Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ

ΓΙΑΤΙ Η ΣΥΝΟΔΟΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗΝ ΑΓΙΟΚΑΤΑΤΑΞΗ ΤΟΥ  ΑΓ. ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ




Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου η οποία συνήλθε σήμερα υπό την προεδρείαν της Α. Θ. Παναγιότητος, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αναμενόταν ότι θα αποφασισθεί η Αγιοκατάταξη αγ. Γέροντος Παϊσίου στο Αγιολόγιο της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας.


Η Ι.Σύνοδος όμως έληξε προ ολίγου και η Αρχιγραμματεία της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Οικουμενικού Πατριαρχείου δεν προέβη σε ανακοίνωση της Αγιοκατατάξεως του αγ. Γέροντος που αναμενόταν να γίνει σήμερα.

Μητροπολίτης της Εκκλησίας της Κρήτης η οποία έχει αναφορά στο Οικουμενικό πατριαρχείο και συμμετέχει στην Ι.Σύνοδο, δήλωσε σχετικά στο ιστολόγιό μας:

" Η σύνοδος έληξε αλλά δεν προχώρησε στην αγιοκατάταξη του αγ. γέροντος Παϊσίου. Ο πατριάρχης ευλαβείται ιδιαιτέρως τον  
αγ. Γέροντα Παΐσιο, τον οποίο μάλιστα είχε γνωρίσει προσωπικώς   (βλ. φωτογραφία) αλλά είναι αντίθετος με τις μαζικές αγιοκατατάξεις, τις οποίες συνηθίζει να κάνει το Βατικανό, όπως πρόσφατα που "αγιοποίησε" τους δύο προηγούμενους (από τον παραιτηθέντα) πάπες...

Ο γράφων συμπλήρωσε ότι βρέθηκε στο Βατικανό όταν γινόταν η τελετή " αγιοποίησης" από τον σημερινό "αγιο" πάπα Βοϊτίλα, πέντε καδιναλίων ταυτοχρόνως (!!!)  
μεταξύ των οποίων και ο καρδινάλιος Στέπινατς, που κατά την διάρκεια του πολέμου, κατέδιδε τους Ορθοδόξους Σέρβους στους Ναζί στέλνοντάς τους στον θάνατο!
Έτσι λοιπόν, το θέμα της αγιοκατατάξεως του αγ. γέροντος Παϊσίου, όντως απασχολεί την Αγία και Ιερά Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά η Αγιοκατάταξη θα γίνει εν ευθέτω χρόνω, καθώς η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει κανένα λόγο να βιάζεται.

Άλλωστε ο Γέρων Παΐσιος είναι Άγιος στην συνείδηση του λαού και είναι βέβαιο ότι η Μεγάλη του Χριστού Εκκλησία αυτό θα το επικυρώσει, ίσως και πολύ σύντομα.  



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου