Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΔΑΙΜΟΝΙΚΟΥ ΠΛΑΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΠ ΑΥΤΟΥ!



ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΧΡΙΣΤΟΣ

ΜΕΡΟΣ 2ο


• — Από τον Ρώσο Πρωθιερέα Πατέρα Μπόρις Μολτσάνωφ († 1963)

Οι Δύο θαρραλέοι Προφήτες ο Ενώχ και ο Προφήτης Ηλίας


Ο Προφήτης Ηλίας ο Μέγιστος των Προφητών και η πύρινη άμαξα του

Όλες αυτές οι προσπάθειες του Αντίχριστου να προβάλει τον εαυτό του, ως τον αληθινό Μεσσία του Ισραήλ, θα συναντήσουν μια απροσδόκητη και θαυματουργή, εκ Θεού αντίδραση. Θα εμφανιστούν δύο ισχυροί θαρραλέοι άνδρες, που θα ξεσκεπάζουν και θα καταγγέλλουν τον ψευδομεσσία σε κάθε ευκαιρία που θα τους δίνεται. 

Αυτοί οι δύο αποφασισμένοι δυναμικοί άνδρες, θα είναι οι δύο Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που μέχρι σήμερα δεν γνώρισαν τον θάνατο, αλλά ανελήφθησαν ζωντανοί στον ουρανό, πριν την ώρα τους, όσο ζούσαν, σύμφωνα με το Θέλημα του Θεού, και που πρέπει να ξαναεμφανιστούν στη γη, πριν από το τέλος του κόσμου, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, για να εκπληρώσουν την σπουδαία αποστολή τους, που τους έχει αναθέσει ο Ύψιστος, και να γευτούν τον θάνατο, όπως είναι απαραίτητο για όλους ανθρώπους πριν την ημέρα της Κρίσεως.

Αυτοί οι δύο γενναίοι ισχυροί άνδρες θα είναι: ο Δίκαιος Ενώχ (προ του Νόμου) και ο Προφήτης Ηλίας (μετά τον Νόμο). Επομένως, ο Αντίχριστος προσπαθώντας να παρουσιάσει τον εαυτό του σαν τον αληθινό Μεσσία, θα πρέπει να φιμώσει, να καταδιώξει τους δύο αυτούς Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, οι οποίοι ζουν μέχρι σήμερα θαυματουργικά μυστηριωδώς, κοντά στο Θεό στους ουρανούς του Υψίστου, και δεν γεύτηκαν θάνατο μέχρι και σήμερα.

Αυτούς τους δύο Προφήτες θα αποστείλει ο Θεός στην Ιερουσαλήμ, στις έσχατες ημέρες της γης, για να ξεσκεπάσουν μπροστά στους ανθρώπους τις απάτες του Αντίχριστου, με θαυματουργικές προειδοποιήσεις και αδιάψευστα λόγια και πράξεις, και με θεϊκή δύναμη μεγάλη, για να δώσει σε όλους τους ανθρώπους της γης, σε όλα τα έθνη —ιδιαίτερα τους πεπλανημένους, ξεροκέφαλους Εβραίους— μια τελευταία ευκαιρία να μετανοήσουν. 

Αυτοί οι δύο Προφήτες, επί τρεισήμισι (3,5) χρόνια, φανερά, με παρρησία αξιοθαύμαστη και γενναία, θα καταγγέλλουν και θα ξεσκεπάζουν, όλα τα ψέματα, και την απάτη του Αντίχριστου, καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της δεύτερης περιόδου της δράσης του, όταν θα προετοιμάζεται να αρπάξει στα γαμψά νύχια του, όλη την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική εξουσία της γης.

Ο Αντίχριστος φορώντας ακόμη την μάσκα της “καλοσύνης”, του “ειρηνοποιού” και της “Παγκόσμιας Καλής Θέλησης” που θα επαγγέλλεται —ακόμα και προς τους εχθρούς του— όλο αυτό το διάστημα θα είναι ανίσχυρος να εμποδίσει τα κηρύγματα, τις καταγγελίες, τα ελεγκτικά λόγια των δύο γενναίων Προφητών της Παλαιάς Διαθήκης, ούτε θα μπορεί να χρησιμοποιήσει βία εναντίον τους.

Μάταια, μερικοί προσπαθούν να ερμηνεύσουν (αλληγορικά) διαφορετικά αυτή την θαυματουργική εμφάνιση του Δίκαιου Ενώχ και του Προφήτη Ηλία.

 Η Αγία Γραφή και η πανάρχαια Παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ξεκάθαρα μιλούν περί της πραγματικής, κυριολεκτικής, άφιξης τους στην γη, επτά (7) χρόνια πριν το τέλος του κόσμου, για το δυναμικό, θαρραλέο, ελεγκτικό και καταγγελτικό κήρυγμά τους, την πανίσχυρη υπερφυσική δύναμη, με την οποία θα είναι εξοπλισμένοι, που θα τους την έχει δώσει ο ίδιος ο Παντοδύναμος Θεός, ο Δημιουργός του Σύμπαντος, περί του μαρτυρικού θανάτου τους —που θα το δουν όλοι οι λαοί και τα έθνη ταυτόχρονα ζωντανά, [online]— περί της ανάστασής τους και της αρπαγής τους από τον Θεό, και τέλος της ανάληψής τους στους ουρανούς.

Στην Ιερά Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου διαβάζουμε: «…και την πόλη την Αγία θα πατήσουν σαράντα δύο μήνες. Και θα δώσω εντολή στους δύο (2) μάρτυρας μου, και θα προφητεύσουν επί χίλιες διακόσιες εξήντα ημέρας [1.260 ημέρες = 42 μήνες = 3,5 χρόνια], ντυμένοι με σάκους. Αυτοί είναι οι δύο ελαίες και οι δύο λυχνίες, που βρίσκονται εμπρός στον Κύριο της γης. Και αν κανείς θελήσει να τους βλάψει, θα βγαίνει φωτιά από το στόμα τους και θα κατατρώγει τους εχθρούς τους· 

Έτσι πρέπει να σκοτωθεί όποιος θελήσει να τους βλάψει. Αυτοί έχουν εξουσία να κλείσουν τον ουρανό, για να μην πέσει βροχή κατά τις ημέρες της Προφητείας τους. Έχουν επίσης εξουσία να μεταβάλλουν τα νερά σε αίμα και να πατάξουν την γη με οιανδήποτε πληγή, όταν το θελήσουν. Αλλά όταν τελειώσουν την μαρτυρία τους, το θηρίο που ανεβαίνει από την άβυσσο θα κάνει πόλεμο εναντίον τους και θα τους νικήσει και θα τους σκοτώσει.» (Αποκάλυψη 11:2-

7).Επίσης ο Προφήτης Ζαχαρίας στο Βιβλίο του γράφει δύο φορές για τα δύο ελαιόδεντρα —επομένως, από αυτή την διπλή επανάληψη συμπεραίνουμε ότι είναι πολύ σπουδαίας σημασίας αυτό το αγιογραφικό εδάφιο— και επισημαίνει ότι ο ίδιος ο άγγελος του Θεού του εξήγησε ότι τα δύο ελαιόδεντρα είναι «δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού.»

• «Και μου είπε: “Τι βλέπεις εσύ ;” Απάντησα: Βλέπω και ιδού μία λυχνία ολόχρυση και επάνω στον κεντρικό της στύλο ο λύχνος. Επτά ήταν όλοι οι λύχνοι και επτά οι βραχίονες, στα άκρα των οποίων ήταν τοποθετημένοι οι λύχνοι. Επάνω από την λυχνία υπήρχαν δύο ελαιόδεντρα, το ένα εκ δεξιών και το άλλο εξ αριστερών του κεντρικού λύχνου της. Ερώτησα και είπα στον άγγελο που ομιλούσε μαζί μου: Τι σημαίνουν αυτά, Κύριε; Ο δε άγγελος, ο οποίος συνομιλούσε με εμέ, μου είπε: “Δεν γνωρίζεις τι σημαίνουν αυτά; Και είπα· “Όχι, Κύριε”. (Ζαχαρίας, 4:2-5)

• «Τότε αποκρίθηκα, και του είπα: “Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα στα δεξιά της λυχνίας, και στα αριστερά της;” Για δεύτερη φορά τον ερώτησα, και του είπα: “Τι είναι αυτά τα δύο ελαιόδεντρα, που διαμέσου των δύο χρυσαφένιων αγωγών αδειάζουν από τον εαυτό τους, το λάδι στη χρυσαφένια λυχνία;” Και ο άγγελος με ερώτησε·: “Δεν γνωρίζεις τι είναι αυτά;” Και είπα: “Όχι, Κύριέ μου.” Τότε, είπε: “Αυτοί είναι οι δύο χρισμένοι εκλεκτοί άνδρες, που παραβρίσκονται ενώπιον του Θεού, του κυρίαρχου όλης της γης”.» (Ζαχαρίας 4:11-14).

«Ο Προφήτης Ζαχαρίας μιλώντας για τις δύο ελαίες (ελαιόδεντρα) εννοεί «τους δύο Προφήτες Ηλία και Ενώχ» —λέει • ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας— υπενθυμίζοντας ότι και στην Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη, έτσι ονομάζονται οι «δύο ελαίαι» (“Ερμηνεία Αποκάλυψης”, Κεφάλαιο 30).

• Στο Βιβλίο του Προφήτη Μαλαχία, ένας από τους Προφήτες ονομάζεται άμεσα: «Ιδού, εγώ θα σας στείλω τον προφήτη Ηλία τον Θεσβίτη, πριν από τον ερχομό της μεγάλης και τρομερής ημέρας του Κυρίου.» (Μαλαχίας 4:5). Οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας, • ο Εφραίμ ο Σύρος (“Ομιλία περί της Έλευσης του Κυρίου”) και • ο Άγιος Ιωάννης ο Δαμασκηνός (“H Ακριβής Έκθεση της Ορθόδοξης Πίστης”) διαβεβαιώνουν ξεκάθαρα ότι οι «δύο μάρτυρες» που θα εμφανιστούν πριν από το τέλος του κόσμου, είναι οι δύο Άγιοι Προφήτες Ηλίας και Ενώχ.


Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας στην έρημο. Τοιχογραφία της Μονής Γκρατσανίτσα, Κόσοβο, Σερβία. 1320.

• Η Παράδοση της Εκκλησίας, που διασώζεται στα Εκκλησιαστικά Λειτουργικά Βιβλία, μιλάει επίσης για την κυριολεκτική σημασία αυτής της προφητείας του Λόγου του Θεού, για την επανεμφάνιση επί της γης του Προφήτη Ηλία και του Δίκαιου Ενώχ, λίγο πριν το τέλος του κόσμου, ακυρώνοντας και αποκλείοντας, έτσι κάθε σκέψη αλληγορικής ερμηνείας.

• Στο Συναξάριον της Κυριακής των Απόκρεω της Σαρακοστής, διαβάζουμε: «Προ δε επτά χρόνων, ως φησί Δανιήλ, ελεύσεται Ενώχ και Ηλίας, κηρύσσοντες τω λαώ μη δέχεσθαι αυτόν (τον Αντίχριστο), ο δε συσχών αυτούς τυραννήσει είτα και τας αυτών κεφάλας εκκόψει.» (Τριώδιο της Σαρακοστής). Καθώς και …

• Στο Τροπάριον κατά την Θεία Λειτουργία του Αγίου Προφήτη Ηλία, στα στιχηρά του Εσπερινού της Λιτής ψάλλουμε: «Ηλία Θεσβίτα (από την πόλη Θέσβη), του μη ιδείν θάνατον, έως αν κηρύξεις την των πάντων συντέλειαν.» Καθώς και …

• Και στο Απολυτίκιον του ονομάζεται: «Ὁ ἔνσαρκος Ἄγγελος, τῶν Προφητῶν ἡ κρηπίς, ὁ δεύτερος Πρόδρομος, τῆς παρουσίας Χριστοῦ, Ἠλίας ὁ ἔνδοξος, ἄνωθεν καταπέμψας, Ἐλισαίῳ τὴν χάριν, νόσους ἀποδιώκει, καὶ λεπροὺς καθαρίζει, διὸ καὶ τοῖς τιμῶσιν αὐτόν, βρύει ἰάματα.» Καθώς και …

• Στα στιχηρά Προσόμοια με τον Πολυέλαιο: «Ο της Δευτέρας Χρίστου ελεύσεως Θείος Πρόδρομος, Ηλίας ο ένδοξος των Προφητών η κρηπίς …» (Μηναίο, 20 Ιουλίου) Καθώς και…

• Την ίδια ημέρα, της γιορτής του Προφήτη Ηλία (20 Ιουλίου) στον Όρθρο διαβάζουμε: «Αυτός ο Ηλίας θα έλθει με τον Ενώχ πριν την Δευτέρα Παρουσία του Χρίστου, για να ξεσκεπάσει τον Αντίχριστο και να παρηγορήσει τους πιστούς.» Καθώς και …

• Στο Μηναίον (20 Ιουλίου) διαβάζουμε: «Ο Άγιος Προφήτης Ηλίας του Θεού, ο οποίος ανελήφθη σωματικώς, με το πυρός φλεγόμενον άρμα βρίσκεται ζωντανός μέχρι σήμερα· εν σώματι τον είδαν οι τρεις απόστολοι στο όρος Θαβώρ κατά την Μεταμόρφωση του Σωτήρος, του Κυρίου και πάλι σωματικώς θα τον δουν οι άνθρωποι πριν την Δευτέραν Παρουσία του Κυρίου.»

• Πράγματι, οι τρεις Απόστολοι: Πέτρος, Ιωάννης και Ιάκωβος, στο όρος Θαβώρ, κατά την Μεταμόρφωση του Σωτήρα (6 Αυγούστου) είδαν τον Ιησού Χριστό να συνομιλεί με δύο άνδρες, τον Μωυσή και τον Προφήτη Ηλία. (Ματθαίος 17:1-8, —Μάρκος 9:2-8, —Λουκάς 9:28-36) Επομένως, ο Αναληφθείς Προφήτης Ηλίας, είναι ακόμη ζωντανός και θα επανέλθει στην γη, στις έσχατες ημέρες, για να διδάξουν μαζί το Δίκαιο Ενώχ, με μεγάλη θεϊκή δύναμη, να ξεσκεπάσουν και να καταγγείλουν με θάρρος τον Άνομο Τύραννο, τον ψευτομεσσία Αντίχριστο, που υποκρίνεται ότι είναι ο “μεσσίας”, ότι είναι ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός.

Ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος αφού προηγουμένως —όταν ζούσε επί της γης— διέφυγε τον θάνατο από το σπαθί και την καταδίωξη της διεφθαρμένης βασίλισσας Ιεζάβελ (περίπου 900 ─ 841 π.Χ.), συζύγου του Βασιλέως του Ισραήλ Αχαάβ, δραπετεύοντας στις ερημιές, όπου εκεί τον διέτρεφε ένας κόρακας θαυματουργικά, θα εμφανιστεί πάλι επί της γης σωματικώς στην Ιερουσαλήμ, και θα υπομείνει τον θάνατο, στις έσχατες χαλεπές ημέρες, από το σπαθί του Αντίχριστου, λίγο πριν την Δεύτερη Παρουσία του Κυρίου. Έτσι, όχι μόνο ως Προφήτης, αλλά και σαν Μάρτυρας, θα αξιωθεί μεγαλύτερης δόξας από τον Δικαιοκρίτη Θεό.

Ωστόσο, παρ’ όλες αυτές τις προειδοποιήσεις του Θεού, λόγω της “Μεγάλης Αποστασίας” και του “Μυστηρίου της Ανομίας” και του γήινου κοσμικού υλιστικού φρονήματος, το συντριπτικού ποσοστό των ανθρώπων εκείνων των έσχατων ημερών, που θα έχει σαρκικό φρόνημα, όχι μόνο δεν θα αναγνωρίσει την μασκαρεμένη εξωτερική προσποιητή συμπεριφορά του Αντίχριστου και τα ψέματα της προπαγάνδας του, αλλά αντίθετα οι άνθρωποι θα τον αγκαλιάσουν, με ασυνήθιστη χαρά και αγαλλίαση και θα τον δοξολογήσουν.

«Όταν οι ηγέτες και οι λαοί δουν τις “καλές” πράξεις, τις προσποιητές “αρετές” του και τη δύναμη του Αντίχριστου, όλοι μαζί θα αποφασίσουν … και να τον ανακηρύξουν Βασιλιά τους, λέγοντας ο ένας στον άλλο: “Υπάρχει άραγε ακόμη κανείς άλλος άνθρωπος τόσο καλός, τόσο ευγενικός, τόσο ειλικρινής και δίκαιος, όσο αυτός, στην εποχή μας ;”» • (Άγιος Εφραίμ ο Σύρος).

Η προσποιητή υποκρισία, η σκηνοθετημένη θεατρική παρουσίαση του από τα φιλικά προς αυτόν ΜΜΕ και η προπαγάνδα του Aντίχριστου, από τους πανίσχυρους συνεργάτες του, η οποία θα είναι τόσο τελειοποιημένη και τόσο ισχυρή, ώστε θα γίνει πιστευτός, από όλους τους λαούς και τα έθνη, σαν θεόσταλτος αγγελιοφόρος και αληθινός “Μεσσίας” και πρώτα απ’ όλα από τους πεπλανεμένους για χιλιετίες Εβραίους, που θα τον ανακηρύξουν βασιλιά τους και μεσσία τους, παρ’ όλα τα αποκαλυπτικά δυναμικά κηρύγματα των δύο Προφητών Ηλία και Ενώχ, που θα τον ξεσκεπάζουν δυναμικά με αποδείξεις από την Αγία Γραφή.

Για την κυριαρχία του Αντίχριστου πάνω στο Ισραήλ με συγκαλυμμένο τρόπο, μιλά η Ιερά Αποκάλυψη του Ιωάννη, η οποία προτρέπει τους αναγνώστες να αποκρυπτογραφήσουν το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του: «Εδώ είναι αναγκαία η σοφία. Εκείνος που έχει νου ας λογαριάσει τον αριθμό του Θηρίου· είναι αριθμός ανθρώπου και ο αριθμός του είναι χξς΄ (666).» (Αποκάλυψη 13:18)

Ο αριθμός του είναι 666 ΕΞΑΚΟΣΙΑ ΕΞΗΝΤΑ ΕΞΙ (Αποκάλυψη 13:17-18)

Πολλοί ερμηνευτές, ανά τους αιώνες, αυτού του μυστηριώδους αριθμού του Θηρίου, μη έχοντας πλήρη αντίληψη και μη έχοντας καθιερώσει προκαταρτικές αρχές για την αποκρυπτογράφηση του, δεν κατάφεραν να δώσουν μια σωστή ερμηνεία. «Αναζητώντας την αποκρυπτογράφηση δηλαδή, την αποκωδικοποίηση και την ερμηνεία αυτού του αριθμού —λέει • ο Άγιος Ανδρέας Καισαρείας—μπορούν να βρεθούν πολλά ονόματα και γενικά και ειδικά.»

Έτσι, μερικοί αναφέρουν κάποια από τα πιθανά του ονόματα: Τειτάν (= 666), Βενέδικτος (=666), ενώ άλλοι αναφέρουν άλλα ονόματα. Με αυτό το πνεύμα προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει τον αριθμό Χξς΄ (666) και ο πρωθιερέας M. Polski, ο οποίος έγραψε ένα άρθρο: “Ο Αριθμός του Θηρίου” και το δημοσίευσε στο περιοδικό Άγιοι Τόποι, (Holy Land Νο 1, το 1938).

Σύμφωνα με την δική του ερμηνεία, ο αριθμός 666 είναι η «εξουσία του χρυσού και η εξουσία πάνω στην ανθρώπινη εργασία». Επομένως, εξουσία του Θηρίου είναι η εξουσία, η οποία «αρπάζει όχι μόνο όλο τον πλούτο (χρυσό), αλλά και όλους τους κόπους, το προϊόν της εργασίας του λαού.» (σ.15).

Ωστόσο, πριν από κάθε τι άλλο, προτού αρχίσουμε να σκεφτόμαστε κάποιες μορφές εξήγησης και αποκρυπτογράφησης αυτού του μυστηριώδους αριθμού, ας προσπαθήσουμε πρώτα να καθορίσουμε τη μόνη σωστή αρχή της αποκρυπτογράφησης, η οποία συνίσταται στο γεγονός ότι η αποκωδικοποίηση του ίδιου του αριθμού, θα μπορούσε ταυτόχρονα να εξηγήσει τον λόγο που ανάγκασε τον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο, τον συγγραφέα της Ιεράς Αποκάλυψης, να καταφύγει σε έναν κρυπτογραφημένο αριθμό, που έχει άμεση σχέση με το ίδιο το όνομα του θηρίου (του Αντίχριστου) και απέφυγε να αποκαλύψει το ίδιο το όνομα καθαρά και ανοιχτά, αλλά το αναφέρει κωδικοποιημένα, με τον μυστηριώδη αριθμό 666.

Επομένως, πρώτα από όλα, ας αναρωτηθούμε: Γιατί ο Άγιος Απόστολος Ιωάννης θεώρησε απαραίτητο να κρυπτογραφήσει αριθμολογικά (αριθμοσοφία) το όνομα του Ανόμου. Τόσο απλές έννοιες όπως «ο χρυσός ή την δύναμη του χρυσού πάνω στην ανθρώπινη εργασία ή την ζωή του ανθρώπου» ή τέτοια ή παρόμοια ονόματα όπως Τειτάν, Βενέδικτος κλπ … είναι ανεπιτυχείς και περιττές από μόνες τους, διότι δεν δίνουν απάντηση στο βασικό παραπάνω ερώτημα, δηλαδή: «Για ποιο λόγο το όνομα του Ανόμου γράφθηκε κωδικοποιημένα με αριθμούς και όχι φανερά.»

Η μόνη σοβαρή και βαθυστόχαστη προσπάθεια να αποκρυπτογραφηθεί ο αριθμός του θηρίου, η οποία μπορεί κάλλιστα να εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο το όνομα του Αντίχριστου γράφθηκε κωδικοποιημένα και όχι φανερά, παρουσιάστηκε από έναν Καθολικό ιερέα Fr. Sloet, η οποία δημοσιεύθηκε στην “Βιβλική Επιθεώρηση” (“Revue Biblique”) το 1893, σε μία υποσημείωση ενός άρθρου “Αποκάλυψη του Αγίου Ιωάννη” στην σελίδα 512.

Η ερμηνεία του Fr. Sloet ήταν σε μορφή επιστολής προς τον εκδοτικό οίκο του περιοδικού στην οποία επιστολή γράφει τα εξής: «Με αφορμή το όνομα του “Θηρίου της Αποκάλυψης”, λάβαμε την ακόλουθη επιστολή, την οποία με την συγκατάθεση του αρθρογράφου, παραθέτουμε εδώ: «Αιδεσιμότατε Πατέρα! Στο προηγούμενο τεύχος της “Βιβλικής Επιθεώρησης” (Revue Biblique), στην σελίδα 298, ο Αιδεσιμότατος Semery αναφέρει τις απόψεις που εξέφρασε ο G. Gode, ο οποίος ταυτίζει το θηρίο της Αποκάλυψης με την «αναβίωση της δύναμης και της μεγάλης επιρροής που έχουν αποκτήσει οι Εβραίοι στο τέλος των έσχατων καιρών.»

Παρατηρώντας τη συνεχώς αυξανόμενη δύναμη και επιρροή του σύγχρονου Εβραϊσμού, πρέπει να ομολογήσουμε ότι αυτή η άποψη σίγουρα επιβεβαιώνεται από την σύγχρονη πραγματικότητα. Και αν είναι έτσι, τότε ο Αντίχριστος θα είναι o Εβραίος ισχυρός ηγέτης, ο αναμενόμενος βασιλιάς και μεσσίας του Ισραήλ.

Ο Άγιος Ιωάννης μας αποκαλύπτει: «ο αριθμός του ονόματος αυτού, είναι ο 666» (Αποκάλυψη 13:18) και επίσης τον αναφέρει σαν «αριθμό του θηρίου». Και επίσης, μας καλεί, μας προτρέπει να τον υπολογίσουμε, να τον λογαριάσουμε («ο έχων νουν ψηφισάτω») τον «αριθμό του θηρίου».

Αν το νόημα πίσω από αυτές τις φράσεις είναι να αποκωδικοποιήσουμε, και να αποκαλύψουμε το όνομα του Αντίχριστου, με βάση αυτόν τον αριθμό, και αν αυτό μπορεί να γίνει πριν από την έλευσή του Αντίχριστου, τότε γίνεται φανερό ότι πιθανόν ότι ο Άγιος Ιωάννης γνώριζε το πραγματικό όνομα του θηρίου αλλά για κάποιους σοβαρούς λόγους, δεν το αποκαλύπτει φανερά αλλά το δίνει κωδικοποιημένα. 

Επομένως, εφόσον, ο Άγιος Ιωάννης είδε στο όραμα του, το πραγματικό όνομα του Θηρίου, τότε το γεγονός αυτό μας επιτρέπει να αναζητήσουμε να ανακαλύψουμε πιθανά ονόματα του. Έτσι, παραθέτοντας γνωστά ονόματα ίσως φτάσουμε στο ζητούμενο.

Αυτή η ερμηνεία του αριθμού του θηρίου πιθανά να πλησιάζει την αλήθεια. Εξηγεί όμως επίσης και το γιατί ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, υιοθέτησε έναν κωδικό αριθμό για να γράψει αυτά που είδε στο όραμα του, με κωδικοποιημένο τρόπο και όχι φανερά. 

Αν ο Άγιος Ιωάννης αποφάσιζε να γράψει ανοιχτά, φανερά ότι το “Θηρίο” ή ο Αντίχριστος θα είναι ο βασιλιάς, ο αναμενόμενος μεσσίας του Ισραήλ —τον οποίο για αιώνες εξακολουθούν να περιμένουν τόσο παθιασμένα οι Εβραίοι— οι οποίοι σύμφωνα με τις διδασκαλίες των Ραβίνων τους, πριν από οτιδήποτε άλλο, έπρεπε πρώτα να απελευθερώσει τους Εβραίους από τον Ρωμαϊκό ζυγό και κατόπιν να κατακτήσει όλα τα έθνη της γης, για να σχηματιστεί μια Παγκόσμια Αυτοκρατορία, τότε μια τέτοια αποκαλυπτική δήλωση, αν και θα ήταν μια θρησκευτική προειδοποίηση για τους Χριστιανούς, όμως οι Εβραίοι και οι Ραβίνοι τους, θα την ερμήνευαν ως μία ακραία αντιεβραϊκή, αντιπατριωτική πράξη. 

Και είναι σίγουρο ότι θα προκαλούσε μια εκρηκτική οργή κατά του συγγραφέα της Ιεράς Αποκάλυψης, του Αγίου Ιωάννη. Η φανέρωση του ονόματος και της μεσσιανικής ιδιότητας του Ανόμου θα προκαλούσε τα εθνικά-θρησκευτικά αισθήματα των Εβραίων. Εκτός από αυτό, μια ανοιχτή δήλωση ότι έρχεται ο βασιλιάς του Ισραήλ —ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά του βασιλιά αυτού— θα μπορούσε να θεωρηθεί από τους Εβραίους, ως μία πράξη πολιτικής προδοσίας.

 Οι Εβραίοι πάντα έκρυβαν προσεκτικά τα μυστικά απώτερα σχέδιά τους, από τις επικυρίαρχες Ρωμαϊκές αρχές, δηλαδή, ότι προσδοκούν διακαώς την έλευση του δικού τους βασιλιά, και πάντα προσπαθούσαν να πείσουν τις Ρωμαϊκές αρχές, ότι αυτοί δεν έχουν και δεν θέλουν κανένα άλλο βασιλιά εκτός από τον Ρωμαίο Καίσαρα. [7]

[7] Τα υπόλοιπα παραλείπονται πάνω σε αυτό θέμα μια την εποχή που γράφθηκαν πριν πάνω 70 χρόνια και δεν ήταν γνωστά πολλά από αυτά που σήμερα γνωρίζουμε για τον αριθμό και το «χάραγμα του Θηρίου». Παρατίθενται σαν υποσημείωση στο τέλος του κειμένου.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος και το Χάος θα είναι το εφαλτήριο του Ανόμου

• Η ΤΡΙΤΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ, και τελευταία της δράσης του Αντίχριστου θα ξεκινήσει με την υφαρπαγή της Παγκόσμιας πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας, όλου του πλανήτη. Η αναρρίχηση του στον θρόνο της Παγκόσμιας Κυβέρνησης, θα διευκολυνθεί σε μεγάλο βαθμό από την χαοτική κατάσταση της ακραίας εξαθλίωσης και καταστροφής των λαών από έναν (3ο) Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο [WW3 = World War 3]. Επίσης, η οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, περιβαλλοντική, θρησκευτική και ηθική κατάρρευση και το επακόλουθο χάος, που θα δημιουργηθεί εκείνη την εποχή, θα είναι το εφαλτήριο που θα εκτινάξει τον Αντίχριστο στην παγκόσμια εξουσία. 

Οι περισσότεροι άνθρωποι θα δουν το παγκόσμιο πολιτικό πρόγραμμα του, την Διακήρυξη των Θέσεων του, το Μανιφέστο του, που θα έχει στα χέρια του ο Αντίχριστος, σαν την μοναδική εγγύηση αποτροπής των πολέμων και την ιδανική οδό για μια μελλοντική οικονομική αναγέννηση της ανθρωπότητας. 

Θα εμφανιστεί σαν “ειρηνοποιός”, θα εγγυηθεί την ειρήνη, την τάξη, την υλική ευημερία και την ασφάλεια. Και με αυτές προσχηματικές προτάσεις του, θα κερδίσει την αποδοχή της συντριπτικής πλειοψηφίας της παγκόσμιας κοινής γνώμης, η οποία και θα του δώσει την παγκόσμια εξουσία.

Ο Λόγος του Θεού περιγράφει την ανάδυση του Αντίχριστου στην παγκόσμια εξουσία με τον παρακάτω τρόπο: Στην διαλυμένη και εξαντλημένη ανθρωπότητα από τον πόλεμο (τις επιδημίες, τις φυσικές καταστροφές, την πολιτική, την κοινωνική, την οικονομική και ηθική κατάρρευση και εξαθλίωση κλπ.) και το επακόλουθο χάος και την δυστυχία «θα εμφανισθούν δέκα βασιλείς» (Δανιήλ 7:24). 

«Από αυτούς θα ξεπηδήσει ένας άλλος, ο οποίος θα ξεπεράσει όλους τους προηγούμενους σε έργα κακά και ολέθρια, τους δε τρεις βασιλείς θα κτυπήσει και θα ταπεινώσει. Αυτός θα λαλήσει λόγους αλαζονικούς και υβριστικούς εναντίον του Υψίστου Θεού. Τους Αγίους του Υψίστου Θεού θα παλαιώσει, θα τους καταδιώξει και θα τους αχρηστέψει. 

Θα σχεδιάσει να αλλάξει τους καιρούς και τον Νόμο του Θεού, να δημιουργήσει νέα τάξη πραγμάτων. Μέχρις ορισμένου καιρού θα παραχωρηθεί σε αυτόν μία τέτοια εξουσία. Κατόπιν όμως … η εξουσία του θα αφαιρεθεί, θα τον εξολοθρευθεί και θα εξαφανιστεί εξ ολοκλήρου. (Δανιήλ 7: 24-26)

Επτά (7) από αυτούς θα έχουν “μία γνώμη” με τον Αντίχριστο: Αυτοί «θα δώσουν την δύναμη και την εξουσία τους στο θηρίο». (Αποκάλυψη 17:13). Οι άλλοι τρεις βασιλείς θα υπερασπισθούν την ανεξαρτησία τους, αλλά θα τους κατανικήσει και θα τους ταπεινώσει, (ο Αντίχριστος) με την στρατιωτική του δύναμη και θα τους υποτάξει. (Δανιήλ 7:8,20,23-25).

Το τρομερά καταστροφικό παγκόσμιο βασίλειο του Αντίχριστου απεικονίζεται και σαν 4ο θηρίο: «Το τέταρτο θηρίο είναι η τέταρτη βασιλεία επάνω στην γη, η οποία από απόψεως δυνάμεως και αγριότητας θα υπερέχει από τις άλλες βασιλείες. Θα καταφάγει όλη την οικουμένη, θα ποδοπατήσει και θα κατακόψει αυτήν.» (Δανιήλ 7:23)

Όταν οι ανομίες και οι αμαρτίες των ανθρώπων αποκορυφωθούν θα εμφανιστεί ο υιός της Ανομίας, ο Αντίχριστος: «… όταν οι αμαρτίες τους θα έχουν φτάσει στο αποκορύφωμα, θα παρουσιαστεί ένας ασεβής και πανούργος βασιλιάς. Θα γίνει πολύ ισχυρός αλλά όχι από δική του δύναμη· 

Θα προξενεί τρομερές καταστροφές και θα κατορθώνει τα πάντα· επίσης θα εξολοθρεύει τους ισχυρούς και τον άγιο λαό. Με την ικανότητά του θα εξαπατάει όλους τους άλλους. Μέσα στην αλαζονεία του θα εξαφανίσει αιφνιδιαστικά πολλούς. Τέλος θα στραφεί και εναντίον του υπέρτατου άρχοντα, (του Ύψιστου Θεού) αλλά θα συντριφθεί όχι από ανθρώπινο χέρι.» (Δανιήλ 8:23-25)

«Όταν οι λαοί —γράφει • ο αρχαίος συγγραφέας Λακτάντιος, ο “Χριστιανός Κικέρων”— θα αυξήσουν τον στρατό τους υπερβολικά και θα εγκαταλείψουν την καλλιέργεια της γης [Σ.Μ. όπως τώρα, στις ημέρες μας, όλοι τα έθνη εξοπλίζονται και η γεωργία σχεδιασμένα και σκόπιμα εγκαταλείπεται, και οι γεωργοί διώκονται—2024] δηλαδή θα πάψουν οι άνθρωποι να είναι γεωργοί —πράγμα το οποίο θα είναι η αρχή της εξαθλίωσης και της αποσύνθεσης— θα καταστρέψουν, θα εξαντλήσουν και θα καταβροχθίσουν τα πάντα, τότε από τα βόρεια μέρη, ξαφνικά, θα ξεσηκωθεί και θα επαναστατήσει εναντίον τους ο ισχυρότερος εχθρός. 

Αυτός θα εκμηδενίσει τους τρεις ανεξάρτητους ηγέτες και οι υπόλοιποι θα συνδιαλλαγούν και θα συμμαχήσουν μαζί του, καθιστώντας τον, αρχηγό όλων αυτών.» Αυτός, θα γίνει κυρίαρχος της Οικουμένης και δεν θα είναι άλλος από τον Αντίχριστο (“Θείες Διδαχές”, βιβλίο VII Κεφάλαιο 16). Σύμφωνα με • τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο, οι τρεις αυτοί βασιλιάδες ή ηγεμόνες (χώρες), που θα υποτάξει και θα ταπεινώσει ο Αντίχριστος θα είναι: η Αίγυπτος, η Λιβύη και η Αιθιοπία (Αβησσυνία).

Έπειτα από την νίκη του Αντίχριστου επί των τριών κρατών και συνεπώς την εξάλειψη οποιουδήποτε εμποδίου που στέκεται στον δρόμο του προς την παγκόσμια κυριαρχία, η Ιερά Αποκάλυψη τον απεικονίζει (τον Άνομο), με την μορφή ενός κόκκινου θηρίου [σαν την πολυκέφαλη Λερναία Ύδρα], το οποίο θα έχει 10 κέρατα (δηλαδή, θα έχει υποτάξει 10 κράτη) και με 7 κεφάλια [δηλαδή, εκείνους τους ηγέτες που τον δέχτηκαν οικειοθελώς και έχουν πλήρη εξουσία να κυβερνούν τις χώρες τους].

Αυτό είναι το μεγάλο κόκκινο θηρίο με τα επτά κεφάλια και τα δέκα κέρατα πάνω στα οποία υπήρχαν δέκα διαδήματα. «Και στάθηκα στην άμμο της θαλάσσης, και είδα να αναδύεται από την θάλασσα, θηρίο με δέκα κέρατα και επτά κεφάλια. Επάνω στα κέρατα του ήταν δέκα στέμματα και στα κεφάλια του ονόματα βλάσφημα.» (Αποκάλυψη 13:1) (Βλέπε επίσης και ερμηνεία των • Αγίων Πατέρων: του Αγίου Ειρηναίου της Λυών και του Αγίου Κυρίλλου Αρχιεπισκόπου της Ιερουσαλήμ).

Περί της παγκόσμιας πολιτικής εξουσίας του Αντίχριστου, η Ιερά Αποκάλυψη αναφέρει: «… και του δόθηκε εξουσία επάνω σε κάθε φυλή και λαό, γλώσσα και έθνος …» (Αποκάλυψη 13:7). Αν και στη διαδικασία κατάληψης όλης της παγκόσμιας εξουσίας από τον Αντίχριστο, οι συνηθισμένες ανθρώπινες προσπάθειες και τα μέσα που θα διαθέτουν, θα παίξουν σημαντικό ρόλο, όμως η κύρια πηγή της επιτυχίας του δεν θα οφείλεται σε αυτές. 

Η βασική πηγή της τρομερής δύναμης του, θα είναι ο ίδιος ο Σατανάς και όχι οι άνθρωποι ή οι προσπάθειες τους. «Και στους έσχατους καιρούς της βασιλείας τους, όταν οι ανομίες (οι αμαρτίες) θα φτάσουν στο πλήρες, θα σηκωθεί ένας σκληροπρόσωπος βασιλιάς, και συνετός στις πανουργίες. Και η δύναμη του θα είναι πολύ ισχυρή, όχι όμως από δική του δύναμη· και θα αφανίζει με θαυμαστό τρόπο, και θα ευοδώνεται και θα κατορθώνει, και θα αφανίζει τους ισχυρούς, και τον άγιο λαό.» (Δανιήλ 8:23,24).

Η Μεγάλη Δύναμη του Απατεώνα θα προέρχεται από τον Σατανά

Ο Αντίχριστος θα λάβει τη δύναμη και την εξουσία του από τον Σατανά: «Ο δράκος του έδωσε την δύναμή του και τον θρόνο του και μεγάλη εξουσία.» (Αποκάλυψη 13:2) Και μόνο με αυτή τη συνεχή υπερφυσική σατανική βοήθεια μπορεί να εξηγηθεί, η ξαφνική και πρωτοφανή επιτυχία του Αντίχριστου, η ταχύτατη κατάκτηση όλων των εξουσιών του κόσμου, και η πρωτοφανή υπεροχή της δύναμης του, στην οποία καμία ανθρώπινη δύναμη ή εξουσία δεν θα μπορεί να εναντιωθεί ή να αντισταθεί. Τα ίδια μας επιβεβαιώνει και • ο Απόστολος Παύλος:

«Και τότε θα αποκαλυφθεί ο Άνομος, τον οποίον ο Κύριος θα εξολοθρεύσει και θα αφανίσει εύκολα, με ένα φύσημα του στόματός του και θα τον εξουδετερώσει με την ένδοξη εμφάνιση της παρουσίας του. Αυτού δε του Ανόμου, η παρουσία και η εμφάνιση, θα γίνεται τότε με πάσα δύναμη, με σημεία και τέρατα ψευδή διαβολικά, τα οποία θα ενεργεί ο διάβολος, που θα χρησιμοποιήσει αυτόν σαν όργανό του. 

Θα γίνει ακόμη η εμφάνισή του με κάθε μέσο και είδος απάτης, που θα είναι καρπός της αδικίας, που θα επικρατεί μεταξύ εκείνων που θα είναι προορισμένοι εξ αιτίας τους για την απώλεια, επειδή δεν δέχθηκαν να αγαπήσουν την αλήθεια, δια να σωθούν.» (Β΄ Επιστολή Προς Θεσσαλονικείς 2:8-10). Όπως γράφει • ο καθηγητής Αλέξανδρος Μπελιάεφ: «Ο Αντίχριστος, θα κυριαρχήσει με την δύναμη του διαβόλου και των ψευτοθαυμάτων, και η δύναμη του αυτή θα είναι πολύ ισχυρή …» 

Εκτός από αυτό όμως, «θα έχει και πολλούς και ισχυρούς συνεργάτες και βοηθούς», και επίσης «με τις ταχύτατες τηλεπικοινωνίες και τις σύγχρονες μεθόδους ενημέρωσης, [βλέπε σήμερα (2024): διαδίκτυο, λάπτοπ, κινητά, TV κλπ.] θα έχει την δυνατότητα να προκαλεί στιγμιαία αναταραχές και λαϊκές εξεγέρσεις υπέρ των συμφερόντων του, σε ολόκληρη τη γη.» (• Καθηγητής Αλέξανδρος Δ. Μπελιάεφ, “Περί Ασεβείας και Αντίχριστου”, Τόμος Α΄, σελ. 765).

Η ανάδειξη του Αντίχριστου σαν Παγκόσμιου Πολιτικού Ηγέτη (Παγκόσμιου Μονάρχη) θα γίνει ταυτόχρονα με την δημόσια αναγνώριση του και σαν του μοναδικού Πνευματικού Ηγέτη όλων των Θρησκειών. 

Ο καθηγητής και συγγραφέας • Βλαδίμηρος Σολοβιώφ, στο τελευταίο βιβλίο του “Τρεις Συνομιλίες” (“Three Conversations”—1900), εξέφρασε την πιθανότητα, ότι ο Αντίχριστος, επειδή θα θελήσει να έχει όλη την πολιτική και θρησκευτική εξουσία συγκεντρωμένη στα χέρια του, να επιχειρήσει να συγκαλέσει Παγκόσμια Πανθρησκευτική Οικουμενική Σύνοδο, η οποία θα αποτελείται από εκπροσώπους όλων των θρησκειών της γης. Σε αυτή την ψευδο-Σύνοδο, ο Αντίχριστος ενώπιον όλων θρησκευτικών ηγετών, θα προτείνει να ενωθεί όλη η ανθρωπότητα και πνευματικά (θρησκευτικά) σε μία ποίμνη με ένα ποιμένα —με τον ίδιο σαν Παγκόσμιο Αρχιερέα. [Σ.Μ. 

Αυτό ήδη ετοιμάζεται από τις Μασονικές Στοές εδώ και πολλά χρόνια (από το 1948) με το Παγκόσμιο Συμβούλιο των Εκκλησιών —ΠΣΕ (World Council of Churches—WCC) // Το ίδιο συμβαίνει με τις Συνελεύσεις των 17 Παγκόσμιων Θρησκειών που συνέρχονται τακτικά στην Αστάνα, την νέα μασονικής αρχιτεκτονικής πρωτεύουσα του Καζακστάν. 

Αναγραμματίζοντας την λέξη Αστάνα ( = Σατανά), βρίσκεις το πραγματικό όνομα του “θεού” της Νέας Παγκόσμιας Πανθρησκείας, που θα λατρεύεται στην Αστάνα. Καθόλου τυχαίο !]

Σε αυτή την Παγκόσμια Συνέλευση Κατανόησης Όλων των Θρησκειών και Δοξασιών [που πιθανόν να συγκληθεί πανηγυρικά στην Ιερουσαλήμ, στον ανακαινισμένο 3ο Ναό του Σολομώντα], ο Αντίχριστος θα απαιτήσει για το καλό της “ενότητας και της ειρήνης” όλης της ανθρωπότητας, ότι θα πρέπει να τον αναγνωρίσουν Παγκόσμιο Αρχιερέα όλης της Γης.

Σε αυτή την Γενική Συνέλευση όλων των Θρησκειών, ο ψευτο-ηγέτης Αντίχριστος θα προσπαθήσει να καλοπιάσει με “αγαπολογίες” και λόγια δόλια και κολακευτικά, βασικά τους Χριστιανούς όλων των ομολογιών, όλων των αποχρώσεων, υποσχόμενος ότι θα τους παράσχει κάθε δυνατή βοήθεια και προστασία. Πράγματι, θα τους προσφέρει διάφορες ευεργεσίες, όμως μόνο στην περίπτωση που τον αναγνωρίσουν ως ηγέτη τους και τον ανακηρύξουν ποιμένα τους.

«Όπως γράφει • ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος για τον ψευτομεσσία: «Αυτός θα ισχυριστεί για τον εαυτό του, πως για αυτόν διασάλπιζαν όλοι προηγούμενοι πρόδρομοι του, όλοι οι προφήτες και οι φιλόσοφοι, από την αρχαιότητα μέχρι τις ημέρες μας. Θα αποκαλέσει τον εαυτό —θα αυτοανακηρυχθεί— κήρυκας και ανακαινιστής της αληθινής θεογνωσίας (της γνώσης του Θεού). 

Εκείνοι οι οποίοι δεν είναι καλά καταρτισμένοι στην Χριστιανική Πίστη, δεν γνωρίζουν καλά την Αγία Γραφή, οι “χλιαροί” εκκοσμικευμένοι “Χριστιανοί”, [Σ.Μ. καθώς φυσικά και οι πουλημένοι (κρυφομασόνοι), οι εφιάλτες του Χριστιανισμού, οι προδότες “Χριστιανοί” θρησκευτικοί ηγέτες,] θα δουν στο πρόσωπο του, έναν εκπρόσωπο και πρωταθλητή της αληθινής θρησκείας, θα τον αγκαλιάσουν και θα ενωθούν μαζί του και θα ακολουθήσουν.»

Εκείνος θα ισχυριστεί και θα διαδώσει παντού, επίμονα με την πανίσχυρη προπαγάνδα του, ότι αυτός είναι ο προφητευμένος και αναμενόμενος Μεσσίας, ότι αυτός είναι ο Μέγας Διδάσκαλος της Οικουμένης των μυστικιστών, ο Μέγας Τιμονιέρης του πλανήτη, που κινδυνεύει. Με ζητωκραυγές θα σπεύσουν να συναντηθούν μαζί του, οι επιφανέστεροι εκπρόσωποι της διανόησης και της επιστήμης. 

Διάσημοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές, συγγραφείς, ποιητές, Ολυμπιονίκες, δημοφιλείς δημοσιογράφοι, Νομπελίστες, μεγιστάνες, εμίρηδες, μαχαραγιάδες, επιχειρηματίες, κρατικοί αξιωματούχοι, πρωθυπουργοί, βασιλιάδες και πρίγκηπες κλπ. «Όταν θα δουν την δύναμη, την δόξα, την τεράστια επιρροή του, την ιδιοφυία και την σοφία του, την ευρύτητα των απόψεων του για τα γήινα προβλήματα, με ενθουσιασμό, με παρατεταμένα χειροκροτήματα και ζωηρές ζητωκραυγές, θα τον ανακηρύξουν δια βοής σε θεό, επίγειο Βασιλιά και Μεγάλο Αδελφό τους, και θα γίνουν αφοσιωμένοι συνεργάτες του» (Ομιλία 106η, Τόμος Β΄, βλέπε: • Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ, IV σελ. 301).


Ο Σκοπός του κινήματος της Νέας Εποχής είναι η Εξάλειψη του Χριστιανισμού

[Σημαντική Σημείωση: Δυτικοί Αποκρυφιστές Νεοεποχίτες ενωμένοι μαζί με τα παραρτήματα των Ανατολικών Διδασκαλιών του Ινδουισμού και του Βουδισμού, εδώ και πολλές δεκαετίες, συνένωσαν τις προσπάθειες τους να φέρουν σε πέρας το “Μεγάλο Έργο”, δηλαδή να εξαφανίσουν τον Χριστιανισμό από προσώπου γης. 

Όπως ομολόγησε η Θεοσοφίστρια (= η οπαδός του Θεος-όφις, δηλαδή του Εωσφόρου) Έλενα Μπλαβάτσκι με ειλικρίνεια: «Εμείς οι Θεοσοφιστές δεν θέλουμε να διαδώσουμε τον Ινδουισμό, αλλά να εξαφανίσουμε τον Χριστιανισμό από προσώπου γης.» Αυτό είναι το “Μεγάλο Έργο” των οπαδών του “Μυστηρίου της Ανομίας” από όπου θα ξεπηδήσει ο Άνομος, ο σφετεριστής της παγκόσμιας πολιτικής και θρησκευτικής εξουσίας.

Οι άνθρωποι σε παγκόσμια κλίμακα εδώ και 150 χρόνια προετοιμάζονταν ιδεολογικά από την προπαγάνδα των προδρόμων, των εμπροσθοφυλακών της πανστρατιάς του Αντίχριστου που επέρχεται επιθετικά κατεπάνω μας. 

Εδώ και πάρα πολλά χρόνια αναρίθμητες, δεκάδες χιλιάδες Νεοεποχίτικες ομάδες, της Εποχής του Υδροόχου, της Ανοιχτής Συνωμοσίας —όπως οι ίδιοι το ομολογούν— δρούσαν και προπαγάνδιζαν τις εωσφορικές διδασκαλίες του Αντίχριστου, ότι δηλαδή ο άνθρωπος είναι θεός από την φύση του, ότι ο “Ανώτερος Εαυτός” των ανθρώπων είναι “θεός”. Όλοι αυτοί, πιστεύουν και διδάσκουν, ότι το “Εγώ” μας, είναι θεϊκό και ομοούσιο του Θεού … ότι ο άνθρωπος είναι ανθρωποθεός από μόνος του, ένα κομμάτι του Θεού.

Όλες αυτές οι Νεοεποχίτικες διδασκαλίες δρούσαν κάτω από την σημαία του Ουράνιου Τόξου, που αποτελεί το σύμβολο του κινήματος της Νέας Εποχής του Υδροχόου, και των Σοδομιστών ΛΟΑΤΚΙΑ+, και συμβολίζουν τις αποχρώσεις του “φωτός”, του φέροντα το “φως”, του Εωσφόρου. 

Οι αρχαίοι και σύγχρονοι Γνωστικοί, οι πανίσχυροι οικονομικοπολιτικά Μασόνοι, οι Αλχημιστές, οι Ερμητιστές, οι Ροδόσταυροι, οι Θεοσοφιστές, οι Καμπαλιστές, οι Εωσφοριστές, οι φανεροί Σατανιστές, οι Νεοειδωλολάτρες, οι φανατικές Φεμινίστριες, οι Σοδομιστές ΛΟΑΤΚΙΑ+, και οι αναρίθμητες άλλες θρησκευτικές, πολιτικές και φιλοσοφικές δοξασίες, αιρέσεις και καταστροφικές σέχτες της Νέας Εποχής, είχαν εισβάλει σαν άγριοι πεινασμένοι λύκοι, στο πνευματικό κενό που δημιούργησε ο Ανθρωπισμός («άνθρωπος μέτρο των πάντων»), ο Υλισμός και ο Αθεϊσμός —οι κυρίαρχες κοσμοθεωρίες του 20ου αιώνα— που τώρα πλέον έχουν ξεθωριάσει. Και όπως οι ανίδεοι άνθρωποι ήταν ανυπεράσπιστοι πνευματικά και μακριά από την χάρη του Θεού, έπεφταν εύκολα θύματα στις νεοεποχίτικες προπαγάνδες. Ένα μικρό δείγμα της προπαγάνδας τους είναι το παρακάτω:

• «Το πνεύμα στην ανθρώπινη ψυχή είναι ο αληθινός “Εαυτός” του ανθρώπου, το οποίο είναι πραγματικά ομοούσιο με τον πατέρα.» (“Jnana Γιόγκα”, σ. 100).

• «Ο αληθινός “Ανώτερος Εαυτός” του ανθρώπου είναι μια εκδήλωση του Θεού, και μέσα του (ο αληθινός “Εαυτός”) είναι η ίδια η ουσία της θεότητας.» (“Ράτζα Γιόγκα”, σ. 50).

• «Το θεϊκό ον, ο Θεός, τον οποίο φανταζόμαστε από “άγνοια” ότι είναι ξεχωριστός από εμάς, δεν είναι καθόλου μακριά από εμάς, αλλά έχει το δικό του “Εγώ” κλεισμένο μέσα μας.» (Σουάμι Abedananda, “Πώς να Γίνεις Γιόγκι”, σ. 28).

• Ο ίδιος συγγραφέας υποστηρίζει ότι η “Θεία αποκάλυψη” δεν προέρχεται από κάποια ειδική πηγή, αλλά ότι είναι μόνο η εκδήλωση του “Ανώτερου Εαυτού” μας, μέσα στον ίδιο τον άνθρωπο (σ. 32).

• Τις ίδιες αντιχριστιανικές, εωσφορικές ιδέες και απόψεις προπαγάνδιζαν οι οπαδοί της Θεοσοφίας σαν “επιστημονικές”. Η πρόεδρος της Θεοσοφικής Εταιρείας, Άννυ Μπέζαντ, δηλώνει: «Ο “Ανώτερος Εαυτός” του ανθρώπου είναι η ίδια η δύναμη που δημιούργησε το σύμπαν ... είναι μέρος της ζωής του Λόγου και είναι αδιαχώριστος από αυτό.» (“Η Δύναμη της Σκέψης” —1912).

• «Ο “Ανώτερος Εαυτός” είναι το θεϊκό πνεύμα», διδάσκει η Έλενα Μπλαβάτσκι (“Αποκρυφισμός και Μαγική Τέχνη” —1912). Όπως άλλωστε έγραψε η ίδια με ειλικρίνεια: «Εμείς οι Θεοσοφιστές … δεν ήρθαμε για να διαδώσουμε τον Ινδουισμό αλλά να εξαλείψουμε τον Χριστιανισμό.»

Οι Θεοσοφιστές διδάσκουν ότι η εμφάνιση του Θεού στην γη δεν ήταν η μοναδική, με την εμφάνιση του Ιησού Χριστού, αλλά ανακυκλώνεται ξανά και ξανά, με την μορφή των ονομαζόμενων “Άβατρ” (Οδηγών). Η εμφάνιση στην γη του “Αβατάρ” ή του σωτήρα του κόσμου, σύμφωνα με την διδασκαλία τους, συνέβη πολλές φορές. Η Θεοσοφίστρια Άννυ Μπέζαντ, ισχυρίζεται ότι στην γη έως τώρα, ήρθαν εννέα “Άβαταρ”. 

Ο δέκατος αναμένεται να εμφανισθεί τώρα, (δηλαδή περιμένουν τον Αντίχριστο κάτω από τον τίτλο “Άβαταρ). (Άννυ Μπέζαντ. (Μάθημα, “Η Ιδέα του Χριστού” —1914). Τέτοιοι “Άβαταρ” ―σύμφωνα με τις απόψεις των θεοσοφιστών― ήταν ο Βούδας, ο Ράμα, ο Κρίσνα, ο Μωυσής, ο Ορφέας, ο Πλάτωνας, ο Πυθαγόρας, ο Ερμής ο Τρισμέγιστος, ο Ιησούς από την Ναζαρέτ και άλλοι, τους οποίους τους ονομάζουν “Μεγάλους Μύστες”. (Άννυ Μπέζαντ, “Περί των Παγκοσμίων Διδασκάλων” —1913). 

Ο Γάλλος Θεοσοφιστής Έντουαρτ Συρέ (Edouard Schuré) (1841 – 1929) στο βιβλίο του: “Οι Μεγάλοι Μύστες”, το οποίο μπήκε σε πολλά ελληνικά σπίτια των ανίδεων νεοελλήνων, εξισώνει τον Ερμή τον Τρισμέγιστο, τον Ράμα, τον Κρίσνα, τον Μωυσή, τον Πλάτωνα κλπ. με τον Ιησού Χριστό. Αυτή είναι η διδασκαλία των Νεοεποχιτών, αυτή θα είναι η διδασκαλία του Ανόμου, θα παρουσιαστεί ως “Άβαταρ”, ως Οδηγός, Φύρερ, “Σωτήρας” …

Η Ορθόδοξη Χριστιανική διδασκαλία, διδάσκει ότι ομοούσιος με τον Θεό Πατέρα είναι μόνο, ο Υιός του Θεού και το Πνεύμα το Άγιο, η Αγία Τριάδα, η ομοούσιος και αδιαίρετος. Η σωτηρία του κόσμου συνέβη μόνο μία φορά. Ο μοναδικός Σωτήρας και Λυτρωτής των ανθρώπων είναι ο Υιός του Θεού, ο Κύριος Ιησούς Χριστός. Άλλοι “σωτήρες” δεν υπήρξαν και ούτε θα υπάρξουν.

Όλες αυτές οι Νεποχίτικες δοξασίες που είναι ένα κράμα Δυτικού αποκρυφισμού και Ανατολικών δοξασιών, του Ινδουισμού και του Βουδισμού, στην πραγματικότητα προετοίμαζαν, προλείαιναν το έδαφος, σε παγκόσμια κλίμακα τις λαϊκές μάζες, ώστε να αποδεχτούν και να ανακηρύξουν τον ερχόμενο Αντίχριστο ως “Άβαταρ” ως “Θεό” και “σωτήρα του κόσμου.”



Παρεμπιπτόντως, είναι πολύ σημαντικό να σημειωθεί ότι όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ομόφωνα, θεωρούν ότι η βασική αιτία αυτού του πανίσχυρου και ακατανόητου ενθουσιασμού των ανθρώπων για τον Αντίχριστο, θα είναι η απουσία πνευματικής ζωής και η ολοκληρωτικά σαρκική, υλιστική κοσμοθεώρηση των εκκοσμικευμένων “χλιαρών Χριστιανών”, που έχουν συμβιβαστεί με το κοσμικό πνεύμα, που θα έχουν παρασυρθεί με την παναίρεση του Πανθρησκευτικού Οικουμενισμού, ότι όλες οι θρησκείες έχουν ένα μέρος της αλήθειας, ότι όλες οι θρησκείες είναι κλαδιά του ίδιου δέντρου της θεογνωσίας, ιδέες που εκείνες τις χαλεπές ημέρες θα κυριαρχούν. 

Πολλοί Χριστιανοί ηγέτες, εδώ και πάνω από εκατό χρόνια είχαν γίνει κρυφά μέλη των πανίσχυρων τεκτονικών στοών ή συνοδοιπορούσαν με την επικυρίαρχη κοσμοαντίληψη τους. Πρώτος από όλους ο αποστάτης, εξωμότης Πάπας του Βατικανού και οι συνεργάτες του. Και αν κάποιος αντιδρούσε γινόταν αποδιοπομπαίος, σαν σκοταδιστής και οπισθοδρομικός.

Η πνευματική ζωή μπορεί να αποκτηθεί και να αναπτυχθεί μόνο κάτω από τις συνθήκες ενός ορθού πνευματικού τρόπου ζωής, της Ορθοδοξίας και της Ορθοπραξίας, που μεταδίδεται μόνο από την αληθινή Ορθόδοξη Εκκλησία. Τότε, εκείνη την κρίσιμη δεδομένη στιγμή, μόνον αυτοί οι αληθινοί Χριστιανοί, θα βρεθούν με πλήρη πνευματική πανοπλία και θα έχουν την πνευματική διαύγεια και την δύναμη, να αντιληφθούν όλες τις απάτες και τις πανουργίες του Αντίχριστου. 

Αλλά και πάλι, όχι όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί, αλλά μόνο εκείνοι ―το μικρό ποίμνιο― αυτοί οι λίγοι οι Χριστιανοί, οι οποίοι θα ζουν συνειδητά, πνευματική ζωή, σύμφωνα με τους κανόνες της Εκκλησίας. Οι αιρετικοί και οι κατ’ επίφαση, οι εκκοσμικευμένοι “Χριστιανοί”, απ’ τους οποίους απουσιάζει η πνευματική ζωή, είτε την ασκούν λανθασμένα ή μερικώς ή με διαστρεβλωμένη μορφή, αναπόφευκτα, κινδυνεύουν θα πέσουν θύματα της πλάνης του Αντίχριστου ή να είναι αδύναμοι να αντιδράσουν στην πανίσχυρη σατανική δύναμη του, με την οποία θα είναι εξοπλισμένος ο Άνομος, γιατί θα είναι αθωράκιστοι από την χάρη του Θεού, από την προστασία του Αγίου Πνεύματος.

Ο Αντίχριστος με επιδεξιότητα θα αντικαταστήσει την λατρεία του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού με την λατρεία του Aνθρωποθεού (Homo-Deus) και θα απαιτήσει να τον προσκυνήσουν και να τον λατρέψουν οι άνθρωποι σαν Θεό. Στο Ιερό Ευαγγέλιο αναφέρει ότι: «… ο άνθρωπος της αμαρτίας, ο υιός της απώλειας … αυτός ο οποίος εναντιώνεται και υπερυψώνει τον εαυτό του πάνω από κάθε τι που ονομάζεται θεός ή που λατρεύεται σαν θεός, ώστε να καθίσει σαν Θεός στον ναό του Θεού με την αξίωση ότι είναι αυτός Θεός.» (Β΄ Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή 2:3-4). 

Επίσης, η Αγία Γραφή αναφέρει ότι ο Αντίχριστος θα μιλάει για αλαζονικά, μεγάλα και βλάσφημα πράγματα: «… λαλούσε υπερήφανα και βλάσφημα πράγματα και του δόθηκε εξουσία να κάνει πόλεμο σαράντα δύο μήνες. Και άνοιξε το στόμα του διά βλασφημία κατά του Θεού, να βλασφημήσει το όνομά του και την σκηνή του και εκείνους που κατοικούν στον ουρανό.» (Αποκάλυψη 13:5-6).

Το “Βδέλυγμα της Ερημώσεως” εγκαθίσταται σε όλες τις Εκκλησίες, τα Τεμένη και τις Συναγωγές κλπ. όλου του κόσμου

Σύμφωνα με τα λόγια του Αποστόλου Παύλου, ο Αντίχριστος θα ισχυριστεί για τον εαυτό του ότι είναι θεός: «… ώστε να καθίσει σαν Θεός στον ναό του Θεού, με την αξίωση ότι είναι αυτός Θεός.» (Β΄ Προς Θεσσαλονικείς Επιστολή 2:4). Σύμφωνα με τα λόγια του • Καθηγητή Α. Μπελιάεφ, αναμφίβολα «ο Αντίχριστος δεν θα έχει το χρόνο, ούτε την δυνατότητα, ούτε θα επιδιώξει, ούτε θα έχει την ευκαιρία μια και θα έχει αναλάβει στις πλάτες του, πολλές και σοβαρές ευθύνες σαν παγκόσμιος μονάρχης, να κάθεται συνέχεια στον Ναό [τον 3ο Ναό] του Σολομώντα, στην Ιερουσαλήμ που θα έχει αποκατασταθεί, για να δέχεται εκεί την προσκύνηση και την λατρεία των ανθρώπων.

Αυτό θα το κάνει μόνο στις επίσημες τελετουργικές εκδηλώσεις και σε ιδιαίτερες σημαντικές περιστάσεις, όπως για παράδειγμα, όταν θα ανακηρύξει επισήμως τον εαυτό του, ως βασιλιά του κόσμου και επίγειο θεό. Σε κάθε περίπτωση, δεν θα χρειάζεται να βρίσκεται συνεχώς ο Άνομος μέσα στον Ναό της Ιερουσαλήμ. 

Αφού καθίσει μια φορά στο επίσημο θρόνο του ανακαινισμένου πολυτελούς Ναού του Σολομώντα, για να ανακηρύξει τον εαυτό του ότι “είναι θεός επί της γης,” θα κατασκευάσει ένα αποτρόπαιο σύμβολο, ένα βδελυρό σημάδι της ερήμωσης, και θα διατάξει να τοποθετηθεί η εικόνα του [ή άγαλμα ή ψηφιακή εικόνα ή το Άβαταρ ή το 3d ολόγραμμά του] σε όλες τις Εκκλησίες τους Ναούς, τα Τεμένη, τις Συναγωγές, τις Παγόδες κλπ. —σε όλους τους Ναούς και Ιερά των Χριστιανών, των Μουσουλμάνων, των Εβραίων, των Ινδουιστών, των Βουδιστών κ.ά. … σε όλους τους ιερούς τόπους λατρείας του κόσμου, όλων των εθνών και θρησκειών — ώστε όλοι οι άνθρωποι της γης, να υποχρεωθούν, να εξαναγκαστούν, να τον λατρεύουν και να τον προσκυνάνε ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. [Σ.Μ. Ολόγραμμα, είναι μία (3D) τρισδιάστατη απεικόνιση ενός αντικειμένου, η οποία διατηρεί το βάθος, την παράλλαξη και τις ιδιότητές του, αλλά είναι εντελώς εικονικό, δεν έχει καθόλου υπόσταση. 

H ετυμολογία της λέξης ολόγραμμα προέρχεται από τις λέξεις «Όλον» + «Γράφειν», είναι μια τεχνική για την καταγραφή των φωτεινών κυμάτων που ανακλώνται από ένα αντικείμενο. Αποτέλεσμα της καταγραφής αυτής είναι το ολόγραμμα, που όταν φωτισθεί με κατάλληλο τρόπο, αναπαράγει ένα ακριβές τρισδιάστατο είδωλο-αντίγραφο του αντικειμένου. Κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με εργαλεία υψηλής τεχνολογίας.] 

Και πράγματι, εκείνη την εποχή θα αρχίσουν και οι Mαύρες Θείες Λειτουργίες και οι ανοιχτά μαγικές, σατανικές τελετουργίες, προς τιμή και δόξα του Αντίχριστου και του πατέρά του του Μεγάλου Δράκου, του Σατανά/Εωσφόρου, σε όλες τις εκκλησίες.» (• Καθηγητής Α. Μπελιάεφ, “Περί Ανομίας και Αντίχριστου”, Τόμος Α΄ σελ. 384).

Αυτή την βεβήλωση της ιερότητας της Χριστιανικής Εκκλησίας και της Χριστιανικής Πίστης, η Αγία Γραφή από πριν την προφητεύει, με συγκαλυμμένους μυστηριώδεις όρους αναφέροντας: το “βδέλυγμα της ερημώσεως” το οποίο θα εγκατασταθεί στον Άγιο Τόπο. «Ὅταν οὖν ἴδητε τὸ βδέλυγμα τῆς ἐρημώσεως τὸ ῥηθὲν διὰ Δανιὴλ τοῦ προφήτου ἑστὸς ἐν τόπῳ ἁγίῳ, ὁ ἀναγινώσκων νοείτω.» (Ματθαίος 24:15)

«... Στα μισά των επτά χρόνων [μετά από τα τρεισήμισι χρόνια της δεύτερης περιόδου της δράσης του Ανόμου και στην αρχή της τρίτης περιόδου της δράσης του Αντίχριστου, που επίσης θα έχει διάρκεια τρεισήμισι χρόνια], η θυσία και η προσφορά [δηλαδή, η τελετουργία της Θείας Λειτουργίας στις Εκκλησίες] θα σταματήσει και θα τοποθετηθεί το “βδέλυγμα της ερήμωσης” στην πτέρυγα του ιερού.» (Δανιήλ 9:27).

• (Α) «Και θα κάνει στερεή διαθήκη με πολλούς για μια εβδομάδα· και στο μέσον της εβδομάδας θα σταματήσει η θυσία και η προσφορά, και επάνω στο πτερύγιο [του Ιερού θα είναι] το “βδέλυγμα της ερημώσεως”, και μέχρι τη συντέλεια του καιρού, θα δοθεί διορία στην ερήμωση.» (Δανιήλ 9:27)

• (Β) «… Και οι βραχίονες θα σηκωθούν εξαιτίας του, και θα βεβηλώσουν το αγιαστήριο της δύναμης, και θα αφαιρέσουν την παντοτινή θυσία, θα στήσουν το “βδέλυγμα της ερημώσεως”.» (Δανιήλ 11:31)

• (Γ) «… Πολλοί θα καθαριστούν, και θα λευκανθούν, και θα δοκιμαστούν· και οι ασεβείς θα ασεβούν· και κανένας από τους ασεβείς δεν θα καταλάβει· όμως, οι συνετοί θα καταλάβουν. Κι από τον καιρό, που η παντοτινή θυσία θα αφαιρεθεί, και το “βδέλυγμα της ερημώσεως” θα στηθεί, θα είναι 1290 ημέρες. Μακάριος όποιος υπομείνει, και φτάσει σε 1335 ημέρες.» (Δανιήλ 12:10-12)

Σε αυτό το σημαντικότατο εδαφικό σημείο της Αγίας Γραφής, στην οπτική των Προφητών γίνονται αντιληπτά ταυτόχρονα τρία ιστορικά γεγονότα, αν και αυτά τα γεγονότα χωρίζονται χρονικά μεταξύ τους, από ολόκληρους αιώνες, αλλά έχουν μεταξύ τους και τα τρία ιστορικά γεγονότα, μια βαθιά εσωτερική σχέση. Στην πραγματικότητα, τα δύο πρώτα γεγονότα προμηνύουν το επερχόμενο τρίτο —στο οποίο η προφητεία θα εκπληρωθεί ολοκληρωτικά στην εποχή που μεσουρανεί ο Άνομος.

Ο Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής, η προσκίαση, το αρχέτυπο του Αντίχριστου

• 1ο) Το Πρώτο Γεγονός —είναι ο διωγμός της Εβραϊκής πίστης από τον Αντίοχο τον Δ΄ του Επιφανούς, του Έλληνα βασιλιά της Συρίας (215 π.Χ. – 164 π.Χ.), που ήταν ένας από τους βασιλιάδες της Μακεδονικής δυναστείας των Σελευκιδών και βασίλευσε από το 175 π.Χ. μέχρι τον θάνατό του το 164 π.Χ.

Ο Αντίοχο Δ΄ έγινε βασιλιάς μετά τον θάνατο του αδελφού του Σέλευκου του Δ΄, του Φιλοπάτορος, κατά την εποχή της δυναστείας των Σελευκιδών, 175 χρόνια πριν από τη γέννηση του Χριστού, μέχρι τον θάνατό του το 164 π.Χ. Επομένως, βασίλευσε 11 χρόνια, και έζησε 51 χρόνια. 

Ο βασιλιάς Αντίοχος Δ΄ προσπαθώντας να εξελληνίσει τους Εβραίους, καταπάτησε και βεβήλωσε τον Ναό του Σολομώντα και έστησε στον Ναό ένα άγαλμα του Δία, θυσίασε μια γουρούνα σαν θυσία μέσα στο Ναό, και με το αίμα της ράντισε βεβηλώνοντας τα Άγια των Αγίων (αυτό ήταν το “βδέλυγμα της ερημώσεως”) απαγόρευσε την περιτομή των Ιουδαίων και κατάστρεψε όλα τα ευρεθέντα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης. 

«Έπεσε πολύ μεγάλη και βαρεία θλίψη μεταξύ των Ισραηλιτών, όμοια της οποίας δεν είχε ξανά γίνει ούτε τον καιρό που είχαν εκλείψει οι προφήτες απ’ ανάμεσά τους.» (Α΄ Μακκαβαίων 9:27). Η τρομερή βασιλεία του και ο σκληρός διωγμός της Εβραϊκής θρησκείας της Παλαιάς Διαθήκης, περιγράφονται στα Βιβλία των Μακκαβαίων. 

Ο σκληρός διωγμός της Ιουδαϊκής Θρησκείας είναι μια πρόγευση, μια προσκίαση, του τι θα συμβεί στην Εκκλησία του Ιησού Χριστού, στον Χριστιανισμό, τις έσχατες ημέρες, όταν θα στηθεί και πάλι το “βδέλυγμα της ερημώσεως” σε όλες τις Εκκλησίες και τους Ναούς (και σε κάθε Ιερό οποιασδήποτε θρησκείας) της γης. Τότε θα κηρυχθεί γενικός διωγμός παρόμοιος, με αυτόν που περιγράφει ο Προφήτης Δανιήλ. 

Ο Αντίοχος Δ΄ χάρασσε το μέτωπο των Ιουδαίων με αιχμηρό μαχαίρι το παράσημο της λατρείας του Διονύσου, το κισσόφυλλο με τις τρεις άκρες του, και δια πυρός το σώμα τους (Γ΄ Μακκαβαίων 2:29) αλλά και άλλες απεικονίσεις στο μέτωπο τους. Θανάτωνε δε όσους αντιδρούσαν με φρικτό θάνατο. (Τηγάνιζε, ακρωτηρίαζε άνδρες, γυναίκες και παιδιά κλπ.) [8]

Η Παλαιά Διαθήκη περιγράφει την κακοποιά δράση του Αντίοχου του Δ ΄με τα πιο μελανά χρώματα.

«Εισήλθε με μεγάλη αλαζονεία και αυθάδεια στον Iερό Nαό, πήρε το χρυσό θυσιαστήριο, την επτάφωτο χρυσή λυχνία που φώτιζε τον Ναό, και όλα τα ιερά αυτής εξαρτήματα. Πήρε επίσης, την τράπεζα της προθέσεως, τα ιερά ποτήρια, τις ιερές φιάλες, τα χρυσά μικρά θυμιατήρια, το καταπέτασμα, τους στεφάνους και όλα τα κοσμήματα τα χρυσά, τα οποία ευρίσκονταν στον Ναό. Όλα αυτά τα κατέκοψε σε μικρά κομμάτια. 

Πήρε επίσης τον άργυρο και τον χρυσό, τα ιερά λαμπρά πολύτιμα σκεύη, πήρε τους κρυμμένους θησαυρούς, όσους κατόρθωσε να βρει … βαρύ πένθος απλώθηκε σε όλους … Οι άρχοντες και οι πρεσβύτεροι στέναξαν βαθύτατα. Οι παρθένες και οι νεαροί άνδρες έχασαν την δύναμη τους, η ωραιότητα των γυναικών αλλοιώθηκε … όλοι οι απόγονοι του Ιακώβ βυθίστηκαν στην ντροπή … Τοποθέτησαν εκεί φρουρά … από ανθρώπους αμαρτωλούς και εξωμότες … και ἐξέχεαν αἷμα ἀθῷον κύκλῳ τοῦ ἁγιάσματος καὶ ἐμόλυναν τὸ ἁγίασμα … και έτσι η Ιερουσαλήμ έγινε κατοικητήριο των ειδωλολατρικών λαών … 

Κάθε τι, το οποίον εθεωρείτο τίμιο δι’ αυτούς, έγινε αντικείμενο εξουθενώσεως … Όση άλλοτε ήταν η λαμπρότητα και η δόξα της, τόση έγινε τώρα η καταφρόνηση της, το δε μεγαλείο της μεταστράφηκε σε πένθος … ώστε να λησμονήσουν έτσι τον Νόμο του Θεού και να τον αντικαταστήσουν με ειδωλολατρικούς τρόπους ζωής και θρησκείες τις θείες εντολές … 

Εκείνος δε, ο οποίος δεν έπραττε και δεν συμμορφώνονταν … τιμωρούνταν με θάνατο … Πολλοί από τους εξωμότες (Ιουδαίους) … όλοι εκείνοι οι οποίοι είχαν εγκαταλείψει τον Νόμο του Θεού … αυτοί προξένησαν πολλά δεινά στην χώρα τους … Δια τον φόβο, ιδίως εκ μέρους αυτών, αναγκάστηκαν … να καταφεύγουν σε απόκρυφους τόπους και σε κάθε άλλο καταφύγιο … Εάν τυχόν εύρισκαν βιβλία του Νόμου (τα βιβλία της Παλαιάς Διαθήκης) τα έσχιζαν και τα παρέδιδαν στο πυρ … 

Όποιος ανακαλύπτονταν, ότι είχε πλησίον του βιβλίο της Διαθήκης του Θεού και όποιος φαίνονταν ότι ήταν αφοσιωμένος στον Νόμο του Θεού, σύμφωνα με το διάταγμα του βασιλέως, θανατώνονταν … και τις γυναίκες που έκαναν περιτομή στα τέκνα τους, αυτές τις θανάτωναν κατά το πρόσταγμα … Τα δε βρέφη τα κρέμαγαν από τον τράχηλο των μητέρων τους, τα σπίτια των γυναικών αυτών τα λεηλάτησαν και τις φόνευαν … 

Παρ’ όλα αυτά τα άγρια μέτρα μερικοί … γεμάτοι θάρρος, πήραν την σταθερά και αμετάκλητο απόφαση να μη φάγουν τίποτε, από όσα ο νόμος του Θεού χαρακτήριζε ως ακάθαρτα … Προτίμησαν αυτοί να αποθάνουν μάλλον, παρά να μολυνθούν με απαγορευμένες τροφές και να βεβηλώσουν την Αγίαν Διαθήκη. Και πράγματι πολλοί θανατώθηκαν κατά το πρόσταγμα … » (Α΄ Μακκαβαίων 1:21-64).

Η Βεβήλωση Ναού της Ιερουσαλήμ από τον Ρωμαίο στρατηγό Τίτο (70 μ.Χ.)

2ο) Το Δεύτερο γεγονός —είναι η καταστροφή της Ιερουσαλήμ και η βεβήλωση και καταστροφή του (2ου) Ναού της Ιερουσαλήμ από τα Ρωμαϊκά στρατεύματα του στρατηγού Τίτου το 70 μ.Χ. «Αν η προφητεία του Δανιήλ αναφερόταν μόνο στον Αντίοχο τον Δ΄ τον Επιφανή, τότε ο Ιησούς Χριστός, επαναλαμβάνοντας την φράση “το βδέλυγμα της ερημώσεως”, όπως το είχε περιγράψει ο προφήτης Δανιήλ (Ματθαίος 24:15-21 & Λουκάς 21:20-24), δεν θα είχε ειπωθεί για ένα γεγονός που επρόκειτο να συμβεί στο μέλλον, αφού η εποχή του Αντίοχου του Επιφανή είχε προ πολλού παρέλθει.» [• Καθηγητής Αλέξανδρος Δ. Μπελιάεφ “Περί Ασεβείας και Αντίχριστου”— Τόμος Α΄ σελ. 230]

Αυτό το γεγονός, της καταστροφής της Ιερουσαλήμ, περιγράφεται από τον Εβραίο ιστορικό Ιώσηπο τον Φλάβιο (37 - 100 μ.Χ.), που ήταν Φαρισαίος αλλά και συνεργάτης των Ρωμαίων επικυρίαρχων. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ρωμαίοι στρατιώτες, αφού κατέστειλαν την εξέγερση των Εβραίων, πυρπόλησαν και κατέστρεψαν ολοκληρωτικά τον 2ο Ναό του Σολομώντα και όλη την Ιερουσαλήμ, μη αφήνοντας “λίθο επί λίθου” και «τοποθέτησαν τα δικά τους βλάσφημα, ειδωλολατρικά εμβλήματά στο ιερό βωμό, στα Άγια των Αγίων. 

Τοποθέτησαν επίσης τα ειδωλολατρικά εμβλήματα τους μπροστά στην Ανατολική Πύλη και έκαναν τότε θριαμβευτικές (ειδωλολατρικές) επίσημες θυσίες με μεγάλες τιμές, και με δυνατές ζητωκραυγές ανακήρυξαν τον στρατηγό Τίτο ως δικτάτορα Αυτοκράτορα της Ρώμης.»

«Έτσι εισήλθε “το βδέλυγμα της ερημώσεως” και πάλι, για 2η φορά, στην Ιερή Πόλη και τοποθετήθηκε και πάλι στα Άγια των Αγίων αυτής της πόλεως … στο (2ο) Ναό του Σολομώντα της Ιερουσαλήμ. Σε αυτόν τον Ναό από τότε άρχισαν να προσφέρονται θυσίες στους ειδωλολατρικούς θεούς, από χέρια ειδωλολατρών και από εκείνη την στιγμή, οι θυσίες και οι προσευχές στον αληθινό Θεό σταμάτησαν για πάντα.» (• Καθηγητής Α. Δ. Μπελιάεφ, στο ίδιο βιβλίο σελ. 216). [Ένα εκατομμύριο Εβραίοι σφαγιάστηκαν, 25.000 Ραβίνοι, πολλοί πέθαναν από την πείνα κατά την πολύμηνη πολιορκία της Ιερουσαλήμ, όπου σημειώθηκαν μέχρι και ανθρωποφαγίες. Συνελήφθη από περίπολο μητέρα να μαγειρεύει στην κατσαρόλα το ίδιο το βρέφος της. Και όσοι επέζησαν εγκατέλειψαν για χιλιετίες την Ιερουσαλήμ και την Ιουδαία, μέχρι το 1948 ―που ξανά-ιδρύθηκε το Ισραήλ.

3ο) Αλλά αυτή η προφητεία για το “βδέλυγμα της ερημώσεως” θα μπορούσε μόνο εν μέρει να έχει επαληθευτεί στην καταστροφή της Ιερουσαλήμ το 70 μ.Χ. Γιατί θα επαληθευθεί —η προφητεία αυτή και τότε θα εκπληρωθεί ολοκληρωτικά— και σε μία άλλη μελλοντική εποχή, η οποία πλησιάζει: «Όταν όλοι οι Ναοί της γης θα βεβηλωθούν και ταυτόχρονα θα ερημωθεί και θα βεβηλωθεί με το “βδέλυγμα της ερημώσεως”, η Νέα Σιών ―δηλαδή η Εκκλησία του Ιησού Χριστού― σε όλη την γη. Αυτό το γεγονός θα συμβεί πριν από το τέλος του κόσμου, στις έσχατες ημέρες ― στην εποχή του Αντίχριστου.» (• Καθηγητής Α. Δ. Μπελιάεφ, στο ίδιο βιβλίο σελ. 219).

• Ο Άγιος Ιερώνυμος όλες τις προφητείες του Δανιήλ, περί του “βδελύγματος της ερημώσεως”, τις αποδίδει στον Αντίχριστο και μόνο εν συντομία αναφέρεται στον Αντίοχο. Στην μη πλήρως κατανοητή αφήγηση για το “βδέλυγμα της ερημώσεως”, εμφανίζεται η λέξη «επικαλύπτω» (“overspreading”) (Δανιήλ 9:27).

«Και θα κάνει στερεή διαθήκη με πολλούς για μια εβδομάδα· και στο μέσον της εβδομάδας θα σταματήσει η θυσία και η προσφορά, και επάνω στο πτερύγιο του Ιερού θα είναι το “βδέλυγμα της ερημώσεως”, και μέχρι τη συντέλεια του καιρού, θα δοθεί διορία στην ερήμωση.» (Δανιήλ 9:27).

Μια ακριβέστερη προσπάθεια ερμηνείας του αυτού του σπουδαίου βιβλικού χωρίου, έγινε από τον διάσημο μεταγλωττιστή της εβραϊκής γραμματικής και του εβραϊκού-γερμανικού λεξικού —Gesenius, ο οποίος το μετέφρασε με επεξηγήσεις. Μεταφράζει αυτό το εδάφιο του Δανιήλ με τον ακόλουθο τρόπο: «και στα φτερά του βδελύγματος είναι ένας ερημωτής (λεηλάτης)». 

Εξηγεί τη μετάφρασή του ως εξής: «Ο εχθρός της Εκκλησίας, δηλαδή ο Αντίχριστος, παρουσιάζεται εδώ ως μεταφερόμενος με τις φτερούγες ενός βδελυρού, αποτρόπαιου ειδώλου, όπως ακριβώς παρουσιάζεται, ο Θεός ως μεταφερόμενος από τα Χερουβείμ». 

Επομένως, με την σημερινή τεχνολογία δεν θα είναι καθόλου απίστευτο αν ο Αντίχριστος πετάει στον αέρα και μεταφέρεται από τόπο σε τόπο πάνω στα φτερά ενός φτερωτού αποτρόπαιου ειδώλου, επάνω σε μία ειδική πτητική συσκευή (σαν αεροπλάνο, ή εναέριο όχημα drone με τη μορφή ενός βδελυρού, αποτρόπαιου φτερωτού ειδώλου ή τεχνολογικού άρματος ή θρόνου).

Αυτή είναι μια υπόθεση. Αν τα παραπάνω περιγραφόμενα δεν ισχύουν σε αυτό το συγκεκριμένο εδάφιο του Προφήτη Δανιήλ, η τελευταία προτεινόμενη υπόθεση, έχει διατυπωθεί εδώ και πολλούς αιώνες πριν από τον • Άγιο Εφραίμ τον Σύρο. (“Λόγος για την Έλευση του Κυρίου”, 39, μέρος 3ο, σ. 25).

Οι Τρεις Πειρασμοί

Αφού αρπάξει την παγκόσμια πολιτική και θρησκευτική εξουσία, ο θηριώδης Αντίχριστος θα προσπαθήσει να παγιδέψει με την πανίσχυρη σατανική του δύναμη, όλη την ανθρωπότητα, χρησιμοποιώντας τις ίδιες τεχνικές και μεθόδους που χρησιμοποίησε ο Σατανάς για να δελεάσει και να παγιδέψει με τους Τρεις Πειρασμούς του στην έρημο, τον ίδιο τον Κύριο μας, τον Ιησού Χριστό.

• 1) Ο Πρώτος Πειρασμός του Σατανά για τον Κύριο ήταν: «Εάν είσαι Υιός του Θεού, πες να γίνουν αυτές οι πέτρες ψωμί.» (Ματθαίος 4:3)

Εκ πρώτης όψεως, αυτή η πανούργα προτροπή του διαβόλου μπορεί να φαίνεται «πλήρως εναρμονισμένη και σύμφωνη με τους απώτερους στόχους της αποστολής του Ιησού Χριστού, που είχε αναλάβει να φέρει σε πέρας.» Τι θα ήταν αρνητικό ; Ποιος θα ήταν αντίθετος στο να γίνουν οι πέτρες ψωμιά όπως στην «… έρημο που τώρα αγάλλεται και ανθίζει σαν τους κρίνους», (Ησαΐας 35:1) και έτσι η πείνα και η φτώχεια θα σταματούσε άμεσα και οι βασικές βιοτικές ανάγκες των ανθρώπων θα ικανοποιούνταν.

 Άλλωστε, αυτό ζητούν οι διαδηλωτές με τα ομαδικά συνθήματα και τα πανό τους εδώ και δεκάδες χρόνια παγκοσμίως μέχρι και σήμερα. Αυτή είναι η μαζική λαϊκή απαίτηση, αυτό ζητούν οι λαοί της γης. [«Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία»] Τροφή χωρίς “κόπους και ιδρώτα”. Γιατί να μην ικανοποιηθεί αυτό το δημοφιλές παλλαϊκό αίτημα και ο Ιησούς να γίνει αμέσως ο δημοφιλέστερος ηγέτης όλων των λαών και όλων των εποχών, ως μέγας ευεργέτης τους ; Γιατί να μην σταματήσει επιτέλους όλη αυτή η κατάρα που άρχισε στην Εδέμ, εξαιτίας της παρακοής του Αδάμ και της Εύας;

Υπάρχει μια σοβαρή ένταση σε όλα αυτά τα επιχειρήματα ! Ας τα πιάσουμε από την αρχή τα πράγματα. Όλοι αυτοί οι επώδυνοι κόποι του ανθρώπου, που με τον «ιδρώτα του προσώπου του» αποκτά το ψωμί του, εμφανίστηκαν ως αποτέλεσμα της πρώτης κατάρας της γης από τον Θεό, σαν τιμωρία για το προπατορικό αμάρτημα των πρωτόπλαστων, του Αδάμ και της Εύας, που παράκουσαν την εντολή του Θεού στον Παράδεισο. (Γένεση 3:17-19),

«… Και στον Αδάμ είπε: “Επειδή υπάκουσες στην κακή συμβουλή της γυναίκας σου, και έφαγες από τον καρπό του δένδρου, από το οποίο σε είχα δώσει εντολή: να μη φάγεις από αυτό, θα είναι καταραμένη η γη εξαιτίας σου· με λύπες θα τρως τους καρπούς της όλες τις ημέρες της ζωής σου· αγκάθια δε και τριβόλια θα φυτρώνει η γη για σε σένα· και θα τρως το χορτάρι του αγρού· με τον ιδρώτα του προσώπου σου, θα τρως το ψωμί σου, μέχρις ότου επιστρέψεις στη γη, από την οποία πάρθηκες· επειδή γη είσαι και στη γη θα επιστρέψεις”.» (Γένεσις 3:17-19).

Ωστόσο, ολόκληρη η αμαρτία και όλη η πανουργία αυτής της πρότασης του πονηρού διαβόλου συνίσταται στο γεγονός ότι εδώ: Προτείνεται να ξεκινήσει από αυτό, αντί να τελειώσει με αυτό, προτείνεται λοιπόν —από τον πανούργο διάβολο στον Κύριο μας— να προκαλέσει πλήρη αφθονία αγαθών στον ορατό υλικό κόσμο, αλλά όχι ως αποτέλεσμα και έκφραση του πνευματικού εσωτερικού βασιλείου της αλήθειας.

 Μόνο η εξωτερική βελτίωση των υλικών συνθηκών της ζωής των ανθρώπων, και η μονόπλευρη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου τους, χωρίς προηγούμενη ηθική βελτίωση τους, θα ήταν ο πλήρης θρίαμβος του κακού, επειδή μια τέτοια υλική ευημερία θα εδραίωνε σε απελπιστικό βαθμό την κατάρρευση των ηθικών αξιών, την σαρκική υλιστική κοσμοαντίληψη της ζωής, παραλύοντας κάθε πιθανότητα ηθικής διόρθωσης και πνευματικής τελειοποίησης των ανθρώπων. 

Για αυτό και ο Ιησούς Χριστός απάντησε στον Σατανά: «Ὁ δὲ ἀποκριθεὶς εἶπε· γέγραπται, οὐκ ἐπ᾿ ἄρτῳ μόνῳ ζήσεται ἄνθρωπος, ἀλλ᾿ ἐπὶ παντὶ ῥήματι ἐκπορευομένῳ διὰ στόματος Θεοῦ.» Δηλαδή: «Είναι γραμμένο στην Παλαιά Διαθήκη: “Ο άνθρωπος δεν θα ζήσει μόνο με ψωμί, αλλά με κάθε λόγο, ο οποίος εξέρχεται από το στόμα του Θεού.”» (Ματθαίος 4:4). 

Σε αυτή την απάντηση του Κυρίου, οι σωματικές ανάγκες των ανθρώπων δεν αγνοούνται ούτε περιφρονούνται, αλλά τοποθετούνται σε δεύτερη μοίρα, σε δευτερεύουσα θέση μετά από τις πνευματικές ανάγκες. Το Ιερό Ευαγγέλιο καταδικάζει τις μονόπλευρες προσπάθειες των ανθρώπων που αποβλέπουν μ ό ν ο στην ικανοποίηση των σωματικών αναγκών, και που ταυτόχρονα ξεχνούν εντελώς τον Θεό —καταδικάζει την πρόθεση να κάνει τους ανθρώπους ευτυχισμένους μόνο με τα υλικά αγαθά, χωρίς προηγουμένως να τελειοποιηθούν ηθικά και πνευματικά. 

Ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός μας έχει προειδοποιήσει: «Προσέχετε όμως τους εαυτούς σας, μήπως οι καρδιές σας γίνουν βαριές από κραιπάλη και μέθη και από τις βιοτικές φροντίδες και σας έρθει ξαφνικά η ημέρα εκείνη, διότι θα έρθει σαν παγίδα σε όλους τους κατοίκους της γης» (Λουκάς 21:34), διότι τότε θα χάσουμε την ηθική ελευθερία μας, και θα γίνουμε σκλάβοι στις υλικές σωματικές ανάγκες μας και θανατώσουμε την ψυχή μας με τον αιώνιο θάνατο.

Σε αυτή τη μορφή πνευματικής σκλαβιάς, καθοδηγούνται οι άνθρωποι σήμερα από τους σύγχρονους άθεους [νεοεποχίτες] παγκόσμιους ηγέτες, με την μονόπλευρα υλόφρονα “Νέα Παγκόσμια Τάξη” τους. 

Οι διδασκαλίες και οι προτροπές τους είναι ντυμένες με υψηλά λόγια για γενική “ισότητα, αδελφότητα, δημοκρατία, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία”, αλλά στην πραγματικότητα προσπαθούν να προσελκύσουν, να διαπαιδαγωγήσουν και να παγιδέψουν τους ανθρώπους, μόνο στην πρόσκαιρη υλιστική ευδαιμονία, απομακρύνοντας τους ανθρώπους από όλες τις υψηλές πνευματικές —ηθικές και θρησκευτικές — αναζητήσεις και φιλοδοξίες. 

Όταν η υλική ευημερία γίνεται η μοναδική αξία στη ζωή ενός ανθρώπου, τότε είναι σίγουρο ότι θα γίνει σκλάβος εύκολα σε όποιον του προσφέρει περισσότερο πλούτο και υλική ευημερία. Η μονόπλευρη υλιστική διαπαιδαγώγηση των σύγχρονων ανθρώπων, δεν γίνεται τυχαία, αλλά αποσκοπεί στο να δώσει στον Αντίχριστο την δυνατότητα να υποδουλώσει τους ανθρώπους, γιατί όλες οι υλικές πηγές του πλούτου και των τροφίμων, θα βρίσκονται κάτω από τον πλήρη έλεγχό του. 

Και αυτός θα προσφέρει πλούτο, χρήματα, τρόφιμα και προνόμια γενναιόδωρα μόνο στους οπαδούς και τους μπράβους του, σε αυτούς που θα τον αποδεχτούν και θα τον προσκυνήσουν. Και ένας άνθρωπος, ανεκπαίδευτος στην εγκράτεια, στην άσκηση και στις υλικές στερήσεις, ο οποίος δεν έχει βασικές πνευματικές αρχές, δεν έχει νόημα η ζωή του και χωρίς ηθική δύναμη, θα υποδουλωθεί εύκολα στη θέλησή του Τυράννου: «Και υποχρέωσε όλους, μικρούς και μεγάλους, πλούσιους και φτωχούς, ελεύθερους και δούλους, να έχουν ένα χάραγμα στο δεξί τους χέρι ή εις το μέτωπο τους, ώστε να μη μπορεί κανείς να αγοράσει ή να πωλήσει παρά εκείνος που έχει το χάραγμα, δηλαδή το όνομα του Θηρίου ή τον αριθμό του ονόματος του» (Αποκάλυψη 13:16,17)

Ο Μέγας Διδάσκαλος της Εκκλησίας, • ο Άγιος Εφραίμ ο Σύρος μας προλέγει: «Προσέχετε αδελφοί μου, τις απατηλές μεθόδους του Θηρίου, διότι θα χρησιμοποιήσει διάφορα πονηρά τεχνάσματα. Θα αρχίζει από την κοιλιά, ώστε όταν κανείς στεναχωρηθεί μη έχων τροφές, να αναγκαστεί να λάβει την σφραγίδα εκείνου, (το “χάραγμα του Θηρίου”) όχι σε οποιοδήποτε μέρος του σώματος, αλλά στο δεξί χέρι και στο μέτωπο, για να μη έχει την δύναμη ο άνθρωπος να κάνει με αυτό το σημείο του Σταυρού. 

Ούτε πάλι στο μέτωπο να σημειώνει το Άγιο όνομα του Κυρίου. Διότι γνωρίζει ο πανάθλιος, ότι όταν ο Σταυρός του Κυρίου σφραγιστεί στον άνθρωπο, λύνεται κάθε δύναμη του Εχθρού, και για αυτό σφραγίζει το δεξί χέρι του ανθρώπου. Λοιπόν, αδελφοί μου, φρικτός ο αγώνας σε όλους τους φιλοχρίστους ανθρώπους, ώστε μέχρι την ώρα του θανάτου να μην δειλιάσουν μήτε να αμελήσουν, όταν ο Δράκος θα θελήσει να χαράξει την σφραγίδα του, αντί του Σταυρού του Σωτήρα. 

Ο Αντίχριστος θα μεταχειρισθεί κάθε τρόπο, κάθε μέθοδο, ώστε καθόλου να μην ακούγεται το όνομα του Κυρίου και Σωτήρα μας στον καιρό εκείνο. Και αυτό το κάνει γιατί φοβάται και τρέμει την Αγία δύναμη του Σωτήρα μας. Διότι εάν κάποιος δεν σφραγιστεί με την σφραγίδα του Ανόμου, δεν μπορεί να αιχμαλωτιστεί στις διάφορες φαντασίες του, ούτε ο Κύριος απομακρύνεται από αυτόν, αλλά τον φωτίζει και τον προσελκύει κοντά Του. Πρέπει να το κατανοήσουμε, αδελφοί, με πάσα ακρίβεια ότι οι φαντασίες του Εχθρού είναι απαίσιες και ανατριχιαστικές.» (• Λόγος Αγίου Εφραίμ του Σύρου: “Περί της Συντέλειας του Κόσμου και περί Αντίχριστου και της Δεύτερης Παρουσίας του Κυρίου μας”.)

• 2) Ο Δεύτερος Πειρασμός του Σατανά, εκδηλώθηκε όταν ο διάβολος παρέλαβε και μετέφερε δια του αέρος τον Ιησού Χριστού στην Αγία Πόλη, την Ιερουσαλήμ, και τον τοποθέτησε στην άκρη της στέγης, στο πτερύγιο του Ναού του Σολομώντος και του είπε: «Εάν είσαι ο Υιός του Θεού, ρίξε τον εαυτόν σου κάτω· διότι είναι γραμμένο, ότι ο Θεός θα δώσει εντολή στους αγγέλους Tου προς χάριν σου και αυτοί θα σε σηκώσουν στα χέρια τους αμέσως με προσοχή, μήπως τυχόν και σκοντάψει το πόδι σου σε πέτρα.» (Ματθαίος 4:5-6). [Τα δε πλήθη του λαού, που είναι συγκεντρωμένα στις αυλές του Ναού, θα δουν αυτό το εντυπωσιακό θαύμα και θα σε πιστέψουν.]

Αυτός ο πειρασμός του διαβόλου είχε την εξής σημασία: «Ρίξτε τον εαυτό σου κάτω και θα αναγκασθούν οι χιλιάδες των Αγγέλων να σε σώσουν, μπροστά στον έκπληκτο λαό που βρίσκεται στις αυλές του Ναού και από την στιγμή που θα δουν οι άνθρωποι ένα τόσο συγκλονιστικό θαύμα, θα σε αναγνωρίσουν αμέσως ότι εσύ είσαι ο Υιός του Θεού.» Και αυτός ο Πειρασμός, έχει ισχυρά και εύλογα επιχειρήματα. 

Ο Σατανάς με αυτόν τον πειρασμό, είχε την πανούργα πρόθεση να ανατρέψει την θυσιαστική πορεία του Ιησού Χριστού, από τον Γολγοθά, τον Σταυρό, την Ανάσταση και την Σωτηρία και να σπρώξει ανεπαίσθητα τον Ιησού Χριστό, να γίνει ηγέτης, να αναγνωριστεί σαν Μεσσίας, με έναν εύκολο τρόπο, με έναν ανώδυνο τρόπο, χωρίς ταλαιπωρία και θυσίες.

 Η πανούργα πρόθεση του σατανά ήταν να παρασύρει τον Ιησού Χριστό, να υποκύψει στον ελκυστικό πειρασμό να δελεάσει τα πλήθη των ανθρώπων, με ένα υπερφυσικό, εντυπωσιακό θαύμα το οποίο όταν θα το έβλεπαν, είναι σίγουρο ότι θα τον πίστευαν, θα τον αποδέχονταν και θα τον ανακήρυσσαν επίγειο ηγέτη τους, βασιλιά επί της γης. Θα τον αναγνώριζαν σαν Μεσσία του Ισραήλ, με πλαστά, κίβδηλα όμως αποτελέσματα, που δεν θα παρείχαν κανένα πνευματικό όφελος, ούτε θα απαιτούσαν ηθικές και ανιδιοτελείς πράξεις από τους ανθρώπους.

Όμως αυτό ακριβώς που δεν καταδέχθηκε, που απέφυγε να κάνει ο Ιησούς Χριστός, θα το κάνει σίγουρα ο Αντίχριστος. Θα χρησιμοποιήσει επιδεικτικά τα εντυπωσιακά, φαντασμαγορικά “ψευτοθαύματα”, τα “σημεία και τέρατα”, που θα προκαλούν σοκ και δέος με αποτέλεσμα να αποσπάσει τον θαυμασμό του κόσμου. 

Και αυτά τα αγύρτικα θαύματα θα τα παρουσιάζει δημόσια ο Άνομος, σαν πλανόδιος μάγος, με την δύναμη που θα του δώσει ο σατανάς. Αυτό τον εύκολο, αλλά άμεσα αποτελεσματικό τρόπο, που απέρριψε ο Ιησούς Χριστός, με αυτόν ακριβώς τον τρόπο ο Αντίχριστος, θα εντυπωσιάσει τα πλήθη των ανθρώπων, για να τον πιστέψουν, για να τον αναγνωρίσουν και αυτά θα του δώσουν την ώθηση για να αναδειχτεί σε Παγκόσμιο Ηγέτη επί της γης.

Παρόμοιες απαιτήσεις για εντυπωσιακά “σημεία” (εντυπωσιακά θαύματα) από τον ουρανό είχαν εκφράσει επανειλημμένα και οι Φαρισαίοι, απαιτώντας επίμονα και με θρασύτητα από τον Ιησού Χριστό να παρουσιάσει “σημεία”. Δεν έμεναν ικανοποιημένοι από τα ταπεινά, σιωπηλά και διακριτικά θαύματα που έκανε ο Ιησούς Χριστός, αλλά απαιτούσαν από Αυτόν, “σημείον” εξ ουρανού: «Και εξήλθαν οι Φαρισαίοι και άρχισαν να συζητούν με δόλια διάθεση «ζητοῦντες παρ᾿ αὐτοῦ σημεῖον ἀπὸ τοῦ οὐρανοῦ, πειράζοντες αὐτόν.» (Μάρκος 8:11). 

Ζητούσαν από αυτόν (τον Ιησού Χριστό), να επιδείξει έκτακτο θαύμα από τον ουρανό, ένα “σημείο” που να επιβεβαιώνει την εκ Θεού αποστολή του. Αυτά τα έλεγαν για να τον πειράξουν και να τον εκθέσουν μπροστά στον λαό. Και αφού ο Ιησούς αναστέναξε από τα βάθη της ψυχής Του τους είπε: “Γιατί η γενεά αυτή ζητεί οπωσδήποτε σημείον ; Σας διαβεβαιώνω ότι τέτοιο σημείον δεν θα δοθεί σε αυτήν την γενεά”.» (Μάρκος 8:11,12) «Τί ἡ γενεὰ αὕτη σημεῖον ἐπιζητεῖ ; ἀμὴν λέγω ὑμῖν, εἰ δοθήσεται τῇ γενεᾷ ταύτῃ σημεῖον.»

“Σημείον” εξ ουρανού επιζητούσε εκτός από τους Φαρισαίους και ο Ιουδαϊκός λαός. Έτσι, έπειτα από το θαύμα του πολλαπλασιασμού των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων, στο οποίο έφαγαν και χόρτασαν χιλιάδες άνθρωποι, περίπου 5.000 άνδρες, εκτός από τις γυναίκες και τα παιδιά, οι παρόντες στο θαύμα αυτό ρώτησαν τον Ιησού Χριστό: «Ποιο όμως “σημείον” θα φανερώσεις, για να δούμε και να πιστέψουμε … 

Οι πατέρες μας έφαγαν το μάννα στην έρημο καθώς είναι γραμμένο· “Άρτο από τον ουρανό τους έδωσε να φάνε”.» (Ιωάννης 6:30,31). Το θαύμα αυτό περιγράφεται και από τους 4 Ευαγγελιστές [Ματθαίος (14:13-21) —Μάρκος (6:30-44) —Λουκάς (9:10-17) — Ιωάννης (6:1-14)]. Για αυτούς, για τους Εβραίους εκείνης της εποχής, ο θαυμαστός πολλαπλασιασμός των πέντε άρτων και των δύο ψαριών, από τα χέρια του Σωτήρα, τους φαινόταν ανεπαρκής για να τον πιστέψουν. 

Γιατί αυτό το θαύμα έγινε σιωπηλά, ανεπαίσθητα, με αγία ταπείνωση, εν ηρεμία, χωρίς τυμπανοκρουσίες, όπως και κάθε έργο και θαύμα του Θεανθρώπου, ενώ αυτοί χρειάζονταν ένα εντυπωσιακό θέαμα, επιθυμούσαν χειροπιαστά οφθαλμοφανή, συγκλονιστικά θαύματα και αποτελέσματα. Αυτό που απαιτούσαν για να πιστέψουν, ήταν ένα εντυπωσιακό θέαμα —χρειάζονταν ένα φαντασμαγορικό εφέ, μια επίδειξη δύναμης εξ ουρανού. 

Για αυτούς θαύμα θα ήταν, μόνο αν έβλεπαν τον ουρανό να καλύπτεται από πυκνά ανταριασμένα σύννεφα και ξαφνικά να αρχίσουν να αστράφτουν και να βροντούν οι κεραυνοί —και ταυτόχρονα να αρχίσουν να πέφτουν ψωμιά από τον ουρανό.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807─1867) Τόμος IV 296-297).

Ένα τέτοιο εντυπωσιακό σημείο (θαύμα) που απαιτούσαν από τον Θεάνθρωπο, οι Φαρισαίοι και ο Ιουδαϊκός λαός, θα αποτελούσε μια βαριά αμαρτία, μια εκτροπή καθώς θα προέρχονταν από μια αλαζονική διάνοια ενός κοσμικού επιδειξιομανούς σαρκικού ανθρώπου, που θα περιφρονούσε κάθε ανώτερη πνευματική αξία, υποκύπτοντας στον πειρασμό να πραγματοποιήσει ένα εντυπωσιακό αλλά αποτελεσματικό θέαμα. 

Ακούγοντας αυτή την θρασύτατη, αυθάδη και βλάσφημη απαίτηση των Φαρισαίων υποκριτών να τους επιδείξει ένα εντυπωσιακό σημείο, ο Ιησούς Χριστός αναστέναξε βαθιά μέσα του και είπε: «Γιατί η γενεά αυτή ζητεί “σημείον”; Αλήθεια σας λέω, δεν θα δοθεί κανένα σημείον στην γενεά αυτή. Και … τους άφησε, μπήκε στο πλοιάριο και έφυγε στο απέναντι μέρος πάλι.» (Μάρκου 8:12-13). Αυτή η θρασύτατη απαίτηση για ένα “σημεῖον” εξ ουρανού, ενός εντυπωσιακού αλαζονικού θαύματος, είναι βέβαιο ότι προέρχονταν από ένα αδαή σαρκικό άνθρωπο, χωρίς ευγένεια, διάκριση και πνευματικότητα.

 Για αυτό ο Ιησούς απέφυγε σοφά να πραγματοποιήσει κάτι παρόμοιο. Τέτοιας μορφής όμως θαύματα ή παρόμοια —που απαιτούσαν οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι υποκριτές και ο Ισραηλιτικός λαός— είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα των σατανικών “θαυμάτων” που πραγματοποιεί ο ίδιος ο Σατανάς. Αυτά τα επιδεικτικά, αλαζονικά θαύματα, τα “σημεία” εξ ουρανού, δεν αποδεικνύουν, ούτε εγγυόνται ότι προέρχονται από τον Θεό. Επειδή ακριβώς είναι αλαζονικά … ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του σατανά … από τις Ιερές Γραφές μάλλον το ακριβώς αντίθετο πιστοποιείται.

«Από τον Λόγο του Θεού φαίνεται το εντελώς αντίθετο … Η Αγία Γραφή διηγείται ότι, με τις ενέργειες του σατανά έπεσε φωτιά από τον ουρανό και έκαψε τα πρόβατα και τους δούλους του Δίκαιου Ιώβ: «Φωτιά έπεσε από τον ουρανό (με ενέργεια του Σατανά) και έκαψε τα πρόβατα και τους δούλους, και τους κατέφαγε·» (Ιώβ 1:16). Είναι προφανές ότι αυτή η φωτιά σχηματίστηκε στον αέρα, όπως σχηματίζεται και ο κεραυνός. 

Ο Ευαγγελιστής Ματθαίος (16:1), περιγράφει και αυτός την θρασύτατη, την γεμάτη δολιότητα, επιτακτική απαίτηση των Φαρισαίων και των Σαδδουκαίων για την επίδειξη ενός θεαματικού “σημείου”, από τον Κύριο μας, τον Ιησού Χριστό. «Τότε οι Φαρισαίοι και οι Σαδδουκαίοι (που ήταν άσπονδοι εχθροί μεταξύ των, αλλά τους ένωνε το κοινό μίσος τους κατά του Χριστού) προσήλθαν στον Ιησούν και του ζητούσαν επίμονα να δείξει σε αυτούς “σημεῖον εξ ουρανού”, που θα είναι “σημεῖον” ότι αυτός έχει σταλεί από τον ουράνιο Πατέρα. (Διότι ήθελαν να τον εκθέσουν μπροστά στον Ιουδαϊκό λαό). 

Εκείνος δε αποκρίθηκε και τους είπε: … “Υποκριτές, ξέρετε να διακρίνετε τα φαινόμενα του ουρανού, τα δε σημεία των καιρών, δηλαδή τα θαύματα που κάνω εγώ, που μαρτυρούν ότι έχουν φθάσει οι ημέρες του Μεσσία, δεν μπορείτε να τα διακρίνετε;” «Γενεὰ πονηρὰ καὶ μοιχαλὶς σημεῖον ἐπιζητεῖ, καὶ σημεῖον οὐ δοθήσεται αὐτῇ εἰ μὴ τὸ σημεῖον Ἰωνᾶ τοῦ προφήτου. Καὶ καταλιπὼν αὐτοὺς ἀπῆλθε.» (Ματθαίος 16:1-4)

Ο Σίμων ο Μάγος χρησιμοποιούσε τη δύναμη του σατανά για να εντυπωσιάσει τους ανθρώπους με τα “θαύματα” που έκανε και όλος ο κόσμος τον θαύμαζε. Τυφλωμένοι πνευματικά καθώς ήταν οι ειδωλολάτρες που τον έβλεπαν, δεν μπορούσαν να διακρίνουν ότι όλες αυτές οι υπερφυσικές ενέργειες και δυνάμεις προέρχονταν από τον Σατανά και τις θεωρούσαν ότι προέρχονταν από την δύναμη του Θεού. «Ζούσε όμως στην πόλη εκείνη και κάποιος άνθρωπος, ονόματι Σίμων, ο οποίος έκανε μαγείες και εξέπληττε τον λαό της Σαμάρειας, λέγων για τον εαυτόν του, ότι είναι κάποιος μεγάλος. 

Πρόσεχαν δε σε αυτόν όλοι, μικροί μεγάλοι, και έλεγαν: “Αυτός είναι η μεγάλη δύναμη του Θεού”. Πρόσεχαν δε σε αυτόν, διότι επί πολύ χρόνο τους είχε καταπλήξει με τις μαγείες του.» (Πράξεις 8:9-11). Για αυτό και ο ίδιος ο Σίμων ζητούσε επίμονα από τους Αποστόλους: «Δώστε και σε εμένα την εξουσία αυτή διά να λαμβάνει Πνεύμα Άγιο εκείνος, στον οποίον θα έθετα επάνω του τα χέρια μου.» (Πράξεις 8:19).

Ο Σίμων ο Μάγος εξέπληξε ιδιαίτερα τους Ρωμαίους ειδωλολάτρες όταν, σε μία πολυάριθμη συγκέντρωση τους αυτοανακηρύχθηκε “θεός”, και αποκάλυψε την μαγική δύναμη του, με την ξαφνική αιώρηση του, την ανύψωση του από το έδαφος προς τον αέρα. Αυτό το περιστατικό το αναφέρει ο Όσιος Συμεών ο Μεταφραστής, (1071 – 1078 μ.Χ.), ο οποίος και αντέγραψε αυτό το περιστατικό από αρχαίους Χριστιανούς συγγραφείς, παραθέτοντας μαρτυρία αυτόπτη μάρτυρα. (Βλέπε: Βίος του Αγίου Αποστόλου Πέτρου Μηναίον, 29 Ιουνίου). Παρόμοια εντυπωσιακά “θαύματα” έκανε και ο Ιταλός μάγος Giuseppe Pinetti, ο ταχυδακτυλουργός (1750 – 1800), που έζησε στα τέλη του 18ου αιώνα. Και άλλοι μάγοι μέχρι σήμερα έχουν επιτελέσει και επιτελούν μέχρι σήμερα παρόμοια εντυπωσιακά σατανικά “σημεία και τέρατα”, και συνεχίζουν μέχρι σήμερα να κάνουν. (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807─1867), Τόμος 4ος 299-300). [8]

Αυτά τα σατανικά “σημεία” που ο Ιησούς Χριστός αρνήθηκε να τα κάνει, θα τα κάνει ο Αντίχριστος, κατά κόρον. Θα κάνει “σημεία και τέρατα” εξ ουρανού, “σημεία” στον αέρα, δηλαδή στο χώρο στον οποίο κυριαρχεί ο Σατανάς. (Βλέπε: • Άγιος Εφραίμ ο Σύρος, “Ομιλία 106η”, Δεύτερο Μέρος, 2.2:2). «Μεγάλος θα είναι ο αγώνας, αδελφοί, ιδίως στους πιστούς Χριστιανούς εκείνης της έσχατης εποχής, όταν θα γίνονται “σημεία και τέρατα” με πολλή εξουσία από τον Δράκοντα. 

Τότε θα παρουσιάζει τον εαυτό του σαν Θεό διά φοβερών επιδείξεων. Θα πετά στον αέρα, και όλοι οι δαίμονες θα σηκώνονται στον αέρα, σαν άγγελοι, μπροστά στον Τύραννο. Θα φωνάζει με μεγάλη δύναμη, αλλάζοντας μορφές και θα κατατρομοκρατεί όλους τους ανθρώπους. Τότε αδελφοί μου, ποιος θα ευρεθεί δυνατός και ακλόνητος στην πίστη, εάν δεν έχει μέσα στην ψυχή του το σημείο, δηλαδή την Αγία Παρουσία του μονογενούς Υιού του Θεού μας;» (• Λόγος Αγίου Εφραίμ του Σύρου: “Περί της Συντέλειας του Κόσμου και περί Αντίχριστου και της Δευτέρας Παρουσίας του Κυρίου μας”)

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος γράφει στην Ιερά Αποκάλυψη, ότι ο Αντίχριστος θα κάνει μεγάλα σημεία: «Και θα κάμνει, (με την δύναμιν του διαβόλου) μεγάλα και τερατώδη σημεία, ώστε και φωτιά από τον ουρανό να κατεβάζει στην γη μπροστά στα μάτια των ανθρώπων. 

Και θα παρασύρει στην πλάνη τους κατοίκους της γης με τα σημεία (τα αγύρτικα σατανικά θαύματα), δια τα οποία του παραχωρήθηκε άδεια εκ μέρους του Θεού για να τα κάνει, λέγοντας και προτρέποντας τους κατοίκους της γης να κάμουν είδωλο την εικόνα του θηρίου (Αντίχριστου) …» (Αποκάλυψη 13:13,14). «Αυτό το “σημείον” (ψευτο-θαύμα) υποδεικνύεται από την Αγία Γραφή, σαν το μεγαλύτερο από όλα τα σημεία του Αντίχριστου και ο τόπος αυτών των σημείων θα είναι ο αέρας. 

Θα είναι ένα φαντασμαγορικό και τρομακτικό θέαμα, το οποίο θα προκαλεί σοκ και δέος στις αισθήσεις των αγελαίων πλέον ανθρώπινων μαζών. [9] Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο αυτό το συγκλονιστικό θέαμα θα εντυπωσιάζει την όραση, συναρπάζοντας, γοητεύοντας και εξαπατώντας την.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ Τόμος 4ος σελ. 302).

• Ο Άγιος Συμεών ο Νέος Θεολόγος μας προειδοποιεί και μας προτρέπει σπάνια να «βλέπουμε προς τον ουρανό εξ αιτίας του κινδύνου των πονηρών πνευμάτων του αέρα, για να προφυλαχθούμε από τα κακοποιά “εναέρια πνεύματα”, τα οποία προκαλούν πολλές και διάφορες πλάνες και γοητείες στον αέρα» (Φιλοκαλία, Μέρος 1ο, τόμος 5ος). Ο Άγιος Απόστολος Παύλος ονομάζει τον Σατανά «άρχοντα της εξουσίας του αέρα.» (Προς Εφεσίους 2:2). 

Όσοι παρασυρθούν από τα εντυπωσιακά “σημεία” των δαιμόνων, που έχουν εξουσία στον αέρα και τους δώσουν προσοχή, κινδυνεύουν με αναπόφευκτη πτώση. «Αν οι άνθρωποι δώσουν έστω και την παραμικρή προσοχή σε αυτά τα εναέρια δαιμονικά φαινόμενα, κινδυνεύουν θα παρασυρθούν σε αναπόφευκτη πνευματική καταστροφή. Μπορεί αυτή η επιβλαβής εντύπωση που θα αποτυπωθεί στην ψυχή, να προκαλέσει σοβαρό πειρασμό για τον απρόσεκτο.» (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ, Τόμος 4ος σελ. 329).

Τα “σημεία και τα τέρατα” του Αντίχριστου, που θα πραγματοποιούνται με τη δύναμη του σατανά, θα προκαλούν ακαταμάχητη επίδραση στους ανθρώπους που θα τα βλέπουν και θα τα ακούν. «Οι άνθρωποι δεν θα μπορέσουν να αντιληφθούν ότι αυτά τα εντυπωσιακά “αγύρτικα θαύματά” του, δεν έχουν κανένα αγαθό ή ευγενικό στόχο —κανένα ψυχικό όφελος στον άνθρωπο— θα βρίσκονται μακριά από την αλήθεια και θα είναι γεμάτα από ψευδαισθήσεις, μαγεία και πανουργία, εντελώς αποτρόπαια, γεμάτα με φαντασμαγορικό θεατρινισμό, που σκοπό έχουν να σοκάρουν, να καταπλήξουν, να προκαλέσουν σοκ και δέος, αμηχανία και αυτοεξευτελισμό, να καθηλώσουν, να εξαπατήσουν, να ξεγελάσουν και να δελεάσουν τους ανθρώπους μέσω της γοητείας τους … » (• Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ, Τόμος 4ος σελ. 300).

Βλέποντας αυτά τα “θαύματα”, οι πνευματικά τυφλωμένοι άνθρωποι εξαιτίας του σαρκικού τους νου … θα θεωρήσουν αυτά σατανικά εντυπωσιακά φαινόμενα, ως μία ολοφάνερη εκδήλωση της δύναμης του Θεού και θα αποδεχτούν με ενθουσιασμό τον Αντίχριστο, ως τον αληθινό Θεό. 

«Ο Αντίχριστος θα προκαλέσει φόβο και τρόμο με την καταιγίδα των “σημείων και των τεράτων” των σατανικών “θαυμάτων” που θα εξαπολύσει —που θα αστράφτουν και θα βροντούν— καθηλώνοντας τα αγελαία πλήθη των ανθρώπων. Και έτσι οι άνθρωποι, εκείνων των χαλεπών ημερών, θα πέφτουν θύματα της ίδιας της απερίσκεπτης περιέργειας τους και της παχυλής πνευματικής άγνοιας τους. 

Θα χαίρονται και θα ικανοποιούνται με την ματαιοδοξία του θεάματος, με την αίγλη της ανθρώπινης αλαζονείας, με την κοσμική γήινη σοφία, με τις δεισιδαιμονίες —και μέσα στην απόγνωση και την απελπισία στην οποία θα βρίσκονται— θα εξαπατηθούν από το “φως” του πεπτωκότος ανθρώπου, της παλαιάς αμαρτωλής φύσης τους, αφού ήδη εδώ και πολλά χρόνια θα βρίσκονται πολύ μακριά από το φως του Θεού και επομένως μακριά από θεία χάρη.» Έτσι, τον Αντίχριστο «… θα τον προσκυνήσουν όλοι οι κάτοικοι της γης.» (Αποκάλυψη 13:8) (γράφει • ο Άγιος Ιγνάτιος Μπριαντσανίνωφ (1807─1867), Τόμος 4ος σελ. 302.)

• 3) Ο Τρίτος Πειρασμός του Σατανά ήταν να παραλάβει τον Ιησού Χριστό και να τον μεταφέρει στην κορυφή ενός ψηλού βουνού. Από εκεί ψηλά του έδειξε όλα τα βασίλεια του “κόσμου τούτου” και την μάταια δόξα τους και του είπε: «Όλα αυτά θα σου τα δώσω εάν πέσεις και με προσκυνήσεις». (Ματθαίος 4:8,9). 

Και … «Αφού τον ανέβασε ο διάβολος σε όρος υψηλό, του έδειξε στιγμιαία πανοραματικά όλες τις βασιλείες του κόσμου, την δύναμη τους, τα πλούτη τους, την μεγαλοπρέπειά τους. Θα σου δώσω όλη αυτή την εξουσία και την δόξα τους (των επίγειων βασιλείων της Οικουμένης), διότι σε εμένα έχουν παραδοθεί και σε όποιον θέλω την δίνω. Εάν λοιπόν πέσεις μπροστά μου και με προσκυνήσεις ως κύριόν σου, όλα αυτά θα γίνουν δικά σου.» (Λουκάς 4:5-7).

Την εξουσία του Σατανά πάνω στα επίγεια βασίλεια, την έχει επιβεβαιώσει η ίδια η Αγία Γραφή πολλές φορές. Ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός αποκαλεί τον διάβολο «κοσμοκράτορα, άρχοντα (πρίγκηπα) του κόσμου τούτου»: “ὁ ἄρχων τοῦ κόσμου τούτου”, “ὁ τοῦ κόσμου ἄρχων”. (Ιωάννης 12:31 και 14:30). 

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος, στην Ιερά Αποκάλυψη γράφει, ότι ο Σατανάς σε εκείνους που τον υπηρετούν τους δίνει: «την δύναμη αυτού και τον θρόνο αυτού και εξουσία μεγάλη.» (Αποκάλυψη 13:2). Η εξουσία του Σατανά βασίζεται στην εξαπάτηση, την αποπλάνηση, στην βία, τον εκβιασμό και τον εξαναγκασμό.

Ο Κύριος μας, ο Ιησούς Χριστός ήρθε στον κόσμο για να εκπληρώσει την αποστολή Του εθελοντικά, με το φιλότιμο και την ανιδιοτέλεια Του, με την μαρτυρική αυτοθυσία Του, επάνω στον Σταυρό και με την υπακοή, ενός γιου που σέβεται τον Πατέρα Του, μας δίδαξε την ανιδιοτέλεια, την αυτοθυσία και την ελευθερία της ηθικής ζωής. Δίδαξε επίσης το αληθινό νόημα της επίγειας ζωής μας. Και αυτά που ο Ιησούς Χριστός, ο αγαπημένος Κύριος μας, απέρριψε, αντίθετα, αυτά ακριβώς θα πραγματοποιήσει ο αδιάντροπος Αντίχριστος. 

Καθώς αυτός ο Άνομος, θα εγκατασταθεί κυριολεκτικά σαν κοσμοκράτορας όλου του πλανήτη, ενώ δεν του ανήκουν. Θα υφαρπάξει σαν κλέφτης και σφετεριστής, με απάτη, βία και μουλωχτές αφανείς δολοφονίες, όλη την επίγεια Πολιτική και Θρησκευτική εξουσία της γης, εγκαθιστώντας μια πανίσχυρη [ψηφιακή] Τυραννία, με την βοήθεια της δύναμης του Σατανά, μια και θα είναι πλήρως υποδουλωμένος σε αυτόν. Και με αυτήν την εξουσία θα ανταμείψει και τους πολυάριθμους υπηρέτες και οπαδούς του— ανάλογα με την υποταγή και το μέγεθος των υπηρεσιών που θα προσφέρουν στο σατανικό θέλημα του.

Μόλις ο Αντίχριστος αρπάξει στα χέρια του την παγκόσμια πολιτική εξουσία και εδραιωθεί σε αυτή σταθερά, αμέσως θα αλλάξει απότομα και ριζικά την συμπεριφορά του. Το ψεύτικο θεατρινίστικο χαμόγελο που το φορούσε σαν μάσκα ξαφνικά θα πέσει και η φάτσα του θα αλλάξει χρώμα και διάθεση. Τότε θα δείξει τον βαθύ ψυχοπαθή εσωτερικό κόσμο του που τον έκρυβε τόσο καιρό.

 Σε αντίθεση με το μέχρι τότε υποκριτικό ενδιαφέρον που έδειχνε στους ανθρώπους και τα προβλήματα τους —ακόμη και των εχθρών του— στους οποίους υποκρίνονταν σαν θεατρίνος, μιλώντας για “Παγκόσμια Καλή Θέληση” παραπλανητικά, τώρα πετώντας την μάσκα, ανοιχτά θα φανερωθεί σαν ανελέητος μανιακός διώκτης όλων των Χριστιανών και όχι μόνο. Θα καταδιώξει ειδικά εκείνους οι οποίοι δεν δέχθηκαν να υποκλιθούν, να τον προσκυνήσουν και να τον λατρέψουν σαν θεό.

Θα καταδιώξει ανελέητα τους πιστούς Χριστιανούς και την Αγία Εκκλησία του Χριστού και η ανοιχτή δημόσια Χριστιανική λατρεία θα απαγορευτεί επί ποινή θανάτου. Αυτά περιγράψαμε παραπάνω στο κεφάλαιο περί “βδελύγματος της ερημώσεως”. Όλα αυτά τα γεγονότα που περιγράψαμε πιο πάνω, με την βεβήλωση του Ναού στην Ιερουσαλήμ, επί της εποχής του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανούς, θα πάρουν πιο ολοκληρωμένη μορφή σε εκείνες τις έσχατες ημέρες της παντοδυναμίας του Ανόμου. 

Καταφεύγουμε ακόμη μία φορά στις Ιερές Γραφές για να ιχνηλατήσουμε τα γεγονότα που επέρχονται κατά επάνω μας σαν καταιγίδα. Γράφει η Αγία Γραφή: «… θα μιλήσει λόγια ενάντια στον Ύψιστο, και θα κατατρέχει τους άγιους του Υψίστου, και θα διανοηθεί να μεταβάλλει καιρούς και νόμους·» (Δανιήλ 7:25) … και

«… Άνοιξε το στόμα του εις βλασφημίες εναντίον του Θεού, δια να βλασφημήσει το άγιο όνομα του Θεού και την ουράνια κατοικία του και όλους τους αγγέλους και τους αγίους, που κατοικούν μαζί του στον ουρανό (με την μοχθηρά διάθεση να εξαλείψει το όνομα του Θεού από την γη και να θεοποιήσει τον φαύλο “Εαυτό” του). Και δόθηκε στο θηρίο αυτό (τον Αντίχριστο), κατά παραχώρηση Θεού, η άδεια να κάνει πόλεμο εναντίον των Αγίων (Χριστιανών) και να τους νικήσει· και του δόθηκε ακόμη η εξουσία να κυριαρχήσει επάνω σε κάθε φυλή και λαό και γλώσσα και έθνος.» (Αποκάλυψη 13:6-7) … και

«… Όταν ο δράκος (ο Σατανάς) είδε ότι ρίχθηκε στην γη, κατεδίωξε με μανία την γυναίκα, που γέννησε το αρσενικό τέκνο. [Κατεδίωξε με τα κρατικά όργανά του, και τους υπηρέτες του, την Εκκλησία του Χριστού]. Και δόθηκαν στην γυναίκα οι δύο φτερούγες του αετού του μεγάλου, για να πετά στην έρημο, στον τόπο της, που είχε οριστεί από τον Θεό και να τρέφεται εκεί ασφαλής και απρόσβλητος από την μανία του όφεως ένα έτος και δύο ακόμη έτη και μισό έτος. [Επί τρεισήμισι (3,5) έτη, δεν θα ηττηθεί ούτε θα καταβληθεί από τους διωγμούς, αλλά φρουρούμενη και ενισχυόμενη από τον Θεό θα τους υπερνικήσει.] 

Και τότε ο όφις έβγαλε από το στόμα του και έριξε πίσω από την γυναίκα ύδατα πολλά, σαν ποτάμι, για να την παρασύρει μέσα σε αυτό και την πνίξει. (Ποτάμι έρρευσαν τα αίματα των Ιερών μαρτύρων, μέσα στα οποία θέλησε ο σατανάς να πνίξει και να εξολοθρεύσει την Εκκλησία].

 Και βοήθησε η γη την γυναίκα, και άνοιξε η γη (κατά διαταγή του Θεού) το στόμα της και κατάπιε τον ποταμό, τον οποίον ο δράκος έριψε από το στόμα του. (Οι διωγμοί και οι διώκτες δεν θα επιτύχουν τους σκοπούς του, εναντίον της Εκκλησίας, αλλά θα συντριβούν και θα εξαφανισθούν μέσα στην γη). Και οργίστηκε με μανία ο δράκος εναντίον της γυναίκας και πήγε να κάνει πόλεμο εναντίον των υπολοίπων απογόνων της (των ανθρώπων, που θα πιστέψουν τότε στον Ιησού Χριστό και θα είναι αδέλφια τους), οι οποίοι τηρούν τις εντολές του Θεού και θα έχουν σταθερά και ακλόνητο την ομολογία της πίστης τους στον Ιησού Χριστό.» (Αποκάλυψη 12:13-17).

Επομένως, οι φανερές Χριστιανικές Εκκλησιαστικές Θείες Λειτουργίες θα σταματήσουν, θα απαγορευτούν με δρακόντειους νόμους επί ποινή θανάτου. Το ίδιο και όλες οι μικρές και μεγάλες εορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και ο 15Αγουστος της Παναγίας. 

Όπως γράφει ο καθηγητής Αλέξανδρος Μπελιάεφ: «Ο Αντίχριστος και οι οπαδοί του, θα αρχίσουν να καταστρέφουν τις Άγιες Γραφές και το Ιερό Ευαγγέλιο, θα τις κυνηγάνε και όπου τις βρίσκουν θα τις σκίζουν και θα τις καίνε, όπως ακριβώς έκανε η ιστορική προσκίαση του, ο Αντίοχος Δ΄ ο Επιφανής. Θα φροντίσουν —τα τσιράκια του Αντίχριστου— να μην ακούγεται πουθενά ο Λόγος του Θεού. Θα διώξουν, θα βασανίσουν και θα θανατώσουν τους ιεροκήρυκες του Λόγου του Θεού και τους ιερείς που θα τελούν την Θεία Λειτουργία, και θα προσπαθήσουν να μη γίνεται πουθενά, η Θεία Ευχαριστία και οι εκκλησιαστικές τελετές.» (ό.π., καθηγητής Α. Μπελιάεφ σ. 346). 

Ωστόσο, αυτή θα τελείται μόνο σε μυστικά μέρη, σε απόμερα υπαίθρια μέρη μακριά από τα βλέμματα των σπιούνων, στις σύγχρονες κατακόμβες, όπως γινόταν στους τρεις πρώτους αιώνες του διωγμού των Χριστιανών, πριν από την εποχή του Μεγάλου Κωνσταντίνου (272 – 337 μ.Χ.), του πρώτου Χριστιανού Αυτοκράτορα των Ρωμαίων.


ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...


ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΜΑΛΕΖΗΣ

 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου