Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2024

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠ ΑΥΤΟΥ!

ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 3ο (ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ)


• — Από τον Ρώσο Πρωθιερέα Πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ († 1963)

Ο Ψευδοπροφήτης

Ο Αντίχριστος θα έχει έναν ισχυρό δραστήριο και αποφασισμένο βοηθό στο διωγμό των Χριστιανών, ο οποίος και θα εξαναγκάζει τους ανθρώπους, να τον προσκυνούν και να τον λατρεύουν σαν Θεό. Λόγω της σκληρότητας και της θηριωδίας του, αυτός ο βοηθός του Αντίχριστου ονομάζεται στη Αγία Γραφή “το δεύτερο θηρίο”.

Όπως γράφει ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος στην Ιερά Αποκάλυψη του: «Ύστερα είδα άλλο θηρίο να ανεβαίνει από την γη· είχε δύο κέρατα σαν του αρνιού, αλλά μιλούσε σαν δράκος. Και εκτελούσε όλη την εξουσία του πρώτου θηρίου ενώπιον του, και κάνει την γη και τους κατοίκους της να προσκυνήσουν το θηρίο το πρώτο ... 

Και θα κάνει σημεία μεγάλα, ώστε και φωτιά ακόμη να κατεβάζει από τον ουρανό στη γη εμπρός στους ανθρώπους. Και παραπλανά τους κατοίκους της γης, με τα σημεία που του επετράπη να κάνει εμπρός στο θηρίο, και έλεγε στους κατοίκους της γης να κάνουν εικόνα στο θηρίο ... Και του επετράπη να δώσει πνοή στην εικόνα του θηρίου, ώστε να μιλήσει η εικόνα του θηρίου και να ενεργήσει, ώστε όσοι δεν θα προσκυνήσουν την εικόνα του θηρίου να σκοτωθούν.» (Αποκάλυψη 13:11-15).

«Οι Άγιοι του Θεού (οι αληθινοί Χριστιανοί) θα βρεθούν μπροστά σε τρομακτικές, σχεδόν ανυπέρβλητες δοκιμασίες: Η πανουργία, η υποκρισία, τα “σημεία και τα τέρατα” (τα αγύρτικα ψευτοθαύματα) του Αντίχριστου θα αυξηθούν και θα επεκταθούν, για να παραπλανήσουν και να εξαπατήσουν τους αδύναμους στην πίστη.

 Η γκεμπελίστικη κρατική προπαγάνδα θα ουρλιάζει ημέρα και νύχτα, ξερνώντας μίσος και χολή. Ο διωγμός θα διεξάγεται πολλές φορές με εκλεπτυσμένες, επινοημένες, ύπουλες μεθόδους [ψηφιακού] εντοπισμού, δίωξης και καταστολής, με κρυφούς και πανούργους τρόπους. [10]

 Ο διωγμός θα γίνεται επίσης με απειλές και εκβιασμούς έχοντας σαν στόχο να καταστείλουν την δράση των διωκομένων, που θα είναι λίγοι … μπροστά σε όλη την ανθρωπότητα, η οποία θα είναι συντεταγμένη φανατικά με τον Άνομο Τύραννο … Η γενική περιφρόνηση, το μίσος, οι συκοφαντίες, οι δολοφονίες χαρακτήρων και υπολήψεων, οι πιέσεις, οι συναισθηματικοί εκβιασμοί και ο μαρτυρικός θάνατος, θα είναι το έργο τους … 

Οι αντιφρονούντες θα θεωρούνται επαναστάτες, τρομοκράτες, ταραξίες, εχθροί της κοινωνίας και της τάξης, φονταμενταλιστές [11], σκοταδιστές, αρνητές της “προόδου και της επιστήμης” και για αυτό θα υποστούν τον μανισμένο φανερό και κρυφό, ύπουλο, μουλωχτό, διωγμό των υπηρετών, των μπράβων του Ανόμου, με βασανιστήρια πρωτοφανή, σκληρές τιμωρίες και στο τέλος θα υποβάλλονται σε μαρτυρικό θάνατο.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ, Τόμος 4ος σελ. 302-303).

• «Τότε, θα σας παραδώσουν σε θλίψη, και θα σας θανατώσουν· και θα είστε μισούμενοι από όλα τα έθνη εξαιτίας τού ονόματός μου. Και τότε, πολλοί θα σκανδαλιστούν· και θα παραδώσουν ο ένας τον άλλον, και θα μισήσουν ο ένας τον άλλον. Και θα σηκωθούν πολλοί ψευδοπροφήτες, και θα πλανήσουν πολλούς. 

Και επειδή η ανομία θα πληθύνει, η αγάπη των πολλών θα ψυχρανθεί. Εκείνος, όμως, που θα υπομείνει μέχρι τέλους, θα σωθεί.» (Ματθαίος 24: 9-13). «Ούτε η πίστη, ούτε η αγάπη, ούτε η καρτερία μιας ημέρας, αλλά “ὁ δὲ ὑπομείνας εἰς τέλος, οὗτος σωθήσεται.” (• Άγιος Κλήμης ο Αλεξανδρεύς).

Τα πρώτα θύματα του Αντίχριστου θα είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες, ο Δίκαιος Ενώχ και ο Ηλίας ο Θεσβίτης, που θα ελέγχουν, θα ξεσκεπάζουν και θα καταγγέλλουν συνεχώς τον Άνομο: «Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο (ο Αντίχριστος) θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει. 

Τα πτώματα τους θα αφεθούν στην πλατεία της πόλης της μεγάλης, η οποία αλληγορικώς καλείται Σόδομα και Αίγυπτος, [= η Ιερουσαλήμ θα είναι βεβηλωμένη από Σοδομισμό και Αιγυπτιακή μαγεία], όπου και ο Κύριος τους σταυρώθηκε. Και άνθρωποι από τους λαούς, τις φυλές, τις γλώσσες και τα έθνη θα βλέπουν τα πτώματα τους επί τρεις και μισή ημέρες και δεν θα επιτρέψουν να ταφούν σε μνήμα. 

Οι κάτοικοι της γης θα χαρούν για τον θάνατο τους και θα ευφρανθούν και θα στείλουν ο ένας στον άλλο δώρα, διότι οι δύο αυτοί προφήτες βασάνισαν τους κατοίκους της γης. Και μετά τις τρεις και μισή ημέρας πνοή ζωής από τον Θεό μπήκε μέσα τους και στάθηκαν στα πόδια τους, και φόβος μεγάλος κατέλαβε εκείνους που τους έβλεπαν. Τότε άκουσα φωνή δυνατή από τον ουρανό που τους έλεγε, “Ανεβείτε εδώ”.

 Και ανέβηκαν στον ουρανό μέσα σε σύννεφο, και οι εχθροί τους τους είδαν. Κατ’ εκείνη την ώρα έγινε μεγάλος σεισμός και το δέκατο της πόλης έπεσε και σκοτώθηκαν από τον σεισμό επτά χιλιάδες, οι υπόλοιποι φοβήθηκαν και δόξασαν τον Θεό του ουρανού. Το δεύτερον ουαί πέρασε το τρίτον ουαί έρχεται γρήγορα. (Αποκάλυψη 11:7-13).

Η μεταστροφή των υπολειμμάτων των 12 Φυλών του Ισραήλ στον Χριστιανισμό

Μετά από αυτό, αφού θανατωθούν οι δύο Προφήτες, θα συμβεί ένα αξιοσημείωτο, εκπληκτικό γεγονός, το οποίο μπορεί να αποδοθεί μόνο στα δυναμικά, φλογερά κηρύγματα των δύο αρχαίων Αγίων Προφητών, στον μαρτυρικό θάνατο τους από τον Άνομο, στην θαυματουργική ανάστασή τους και την ανάληψή τους στον ουρανό (γεγονότα τα οποία θα τα δουν με τα μάτια τους [online] δισεκατομμύρια άνθρωποι από όλους τους λαούς και τα έθνη) —τη μεταστροφή στον Ιησού Χριστό ενός σημαντικού αριθμού Εβραίων, που ήταν πριν αφοσιωμένοι στον Αντίχριστο, τον οποίο υπηρέτησαν και τον υποστήριξαν, γιατί πεπλανημένα τον θεώρησαν και τον πίστεψαν σαν τον αναμενόμενο “μεσσία” τους.

• Ο Μακάριος Άγιος Θεοφύλακτος Αχρίδας με αφορμή αυτό το γεγονός γράφει: «Ο προφήτης Ηλίας θα έλθει … σαν πρόδρομος της Δεύτερης Παρουσίας και θα μεταστρέψει στην πίστη του Χριστού όλους εκείνους τους Εβραίους, οι οποίοι θα φανούν πιστοί στο Νόμο του Θεού, καθοδηγώντας τους στην πατρική τους κληρονομιά, όλους εκείνους τους καλοπροαίρετους Ιουδαίους που παρέμειναν πιστοί στον αληθινό Θεό, που είχαν λανθασμένα αποστραφεί και απορρίψει τον Ιησού Χριστό, ως Μεσσία και είχαν απομακρυνθεί από Αυτόν.» Τα τεκμήρια για αυτούς τους ισχυρισμούς βρίσκεται στα Προφητικά λόγια της Αγίας Γραφής:

• (1) «Ιδού, εγώ θα στείλω τον Ηλία τον Θεσβίτη, τον προφήτη σε εσάς (τους Εβραίους), πριν από την έλευση της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου· κι αυτός θα επαναφέρει τις καρδιές των πατέρων προς τα παιδιά, και τις καρδιές των παιδιών προς τους πατέρες τους, μήπως και έρθω και πατάξω τη γη με ανάθεμα.» (Μαλαχίας 4:5-6).

• (2) «Και κατά την ημέρα εκείνη, το υπόλοιπο του Ισραήλ, και οι διασωσμένοι του οίκου Ιακώβ, δεν θα βασίζονται πια σε αυτόν που τους πάταξε, αλλά θα εμπιστευτούν ειλικρινά τον Κύριο, τον Άγιο του Ισραήλ. Το υπόλοιπο θα επιστρέψει, το υπόλοιπο του Ιακώβ, στον ισχυρό Θεό.» (Ησαΐας 10:20-21).

• (3) Ο Απόστολος Παύλος μας υπενθυμίζει: «Αλλά και ο Ησαΐας κράζει σχετικά με τον Ισραηλιτικό λαό: “Εάν και το πλήθος των απογόνων του Ισραήλ είναι σαν την άμμο της θάλασσας, δεν θα σωθούν όλοι, αλλά θα σωθεί το εκλεκτό υπόλοιπο των καλοπροαίρετων”. Διότι: “O Θεός θα πραγματοποιήσει και θα φέρει σε πέρας, σύντομα και με δικαιοσύνη, την απόφαση που είχε λάβει, ότι δηλαδή θα πραγματοποιήσει ταχέως στην γη τον λόγο του”. Και όπως ο προφήτης Ησαΐας έχει προαναγγείλει: “Εάν ο παντοδύναμος Κύριος δεν είχε αφήσει εν μέσω ημών αγαθούς απογόνους του Αβραάμ, θα είχαμε γίνει σαν τα Σόδομα και θα είχαμε εξομοιωθεί με τα Γόμορρα”.» (Προς Ρωμαίους 9:27-29).

• (4) Ο Προφήτης Ησαΐας κράζει για τους Ισραηλίτες: «Τότε θα επιστρέψει μετανιωμένος ο απομείνας ισραηλιτικός λαός προς τον παντοδύναμο Θεό. Αλλά αν και οι απόγονοι του Ισραήλ θα είναι αναρίθμητοι σαν την άμμο της θαλάσσης, θα καταστραφεί, και μόνον ένα υπόλοιπο από αυτόν θα διασωθεί. 

Ο Κύριος θα πραγματοποιήσει τον λόγο, τον οποίον αποφάσισε, τιμωρώντας με δικαιοσύνη το κακόν. Διότι την απόφασή του περί τιμωρίας του κακού στον Ισραηλιτικό λαό θα την πραγματοποιήσει, όπως και σε ολόκληρη την οικουμένη.» (Ησαΐας 10:21-23).

• (5) «Και επάνω στον οίκο του Δαβίδ, κι επάνω στους κατοίκους της Ιερουσαλήμ, θα ξεχύσω ένα πνεύμα χάριτος και ικεσιών· και θα στρέψουν τα βλέμματα τους ικετευτικά σε μένα, που τον εξεκέντησαν· και θα πενθήσουν και θα θρηνήσουν τότε για αυτόν, όπως κάποιος θρηνεί για τον θάνατο του μονογενή υιού του. Κατά την ημέρα εκείνη, θα υπάρχει μεγάλο πένθος και θρήνος και αλαλαγμός κοπετού στην Ιερουσαλήμ, όπως το πένθος του Αδαδριμμών στην πεδιάδα Μεγιδδών.» (Ζαχαρίας 12:10,11)

• (6) «Αλλά, και εκείνοι, οι Ισραηλίτες, εάν δεν επιμείνουν στην απιστία τους, θα μπολιαστούν και πάλι στην ελαία. Διότι ο Θεός έχει την δύναμη να τους μπολιάσει και αυτούς, πάλι. Διότι, αν εσείς (που μεταστραφήκατε στον Χριστό από την ειδωλολατρία), που αποκοπήκατε από την φυσική αγριελιά και μπολιαστήκατε, παρά φύση, σε ήμερο ελιόδεντρο, πόσο μάλλον αυτοί τα φυσικά κλαδιά θα μπολιαστούν στο δικό τους το ελαιόδεντρο; 

Επειδή, δεν θέλω να αγνοείτε, αδελφοί, το μυστήριο τούτο (για να μη υψηλοφρονείτε), για να μην θεωρείτε τους εαυτούς σας σοφούς, ότι δηλαδή επειδή, έπεσε μερική αναισθησία στους Ισραηλίτες, έως ότου έλθει το πλήρωμα των εθνών και έτσι, ολόκληρος ο Ισραήλ θα σωθεί, όπως είναι γραμμένο: “Από την Σιών θα έλθει ο Λυτρωτής, και θα διώξει τις ασέβειες από τον Ιακώβ. Και αυτή θα είναι η διαθήκη μου σε αυτούς, όταν αφαιρέσω τις αμαρτίες τους.”» (Προς Ρωμαίους 11:23-27).

• (7) «Ύστερα απ’ αυτό είδα τέσσερις αγγέλους να στέκονται στις τέσσερις γωνιές της γης και να κρατούν τους τέσσερις ανέμους της γης για να μη φυσάει στη γη, μήτε στη θάλασσα, μήτε σε κανένα δέντρο. Και είδα έναν άλλο άγγελο να βγαίνει από εκεί που ανατέλλει ο ήλιος, κρατώντας τη σφραγίδα του ζωντανού Θεού. 

Αυτός έκραξε με δυνατή φωνή στους τέσσερις αγγέλους που είχαν εντολή να καταστρέψουν τη γη και τη θάλασσα: “Μην καταστρέψετε τη γη μήτε τη θάλασσα μήτε τα δέντρα, ώσπου να σφραγίσουμε αυτούς που ανήκουν στο Θεό μας, βάζοντας σφραγίδα στο μέτωπό τους.” Κι άκουσα πόσοι ήταν αυτοί που σφραγίστηκαν: εκατόν σαράντα τέσσερις χιλιάδες (144.000) απ’ όλες τις φυλές του Ισραήλ.» (Αποκάλυψη 7:1-4).

Σφραγίστηκαν με την σφραγίδα του ζωντανού Θεού 144.000 Εβραίοι, από τις 12 φυλές του Ισραήλ, 12.000 από κάθε φυλή. Από αυτές τις 12 φυλές λείπει η φυλή του Δαν, η οποία αντικαταστάθηκε από την φυλή του Μανασσή, ο οποίος ήταν ο μεγαλύτερος γιος του Πάγκαλου Ιωσήφ. 

Επομένως, βλέπουμε ότι τα υπόλοιπα (ένας μικρός αριθμός) των 12 φυλών του Ισραήλ να σφραγίζονται με την σφραγίδα του ζωντανού Θεού στο μέτωπό τους. Αυτό σημαίνει ότι ένα εκλεκτό υπόλοιπο από τους Ισραηλίτες θα μεταστραφούν στον αληθινό Μεσσία, στον Ιησού Χριστό, από τις 12 φυλές του Ισραήλ, τους 12 γιους του Ιακώβ. 

Λείπει όμως η φυλή του Δαν που δεν έχει υπόλοιπο, η οποία αποκλείστηκε. Διότι σύμφωνα με τους Προφήτες του Ισραήλ, και την ερμηνεία των Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας, πιθανόν από αυτήν την φυλή να κατάγεται ο Άνομος. Από αυτή την φυλή κατάγονταν και Σαμψών που ήταν Κριτής για 20 χρόνια του λαού του Ισραήλ. Η φυλή αυτή είχε περιπέσει σε μεγάλα ανομήματα, πανουργίες, αποστασία, φονικά και σατανικές ειδωλολατρίες κλπ.

Ενώ αντίθετα, στην θέση της φυλής του Δαν, η οποία αποκλείστηκε, εισέρχεται η φυλή του Μανασσή. (Αποκάλυψη 7:5-8). Αυτοί οι εκλεκτοί Εβραίοι αληθινά πιστοί στο βιβλικό Θεό της Παλαιάς Διαθήκης, θα δώσουν μαρτυρία, θα αντιταχθούν, θα εξεγερθούν στον Άνομο και θα αναγνωρίσουν την πλάνη τους και την πλάνη των προγόνων τους, και θα μεταστραφούν στον Ιησού Χριστό, θα γίνουν οι τελευταίοι Χριστιανοί, στις συγκλονιστικές εκείνες έσχατες ημέρες. Θα μαρτυρήσουν ότι ο αληθινός Μεσσίας είναι ο Ιησούς Χριστός και θα συγκλονίσουν συνθέμελα το καθεστώς του Παγκόσμιου Τυράννου της γης.

Το παράδειγμα της μεταστροφής, των εκλεκτών τελευταίων πιστών Ισραηλιτών στον αληθινό Θεό, που μεταστράφησαν και θα μαρτυρήσουν υπέρ του αληθινού Μεσσία, του Ιησού Χριστού, είναι σίγουρο ότι θα ακολουθήσουν και πάρα πολλοί άλλοι από όλες της φυλές της γης. «Ύστερα απ’ αυτά, είδα, και ξάφνου, ένα μεγάλο πλήθος, το οποίο κανένας δεν μπορούσε να απαριθμήσει, από κάθε έθνος και φυλές και λαούς και γλώσσες, οι οποίοι στέκονταν μπροστά στον θρόνο και μπροστά στο Αρνίο, ντυμένοι με λευκές στολές και έχοντας στα χέρια τους φοίνικες· και κράζοντας με δυνατή φωνή, έλεγαν: “Η σωτηρία είναι τού Θεού μας, που κάθεται επάνω στον θρόνο, και του Αρνίου.”» (Αποκάλυψη 7:9-10).

Ο Βλαδίμηρος Σολοβιώφ, ο οποίος προσπάθησε να εξηγήσει ολόκληρη την προφητεία για την εμφάνιση των δύο προφητών Ηλία και Ενώχ αλληγορικά και όχι κυριολεκτικά (Βλέπε: “Τρεις Ομιλίες”, κεφάλαιο “Περί Αντίχριστου”), έχει κάνει άθελα του λάθη σε αυτό το σημείο εδώ. Υπάρχει άμεση στενή σχέση και αλληλουχία μεταξύ της εμφάνισης και της δράσης των δύο Προφητών, του Ενώχ και του Ηλία και της μεταστροφής στον Ιησού Χριστό των υπολειμμάτων των 12 φυλών του Ισραήλ. 

Κατά τη δική του λανθασμένη ερμηνεία, οι Εβραίοι θα μεταστραφούν στον Χριστιανισμό όταν αντιληφθούν, ότι o Αντίχριστος, το πρόσωπο το οποίο αποδέχθηκαν και ανέδειξαν σαν “Μεσσία” (τον αγύρτη ψευτομεσσία Τύραννο της οικουμένης), ότι δεν είναι περιτετμημένος, δεν έχει περιτομή. Τότε —σύμφωνα με τον συγγραφέα Βλαδίμηρο Σολοβιώφ— οι Εβραίοι θα απογοητεύονταν από αυτόν, θα του αντιστέκονταν και θα προσχωρούσαν στον Χριστιανισμό.

Αν αυτή η υπόθεση, σχετικά με την μη περιτομή του Αντίχριστου αποδεικνύονταν σωστή, τότε θα μπορούσε να υποκινήσει τους φανατικούς Εβραίους, να απομακρυνθούν από αυτόν και να αναζητήσουν ή να περιμένουν έναν άλλον, πιο κατάλληλο υποψήφιο για τον ρόλο του “Μεσσία” του Ισραήλ. Αλλά αυτό και μόνον το γεγονός δεν θα ικανό να τους κάνει να απογοητευτούν από όλη την εθνικοθρησκευτική ιδεολογία τους και ούτε θα ήταν σοβαρή αιτία για να προσχωρήσουν στην Χριστιανική Πίστη. 

Οι Εβραίοι έχουν να επιδείξουν πολλούς ψευδομεσσίες, οι οποίοι αυτοπαρουσιάσθηκαν ανά τους αιώνες, ως Μεσσίες, οι οποίοι μάλιστα ήταν και ηγέτες των επαναστατικών κινημάτων τους εναντίον των Ρωμαίων. Και όμως αν και απογοητεύθηκαν από αυτούς τους ψευδοΜεσσίες, δεν μεταστράφηκαν στην αλήθεια του Χριστιανισμού. Αυτή η ερμηνεία του συγγραφέα Βλαδίμηρου Σολοβιώφ, πρέπει να γίνει αποδεκτό ότι είναι πολύ ανεπιτυχής. 

Η μόνη και αξιόπιστη μαρτυρία είναι αυτή της Αγίας Γραφής, όπου περιγράφει με λεπτομέρειες πραγματικές την θαυματουργική εμφάνιση των δύο Προφητών, του Δίκαιου Ενώχ και του Ηλία του Θεσβίτη (και οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν γεύτηκαν τον θάνατο), το δυναμικό κήρυγμα τους, τον καταγγελτικό έλεγχο του Αντίχριστου, τον μαρτυρικό θάνατο τους, της ανάστασης τους και της ανάληψης τους στον ουρανό κοντά στον Θεό, καθώς μόνο αυτή επίσης μπορεί να εξηγήσει και την παράδοξη, εκπληκτική και θαυματουργική μεταστροφή του υπολείμματος των 12 φυλών του Ισραήλ, προς τον Χριστιανισμό, προς τον Ιησού Χριστό, εκείνες τις έσχατες ημέρες της παντοδυναμίας του Αντίχριστου.

Αυτή η θαυματουργική μεταστροφή του υπολείμματος του Ιουδαϊκού λαού στον Ιησού Χριστό —ανθρώπων που πιθανόν μερικοί από αυτούς, να ήταν πριν επιφανείς στενοί συνεργάτες ή υποστηριχτές ή αξιωματούχοι του Αντίχριστου— θα αποτελέσει ένα βαρύτατο ηθικό πλήγμα για τον Ανώτατο Παγκόσμιο Δικτάτορα και Αρχιερέα όλης της γης, τον Άνομο Τύραννο, που θα συγκλονίσει τον ίδιο και όλο το τυραννικό καθεστώς του. Το φαινομενικά παντοδύναμο καθεστώς του θα ραγίσει ηθικά σαν το γυαλί. Ένα προμήνυμα ότι οι ημέρες της παντοδυναμίας του είναι απόλυτα μετρημένες, μία-μία. 

Είναι η αρχή του τέλους της κυριαρχίας του. Στην Ιερουσαλήμ, την πιο πιθανή έδρα της Παγκόσμιας Κυβέρνησης του, θα δημιουργηθούν σοβαρές αναταραχές και πιθανόν αιματηρά επεισόδια μεγάλης έκτασης με νεκρούς ανάμεσα στους Εβραίους. Όλα αυτά τα γεγονότα θα αμαυρώσουν την άψογη βιτρίνα του καθεστώτος του Τυράννου. 

Επίσης, θα του στερήσουν τον τίτλο, ότι είναι ο προφητευμένος Μεσσία του Ισραήλ, τον οποίον εντέχνως τον σφετερίστηκε ως κλέφτης, ως ληστής και αλαζονικός άρπαγας και σφετεριστής. Τα συγκλονιστικά γεγονότα με τους δύο βιβλικούς προφήτες και η προσχώρηση στον Χριστιανισμό έστω των υπολειμμάτων του Οίκου του Ιακώβ, των 12 φυλών του Ισραήλ, να απονομιμοποιήσει διεθνώς τον Αντίχριστο. 

Πολλοί άνθρωποι τότε εκείνες τις ημέρες, να αναρωτηθούν μήπως αυτός δεν ο πραγματικός μεσσίας, αλλά ένας απατεώνας και ψεύτης. Η απρόβλεπτη, θαυματουργική μεταστροφή ενός μικρού αλλά δυναμικού αριθμού, Ισραηλιτών, θα είναι η αρχή του τέλους του πανίσχυρου καθεστώτος του Αντίχριστου. Και το προμήνυμα, η προειδοποίηση, το γλυκοχάραμα της Ένδοξης Δεύτερης Έλευσης του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού και πάλι επί της γης.

Η Καταιγίδα του Γενικού Διωγμού των Αντιφρονούντων — Η Μεγάλη Εκκαθάριση

Όλα τα παραπάνω περιγραφόμενα συγκλονιστικά γεγονότα όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο, θα προκαλέσουν την λυσσασμένη οργή του Ανόμου εναντίον των τελευταίων Χριστιανών, των μετανοημένων Εβραίων ή Μουσουλμάνων ή άλλων που θα μεταστραφούν στην Χριστιανική πίστη τότε, έστω την τελευταία στιγμή. Τότε σε παγκόσμια κλίμακα, για όλα τα έθνη, το μοναδικό δίλημμα, το μοναδικό διακύβευμα θα είναι ένα: ή συντάσσεσαι με τον Ιησού Χριστό ή συντάσσεσαι με το ολοφάνερο θηρίο, τον Παγκόσμιο Τύραννο, τον Αντίχριστο. 

Τότε, εκείνες τις αξιομνημόνευτες χαλεπές ημέρες θα ξεσπάσει μια καταιγίδα αβυσσαλέου μίσους, σατανικής κακίας και ανελέητης οργής του Αντίχριστου και των κρατικών οργάνων και οπαδών του, που θα είναι πλέον πολύ καλά στερεωμένοι και οργανωμένοι στην Παγκόσμια Πολιτική και Θρησκευτική Εξουσία εναντίον όλων των μη συντασσόμενων μαζί του. 

Τότε θα κηρύξει ο Άνομος ότι «όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εναντίον μου». Θα κηρυχθεί ένας ανελέητος γενικός διωγμός εξόντωσης, —η λεγόμενη [από τους Νεοεποχίτες ηγέτες] Γενική Εκκαθάριση ή Κάθαρση, η Τελική Λύση— εναντίον όλων των Χριστιανών αλλά και των άλλων αντιφρονούντων οποιασδήποτε θρησκείας ή κοσμοθεωρίας που δεν θα συμφωνούν μαζί του και με το τυραννικό καθεστώς του. [12]

Η Μεγάλη Θλίψη

Τότε, σε εκείνες στις έσχατες ημέρες, θα αναδυθεί και θα εξαπλωθεί σε όλη την ανθρωπότητα μια πρωτοφανής “Θλίψη”, μία «θλίψη τόσο μεγάλη, που δεν ξαναέγινε από την αρχή του κόσμου μέχρι τότε και ούτε θα ξανασυμβεί.» (Ματθαίος 24:15-22 —Μάρκος 13:19· —Δανιήλ 12:1-4·). Είναι η γνωστή στις Ιερές Γραφές ως “Η Μεγάλη Θλίψη.” Επίσης: «… του επιτράπηκε (στον Αντίχριστο) να κάνει πόλεμο κατά των αγίων (των Χριστιανών) και να τους νικήσει,» (Αποκάλυψη 13:7).

Η σωτηρία ενός μικρού λήμματος των πιστών Χριστιανών θα καταστεί δυνατή, μόνο λόγω της μικρής χρονικής διάρκειας της εξουσίας του Αντίχριστου, μια και οι ημέρες του θα είναι πλέον μετρημένες: «καὶ εἰ μὴ ἐκολοβώθησαν αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι, οὐκ ἂν ἐσώθη πᾶσα σάρξ· διὰ δὲ τοὺς ἐκλεκτοὺς κολοβωθήσονται αἱ ἡμέραι ἐκεῖναι.» (Ματθαίος 24:22) Δηλαδή, εάν δεν συντομεύονταν οι ημέρες εκείνες, κανείς άνθρωπος δεν θα σώζονταν, αλλά για χάρη των εκλεκτών θα συντομευθούν.

Οι Ημέρες της Εξουσίας του Αντίχριστου θα Μετρημένες

Η παγκόσμια κυριαρχία, η εξουσία του Αντίχριστου θα διαρκέσει τρεισήμισι (3,5) χρόνια. «Κι από τον καιρό, που η παντοτινή θυσία θα αφαιρεθεί, και το “βδέλυγμα της ερήμωσης” θα στηθεί, θα είναι 1.290 ημέρες.» (Δανιήλ 12:11). 

Από την ημερομηνία παύσης των καθημερινών θυσιών, δηλαδή της Θείας Λειτουργίας, (έναρξη της 3ης περιόδου της βασιλείας του Αντίχριστου, με την εγκαθίδρυση του σαν Παγκόσμιου Μονάρχη) και την εγκατάσταση του “βδελύγματος της ερημώσεως” σε όλους τους Ναούς όλων των εθνών και όλων των θρησκειών, θα περάσουν 1.290 ημέρες. (Δανιήλ 12:11). Αξίζει όμως να διαβάσουμε με προσοχή το ίδιο το προφητικό κείμενο του Δανιήλ:

«Άκουσα τον άνδρα τον ενδεδυμένο με το πολύτιμο λινό ένδυμα, ο οποίος ήταν επάνω από το ύδωρ του ποταμού. Αυτός αφού ύψωσε την δεξιά του και την αριστερά του χείρα στον ουρανό και ορκίστηκε στον αιωνίως ζώντα Κύριον, είπε· “ὅτι εἰς καιρὸν καιρῶν καὶ ἥμισυ καιροῦ” (σε 3,5 έτη), όταν θα ολοκληρωθεί και θα λάβει τέρμα ο διασκορπισμός του λαού του Θεού, τότε θα μάθουν και θα εννοήσουν την αλήθεια όλων αυτών των προφητειών”. 

Εγώ άκουσα αυτά τα λόγια αλλά δεν τα εννόησα και ρώτησα· “Κύριε, πότε θα έλθουν τα έσχατα αυτών των πραγμάτων;” Και μου απάντησε· “Έλα, Δανιήλ, πάψε να ερωτάς. Οι λόγοι αυτοί είναι κλεισμένοι και σφραγισμένοι, έως ότου έλθει το τέλος του καθορισμένου καιρού …” Οι δίκαιοι θα αναδειχθούν, θα λευκανθούν δια των θλίψεων, θα καθαρισθούν ως δια πυρός, θα αγνισθούν πολλοί. 

Οι άνομοι όμως θα εκτραπούν σε περισσότερες και μεγαλύτερες ανομίες. Όλοι οι ασεβείς δεν θα εννοήσουν τίποτε, από όσα έχουν προφητευθεί. Οι ευσεβείς όμως θα εννοήσουν καλώς τα πάντα. Από της ημέρας, κατά την οποίαν θα καταργηθεί η καθημερινή (παντοτινή) θυσία του Nαού και θα στηθεί το ειδωλολατρικό “βδέλυγμα της ερημώσεως”, θα περάσουν χίλιες διακόσιες ενενήκοντα (1.290) ημέρες δοκιμασίας του λαού. 

Mακάριος θα είναι εκείνος, ο οποίος θα υπομείνει και θα φθάσει στο τέλος των χιλίων τριακοσίων τριάκοντα πέντε (1.335) ημερών. Εσύ δε, Δανιήλ, πήγαινε και αναπαύσου. Υπολείπονται ακόμη ημέρες και έτη για να συμπληρωθεί ο χρόνος της συντέλειας. Τότε θα αναστηθείς και εσύ στην ένδοξη κληρονομιά σου κατά την συντέλεια των ημερών.» (Δανιήλ 12:7-13)

Η ίδια χρονική διάρκεια της βασιλείας του Αντίχριστου αναφέρεται και στην Αποκάλυψη: «Και του δόθηκε εξουσία να κάνει πόλεμο σαράντα δύο (42) μήνες.» (Αποκάλυψη 13:5). «... Γιατί δόθηκε στα έθνη, και την πόλη την Αγία θα πατήσουν σαράντα δύο (42) μήνες. Και θα δώσω στους δύο μάρτυρές μου και θα προφητέψουν χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρες (1.260) ντυμένοι με σάκους. (Αποκάλυψη 11:2,3).

Καμία ανθρώπινη δύναμη δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στον Αντίχριστο. Ούτε και οι δύο βιβλικοί γενναίοι Προφήτες, ο Δίκαιος Ενώχ και ο Προφήτης Ηλίας, που θα έχουν μεγάλη δύναμη εκ Θεού, και αυτοί θα φονευτούν. 

Μόνο ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός ο Κύριος μας, θα μπορέσει να τον νικήσει κατά την Ένδοξη Δεύτερη Παρουσία Του στην γη. Τότε θα τον αφανίσει ολοκληρωτικά. Τότε, θα συντελεστεί η φοβερή Κρίση του Χριστού και η συντέλεια του κόσμου (Ματθαίος 24:30-31 — Ματθαίος 25:31-46) — (Αποκάλυψη 20:11-15· —21:1-8).

• «Και πιάστηκε το θηρίο και μαζί του ο ψευδοπροφήτης που έκανε τα θαύματα εμπρός του, με τα οποία πλάνησε εκείνους που είχαν πάρει το “χάραγμα του θηρίου” και προσκυνούσαν την εικόνα του. Ρίχθηκαν και οι δύο ζωντανοί στην λίμνη της φωτιάς που έκαιγε με θειάφι. Οι λοιποί φονεύθηκαν με την ρομφαία του αναβάτου του ίππου, που έβγαινε από το στόμα του, και όλα τα όρνεα χόρτασαν από τις σάρκες τους.» (Αποκάλυψη 19:20,21).

• «Και ο διάβολος, που τους παραπλανούσε στο ψεύδος, ρίχθηκε στην λίμνη του πυρός και του θειαφιού, όπου ήταν το θηρίο και ο ψευδοπροφήτης, και θα βασανιστούν ημέρα και νύχτα στους αιώνας των αιώνων.» (Αποκάλυψη 20:10).

Η παράδοξη και απίστευτη πνευματική τύφλωση των ανθρώπων, πριν την άνοδο στην εξουσία του Αντίχριστου θα είναι γενική. Ο πνευματικός νους, δηλαδή ο νους που μπορεί να δει καθαρά το φως της Αλήθειας, θα είναι ένα σπάνιο φαινόμενο. 

Η ανθρωπότητα, καθοδηγούμενη από τον ανθρώπινο ορθολογισμό, όχι μόνο θα αποδεχθεί τον Αντίχριστο, αλλά ούτε θα αντιληφθεί την πανουργία και την δολιότητά του, αντίθετα θα τον αναγνωρίσει για ευεργέτη της, ευεργέτη όλης ανθρωπότητας μέχρι να την αφανίσει.

«Πολλοί θα πιστέψουν σε αυτόν» ―είπε ένας μακάριος μοναχός― «και θα αρχίσουν να τον δοξάζουν ωσάν παντοδύναμο Θεό. Αυτοί που έχουν πάντα τον Θεό βοηθό τους μέσα τους … θα δουν την καθαρή αλήθεια με την πίστη τους και θα αναγνωρίσουν την ταυτότητα του. 

Όλοι όσοι έχουν Θεογνωσία και νου πνευματικό, θα καταλάβουν ότι έφτασε ο βασανιστής τους. Εκείνοι οι οποίοι σκέφτονται μόνο τα βιοτικά και τα γήινα θα είναι αδύνατο να κατανοήσουν το τι συμβαίνει, μια και θα είναι δεμένοι με τις γήινες μέριμνες της καθημερινής ζωής. 

Αυτοί και αν ακούσουν προληπτικά κηρύγματα περί του Αντίχριστου, δεν θα πιστέψουν. Αλλά και θα εναντιωθούν, θα ειρωνευτούν, θα μισήσουν και θα καταδιώξουν ακόμα και αυτούς που θα κηρύττουν.» (• Επιστολές του Αγίου Γεωργίου του Εγκλείστου, του ερημίτη του Ζαντόνσκι [Георгий, Затворник Задонский —(1789─1836), Βιβλίο Α΄ σελ. 62, έτος 1852, // βλέπε επίσης και την 106η Ομιλία του • Αγίου Εφραίμ του Σύρου].

Αιώνια παρακαταθήκη αφύπνισης και προειδοποίησης για μας τους Χριστιανούς είναι τα λόγια του Ιησού Χρίστου: «Προσέχετε δε τον εαυτό σας μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαριές από την κραιπάλη και την μέθη και από φροντίδες βιοτικές και σας έλθει ξαφνικά η ημέρα εκείνη, διότι θα έλθει σαν παγίδα σε όλους που κάθονται επάνω σε όλη την γη». (Λουκά 21:34). 

Και αυτό θα συμβεί εξαιτίας της μονόπλευρης φροντίδας και μέριμνας για την υλική πλευρά της ζωής, σαν αποτέλεσμα του υλιστικού γήινου φρονήματος και νοοτροπίας, η οποία είναι κάθετα αντίθετη στην θεία διδασκαλία και την αποκάλυψη του Θεού.

Για την απόκτηση πνευματικού νου είναι απαραίτητη πρώτα από όλα, η υπακοή στις διδασκαλίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Κάθε προσωπική ερμηνεία πρέπει να αντιπαραβάλλεται και να ελέγχεται με τις Ιερές Γραφές και τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων και των Μεγάλων Διδασκάλων της Εκκλησίας. 

«Είναι αναγκαίο, εξαιρετικά απαραίτητο να διαβάζουμε, να μελετούμε, να κατανοήσουμε τα νοήματα της Αγίας Γραφής, να τηρούμε προσεκτικά τις εντολές του Θεού, και να αποφεύγουμε τα επιζήμια και απειλητικά γεγονότα και τις συμπεριφορές των ανθρώπων εκείνης της εποχής, και δεν θα παρεκκλίνουμε, δεν θα πλανηθούμε ποτέ.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ, Τόμος 4ος σελ. 227-228). 

• Ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος μας συμβουλεύει: «Αδιάλειπτη μελέτη των Αγίων και Θείων Γραφών —να βιώνετε το Άγιο Ευαγγέλιο αδιαλείπτως— να συμβουλευόμαστε την Μητέρα Εκκλησία, να αναρωτιέστε πότε θα έλθει ο προσδοκώμενος Νυμφίος (ο Κύριος Ιησούς Χριστός), να ρωτάτε, να εξετάζετε και να διερευνάτε τα σημεία της Δεύτερης Παρουσίας Του, γιατί η Κρίση δεν θα βραδύνει. 

Αδιαλείπτως να ρωτάς, έως ότου γνωρίσεις και κατανοήσεις τις Χριστιανικές διδασκαλίες και συχνά να καταφεύγεις στην βοήθεια εκείνων που είναι πιο έμπειροι από εσένα και γνωρίζουν για αυτά επακριβώς» (• Άγιος Εφραίμ ο Σύρος Έργα, Τόμος Δ΄ σελ. 133, Μόσχα 1850). Όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας μας προτρέπουν να συμβουλευόμαστε την Αγία Γραφή, η οποία είναι ο σταθερός και απλανής οδηγός μας. 

Εκτός αυτού, ωφέλιμο είναι να συμβουλευόμαστε τους έμπειρους συνανθρώπους μας, που και αυτοί καθοδηγούνται από τον Λόγο του Θεού και τις διδασκαλίες των Αγίων Πατέρων. «Μια τέτοια καθοδήγηση, από την Εκκλησία, είναι απαραίτητη για τους πιστούς, ώστε να προστατευθούν από τις πεπλανημένες ή ψευδείς διδασκαλίες και απόψεις. Αν απουσιάζει αυτή η καθοδήγηση από την Εκκλησία, και συνηθίσουμε να επηρεαζόμαστε κυρίως από την κοινή γνώμη του κόσμου, που είναι αδαής, αυτό θα μας οδηγήσει αναπόφευκτα σε λάθος δρόμο. 

Εκτός από αυτό, ακόμη και αν κάποιος άνθρωπος αποφασίσει να ακολουθήσει την στενή και τεθλιμμένη οδό, να κολυμπήσει κόντρα στο ρεύμα του ποταμού της κοινής γνώμης, να πάει ενάντια στις καθιερωμένες κοινωνικές απόψεις, θα μπει στο ακόλουθο πειρασμό: «Άραγε μόνο εσύ είσαι ο σωστός και όλοι ή οι περισσότεροι άνθρωποι τριγύρω σου είναι σε λάθος κατεύθυνση;”

«Μόνο εκείνοι που καθοδηγούνται από την Αγία Γραφή, και την γνωρίζουν καλά, αυτός ο συλλογισμός δεν θα έχει καμία αξία. Η Αγία Γραφή αναφέρει ότι την στενή οδό δεν την ακολουθεί το πλήθος, η πλειοψηφία, αλλά μόνον οι λίγοι, αυτοί που πορεύονται στο στενό δύσβατο μονοπάτι, και τις έσχατες ημέρες του κόσμου, αυτό το μονοπάτι θα γίνει ακόμη πιο δύσκολο για τους οδοιπόρους που θέλουν ακολουθήσουν τον Θεό και τα Ιερά μονοπάτια Του.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ). 

Η Αγία Γραφή θα μας εμπνεύσει επίσης θάρρος και γενναιότητα. Δεν θα πρέπει να απογοητευτούμε από το ότι στην εποχή εκείνη των χαλεπών έσχατων ημερών, ο αριθμός των αληθινών Χριστιανών θα είναι ελάχιστος, σαν ένα μικρό νησί, στην μέση ενός απέραντου ωκεανού ψεμάτων, κακίας, διαφθοράς και ασέβειας. Ο αληθινά πιστός τότε θα πρέπει να θυμηθεί τα λόγια του Ιησού Χριστού: «Μὴ φοβοῦ τὸ μικρὸν ποίμνιον· ὅτι εὐδόκησεν ὁ πατὴρ ὑμῶν δοῦναι ὑμῖν τὴν βασιλείαν.» (Λουκάς 12:32). Δηλαδή, «Μη φοβάσαι εσύ, μικρό ποίμνιο· διότι ο πατέρας σας ευαρεστήθηκε να σου δώσει την βασιλεία.»

Μια άλλη συμφορά, στην εποχή του Αντίχριστου θα είναι η αδυναμία για οποιαδήποτε οργανωμένη αντίσταση στην εξουσία του. Τότε, «μη προσπαθήσεις να τον σταματήσεις, με το αδύναμο χέρι σου. Φύγε, παραμέρισε, προφυλάξου και προστάτευσε τον εαυτό σου από αυτόν —και αυτό θα είναι αρκετό» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807─1867). «Τέλος ξαναρώτησε ο μαθητής τον Αββά Παμβώ: “—Τι λοιπόν πρέπει να κάνει κάποιος σε εκείνες τις έσχατες ημέρες;” Και ο Γέροντας Παμβώ απεκρίθη: “—Τέκνον μου, εις εκείνους πλέον τους καιρούς, όποιος αν μπορέσει να σώσει την ψυχή του και να παρακινεί και τους άλλους δια να σωθούν, αυτός θα ονομασθεί Μέγας στην Bασιλεία των Ουρανών.» (• Γέροντας Παμβώ). «Αναπαύσου σε αυτό, και να είσαι ικανοποιημένος με το γεγονός ότι θα δοθεί η ευκαιρία να σωθούν σε όσους επιθυμούν να σωθούν» — μας συμβουλεύει • ο Στάρετς (Γέροντας) Ησαΐας.

Επομένως, είναι απαραίτητο να πολεμήσουμε αποφασιστικά τώρα το επικείμενο Βασίλειο του Σκότους, εφ’ όσον έχουμε ακόμη αυτή την δυνατότητα να αντιδράσουμε, πριν μας αφαιρεθεί. Ακόμα και ο πιο μικρός ασήμαντος συμβιβασμός με το κακό που γίνεται σήμερα για χάρη της συνύπαρξης μαζί του, θα αυξήσει τη δυσκολία της μάχης μαζί του αύριο. 

«Εγώ πρέπει να κάνω τα έργα Εκείνου που με έστειλε όσο ακόμη είναι ημέρα· διότι θα έλθει νύχτα, όταν κανείς δεν θα μπορεί να εργασθεί». (Ιωάννης 9:4). Καθώς επίσης: «Δια λίγο χρόνο ακόμη θα έχετε το φως μεταξύ σας. Περπατάτε όσο ακόμη έχετε το φως, για να μη σας πιάσει το σκοτάδι.» (Ιωάννης 12:35).

Η Νύκτα που έρχεται κατά επάνω μας — είναι η επικείμενη σατανική βασιλεία του πνευματικού σκότους, που τώρα προετοιμάζεται και οργανώνεται και ετοιμάζεται να κατακλύσει όλη την ανθρωπότητα. 

Οι προφυλακές της πανστρατιάς του Αντίχριστου ήδη τις βλέπουμε να κοντοζυγώνουν. Και λίγοι, ελάχιστοι Χριστιανοί επαγρυπνούν επί των επάλξεων. Βλέπουν τους προπορευόμενους ανιχνευτές του εχθρού να πλησιάζουν μουλωχτά και ύπουλα, να βρίσκονται πλέον προ των πυλών. Ακόμη όμως και αν σαλπίσουν συναγερμό, «Στα άρματα ! Εχθρός εν όψη», μάταια, κανείς δεν θα τους ακούσει! 

Οι πάντες καθεύδουν! Ο καθένας πια σήμερα ζει στην κοσμάρα του, κοιτάζει την δουλίτσα του, το μικροσυμφέρον του. Επομένως, εσείς οι λίγοι γενναίοι Χριστιανοί, πρέπει να αντισταθούμε θαρραλέα στην επικείμενη Βασιλεία του Σκότους τώρα, που έχουμε ακόμη την δυνατότητα αντίδρασης, πριν μας αφαιρεθεί για πάντα. 

Τότε, σε εκείνες τις έσχατες χαλεπές ημέρες, η ζωή των πιστών θα γίνει πολύ δύσκολη που, ακόμη —και παρά το ότι οι άνθρωποι θα γνωρίζουν την αμαρτωλή ζωή τους, την αδιόρθωτη κατάσταση τους — ξεχνώντας ακόμη και τον φόβο ότι επίκειται η Ημέρα της Κρίσης, που θα προσεγγίζει αδυσώπητα, ακόμα κι έτσι, θα κράξουν:

Ακόμα κι έτσι, «Έλα, Κύριε Ιησού !» (Αποκάλυψη 22:20)

ΤΕΛΟΣ ΚΕΙΜΕΝΟΥ

Σημειώσεις



[1] [Σ.Μ. Η φυλή Δαν είναι ανάμεσα στις 10 Χαμένες Φυλές του Ισραήλ, μια κατακτήθηκαν από τους Ασσύριους το 723 π.Χ., περίπου και αιχμαλωτίστηκαν και οδηγήθηκαν αιχμάλωτοι στην Ασσυρία. Έκτοτε αγνοούνται μυστηριωδώς. Μόνο ένα τμήμα Ιουδαίων ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την φυλή Δαν, είναι ο “Οίκος του Ισραήλ” (“Beta Israel”), που επιβίωσε στα απρόσιτα βουνά της Βόρειας Αιθιοπίας. Η κοινότητα αυτή των Αιθιόπων Εβραίων ζούσε για χιλιάδες χρόνια σε 500 ξεχωριστά χωριά διάσπαρτα σε όλο το πρώην βασίλειο του Αξούμ, στη σημερινή Βόρεια Αιθιοπία. Είναι γνωστή ως “falashas” και είναι Αφρικανοί. Σήμερα ζουν στο Ισραήλ 120.000 Φαλάσας (“Falashas” = Ξένοι). Εκτιμάται ότι εξακολουθούν να υπάρχουν περίπου 8.000 άτομα της Εβραϊκής θρησκείας που ακόμη ζουν στα βουνά της Β. Αιθιοπίας. Η Ανώτατη Ιουδαϊκή Ραβινία μετά από ενδελεχή έρευνα πιστοποίησε ότι είναι πράγματι ένα γνήσιο τμήμα των Ισραηλιτών που είναι ξεκομμένο εδώ και χιλιάδες χρόνια πριν. Οι ίδιοι οι Αιθίοπες Εβραίοι της κοινότητας “Beta Israel” παραδοσιακά απέδιδαν την καταγωγή τους στην φυλή του Δαν. Επίσης αξίζει να αναφερθεί ότι και ο Αρχιραβίνος της Αιγύπτου, ο οποίος έγραψε τον 16ο αιώνα ένα υπόμνημα, επιβεβαιώνει την προέλευση των “Beta Israel” της Αιθιοπίας, ότι είναι γνήσιοι Εβραίοι από “τη φυλή του Δαν” (όπως αναφέρεται στο Bleich, 1977, σελ. 302). Ποια όμως είναι η αληθινή καταγωγή τους κανείς δεν γνωρίζει επακριβώς μια δεν υπάρχουν γραπτές πηγές. Οι ίδιοι είναι φυλετικά πανόμοιοι με τους υπόλοιπους Αιθίοπες. Επομένως, η καταγωγή τους αποτελεί ένα από τα μυστήρια.]

[2] [Σ.Μ. Είναι πολύ πιθανόν, αυτή την περίοδο θα εκπαιδεύεται από υψηλόβαθμους Νεοεποχίτες αποκρυφιστές, Καμπαλιστές και μάγους. Όπως επίσης είναι πολύ πιθανόν, να φοιτήσει τελείως ανώνυμα ή κάτω από άλλο όνομα και επίθετο —άγνωστός ανάμεσα σε αγνώστους— στα κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου, αποκτώντας άριστη εκπαίδευση και τίτλους σπουδών κύρους, ώστε να τύχει αναγνώρισης ως σοφός.]

[3] [Σ.Μ. Την “Ημέρα της Διακήρυξης” (“The Day of Declaration”) την ονομάζουν οι Νεοεποχίτες πρόδρομοι οπαδοί του.]

[4] [Σ.Μ. Το 1925 ο Αδόλφος Χίτλερ έγραψε το μοναδικό βιβλίο του “Ο Αγών μου” (“Mein Kampf”) στο οποίο περιέγραφε τις προγραμματικές πολιτικές θέσεις του. Αν κάποιος το διάβαζε τότε θα ήξερε το τι θα επακολουθήσει μετά από 15 χρόνια, όταν έγινε Δικτάτορας της Γερμανίας. Ο αιματηρός πόλεμος, οι σφαγές, τα ολοκαυτώματα. Τα 50 εκατομμύρια των θυμάτων του 2ου Παγκόσμιου Πολέμου. Αλλά ως συνήθως οι άνθρωποι, ακόμη και οι πιο αρμόδιοι, αδιαφόρησαν, κοιτούσαν την «καλοπέραση τους και την δουλίτσα τους, σαν καλοί νοικοκύρηδες». Και αυτά που έγραψε σε αυτό το βιβλίο τα πραγματοποίησε. Έτσι, και θα συμβεί και με το Εξολοθρευτή (Terminator) της Ανθρωπότητας, τον Άνομο, το Θηρίο. Εδώ και 150 χρόνια οι πρόδρομοι του, οι Νεοεποχίτες ηγέτες στα βιβλία τους έγραψαν για να προετοιμάσουν την ανθρωπότητα να υποδεχθεί τον Ψεύτη. Και σχεδόν οι πάντες αδιαφόρησαν πάλι αδιαφόρησαν τραγικά, νομίζοντας ότι είναι παραμύθια. Θεοσοφιστές, Ροδόσταυροι, Γνωστικοί, Αλχημιστές, Ερμητιστές, Μασόνοι κλπ. προανήγγειλαν το Πολιτικό και Θρησκευτικό Πρόγραμμα του.

Σαν πνευματικό εμβόλιο ―για την δημιουργία αντισωμάτων πνευματικής αντίστασης― για τους επαγρυπνούντες αδελφούς, διατυπώνονται του τι περίπου θα πει, του τι περίπου θα διακηρύξει στο Μανιφέστο του, την ημέρα που θα εμφανιστεί δημόσια, την Ημέρα της Διακήρυξης, όπως την ονομάζουν. Οι παρακάτω θέσεις διατυπώνονται, με βάση τα ήδη γνωστά κείμενα των Νεοεποχιτών οπαδών του, που εδώ και χρόνια προπαγανδίζουν τις θέσεις του, ιδιαίτερα των βιβλίων του πρόδρομου του, του Βρετανού αποκρυφιστή Benjamin Creme (1922 − 2016) και με κάθε επιφύλαξη, ενδεικτικά. Μπορεί και οι θέσεις που θα διατυπώσει να είναι διαφορετικές και με διαφορετικό ύφος και να τις διακηρύξει με διαφορετικό τρόπο, μια και όλα αυτά καλύπτονται με την ευνόητη ομίχλη της αφάνειας ακόμη. Όλα όμως δείχνουν ότι αυτή η ημέρα πλησιάζει καλπάζοντας…

Μία αξιομνημόνευτη ημέρα ― πιθανόν ― μέσα στον ΟΗΕ, που θα είναι φυσικός χώρος της δράσης του, θα Διακηρύξει το Πολιτικό και Θρησκευτικό Μανιφέστο του, τις βασικές θέσεις του ― αυτή την ημέρα την ονομάζουν οι πρόδρομοι υπηρέτες του, σαν η “Ημέρα της Διακήρυξης” (“The Day of Declaration”) ― προτείνοντας την εγκαθίδρυση μιας και μόνο Παγκόσμιας Κυβέρνησης του ΟΗΕ, με ένα Παγκόσμιο Κοινοβούλιο και ένα Παγκόσμιο Σύνταγμα των Ηνωμένων Πολιτειών της Γης, στον οποίο θα κατοχυρώνονται προσχηματικά τα “ανθρώπινα δικαιώματα” και οι “ανθρώπινες ελευθερίες”. Οι ΗΠΑ και οι Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, θα είναι δύο από τις 10 υποπεριφέρειες της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας των Πολιτειών της γης. Τα εθνικά σύνορα —αυτοί οι αυθαίρετοι φράχτες, θα πει— οι εθνικές σημαίες, οι εθνικοί ύμνοι, οι εθνικές γιορτές, τα εθνικά νομίσματα, τα θρησκευτικά τοπικά ήθη και έθιμα, θα πρέπει να παραμεριστούν, να ξεχαστούν, αν θέλει η ανθρωπότητα να ζήσει από εδώ και στο εξής με ειρήνη, τάξη, ασφάλεια και προκοπή … Θα εμφανιστεί σαν “ειρηνοποιός” προτείνοντας την κατάργηση όλων των εθνικών στρατών και των εθνικών συνόρων και θα διακηρύξει τον τερματισμό των πολυδάπανων εξοπλισμένων όλων των στρατών του κόσμου. Θα προτείνει την άμεση αποστράτευση όλων των στρατών του κόσμου. Θα διακηρύξει ότι ήρθε η ώρα «μετατρέψουμε τα σπαθιά σε άροτρα και τα δόρατα σε δρεπάνια», όπως έγραψαν οι προφήτες του Ισραήλ. (Ησαΐας 2:3-4). 

Επιτέλους ―θα διακηρύξει στο διαπασών― «πρέπει να καταργηθούν οι δαπανηροί στρατοί όλων των εθνών, τα “επάρατα εθνικά σύνορα” που χωρίζουν την ενωμένη ανθρωπότητα και τα χρήματα που δαπανούνται σε αυτούς τους ανόητους εξοπλισμούς εγκληματικά να δοθούν άμεσα στους πεινασμένους, στα νοσοκομεία, στο κοινωνικό κράτος και την εκπαίδευση. Θα ικανοποιήσει και θα κολακεύσει έτσι τις αδαείς λαϊκές μάζες, οι οποίες θα τον αποδεχτούν, θα τον ζητωκραυγάσουν και θα τον ακολουθήσουν, παντού σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης.

«Κοιτάξτε ―θα βροντοφωνάξει στην διακήρυξη του― ανόητοι άνθρωποι που σας κατάντησαν … που σας οδήγησαν οι εθνικισμοί και οι θρησκείες σας … Ήδη καταστρέψατε τον μισό πλανήτη. 

Κοιτάξτε τον αιματηρό πόλεμο της Ουκρανίας-Ρωσίας, δύο αδελφικοί σλαβικοί λαοί αλληλοσφάζονται, αν και ισχυρίζονται ότι είναι Χριστιανοί και οι δύο. Κοιτάξτε την Κορεατική Χερσόνησο, οι Βόρειοι και Νότιοι Κορεάτες, είναι έτοιμοι να αλληλοσφαχτούν σε ένα αδελφοκτόνο πόλεμο. Κοιτάξτε τις δύο Κίνες, την ερυθρά και την εθνικιστική το ίδιο. Κοιτάξτε στο Αιγαίο, τους Τούρκους και τους Έλληνες τροχίζουν τα μαχαίρια της αλληλοσφαγής.

 Η θάλασσα του Αιγαίου θα πρέπει να ενώνει τους ανθρώπους, τους δύο λαούς και όχι να τους χωρίζει, γιατί ανήκει σε όλη την αδιαίρετη ανθρωπότητα. Κοιτάξτε στην Βοσνία, τους Σέρβους και τους Βόσνιους, ενώ είναι αδελφικοί λαοί σλαβικής καταγωγής και οι δύο, ετοιμάζονται και αυτοί να αλληλοσφαχτούν. Αυτούς τους παραλογισμούς δεν τους ανέχομαι … Εγώ Είμαι ο “Κύριος της Αγάπης” … Ήρθα για να ενώσω, να φέρω ομόνοια και μισώ την διχόνοια και τον διχασμό … 

Η ανθρωπότητα ―αν θέλει να επιβιώσει― πρέπει να είναι μία και ενωμένη και αδιαίρετη … αρκεί να δείξουμε όλοι “Παγκόσμια Καλή Θέληση” (“World Goodwill”) και να αποβάλουμε τον διχασμό και την διαίρεση και να συντρίψουμε εκείνους τους εγκληματικούς φορείς που σπέρνουν αυτό τον πολιτικό και θρησκευτικό διχασμό της. Η νηπιώδης ηλικία της ανθρωπότητας παρήλθε, μαζί και οι παιδικές αρρώστιες και τα επικίνδυνα παιδικά παιχνίδια της ανώριμης ανθρωπότητας, τους καταστροφικούς αιματηρούς πολέμους.

Εγώ θα αναμορφώσω και θα ενηλικιώνω την ανθρωπότητα, με τις Nέες προηγμένες ψηφιακές Tεχνολογίες ―NBICS (Nano, Bio, Info, Cogno, Socio). Με την υπεράνθρωπη Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI), με την Τεχνολογική Μοναδικότητα, (Technological Singulatity), με τα σύγχρονα πανέξυπνα ρομπότ, που θα δουλεύουν ασταμάτητα και δωρεάν, για την δική σας ευημερία. 

Αυτά θα δουλεύουν και οι άνθρωποι θα απολαμβάνουν τα αγαθά, με αφθονία. Έχω να αναθέσω στα μικρά αδέλφια μου, τους συνανθρώπους μου, πιο υψηλές ασχολίες και αποστολές … από να ιδρώνουν και να κοπιάζουν όλη την ημέρα. Αυτήν την προπατορική κατάρα θα την καταργήσω. Έρχεται απίστευτη αφθονία αγαθών, μια Νέα Εποχή πλούτου και ευημερίας ... Εγώ είμαι ο Υδροχόος, ο ποταμός των ζωντανών υδάτων … 

Εγώ θα εγκαινιάζω την Νέα Εποχή, την Νέα Τάξη, τον Θαυμαστό Νέο Κόσμο του Υδροχόου … Εσείς ήσασταν που τραγουδούσατε πριν πολλά χρόνια: «Μπήκαμε στον Υδροχόο και θα ανάψουνε φωτιές» … εμένα περιμένανε «αυτοί που ξέρουν» … Και το έργο μου θα είναι να διοχετεύσω αυτά τα ύδατα της ζωής μέσα σε σας. Εγώ είμαι ο Υδροχόος της Νέας Εποχής ... Εγώ είμαι το σκάφος της αληθείας ... Η Εποχή του Ιχθύος παρήλθε, τα ψάρια (οι Χριστιανοί) σύντομα θα εκλείψουν, τελείωσε η εποχή των σκοταδιστών, η εποχή της Ιεράς Εξέτασης, ο Μεσαίωνας του σκότους, της άγνοιας και της φριχτής αμάθειας … Φέρνω το φως της επιστήμης, της γνώσης στον άνθρωπο …

Εγώ είμαι ο Υδροχόος του Νέου Θαυμαστού ψηφιακού Κόσμου, της Νέας Εποχής και της ψηφιακής Νοόσφαιρας, της γνώσης, της επιστήμης, της διασκέδασης, της επικοινωνίας, όλοι οι άνθρωποι θα ενωθούν, θα αναβαθμιστούν, θα γίνουν “Υπεράνθρωποι” (TransHuman και SuperHuman (2.0) ... Τυφλοί θα δουν το φως τους, κουφοί θα ακούσουν, κουτσοί θα περπατήσουν, κουλοί θα αποκτήσουν χέρια, θα αξιοποιήσω την βιονική επιστήμη και την βιοτεχνολογία και θα επιταχύνω την ανάπτυξη της απρόσκοπτα και θα την δώσω δωρεάν στους συνανθρώπους μου, στους μικρούς αδελφούς μου που … την έχουν ανάγκη. 

Θα αξιοποιήσω στο έπακρο τα βιονικά μάτια, αυτιά, πόδια, χέρια, κλπ. Ο Βιονικός Άνθρωπος (2.0) θα γίνει σε λίγο πραγματικότητα, ο Νέος-Άνθρωπος, ο Mετάνθρωπος (2.0), ο TransHuman και o SuperHuman. Θα αναθέσω άμεσα στους κορυφαίους επιστημονικούς συνεργάτες μου, να φέρουν σε πέρας αυτή την σπουδαία αποστολή αγάπης προς τους συνανθρώπους μου, τους μικρούς αδελφούς μου … Εγώ είμαι ο 

Μεγάλος Αδελφός σας (ο Big Brother σας), για κάθε παράπονο σας, τα αυτιά μου θα είναι ανοιχτά … πασχίζω για εσάς, αγωνιώ και αγωνίζομαι για σας… τον καρκίνο σύντομα θα δώσω εντολή να θεραπευτεί με την προηγμένη Νανοτεχνολογία, τα νανορομπότ … την βιοτεχνολογία, τα θεραπευτικά γονιδιακά εμβόλια. Θα κατανικήσουμε την επάρατη νόσο, και σύντομα θα δείτε τα πρώτα απτά αποτελέσματα. 

Η γήρανση θα καταπολεμηθεί με την Βιοτεχνολογία, με τα θεραπευτικά γονιδιακά εμβόλια. Η ζωή του ανθρώπου μπορεί να παραταθεί μέχρι και τα 500 χρόνια τουλάχιστον, υπάρχει έτοιμη η τεχνολογία γονιδιακής τροποποίησης του DNA του ανθρώπου, με τα γενετικά εμβόλια, τα “θεία μυστήρια” της επιστήμης και της τεχνολογίας. Αλλά οι κομπλεξικοί, οι στενόμυαλοι, τα σκουριασμένα μυαλά μας εμπόδιζαν … μέχρι τώρα, αρκετά τους ανεχθήκαμε όλους αυτούς, που είναι μια οικτρά μειοψηφία … θα παραμερίσω αποφασιστικά κάθε εμπόδιο ή όποιους εμποδίζουν την ανάπτυξη της επιστήμης, “την εξέλιξη και την πρόοδο” της τεχνολογίας. Την μόνη που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα. Η επιστήμη και οι τεχνολογίες της θα θριαμβεύσουν και πάλι, θα λύσουν όλα τα προβλήματα των ανθρώπων. Εγώ είμαι ο ποταμός από όπου θα ρεύσει πλούτος και ευημερία απίστευτη ...

Εγώ είμαι ο Χριστός που περίμεναν αιώνες οι Χριστιανοί, εγώ είμαι ο Μεσσίας που ανέμεναν οι Εβραίοι, ο Ιμάμ Μαχντί, 12ος προφήτης, που περιμένουν οι Μουσουλμάνοι αδελφοί μου, ο Μαϊτρέγια που περιμένουν οι Ινδουιστές … 

Εγώ είμαι ο 5ος Βούδας και ο Άβαταρ (Οδηγός) που περιμένουν οι Βουδιστές, ο Μέγας Παγκόσμιος Διδάσκαλος των Τεκτόνων, των Ροδόσταυρων και των Θεοσοφιστών, ο Μέγας Επαναστάτης των αναρχικών, ο Μεγάλος Τιμονιέρης των κομμουνιστών, ο Μέγας Πατριώτης των πατριωτών, μόνο που η μόνη πατρίδα μου είναι όλος ο λαβωμένος πλανήτης γη, ο Οίκος των οικολόγων, η Γη, η αρχαία Γαία, η Μεγάλη Μητέρα όλων μας, που χρειάζεται επειγόντως θεραπεία, την οποία κακοποίησαν βάναυσα κάποιοι άρπαγες στο παρελθόν … για αυτό θέλω να με βοηθήσετε να σώσω τον πλανήτη … από τους άρπαγες, τους σφετεριστές, τους καταπατητές, τους εμπρηστές κλπ. …

Εγώ είμαι Φύρερ των εθνικιστών, μόνο που το έθνος μου είναι όλη η Ανθρωπότητα, η ιερή ανθρώπινη φυλή … Εγώ είμαι ο αδιάλλακτος Μέγας Υπερασπιστής των “ανθρώπινων δικαιωμάτων” και των κατοχυρωμένων ελευθεριών του ανθρώπου … που διακήρυξε η Γαλλική Επανάσταση του 1789, αλλά δεν τα τήρησε … Εγώ ήρθα για να ολοκληρώσω τις επαγγελίες της που δεν τηρήθηκαν … Εγώ είμαι ο Υπερασπιστής της κοινωνικής δικαιοσύνης και της ισότητας που διακήρυξαν οι Μπολσεβίκοι στην Ρωσική Επανάσταση του 1917, αλλά στέρησαν την ελευθερία από τους ανθρώπους, και απέτυχαν, ενώ … Εγώ θα φέρω και κοινωνική δικαιοσύνη και ελευθερία για όλους. Ήρθα για διορθώσω και να θεραπεύσω όχι να ανατρέψω και να καταστρέψω, ήρθα για να σώσω ότι σώζεται ακόμη από την καταστροφή του ιερού πλανήτη μας, την Γη.

Εγώ είμαι ο Μέγας Απελευθερωτής των Νεοφιλελευθέρων … κηρύσσω την πλήρη ελευθερία των ανθρώπων από κάθε προσκόλληση, ενοχή και προηγούμενο παρωχημένο νόμο. “Άνθρωπε να είσαι ότι είσαι … αυτό που είσαι, χωρίς ενοχές και τύψεις … Είσαι ότι είσαι, μια θεϊκή οντότητα, ένας μικρός θεός. Η θέληση σου είναι ιερή, μάθε να την χειρίζεσαι σωστά. Ο άνθρωπος είναι ο ίδιος ένας θεός, η σοφία ενυπάρχει μέσα στον ίδιο τον Εαυτό του, σκάψε ένδον για να την εξορύξεις … η ελευθερία της θέλησης του ανθρώπου και οι πράξεις του είναι ιερές … ελευθερία παντού λοιπόν … από εδώ εμπρός απελευθερώνω τον άνθρωπο από κάθε παρωχημένο προηγούμενο σκοταδιστικό νόμο …

Θα καθιερώσω το νέο σύστημα χρήματος (New Money System) … το νέο Παγκόσμιο ψηφιακό Νόμισμα, αλλά για να το χρησιμοποιήσει κάποιος πρέπει και ο άνθρωπος να γίνει και αυτός ψηφιακός, να «βελτιωθεί και να αναβαθμιστεί» σωματικά και πνευματικά, να αναβαθμιστεί και συγχωνευτεί με την Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI), για να αποκτήσει πλήρη πρόσβαση στις γνώσεις, την σοφία, την άφθονη διασκέδαση που υπάρχει στην ψηφιακή Νοόσφαιρα, στον Παγκόσμιο Νου, τον Πλανητικό Εγκέφαλο του διαδικτύου. Εκεί είναι συσσωρευμένος ψηφιακά, όλος ο κόπος και ο ιδρώτας της ανθρωπότητας, η επιστήμη και οι τεχνολογίες που αποκτήθηκαν με γιγαντιαίες προσπάθειες πολλών αιώνων.

Εγώ είμαι ο Νέος Προμηθέας, ο Ευεργέτης του ανθρώπου … που έφερα το “πυρ της γνώσης”, της επιστήμης, που σας το έδωσα, για να μην ζείτε μέσα στην άγνοια και το σκοτάδι του Μεσαίωνα …

Και θα αναλάβω εγώ υπεύθυνα, προσωπικά την ανόρθωση της παγκόσμιας οικονομίας. Οι μηχανές, τα εργοστάσια, θα δουλέψουν στο φουλ … η φτώχια, η πείνα θα εξαλειφτούν σύντομα … για το καλό της ανθρωπότητας με ειρήνη, τάξη και ασφάλεια. Αρκεί να με στηρίξετε, γιατί έχω πολλούς αντίπαλους με σκουριασμένα μυαλά, σκοταδιστές, που είναι εχθροί της “προόδου και της εξέλιξης”, εχθροί της επιστήμης και της τεχνολογίας και ο δρόμος μου είναι δύσκολος και ανηφορικός … Θέλω να γίνεται οι συνεργάτες μου … και οι συνδημιουργοί μια Νέας Φωτεινής και Θαυμαστής Νέας Ανθρωπότητας. Σφυρηλατούμε το Νέο-Άνθρωπο (2.0), τον Ψηφιακό Υπεράνθρωπο (SuperHuman 2.0) του Μέλλοντος … »

• Αυτά περίπου τα λόγια τα ψεύτικα, τα μεγάλα, θα διακηρύξει ο Άνομος και άλλα πολλά παρόμοια μεγαλόστομα και βλάσφημα λόγια, λόγια πανούργα και δολερά, λόγια βγαλμένα από την διαβολική σοφία της Κόλασης, από τα «Βαθέα του Σατανά» (Αποκάλυψη 2:24). Θα έχει πάρα πολλά, εκατοντάδες “Εγώ” ο Πλάνος, και δοθείσης ευκαιρίας θα τα επαναλαμβάνει και πολυάριθμοι οπαδοί του και τα προσκείμενα ΜΜΕ θα τον επαινούν και θα τον χειροκροτούν παρατεταμένα.]

[5] [Σ.Μ. Η πλήρη εξήγηση της ταυτότητας του «κατέχοντος» είναι ότι τον εμποδίζει η παρουσία του Παράκλητου, το Πνεύμα της αλήθειας, δηλαδή του Αγίου Πνεύματος. Ο Παράκλητος είναι, το Πνεύμα του Θεού, το Άγιο Πνεύμα, το τρίτο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδας, το οποίο «έχει κληθεί να σταθεί δίπλα μας». Είναι προσωπική ύπαρξη και κατοικεί μέσα σε κάθε πιστό Χριστιανό. Είναι το Πνεύμα Του Θεού (Ψαλμός 51:11). Είναι το Άγιο Πνεύμα της ημέρας της Πεντηκοστής, που ήρθε για να κατοικήσει μέσα στους πιστούς για πάντα. Μπορεί να λυπούμε το Άγιο Πνεύμα αλλά δεν μας εγκαταλείπει ποτέ. Όπως είπε ο Ιησούς Χριστός, ο Κύριος μας, στον Ματθαίο 28:20, «εγώ θα είμαι μαζί σας όλες τις ημέρες, μέχρι τη συντέλεια του αιώνα». Πώς γίνεται να είναι μαζί μας, ενώ είναι στον Ουρανό, καθισμένος στα δεξιά του Πατέρα; Είναι μαζί μας δια του Αγίου Πνεύματος, του Παράκλητου. Το Άγιο Πνεύμα εργάζεται μέσα μας για να μας δίνει την ειρήνη Του (Ιωάννης 14:27), την αγάπη Του (Ιωάννης 15:9–10), και τη χαρά Του (Ιωάννης 15:11). Αυτό εμποδίζει σίγουρα την εμφάνιση του Ανόμου, του Αντίχριστου.

Μια δεύτερη μερική εξήγηση, παράλληλη, θα ήταν να αναρωτηθούμε αν υπάρχει κάποια ισχυρή κρατική οντότητα, ακόμη στον σύγχρονο κόσμο που να είναι Χριστιανική, όπου η επιρροή της Εκκλησίας του Χριστού, να έχει δεσπόζουσα θέση, να κατέχει εξουσία ή να έχει ισχυρή επιρροή επί της κρατικής πολιτικής εξουσίας του, που δεν επιτρέπει την ανομία, το “μυστήριο της ανομίας”, στην δική της επικράτεια τουλάχιστον, την ψήφιση και εφαρμογή αντιχριστιανικών νόμων όπως την προπαγάνδα του σοδομισμού και την διάλυση της παραδοσιακής οικογένειας ; Αν αυτή η δευτερεύουσα πιθανή εξήγηση ισχύει, τότε το μόνο κράτος που ακόμη είναι Χριστιανικό έστω μερικώς, είναι η Αγία Ρωσία και ο ηγέτης της. Σε αυτή την χώρα δεν νομοθετούνται οι νόμοι των σοδομιστών, οι γάμοι των ΛΟΑΤΚΙΑ+. 

Δεν διώκεται ο γάμος του άνδρα και της γυναίκας, ούτε η τεκνοποίηση. Και μόνον όταν αυτό το ισχυρό κράτος καταλυθεί, κατακτηθεί ή καταστραφεί ή δολοφονηθεί ή πεθάνει από “φυσικά αίτια”, ο Χριστιανός ηγέτης της, τότε μόνο θα παραμεριστεί και το τελευταίο εμπόδιο να εμφανιστεί, να εκδηλωθεί πλήρως το “Mυστήριο της Aνομίας” και να παρουσιαστεί δημόσια ο Άνομος. 

Επομένως, επειδή το “Μυστήριο της Ανομίας”, είναι σίγουρο ότι θα εμφανιστεί παντοδύναμο και θα επικρατήσει παγκοσμίως σε όλη την γη, αργά ή γρήγορα, ακόμη και το τελευταίο εμπόδιο θα παραμεριστεί, αυτό σημαίνει ότι και η Ρωσία ή όποιο άλλο κράτος ή εξουσία αντιτίθεται, εμποδίζει, μπαίνει μπροστά στον δρόμο του θα καταλυθεί ή θα αφανιστεί. Το πότε όμως θα συμβεί αυτό, είναι αδιαφανές. Και ο νοών νοείτω.]

[6] [Σ.Μ. Όπως ακριβώς στο πρόσφατο ιστορικό παρελθόν, οι πρόδρομοι του Αντίχριστου, οι άθεες κοσμοθεωρίες, ο Κομμουνισμός, ο Φασισμός και ο Ναζισμός και κάθε -ισμός, που επινόησαν οι πεπλανημένοι άνθρωποι, κοσμοθεωρίες που διέλαμψαν σαν διάττοντες αστέρες για ένα σύντομο χρονικό διάστημα, και πολλούς αφελείς, πολλούς “χρήσιμους ηλίθιους” προσέλκυσαν, ενθουσίασαν, εξαπάτησαν και στο τέλος απογοήτευσαν, πριν καταρρεύσουν σαν χάρτινοι πύργοι. 

Έτσι, ακριβώς θα συμβεί και τώρα, παρόμοια, αλλά σε γιγαντιαία έκταση, και με τους Υδροχοϊστές Νεοεποχίτες που προετοίμασαν, προπαγάνδισαν και ανέδειξαν τον Άνομο σε Παγκόσμιο Μονάρχη, όπως και με τους πλανεμένους Εβραίους που δεν δέχθηκαν τον Ιησού Χριστό ως τον Μεσσία τους, αλλά αυτόν θα τον υποδεχθούν.]

[7] Τα υπόλοιπα παραλείπονται μια την εποχή που γράφθηκαν πριν πάνω 70 χρόνια δεν ήταν γνωστά πολλά από αυτά που σήμερα γνωρίζουμε για τον αριθμό και το «χάραγμα του Θηρίου». Παρατίθενται σαν υποσημείωση στο τέλος του κειμένου.

«Επειδή ο Αντίχριστος θα έλθει με το πρόσχημα του Μεσσία, πιθανότατα θα σφετεριστή για τον εαυτό του τον τίτλο του Εβραίου Βασιλιά. Χωρίς αμφιβολία θα ονομασθεί βασιλιάς και μεσσίας του Ισραήλ. Για να αποκρυπτογραφηθεί ο αλαζονικός πομπώδης αυτός Εβραϊκός τίτλος, είναι απαραίτητο στην θέση της δεύτερης κλίσης, να βάλουμε το Λ (ΛΑΜΕΤ) πριν από την λέξη Ισραέλ. Τότε ο τίτλος του Αντίχριστου θα είναι : ΧΑ-ΜΕΛΕΚ-ΛΕ-ΙΣΡΑΕΛ (Βασιλιάς του Ισραήλ). Διαβάστε από δεξιά προς τα αριστερά.

Έτσι, το σύμβολο των Εβραϊκών συλλαβών μάς δίνουν ακριβώς τον αριθμό 666. Εδώ είναι ο υπολογισμός:

המלכ לישראל



ΣΥΝΟΛΟ 666


ΧΑ

5


ΜΕΜ

40


ΛΑΜΕΤ

30


ΚΑΦ

20


ΛΑΜΕΤ

30


JΟΔ

10


ΣΙΝ

300


ΡΕΣ

200


ΑΛΕΦ

1


ΛΑΜΕΤ

30


ΣΥΝΟΛΟ

666



Υπάρχει μία μικρή δυσκολία και αυτή έγκειται στο ότι το γράμμα ΚΑΦ, στην λέξη ΜΕΛΕΚ, δεν εμφανίζεται ως τελικό, αλλά ένα συνηθισμένο (με την έννοια της καταμέτρησης). Παρακαλώ δεχθείτε τις διαβεβαιώσεις … κλπ. Όντζεντάαλ D.A.V.U. Πατέρας Σλoτ. Ολλανδία 18-5-1893.

Ο Πατήρ Σλοτ, αναφέρει ότι έκανε κάποιο λάθος, γιατί έλαβε υπ’ όψη του το κανονικό ΚΑΦ, και δεν θα έβγαζε κανένα αποτέλεσμα αν το χρησιμοποιούσε αντίθετα. Ο συλλογισμός του Πατήρ Σλοτ είναι σωστός, γιατί τους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, και στους μεταγενέστερους καιρούς (σύμφωνα με την Καμπάλα) τα γράμματα του Εβραϊκού “ιερού αλφαβήτου” ήταν 22 και στην ιερατική χρήση, και είχαν σημασία αριθμού και αριθμητικό ισοδύναμο. Και αυτός ο αριθμός σειράς είναι ο ίδιος όπως για το ΚΑΦ το συνηθισμένο, έτσι και για το τελικό, όπως και για κάθε, «ίδιο γράμμα»

• [Σημείωση Μεταφραστή] Πέρα από ότι είναι πολύ παλιά, από το 1893, (ενώ η τεχνολογία έχει προχωρήσει και αποκαλύψει πολλά) η ερμηνεία αυτή είναι και δυσνόητη. Επομένως, πρέπει να είμαστε πολύ επιφυλακτικοί σε αυτή την ερμηνεία.

[8] [Σ.Μ. Ο Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιφανής— Το αρχέτυπο του Αντίχριστου της Παλαιάς Διαθήκης. Ήταν δοτός (από τους επικυρίαρχους Ρωμαίους, μια και έγινε όργανο τους, αφού έζησε αρκετά χρόνια ως όμηρος πρίγκηπας στην Ρώμη, όπου και έγινε πράκτορας τους) και σφετεριστής του θρόνου. 

Φρόντισε την δολοφονία του ανιψιού του, τον οποίον μάλιστα είχε υιοθετήσει υποκριτικά ώστε να γίνει αντιβασιλέας (άρα και παιδοκτόνος) και πιθανόν ήταν γνώστης, αν όχι υποκινητής των μυστηριωδών θανάτων, και των δύο μεγαλύτερων αδελφών του: του Αντίοχου του Γ΄ και του Σέλευκου Δ΄ του Φιλοπάτορα, (δολοφονήθηκε από τον πρωθυπουργό του) μια και ήταν τρίτος στην διαδοχή, και οι θάνατοι τους δεν δικαιολογούνται, ενώ από αυτούς ωφελούνταν ο ίδιος. 

Κληρονόμησε μεγάλα χρέη προς την Ρώμη από τους αδελφούς του. Μετά τις μάχες των Θερμοπυλών (191 π.Χ.) και της Μαγνησίας (190 π.Χ.), οι δυνάμεις του Αντιόχου του Γ΄ υπέστησαν ηχηρές ήττες από τις πανίσχυρες Ρωμαϊκές Λεγεώνες. 

Ο Αντίοχος ο Γ΄ αναγκάστηκε να συνάψει ειρήνη και να υπογράψει τη Συνθήκη της Απάμειας (188 π.Χ.), όπου οι Σελευκίδες έπρεπε να πληρώσουν μια μεγάλη υπέρογκη αποζημίωση. Αντί λοιπόν να κοιτάξει να ξεπληρώσει το ποσό αυτό που κληρονόμησε από τους προηγούμενους βασιλείς με οικονομίες, άρχισε τυχοδιωκτικές εκστρατείες στην Αίγυπτο και πολυδάπανα πολυήμερα οργιαστικά γλέντια, διαρκείας ενός μήνα. Ξεζούμισε τους υποτελείς του και φυσικά τους Ιουδαίους με αβάστακτους φόρους. 

Όταν λεηλάτησε και βεβήλωσε τα ιερά του Ναού της Ιερουσαλήμ αποκόμισε 1800 τάλαντα. Όλη αυτή η παράφρον πολιτική του οδήγησε δικαιολογημένα αναπόδραστα σε πεισματώδη εξέγερση των Ιουδαίων με αρχηγούς τους αδελφούς Μακκαβαίους, οι οποίοι κατόρθωσαν να ανεξαρτοποιηθούν. Σε ανάμνηση αυτών των εθνικών-θρησκευτικών αγώνων τους, οι Ιουδαίοι γιορτάζουν μέχρι σήμερα, την γιορτή της Χανούκα, για οκτώ συνεχείς νύχτες και ημέρες.

Κατασπαταλούσε τεράστια ποσά σε πολυτελείς φαραωρικές οργιαστικές γιορτές που διαρκούσαν ένα μήνα με 1500 καλεσμένους συνδαιτυμόνες. Στο προάστιο της Αντιόχειας Δάφνη μπροστά στις αντιπροσωπείες 300 ελληνικών πόλεων χόρευαν γυμνές χορεύτριες, μονομάχοι μονομαχούσαν και έγιναν θυσίες ζώων κλπ. Ήταν μεγαλομανής και επιδειξίας του πλούτου και της χλιδής. Μετονόμαζε πολλές παλαιές πόλεις σε Αντιόχειες και Επιφάνειες. 

Τα βράδια, όντας βασιλιάς στην Αντιόχεια, μεταμφιέζονταν και κυκλοφορούσε μέσα στα καταγώγια και στον υπόκοσμο της Αντιόχειας. Αυτοονομάστηκε Επιφανής, επειδή θεωρούσε τον εαυτό του ενσάρκωση του Δία, δηλαδή ότι είναι ο θεός επί της γης και απαιτούσε προσκύνηση και λατρεία —μια και πίστευε— ότι είναι ο ίδιος, η επιφάνεια, η θεοφάνεια της θεότητας του Διός. 

Αυτό απεικόνισε και στα νόμισμα του που εξέδωσε, όπου αναγράφονται: «ΑΝΤΙΟΧΟΥ ΘΕΟΥ ΕΠΙΦΑΝΟΥ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥ» (Αντίοχου, της Εικόνας του Θεού, αυτός που φέρνει τη Νίκη). Αλλά όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι η λατρεία που ακολουθούσε, δεν ήταν η επίσημη λατρεία του Ολύμπιου Διός που ξέρουμε. Ήταν η δαιμονική οργιαστική λατρεία του Διόνυσου, του Βάκχου και του τραγοπόδαρου Πανός, δηλαδή του ίδιου διαβόλου. Ο τρόπος που πέθανε είναι ενδεικτικός. 

Καταλήστευσε ένα ιερό Ναό της Αρτέμιδος στην ύπαιθρο της πόλης Ελάμ (Ελυμαίων), τον σύλησε και η θεά τον εκδικήθηκε. Δαιμονίστηκε και σε λίγες μέρες πέθανε οικτρά, πρόωρα. Μέχρι να σφετεριστεί τον θρόνο το όνομα του ήταν Μιθριδάτης, ένα όνομα Περσικής προέλευσης. Το οποίο το άλλαξε σε Αντίοχος ο Δ΄ ο Επιφανής, όταν σαν άρπαγας σφετερίστηκε τον θρόνο, δολοφονώντας τον προστατευόμενο ανήλικο ανιψιό του, τον οποίο προηγουμένως είχε υιοθετήσει υποκριτικά. 

Ακόμη και ετυμολογικά το όνομα του παραπέμπει στον Αντίχριστο. Αντίοχος = Αντί + οχός (βάρος, π.χ. όχημα, οχετός) Επομένως, Αντίοχος σημαίνει ετυμολογικά ο Αντίπαλος, κάποιος ο οποίος κινείται επιθετικά εναντίον κάποιου άλλου … όπως Αντίχριστος είναι αυτός που εναντιώνεται στον Χριστό. Αυτά τα λίγα περιληπτικά. Μια και υπάρχει συσκότιση για τον βίο του από θεολόγους και ιστορικούς. Και δεν φρόντισαν να φωτίσουν με περισσότερες λεπτομέρειες αυτή την δαιμονική προσωπικότητα που αποτελεί, την προσκίαση, το αρχέτυπο του ερχομένου Αντίχριστου. 

Μόνο κάποιος Δανός ιστορικός ο Otto Mørkholm έγραψε το 1966 ένα αξιόλογο βιβλίο για αυτόν. (Αντίοχος IV της Συρίας (1966) Otto Mørkholm) καθώς και ο Γερμανός ιστορικός P. F. Mittag, Antiochos IV. Epiphanes. Berlin (2006). Όλα τα χαρακτηριστικά του Αντίοχου του Δ΄ το Επιφανή (που πολλοί σύγχρονοι του παραφράζοντας αυτόν τον τίτλο, του απέδωσαν τον τίτλο Επιμανή = τρελός για δέσιμο, όχι τελείως άδικα) θα είναι και χαρακτηριστικά του ερχόμενου Ανόμου. Από όλους τους θεολόγους, ανά τους αιώνες, θεωρείται ως ο “Αντίχριστος” της Παλαιάς Διαθήκης. 

Όλα τα χαρακτηριστικά του βίου και των έργων του Αντίοχου Δ΄, θα τα έχει ο τελικός επερχόμενος Αντίχριστος σε πιο τελειοποιημένη μορφή. Χρησιμοποιούσε εξωμότες Ιουδαίους για τις σφαγές, κυνηγούσε τις Ιερές Γραφές και τις έκαιγε, χάραζε με μαχαίρι τα μέτωπα των Ιουδαίων κισσόφυλλα, σύμβολο του Διόνυσου κλπ.

Έτσι, μεταξύ των Χριστιανών θεολόγων κυριαρχεί η άποψη —από την αρχαία εποχή— ότι ο Αντίοχος Δ΄, ο Επιφανής, ήταν ο πιο χαρακτηριστικός βασιλιάς που θα ομοιάζει και προαναγγέλλει την σκληρότητα του Αντίχριστου. 

Ο σκληρός διωγμός που υπέστησαν οι Εβραίοι από τον ειδωλολάτρη Αντίοχο τον Επιφανή είναι μια προτύπωση, μια προσκίαση, μια μερική εκπλήρωση των προφητειών, ένα γεγονός ή κατάσταση που προαναγγέλλει τον μελλοντικό σκληρό γενικό διωγμό των Χριστιανών, που θα συμβεί στις έσχατες ημέρες όταν θα κυριαρχεί επί της γης ο ερχόμενος Αντίχριστος. 

Με απλά λόγια, η Θεία Λειτουργία, οι Εκκλησιαστικές γιορτές, τα ιερά σκεύη, τα Ιερά Βιβλία, τα Χριστιανικά έθιμα, οι εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα κλπ. θα απαγορευτούν αυστηρά επί ποινή θανάτου. Και ο νοών νοείτω. 

Οι χειρότεροι διώκτες των Χριστιανών θα είναι οι “Χριστιανοί” εξωμότες, οι προδότες, οι σπιούνοι, οι τάχα “Χριστιανοί”, οι οπαδοί της Παγκόσμιας Πανθρησκείας, οι Οικουμενιστές, οι συνεργάτες του Αντίχριστου, διότι αυτοί θα ξέρουν “ανθρώπους και πράγματα”, θα ξέρουν που και πώς να χτυπήσουν καίρια, συντριπτικά την Εκκλησία και τους Χριστιανούς, σαν συνεργάτες του νέου “Μεσσία”, του Αντίχριστου. Όπως τότε επί κατοχής 1941-1944, έτσι θα συμβεί και επί της εποχής του Ανόμου, αλλά με πιο τελειοποιημένες ψηφιακές μεθόδους και με ακόμη μεγαλύτερη ένταση.]

[8] [Σ.Μ. Όπως ο γιός ενός Ούγγρου Ραβίνου, ο Χάρι Χουντίνι, o οποίος θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους και διασημότερους μάγους όλων των εποχών. Ο Χάρι Χουντίνι (Harry Houdini), (1874 –1926), ο μάγος, ήταν γιός ενός Ούγγρου Ραβίνου, και το πραγματικό του όνομα ήταν Έριχ Βάις (Erich Weiss), και σε ηλικία δεκατριών ετών ακολούθησε τους γονείς του στη Νέα Υόρκη, αναζητώντας μια καλύτερη τύχη. Εκεί έμαθε και το πρώτο του μαγικό κόλπο. 

Το 1891 έγινε επαγγελματίας μάγος και άλλαξε το όνομά του σε Χάρι Χουντίνι, και έγινε γνωστός ως ο “Βασιλιάς της Τράπουλας”. Ο Χουντίνι έγινε διάσημος, ως ο άνθρωπος που μπορούσε να δραπετεύσει από ζουρλομανδύες, χρηματοκιβώτια, σχοινιά, χειροπέδες, αλυσίδες, ακόμα και από κελιά φυλακών. Βουτούσε σε ποτάμια ενώ ήταν αλυσοδεμένος και επιβίωνε. 

Το 1913 πραγματοποίησε ίσως το πιο εντυπωσιακό γνωστό του νούμερο. Κατάφερε να απελευθερωθεί από έναν γυάλινο θάλαμο, γεμάτο με νερό, μέσα στον οποίο ήταν κρεμασμένος ανάποδα. Πέντε χρόνια αργότερα εξαφάνισε μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Νεοϋορκέζων έναν ελέφαντα 10 τόνων! Μάλιστα το 1917, ίδρυσε και έγινε πρόεδρος της “Εταιρείας Αμερικανών Μάγων”, και δημιούργησε ένα δίκτυο επαγγελματιών μάγων. Όλα, όμως τα εντυπωσιακά θεάματα έχουν και ένα πρόωρο τέλος. 

Το 1926, ο Χάρι Χουντίνι επισκέφτηκε το Πανεπιστήμιο McGill στο Μόντρεαλ του Καναδά, προκειμένου να δώσει μία διάλεξη στους φοιτητές για τον πνευματισμό. Ζήτησε από έναν εθελοντή να τον χτυπήσει στην κοιλιά για να αποδείξει την αντοχή του στον πόνο, κάτι που αποδείχτηκε όμως μοιραίο. Από τις πρώτες γροθιές ενός αθλητή του μποξ, σωριάστηκε στο έδαφος. 

Το κτύπημα στην κοιλιά, μάλλον διέρρηξε μια πυώδη κύστη σκωληκοειδίτιδας, η οποία δεν είχε διαγνωστεί ποτέ πριν. Έτσι, ο θρυλικός μάγος πέθανε άδοξα και πρόωρα από περιτονίτιδα λίγες ημέρες αργότερα, στις 31 Οκτωβρίου, 1926 ανήμερα της γιορτής του Χάλογουιν, της παγανιστικής εορτής των μάγων του Αγγλοσαξωνικού κόσμου.]

[9] [Σ.Μ. Πολύ πιο τελειοποιημένα από αυτά τα εντυπωσιακά εφέ που βλέπουμε στην Eurovision όχι τυχαία, μια και προετοιμάζουν σκόπιμα τα πλήθη με αυτά τα σοκαριστικά θεάματα.]

[10] [Σ.Μ. Οι νέες ψηφιακές συσκευές θα είναι το βασικό όπλο του σατανικού φανερά πλέον παγκόσμιου καθεστώτος. Θα χρησιμοποιηθούν οι προηγμένες συγκλίνουσες Νέες —NBICS Τεχνολογίες: (Νανορομποτική, Βιοτεχνολογία, Τεχνητή Νοημοσύνη, Γνωστικές και Κοινωνικές Επιστήμες). Η Υπεράνθρωπη Τεχνητή Γενική Νοημοσύνη (AGI) των ρομπότ, επίσης θα χρησιμοποιηθεί στην καταδίωξη των αντιφρονούντων. Ήδη στο επόμενο χρονικό διάστημα (2025-2027) έχει ανακοινωθεί από τους κορυφαίους τεχνοκράτες, η επίτευξη της υπεράνθρωπης τεχνητής νοημοσύνης, η επονομαζόμενη Τεχνολογική Μοναδικότητα (Technological Singularity). Αυτό σημαίνει ότι επί της θα υφίσταται τεχνολογική οντότητα πολλές φορές πιο έξυπνη από τον άνθρωπο, ένας «ἀπὸ μηχανῆς θεός» ( = en: Deus ex machina»), η νοημοσύνη του οποίου θα αυξάνεται κάθε 18 μήνες εκθετικά.]

[11] [Σ.Μ. Φονταμενταλιστές θα τους ονομάζουν, επειδή εκείνοι οι αληθινοί Χριστιανοί θα είναι προσηλωμένοι στα θεμελιώδη δόγματα της Εκκλησίας, όπως αυτά ορίζονται στην Αγία Γραφή— αυτοί θα θεωρούνται οι πιο επικίνδυνοι αντικαθεστωτικοί.]

[12] [Σ.Μ. Δισεκατομμύρια ανθρώπων θα οδηγηθούν στον θάνατο, όπως γραπτώς έχουν προαναγγείλει οι νεοεποχίτες αποκρυφιστές, πρόδρομοι οπαδοί του Αντίχριστου, εδώ και 150 χρόνια μιλώντας για κατακλυσμιαίες εκκαθαρίσεις έως 2 με 2,5 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. • Η Θεοσοφίστρια Έλενα Μπλαβάτσκι περιγράφοντας το τέλος της 5ης Αρίας ριζικής φυλής, • ο εωσφοριστής θηριώδης Άλιστερ Κρόουλι (1875 – 1947), την ονομάζει Μαζική Εκκαθάριση ή “Καταιγίδα των Ισημεριών” —1936, • οι Γρανιτένιες Πλάκες Καθοδήγησης της Τζόρτζια (Georgia Guidestones) —1979, στις οποίες αναγράφεται ότι μόνο 0,5 δις άνθρωποι πρέπει να απομείνουν επί της γης, τόσους αντέχει ο πλανήτης, δηλαδή το 93% ή τα 7,5 δις των σημερινών ανθρώπων είναι ανεπιθύμητοι και προς εξόντωση, • ο αρχισατανιστής Dr. Michael Aquino, ο ιδρυτής του Temple of Set, γράφει ότι έως και 2,5 δις τουλάχιστον άνθρωποι πρέπει να εξοντωθούν • η εβραϊκής καταγωγής άθεη, νεοεποχίτρια Barbara Marx Hubbard, στο βιβλίο της “Συν-Δημιουργία” (1993), γράφει ότι 2 δις άνθρωποι, το ¼ της ανθρωπότητας πρέπει να εγκαταλείψει τα εγκόσμια … κ.ά. κλπ.]





Βιογραφία του πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ (Борис Молчанов) († 1963)




Ο Ρώσος Πρωτοπρεσβύτερος Μπόρις Μολτσάνωφ (Борисъ Молчановъ — 1896-1963), ήταν Ορθόδοξος Ιερέας, θεολόγος και συγγραφέας. Γεννήθηκε 1896 στην Αγία Πετρούπολη, και ήταν γιός πρωτοδιάκονου. Αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Σεμινάριο της Αγίας Πετρούπολης (1916) και την Σχολή Πυροβολικού. Στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο υπηρέτησε στον Ρωσικό Στρατό στο μέτωπο της Ρουμανίας. 

Κατά τη διάρκεια του Ρωσικού Εμφυλίου Πολέμου, εντάχθηκε εθελοντικά στο Λευκό Ρωσικό στρατό και πολέμησε υπό την διοίκηση του Τσαρικού στρατηγού Ν. Ν. Γιουντένιτς. Μετά την επικράτηση των Μπολσεβίκων, διωγμένος μετανάστευσε στη Γαλλία (1920). Το 1927 χειροτονήθηκε διάκονος και ιερέας και διορίστηκε εφημέριος στην πόλη Meudon του Παρισιού. 

Το 1928 αποφοίτησε από το Ορθόδοξο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου του Παρισιού και εντάχθηκε στην Ορθόδοξη Ρωσική Εκκλησία της Διασποράς. Υπηρέτησε ως Ιερέας στις Ορθόδοξες Εκκλησίες στο προάστιο Meudon του Παρισιού (1927-1933), στο Λονδίνο (1933-1938), στη Βηρυτό (1938), στην Μπίλα Τσέρκβα της Σερβίας (1938-1941). Δίδαξε το Νόμο του Θεού, ως θεολόγος στην Ρωσική γλώσσα σε διάφορες σχολές. Ιερέας της εκκλησίας στο στρατόπεδο Kellerberg (1945) και στο Feldkirche (1946) στην πόλη του Σάλτσμπουργκ (1949). Ιερέας της ενορίας Nilvange της Γαλλίας (1950) και της εκκλησίας του νεκροταφείου Sainte-Genevieve-des-Bois (1952). 

Σαν Καθηγητής δίδαξε στις Βερσαλλίες (1953-1956). Το 1956, μετανάστευσε στις ΗΠΑ, όπου υπηρέτησε ως Ιερέας ενοριών στη Μινεάπολη, της Πολιτείας της Μινεσότα και στο Τζάκσον Χάιτς του Κουίνς, της Νέας Υόρκης. ενταγμένος στην Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία της Διασποράς. Από το 1959, ήταν ο δεύτερος ιερέας του Ρωσικού Ορθόδοξου Μοναστηριού Novo-Diveevo στην Νέα Υόρκη. Υπηρέτησε ως ιερέας στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας της Θεοτόκου στη Νέα Υόρκη. Μιτροφορικός Αρχιερέας (1962). Ο Μπόρις Μολτσάνωφ ήταν ο συγγραφέας των έργων: “Το Μυστήριο της Ανομίας και του Αντίχριστου”, “Η Εποχή της Αποστασίας,” “Ο Αντίχριστος” κλπ. 

Στη δεκαετία του 1920, πριν περίπου εκατό χρόνια, ο Μπόρις Μολτσάνωφ ακολουθώντας τη συμβουλή του Αγίου Κυρίλλου Ιεροσολύμων: «Γνωρίζεις τα σημεία του Αντίχριστου ; Τότε, μην τα κρατάς μόνο για τον εαυτό σου, αλλά υπενθύμισε τα και σε όλους τους φοβούμενους τον Θεό.» (• — Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων) — έγραψε το βιβλίο “το Μυστήριο της Ανομίας και ο Αντίχριστος”, όπου κωδικοποίησε την διδασκαλία της Ορθόδοξης Εκκλησίας με βάση τις διδασκαλίες των αρχαίων και νεότερων Αγίων Πατέρων και της Αγίας Γραφής για τις έσχατες ημέρες. 

Ένα κεφάλαιο από αυτό το βιβλίο είναι και το παρόν κείμενο, με μερικές προσθήκες. Το βιβλίο γράφτηκε μακριά από την πατρίδα του, ενώ ήταν εξόριστος, κυνηγημένος από τους άθεους, τους προδρόμους του Αντίχριστου. Μοιάζει να γράφτηκε σήμερα. Απεβίωσε στις 22 Αυγούστου † 1963, στη Νέα Υόρκη. Ο τάφος του βρίσκεται στο Ρωσικό γυναικείο Ορθόδοξο Μοναστήρι Novo-Diveevo (30 χλμ. βόρεια του Μανχάταν) στο Nanuet σε ένα οικισμό της πόλης Clarkstown, Rockland County, της Νέας Υόρκης, των ΗΠΑ.

Επομένως, από αυτά τα λίγα βιογραφικά στοιχεία του αντιλαμβανόμαστε ότι ο Πρωθιερέας Μπόρις Μολτσάνωφ, έζησε μία άκρως περιπετειώδη ζωή, αντίκρυσε πολλές φορές τον θάνατο, ξεριζώθηκε από την αγαπημένη του πατρίδα, και διωγμένος από τους Άθεους, έζησε εξόριστος, ταξίδεψε σε πολλές χώρες, υπηρετώντας την Εκκλησία του Ιησού Χριστού, μη έχοντας περιουσία, μόνιμη στέγη, οικογένεια, συγγενείς, ξένος μεταξύ ξένων, με μια μικρή βαλίτσα στο χέρι, μετακινούμενος από χώρα σε χώρα, για τις ανάγκες των Ορθόδοξων Χριστιανών. 

Είδε με τα μάτια του και έζησε στο πετσί του, πολέμους, αιματηρές επαναστάσεις, εμφύλιους πολέμους, προδοσίες, δοκίμασε απογοητεύσεις και την πίκρα της εξορίας, της αιχμαλωσίας, της πείνας, του διωγμού και της περιφρόνησης κλπ. και αντελήφθη στο ευαίσθητο πνευματικό ραντάρ του, ότι το “Μυστήριο της Ανομίας” όλο και περισσότερο φουντώνει στον κόσμο και ότι η “Μεγάλη Αποστασία” των σύγχρονων ανθρώπων είναι γενική και παγκόσμια και πισωγύρισμα δεν θα υπάρξει, και επομένως δεν είναι μακριά η ημέρα της έλευσης του “Υιού της Ανομίας”, του Αντίχριστου. 

Το παραπάνω κείμενο δεν είναι λόγια δικά του, αλλά οι διδασκαλίες της Αγίας Γραφής και των Αγίων Πατέρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τις οποίες επιμελώς μελέτησε, εν τόπω εξορίας, συναρμολόγησε και διατύπωσε γραπτώς και αποτελούν σήμερα στους χαλεπούς καιρούς μας 2024, έναν απλανή φάρο στο Σκότος, την Νύχτα που επέρχεται καλπάζοντας κατά πάνω μας. Αυτά που θα ζήσει η ανθρωπότητα στις έσχατες ημέρες, αυτός τα έζησε 100 χρόνια πριν ο ίδιος εν μέρει, και τον αφύπνισαν, αντιλήφθηκε ότι η Νύχτα του “Μυστηρίου της Ανομίας” επέρχεται κατ’ επάνω μας, με μορφή καταιγίδας. 

Τότε οι αληθινοί Χριστιανοί που επαγρυπνούν επί των επάλξεων θα είναι πολύ λίγοι, ελάχιστοι, ένα μικρό νησί περιτριγυρισμένο από ένα ωκεανό ψεμάτων, σκοπιμοτήτων, συμφερόντων και μικροσυμφερόντων, προπαγάνδας, ασέβειας και σατανικής κακίας. Και όμως, οι “Πύλες του Άδου”, δηλαδή το Γενικό Επιτελείο της Κόλασης, οι σατανικές δυνάμεις, παρά την προσωρινή παντοδυναμία τους, δεν θα μπορέσουν να υπερνικήσουν την Εκκλησία του Ιησού Χριστού. 

Η Εκκλησία θα παραμείνει ανίκητη έως το τέλος —σύμφωνα με τα αδιάψευστα λόγια του Κυρίου μας, του Ιησού Χριστού— ακόμη και εκείνες τις σκοτεινές ημέρες, της προσωρινής παντοδυναμίας του Ανόμου, λίγο πριν το γλυκοχάραμα της Δεύτερης Έλευσης του Ιησού Χριστού επί της γης και πάλι. Όπως διατυπώθηκε: «Η Εσχάτη λάμψη του Οίκου τούτου, Μεγαλύτερη της πρώτης.»


Βιογραφίες



• Ο Άγιος Κύριλλος Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων (313 – 387) Μέγας Διδάσκαλος της Εκκλησίας ήταν Αρχιεπίσκοπος στην Ιερουσαλήμ. Το κύριο έργο του είναι οι (23) “Κατηχήσεις”, των οποίων η αξία είναι ανυπολόγιστη, στις οποίες διατυπώνει τις θεμελιώδεις διδασκαλίες της πίστεως και του ηθικού βίου των Χριστιανών, και εξηγεί τα Μυστήρια της Εκκλησίας στους Νεοβαπτισθέντες.

• Ο Ιερομόναχος Πατήρ Σεραφείμ Ρόουζ (Fr. Seraphim Rose (1934 – 1982) Αμερικανός Oρθόδοξος μοναχός. Ήταν ευφυής, άριστος μαθητής με πολλές υποτροφίες, αλλά πρόωρα ώριμος, μοναχικός και στοχαστικός. Ανήσυχος και πνευματικά διψασμένος, έψαχνε να βρει την αλήθεια. Πέρασε από τη φιλοσοφία, την αθεΐα, το μπητνίκ και κατέληξε στο βουδισμό ζεν. Μετά από σοβαρή μαθητεία στις ανατολικές παραδόσεις, ασπάστηκε την Ορθοδοξία.

 Ωστόσο η μεταστροφή του δεν ήταν ραγδαία και ενθουσιώδης, αλλά σταδιακή και προσεχτική. Επέλεξε το μοναχικό βίο παίρνοντας το όνομα του Ρώσου Αγίου του 19ου αιώνα Σεραφείμ του Σάρωφ, μελέτησε βαθύτατα κι έζησε σε μια καλύβα στα δάση του Νόουμπλ Ριτζ, στη βόρεια Καλιφόρνια. Υπήρξε δε και πνευματικό παιδί του γίγαντα της φιλανθρωπίας με την παιδική ψυχή Αγίου Ιωάννη Μαξίμοβιτς του Θαυματουργού (1896 -1966), ενός παγκόσμιου Αγίου, που το άφθαρτο σώμα του βρίσκεται στο Σαν Φρανσίσκο. 

Δυο από τα έργα του, κυκλοφορούν και στα Ελληνικά: “Η Ορθοδοξία και η Θρησκεία του Μέλλοντος” (ο διάλογος της Ορθοδοξίας με τη πανθρησκειακή πνευματικότητα της Νέας Εποχής και “Η Ψυχή μετά το Θάνατο” – Οι μεταθανάτιες εμπειρίες στο φως της ορθόδοξης διδασκαλίας». O π. Ρόουζ ήταν ένας από τους ιδρυτές της Αδελφότητα του Αγίου Γερμανού της Αλάσκας, στην Πλατίνα της Καλιφόρνιας.

• Ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807 – 1867) Επίσκοπος Σταυρουπόλεως γεννήθηκε το έτος 1807 μ.Χ. από οικογένεια ευγενών. Γίνεται μοναχός το 1831 μ.Χ. και ονομάστηκε Ιγνάτιος. Ο Άγιος αρχίζει τον έντονο πνευματικό αγώνα. 

Απέκτησε τελειότητα και γίνεται φορέας φωτός, εκπληρώνοντας την εντολή της αγάπης προς τον πλησίον όχι με σωματική υπηρεσία, αλλά με τη διακονία του Πνεύματος, θεραπεύοντας τις ψυχικές τους πληγές των ανθρώπων. Όχι με επιτηδευμένους λόγους ανθρώπινης σοφίας αλλά με τους λόγους του Πνεύματος, που επικυρώνονταν με θαύματα. 

Η Εκκλησία τον καλεί να την διακονήσει ως Επίσκοπος Σταυρουπόλεως, Καυκάσου και Ευξείνου Πόντου. Κατά εκείνη την περίοδο θα γράψει και το περίφημο έργο του “Προσφορά εις τον Σύγχρονο Μοναχισμό”. Αποσύρεται στη μονή του Αγίου Νικολάου στο Μπαμπάεβο. Ο Άγιος Ιγνάτιος, αφού έζησε εκεί ως απλός μοναχός, κοιμήθηκε οσίως με ειρήνη, το έτος 1867 μ.Χ., σε ηλικία εξήντα ετών.

• Ο Καθηγητής Βασίλειος Βασιλίεβιτς Μπολότωφ (1853 – 1900) Καθηγητής της Εκκλησιαστικής Ιστορίας της Θεολογικής Ακαδημίας Αγίας Πετρουπόλεως (1896). Μέλος της Αυτοκρατορικής Ακαδημίας Επιστημών (1893). Καταγόταν από μια παλιά φτωχική εκκλησιαστική οικογένεια. Τα τελευταία του λόγια πριν τον θάνατο ήταν: «Ο Χριστός έρχεται, ο Θεός έρχεται. Πάω στον Χριστό.»

• Ο Καθηγητής Αλέξανδρος Ντιμίτριεβιτς Μπελιάεφ (1849 – 1919) Ρώσος Δρ. Θεολόγος, δοκιμιογράφος. Κατάγονταν από Εκκλησιαστική οικογένεια. Το 1899 υπερασπίστηκε την διδακτορική του διατριβή “Περί Ασέβειας και Αντίχριστου— H Προετοιμασία και τα Σημεία των Καιρών της Έλευσης του Αντίχριστου” Το 1901 Επίτιμος Καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας (1901) και Επίτιμο μέλος της Ακαδημίας (1911).

• Ο Βλαδίμηρος Σολοβιώφ (1853 – 1900) ήταν Ρώσος φιλόσοφος, θεολόγος, ποιητής, Καθηγητής Θεολογία και φιλοσοφίας. Το 1881 η καθηγητική δραστηριότητα του Σολοβιώφ στο Πανεπιστήμιο διακόπτεται οριστικά, μετά την διάλεξη που έδωσε στις 28 Μαρτίου 1881, όπου διακήρυξε την πεποίθησή του ότι έπρεπε να δοθεί χάρη στους δολοφόνους του Τσάρου Αλέξανδρου του Β΄. 

Η πράξη αυτή του Βλαδίμηρου Σολοβιώφ ήταν μια πράξη γενναιότητας, ειλικρίνειας, θάρρους και εντιμότητας, σύμφωνη με τις χριστιανικές του αρχές. Όμως αναγκάστηκε να παραιτηθεί. Έκτοτε αφοσιώνεται ολοκληρωτικά στη συγγραφή έργων εκκλησιαστικού περιεχομένου, στηριγμένα στις φιλοσοφικές του αντιλήψεις. 

Ήταν ένας “άστεγος” άνθρωπος, δίχως οικογένεια, δίχως συγκεκριμένη εργασία. Ως άνθρωπος ήταν διαχυτικός, γοητευτικός, εκρηκτικός. Διάνοια ανοιχτή, αλλά και φύση προικισμένη με βαθιά φιλοσοφική παιδεία. Πολλές απόψεις του βρήκαν πολλούς αντιπάλους.

• Ο Άγιος Ανδρέας Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας (563 – 637) ήταν Έλληνας θεολόγος, συγγραφέας και Αρχιεπίσκοπος Καισαρείας στην Καππαδοκία. Το κύριο έργο του είναι ένα “Σχόλιο στο Βιβλίο της Αποκάλυψης” (Patrologia Graeca, τόμος 106, στήλες 215-458 και 1387–94) και είναι το παλαιότερο ελληνικό πατερικό σχόλιο σε αυτό το βιβλίο της Αγίας Γραφής. 

Η πιο σημαντική συμβολή του Ανδρέα ήταν ότι διατήρησε πολλές υπάρχουσες ανατολικές παραδόσεις που σχετίζονται με την Αποκάλυψη, τόσο προφορικές όσο και γραπτές.

• Ο Άγιος Θεοδώρητος Κύρου (393 – 457) Υπήρξε πολυγραφότατος συγγραφέας, δεινός θεολόγος και Xριστιανός Eπίσκοπος της Κύρρου, πρωτεύουσας της συριακής επαρχίας της Κυρρηστικής. 

Πρόκειται για τη (σύγχρονης πόλης Mouhafazat, η οποία βρίσκεται 70 χιλιόμετρα ΒΔ από το Χαλέπιο, κοντά στα Τουρκικά σύνορα) Θεωρείται ως «ο μεγαλύτερος ερμηνευτής της Ανατολής». Tο κύριο έργο του είναι η “Εκκλησιαστική Ιστορία”, η οποία καλύπτει την περίοδο από 325 έως το 429.

• Ο Λακτάνιος, Λoύκιος Καίλιος ή Φιρμιανός Λακτάντιος (240 – 320) ήταν από τους πρώτους Χριστιανούς συγγραφείς, και για τη ρητορική του δεινότητα ονομάστηκε από τους μεταγενέστερους ανθρωπιστές λόγιους “Χριστιανός Κικέρων”. 

Έγραψε απολογητικά έργα, στα οποία εκλαΐκευσε με κατανοητό τρόπο τις χριστιανικές διδασκαλίες στους μορφωμένους ειδωλολάτρες της εποχής του, και τον υπεράσπιζε από τους παγανιστές φιλοσόφους. Κέρδιζε τα προς το ζην γράφοντας, μέχρι που ο νέος Χριστιανός Ρωμαίος αυτοκράτορας Μέγας Κωνσταντίνος έγινε προστάτης και σύμβουλος του και τον έκανε δάσκαλο του γιου του Κρίσπου στα Λατινικά.

• Ο Όσιος Ησύχιος Ιεροσολύμων έζησε και ασκήτεψε στην Παλαιστίνη κατά τον 5ο αιώνα μ.Χ. και διακρίθηκε στην συγγραφή πνευματικών κειμένων. Υπήρξε γέννημα και θρέμμα των Ιεροσολύμων. Μελέτησε σε βάθος την Αγία Γραφή.

• Ο Άγιος Ιερώνυμος (347 – 420) είναι ο πολυγραφότατος Λατίνος Χριστιανός συγγραφέας, ασκητής, θεολόγος και διανοούμενος του 4ου αιώνα μ.Χ. Ένας από τους σπουδαιότερους Λατίνους συγγραφείς και Ορθόδοξους Πατέρες.

• Ο Όσιος Εφραίμ ο Σύρος (305 – 373), ένας από τους πρώτους εκκλησιαστικούς συγγραφείς. Ο σημαντικότερος Σύρος θεολόγος και ο πιο έγκυρος εκπρόσωπος του συριακού χριστιανισμού του 4ου αι. μ.Χ. Θεωρείται σπουδαίος μελετητής της Αγίας Γραφής. Αναγνωρίζεται ως Άγιος από την Ασσυριακή Εκκλησία της Ανατολής (Νεστοριανή), την Καθολική Εκκλησία και από διάφορες Προτεσταντικές Εκκλησίες.

• Ο Ειρηναίος της Λυών ή Ειρηναίος Λουγδούνου (130 – 202) ήταν Χριστιανός επίσκοπος στο Λούγδουνο της Νότιας Γαλλίας (τη σημερινή Λυών). Ένας από τους μεγάλους εκκλησιαστικούς πατέρες, καθώς τα συγγράμματά του έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση της μετέπειτα χριστιανικής θεολογίας. 

Ο γεννήθηκε στη Σμύρνη της Μικράς Ασίας, και υπήρξε μαθητής του Επισκόπου Πολύκαρπου, ο οποίος με τη σειρά του υπήρξε μαθητής του Απόστολου Ιωάννη. Ο Ειρηναίος άρχισε να υπηρετεί ως Επίσκοπος στη Λυών της Νότιας Γαλατίας (Γαλλίας), όπου πήγε ως ιεραπόστολος, πιθανώς το 177, την εποχή που είχε ξεσπάσει ο διωγμός του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρήλιου εναντίον των χριστιανών.

• Ο Άγιος Ιππόλυτος Ρώμης (170 – 235) αρχαίος Ιερομάρτυρας ήταν ελληνικής καταγωγής, Ρωμαίος θεολόγος και εκκλησιαστικός συγγραφέας. Είναι άγιος της Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ήταν ο τελευταίος ελληνομαθής και ελληνόφωνος χριστιανός συγγραφέας της Ρώμης. Συνέγραψε: το κείμενο “Περί Χριστού και Αντίχριστου” περίπου το 200 μ.Χ. την εποχή που είχε ξεσπάσει ο διωγμός του Αυτοκράτορα Σεπτίμου Σεβήρου.

• Ο Όσιος Ιλαρίων ο Μέγας (333 – 413) γεννήθηκε στην Παλαιστίνη κοντά στην Γάζα. Μαθητής του Μεγάλου Αντωνίου. Ήταν θαυματουργός. Όταν τον απείλησαν ληστές ότι θα τον σκοτώσουν ο Ιλαρίων απάντησε: «Τόσο το καλύτερο. Ο σωματικός θάνατος κλείνει τη νύκτα της παρούσας ζωής και με εισάγει στην ανατολή της μέλλουσας ζωής».

• Ο Άγιος Αμβρόσιος Επίσκοπος Μεδιολάνων (340 – 397) ήταν διακεκριμένος Ρωμαίος πολίτης και γεννήθηκε το 340 μ.Χ. Σπούδασε ρητορική, φιλοσοφία και νομικά. Βαπτίστηκε Χριστιανός και έγινε επίσκοπος Μεδιολάνων (Μιλάνο). 

Ήταν άξιος και γενναίος. Δεν επέτρεψε στον Αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιο να εισέλθει στο ναό, παρά μόνο όταν μετάνιωσε ειλικρινά για τους μαζικούς φόνους που έκανε στον Ιππόδρομο της Θεσσαλονίκης.

• Ο Ιερός Αυγουστίνος (354 – 430) Χριστιανός θεολόγος και φιλόσοφος, του οποίου τα πολλά συγγράμματα του επηρέασαν στην ανάπτυξη του Δυτικού Χριστιανισμού και της Δυτικής φιλοσοφίας.

• Ο Άγιος Ιννοκέντιος Αρχιεπίσκοπος της Χερσώνας (1800 – 1857) καταγόταν από ιερατική οικογένεια. Άξιος Επίσκοπος πρώτα Χάρκοβου και μετά Χερσώνος και πάσης Ταυρίδος. Συνέγραψε βιβλία και κηρύγματα του θείου λόγου.

 Συμπαραστεκόταν και εμψύχωνε τους στρατιώτες του Ρωσικού στρατού και τους τραυματίες στον Κριμαϊκό πόλεμο. Αντιμετώπισε επιτυχώς τα πολλά προβλήματα που δημιουργούσαν οι φυλές των Τατάρων και οι Εβραίοι.

• Ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (περ. 676 –749) ήταν Βυζαντινός μοναχός και ιερέας. Γεννήθηκε στη Δαμασκό —εξ ου και το προσωνύμιό του— και ανήκε σε εξέχουσα οικογένεια. Ο πατέρας του Σέργιος, ήταν διοικητής της Δαμασκού, εξαγόρασε την ελευθερία ενός αιχμαλώτου μοναχού και άριστου διδασκάλου από τη Νότια Ιταλία, τού Κοσμά τού Σικελού, ο οποίος ανέλαβε την εκπαίδευση του Ιωάννη. 

Ο Ιωάννης ονομάστηκε «Χρυσορρόας» λόγω της ευγλωττίας του εγκαταστάθηκε στη Μονή του Αγίου Σάββα, κοντά στα Ιεροσόλυμα. Εκεί έζησε όλη του τη ζωή μελετώντας και συγγράφοντας, κυρίως μουσικά έργα. Άγιος για την Ορθόδοξη, την Καθολική, τη Λουθηρανική και την Αγγλικανική Εκκλησία.

• Το Ρωσικό Μοναστήρι Σολοβέτσκι ιδρύθηκε το 1436 από το μοναχό Όσιο Ζωσιμά, μαζί με δύο άλλους μοναχούς. Βρίσκεται σε ένα νησί Onega Bay, στην Περιοχή Σολοβέτσκι, στην Περιφέρεια Αρχάγγελσκ, σε ένα στρατηγικό σημείο των ακτών της Λευκής Θάλασσας της Ρωσίας. Στην ακμή του το 17ο αιώνα, το Μοναστήρι Σολοβέτσκι είχε περίπου 350 μοναχούς. 

Κατά τις δεκαετίες του 1650 και 1660, το μοναστήρι ήταν ένα από τα προπύργια των παραδοσιακών Ορθοδόξων Παλαιών Πιστών των Ρασκόλνικων (Raskol = Σχίσμα) ένα σχίσμα της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, που ήθελε την παράδοση. Το Μοναστήρι είναι τεράστιο και έχει την μορφή φρουρίου. Σήμερα μια μικρή αδελφότητα 10 μοναχών προσπαθεί να το αποκαταστήσει.

• Η Ιεζάβελ (περίπου 900 – 841 π.Χ.) ήταν πριγκίπισσα της Τύρου και της Σιδώνας, σύζυγος του Βασιλέως του Ισραήλ Αχαάβ. Είχε ανατραφεί από μικρή στη λατρεία του Βαάλ και της Αστάρτης. 

Υπήρξε δεινή διώκτρια του Ιουδαϊσμού και του Προφήτη Ηλία και υπεύθυνη για τον θάνατο του Ναβουθαί. Μετά τον θάνατο του συζύγου της Αχαάβ εκδιώχθηκε από τον σφετεριστή του θρόνου και καταληψία Ιεχού ή Ιηού ο οποίος διέταξε να την πετάξουν απ’ το παράθυρο. Κατόπιν ο Ιηού πέρασε πάνω απ’ το πτώμα της με την άμαξά του (Β΄ Βασιλέων 9:30-37) και έδωσε το πτώμα της για βορά σκύλων. 

Στην Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη το όνομα της Ιεζάβελ, συνδέεται με εκείνο της γυναίκας αποστάτισσας της εκκλησίας (2:20). Επίσης ήταν αυτή που έπεισε τον Αχαάβ να αρπάξει το χωράφι ενός χωρικού, με παράνομο τρόπο και σκοτώνοντας τον κάτοχο του. Γι’ αυτό το λόγο ο Προφήτης Ηλίας την κατήγγειλε. (Α΄ Βασιλέων κεφ. 16:31, 18:4,13,19, κεφ.19:1-2 και κεφ.21, Β΄ Βασιλέων κεφ.9.)

• Ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος (347 – 407), ήταν Έλληνας, Αντιοχέας ρήτορας, συγγραφέας, εξέχουσα προσωπικότητα της Χριστιανοσύνης, Μέγας Πατέρας της Εκκλησίας, Οικουμενικός Δάσκαλος κι ένας από τους Τρεις Ιεράρχες. Έδρασε στην Αντιόχεια, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πέθανε εκδιωγμένος από την Αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε.

• H Ελένα Πετρόβνα Μπλαβάτσκι (1831 – 1891) ήταν Ρωσίδα αποκρυφίστρια, φιλόσοφος και συγγραφέας, ιδρύτρια της Θεοσοφικής Εταιρείας το 1875. Ίδρυσε την εωσφορική Θεοσοφική Εταιρεία και απέκτησε πολλούς οπαδούς. 

Τα βιβλία της και την αντιχριστιανική κοσμοθεωρία της, όπως η ίδια ομολογεί, γράφθηκαν καθ’ υπαγόρευση τηλεπαθητικά πονηρού δαιμονικού υψηλόβαθμου πνεύματος, το οποίο η ίδια το ονομάζει “Θιβετιανό Ανώτερο Διδάσκαλο”. H Μπλαβάτσκι είναι η “προφήτης” του εωσφορικού κινήματος της Νέας Εποχής/Τάξης. Το περιοδικό που η ίδια εξέδωσε είχε τον εύγλωττο τίτλο “Lucifer” = Εωσφόρος. 

Στο βιβλίο της “Η Μυστική Διδασκαλία” (“The Secret Doctrine”) έγραψε: «Ο σατανάς είναι εκείνος ο άγγελος ο οποίος ήταν αρκετά υπερήφανος και πιστεύει ότι είναι ο ίδιος θεός· αρκετά γενναίος για να εξαγοράσει την ανεξαρτησία του έναντι του τιμήματος να υποφέρει και να βασανίζεται αιωνίως [...] Ο σατανάς, ο όφις της Γενέσεως, είναι ο αληθής δημιουργός και ευεργέτης, ο πατέρας της πνευματικής ανθρωπότητας» […]

• Η Άννυ Μπέζαντ (Annie Besant) (1847 – 1933) ήταν η διάδοχος της Μαντάμ Μπλαβάτσκι, Αγγλίδα συγγραφέας και πρόεδρος της Θεοσοφικής Εταιρείας της Ινδίας. Αν και ανατράφηκε σε χριστιανικό περιβάλλον και ήταν ένθερμη σοσιαλίστρια κατέληξε εωσφορίστρια, πρόεδρος της Θεοσοφίας.

 Προσπάθησε να αναδείξει τον Κρισναμούρτι σαν “Νέο Παγκόσμιο Μεσσία” αλλά απέτυχε, μια και ο ίδιος ο Κρισναμούρτι αρνήθηκε να παίξει τον ρόλο της μαριονέτας. Το 1931 ο Κρισναμούρτι δήλωσε μπροστά στο πολυπληθές ακροατήριο του ότι «αισθάνεται ότι είναι τόσο λίγο μεσσίας όσο και εσείς οι ίδιοι που με ακούτε.»

• Ο Έντουαρτ Συρέ (Edouard Schuré) (1841 – 1929) ήταν Γάλλος θεοσοφιστής, φιλόσοφος, και συγγραφέας. Έγραψε πολλά αποκρυφιστικά βιβλία ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζουν: “Τα Παιδιά του Εωσφόρου”, “Οι Μεγάλοι Μύστες” (1889)

• Οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι ήταν πολιτικο-θρησκευτικές φατρίες, Ιουδαϊκές παρατάξεις που αλληλοτρώγονταν, όμως όταν ήθελαν να αντιμετωπίσουν τον Ιησού ξεχνούσαν τις διαφορές του και ενώνονταν εναντίον Του.

• Ο Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής (1071 – 1078 μ.Χ.) έζησε στα χρόνια του Βασιλιά Λέοντα του Σοφού στην Κωνσταντινούπολη (886 – 912 μ.Χ.). Έκανε εκκαθάριση των αρχαίων αγιολογικών υπομνημάτων και τα ξανάγραψε σε ομαλότερο ύφος. Απ’ αυτό λένε, ότι πήρε την ονομασία Μεταφραστής. Ίσως να ήταν και μεταφραστής ξενόγλωσσων εγγράφων στην ελληνική γλώσσα και το αντίθετο.

• Ο Άγιος Κλήμης ο Αλεξανδρεύς (150 – 216) ήταν θεολόγος, δίδαξε ως δάσκαλος στην Αλεξάνδρεια. Θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους εκκλησιαστικούς Πατέρες. Υπήρξε δάσκαλος του Ωριγένη, ο οποίος και τον διαδέχθηκε.

--------------------------

Σημείωση: Το κείμενο αυτό με τίτλο ο Αντίχριστος είναι ένα από τα κεφάλαια του βιβλίου του πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ “Το Μυστήριο της Ανομίας και ο Αντίχριστος” με κάποιες προσθήκες. Που γράφτηκε πριν 100 σχεδόν χρόνια.


ΠΗΓΕΣ:



ΠΗΓΕΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ:



ΤΕΛΟΣ


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΑΛΕΖΗΣ

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου