποτε να συμπίπτει, ή να προηγείται το χριστιανικό Πάσχα από το Πάσχα των Εβραίων. 

Το Γρηγοριανό Ημερολόγιο, που ακολουθούν οι παπικοί, ναι μεν τηρεί τον πρώτο όρο που έθεσε η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος, όχι όμως και τον δεύτερο, με αποτέλεσμα σε πάμπολλες περιπτώσεις, είτε να συνεορτάζουν οι Λατίνοι με τους Εβραίους, την ίδια ημέρα το Πάσχα, είτε να προηγούνται σε σχέση με το Πάσχα των Εβραίων. 

Τους παρά πάνω όρους που θέτει η Α΄ Οικουμενική Σύνοδος επαναλαμβάνει και η Τοπική Σύνοδος της Αντιοχείας στον Α΄ Ιερό Κανόνα της, ενώ ο Ζ΄ Αποστολικός Ιερός Κανόνας ορίζει σαφέστατα, (με απειλή μάλιστα καθαιρέσεως), το «μη μετά Ιουδαίων επιτελείν το Πάσχα».

 

12 σχόλια:

 1. Εύχομαι να μην προλάβουν.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΟΣΟ ΤΟΥΣ ΛΙΒΑΝΙΖΟΥΜΕ, ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ,
  ΠΡΟΛΑΒΑΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΦΟΡΕΣΑΝ ΜΟΥΤΣΟΥΝΕΣ ΚΑΙ ΕΜΒΟΛΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΚΑΙ ΚΛΕΙΔΩΜΑ ΕΚΚΛΗΣΙΩΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΡΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
  ΜΕ ΕΥΧΕΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΚΛΗΡΟΥ.
  Ο ΔΕ ΛΑΟΣ ΑΚΑΤΗΧΗΤΟΣ.
  ΔΕΙΛΟ ΠΡΟΒΑΤΟ ΕΠΙ ΣΦΑΓΗΝ .
  80% ΜΠΟΛΙΑΣΜΕΝΟΣ ΕΝΕΚΑ ΦΟΒΟΥ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Τι μέχρι το 25 ποιος ζει ποιος πέθανε. ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ. Μες την άνοιξη θα γίνει λεν και θα είναι χειρότερος από αυτόν της Τουρκίας. Οι Έλληνες κάθονται και ασχολούνται τώρα με βλακείες μετά όμως να δούμε. Η γερόντισσα Γαλακτία είχε πει ότι θα γίνει ημέρα αργίας και το απόγευμα, δεν θα έρθει βράδυ όπως λεν ότι θα έρθουν οι Τούρκοι. Λεν θα καταστραφεί η μισή Αθήνα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να δεις μετά πως ξυπνάνε τα βολεμένα πρόβατα και γίνονται ύαινες.

   Διαγραφή
  2. Η πλειοψηφια δυστυχως δεν ξυπναει με τιποτα, 14 χρονια τωρα τα ιδια και τα ιδια. Ευχολογια, προ-φυτιες και αγαπολογιες.

   Διαγραφή
 4. ασ αληφτουν με βαζεληνη να ειναι ετοιμη

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Η ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ ,ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ ΠΕΣ ΤΗΝ .
  ΚΑΙ ΜΟΥ ΘΕΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΦΡΕ.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. ΧΡΙΣΤΟΣ ΜΕΘ' ΗΜΩΝ ΣΤΗΤΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ανοίξτε τώρα το στόμα σας και αφήστε Με να σας θρέψω για να καταβροχθίσετε τη Ζωή. Μη λέτε: "Θα συνεχίσουμε το δικό μας δρόμο." Γυρίστε σε Μένα κι αναγνωρίστε το λάθος σας! Κι εσύ, κόρη, φώναξε δυνατά το Μήνυμά Μου και προφήτεψε, πες: Γνωρίζω τα πάντα για τον Οίκο Μου στη Δυτική όχθη, δίπλα στο Ποτάμι της Ζωής. Γνωρίζω επίσης ποιος μέσα στον Οίκο Μου παρέμεινε πιστός σ' Εμένα. Κόρη Μου, τι βλέπεις έξω απ' αυτόν τον Οίκο;

  - Βλέπω ένα λιοντάρι να περιφέρεται έξω απ' αυτόν τον Οίκο, που ανυπομονεί να μπει στον Οίκο Σου από ένα πλαϊνό παράθυρο.

  - Ναι. Το λιοντάρι έχει αφήσει τη φωλιά του. Κόρη Μου, ένα πνεύμα καταστροφής πλανιέται. Οι άγγελοι ακολουθούν στενά ο ένας μετά τον άλλον για να σας προειδοποιήσουν όλους και να σας πουν ότι η πόλη Μου στη Δυτική όχθη θα καταληφθεί από τον εξολοθρευτή και με μεγάλη βία, κι αυτό για να εναντιωθεί στο Νόμο Μου, στις Παραδόσεις Μου και στη Θεότητά Μου και να τα διαψεύσει. Ολόκληρη η χώρα θα γίνει μια φρίκη.

  Οι Άγιοί σας, οι αγγελιαφόροι Μου και οι προφήτες Μου θα εμποδιστούν να συνεχίσουν το έργο τους... και πάνω από σας θ' απλωθεί ένα πυκνό σκοτάδι, ενώ ο εχθρός - που είναι ένας διανοούμενος - θα καταργήσει την Παντοτινή Θυσία Μου, νομίζοντας ότι οι ενέργειες του θα περάσουν απαρατήρητες, καθώς και οι κρυφές του αμαρτίες. Το Χέρι Μου θα πέσει επάνω του ξαφνικά, καταστρέφοντάς τον ολοσχερώς. Αυτή η νύχτα έχει αναγγελθεί από τις Γραφές, εκείνος όμως, μαζί με άλλους, έβαλαν με χαρά τον όρκο τους μέσα στο στόμα του Θηρίου, τιμώντας μόνο το θηρίο, για την ισχύ που τους έδωσε. Αλλοίμονο στους λάτρες του θηρίου! Θα στενάξουν και πάλι θα στενάξουν. Τώρα κόρη, τι βλέπεις στην άλλη όχθη, τον Οίκο Μου της Ανατολής;

  - Δεν βλέπω καμιά πόλη και το έδαφος είναι αμμώδες και επίπεδο όπως στην έρημο. Βλέπω ωστόσο να ξεφυτρώνει απ' αυτή την έρημο ένα πράσινο βλαστάρι.

  - Άκου και γράφε: Η Δόξα θα ακτινοβολήσει από την Ανατολική όχθη. Γι' αυτό, λέω στον Δυτικό Οίκο: ΣΤΡΕΨΕ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΗ. Μη θρηνείς για την αποστασία και την καταστροφή του Οίκου σου. Μην πανικοβάλλεσαι, γιατί αύριο θα τρως και θα πίνεις μαζί με το βλαστάρι Μου από την Ανατολική όχθη. Το Πνεύμα Μου θα σας συνενώσει. Δεν άκουσες ότι η Ανατολή και η Δύση θα γίνουν ένα Βασίλειο; Δεν άκουσες ότι μπορώ να δεχθώ μια ημερομηνία; 12

  Είμαι έτοιμος να απλώσω το Χέρι Μου και θα χαράξω πάνω σ' ένα ραβδί αυτά τα λόγια: "Δυτική όχθη, ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ και όλων αυτών που του είναι πιστοί." Ύστερα, πάνω σ' ένα άλλο ραβδί θα χαράξω: "Ανατολική όχθη, ΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ μαζί με όλους αυτούς που του είναι πιστοί." Και όταν τα μέλη των δύο Οίκων θα πουν:

  "Κύριε, πες μας τώρα τι σκοπεύεις." θα τους πω: "Θα πάρω το ραβδί πάνω στο οποίο χάραξα το όνομα του Παύλου και όλων αυτών που του είναι πιστοί και θα το δέσω μαζί με το ραβδί του Πέτρου και των δικών του πιστών, ώστε να γίνει ένα. Με τα δυο αυτά ραβδιά θα φτιάξω ένα και θα τα κρατήσω μέσα στο Χέρι Μου σαν ένα. Θα τα συνδέσω με το Νέο Μου Όνομα. Αυτό θα είναι η γέφυρα ανάμεσα στη Δύση και την Ανατολή. Το Άγιο Μου Όνομα θα συνδέσει τη γέφυρα, για να ανταλλάσσετε τους θησαυρούς σας διαμέσου αυτής της γέφυρας. Δεν θα ασκούν πια τα καθήκοντά τους μεμονωμένα, αλλά από κοινού, και θα βασιλεύσω πάνω σε όλους τους."

  Αυτά που έχω σχεδιάσει, θα γίνουν και αν σου πουν οι άνθρωποι, κόρη, ότι αυτά τα σημεία δεν είναι δικά Μου, πες τους:
  "Μη φοβάστε, δεν ακούσατε ότι Αυτός είναι το Αγιαστήριο και συγχρόνως ο Λίθος προσκόμματος; Η Πέτρα που μπορεί να γκρεμίσει τους δύο Οίκους, αλλά να τους ανοικοδομήσει πάλι σε Ένα και μοναδικό Οίκο;" Αυτό θα τους πεις, κόρη. Εγώ, ο Θεός είμαι μαζί σου. Θα πλημμυρίσω με το Πνεύμα Μου ακόμη περισσότερες καρδιές. Έλα, σε αγαπώ, έχε την Ειρήνη Μου.


  Ο ΟΙΚΟΣ ΜΟΥ ΣΤΗ ΔΥΣΗ ΛΕΗΛΑΤΕΙΤΑΙ
  Η ΑΝΑΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΔΥΣΗ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΝΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ


  24 Οκτωβρίου, 1994
  http://www.tlig.org/el/messages/885/

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΠΑΛΙ ΕΣΥ ΕΔΩ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΗ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΑ,ΠΟΥ ΜΙΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΣΤΩΝ
   ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΤΟΝ ΡΩΜΑΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΑΝΕΧΕΤΑΙ.

   Διαγραφή
 8. Προς το παρον παντως ερχονται οι νεες ταυτοτητες με φορα. Μια χαρα φαινεται πως προλαβαν, εμεις συνεχιζουμε να πεταμε αετο:

  https://odysseiatv.blogspot.com/2023/02/blog-post_918.html
  https://odysseiatv.blogspot.com/2023/02/blog-post_546.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή