Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2023

ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΕΣ ΠΟΣΟΤΗΤΕΣ ΝΕΡΟΥ ΕΞ ΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ, ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΓΗΣ!!!

ΙΟΡΔΑΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ: «ΤΑ ΦΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΣΥΡΙΑΣ, ΙΡΑΚ ΣΥΝΕΒΑΛΑΝ ΣΤΟΝ ΣΕΙΣΜΟ»! ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΕΠΙΣΗΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΣΕ ΑΙΘΙΟΠΙΑ, ΑΙΓΥΠΤΟ ΚΑΙ ΣΟΥΔΑΝ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΦΡΑΓΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ!!



Ιορδανός Καθηγητής Γεωλογίας: Τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ συνέβαλαν στον σεισμό! 

Οι τεράστιες αποθηκευμένες ποσότητες νερού μπορεί να καθυστερήσουν έστω και για δευτερόλεπτα, την κίνηση περιστροφής της Γης εξαιτίας αυτού του βάρους!! Ερντογάν: στήτω η γη!!

Μια εκπληκτική εξήγηση από Ιορδανό ειδικό: Τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ έπαιξαν ρόλο στον σεισμό

Ένας καθηγητής Γεωλογίας στο Χασεμιτικό Πανεπιστήμιο της Ιορδανίας, ο Ahmed Manalaba, αποκάλυψε ότι τα φράγματα που κατασκεύασε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας και του Ιράκ έχουν γεωλογικό ρόλο στον μεγάλο σεισμό που σημειώθηκε τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας. Απέβησαν ωστόσο μπούμεραγκ.

Εξήγησε ότι τα φράγματα δεν ήταν η άμεση αιτία, αλλά βοήθησαν στην εκδήλωση του σεισμού από γεωλογική άποψη, σημειώνοντας ότι «τα τουρκικά φράγματα έχουν φτάσει στο αποκορύφωμά τους και έχουν γίνει ένα από τα μεγαλύτερα φράγματα στον κόσμο από άποψη αποθήκευσης και ότι αυτά τα φράγματα έχουν στρατηγικό απόθεμα άνω των 651 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων».

Και δήλωσε ότι «αυτή η ποσότητα νερού επηρεάζει τον φλοιό της γης, ακόμη και ολόκληρη τη Γη, και ισοδυναμεί με δέκα φορές το φράγμα της Αναγέννησης», προσθέτοντας: «Αυτές οι ποσότητες νερού σημαίνουν πολλά για ολόκληρη τη Γη, καθώς μπορεί να καθυστερήσει , έστω και για δευτερόλεπτα, η κίνηση της περιστροφής της Γης εξαιτίας αυτού του βάρους, ακόμα κι αν το νερό έχει διανεμηθεί σε άλλα μέρη στη στεριά, οπότε τα πράγματα μπορεί να είναι πιο εύκολα από ό,τι είναι τώρα».

Επεσήμανε ότι «το νερό διαρρέει μέσα από ρωγμές, σπασίματα και σπάει στο έδαφος, έτσι αυτό το νερό κατεβαίνει στις υπόγειες λεκάνες και αυτές οι λεκάνες είναι φυσικά κορεσμένες με νερό», επισημαίνοντας ότι εάν «το νερό αυξηθεί, αυτό οδηγεί σε διαστολή και αύξηση της ποσότητας νερού που αποθηκεύει και επίσης οδηγεί σε διαδικασία διαστολής ή διαστολής Για τα ρήγματα στις υπόγειες λεκάνες, και αυτό οδηγεί στη διαταραχή ή το ράγισμα αυτών των ρηγμάτων, και αυτό ακριβώς συνέβη.

Σχετικά με το αν αυτή ήταν η αιτία του σεισμού, ο Ιορδανός ειδικός και ακαδημαϊκός εξήγησε ότι «αυτό προκαλεί σεισμό, αλλά στην παρούσα κατάσταση στην Ανατολία μπορεί να βοήθησε γιατί το κύριο σημείο είναι το τεκτονικό σημείο και η κίνηση των πλακών, ειδικά την αραβική πλάκα, προς την ευρασιατική πλάκα ή τη μικρή πλάκα της Ανατολίας».

Και σχετικά με το αν τα μεγάλα φράγματα στην Τουρκία αύξησαν την ισχύ του σεισμού και δεν ήταν ο κύριος λόγος επειδή είναι ζώνη σεισμού, ο Malaba είπε, “Ναι… αν υπάρχει κίνηση αυτών των υπόγειων ρηγμάτων και ρωγμών, τότε είναι με την παρουσία νερού που διοχετεύεται ή κατεβαίνει σε αυτές τις λεκάνες που αυξάνουν την περιοχή των επιφανειών των ρηγμάτων και έτσι οδηγούν στην κίνηση της ίδιας τεκτονικής κίνησης που συμβαίνει λόγω των πλακών, αλλά στο επίπεδο των ρηγμάτων μπορεί να επεκταθεί έως 100 χιλιόμετρα”

Aπειλή για σύσσωμη την ανθρωπότητα η μεγαλομανία του Σουλτάνου. Ερντογάν: στήτω η γη!!….

Ο Ιορδανός ειδικός προειδοποίησε και για μεγάλο σεισμό σε Αιθιοπία, Αίγυπτο, Σουδάν λόγω του φράγματος της Αναγέννησης!!


Eπίσης ο  Δρ. Ahmed Al-Maalaba προειδοποίησε για τον μεγάλο κίνδυνο που θέτει το Μεγάλο Φράγμα της Αναγέννησης της Αιθιοπίας.

Εξήγησε σε δηλώσεις του στο RT ότι το Φράγμα της Αναγέννησης αντιπροσωπεύει μεγάλο κίνδυνο για την αύξηση της σεισμικής δραστηριότητας στην περιοχή και τις επιπτώσεις σε γειτονικές χώρες της Αιθιοπίας, όπως το Σουδάν και η Αίγυπτος.

Ο  Δρ. Ahmed Al-Maalaba πρόσθεσε, σε ειδική δήλωση στο RT, τη σημασία της διακοπής του έργου Grand Ethiopian Renaissance Dam, ειδικά επειδή αποτελεί απειλή για την Αιθιοπία και τις γειτονικές χώρες λόγω της σεισμικής δραστηριότητας, όπως το μέγεθος της μεγάλης δεξαμενής του φράγματος οδηγεί σε φιλτράρισμα του νερού και επηρεάζει το έδαφος, τον φλοιό, ακόμη και ολόκληρη τη γη. Είναι η κύρια αιτία του σεισμού.

Ο Ιορδανός εμπειρογνώμονας επεσήμανε ότι το νερό διαρρέει το φράγμα και η επέκταση της δεξαμενής συμβαίνει στο 9% του όγκου του αποθηκευμένου νερού, που είναι πολύ μεγάλη αύξηση, τονίζοντας ότι υπάρχουν δύο χιλιάδες φράγματα που έχουν καταρρεύσει σε 20 χρόνια. , συμπεριλαμβανομένων 200 μεγάλων φραγμάτων στον κόσμο.

Εξήγησε ότι ο λόγος της σταδιακής πλήρωσης της λίμνης του φράγματος από την Αιθιοπία έχει στόχο να μην προκαλέσει ξαφνικές επιπτώσεις στο έδαφος, καθώς σε περίπτωση ταχείας πλήρωσης θα συμβεί ξαφνικός σεισμός που θα οδηγήσει στην κατάρρευση του φράγματος. Τόνισε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλοί ελαφροί σεισμοί στην Αίγυπτο και στο Σουδάν.

Ο Ιορδανός εμπειρογνώμονας τόνισε ότι το Φράγμα της Αναγέννησης αποτελεί απειλή για την οικονομική ανάπτυξη των γειτονικών χωρών, ιδιαίτερα της Αιγύπτου, γιατί σύμφωνα με τις κλιματικές αλλαγές, η Αίγυπτος θα γίνει μια από τις φτωχές σε νερό χώρες και το θέμα μπορεί να οδηγήσει σε λιμό στην Αίγυπτο.

Εξήγησε ότι οι διεθνείς συμφωνίες και τα υδάτινα σύνορα είναι συγκεκριμένες και δεν μπορούν να παραποιηθούν σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Εθνών. Ο Δρ Ahmed Al-Maalabeh είχε αποκαλύψει ότι τα φράγματα που έχτισε η Τουρκία σε βάρος της Συρίας είχαν γεωλογικό ρόλο στον μεγάλο σεισμό που έπληξε τη Συρία και την Τουρκία.

Ο 21ος αιώνας θα είναι ο αιώνας των κοσμογονικών αλλαγών και των κοσμοϊστορικών γεγονότων; Eίμαστε στην ”25η ώρα” όπως είχε προβλέψει ο Βιργίλιος Γκεοργίου;






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου