Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΚΑΓΑΘΟ...ΝΑΤΟ!!!

ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΑΠΕΡΡΙΨΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΚΙΝΑΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΕΙΡΗΝΗ – ΜΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΑΝ ΦΡΙΚΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ




Μόλις η Κίνα παρουσίασε το ειρηνευτικό σχέδιο, ήταν δεδομένο πως οι δυτικοί ηγέτες θα το απέρριπταν, γιατί σκοπός τους δεν είναι η ειρήνη.

Σε αυτή την εκτίμηση προβαίνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος Michael Snyder, προβλέποντας πως ο παγκόσμιος πόλεμος είναι αναπόφευκτος.

 Όπως σημειώνει σε άρθρο του στον ιστότοπο The Most Important News, το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας δεν είναι τέλειο, όπως δεν είναι και κανένα.

«Αλλά για το καλό της ανθρωπότητας οι ηγέτες μας θα πρέπει να είναι πρόθυμοι τουλάχιστον να καθίσουν και να μιλήσουν με τη Ρωσία. Γιατί αν παραμείνουμε στο μονοπάτι που ακολουθούμε αυτή τη στιγμή, τελικά κάποιος θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα. 

Και όταν τα πράγματα γίνουν πυρηνικά, θα μπορούσαμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με ένα εφιαλτικό σενάριο στο οποίο πεθαίνουν εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι», επισημαίνει χαρακτηριστικά. 

Κάποια στιγμή, οι ειρηνευτικές συνομιλίες μπορεί να γίνουν αδύνατες. Επομένως, αν έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε τώρα, θα πρέπει να την αρπάξουμε. Αντίθετα, οι ηγέτες μας κατέστησαν ξεκάθαρα ότι δεν ενδιαφέρονται καν να εξετάσουν το ειρηνευτικό σχέδιο της Κίνας», σημειώνει ο Αμερικανός δημοσιογράφος.
Απερρίφθη από την πρώτη γραμμή το σχέδιο

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Jake Sullivan απέρριψε την πρόταση από την πρώτη γραμμή του κειμένου και αντ’ αυτού είπε πως «αυτός ο πόλεμος θα μπορούσε να τελειώσει αύριο, εάν η Ρωσία σταματούσε να επιτίθεται στην Ουκρανία και απέσυρε τις δυνάμεις της».

Ερωτηθείς για την ίδια πρόταση, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg είπε: «Η Κίνα δεν έχει μεγάλη αξιοπιστία» υπό το φως της αποτυχίας της να καταδικάσει τον πόλεμο του Putin. Και ο Volodymyr Zelensky απορρίπτει εντελώς την ιδέα να διαπραγματευτεί ποτέ με τον Putin.

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα απορρίψει την ιδέα της διαπραγμάτευσης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας που θα επέφερε απώλεια εδαφών για το Κίεβο. Μιλώντας την Παρασκευή (24/2/2023), είπε ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τον Ρώσο – παρόλο που ήταν έτοιμος να του μιλήσει πριν ξεκινήσει ο πόλεμος.



«Νομίζω ότι ο Zelensky θα έβλεπε τα πράγματα τελείως διαφορετικά αν ήταν ένας από τους άνδρες που εξαναγκάζονταν να μπουν στην κρεατομηχανή στην ανατολική Ουκρανία», σημειώνει χαρακτηριστικά ο Snyder.

Προσδόκιμο ζωής 4 ώρες στο Donbass

Σύμφωνα με έναν πρώην πεζοναύτη των ΗΠΑ που μάχεται εκεί, «το μέσο προσδόκιμο ζωής ενός στρατιώτη πρώτης γραμμής στην ανατολική Ουκρανία είναι μόλις τέσσερις ώρες»… 

«Είναι πολύ άσχημα στο έδαφος. Πολλά θύματα. Το προσδόκιμο ζωής είναι περίπου τέσσερις ώρες στην πρώτη γραμμή», δήλωσε ο Αμερικανός Troy Offenbecker.


Είναι ένας πραγματικά, πραγματικά φρικτός πόλεμος. Αλλά όσοι βρίσκονται μακριά από την πρώτη γραμμή μπορούν να μιλήσουν για το πόσο ένδοξος είναι ο πόλεμος…


Απρέπεια από ΝΑΤΟ

Μόλις μία ημέρα πριν από την επέτειο ενός έτους από τη ρωσική εισβολή, ο επίσημος λογαριασμός Twitter για τη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ έχει δεχθεί κριτική για μια ανάρτηση που ανέφερε ότι η Ουκρανία «φιλοξενεί ένα από τα μεγάλα έπη αυτού του αιώνα» και συνέκρινε τον πόλεμο με ταινίες του Χόλιγουντ.


«Η ιδέα της σύγκρισης του πολέμου, ο οποίος στοιχίζει χιλιάδες ζωές, προκαλεί εκτεταμένες καταστροφές και αποσταθεροποιεί τα αποθέματα τροφής και ενέργειας στον κόσμο, με φανταστικούς χαρακτήρες επικρίθηκε γρήγορα από πολλούς στην πλατφόρμα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. 

Θα ήθελα να δω ηγέτες και από τις δύο πλευρές να αναγκάζονται να υπηρετούν στην πρώτη γραμμή», υπογραμμίζει ο Snyder.

Ο Biden θέλει μέτωπο και με την Κίνα

«Αν αυτό συνέβαινε ποτέ, αυτός ο πόλεμος θα τελείωνε πολύ γρήγορα. Δυστυχώς, μια σύγκρουση με τη Ρωσία προφανώς δεν είναι αρκετή, και έτσι η κυβέρνηση Biden προκαλεί τώρα τους Κινέζους. Αυτή την εβδομάδα, ένας νέος γύρος κυρώσεων που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση Biden περιλάμβανε στην πραγματικότητα οντότητες που βρίσκονται εντός της Κίνας.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ένα ακόμη πακέτο σαρωτικών κυρώσεων που στοχεύουν τη Ρωσία στην επέτειο ενός έτους από τη βάναυση εισβολή της στην Ουκρανία – με νέες προσπάθειες να στοχοποιηθούν τρίτες χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, για αποφυγή κυρώσεων», υπενθυμίζει ο Αμερικανός δημοσιογράφος. Και μέσα σε όλα αυτά οι ΗΠΑ σύντομα θα τετραπλασιάσουν τον αριθμό των Αμερικανών στρατιωτικών στην Ταϊβάν.
Αποφασισμένη η Κίνα

Η Wall Street Journal αποκάλυψε ότι το Πεντάγωνο σχεδιάζει να αναπτύξει από 100 έως και 200 στρατιώτες στο αυτοδιοικούμενο νησί, από περίπου 30 πριν από ένα χρόνο. Οι Κινέζοι θεωρούν την Ταϊβάν ως κυρίαρχο έδαφος τους. Αυτό είναι κάτι που πιστεύουν με πάθος. Και έτσι το γεγονός ότι η κυβέρνηση Biden θα στείλει περισσότερα στρατεύματα των ΗΠΑ στο νησί τους έχει εξοργίσει πραγματικά.

Η Κίνα μέσω των Global Times απείλησε τις ΗΠΑ πως δεν θα διστάσει να επιτεθεί και στις εκεί αμερικανικές δυνάμεις, εάν αρχίσει την εισβολή στο νησί. Ο Hu Xijin, πρώην αρχισυντάκτης των Global Times, αντέδρασε σε μια αναφορά της Wall Street Journal σχετικά με τα στρατεύματα των ΗΠΑ που ταξίδευαν στην Ταϊβάν, αποκαλώντας την «παράνομη» και προτείνοντας οι Κινέζοι να τους μεταχειριστούν ως εχθρούς.

«Είναι παράνομο για αυτούς τους Αμερικανούς στρατιώτες να πάνε στην Ταϊβάν και η ηπειρωτική Κίνα δεν θα αναλάβει καμία ευθύνη για την ασφάλειά τους», έγραψε ο Hu. «Εάν αναλάβουμε στρατιωτική δράση όταν είναι απαραίτητο, θα εξαφανιστούν μαζί με τα στρατεύματα της Ταϊβάν που αντιστέκονται. Μπορούν επίσης να εξαλειφθούν πρώτα ως στρατός εισβολής», συνέχισε.
Παράλογοι πολεμοκάπηλοι στον Λευκό Οίκο

«Αλλά οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν καταλαβαίνουν τίποτα από αυτά. Οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν έχουν καμία απολύτως ιδέα ότι βρισκόμαστε κυριολεκτικά στα πρόθυρα ενός πολέμου με την Κίνα. Δυστυχώς, μια τέτοια σύγκρουση κάθε μέρα που περνάει όλο και πιο κοντά. 

Γιατί η κυβέρνηση Biden βλέπει την ανάγκη να προκαλεί ατελείωτα την Κίνα σε μια στιγμή όπως αυτή; Είναι τρέλα. Θα μπορούσαμε εύκολα να εμπλακούμε σε συγκρούσεις τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Κίνα ταυτόχρονα, και έχω προειδοποιήσει ακριβώς για ένα τέτοιο σενάριο εδώ και πολύ καιρό», υπενθυμίζει ο Snyder.

«Δυστυχώς, έχουμε ένα θερμοκέφαλο στον Λευκό Οίκο που βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο διανοητικής παρακμής. Και περιβάλλεται από παράλογους πολεμοκάπηλους όπως ο Jake Sullivan, ο Antony Blinken και η Victoria Nuland. 

Δεν θέλουν ειρήνη. Έρχεται λοιπόν παγκόσμιος πόλεμος και θα σας παροτρύνω σθεναρά να προετοιμαστείτε για ένα τέτοιο αποτέλεσμα», καταλήγει στην εφιαλτική του εκτίμηση ο Αμερικανός δημοσιογράφος.

2 σχόλια:

  1. ΕΝΑ ΠΑΛΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ.ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΕΜΕΚ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
    Ε.Ε ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ
    ΚΙ Η ΕΛΛΑΣ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΟ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΩ ,ΚΑΙ ΑΠΟΙΚΙΑ ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οταν οι αμερικανοι δεν είχαν κανέναν πυρηνικό αντίπαλο απέναντί τους
    με μεγάλη ευκολία εριξαν τις βομβες στην Χιροσιμα και στο Ναγκασακι.
    Και αυτο τέλειωσε τον 2ο ΠΠ. Και ο Πούτιν δεν θα έχει αλλη επιλογή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή