Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2024

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΛΙΒΑΝΟ... ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣΙΩΝΙΣΜΟΣ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΤΟ ΣΩΣΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟΥ ΨΕΥΔΟΜΕΣΣΙΑ;

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ ΠΡΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΑΝΤΙΟΧΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΙΒΑΝΟ. ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ, ΙΕΡΩΝΥΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ! 
 ΒΙΝΤΕΟ


Ο Πατριάρχης Αντιόχειας και πάσης Ανατολής Ιωάννης Χ σε απάντηση στον Πατριάρχη Ρωσίας

«Με μεγάλη εκτίμηση λάβαμε το μήνυμα συμπαράστασής σας σχετικά με την κλιμάκωση στον Λίβανο»
Balamand, 11 Οκτωβρίου 2024

Ο Πατριάρχης Ιωάννης Θ’, Πατριάρχης Αντιοχείας και πάσης Ανατολής των Ελλήνων Ορθοδόξων, εξέφρασε τις ευχαριστίες και την εκτίμησή του προς τον Πατριάρχη Κύριλλο, Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών. 

Αυτό ήρθε ως απάντηση στο μήνυμα συμπαράστασης που έλαβε ο Μακαριώτατος από τον Ρώσο Πατριάρχη μετά τη στρατιωτική κλιμάκωση στον Λίβανο. 

Η απαντητική επιστολή του Μακαριωτάτου έγραφε:
«Έλαβα με μεγάλη συγκίνηση και εκτίμηση το μήνυμα συμπαράστασής σας στο οποίο εκφράσατε την εγκάρδια αλληλεγγύη και τα ειλικρινή συναισθήματά σας μετά την πρόσφατη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή και ιδιαίτερα στον Λίβανο. 

Σας ευχαριστώ για τα ευγενή συναισθήματά σας και αναπέμπω τις προσευχές μου μαζί σας στον Χριστό, τον Πατέρα των Φώτων, να εδραιώσει την ειρήνη Του στις καρδιές, να παρηγορήσει τους πάντες και να ελεήσει τις ψυχές. 

Επίσης, αναπέμπω τις προσευχές μου για ειρήνη στην περιοχή σας, ζητώντας από τον Κύριο της Ειρήνης να σβήσει τη φωτιά του πολέμου που σκοτώνει τον άνθρωπο, ενώ ο άνθρωπος καλείται να είναι κατ’ εικόνα της δόξας του Δημιουργού του.

Είθε ο Θεός να προστατεύει τον Ρωσικό λαό και τη Ρωσική Εκκλησία και να καθοδηγεί το χέρι σας καθώς οδηγείτε τη Ρωσική Εκκλησία, φωτισμένοι από το φως του Ιερού Ευαγγελίου Του».

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΑΠΟ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ, ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ για Λίβανο.. για να μην θίξουν το ΣΙΩΝΙΣΜΟ για να μην θίξουν το ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΗΡΙΟ..

Ή ΡΑΒΙΝΟΙ Ή ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Εξαμερικανισμός και της Εκκλησίας .. στα πρότυπα του προτεσταντικού ορκισμένου χριστιανοσιωνισμού..

όποιος δεν λυγά από τα χιλιάδες παιδιά της Γάζας όχι Πατέρας της Εκκλησίας δεν είναι αλλά ούτε καν κοινός πατέρας δεν μπορεί ν΄ αποκαλείται …

Καλούνται να πάρουν θέση και ν΄ αποκρυσταλλώσουν στάση όχι πολιτική ή απλώς ανθρωπιστική αλλά πνευματική καθώς το μέγα διακύβευμα των ημερών και αυτών των πολέμων είναι πνευματικό…

Είναι με το Μεγάλο Ισραήλ και ό,τι αυτό συνεπάγεται, επιφέρει ή όχι;…αυτό το επιτακτικό διακύβευμα υπερβαίνει κατά πολύ κάθε άλλο δίλλημα που προσχηματικά τίθεται.

Η Ελληνική Ορθόδοξη Κοινότητα στο Λίβανο είναι η τέταρτη σε σειρά μεγαλύτερη θρησκευτική κοινότητα του Λιβάνου, και 2η χριστιανική μετά από τους Σουνίτες, Σιίτες, και Μαρωνίτες και αριθμεί 300 χιλιάδες άτομα περίπου το 7-8% του συνολικού πληθυσμού του Λιβάνου (Πατσίδου Α., 2014). 

Αυτοπροσδιορίζονται ως Έλληνες ή Ρωμιοί χριστιανοί ορθόδοξοι και συνεχιστές της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Στο Λιβανέζικο κοινοβούλιο υπάρχει παρουσία των ελληνορθόδοξων. ( Felsch M. & Wählisch M. 2016: p.79) Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα εκπροσωπείται από 14 βουλευτές.

300.000 Ρωμιοί Ελληνορθόδοξοι στο Λίβανο!

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥ..

Ή ΡΑΒΙΝΟΙ Ή ΙΕΡΑΡΧΕΣ

Από πότε το σωστό θρησκευτικό στρατόπεδο της ιστορίας είναι αυτό του ψευδομεσσία;

Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΣΤΑΥΡΩΘΗΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ. ΕΙΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΙΟΥΔΑΙΩΝ; 

Γιατί Μεγάλο Ισραήλ αυτό σημαίνει

Μια Αποκαλυπτική θρησκεία όπως είναι ο χριστιανισμός δεν μπορεί να αρκείται στη λούφα και παραλλαγή..

Ο Χριστός σταυρώθηκε γιατί πήρε θέση κι ας ήταν αυτή του Γολγοθά..

οι υπεκφυγές όταν συγκλονίζεται οδυνάται και σείεται συθέμελα η γη και η ανθρωπότητα δεν συμπορεύονται με την οικουμενική αποστολή της Εκκλησίας..

εκτός κι αν δεν συγκλονίζεστε από το δράμα εκατομμυρίων στη γειτονία σας …. και από την πορεία των πραγμάτων..

Η άδακρυς Εκκλησία δεν είναι Εκκλησία είναι συναγωγή..,.

ο ανάλγητος ”Ιησούς” είναι Αντίχριστος

η συμπόρευση με αρχές και εξουσίες του σκότους είναι αυτομόληση στο πνευματικό στρατόπεδο του Αντιπάλου

ο άφωνος ”Ιησούς” δεν είναι ο Υιός και Λόγος..

H Eκκλησία που δεν κάνει ούτε μια έκκληση για ΕΙΡΗΝΗ δεν είναι Χριστός αλλά καρικατούρα ..υποταγμένη στα γεωπολιτικά σχέδια της ηγεμονίας.

Ποιος επιτίθεται στην Ειρήνη; ποιός κήρυξε persona non grata τον ΓΓ του ΟΗΕ; το Ισραήλ.Ποιός βομβάρδισε και τραυμάτισε αρκετούς από τους κυανόκρανους της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης UNIFIL ; το Ισραήλ...

και ποια η μαρτυρία σας απέναντι στον Άλλον στον αλλόδοξο τον αλλόπιστο …. τα κακώς εννοούμενα πολιτικά καλά και συμφέροντα ημών; ..ο ημετερισμός, ο στυγνός καιροσκοπισμός και πολιτικός οπορτουνισμός;

ΚΡΕΑΣ

Το πιο φθηνό κρέας στις αγορές είναι πλέον το ανθρώπινο…Το μόνο κρέας που δεν παρουσιάζει έλλειψη είναι το ανθρώπινο. Εκτός από συνθετικό κρέας διακινείται ευρέως και το υβριδικό ανθρώπινο από την κρεατομηχανή του πολέμου..

νηστέψτε νηστεία αληθινή νηστέψτε ανθρώπινο κρέας .. παιδάκι γάλακτος και παϊδάκι παιδιού …..

η Εκκλησία δεν είναι μασκαράτα όπερα υπερθέαμα είναι η ζώσα Παρουσία Εκείνου στον κόσμο... όχι απονεκρωμένη αποστεωμένη αλλά ζώσα είναι η Χώρα του Αχωρήτου και όχι του Απροχώρητου…

Πόσο χρεώνεται η σιωπή αυτή την ώρα; αλλά αυτό θα σήμαινε εξαγορά

όμως υπάρχουν έστω εναργείς συνειδήσεις πλέον για να εξαγοραστούν;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου