Κυριακή 18 Μαΐου 2014

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΡΙΒΗ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ...


ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΣΕ ΔΗΜΟ ΑΘΗΝΑΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ




Η Συγγρού αλλά και γενικά η συγκυβέρνησητων δωσιλόγων είναι ήδη με την ουρά στα σκέλια μετά από τις πρώτες εκτιμήσεις του εκλογικού αποτελέσματος:



Κανένας από τους υποψηφίουςτης Ν.Δ. σε δήμο Αθήνας και Περιφέρεια δεν είναι καν στην πρώτη τριάδα: Ο Α.Σπηλιωτόπουλος θεωρούν ότι δεν πάει καθόλου καλά στην Αθήνα και μένει εκτός πρώτου γύρου.
Με τον Σακελλαρίδι, και τον Καμίνη να δίνουν μάχη για τον β' γύρο, 

Στην περιφέρεια η Ρένα δούρου προηγείται με διαφορά του Σγουρού και θα αποτελεί  έκπληξη αν δεν εκλεγεί στον β΄γύρο...

Οι προβλέψεις από ασφαλείς πηγές για το σημερινό εκλογικό αποτέλεσμα που έχουν στα χέρια τους δύο μεγάλες πρεσβείες μία μεγάλης ανατολικής χώρας και μία "μεσαία" δυτική, αλλά με πολλά συμφέροντα στην Ελλάδα, δείχνουν πραγματική κατάρρευση των δύο κυβερνητικών κομμάτων στις σημερινές δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Μια κατάρρευση η οποία δεν μπορεί να αποτυπωθεί βέβαια με απόλυτη ακρίβεια σήμερα, αλλά αυτό αναμένεται να συμβεί σε μία εβδομάδα ακριβώς, στις ευρωεκλογές.

Αλλά οι εκτιμήσεις που έχουν στα χέρια τους βάσει της μέχρι στιγμής εικόνας που τους μεταδίδεται από αξιόπιστες πηγές, ο ΣΥΡΙΖΑ συνολικά είναι υψηλότερα 3-5 μονάδες από το άθροισμα των ποσοστών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πανελλαδικά, η ΧΑ κινείται σε σαφώς διψήφιο ποσοστό -στον δήμο της Αθήνας περί το 18%-  (αύριο τέτοια ώρα θα υπάρξουν επαναληπτικές εκθέσεις από τις πρεσβείες οπότε ίσως να έχουμε νεότερη πληροφόρηση) και οι λοιποί απλώς δεν υπάρχουν πλην ΚΚΕ που κρατάει δυνάμεις στα παραδοσιακά "κάστρα" του της τάξης του 7-8%.

ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι κυμαίνονται αθροιστικά κάτω από 20%...

Στα σημειώματα που συνοδεύουν τις εκτιμήσεις υπάρχει παρεπιπτόντως η ίδια εκτίμηση: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πιέσει για εκλογές άμεσα. Και ότι την επομένη των ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός.


Η ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΥΑ...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου