Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΔΑΙΜΟΝΑΣ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΚΑΙ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΑΠΕΜΦΘΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΚΑΣΤΕΙ ΩΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ!

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ ΣΕ ΑΜΟΚ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ! ΚΑΙ ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ  ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ…

4 ΒΙΝΤΕΟ


«ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΜΑΣ ΣΤΑΥΡΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΙΣΡΑΗΛΙΝΕΣ ΒΟΜΒΕΣ»...

Ο Νετανιάχου σε ΑΜΟΚ βομβαρδίζει την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και χριστιανικό νεκροταφείο στο Λίβανο: “Οι νεκροί μας σταυρώνονται από τις ισραηλινές βόμβες».. .. εκτοπισμένοι και οι νεκροί , οι νεκροί πρόσφυγες…

Οι Ισραηλινοί παράλληλα ξεθεμελιώνουν ολόκληρα χωριά στο Λίβανο όπως το Mhaibeb που το κατέστρεψαν με 100 τόνους εκρηκτικά.

Το Ισραήλ βομβαρδίζει την Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το χριστιανικό νεκροταφείο στο Λίβανο: “Οι νεκροί μας σταυρώνονται από τις ισραηλινές βόμβες. »

Η ισραηλινή αεροπορία έπληξε την πόλη του Rayak του Λιβάνου, καταστρέφοντας την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου και το χριστιανικό νεκροταφείο Rayak al-Fouqa. Αυτή η επίθεση, η οποία στοχεύει άμεσα στη χριστιανική πίστη και τη μνήμη των νεκρών, θεωρείται ως επιθετικότητα ενάντια στις καθολικές αξίες της ειρήνης και του σεβασμού των αποθανόντων.



Οι οικογένειες κλαίνε την βεβήλωση των τάφων των προγόνων τους.
μαρτυρίες: “Αγωνίζονται ακόμη και οι νεκροί μας”

Επί τόπου, οι μαρτυρίες που προέκυψαν από το κανάλι ειδήσεων Spot Shot, απεικονίζουν μια σκηνή ερήμωσης. Αυτός που ονομάζουμε θείος Asaad, κάτοικος, κρατείται στη μέση των συντριμμιών. Οι τάφοι της οικογένειάς του έχουν εξαλειφθεί. “Οι νεκροί μας λείπουν”, είπε, δάκρυα στα μάτια του. Οι πρόγονοί του έχουν αναπαυτεί σε αυτό τον τόπο εδώ και αιώνες.

“Είναι οι νεκροί μαχητές μας;” Τι κάναμε στο Netanyahu; Οι γονείς μου, οι παππούδες και οι παππούδες μου ήταν εδώ για 200, 300 χρόνια. Εδώ είναι το πεπρωμένο τους. Ακόμη και στον τάφο τους, βλέπουν ένα τρομερό πεπρωμένο. Αυτή είναι η 5η φορά που έχουν στοχεύσει. »


Καταστροφή των χριστιανικών τάφων: μια επίθεση στην ανθρωπότητα

Η επίθεση στα νεκροταφεία δεν είναι μια απλή παράπλευρη απώλεια. Πρόκειται για μια βεβήλωση των χριστιανικών τάφων, μια σοβαρή παραβίαση του δικαιώματος στη μνήμη των νεκρών. 

Με τη στόχευση αυτών των τάφων, το Ισραήλ δεν επιτίθεται μόνο στους κατοίκους του Rayak, αλλά σε όλους τους χριστιανούς σε όλο τον κόσμο. Οι ιερές τιμές απομακρύνονται και η εικόνα του Χριστού είναι συμβολικά στοχευμένη.

“Ο Χριστός σταυρώθηκε για εμάς και σήμερα οι νεκροί μας σταυρώνονται για δεύτερη φορά υπό τις ισραηλινές βόμβες. “



Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου σε ερείπια: ένα χτύπημα στη χριστιανική πίστη

Η Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, ένα αρχαίο θρησκευτικό κτίριο, έχει επίσης υποβληθεί σε βαριά ζημιά. Οι τοίχοι που έχουν δει τόσες πολλές προσευχές και γιορτές μειώνονται σε ερείπια. 

Για τον πατέρα Qamir Obaidi, αυτή η επίθεση υπερβαίνει την απλή καταστροφή υλικών. “Το Ισραήλ δεν κάνει διάκριση σε τίποτα και κανένα ακόμη και μέρη λατρείας στοχεύονται”, είπε, αναστατωμένος από την έκταση της καταστροφής.

Η αναγκαστική εξορία των νεκρών.. εκτοπισμένοι και οι νεκροί , νεκροί πρόσφυγες…

Ο τοπικός πληθυσμός, σε σοκ. Οι σωροί των συγγενών που είχαν ταφεί στο νεκροταφείο μεταφέρθηκαν σε ασφαλέστερα μέρη. Οι προσευχές που χτυπήθηκαν συνοδεύουν αυτήν την εξαναγκασμένη εξορία, ενώ οι οικογένειες προσπαθούν να διατηρήσουν ό, τι απομένει από τον αποθανόντα.

“Προσευχθήκαμε για τους νεκρούς μας πριν τους μεταφέρουμε”

Τα συντρίμμια των φέρετρων στο χριστιανικό νεκροταφείο μετά από έναν ισραηλινό βομβαρδισμό.

Ένα σκοτεινό σημείο καμπής: μια επίθεση στις καθολικές αξίες
Αυτή η επίθεση σηματοδοτεί μια σοβαρή καμπή στη σύγκρουση. 

Με την βεβήλωση των νεκροταφείων και την επίθεση των χριστιανικών συμβόλων, το Ισραήλ στοχεύει άμεσα τις ανθρώπινες και καθολικές αξίες. Το μήνυμα είναι σαφές: Δεν υπάρχει έλεος, ακόμη και για όσους έχουν ήδη φύγει.

Αυτή η επίθεση δεν είναι μόνο μια επίθεση εναντίον των χριστιανών στο Λίβανο, αλλά εναντίον όλων των πιστών, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Ενσωματώνει ένα βαθύ αδίκημα προς την αγάπη του γείτονα και σεβασμό για τους νεκρούς.

Η έκκληση για παγκόσμια χριστιανική αλληλεγγύη
Οι Χριστιανοί σε όλο τον κόσμο καλούνται να ξεσηκωθούν. 

Σε αλληλεγγύη με τους αδελφούς και τις αδελφές τους στο Λίβανο, ήρθε η ώρα να υπερασπιστούμε τη μνήμη των νεκρών και να προστατεύουμε τους τόπους λατρείας. Πέρα από τις βόμβες, ο ίδιος ο Χριστός σταυρώθηκε και πάλι.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου