Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ...

H EΠΙΚΙΝΔΥΝΗ TΑΣΗ ΤΗΣ «ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ»



Γράφει ο Doug Casey
Μετάφραση: Απολλόδωρος


International Man: Η Σοβιετική Ένωση χρησιμοποιούσε τη διάγνωση της ψυχικής ασθένειας ως εργαλείο για να φιμώσει τους πολιτικούς αντιφρονούντες. Ήταν μια πρακτική γνωστή ως "ψυχιατρική καταστολή".

Οι αντιφρονούντες που μιλούσαν κατά της κυβέρνησης συχνά κηρύσσονταν παράφρονες και κλείνονταν βίαια σε ψυχιατρικά νοσοκομεία, όπου η κυβέρνηση τους υπέβαλλε σε απάνθρωπη μεταχείριση και κακομεταχείριση.

Οι διαγνώσεις βασίζονταν συχνά σε πολιτικά και όχι σε ιατρικά κριτήρια και χρησιμοποιούνταν ως μέσο τιμωρίας και ελέγχου.

Ποια είναι η άποψή σας για αυτή την πρακτική;

Doug Casey: Λοιπόν, προτού αναφερθούμε στο τι συνέβη στη Σοβιετική Ένωση και τι φαίνεται να συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ, πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε την εγκυρότητα της ψυχιατρικής ως επιστήμης για να ξεκινήσουμε, και την ψυχική ασθένεια ως πραγματική ασθένεια.

Ο Dr. Thomas Szasz, ο οποίος πέθανε πριν από μερικά χρόνια, υποστήριξε ότι η ψυχική ασθένεια δεν είναι μια ιατρική έννοια και δεν έχει βιολογική βάση. 

Πίστευε ότι αυτό που οι άνθρωποι συνήθως αναφέρουν ως "ψυχική ασθένεια" είναι στην πραγματικότητα μια ετικέτα που χρησιμοποιείται για να περιγράψει αποκλίνουσα συμπεριφορά, συναισθήματα και σκέψεις που δεν συμμορφώνονται με τα κοινωνικά πρότυπα. 

Υποστήριξε ότι οι ψυχικές ασθένειες δεν είναι ασθένειες με την παραδοσιακή έννοια, καθώς δεν μπορούν να μετρηθούν ή να διαγνωστούν αντικειμενικά όπως οι σωματικές παθήσεις, όπως ο καρκίνος ή η αρτηριοσκλήρωση. Έγραψε πολυάριθμα βιβλία που καταρρίπτουν την ψυχιατρική- τα συνιστώ ανεπιφύλακτα.

Η δική μου άποψη είναι ότι οι άνθρωποι ανέκαθεν είχαν ψυχολογικά προβλήματα, ανησυχίες και παρεκκλίσεις. Αυτά τα πράγματα κάποτε τα αντιμετώπιζαν μιλώντας σε φίλους, συμβούλους ή θρησκευτικές προσωπικότητες. Από την εποχή του Sigmund Freud, ωστόσο, η "θεραπεία" των ψυχικών καταστάσεων μετατράπηκε σε επιχείρηση της ψυχιατρικής.

Η ψυχιατρική έχει συστήσει ένα ιερατείο γιατρών που εξετάζουν τι σκέφτονται, τι λένε και τι κάνουν οι άνθρωποι και προσφέρουν γνώμες για το αν αυτό είναι υγιές ή όχι. Φυσικά, δεν υπάρχει τίποτα κακό στο να μελετάμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το μυαλό. 

Το πρόβλημα προκύπτει όταν ένας ιατρός μπορεί να επιβάλει τη γνώμη του σε ένα άλλο άτομο. Αν ένας χειρουργός πιστεύει ότι πρέπει να κάνετε εγχείρηση καρδιάς, δεν μπορεί να σας το επιβάλει. Αλλά αν ένας ψυχίατρος με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος πιστεύει ότι πρέπει να φυλακιστείτε και να υποβληθείτε σε διάφορα φάρμακα και "θεραπείες", μπορεί να μην μπορείτε να κάνετε πολλά γι' αυτό.

Επιστρέφοντας στο τι συνέβη στη Σοβιετική Ένωση, οι κρατικοί αξιωματούχοι βρήκαν ότι η ψυχιατρική ήταν ένας εξαιρετικός τρόπος για να κρατούν τους αντιφρονούντες υπό έλεγχο. 

Είναι άλλο πράγμα να διώκεσαι επειδή η κυβέρνηση πιστεύει ότι είσαι πολιτικά αναξιόπιστος και ότι οι απόψεις σου είναι λανθασμένες, και άλλο να τιμωρείσαι επειδή ένας ιατρός ισχυρίζεται ότι είσαι τρελός επειδή τις έχεις. 

Η ψυχιατρική -την οποία θεωρώ ψευδοεπιστήμη- μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί για να προσδώσει επιστημονική χροιά στις πολιτικές απόψεις.

Αλλά λέγοντας ότι ήταν τρελοί, οι κομμουνιστές ήταν σε θέση να επιτεθούν στην πραγματική ουσία ενός ατόμου. Αυτό είναι ένα ακόμη πράγμα που έκανε τους κομμουνιστές όχι απλώς δυσάρεστους και επικίνδυνους, αλλά κακούς. 

Το κακό είναι μια λέξη που έχει περιπέσει σε δυσφήμιση τα τελευταία χρόνια, ίσως επειδή χρησιμοποιείται τόσο αδιακρίτως από κακομαθημένους θιασώτες της Βίβλου.

 Η δική μου άποψη είναι ότι πολλές, ή οι περισσότερες, υποτιθέμενες ψυχιατρικές διαταραχές είναι συνέπεια της πράξης του κακού- αν ένα άτομο δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αυτά τα πράγματα, μπορεί να ενεργεί παράλογα και να θεωρηθεί νευρωτικό ή ψυχωτικό. 

Αλλά το να θέτεις τον εαυτό σου υπό τον έλεγχο ενός ατόμου που έχει παρακολουθήσει κάποια μαθήματα σχετικά με τις απόψεις άλλων γιατρών σπάνια αποτελεί θεραπεία.

Είναι αστείο το γεγονός ότι οι ψυχίατροι, ως ομάδα, συνήθως αντιμετωπίζονται υποτιμητικά από άλλα μέλη του ιατρικού επαγγέλματος. 

Μπορεί να έχουν πραγματική ιατρική εκπαίδευση, αλλά όταν βγαίνουν στην πράξη το μόνο που ουσιαστικά κάνουν είναι να κάθονται πίσω από έναν καναπέ και να ακούνε τους ανθρώπους να παραμιλούν για τα προβλήματά τους, και στη συνέχεια να πειραματίζονται με ψυχοφάρμακα, ελπίζοντας να συμβεί κάτι μαγικό. Δεν είναι άσχημη δουλειά να κάθεσαι και να ακούς για αρκετές εκατοντάδες δολάρια την ώρα.

Χρησιμοποιώντας τη φροϋδική θεραπεία συζήτησης, οι ψυχίατροι δεν είναι βασικά καλύτεροι από έναν φίλο ή σύμβουλο, και συχνά χειρότεροι. Υποψιάζομαι ότι πολλοί είναι απλώς ηδονοβλεψίες που τους αρέσει να ακούνε για τα προβλήματα των άλλων, ίσως απλώς για να τα συγκρίνουν με τα δικά τους.

 Στην πραγματικότητα, μπορεί να είναι και χειρότερα. Πολλοί άνθρωποι γίνονται ψυχίατροι επειδή οι ίδιοι είναι προβληματισμένοι και τους αρέσει η ιδέα να ακούνε τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων και να αναπηδούν τις αυθαίρετες σκέψεις τους σε αυτούς.

Ακόμη χειρότερα, το κοινό πιστεύει ότι οι ψυχίατροι γνωρίζουν πραγματικά πώς λειτουργεί το μυαλό και μπορούν με μαγικό τρόπο να ξέρουν τι σκέφτονται. Το κοινό πιστεύει ότι οι ψυχίατροι έχουν ειδικές δυνάμεις, όπως οι σύγχρονοι μάγοι. 

Αυτός ο φόβος, όσο γελοίος και αν είναι, τους δίνει πραγματική δύναμη. Αυτό από μόνο του προσελκύει το λάθος είδος ανθρώπων στην ψυχιατρική. Υπάρχει λόγος που ο Hannibal Lecter παρουσιάστηκε ως ψυχίατρος και όχι ως λογιστής, μηχανικός ή πωλητής.

Η διαδικασία συγκαλύπτεται και νομιμοποιείται με την ταξινόμηση των προβλημάτων χρησιμοποιώντας, μεταξύ άλλων, το Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών) (που ονομάζεται DSM-5 στην τελευταία του έκδοση). 

Σε αντίθεση με ένα πραγματικό ιατρικό ή χειρουργικό εγχειρίδιο, το βιβλίο είναι ως επί το πλείστον εικασίες και απόψεις, μια σύγχρονη εκδοχή του μεσαιωνικού Malleus Malificarum, το οποίο ταξινόμησε ό,τι ήταν γνωστό για τη μαγεία.

Αν και η περισσότερη φροϋδική θεραπεία συζήτησης είναι στην πραγματικότητα ανοησίες, το να δίνεται απλώς η ευκαιρία σε ένα προβληματικό άτομο να μιλήσει, έστω και για 55 λεπτά, μπορεί μερικές φορές να είναι χρήσιμο. 

Αλλά η συνήθης θεραπεία που συνταγογραφείται σήμερα είναι κάποιο είδος φαρμάκου που επηρεάζει την εγκεφαλική λειτουργία. Τα περισσότερα από αυτά τα φάρμακα απλώς συγκαλύπτουν το πρόβλημα θολώνοντας το μυαλό.

 Αυτά τα φάρμακα μπορούν στην πραγματικότητα να αλλάξουν τα κύτταρα του εγκεφάλου - τι κάνουν και πώς σκέφτεστε. Υπάρχουν εκατοντάδες ψυχιατρικά φάρμακα σήμερα -το Ritalin, το Zoloft, το Xanax και το Prozac είναι κοινά- αλλά υπάρχουν πολλά ακόμη που είναι σοβαρά επικίνδυνα.

Παρεμπιπτόντως, αποδεικνύεται ότι η FTX είχε έναν ψυχίατρο στη μισθοδοσία της στο στέκι της στις Μπαχάμες. Ο ψυχίατρος, κάποιος Dr. George Lerner, προφανώς είχε περίπου 20 υπαλλήλους της FTX ως ιδιώτες ασθενείς σε ένα χρονικό διάστημα. 

Ο ίδιος ο Sam Bankman-Fried έχει δηλώσει ότι έπαιρνε το αντικαταθλιπτικό Emsam για "τη μισή ενήλικη ζωή του". Είναι κακή ιδέα να επενδύσει κανείς σε μια εταιρεία που έχει προσωπικό ψυχίατρο, όπου πολλοί άνθρωποι παίρνουν ψυχοφάρμακα. 

Αυτό που χρειάζονταν δεν ήταν ένας διακινητής χαπιών, αλλά ένας αξιοπρεπής άνθρωπος που ενδιαφερόταν για την ηθική και έννοιες όπως το σωστό και το λάθος.

Με την πεποίθησή τους ότι υπάρχει "κακή σκέψη" και ότι έχουν το δικαίωμα να την αλλάξουν, οι ψυχίατροι έχουν ασχοληθεί με πράγματα όπως η ηλεκτροσόκ θεραπεία, η οποία καταστρέφει σωματικά τις κλήσεις του εγκεφάλου των ανθρώπων, και οι προμετωπιαίες λοβοτομές που γίνονται παίρνοντας μια παγοκόφτρα, περνώντας από το πλάι του ματιού και καταστρέφοντας σκόπιμα μέρος του εγκεφάλου των ανθρώπων.

Ένα από τα πιο απάνθρωπα πράγματα στη Σοβιετική Ένωση, η οποία ήταν γεμάτη κακά πράγματα, ίσως ήταν ο τρόπος με τον οποίο διαστρέβλωνε την ιατρική, υποστηρίζοντας την ψυχιατρική, για να καταστρέψει το ίδιο το ανθρώπινο πνεύμα. Αυτή η αντίληψη βρίσκει το δρόμο της στις ΗΠΑ και στη Δύση. 

Διεφθαρμένοι ειδικοί ψυχολόγοι χρησιμοποιούν ψευδοεπιστήμες για να αποδείξουν ότι οι άνθρωποι που η κυβέρνηση θεωρεί ότι έχουν τρελές πολιτικές ιδέες είναι πράγματι τρελοί. Ως "τρελοί" ορίζονται όσοι δεν πιστεύουν αυτά που πιστεύουν και λένε πράγματα που είναι πολιτικά μη ορθά.

Θα έλεγα ότι η ψυχιατρική είναι μια ψεύτικη και επικίνδυνη ειδικότητα από την αρχή. Και το να βάζουμε ψυχιάτρους ψευδοεπιστήμονες επικεφαλής του να καθορίζουν τι είναι καλή σκέψη και τι κακή σκέψη είναι πολύ επικίνδυνο.

Η ιατρική δεν θα έπρεπε να εμπλέκεται στην πολιτική, κάτι που είναι σίγουρα το σημαντικότερο συμπέρασμα από το ρόλο του Dr. Fauci στην πρόσφατη υστερία του COVID. Και αυτό ισχύει διπλά για την ψυχιατρική. 

Οι επαγγελματικές ενώσεις -όπως τα εργατικά συνδικάτα- επιδιώκουν πάντα να αυξήσουν την πολιτική ισχύ και τον οικονομικό πλούτο για τους ίδιους και τα μέλη τους.

 Οι δικηγορικοί σύλλογοι το κάνουν για τους δικηγόρους, η NEA για τους εκπαιδευτικούς, η AMA για τους γιατρούς και η Αμερικανική Ψυχιατρική Ένωση για τους ψυχιάτρους. Είναι όλοι τους κίνδυνοι για την κοινωνία. Αλλά η APA περισσότερο από τους περισσότερους.

Για να σας δώσω ένα παράδειγμα, κάποτε συνάντησα έναν επιφανή ψυχίατρο στην Ουάσιγκτον. Υποστήριζε την απαίτηση ψυχιατρικών εξετάσεων για όλους τους υψηλούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, για να κρατήσει τους επικίνδυνους τρελούς μακριά από τα αξιώματα. Αυτό είναι κατανοητό. 

Αλλά τι γίνεται αν τα εν λόγω τεστ στρέφονται κατά ορισμένων πολιτικών, οικονομικών και φιλοσοφικών πεποιθήσεων; Σε αυτό το σημείο, αυτό θα μπορούσε να παίξει μόνο στα χέρια αυτών που έχουν εξουσία.

Θυμηθείτε, τα φρικιά του ελέγχου - οι άνθρωποι που τους αρέσει να ελέγχουν άλλους ανθρώπους - δεν ενδιαφέρονται τόσο για τον έλεγχο του φυσικού σύμπαντος όσο για τη χειραγώγηση και τον έλεγχο άλλων ανθρώπων. Τείνουν να ασχολούνται με την κυβέρνηση. Και όταν ασχολούνται με την ιατρική, συχνά έλκονται από την ψυχιατρική.

Αν μπορείς να συγκαλύψεις την επιθυμία σου να ελέγχεις και να χειραγωγείς τους συνανθρώπους σου ισχυριζόμενος ότι έχεις την ιατρική αναγκαιότητα με το μέρος σου, γίνεσαι πολύ πιο αποτελεσματικός και πολύ πιο επικίνδυνος.

International Man: Κάποιοι άνθρωποι ανέφεραν ότι ορισμένες ιατρικές υπηρεσίες στον Καναδά υποδηλώνουν ότι όσοι αρνούνται το εμβόλιο Covid θα μπορούσαν να έχουν ψυχιατρικά προβλήματα.

Δεν είναι υπερβολικό να σκεφτεί κανείς ότι εκείνοι που προώθησαν τα λουκέτα, τις εντολές εμβολίων και άλλα ριζοσπαστικά μέτρα του καθεστώτος Covid θα έκαναν αυτό το βήμα.

Έχουμε επίσης δει τους υποστηρικτές της υστερίας της κλιματικής αλλαγής να χρησιμοποιούν τη γλώσσα για να περιγράψουν τους σκεπτικιστές ως ψυχικά ασθενείς.

Ποιες είναι οι συνέπειες αυτού;

Doug Casey: Η πολιτικοποίηση της ψυχιατρικής -η προσπάθεια ελέγχου του τι σκέφτονται οι άνθρωποι- είναι πραγματικά, πραγματικά επικίνδυνη. Είναι μια τάση που αναπτύσσεται εδώ και πολύ καιρό και νομίζω ότι χειροτερεύει.

Μια φορά κι έναν καιρό, κάποιος θεωρούνταν τρελός αν ήταν φανερά παράλογος και περπατούσε στους δρόμους φωνάζοντας και ουρλιάζοντας. Κάποιος προφανώς ανίκανος να συντηρήσει τον εαυτό του. Πάντα υπήρχαν, αλλά ως ένα μικροσκοπικό κομμάτι της κοινωνίας. 

Αν διέπρατταν μια πραγματική αδικοπραξία, ήταν θέμα της αστυνομίας και των δικαστηρίων. Αν δεν διέπρατταν κάποιο πραγματικό έγκλημα, τότε ήταν απλώς μια ενόχληση -και η ζωή είναι γεμάτη από ενοχλήσεις. Ιστορικά, οι τρελοί δεν αποτελούσαν πρόβλημα. Εκτός, φυσικά, αν μπήκαν στην κυβέρνηση...

Τα τελευταία 100 χρόνια, ο αριθμός των διαγνωστέων ψυχιατρικών διαταραχών έχει αυξηθεί ραγδαία. Υπάρχουν εκατοντάδες και εκατοντάδες πράγματα που θεωρούνται πλέον ψυχιατρικές διαταραχές. Αρκετά ώστε σχεδόν όλοι μπορούν πλέον να θεωρηθούν ότι χρειάζονται ψυχίατρο. 

Οι προσωπικές ιδιορρυθμίες, οι εκκεντρικότητες και οι μη κυρίαρχες πεποιθήσεις έχουν μετατραπεί σε ψυχιατρικές διαταραχές, που απαριθμούνται στο DSM και απαιτούν έναν "εξειδικευμένο" επαγγελματία για να θεραπευτούν. Προσποιούνται ότι το κάνουν αυτό αναπηδώντας τις δικές τους προσωπικές γνώμες σε εσάς με θεραπεία συζήτησης, ή βάζοντάς σας επικίνδυνα ψυχιατρικά φάρμακα.

Σύντομα περιμένω ότι θα δούμε τη δημόσια υγεία να χρησιμοποιείται ως δικαιολογία για να αποσιωπήσουν πεποιθήσεις που δεν ταιριάζουν σε μια συγκεκριμένη κατηγορία ανθρώπων. Είναι πολύ επικίνδυνο και πολύ περιττό.

Δεν λέω ότι όλοι οι ψυχίατροι είναι κακοί. Αλλά οι περισσότεροι ζουν αναγκαστικά σε έναν θάλαμο αντήχησης που ενισχύει τις κακές τάσεις. Δείτε το έτσι. 

Δεν είναι όλοι οι οικονομολόγοι κακοί, αλλά ζουν σε έναν κεϋνσιανό θάλαμο ηχούς στον σημερινό κόσμο- ως αποτέλεσμα οι περισσότεροι οικονομολόγοι καταλήγουν να κάνουν κακές συστάσεις. Το ίδιο ισχύει και για τους ψυχολόγους, ακόμη και για εκείνους που ασκούν το επάγγελμα επειδή θέλουν πραγματικά να βοηθήσουν τους ανθρώπους.

International Man: Πού πάει αυτή η τάση; Τι μπορεί να κάνει ο μέσος άνθρωπος γι' αυτό;

Doug Casey: Αντιμετωπίζουμε έναν πολυμέτωπο πόλεμο κατά του δυτικού πολιτισμού γενικά.

Δεν είναι μόνο ένας φυσικός πόλεμος. Δεν είναι μόνο ένας ιδεολογικός πόλεμος. Δεν είναι μόνο ένας πολιτικός πόλεμος. Έχει μετατραπεί σε ψυχολογικό πόλεμο.

Ένα από τα μέτωπα της επίθεσης είναι να πεισθεί το ευρύ κοινό -το οποίο δεν σκέφτεται πολλά πράγματα έξω από τα στενά όρια της δικής του ζωής και της παρακολούθησης αθλημάτων και τηλεόρασης- ότι οι άνθρωποι που δεν πιστεύουν μια συγκεκριμένη αφήγηση είναι, στην πραγματικότητα, τρελοί. 

Το επάγγελμα του ψυχιάτρου εμπλέκεται σε μεγάλο βαθμό στη διαδικασία αυτή.
Κατά την άποψή μου, αυτό είναι μια ακόμη απόδειξη ότι πολλοί ψυχίατροι είναι κορόϊδα κακών ανθρώπων. Στην καλύτερη περίπτωση.

Τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό;

Αναφέρετε τις ψευδαισθήσεις όπου τις βλέπετε. Μην αποδέχεστε αυτόματα τις απόψεις των ανθρώπων μόνο και μόνο επειδή τους έχει χορηγηθεί ένα πτυχίο ή μια άδεια. Σκεφτείτε κριτικά και απαιτήστε λογικές απαντήσεις σε αγενείς ερωτήσεις.

Δεδομένου ότι πρόκειται για ψυχολογικό πόλεμο περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, μιλήστε όποτε μπορείτε. Το να μένετε σιωπηλοί σας καθιστά συνένοχους στο έγκλημα, καθώς συμφωνείτε διακριτικά με αυτό.

Σημείωση του συντάκτη: Η πορεία είναι ανησυχητική. Δυστυχώς, υπάρχουν λίγα πράγματα που μπορεί να κάνει πρακτικά ο καθένας για να αλλάξει την πορεία αυτών των τάσεων που κινούνται.

Το καλύτερο που μπορείτε και πρέπει να κάνετε είναι να ενημερώνεστε, ώστε να μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ακόμη και να επωφεληθείτε από την κατάσταση.

Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο ο συγγραφέας των μπεστ σέλερ Doug Casey και οι συνεργάτες του μόλις κυκλοφόρησαν μια επείγουσα νέα έκθεση PDF που εξηγεί τι θα μπορούσε να ακολουθήσει και τι μπορείτε να κάνετε γι' αυτό.


ΠΗΓΗ ΣΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ





2 σχόλια:

  1. NOΜΙΖΩ ΟΤΙ ΨΥΧΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΛΟΓΟΥΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Ο ΔΥΤΙΚΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΕΙΡΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΡΟΤΕΣΤΑΝΤΙΣΜΟΥ ,ΠΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΚΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΟΚΩΝ ΠΟΥ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕ.
    ΕΜΕΙΣ ΑΝ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΜΑΣ Ή ΕΝΑ ΣΟΦΟ ΓΕΡΟΝΤΑΚΙ .
    ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΣΤΗ ΚΑΤΗΧΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΜΕ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΠΕΛΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ,ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΥΠΕΤΑΞΑΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΙ ΔΥΤΙΚΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΔΩ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΚΑΘΕ ΒΑΘΜΙΔΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΩΡΑ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΕΣ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΔΕΞΙΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ ΤΥΠΟΥ ΝΔ .
    ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΥΠΟΥ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΚΕ,ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΝΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΧΑΝ ΣΦΑΞΕΙ.
    ΜΟΝΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΤΑ ΑΔΕΛΦΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ,ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΚΑΘΕ - ΙΣΜΟΥ, Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή