Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

ΘΕΑΤΡΙΚΗ "ΑΠΑΝΤΗΣΗ" ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΙΜΙΑ (ΓΙΑΤΙ ΤΙΜΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ) ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΤΟΥΣ...

ΑΝΑΙΜΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΟ ΙΡΑΝ. ΠΕΝΙΧΡΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
ΈΧΕΙ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΔΥΝΑΜΕΩΝ…ΈΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!!

8 ΒΙΝΤΕΟ


Αναιμική απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν. Πενιχρά τα αποτελέσματα. Έχει αλλάξει η ισορροπία δυνάμεων. Απλά αποπειρώνται να περισώσουν τα προσχήματα και το γόητρο όσο και να διασωθούν επικοινωνιακά...

H πολυαναμενόμενη επίθεση του Ισραήλ έπεσε στο κενό εκτός κι αν εφησυχάζουν τον αντίπαλο για να του καταφέρουν σε ανύποπτο χρόνο καίριο πλήγμα.


Έντονη κριτική στο εσωτερικό Ισραήλ για την εικονική επίθεση!!

Ήταν μια αναιμική επίθεση του Ισραήλ μάλιστα είχε προειδοποιήσει το Ιράν πριν την επίθεση. Η ιρανική αεράμυνα άντεξε καλύτερα από το Σιδερένιο Θόλο. Σε καμιά περίπτωση δεν είχε τη σφοδρότητα και τον καταιγισμό της ιρανικής επίθεσης. 

Πολύ περιορισμένη κλίμακας..Οι προσδοκίες που είχε τροφοδοτήσει όλο αυτό το διάστημα για μια ηχηρή απάντηση εξανεμίστηκαν. 

Πενιχρά τα αποτελέσματα όσο και η δύναμη του πυρός. Χρειάστηκε να επιστρατεύσουν ως και FAKE υλικό με βίντεο για να δικαιολογήσουν μια ευρύτερη επιτυχία. Μύθος ο θησαυρός..., η πολυαναμενόμενη επίθεση ήταν τελικά ήσσονος σημασίας. 

Εκτός κι αν εφησυχάζουν το Ιράν ότι ξεμπέρδεψε για να το χτυπήσουν πιο ακαριαία στη συνέχεια.. Ζητούμενο είναι αν θα απαντήσει το Ιράν στη χθεσινή πρόκληση ή θα την θεωρήσει αποτυχημένη και θα την αγνοήσει...

Bέβαια τα ισραηλινά μμε και η Τσαχάλ και τα δυτικά μέσα επιχειρούν για άλλη μια φορά να διαφημίσουν την ισραηλινή επιχείρηση..Ως και οι ΗΠΑ όμως διαμήνυσαν ότι αυτή η επιχείρηση δεν χρήζει απάντησης από ιρανικής πλευράς...


Ενώ η ισραηλινή μηχανή προπαγάνδας εργάζεται για να μεγαλοποιήσει το μέγεθος της επίθεσης κατά του Ιράν, το βράδυ της Παρασκευής – Σαββάτου, οι αντιδράσεις των πολιτικών και μιντιακών ισραηλινών κύκλων επιβεβαιώνουν ότι η επιθεση ήταν αδύναμη, και το πιο σημαντικό, ότι δεν ανήλθε στο επίπεδο των απειλών που εκτόξευαν ο Νετανιάχου και ο Υπουργός Ασφάλειας Γιόαβ Γκάλαντ, μετά την Επιχείρηση « Αληθινη Υποσχεση 2 » την 1η Οκτωβρίου. 

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι υπήρξε σφοδρή κριτική από το εσωτερικό της πολιτικής κοινότητας, τόσο από τη δεξιά όσο και από την αριστερά, σχετικά με αυτό που είχε λεχθεί περί στόχευσης πολλών τοποθεσιών εντός του Ιράν. 

Ο αρχηγός της αντιπολίτευσης, Yair Lapid, σύμφωνα με το ισραηλινό Maariv είπε: «Θα έπρεπε να είχαμε απαιτήσει βαρύ τίμημα από το Ιράν”, δεδομένου ότι το Ισραήλ ενώ είχε αποφασίσει να εξουδετερώσει ιρανικούς οικονομικούς και στρατηγικούς στόχους, η επίθεση «ήταν εσφαλμένη» καθώς «δεν επιτέθηκε με επαρκή δύναμη ή με επαρκή σημασία.


Πρόσθεσε: ‘ Η μη στόχευση ιρανικών δεξαμενών πετρελαίου είναι σοβαρό λάθος”. «Το Ιράν έχει παραλύσει το Ισραήλ εκτοξεύοντας πυραύλους εναντίον μας». Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του κόμματος Yisrael Beiteinu, Avigdor Lieberman, είπε ότι : «Δυστυχώς, αντί να επιβάλλουμε ένα βαρύ τίμημα, η κυβέρνηση αρκείται για άλλη μια φορά στην επίδειξη και τις δημόσιες σχέσεις». 

Η επικρατούσα άποψη στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης είναι ότι « το απώτερο μέγεθος της ζημιάς μετά την ισραηλινή επίθεση στο Ιράν είναι ένα: η επιπολαιότητα», ενώ πολλά μέσα ανέφεραν ότι «Στον αραβικό κόσμο, γελάνε μαζί μας, και η αλήθεια θα φανεί, είναι θέμα χρόνου». 

Από την πλευρά της, η Tali Gottlieb του κόμματος Likud, έγραψε στο λογαριασμό της στο Twitter: «Το ότι δεν επιτεθήκαμε στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν, είναι κάτι που οι επόμενες γενιές θα το μετανιώσουν”

ως και ο κωδικός της επιχείρησης ήταν αποτυχημένος ”Ημέρες Μετανοίας”….πλέον το Ισραήλ δεν μπορεί να κρύψει το μεσσιανικό θεοκρατικό φονταμενταλιστικό χούι του..

Το γραφείο δημοσίων σχέσεων της ιρανικής διοίκησης αεράμυνας εξέδωσε δήλωση ανακοινώνοντας ότι οι ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατιωτικών κέντρων στην Τεχεράνη, τη δυτική επαρχία Ilam και η νοτιοδυτική επαρχία Khuzestan αναχαιτίστηκαν και αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία.

Μα γιατί η ισραηλινή επίθεση ήταν τόσο αδύναμη; Και ποιός ο συσχετισμός της με την παραμονή του Νετανιάχου στην εξουσία;

Αυτό απαντά ο Ισραηλινός δημοσιογράφος Rami Yitzhar, ο οποίος ήταν ανώτερος αξιωματικός της στρατιωτικής αστυνομίας στον ισραλινό στρατό . Σχολίασε, ότι «το μήνυμα που έρχεται από το Τελ Αβίβ είναι απλό και ξεκάθαρο: Τελειώσαμε. Ο γύρος τελείωσε». 

 Ο Yitzhar, ο οποίος εργαζόταν στο παρελθόν ως ραδιοτηλεοπτικός σταθμός στο ισραηλινό κρατικό ραδιόφωνο και αλλά και στο στρατιωτικό ραδιόφωνο του, περιέγραψε την επόθεση ως «πολύ μικρή και αδύναμη, ως πολιτικό τέχνασμα του Νετανιάχου για να δείξει στους υποστηρικτές του ότι κάτι έχει κάνει εναντίον της Τεχεράνης”.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Yitzhar αναφέρθηκε στην «εκρηκτική και βομβιστική» δήλωση του εκπροσώπου του Ισραηλινού στρατού, Ντάνιελ Χάγκαρι, για την επίθεση, είπε ότι «σε μεγάλο βαθμό έβριθε ψευδών στοιχείων για λόγους αυτοεξύμνησης, που ωστόσο η γλώσσα του σώματος (του Χάγκαρι) υποδείκνυε ότι ήταν απλώς μια παράσταση και ότι «ο μόνος σκοπός αυτής της ενέργειας ήταν πολιτικός: να δείξουμε στους ψηφοφόρους του Νετανιάχου ότι κάναμε κάτι, και αυτό είναι όλο». 

Ο πρώην αξιωματικός της ισραηλινής στρατονομίας επανέλαβε αυτό που είπε ο Λάπιντ, ότι η επίθεση «δεν πέτυχε κανένα στρατηγικό στόχο και δεν χτυπήθηκαν ούτε οι πυρηνικές εγκαταστάσεις ούτε το στρατιωτικό αρχηγείο των Φρουρών της Επανάστασης ούτε οι εγκαταστάσεις πετρελαίου ούτε τα λιμάνια, ούτε οτιδήποτε θα μπορούσε να προκαλέσει πραγματική ζημιά στο Ιράν.” 

 Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είχε επιτεθεί σε στρατιωτικούς στόχους «στοχευμένα» στο Ιράν, το βράδυ της Παρασκευής, ενώ ανεξάρτητοι ανταποκριτές ανέφεραν ότι το «Ισραήλ προσπάθησε να στοχεύσει 3 βάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Τεχεράνης, αλλά η ιρανική αεράμυνα τους απέκρουσε”.

Ανταποκριτής του δορυφορικού καναλιου Al-Mayadeen επεσήμανε ότι όλα όσα αναφέρθηκαν στα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη στόχευση των αεροδρομίων και των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων Ιμάμ Χομεϊνί και Μεχραμπάντ είναι ψευδή. 

Ο δε ιρανικός στρατός ανακοίνωσε δύο στελέχη της αεράμυνας έδωσαν τη ζωή τους την ισραηλινή επίθεση, κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, σημειώνοντας ακόμα ότι «ορισμένα σημεία υπέστησαν περιορισμένες ζημιές λόγω της επίθεσης».

Η ”ΑΠΆΝΤΗΣΗ”…και η επιχείρηση συγκάλυψη της ατολμίας..

Το Σάββατο, η διοίκηση του συστήματος αεράμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας επιβεβαίωσε τις αεροπορικές επιδρομές, δηλώνοντας ότι ήταν μέρος των κλιμακούμενων μέτρων του Ισραήλ και προκάλεσαν περιορισμένες ζημιές. Κάλεσε το έθνος να αγνοήσει τις φήμες των εχθρικών μέσων ενημέρωσης.

Νωρίτερα, το IRNA ανέφερε ότι το σύστημα αεράμυνας του Ιράν ενεργοποιήθηκε όταν οι ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε θέσεις στη χώρα. Το αμυντικό σύστημα εξουδετέρωσε αυτές τις προσπάθειες, αναχαιτίζοντας και αντιμετωπίζοντας επιτυχώς τις επιθέσεις, σύμφωνα με έναν αξιωματούχο δημοσίων σχέσεων της δύναμης αεράμυνας.

Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες της επίθεσης βρίσκονται υπό διερεύνηση.

Στις 02:15 τοπική ώρα (10:45 GMT αργά την Παρασκευή), ήχοι που έμοιαζαν με εκρήξεις ακούστηκαν σε αρκετές περιοχές του Ιράν, ιδιαίτερα δυτικά της πρωτεύουσας. Επιπλέον, το αντιπυραυλικό σύστημα του Ιράν ενεργοποιήθηκε και πάλι σε ορισμένες ανατολικές και κεντρικές περιοχές περίπου δυόμισι ώρες αργότερα ως απάντηση σε νέα πλήγματα. 

Εκπρόσωπος του Διυλιστηρίου Πετρελαίου της Τεχεράνης απέρριψε πληροφορίες ότι η εγκατάσταση έγινε στόχος οποιασδήποτε επίθεσης από το ισραηλινό καθεστώς, λέγοντας ότι το διυλιστήριο λειτουργεί κανονικά. Το Ιράν λέει ότι οι εγκαταστάσεις πετρελαίου και το ηλεκτρικό δίκτυο λειτουργούν κανονικά μετά τις ισραηλινές επιθέσεις.

Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος του Ιράν εκτίμησε τη δύναμη και την επαγρύπνηση που επέδειξε η Ιρανική Αεροπορική Δύναμη στην απόκρουση της επίθεσης του σιωνιστικού καθεστώτος στη χώρα, λέγοντας: Ο ιρανικός λαός αισθάνεται περήφανος για την αμυντική ισχύ της χώρας και έχει εμπιστοσύνη σε αυτήν.IRNA

Το Ισραήλ χτυπά στρατιωτικούς στόχους σε ολόκληρο το Ιράν σε αντίποινα αναφέρει η Haaretz

Η IDF λέει ότι έπληξε εγκαταστάσεις παραγωγής πυραύλων, πυραυλικά συστήματα εδάφους-αέρος ■ Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν στην Τεχεράνη και σε άλλες επαρχίες .Το Ιράν λέει ότι απέτρεψε την ισραηλινή επίθεση, αλλά προκλήθηκε «περιορισμένη ζημιά» . Η IDF προειδοποιεί το Ιράν ότι το Ισραήλ «θα είναι υποχρεωμένο να απαντήσει» εάν ανοίξει νέος γύρος κλιμάκωσης.Haaretz.

Το Ισραήλ εξαπέλυσε το πολυαναμενόμενο χτύπημα αντιποίνων του κατά του Ιράν νωρίς το Σάββατο, εβδομάδες μετά το μαζικό μπαράζ βαλλιστικών πυραύλων της Ισλαμικής Δημοκρατίας στη χώρα, με τον στρατό να λέει ότι τα «ακριβή πλήγματα» της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στόχευαν στρατηγικές στρατιωτικές τοποθεσίες — συγκεκριμένα drone και βαλλιστικούς πυραύλους εγκαταστάσεις κατασκευής και εκτόξευσης, καθώς και μπαταρίες αεράμυνας σύμφωνα με το timesofisrael


Αναφορές για εκρήξεις κοντά στην Τεχεράνη άρχισαν να εμφανίζονται γύρω στις 2:15 π.μ. τοπική ώρα

Τα πλήγματα πραγματοποιήθηκαν σε 3 κύματα κατά τη διάρκεια αρκετών ωρών, σε διάφορες περιοχές του Ιράν, με το Ιράν να κλείνει τον εναέριο χώρο της για όλη τη διάρκεια. Αεροπορικές επιδρομές αναφέρθηκαν στις περιοχές Τεχεράνη, Καράτζ, Ισφαχάν και Σιράζ. 

Ο ισραηλινός στρατός είπε στις 6 το πρωί ότι η επίθεση είχε ολοκληρωθεί, με «όλους τους στόχους να έχουν επιτευχθεί» και όλα τα αεροσκάφη να επιστρέφουν με ασφάλεια . Ονόμασε την εκστρατεία «Ημέρες Μετάνοιας», μια αναφορά στις πρόσφατες γιορτές του Γιομ Κιπούρ. 

Ανέφερε ότι δεκάδες αεροσκάφη της IAF, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών αεροσκαφών, ανεφοδιασμού και κατασκοπευτικών αεροπλάνων, συμμετείχαν στην «σύνθετη» επιχείρηση περίπου 1.600 χιλιόμετρα από το Ισραήλ.

Ο στρατός είπε ότι τα πλήγματα έδωσαν στην IAF «ευρύτερη ελευθερία εναέριας δράσης στο Ιράν» και ότι είχε μια ευρεία ομάδα στόχων που θα μπορούσε να χτυπήσει στο μέλλον, εάν χρειαστεί.


Το Ιράν επιβεβαίωσε το Σάββατο το «δικαίωμα και το καθήκον» του να αμυνθεί έναντι κάθε ξένης επίθεσης, μετά τα ισραηλινά πλήγματα που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους στο έδαφός του και άφησαν δύο στρατιώτες νεκρούς νωρίς το πρωί του Σαββάτου. 

Σε ένα δελτίο τύπου, το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών επικαλέστηκε το άρθρο 51 του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών για να δικαιολογήσει τη θέση του.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα στοχεύθηκαν 3 στρατιωτικές βάσεις. Κατά τις πληροφορίες, ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτέθηκαν στην ευαίσθητη στρατιωτική βάση Parchin στα περίχωρα της πρωτεύουσας. Σε αυτήν την τοποθεσία, ορισμένα αεροσκάφη θα είχαν καταφέρει να φτάσουν στο στόχο τους ενώ άλλα θα είχαν καταρριφθεί.



ΠΗΓΗ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου