Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2023

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΡΟΜΠΟΤ...

ΠΩΣ Η BIG PHARMA, Η BIG TECH, ΚΑΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΗΠΑ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΤΟΝ «ΜΕΤΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ» ΥΠΟ ΤΟ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗΣ «ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ»…
ΒΙΝΤΕΟ


Γράφει ο Δρ. Joseph Mercola


Υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να διαμορφωθεί ο μετανθρωπισμός - που είναι πραγματικά η νέα ευγονική – με το πρόσχημα της υγειονομικής περίθαλψης.

 Οι κοινές επιχειρήσεις που περιλαμβάνουν τη Big Tech, τη Big Pharma και το κράτος πρόνοιας επικεντρώνονται συνήθως σε προϊόντα και υπηρεσίες που ομαλοποιούν και προάγουν τη διανθρωπιστική ατζέντα.

Τα τρόφιμα και η γεωργία μπαίνουν επίσης στο μείγμα. Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα «Το φαγητό είναι φάρμακο», το οποίο είναι ένας ακόμη τρόπος για την κυβέρνηση να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο του πληθυσμού. 

Το 2023 και το 2024, θα έχουμε και την κυκλοφορία των ψηφιακών νομισμάτων της κεντρικής τράπεζας (CBDC). Είναι σημαντικό όσο το δυνατόν περισσότεροι άνθρωποι να αρνηθούν το σύστημα κατά την αρχική εθελοντική φάση. Μόλις γίνει υποχρεωτικό, δεν μπορεί να σταματήσει και όλες οι ελευθερίες θα χαθούν.

Πρόσφατα πήρα συνέντευξη από την ερευνήτρια δημοσιογράφο Whitney Webb για τη δίτομη σειρά βιβλίων της, « Ένα έθνος κάτω από τον εκβιασμό ». Έχει κάνει περιοδεία, προωθώντας τα βιβλία σε δεκάδες συνεντεύξεις.

Εδώ, συζητάμε μερικές από τις εμπειρίες της από την κυκλοφορία των βιβλίων της και εμβαθύνουμε στην ανησυχητική συγχώνευση του κράτους των μυστικών υπηρεσιών, της Silicon Valley και της ιατρικής και πώς ο μετανθρωπισμός – η ευγονική που μετονομάστηκε – αναπτύσσεται υπό το πρόσχημα της υγειονομικής περίθαλψης.

Μιλάμε επίσης για τη λογοκρισία και άλλες τακτικές που χρησιμοποιούνται για τη διαμόρφωση της κοινής αντίληψης, και για το πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υπερδιαφημιστεί για να δώσει στους τεχνοκράτες και τους ευγονιστές την άδεια να κάνουν ό,τι θέλουν χωρίς να έχουν καμία ευθύνη.

Το κράτος επιτήρησης…

Η περιοδεία της με το βιβλίο την έφερε πίσω στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια. Όταν ρωτήθηκε για τις πρώτες της εντυπώσεις μετά την απουσία της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, εκφράζει την έκπληξή της για το πόσο πρόθυμοι έχουν γίνει οι Αμερικανοί να αγκαλιάσουν εργαλεία κατασκοπείας όπως οι κάμερες Ring στις μπροστινές πόρτες τους.

«Αυτό είναι πραγματικά ανησυχητικό», λέει, «επειδή πολλές από αυτές τις εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένης της Google, είναι εργολάβοι για τον στρατό και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Νομίζω ότι θα ήταν αφελές να υποθέσουμε ότι δεν έχουν πρόσβαση σε κερκόπορτα σε αυτές τις συσκευές, γνωρίζοντας πότε είσαι σπίτι και πότε δεν είσαι και όλα αυτά.

«Νομίζω ότι είναι ενδιαφέρον, η προθυμία τόσων ανθρώπων, τόσων πολλών νοικοκυριών, να προσκαλέσουν αυτό το είδος τεχνολογίας στα σπίτια τους. Δεν είδα πολλά μέσα στα σπίτια των ανθρώπων, αλλά πολλοί άνθρωποι, όπως το καταλαβαίνω, έχουν πράγματα όπως η Alexa της Amazon. Έχουν βγει πολλές ιστορίες ότι σας ηχογραφούν χωρίς τη συγκατάθεσή σας, παρόλο που λένε ότι δεν είναι.

«Αλλά οι άνθρωποι εξακολουθούν να χρησιμοποιούν το προϊόν και εύχομαι πραγματικά οι άνθρωποι να σκεφτούν να προσκαλέσουν αυτόν τον τύπο τεχνολογίας στο σπίτι σας. Τόσα πολλά από αυτά που πουλάμε σήμερα διατίθενται στην αγορά ως ευκολία, αλλά πραγματικά πολλά από αυτά είναι στην πραγματικότητα απλώς τα δομικά στοιχεία για την υποδομή ενός πολύ επικίνδυνου και οργουελικού συστήματος ελέγχου».

Πώς προωθείται το διανθρωπιστικό σύστημα

Ως πρώην συνεργάτης του Mint Print Press News, το οποίο παρέχει μεγάλη κάλυψη για την κατάσταση καταπάτησης της επιτήρησης, η Webb γνωρίζει δύο πράγματα για τα συστήματα ελέγχου Οργουελίας. Μεγάλο μέρος της δουλειάς της εκεί επικεντρώθηκε στη διασταύρωση των υπηρεσιών πληροφοριών και της Silicon Valley.

«Ακόμη και αφού έφυγα και άρχισα να κάνω τα δικά μου, διατήρησα πολύ αυτή την εστίαση», λέει. «Υποθέτω ότι ένα θέμα της δουλειάς μου θα ήταν η δομή της εξουσίας και το πώς λειτουργεί πραγματικά. Αν κοιτάζετε τη Silicon Valley σήμερα, είναι πολύ ξεκάθαρο ότι είναι ουσιαστικά συγχωνευμένο με το κράτος εθνικής ασφάλειας…

«Ένα πράγμα που έχουμε δει να συμβαίνει, ειδικά κατά την εποχή του COVID , είναι ότι η Big Pharma μπαίνει τώρα σε αυτό το μείγμα. Υπάρχουν πολλές συγχωνεύσεις μεταξύ της Big Pharma και της Silicon Valley.

«Το βλέπετε αυτό με πολλές κοινοπραξίες στον χώρο υγειονομικής περίθαλψης των εταιρειών της Silicon Valley. Πολλά από αυτά γίνονται μέσω των wearables και αυτών των προσπαθειών ομαλοποίησης της τεχνολογίας όπως το CRISPR ή τα ενέσιμα νανοτεχνολογικά.

«Τους βλέπετε να συγκεντρώνονται και πολλές από αυτές τις κοινοπραξίες ή εταιρείες σε αυτόν τον συγκεκριμένο χώρο που εκτείνεται σε μεγάλα φαρμακεία στη Silicon Valley τείνουν να έχουν πολλή χρηματοδότηση από ομάδες όπως η In-Q-Tel, η οποία είναι η CIA βραχίονα επιχειρηματικού κεφαλαίου.

«Πιστεύω ότι βλέπουμε, στην προσπάθεια να προωθηθεί αυτό το τεχνοκρατικό υπερανθρωπιστικό σύστημα, πολύ μεγαλύτερη επικάλυψη μεταξύ της δομής εξουσίας του κράτους εθνικής ασφάλειας στη Silicon Valley με τη Big Pharma . Και αυτό είναι πολύ, πολύ κακό. Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το θέσω.

“Είναι απαίσιο. Νομίζω ότι περισσότεροι άνθρωποι θα πρέπει να δίνουν πολύ περισσότερη προσοχή σε αυτό συγκεκριμένα… [Υπάρχει] μια προσπάθεια να διαμορφωθεί ο μετανθρωπισμός – που είναι πραγματικά η νέα ευγονική – ως υγειονομική περίθαλψη, και αυτό είναι το αντικείμενο πολλών από αυτά».

Το επερχόμενο πραξικόπημα τροφίμων

Τα τρόφιμα και η γεωργία μπαίνουν επίσης στο μείγμα. Στις αρχές Δεκεμβρίου 2022, έγραψα για το πώς ο Τζον Ροκφέλερ απέκλεισε τα τρόφιμα από την ιατρική πριν από 112 χρόνια και πώς, τώρα, το Ίδρυμα Ροκφέλερ συνεργάζεται με τον Λευκό Οίκο για να επαναφέρει τη διατροφή.

Αν και ακούγεται σαν μια υπέροχη ιδέα, ο πραγματικός σκοπός είναι ο ίδιος τώρα όπως ήταν πριν από έναν αιώνα. Όλα έχουν να κάνουν με τον έλεγχο του πληθυσμού.

Όπως σημειώνει η Webb:

«Εάν αυτοί οι άνθρωποι αναλάβουν την προμήθεια τροφίμων, θα το πλαισιώσουν ως επιστροφή στο «το φαγητό είναι φάρμακο», αλλά δεν είναι. Λοιπόν, δεν είναι ακριβώς το φαγητό τόσο φάρμακο όσο θα το φαντάζονταν οι άνθρωποι όταν κάποιος σαν εσάς μιλάει για αυτήν την έννοια…

«Αυτή η ιδέα, για παράδειγμα, να βάζεις εμβόλια στο φαγητό σου, όπως στις ντομάτες. Η κατανάλωση μιας από αυτές τις ΓΤΟ ντομάτες ισοδυναμεί με τη λήψη ενός εμβολίου και άλλα τέτοια…

«Παίρνει αυτό το πανάρχαιο ρητό και το στρίβει για να ταιριάζει στους σκοπούς τους. Η τροφή ως φάρμακο τους βολεύει μόνο όταν δεν είναι κάτι που πραγματικά σας θεραπεύει, αλλά [μάλλον] κάτι που σας κρατά σε αυτό το νέο σύστημα που δημιουργούν».

Προβλέψεις για το 2023

Καθώς το καταγράφουμε αυτό στα τέλη Νοεμβρίου του 2022, φαίνεται ότι βρισκόμαστε σε μια μικρή ηρεμία, όσον αφορά τις τυραννικές υπερβολές. Είναι λίγο σαν να είσαι στο μάτι ενός τυφώνα. Ξέρεις ότι η καταιγίδα θα είναι πάνω σου, και πάλι, είναι μόνο θέμα χρόνου.

Το ερώτημα είναι τι ακολουθεί;

«Πιστεύω ότι υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να παρακολουθήσετε πολύ προσεκτικά τον επόμενο χρόνο», λέει η Webb.

«Το ένα είναι πώς αυτή η Συνθήκη για την Πανδημία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας [ΠΟΥ], η οποία προσπαθεί να [αντικαταστήσει] το Σύνταγμα, όχι μόνο των ΗΠΑ αλλά σχεδόν κάθε χώρας που το υπογράφει.

«Αυτό είναι σίγουρα κάτι στο οποίο πρέπει να προσέξουμε πολύ γιατί αν περάσει, νομίζω ότι είναι πιθανό να δούμε μια προσπάθεια να επαναλάβουμε πολλά από αυτά που είδαμε κατά τη διάρκεια του COVID-19 από αυτές τις συγκεκριμένες ομάδες. Και αν δεν υπογραφεί, νομίζω ότι θα περιμένουν…

«Περιμένουν να αποκτήσουν αυτόν τον τύπο νέας εξουσίας, ώστε να μην χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τόση διαφωνία, είτε προέρχονται από έθνη-κράτη είτε από συγκεκριμένους εγχώριους πληθυσμούς που έχουν χορτάσει και είναι απίθανο να πιστέψουν όλα αυτά μια στιγμή χρόνος.

«Πιστεύω ότι βασίζονται πραγματικά στην ύπαρξη αυτής της υπερεθνικής αρχής του ΠΟΥ προκειμένου να προχωρήσουν στην ατζέντα της βιοασφάλειας, όσον αφορά την επανάληψη αυτού που είδαμε τα τελευταία χρόνια.

«Το άλλο πράγμα που πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό είναι η ατζέντα της κεντρικής τράπεζας για το ψηφιακό νόμισμα. Σχεδόν κάθε χώρα στον κόσμο σε αυτό το σημείο – υπάρχουν εξαιρέσεις, αλλά νομίζω ότι είναι η πλειοψηφία – έχουν κάποιο είδος πιλοτικού προγράμματος CBDC σε εξέλιξη αυτή τη στιγμή.

«Στις ΗΠΑ, έχουν ακόμη ανακοινώσει ότι κάνουν πιλοτικά [CBDCs] με εμπορικές τράπεζες όπως η JP Morgan και ορισμένοι από τους μεγάλους οικονομικούς γίγαντες της Wall Street.

«Θα έλεγα ότι είτε το 2023 είτε το 2024 είναι πιθανό να είναι η χρονιά του CBDC. Σε χώρες όπου έχουν ήδη λανσάρει ένα CBDC ή έχουν ένα πολύ προηγμένο πιλοτικό πρόγραμμα, πλαισιώνεται πρώτα ως εθελοντικό και μετά φυσικά, μόλις αρχίσουν να το χρησιμοποιούν αρκετοί άνθρωποι, γίνεται η μόνη μορφή νόμιμης χρήσεως σε χρήση. Τουλάχιστον αυτό είναι το τελικό παιχνίδι για τα CBDC σε οποιαδήποτε συγκεκριμένη χώρα.”

Τα προγραμματιζόμενα CBDC σημαίνουν ότι κάποιος άλλος θα ελέγχει τα χρήματά σας

Όπως εξηγεί η Webb, τα CBDC είναι προγραμματιζόμενα χρήματα. Η Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει πότε, πού και σε τι επιτρέπεται να ξοδεύετε τα χρήματά σας. Δεν μπορείτε επίσης να αποθηκεύσετε όποτε και όσο θέλετε, επειδή ορισμένα από τα CBDC έχουν ημερομηνίες λήξης.

Χρησιμοποιήστε το ή χάσετε το. Δεν μπορείτε να αποφασίσετε πότε ξοδεύετε τα χρήματά σας, το κάνει το κράτος.

Τα CBDC μπορούν επίσης να προγραμματιστούν ώστε να λειτουργούν μόνο για ορισμένους τύπους ειδών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων τύπων τροφίμων. Εάν τα αρχεία υγείας σας δείχνουν ότι έχετε πρόβλημα υγείας, τα CBDC σας μπορούν να προγραμματιστούν έτσι ώστε να μην μπορείτε να αγοράσετε τρόφιμα που θεωρούνται ανθυγιεινά για εσάς.

Οι αγορές μπορούν επίσης να αποκλειστούν με βάση τη βαθμολογία του αποτυπώματος άνθρακα που έχετε και μπορούν να αποκλειστούν με βάση τις παραμέτρους γεωγραφικής περίφραξης.

«Εάν κηρύξουν κλείδωμα, για παράδειγμα, και δεν επιτρέπεται να πάτε πέντε μίλια πέρα​​από το σπίτι σας, τα χρήματά σας δεν θα λειτουργήσουν πέντε μίλια πέρα ​​από το σπίτι σας. Αυτός είναι βασικά ο λόγος που τα CBDC είναι ελκυστικά για τις δυνάμεις. Αλλά θα το πλαισιώσουν ως εθελοντικό πρώτα, πριν περάσει σε ακούσιο.

«Θα το δούμε να εμφανίζεται σε πολλές περισσότερες χώρες τα επόμενα δύο χρόνια. Και προφανώς, αυτή είναι η φάση για την μαζική απόρριψη των CBDC με όποιον τρόπο μπορείτε… Θα επιστρέψω στον COVID για ένα δευτερόλεπτο για να εξηγήσω πού προσπαθώ να πάω εδώ.

«Καταλαβαίνω και έχω ενσυναίσθηση για τους ανθρώπους που δεν ήθελαν να χάσουν τη δουλειά τους και ανησυχούσαν μήπως έρθουν σε θέση φτώχειας, έτσι έκαναν το εμβόλιο λόγω των εντολών. Αλλά όσο περισσότερα βήματα κάνετε σε αυτό το μονοπάτι του «Είναι βολικό», τόσο πιο δύσκολο θα είναι να ακολουθήσετε την εναλλακτική διαδρομή αργότερα.

«Για τους ανθρώπους που ήταν σε αυτή την κατάσταση με τον COVID-19, αυτό θα έπρεπε να ήταν μια τεράστια κλήση αφύπνισης για να αρχίσουν να κάνουν κάτι διαφορετικό και να σκεφτούν πώς να ξεφύγουν από αυτό το μονοπάτι…

«… αν ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι και μετά ακολουθήσετε το μονοπάτι CBDC απλώς και μόνο επειδή είναι πιο βολικό προς το παρόν, θα έρθει ένα σημείο όπου, εάν κάνετε αρκετούς συμβιβασμούς, θα είναι σχεδόν αδύνατο, αν όχι εντελώς αδύνατο, να ανακατευθύνει και να πάει προς ένα διαφορετικό αποτέλεσμα.»

«Αυτά είναι πράγματα που είναι πολύ σημαντικό για τους ανθρώπους να προσέχουν αυτή τη στιγμή, όσον αφορά τις εξελίξεις, και να σχεδιάζουν πώς να κρατήσετε την οικογένειά σας ανεξάρτητη από αυτούς τους τύπους συστημάτων και ανθεκτική απέναντι σε όλα τα σοκ στο σύστημα που ήδη έχουμε δείτε να έρχεται.»

Πρώτα θα στριμωχτούν οι φτωχοί…

Όπως σημειώνει ο Γουέμπ, αυτοί που θα νιώσουν πρώτα τη συμπίεση της τυραννίας είναι η φτωχή και η κατώτερη μεσαία τάξη. Βλέπουμε ήδη πώς σχεδιάζουν να ενθαρρύνουν τη μαζική υιοθέτηση των CBDC μέσω διαφόρων προγραμμάτων βοήθειας, όπως κουπόνια τροφίμων.

Καθώς οι τιμές των τροφίμων και της ενέργειας συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη, όλο και περισσότεροι άνθρωποι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για κρατική βοήθεια και θα εξαναγκάζονται σε αυτά τα συστήματα. Η Webb υποψιάζεται επίσης ότι τυχόν μελλοντικοί έλεγχοι κινήτρων, εάν υπάρξουν πρόσθετα μακροπρόθεσμα lockdown, μπορεί να πληρωθούν μόνο σε CBDC.

«Είναι ένα πολύ ύπουλο σχέδιο», λέει η Webb. «Προσπαθούν να μειώσουν το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων και, στη συνέχεια, για να διατηρήσουν το βιοτικό τους επίπεδο, τους αναγκάζουν να υιοθετήσουν ένα σύστημα ελέγχου μεταμφιεσμένο σε νομισματικό σύστημα…

«Θα το χαρακτηρίσουν ως εθελοντικό πριν γίνει ακούσιο. Αυτό το στάδιο όπου είναι εθελοντικό είναι όταν είναι κρίσιμο για τους ανθρώπους να δράσουν [και να το απορρίψουν]…

«Δεν νομίζω ότι μπορούμε να τους εμποδίσουμε να το εφαρμόσουν, αλλά μπορείτε να αποτρέψετε τον εαυτό σας, την οικογένειά σας και την κοινότητά σας από το να υιοθετήσουν αυτό το σύστημα και να χρησιμοποιήσετε ένα παράλληλο οικονομικό σύστημα [αντ’ αυτού]».

Ενώ κάποιοι εικάζουν ότι τα αποκεντρωμένα ψηφιακά νομίσματα όπως το Bitcoin μπορεί να λειτουργήσουν ως παράλληλο οικονομικό σύστημα, το πρόβλημα με αυτή την ιδέα είναι ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε εύκολα να το καταστήσει παράνομο. Έχουν ήδη υποσχεθεί να εφαρμόσουν νέους κανονισμούς αυτού του χώρου.

Οι πιο ασφαλείς εναλλακτικές είναι εκείνες που η κυβέρνηση δεν μπορεί να ρυθμίσει ή να κάνει παράνομες (τουλάχιστον όχι εύκολα). Αυτό περιλαμβάνει συναλλαγές και ανταλλαγές αγαθών και υπηρεσιών, χωρίς κανένα είδος νομίσματος, με εξαίρεση ίσως τον φυσικό χρυσό και το ασήμι.

“Λοιπόν, πρέπει να σκεφτόμαστε τέτοια πράγματα όταν αντιμετωπίζουμε την ατζέντα του CBDC”, λέει η Webb. «Αυτό το εθελοντικό στάδιο είναι η στιγμή για να κάνετε αυτά τα σχέδια, ώστε να μην παρασύρεστε όταν περνάει από το εκούσιο στο ακούσιο, κάτι που σίγουρα πρόκειται να το κάνουν ή θα προσπαθήσουν να το κάνουν.

«Αλλά θα είναι επιτυχής μόνο εάν υπάρξει μαζική υιοθεσία. Όσο περισσότεροι άνθρωποι εξαιρεθούν και κάνουν κάποιου είδους παράλληλο σύστημα για την οικονομική τους δραστηριότητα σε επίπεδο γειτονιάς ή κοινότητας, τόσο λιγότερο επιτυχημένη θα είναι αυτή η ατζέντα».

Ο κόσμος ξυπνά από τη χειραγώγηση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης

Ενώ φαίνεται ότι κατευθυνόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον που δεν μπορεί να αποφευχθεί και χωρίς ξεκάθαρα μέσα διαφυγής, ο Webb πιστεύει ότι υπάρχει ακόμα λόγος να είναι αισιόδοξος.

Είναι σημαντικό, ότι περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ έρχονται τώρα σοφοί στην ατζέντα των παγκοσμιοποιητών και διψούν για εξηγήσεις σχετικά με το τι πραγματικά συμβαίνει.

Οι άνθρωποι που θέλουν την αλήθεια είναι πιο πιθανό να την αναζητήσουν και είναι έτοιμοι να την αποδεχτούν. Είναι λιγότερο πιθανό να κολλήσουν το κεφάλι τους στην άμμο και να διαγράψουν τα πάντα ως αβάσιμη θεωρία συνωμοσίας.

«Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι σε σπλαχνικό επίπεδο γνωρίζουν ότι κάτι δεν πάει καλά. Και νομίζω ότι γι’ αυτό γίνονται τόσες πολλές προσπάθειες λογοκρισίας αυτού του τύπου πληροφοριών. Πιστεύω επίσης ότι υπάρχει μια μεγάλη επένδυση από το κράτος σε προσπάθειες να μας κάνει να πιστεύουμε ότι είμαστε μειοψηφία ενώ δεν είμαστε.

«Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, αυτό για το οποίο χρησιμοποιούνται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τις δυνάμεις είναι να μας κάνουν να πιστεύουμε ότι ορισμένες ιδέες είναι πιο δημοφιλείς από ό,τι στην πραγματικότητα. 

[Παραλάβετε] την κατάσταση με το bot στο Twitter … πολλά από αυτά τα ρομπότ χρησιμεύουν για την προώθηση ιδεών που πολλοί άνθρωποι δεν έχουν απαραίτητα, ή κάνουν ορισμένες φιγούρες ή ιδέες να φαίνονται πιο δημοφιλείς από ό,τι είναι…

«Όταν το συνδυάζετε με τη λογοκρισία, αφαιρώντας ιδέες που διαφορετικά θα ήταν δημοφιλείς με πραγματικούς αυθεντικούς λογαριασμούς… χειραγωγείτε την αντίληψη των ανθρώπων για το πώς νιώθει η υπόλοιπη χώρα… 

Πολλά από αυτά που συμβαίνουν αυτή τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι εντελώς αλλάξουμε τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβανόμαστε μια συγκεκριμένη κατάσταση ή ατζέντα, με την ελπίδα ότι η αλλαγή στην αντίληψη θα προκαλέσει αλλαγή στη συμπεριφορά.

«Αν λογοκρίνετε μια ιδέα, προσπαθείτε να τη βγάλετε από το μυαλό του κοινού και να μην είναι πλέον μέρος του λόγου. Αυτό προφανώς προκαλεί μια αλλαγή στην αντίληψη, επειδή έχετε μόνο μια ιδέα, ή ένα πολύ μικρό φάσμα απόψεων για μια συγκεκριμένη ιδέα, εκεί έξω.

«Αυτό είναι το μόνο που θα ασχοληθούν οι άνθρωποι, αν λογοκρίνετε όλες τις άλλες απόψεις. Η ιδέα είναι να εξαλειφθεί τελείως η διαφωνία, έτσι ώστε όλοι να έχουν μια μάλλον ομοιογενή αντίληψη των γεγονότων, των ανθρώπων, των ιδεών και των ατζέντηδων, και στη συνέχεια, από εκεί, η συμπεριφορά θα διαμορφωθεί προς όφελος αυτών των συγκεκριμένων δυνάμεων».

Ο Έλον Μασκ τραβάει το χαλί κάτω από τα πόδια μας;

Όσον αφορά το Twitter, με τον Έλον Μασκ τώρα στο τιμόνι, πολλοί ελπίζουν ότι θα γίνει προπύργιο της ελευθερίας του λόγου. Η Webb, ωστόσο, είναι δύσπιστη.

Υποψιάζεται ότι ο Μασκ προωθεί την ελευθερία του λόγου και επαναφέρει τους απαγορευμένους λογαριασμούς επειδή θέλει να μετατρέψει το Twitter σε αμερικανική έκδοση του WeChat, μιας «εφαρμογής για όλα» που είναι συνδεδεμένη με την ψηφιακή ταυτότητα , τα CBDC και το σύστημα κοινωνικής πίστωσης.

Όσο περισσότερους χρήστες έχει, τόσο περισσότεροι άνθρωποι θα παρασυρθούν στο ψηφιακό σύστημα φυλακών.

«Βρισκόμαστε σε αυτήν την αλλαγή παραδείγματος, όπου μεταβαίνουμε από μια οικονομία βασισμένη στο πετρέλαιο σε μια οικονομία που βασίζεται σε δεδομένα. Τα δεδομένα είναι το νέο πετρέλαιο και όποιος κατέχει την «εφαρμογή για όλα» σε αυτό το νέο σύστημα θα είναι ο βασιλιάς του κάστρου της νέας οικονομίας. Θα είναι οι Ροκφέλερ της εποχής των δεδομένων», λέει.

«Δεν υπάρχει τίποτα καλό σε αυτό. Νομίζω ότι αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι μια προσπάθεια να ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους να υποστηρίξουν το Twitter και μπορεί να υπάρχουν κάποια οφέλη από αυτό.

«Αλλά τελικά, αυτό που ενδιαφέρει ο Elon Musk είναι τα δεδομένα και η προσέλκυση περισσότερων ανθρώπων στο Twitter από πριν, με στόχο να μετατραπεί σε WeChat, το οποίο είναι μια σειρά από αυτήν την εφαρμογή «τα πάντα».

«Και αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία πίσω από το WeChat, η Tencent, είναι ένας από τους πιο ενεργούς συμβούλους της Tesla και βασικός μέτοχος της Tesla. Υπάρχει μια σχέση εκεί».

Τεχνητή νοημοσύνη και άνοδος της «έξυπνης δικτατορίας»

Η Webb και εγώ συζητάμε επίσης τον αυξανόμενο ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και τον ρόλο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στην τροφοδοσία της τεχνητής νοημοσύνης με δεδομένα για προγράμματα που σχετίζονται με τον εντοπισμό κρουσμάτων πανδημίας και πριν από το έγκλημα.

Όμως, ενώ η τεχνητή νοημοσύνη και ο διάδοχός της, η τεχνητή γενική νοημοσύνη (AGI), έχουν εντυπωσιακές δυνατότητες, ο Webb πιστεύει ότι υπάρχει πολλή ψεύτικη διαφημιστική εκστρατεία και ότι αυτή η διαφημιστική εκστρατεία θα χρησιμοποιηθεί για να προστατεύσει τους ανθρώπους με δύναμη από την ευθύνη.

«Πολλά έχουν ειπωθεί για τον ρόλο της τεχνητής νοημοσύνης στη ζωή μας όταν φτάσει σε ένα συγκεκριμένο σημείο που αναφέρεται ως η μοναδικότητα, όπου η νοημοσύνη AI φέρεται να ξεπερνά την ανθρώπινη νοημοσύνη τόσο εκτενώς και τόσο γρήγορα που βασικά θα κυριαρχήσει. Αν με ρωτάτε, με βάση όλα όσα έχω δει, δεν νομίζω ότι η μοναδικότητα είναι πραγματικά δυνατή. Ή αν είναι δυνατόν, νομίζω ότι είναι πολύ μακριά.

«Αλλά αν είστε οι άνθρωποι πίσω από … αυτή την ατζέντα — άνθρωποι όπως ο Eric Schmidt και ο Henry Kissinger που μόλις δημοσίευσαν το βιβλίο τους «New Age of AI», το οποίο έχει πολλά για την τεχνητή νοημοσύνη και τον ρόλο της στην κυβέρνηση, βασικά έχοντας την AI να γίνει κυβέρνηση — το μόνο που χρειάζεται πραγματικά να κάνετε είναι να πείσετε τους ανθρώπους … ότι η μοναδικότητα είναι εδώ και … ότι είναι τόσο ανώτερη από την ανθρώπινη νοημοσύνη που πρέπει να αναθέσουμε σε αυτήν όλη τη λήψη αποφάσεων.

«Τότε, υπάρχει ένας τύπος Μάγος του Οζ… πίσω από την κουρτίνα που παίρνει τις αποφάσεις. Αν κοιτάξετε τι λένε ο Schmidt και ο Kissinger και αυτοί οι τύποι για την τεχνητή νοημοσύνη και την κυβέρνηση, λένε ότι θα είναι τόσο πολύ πάνω από τη νοημοσύνη μας που δεν υπάρχει τρόπος για το AI να εξηγήσει τη λήψη των αποφάσεών του. Θα είναι απλώς “Ο υπολογιστής το λέει αυτό”.

«Και αν είστε βασικά οργανωμένο έγκλημα, διευθύνετε την κυβέρνηση, η οποία θα υποστήριζα ότι είναι η κατάσταση σήμερα, και δεν θέλετε να χρειαστεί να εξηγήσετε τους λόγους της πολιτικής σας, επειδή είναι ένας φρικτός λόγος με τον οποίο κανείς δεν θα συμφωνούσε, τι υπέροχη κουρτίνα, τι υπέροχη πρόσοψη να έχεις για την έξυπνη δικτατορία σου.

«Απλώς πρέπει να πουν ότι ήταν απόφαση της AI. Έχουν εύλογη άρνηση για τα πάντα, έτσι δεν είναι; Και πολλά από αυτά που λένε σε αυτό το πλαίσιο είναι πολύ ανησυχητικά. Πράγματα όπως, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποφασίσει να θυσιάσει εκατοντάδες χιλιάδες, αν όχι εκατομμύρια από τον δικό τους πληθυσμό για να κερδίσει.

«Αν ο στόχος που δίνεται είναι η νίκη, τότε η τεχνητή νοημοσύνη είναι πρόθυμη να κάνει κάθε είδους θυσίες που δεν θα έκαναν οι άνθρωποι. Αλλά αν κοιτάξετε ανθρώπους όπως ο Κίσινγκερ και ο Έρικ Σμιντ, θα ήταν πολύ χαρούμενοι να σκοτώσουν ένα σωρό ανθρώπους και μετά να το κατηγορήσουν στην τεχνητή νοημοσύνη για την απόφαση.

«Δεν τους νοιάζει να σκοτώσουν εκατομμύρια ανθρώπους. Τους ενδιαφέρει να επεκτείνουν τα χρήματά τους και την εξουσία τους άπειρα. Πώς έχετε μια εύλογη άρνηση σχετικά με αυτό και να ξεφύγετε από τις μαζικές δολοφονίες, τα προγράμματα ευγονικής και τον έλεγχο του πληθυσμού;

«Λέτε «Υπάρχει αυτό το νέο πράγμα σούπερ νοημοσύνης που θα αναλάβει την κυβέρνηση επειδή είναι τόσο ανώτερο. Θα δημιουργήσει πολιτικές και εμείς απλώς θα τις ακολουθήσουμε ».

«Είναι ο νέος θεός βασικά. Είναι ανώτερο από εμάς και δεν μπορεί να εξηγήσει πώς έφτασε σε αυτό το συμπέρασμα γιατί σκέφτεται πολύ διαφορετικά από εμάς. Επομένως, πρέπει απλώς να ακολουθούμε αυτό που λέει, αλλά δεν είμαστε υπεύθυνοι για αυτό που λέει ταυτόχρονα…

«Άνθρωποι όπως ο Ray Kurzweil είπαν ότι η μοναδικότητα επρόκειτο να συμβεί εδώ και πολύ καιρό και δεν συνέβη.

«Και αν κοιτάξετε προγράμματα όπως το Wellcome Leap… όπου προσπαθούν να χαρτογραφήσουν τους εγκεφάλους των μωρών και τους εγκεφάλους των παιδιών αναγκάζοντας τα παιδιά να χρησιμοποιούν πολύ επεμβατική, βιομετρική τεχνολογία… επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα δημιουργήσει τη μοναδικότητα – αυτό, για μένα, λέει ότι πιάνουν τα καλαμάκια.

«Δεν έχουν τρόπο να παράγουν κάτι αντίστοιχο με τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Μπορούν να μιμηθούν πράγματα με μεγάλη επιτυχία με την τεχνητή νοημοσύνη και το έχουν κάνει, αλλά από την άποψη της δημιουργίας συνείδησης;

«Αυτοί είναι οι πιο ασυνείδητοι άνθρωποι σε ολόκληρο τον πλανήτη που προσπαθούν να αναδημιουργήσουν τη συνείδηση ​​στην εικόνα τους. Καλή τύχη… Νομίζω ότι θα προσπαθήσουν να το παραποιήσουν.

«Και, εδώ είναι το άλλο πράγμα. Όλο αυτό το αναπόφευκτο της αφήγησης της τεχνητής νοημοσύνης είναι μια σημαντική αφήγηση μάρκετινγκ που είναι απαραίτητη για να υιοθετηθούν ευρέως οι διανθρωπιστικές τεχνολογίες…

«Το εξαιρετικά ευφυές υλικό της ιδιαιτερότητας είναι πιθανότατα μια ΨΥΧΟΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ που θα σας οδηγήσει στο υπερανθρωπιστικό κουτί από το οποίο δεν πρόκειται να βγείτε. Μόλις πάρετε ένα τσιπ εγκεφάλου, δεν υπάρχει επιστροφή».

Τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε

Σαφώς, όλοι αντιμετωπίζουμε τεράστιες προκλήσεις τα επόμενα χρόνια, ανεξάρτητα από το πού ζούμε, καθώς πρόκειται για παγκόσμια εξαγορά.

Λοιπόν, τι μπορείτε να κάνετε για να προετοιμαστείτε; Ακολουθούν μερικές από τις συστάσεις της Webb:Δημιουργία κοινοτήτων και τοπικών παράλληλων οικονομιών.

Δημιουργήστε τη βάση γνώσεών σας για το πώς να καλλιεργείτε και να μεγαλώνετε τρόφιμα , ακόμα κι αν δεν είστε σε θέση να καλλιεργήσετε τρόφιμα αυτήν τη στιγμή.Υπάρχουν πολλά δωρεάν βίντεο στο διαδίκτυο που μπορείτε να διαβάσετε. 

Ιδανικά, κατεβάστε τα για να μπορείτε να τα παρακολουθείτε εκτός σύνδεσης, ακόμα κι αν το διαδίκτυο σβήσει. Πολύτιμη επένδυση είναι επίσης τα βιβλία σχετικά με τη στέγαση στο σπίτι και τις βασικές δεξιότητες επιβίωσης. ”

Ως γενικός κανόνας στο μέλλον, θα θέλετε αντίγραφα σε σκληρό δίσκο ή αντίγραφα σε εξωτερικούς σκληρούς δίσκους οποιασδήποτε πληροφορίας θέλετε να έχετε πρόσβαση στο μέλλον, καθώς το Διαδίκτυο εξαφανίζεται ολοένα και περισσότερο από σημαντικές πληροφορίες.

 Εάν χρησιμοποιείτε εξωτερικό σκληρό δίσκο, φροντίστε να τον αποθηκεύσετε σε μια τσάντα Faraday για να προστατεύσετε τις πληροφορίες από ηλεκτρομαγνητικά όπλα.

Αποθηκεύστε εφεδρικά εφόδια, όπως γεννήτριες τροφίμων και ενέργειας .

Έχετε ένα σχέδιο για το πώς να εξασφαλίσετε το πόσιμο νερό . Δεδομένου ότι η οικονομία καταρρέει και ο πληθωρισμός εκτοξεύεται, τα χρήματά σας δεν σας κάνουν πολύ καλό στην τράπεζα. 

Χάνετε την αγοραστική δύναμη κάθε μήνα που περνά και μια τραπεζική διάσωση θα μπορούσε να σας εξαφανίσει εντελώς. Έτσι, εάν χρειάζεστε είδη επιβίωσης, η αγορά τους τώρα μπορεί να είναι μία από τις καλύτερες επενδυτικές στρατηγικές εκεί έξω.

Κάντε ό,τι μπορείτε για να αποφύγετε την είσοδο στο σύστημα CBDC όταν κυκλοφορήσει.
Επιστρέψτε στη χρήση περισσότερων μετρητών εάν δεν το κάνετε ήδη.

Επίσης, εξετάστε το ενδεχόμενο να περιορίσετε τη χρήση σας στο διαδίκτυο, ιδίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης . «Αν τα πράγματα γίνουν πολύ άσχημα και ο πόλεμος κατά της εγχώριας τρομοκρατίας ξεκινήσει και συνεχιστεί όλο αυτό το προφίλ, θα έμενα όσο πιο μακριά από τον διαδικτυακό κόσμο»…





1 σχόλιο: