Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΤΡΕΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΠΟΥ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΗΣ

 ΠΩΣ Η ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ ΤΑ  ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΦΙΜΩΝΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΓΝΩΜΗ




ΟΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ COVID, ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ, NORD STREAM

Covid, Ουκρανία, Nord Stream είναι τρεις περιπτώσεις που η αμερικανική προπαγάνδα ξεπέρασε τον εαυτό της: διαστρέβλωσε γεγονότα, έκρυψε αλήθειες, λογόκρινε απόψεις και βάφτισε κάθε διαφωνία ως «απειλή», προκειμένου να φιμώσει τους επικριτές και να παραπλανήσει την κοινή γνώμη….

Τρανταχτά παραδείγματα οι τρεις περιπτώσεις συν, η περίπτωση του περιβόητου υπολογιστή του Hunter Biden. Την Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, το Κογκρέσο πραγματοποίησε ακρόαση σχετικά με τη λογοκρισία του Twitter στη New York Post και την κάλυψη στο θέμα του φορητού υπολογιστή του Hunter Biden.

Ενώ οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής επικεντρώνονταν σε ζητήματα όπως το shadowbanning (λογοκρισία με περιορισμό χρήσης και χρηστών) και η κυβερνητική συμπαιγνία με τις Big Tech, ο βουλευτής Jamie Raskin και άλλοι Δημοκρατικοί υποστήριζαν την αυξημένη λογοκρισία από τις εταιρείες της Silicon Valley, όπως επισημαίνει στην ανάλυσή του το Brownstone Institute.

Ο Raskin υποστήριξε ότι η επιτροπή θα εξυπηρετούσε καλύτερα τον σκοπό της εστιάζοντας στις «πραγματικές απειλές της μαζικής ρωσικής παραπληροφόρησης και της λευκής εθνικιστικής βίαιης υποκίνησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης».

Όπως ο σφετερισμός της Πρώτης Τροποποίησης από την κυβέρνηση Biden, ο στόχος του Raskin είναι η λογοκρισία και η συνακόλουθη αύξηση της κρατικής εξουσίας, χωρίς να αμφισβητείται η ακρίβεια των επιχειρημάτων ή των ισχυρισμών των αντιπάλων.


Πώς αξιωματούχοι στην κυβέρνηση Biden χρησιμοποιούν ρητορικές στρατηγικές εν καιρώ πολέμου για να συκοφαντούν τους αντιφρονούντες

Στο «Shouting Covid in a Crowded Theatre», έγινε μια συζήτηση, σχετικά με το πώς αξιωματούχοι στην κυβέρνηση Biden χρησιμοποιούν ρητορικές στρατηγικές εν καιρώ πολέμου για να συκοφαντούν τους αντιφρονούντες. Με αυτόν τον τρόπο, συγχέουν τη διαφωνία με απειλές για τη δημόσια ασφάλεια για να λογοκρίνουν τους επικριτές.



Όταν συζητάμε για τη δημόσια υγεία, το καθεστώς χρησιμοποιεί με συνέπεια ταμπέλες «παραπληροφόρησης» και «διαστρέβλωσης». Αλλά όσο περισσότερα μαθαίνουμε για τις κυβερνητικές λειτουργίες, τόσο περισσότερο φαίνεται ότι αυτές οι ετικέτες είναι αναφορές σε ταλαιπωρία και όχι ψευδείς.



Αυτή η στρατηγική εκτείνεται πέρα από την ανταπόκριση της χώρας στον COVID.



Το πρωί της Τετάρτης, ο Seymour Hersh δημοσίευσε το «How America Took Out The Nord Stream Pipeline». Οι αγωγοί Nord Stream 1 και 2 εξερράγησαν τον Σεπτέμβριο του 2022.



Ο Nord Stream 1 παρέδιδε φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη για πάνω από μια δεκαετία και η Ρωσία ανέπτυξε το Nord Stream 2 εκείνη την εποχή. Μέσα όπως οι New York Times χαρακτήρισαν τις εκρήξεις «μυστήριο».

Το σαμποτάζ παρουσίασε μια μεγάλη ενεργειακή κρίση για τους ευρωπαίους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών. Η Ευρώπη εισάγει σχεδόν το 40% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία και ο Nord Stream 1 ήταν υπεύθυνος για την παράδοση περίπου του ενός τρίτου αυτής της προμήθειας.

Ο Hersh ανέφερε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες εκτέλεσαν μια μυστική θαλάσσια επιχείρηση» με δύτες του Πολεμικού Ναυτικού για να σαμποτάρουν τους αγωγούς της Ρωσίας με εκρηκτικά.

Αν ήταν λιγότερο ανήθικος ο Τύπος (όλο το σώμα Τύπου), αυτή θα έπρεπε να ήταν μια εύκολη ιστορία.

Τις εβδομάδες πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία το 2022, ο πρόεδρος Biden ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ενεργήσει κατά των αγωγών σε περίπτωση πολέμου.



«Εάν η Ρωσία εισβάλει… δεν θα υπάρχει πλέον Nord Stream 2», είπε στους δημοσιογράφους. «Θα βάλουμε ένα τέλος σε αυτό». «Πώς θα το κάνετε ακριβώς;» ρώτησε ένας δημοσιογράφος. «Σας υπόσχομαι ότι θα μπορέσουμε να το κάνουμε», είπε ο πρόεδρος Biden με ένα ελαφρύ χαμόγελο.

Η υφυπουργός Εξωτερικών για τις Πολιτικές Υποθέσεις Victoria Nuland ήταν εξίσου σαφής. «Θέλω να είμαι πολύ σαφής μαζί σας σήμερα», είπε στους δημοσιογράφους τον Ιανουάριο του 2022. «Εάν η Ρωσία εισβάλει στην Ουκρανία, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο ο Nord Stream 2 δεν θα προχωρήσει».
To σαμποτάζ στους αγωγούς

Τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin κατηγόρησε τους «Αγγλοσάξονες» στη Δύση για «τρομοκρατικές επιθέσεις» στους αγωγούς. «Όσοι επωφελούνται από αυτό το έχουν κάνει», είπε ο Putin στον Τύπο.

Ο Πρόεδρος Biden επέκρινε την κατηγορία του Putin για «εξάπλωση παραπληροφόρησης και ψέματος». «Απλώς μην ακούτε τι λέει ο Putin», πρόσθεσε ο Biden . «Αυτά που λέει ξέρουμε ότι δεν είναι αλήθεια».

Η εκπρόσωπος της Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου Andrienne Watson υποστήριξε τον ισχυρισμό του Biden , αναφέροντας την κατηγορία του Putin ως «παραπληροφόρηση της Ρωσίας». Ο πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είχαν εμπλακεί στο σαμποτάζ.

Ο Richard Mills αναπληρωτής πρεσβευτής των ΗΠΑ στον ΟΗΕ, απάντησε χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς «θεωρίες συνωμοσίας και παραπληροφόρηση». 

Παρά τη ρητή ανακοίνωση του Διοικητή και του Αρχηγού ότι θα αναλάμβανε δράση κατά του αγωγού Nord Stream, ένα εύπιστο δημοσιογραφικό σώμα, ευσυνείδητα «παπαγάλισε» τα λόγια της κυβέρνησης ότι οι κατηγορίες για εμπλοκή της Δύσης στο σαμποτάζ είναι «αβάσιμες», «παραπληροφόρηση», «διαστρέβλωση» και «θεωρίες συνομωσίας».
Αγωγοί όπως πανδημία: Ίδιο μοτίβο που επανάλαμβάνεται… αλλιώς για να σώσει έναν Biden!

Όλα αυτά ακολουθούν ένα παρόμοιο μοτίβο με τον πόλεμο ενημέρωσης της εποχής Covid: εμφανίζεται μια άβολη αφήγηση, η κυβέρνηση και οι παπαγάλοι της στα μέσα ενημέρωσης τη συκοφαντούν ως ψευδή και επικίνδυνη και, μήνες αργότερα, η εν λόγω διαμάχη αποδεικνύεται αληθινή (ή τουλάχιστον, το λιγότερο, πολύ εύλογη).

Επιχειρήματα για τη φυσική ανοσία, την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, τις μάσκες, την υπόθεση της διαρροής εργαστηρίου, το κλείσιμο των σχολείων, τα lockdown και την επιστημονική βάση της κοινωνικής απόστασης είναι μερικά μόνο παραδείγματα που ακολούθησαν αυτόν τον κύκλο αναφοράς.

Αυτό ήταν το ίδιο μοτίβο με την κάλυψη της New York Post για τον φορητό υπολογιστή Hunter Biden.
Τώρα, σε ακροάσεις για τη διερεύνηση της διαφθοράς που ενέπλεξε την Big Tech, τους αξιωματούχους των μυστικών υπηρεσιών και την ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ο Raskin και οι ομάδες του επιστρέφουν στα γνωστά τους κόλπα λογοκρισίας.
H αύξηση της εξουσίας, όχι η αλήθεια, παραμένει ο κύριος στόχος.

Για τους λογοκριτές, η αύξηση της εξουσίας, όχι η αλήθεια, παραμένει ο κύριος στόχος. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, συγχέουν τη διαφωνία με την εγχώρια τρομοκρατία. Για παράδειγμα, η «Εθνική Συμβουλευτική Υπηρεσία για την Τρομοκρατία» του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας κατέταξε την παραπληροφόρηση και την παραπληροφόρηση ως τρομοκρατικές απειλές τον Φεβρουάριο του 2022. Το σημείωμα προσδιόριζε αυτές τις απειλές ως προσπάθειες «υπονόμευσης της εμπιστοσύνης του κοινού στην κυβέρνηση».

Όσον αφορά τόσο τον Covid όσο και την Ουκρανία, οι πιο ισχυρές δυνάμεις στη χώρα έχουν επανειλημμένα πει ψέματα και παραπλάνησαν το αμερικανικό κοινό. Λογοκρίνουν τις κριτικές φωνέςγια να προστατεύσουν τις λεπτές αφηγήσεις μυθοπλασίας τους και επιτίθενται σε άλλους για τη μειωμένη εμπιστοσύνη του κοινού στην κυβέρνηση.

Το άρθρο του Hersh καταρρίπτει την ηγεμονική αφήγηση. Ας ελπίσουμε ότι η αποκάλυψη των ψεμάτων και της πολεμοχαρούς φύσεώς τους θα διαταράξει τα κόλπα τους για λογοκρισία και εξουσία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου