Κυριακή 4 Μαΐου 2014

ΤΗΣ ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ....

Οι μισοί ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠαΣοΚ και οι άλλοι μισοί φοβούνται να πουν ότι δεν είναι...



Γράφει ο Χρήστος Επαμ. Κυργιάκης

- Κουρασμένη από τη μάχη που έδωσε η κυβέρνηση για το γάλα, φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νέο μεσοπρόθεσμο 2015-2018, την ώρα που τρέχει ήδη το προηγούμενο 2013-2016.

- Προβλέπει έσοδα 525 εκατομμυρίων από μείωση κοινωνικών δαπανών και επιδομάτων. Όσα έδωσε προεκλογικά για το εξευτελιστικό κοινωνικό μέρισμα θα τα πάρει πίσω την επόμενη χρονιά. Ξεφτίλες; Λίγο είναι!


- Ο Φώτης Παπανδρέου συνομιλεί με τον Γιώργο Κουβέλη μπας και συγκροτήσουν νέο αριστερό προοδευτικό πόλο. Των φρονίμων τα παιδιά πριν τις εκλογές μαγειρεύουν τις μετεκλογικές συνεργασίες.

- Γιατί η ΝΔ και το ΠαΣοΚ δεν θα κατεβάσουν υποψήφιους δημάρχους σε όλους τους Δήμους της χώρας; Πάντως, μερικοί «ανεξάρτητοι»είναι τόσο πράσινοι που δεν πείθουν ότι είναι με τον Παναθηναϊκό.

- Στη Νέα Ιωνία Αττικής, μαθαίνουμε ότι τρία πράσινα ρετάλια, εκ των οποίων το ένα Διευθύνει Συμβουλεύοντας κοτζάμ Εθνικό Οργανισμό από την εποχή της Διαμαντοπούλου, διεκδικούν το Δήμο ως «ανεξάρτητοι».

- Ντρέπονται να πουν ότι είναι ΠαΣοΚ αλλά φοβούνται και να πουν ότι δεν είναι. Ο δε, πρώην υποψήφιος της Νέας Δημοκρατίας, κατεβαίνει με τον Κασιδιάρη στο Δήμο Αθηναίων.

- Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές η διαχωριστική γραμμή έχει από τη μία όσους είναι με την Ε.Ε το ΔΝΤ και το ευρώ, είτε καταγγέλοντας είτε υμνώντας και από την άλλη όσοι είναι με την προάσπιση της ζωής των δημοτών.

- Τελικά, δεν είναι μόνο ο Μπαλτάκος με τον Τσιάρα που ψιλοκουβέντιαζαν με τη Χρυσή Αυγή. Στα κατώτερα στελέχη της ΝΔ μάλλον γίνονταν πιο χοντρές κουβέντες. Βρε Αντώνη! Εσύ τίποτα δεν ήξερες;

- 1η του Μάη: 1886 στο Σικάγο, 1892, 1893, 1894 στην Ελλάδα, 1936 στη Θεσσαλονίκη, 1994 εκτέλεση των 200 στην Καισαριανή. Έπεσαν νεκροί. Έτσι μπορέσαμε εμείς την 1η Μαΐου του 2014 να απολαύσουμε τον καφέ μας.

- Ίσως να είναι πολύ πιο δύσκολο να διατηρήσεις τα δικαιώματα, παρά να τα αποκτήσεις. Σ΄αυτό δοκιμαζόμαστε καθημερινά όλοι μας. Στο τι κάνουμε για να διατηρήσουμε τα δικαιώματά μας. Τα άλλα είναι αυτοπαραμύθιασμα.

- «Οχτώ ώρες δουλειά, οχτώ ώρες ανάπαυση, οχτώ ώρες ύπνο». Σα να μην πέρασε ούτε μια μέρα από το 1886. Γι’ αυτό  εδώ και χρόνια λύσσαξαν τα τηλετσοπανόσκυλα να μιλάνε μόνο για γιορτή των λουλουδιών.

- Εκπαιδευτικοί μας ανέφεραν ότι από φέτος τα μόρια της συνυπηρέτησης για τους συζύγους των εκπαιδευτικών, δεν μετράνε στους αιτούντες οριστική τοποθέτηση. Αν είναι αλήθεια, η ΟΛΜΕ το ξέρει;

- Μαθαίνουμε επίσης ότι οι οργανικές δεν θα αναφέρονται σε ένα σχολείο αλλά σε ομάδα σχολείων ώστε να μην μένουν εκπαιδευτικοί στη «διάθεση». Γιατί; Τι έχει η «διάθεση»; Αντισυνταγματική είναι;

- Το υπουργείο παιδείας μετά την προκήρυξη που έληγε στις 28/3 με την οποία ζητούσε εκπαιδευτικούς να γράψουν και να ελέγξουν θέματα της «τράπεζας», προχώρησε και σε πρόσκληση προς την εκπαιδευτική κοινότητα;

- Δεν υπήρξε σχετική ανταπόκριση στην προκήρυξη ή πιέστηκε από διάφορους εργολάβους θεμάτων εξετάσεων; Η προκήρυξη προέβλεπε αμοιβή ενώ η πρόσκληση είναι στο τσάμπα.

- Πάντως η αυτοαξιολόγηση, γίνεται και προχωράει σε βάθος. Τα «σκονάκια» που μοίρασε το υπουργείο «για να έχουν μια ιδέα» οι εκπαιδευτικοί, πάνε σύννεφο.

- Από τη νέα σχολική χρονιά, ένα νέο αγνώριστο σχολείο θα περιμένει τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς. Χωρίς κενά, με καινούρια βιβλία, ολιγομελή τμήματα, χωρίς πολλές εξετάσεις και αγχωμένους μαθητές.

- Χωρίς ανάγκη για φροντιστήρια από την Α λυκείου, χωρίς αναπληρωτές μέσω ΕΣΠΑ και ΟΑΕΔ, με αύξηση μισθών, επαναφορά δώρων, αύξηση στο εφάπαξ, μείωση ωραρίου και μείωση των ορίων συνταξιοδότησης.


ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου