Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2024

ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΣΗΜΑΝΕΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ;

Ο ΝΑΣΡΑΛΑ ΗΤΑΝ ΑΜΕΣΟΣ ΑΠΟΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΩΑΜΕΘ! ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΠΟΣΟ ΣΟΒΑΡΑ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ


  Γράφει ο Μάικλ Σνάιντερ

Πολλά μεγάλα ονόματα έχουν σκοτωθεί στη Μέση Ανατολή τους τελευταίους 12 μήνες, αλλά ο θάνατος του Χασάν Νασράλα είναι κάτι εντελώς διαφορετικό. 

Όπως θα δείτε παρακάτω, πιστεύεται ότι ήταν άμεσος απόγονος του Μωάμεθ. Στο σιιτικό Ισλάμ, αυτό είναι μια πραγματικά, πολύ μεγάλη υπόθεση. 

Μια επίθεση στον Νασράλα θεωρείται κυριολεκτικά επίθεση στην οικογένεια του ίδιου του Μωάμεθ, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο γινόμαστε μάρτυρες τόσο μεγάλης οργής στα ισλαμικά έθνη σε όλο τον κόσμο αυτή τη στιγμή. 

Δεν ξέρω γιατί σχεδόν κανείς στον δυτικό κόσμο δεν μιλάει γι' αυτό. Για τους σιίτες ριζοσπάστες, πρέπει να υπάρξει εκδίκηση για το θάνατο του Νασράλα. Απλά δεν υπάρχει άλλη επιλογή.


Πολλοί άνθρωποι στον δυτικό κόσμο φαίνεται να πιστεύουν ότι ο Νασράλα είναι απλώς ένας άλλος τρομοκράτης που πέθανε και ότι σύντομα θα ξεχαστεί.

Δεν λειτουργεί έτσι στο σιιτικό Ισλάμ.

Όπως έχει παρατηρήσει με ακρίβεια η Jerusalem Post, ο θάνατος του Νασράλα δεν είναι «τίποτα λιγότερο από ένα σεισμικό γεγονός στη Μέση Ανατολή»...

Το χτύπημα στο καταφύγιο του Γενικού Γραμματέα της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα σεισμικό γεγονός στη Μέση Ανατολή. Με το Ισραήλ να έχει αλλάξει τους κανόνες του παιχνιδιού, τι ακολουθεί; 

Ο κίνδυνος μιας ευρύτερης σύγκρουσης έχει αυξηθεί, αλλά υπάρχουν επίσης ευκαιρίες για μια συνολική διευθέτηση - όλα εξαρτώνται τώρα από την απάντηση της Χεζμπολάχ.

Το κεντρικό αρχηγείο της Χεζμπολάχ ήταν πολύ υπόγειο και έτσι ο IDF έπρεπε να χρησιμοποιήσει περισσότερες από 80 βόμβες ενός τόνου για να το καταστρέψει.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, πάνω από 80 βόμβες ενός τόνου χρησιμοποιήθηκαν για να «σκάψουν» βαθιά στο έδαφος και έφτασαν στο καταφύγιο υψηλής διοίκησης της Χεζμπολάχ, που βρίσκεται κάτω από έξι πολυκατοικίες που ισοπεδώθηκαν εντελώς.

Εάν είστε πεπεισμένοι ότι η Χεζμπολάχ θα υποχωρήσει μετά από αυτό, δεν καταλαβαίνετε πώς σκέφτονται.

Ο Νασράλα αγαπήθηκε πολύ από το λαό του, επειδή πίστευαν ότι ήταν άμεσος απόγονος του Μωάμεθ. Τα παρακάτω προέρχονται από τη Βικιπαίδεια...

Ο Νασράλα συχνά αναφερόταν ως "al-Sayyid Hassan" (السيد حسن), το τιμητικό "Sayyid" που υποδηλώνει ισχυρισμό καταγωγής από τον ισλαμικό προφήτη Μωάμεθ μέσω του εγγονού του Husayn ibn Ali.

Για όσους πιστεύουν στο σιιτικό Ισλάμ, ο Νασράλα ήταν ένας ζωντανός σύνδεσμος με τον ιδρυτή της πίστης τους.

Ο Νασράλα είχε τρεις γιους και στην πραγματικότητα ονόμασε δύο από αυτούς από τον πολύ διάσημο πρόγονό του...

Ο Νασράλα επέζησε από τη σύζυγό του, Φατιμά Γιασίν. Έχει επίσης τρεις γιους Jawad, Mohammed-Mahdi και Mohammed Ali, και μια κόρη Zeinab, καθώς και πολλά εγγόνια.

Στο σιιτικό Ισλάμ, υπάρχει μια ευρέως διαδεδομένη πεποίθηση ότι μια αποκαλυπτική φιγούρα γνωστή ως «ο Μαχντί» θα εμφανιστεί στην εποχή μας.

Πιστεύεται επίσης ότι το όνομα του "Μαχντί" θα είναι "Μωάμεθ", και γι 'αυτό τόσοι πολλοί ισλαμιστές γονείς δίνουν αυτό το όνομα στα αρσενικά παιδιά τους.

Μετά τον θάνατο του Νασράλα, ο Τζο Μπάιντεν χρησιμοποίησε τον όρο «δικαιοσύνη» για να περιγράψει αυτό που μόλις συνέβη...


Ο Λευκός Οίκος εξέδωσε τελικά μια δήλωση νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Ο πρόεδρος Μπάιντεν χαρακτήρισε τον θάνατο του Νασράλα «δικαιοσύνη» για τους εκατοντάδες Αμερικανούς που έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτού που οι ΗΠΑ αποκαλούν «βασιλεία τρόμου τεσσάρων δεκαετιών».

«Ο Χασάν Νασράλα και η τρομοκρατική ομάδα της οποίας ηγήθηκε, η Χεζμπολάχ, ήταν υπεύθυνοι για τη δολοφονία εκατοντάδων Αμερικανών κατά τη διάρκεια μιας τετραετούς βασιλείας τρόμου. 

Ο θάνατός του από ισραηλινή αεροπορική επιδρομή είναι ένα μέτρο δικαιοσύνης για τα πολλά θύματά του, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων Αμερικανών, Ισραηλινών και Λιβανέζων αμάχων», δήλωσε ο Μπάιντεν.

 Ο Λευκός Οίκος λέει ότι το Πεντάγωνο έχει διαταχθεί να ενισχύσει την αμυντική στάση και ετοιμότητα της Αμερικής στη Μέση Ανατολή.

Υπάρχουν χιλιάδες σιίτες μουσουλμάνοι στις πολιτείες του Μίσιγκαν, του Ουισκόνσιν και της Πενσυλβάνια που δεν θα ψηφίσουν ποτέ την Κάμαλα Χάρις αφού το διαβάσουν.

Ο Τζο Μπάιντεν δεν φαίνεται να καταλαβαίνει ότι δεν ήταν μόνο ο θάνατος ενός ακόμη τρομοκράτη ηγέτη.

Ο θάνατος του Νασράλα αλλάζει τα πάντα.

Η Χεζμπολάχ δεν πρόκειται να υποχωρήσει μετά από αυτό.

Αντ 'αυτού, πρόκειται να τρελαθούν εντελώς.


Το Σάββατο, η Χεζμπολάχ προκάλεσε «τις ευρύτερες συναγερμές πυραύλων που έχει δει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου μέχρι στιγμής».

Μεγάλα τμήματα του έθνους έγιναν στόχος εκτόξευσης ρουκετών από τη Χεζμπολάχ το Σάββατο, προκαλώντας τις ευρύτερες προειδοποιήσεις ρουκετών που έχει δει το Ισραήλ κατά τη διάρκεια του πολέμου μέχρι στιγμής, μετά την ισραηλινή επίθεση που σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα στη Βηρυτό του Λιβάνου την Παρασκευή το βράδυ.

Ξεκινώντας ώρες μετά την επίθεση στον Νασράλα, η Χεζμπολάχ άρχισε να εκτοξεύει μικρά μπαράζ ρουκετών στο βόρειο Ισραήλ. Το πρωί του Σαββάτου, ενέτειναν απότομα τις επιθέσεις τους εκτοξεύοντας δύο βαλλιστικούς πυραύλους και πολλαπλές ρουκέτες.

Φυσικά δεν είναι μόνο η Χεζμπολάχ που τρελαίνεται στον ατμό.

Την Κυριακή, χιλιάδες ιρακινοί διαδηλωτές προσπάθησαν να εισβάλουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βαγδάτη.

Χιλιάδες ιρακινοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην εξαιρετικά ασφαλή Πράσινη Ζώνη της Βαγδάτης το Σάββατο, λίγο αφότου η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε το θάνατο του ηγέτη της Χασάν Νασράλα στη μεγάλη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή της Παρασκευής στη Βηρυτό.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Mohammed Shia al-Sudani χαρακτήρισε το χτύπημα στον Νασράλα «έγκλημα που δείχνει ότι η σιωνιστική οντότητα έχει περάσει όλες τις κόκκινες γραμμές».

Στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, η αστυνομία προσπαθούσε απεγνωσμένα να εμποδίσει έναν όχλο τρελών ταραχοποιών να καταλάβει το προξενείο των ΗΠΑ που βρίσκεται εκεί.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στη μεγαλύτερη πόλη του Πακιστάν, το Καράτσι, καθώς η τοπική αστυνομία προσπάθησε να διαλύσει τους διαδηλωτές που έκαναν πορεία προς το προξενείο της πόλης των ΗΠΑ για να θρηνήσουν το θάνατο του αρχηγού της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα.

Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν την αστυνομία να ρίχνει δακρυγόνα και προειδοποιητικές βολές, με διαδηλωτές να πετούν πέτρες και να προσπαθούν να διασχίσουν φράγματα εμποδίζοντας την πρόσβαση στο προξενείο των ΗΠΑ.

Οι διαμαρτυρίες καθοδηγήθηκαν από την Majlis Wahdat-e-Muslimeen, μια πακιστανική σιιτική ισλαμική πολιτική οργάνωση που δήλωσε στο CNN ότι οι πανεθνικές διαμαρτυρίες τους ήταν «ειρηνικές».

Και η ιρανική κυβέρνηση ορκίζεται ότι θα υπάρξει εκδίκηση...

Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν δήλωσε ότι ο θάνατος του ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα «δεν θα μείνει χωρίς εκδίκηση», μία ημέρα μετά τον θάνατό του σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή στον Λίβανο.

Ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ ανακοίνωσε πενθήμερο πένθος στο Ιράν ως απάντηση σε αυτό που αποκάλεσε «μαρτύριο του μεγάλου Νασράλα», περιγράφοντάς τον ως «ένα μονοπάτι και μια σχολή σκέψης» που θα συνεχιστεί.

Τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ένας στρατηγός των Ιρανών Φρουρών της Επανάστασης σκοτώθηκε επίσης στις ισραηλινές επιθέσεις στη Βηρυτό την Παρασκευή.

Φυσικά, ούτε το Ισραήλ πρόκειται να υποχωρήσει.

Στην πραγματικότητα, ο IDF έβγαλε έναν ακόμη «υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ» την Κυριακή.

Ο ισραηλινός στρατός δήλωσε την Κυριακή ότι σκότωσε έναν άλλο υψηλόβαθμο αξιωματούχο της Χεζμπολάχ σε αεροπορική επιδρομή, καθώς η λιβανέζικη μαχητική ομάδα παραπαίει από μια σειρά καταστροφικών πληγμάτων και τη δολοφονία του γενικού ηγέτη της, Χασάν Νασράλα.

Ο στρατός δήλωσε ότι ο Nabil Kaouk, αναπληρωτής επικεφαλής του Κεντρικού Συμβουλίου της Χεζμπολάχ, σκοτώθηκε το Σάββατο. Η Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε τον θάνατό του, καθιστώντας τον τον έβδομο ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκε σε ισραηλινές επιθέσεις σε λίγο περισσότερο από μια εβδομάδα. Περιλαμβάνουν ιδρυτικά μέλη που είχαν αποφύγει το θάνατο ή την κράτηση για δεκαετίες.

Και οι Ισραηλινοί επίσης χτύπησαν τους Χούθι πραγματικά, πολύ σκληρά...

Το Ισραήλ δήλωσε ότι βομβάρδισε στόχους των Χούτι στην Υεμένη την Κυριακή, επεκτείνοντας την αντιπαράθεσή του με τους συμμάχους του Ιράν στην περιοχή δύο ημέρες μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ Sayyed Hassan Nasrallah σε μια κλιμακούμενη σύγκρουση στο Λίβανο.

Οι αεροπορικές επιδρομές στο λιμάνι Hodeidah της Υεμένης ήταν ως απάντηση στις πυραυλικές επιθέσεις των Χούτι εναντίον του Ισραήλ τις τελευταίες ημέρες, δήλωσε το Ισραήλ, εν μέσω φόβων ότι οι μάχες στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να ξεφύγουν από τον έλεγχο και να προσελκύσουν το Ιράν και τον κύριο σύμμαχο του Ισραήλ, τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχει επιστροφή τώρα.

Ο ολοκληρωτικός πόλεμος βρίσκεται στο κατώφλι και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μόλις εξέδωσε μια πολύ δυσοίωνη διαταγή...


Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέταξε το Σάββατο τις οικογένειες του προσωπικού της πρεσβείας στη Βηρυτό να εγκαταλείψουν τη χώρα και ενέκρινε την αποχώρηση μέρους του προσωπικού, καθώς κλιμακώνεται η σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ.

Το υπουργείο διέταξε την αναχώρηση «λόγω της αυξημένης αστάθειας μετά τις αεροπορικές επιδρομές εντός της Βηρυτού και της ασταθούς και απρόβλεπτης κατάστασης ασφαλείας σε ολόκληρο τον Λίβανο», ανέφερε. Όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ κλήθηκαν να φύγουν «όσο εξακολουθούν να υπάρχουν διαθέσιμες εμπορικές επιλογές».

Ξέρουν τι έρχεται.

Αυτός είναι ο μεγάλος πόλεμος στη Μέση Ανατολή για τον οποίο έχω προειδοποιήσει, και μόνο η μία πλευρά θα μείνει όρθια όταν όλα τελειώσουν.

Όταν υπάρχουν δύο αντίπαλοι που είναι πρόθυμοι να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να κερδίσουν, ανεξάρτητα από το κόστος, αυτό δημιουργεί μια κατάσταση όπου τα γεγονότα μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο πολύ, πολύ εύκολα.

Θα πρέπει όλοι να λυπούμαστε βαθύτατα γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί, διότι πολύ μεγάλος αριθμός ανθρώπων πρόκειται να πεθάνει.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου