Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΝΤΙΝΕΟΤΑΞΙΤΙΚΗ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΣΕΙΣΤΕΙΚΕ ΕΠΙ ΜΙΑ ΩΡΑ Η ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΕΣΣΔ



ΒΙΝΤΕΟ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΛΑΣΗΣ


Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση έστειλαν  σήμερα οι ρωσικές ΕΔ με την εντυπωσιακότερη παρέλαση όλων των χρόνων από την ίδρυση της Ρωσικής Ομοσπονδίας το 1991 παρουσία του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν και του Ρώσου ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού. 

Οι παριστάμενοι είχαν την αίσθηση ότι έβλεπαν μπροστά τους για άλλη μια φορά τον άλλοτε πανίσχυρο σοβιετικό "ερυθρό στρατό".

 Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η μεγαλειώδης παρέλαση για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατέια της Μόσχα. Ήταν η 69η από τότε που έγινε πρώτη φορά το 1945. Από το 1991 που η Ρωσία υπάρχει με την σημερινή της μορφή, ήταν μακράν η πιο λαμπρή.

Υπό την διοίκηση του αρχηγού του ρωσικού Στρατού στρατηγού Oleg Salyukov στρατιωτικές παρελάσεις πραγματοποιήθηκαν σε 24 ρωσικές πόλεις, συμπεριλαμβανομένου και της Σεβαστούπολης στην Κριμαία, για να τιμήσουν την 69η επέτειο του Μεγαλου Πατριωτικού Πολέμου (έτσι ονομάστηκε ο πόλεμος εναντίον της ναζιστικής Γερμανίας, που τελείωσε με την κατάληψη του Βερολίνου το 1945)

Οι προετοιμσίες για την παρέλαση είχαν ξεκινήσει από το Νοέμβριο του 2013. Οι πρόβες πραγματοποιήθηκαν στο χωριό Alabino.Την νύχτα της 19ης Απριλίου μεταφέρθηκε στη Μόσχα ο στρατιωτικός εξοπλισμός που χρησιμοποιηθηκε για το μεγάλο γεγονός. Τα οπλικα συστήματα εγκαταστάθηκαν στο Khodynka στα περίχωρα της Μόσχας.Στις 29 Απριλίου και στις 5 Μαϊου, εκτελε΄στηκαν νυχτερινές πρόβες, ενω ο πρόβες των εροπορικών δυνάμεων πραγματοποιήθηκαν στις 7 Μαϊου.

Ο Ρώσος ΥΠΑΜ Σεργκέι Σοιγκού αναφέρθηκε στον πρόεδρο Β.Πούτιν για την έναρξη της παρέλασης της Ημέρας της Νίκης.Ο Ανώτατος Διοικητής (ο Ρώσος πρόεδρος) στράφηκε προς το κοινό της Μόσχας.

"Πέρασαν 69 χρόνια από τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, η 9η Μαϊου ήταν, είναι και θα είναι η μεγάλη μας εθνική εορτή.Είναι μια μέρα που όλοι νιώθουμε σε εγρήγορση, που σημαινει να είμαστε πιτοί στην μητέρα πατρίδα.Η νίκη μνημονεύει τους ήρωες του Λενιγκραντ (Σημερινή Αγία Πετρούπολη), και τους γενναίους υπερασπιστές της Σεβαστούπολης. Η σιδερένια θέληση του σοβιετικού λαού έσωσε την Ευρώπη από την σκλβιά. Η χώρα μας πέτυχε την ήτα του φασισμού.Πάντοτε θα έχουμε μέσα μας αυτή την μεγάλη αλήθεια. Αγαπητοί φίλοι σημερα υποκλινόμαστε με ευλάβεια. Οι ευχαρισ΄τιες μου σε ΄λους τους βετεράνους, ειμαστε περήφανοι για αυτούς.Τους δίνουμε την ζεστασιά της καρδιά μας."

Στη φετινή παρέλαση παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις με τα πολυβόλα "Val" και τα τυφέκια ελεύθερου σκοπευτή "Vintorez." 






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου