Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

ΤΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ ΟΙ ΕΚΤΕΤΑΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΒΑΛΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ

ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Β. ΠΟΥΤΙΝ ΟΙ ΓΙΓΑΝΤΙΑΙΕΣ ΑΝΤΙΒΑΛΛΙΣΤΙΚΕΣ ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΤΩΝ ΠΑΡΕΛΑΣΕΩΝ ΣΕ ΚΡΙΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΣΧΑ



ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν παρακολούθησε από το στρατηγείο τις στρατιωτικές ασκήσεις για την άμυνα της Ρωσίας απέναντι σε πυρηνική επίθεση. 

Οι προγραμματισμένες ασκήσεις προηγούνται του εορτασμού στις 9 του Μάη για τη νίκη στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.



"Διενεργούμε ασκήσεις για να δοκιμάσουμε την ετοιμότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και τις οποίες είχαμε αναγγείλει από τον περασμένο Νοέμβριο. Οι ασκήσεις θα περιλαμβάνουν όλους τους κλάδους των ενόπλων δυνάμεων σε όλη τη χώρα", δήλωσε ο Πούτιν σε δημοσιογράφους στο Υπουργείο Άμυνας.

Οι σύγχρονες προκλήσεις και απειλές για την εθνική ασφάλεια της  χώρας, απαιτούν ο στρατός και ο στόλος να διατηρούνται σε ετοιμότητα για τη γρήγορη και αποτελεσματική αντιμετώπιση τους κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκεςδήλωσε ο Ρώσος υπουργός Άμυνας και στρατηγός Σεργκέι Shoigu σε μια έκθεσή του στον πρόεδρο Πούτιν .

Οι ασκήσεις, οι οποίες πρόκειται να συμπεριλάβουν τα στρατεύματα και το πυροβολικό του εδάφους, καθώς και τη δύναμη του αέρα, διεξήχθησαν κατά τη διάρκεια μιας συνόδου κορυφής των αρχηγών κρατών του μπλοκ ασφαλείας που απαρτίζεται από πρώην σοβιετικά κράτη.

Στις ασκήσεις ο Ρώσος πρόεδρος είχε ο ίδιος ενεργό ρόλο.
Με τον Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν επικεφαλής, η ρωσική αεροδιαστημική άμυνα έχει αποκρούσει με επιτυχία την επίθεση ένός τεράστιου πυρηνικού πυραύλουείπε ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti .

"Το αντιπυραυλικό σύστημα έπληξε με επιτυχία το στόχο που μιμούνταν ένα βαλλιστικό πύραυλο", πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Οι στόχοι ήταν προσομοίωση βασικών εγκαταστάσεων της στρατιωτικής υποδομής ενός υποθετικού εχθρού.

Όλοι οι στόχοι χτυπήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί,   επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Οι πρόεδροι της Λευκορωσίας, της Αρμενίας, του Κιργιζτάν και του Τατζικιστάν παρακολούθησαν τις ασκήσεις από το Ρωσικό στρατηγείο Εθνικής Άμυνας   .

Στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφοι και υποβρύχια φορείς πυραύλων των στόλων του Ειρηνικού και της Βόρειας Θάλασσας συμμετείχαν στις ασκήσεις.

 Επίσης, στρατηγικά μεταφερόμενα χερσαία πυραυλικά συστήματα, καθώς και το πυραυλικό σώμα των Νοτίων και Κεντρικών στρατιωτικών περιοχών, συμμετείχαν στις ασκήσεις.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου