Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2023

ΞΕΝΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΙΑΚΟΠΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ. ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ”ΠΛΙΑΤΣΙΚΟΛΟΓΟΙ”. ΜΑΣΤΙΓΩΜΑ ΣΤΑ ΚΕΛΙΑ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ!!

ΕΝΟΠΛΕΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑ….

2 ΒΙΝΤΕΟ




Ένοπλες συγκρούσεις στην Αντιόχεια. Βασανιστήρια κατά ατόμων που χαρακτηρίζονται ”πλιατσικολόγοι”. Μαστίγωμα στα κελιά από αστυνομικούς!! Σε βίντεο αστυνομικός με μαστίγιο χτυπάει 3 γυμνούς που φέρονται να λεηλάτησαν σπίτια ή και συντρίμμια μετά τους σεισμούς.

Αυτό τώρα τι είναι σαρία; Σε άλλο βίντεο αστυνομικοί έχουν καθηλώσει και δέσει με χειροπέδες άτομα και τα χτυπούν με βαναυσότητα με γκλομπ. 

To καθεστώς είναι σε πανικό λόγω της λαϊκής δυσφορίας κι επιχειρεί να τη στρέψει, εκτονώσει κατά κάποιων κακοποιών. Οι συγκρούσεις είναι μεταξύ των ομάδων που λεηλατούν και των αρχών ή παρεισφρέουν κι άλλα στοιχεία στη σύγκρουση;;


”Bίντεο της τουρκικής αστυνομίας όπως αυτά που δείχνουν βάναυσους ξυλοδαρμούς υποτιθέμενων λεηλατών σε ζώνες σεισμού, που προφανώς ενεργούν ως αυτόκλητοι δικαστές και εκτελεστές.

Σε πολλές περιπτώσεις, οι φερόμενοι ως δράστες αποδείχτηκαν αθώοι που βοηθούν θύματα ή προσπαθούν να επιβιώσουν.

Τα βασανιστήρια δεν μπορούν να δικαιολογηθούν.”


Οι Γερμανοί και οι Αυστριακοί διέκοψαν τις εργασίες διάσωσης στην Τουρκία. Ο Stefan Heinze, εκπρόσωπος των Γερμανών διασωστών, είπε ότι η κατάσταση ασφαλείας στη Hatay άλλαξε πρόσφατα και οι συγκρούσεις μεταξύ διαφορετικών ομάδων έχουν αυξηθεί.


Διεθνείς οργανώσεις δήλωσαν το Σάββατο ότι η επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας στη νότια Τουρκία έχει εμποδίσει τις προσπάθειες διάσωσης μετά τον φονικό σεισμό που έπληξε την Τουρκία τη Δευτέρα.

Διασώστες από τους Γερμανούς και τον αυστριακό στρατό σταμάτησαν τις επιχειρήσεις έρευνας, επικαλούμενοι συγκρούσεις μεταξύ άγνωστων ομάδων και αναφορές για λεηλασίες.

Και το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ανέφερε ότι είχαν λάβει χώρα συγκρούσεις μεταξύ αγνώστων ομάδων στην τουρκική επαρχία Χατάι και ότι οι αυστριακές δυνάμεις είχαν καταφύγει σε στρατόπεδο με άλλους διεθνείς οργανισμούς και περίμεναν οδηγίες.

«Η Μονάδα Αρωγής των Αυστριακών Δυνάμεων σε Καταστροφές θα είναι διαθέσιμη για να παρέχει περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης όταν το εργασιακό περιβάλλον είναι ασφαλές», έγραψε στο Twitter ο εκπρόσωπος του αυστριακού στρατού Μάικλ Μπάου.

Ο Αυστριακός συνταγματάρχης Pierre Kuglois ανέφερε σε δήλωση ότι «υπάρχει σύγκρουση μεταξύ ομάδων στην Τουρκία».

«Δεν υπήρξε επίθεση στους Αυστριακούς, οι οποίοι ήταν έτοιμοι να πραγματοποιήσουν περαιτέρω επιχειρήσεις διάσωσης πριν φύγουν, όπως είχε προγραμματιστεί την Πέμπτη», πρόσθεσε.

Το αυστριακό υπουργείο Άμυνας δήλωσε αργότερα ότι «ο τουρκικός στρατός επενέβη για να παράσχει προστασία, γεγονός που επέτρεψε τη συνέχιση των επιχειρήσεων διάσωσης».



Από την πλευρά της, η Γερμανική Ομάδα Ερευνών (ISAR), καθώς και η Γερμανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τεχνικής Αρωγής (TSW), ανέστειλαν τις εργασίες τους λόγω εντάσεων ασφαλείας.

Οι δύο οργανώσεις δήλωσαν ότι οι ομάδες έρευνας και διάσωσης θα παραμείνουν στον κοινό καταυλισμό βάσης στην πόλη Kiri Khan προς το παρόν.

«Ο λόγος για αυτό (την κατάσταση ασφαλείας) οφείλεται στην έλλειψη τροφίμων και στη δυσκολία παροχής νερού στην περιοχή του σεισμού», αναφέρεται σε κοινή ανακοίνωση των δύο οργανισμών.

Από την πλευρά του, ο Stephen Bayer, διευθυντής επιχειρήσεων στο German Research Group (ISAR), δήλωσε: «Η θλίψη μπορεί να μετατραπεί σε θυμό».

Ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν σχολίασε τις αναφερθείσες ταραχές στο Χατάι, αλλά επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει μέτρα εναντίον όσων εμπλέκονται σε εγκλήματα στην περιοχή.

H Aντιόχεια είναι το κάστρο των Αλεβιτών κυρίως συριακής καταγωγής ή άλλης εθνοτικής προέλευσης αφού πέρασε σε τούρκικη κατοχή το 1939 παραχωρήθηκε από Γάλλους αποικιοκράτες που κατείχαν όλο το Sham δηλ. Συρία, Λίβανο, Hatay που ήταν συριακή πριν την παραχώρηση της στους Τούρκους. 

Οπότε υπάρχουν και εθνοφυλετικές και ιδεολογικές διενέξεις…. Με την κατάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, στο τέλος του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η Αντιόχεια πέρασε στην κατοχή των Γάλλων, για να παραδοθεί το 1939 στην Τουρκία,από Γάλλους κι από την Κοινωνία των Εθνών





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου