Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

ΕΔΩ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΨΕΥΤΟΣΚΟΠΟΙ ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ ΜΕ ΝΟΘΕΙΕΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟ ΚΚΕ ΒΛΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΚΑΘΡΕΦΤΗ ΟΤΙ "ΜΕΓΑΛΩΣΕ"


ΟΙ «ΑΝΑΛΥΤΕΣ» ΤΟΥ ΚΚΕ



(Το σκίτσο είναι του 1977. Μετά από 37 χρόνια το ΚΚΕ παραμένει...ακίνητο!!!) 


Γράφει ο Θ. Παπανικολάου

Αυτοί οι «αναλυτές» του ΚΚΕ είναι για κλάματα: 
Δραματικά θλιβεροί… 

Αντί να αναρωτηθούν το πώς γίνεται να …αγωνίζονται εναγωνίως για να διασωθούν μέσα σε συνθήκες όπου έπρεπε να …καλπάζουν (καπιταλιστικής κρίσης κατάρρευσης και ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΗΣ σήψης και παρακμής), επιδίδονται σε ταχυδακτυλουργίες για …ανάκαμψη!!!

Ούτε καν προβληματίζονται οι άνθρωποι κι από το γεγονός ότι η Χρυσή Αυγή έχει «εισβάλει» στα πληβειακά στρώματα (τα «προνομιούχα» για ένα ΚΚ) και καταμετράει εκλογικά ποσοστά διπλάσια και τριπλάσια από το ΚΚΕ… 


Καταφεύγουν στην εύκολη σταλινική «ρετσινιά»: Είναι φασίστες. 

Ξοφλάνε με αυτόν τον αφορισμό, δίχως να αντιλαμβάνονται ότι ο αφορισμός τους αυτός (η σταλινική «ρετσινιά») είναι ο φασισμός και όχι η φτωχολογιά που ζει μέσα στην κόλαση του 4ου Ράιχ (του σύγχρονου φασισμού), απελπισμένη και τσαλαπατημένη, χωρίς διέξοδο και προοπτική, χωρίς μια αχτίδα φωτός, ΠΡΟΔΟΜΕΝΗ, κατ’ εξακολούθηση από τις ηγεσίες του ΚΚΕ. 

Έσκουζε η Κανέλλη (αυτή η «κομμουνίστρια» της Εκάλης), από τους άμβωνες των «νταβάδων», για τους «φασίστες» ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής!!! 

Σκούζουν τα δεκανίκια (ΚΚΕ) της φασιστικής, κυβερνητικής «συμμορίας» για το «φασισμό» των απελπισμένων ψηφοφόρων που αναζητούν μια διέξοδο στη δημαγωγία ενός παρακρατικού «μορφώματος» και δεν βλέπουν ότι ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ βρίσκεται στην ΚΕΝΤΡΙΚΗ «εγκληματική οργάνωση» των κυβερνητικών ανδρεικέλων και στο ΣΥΝΟΛΙΚΟ παρακράτος του κεφαλαίου!!!

Και μια συνιστώσα αυτού του παρακράτους του κεφαλαίου, από τις πλέον μακάβριες, είναι οι «παράγκες» των «μαφιών» και των «νονών» που έδρασαν ανενόχλητες στον Πειραιά: Για αυτή τη φασιστική αυθάδεια οι «αναλυτές» του ΚΚΕ δεν βγάλανε άχνα… 

Φασίστες είναι όσοι ψήφησαν (της Αθήνας οι κολασμένοι) Χρυσή Αυγή… 

Αυτή είναι η «διαλεκτική» σκέψη των «αναλυτών», αλλά και η αντίληψή τους για το λαό: Όσοι δεν μας ακολουθούν ή είναι εναντίον μας, είναι «εχθροί του λαού» (λαός για το ΚΚΕ είναι μόνο το ΚΚΕ) και συχνά «φασίστες»… 

Αλλά εκεί που γίνονται καταγέλαστοι οι «αναλυτές» του ΚΚΕ είναι στην ερμηνεία που δίνουν για τα εκλογικά αποτελέσματα: Βλέπουν «ανάκαμψη» του ΚΚΕ!!! 

Βεβαίως το να αναζητά κανείς διαλεκτική σκέψη από τα σταλινικά απομεινάρια είναι σαν να ζητά από ένα τυφλό να ξεχωρίσει τα χρώματα.

Ωστόσο, οι αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων από τους «αναλυτές» του αγγίζουν τα όρια της ΑΝΤΙΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗΣ, σχηματικής φρενοβλάβειας: Επιδίδονται σε τέτοιες χυδαίες ταχυδακτυλουργίες που αναρωτιέσαι αν έχουν σώας τα φρένας.

Τεμαχίζουν το πολιτικό κύκλωμα, το κομματιάζουν κυριολεκτικά και κατόπιν παίρνουν ένα «τεμάχιο» και το ανάγουν σαν αφετηρία της «ανάλυσής» τους. 

Παίρνουν, λοιπόν, σαν αφετηρία τις εθνικές εκλογές του 2012 και αναφωνούν: Σε σχέση με αυτές έχουμε ανάκαμψη!!! 

Εδώ διαπράττουν πολλαπλές και σύνθετες ταχυδακτυλουργίες: 

α). Πετάνε έξω, εντελώς έξω, τις ανάλογες εκλογές (δημοτικές) του 2010. Πάνω σ’ αυτές δεν προβαίνουν σε καμία συγκριτική ερμηνεία: Ούτε με τις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ούτε με αυτές των εθνικών εκλογών του 2012 και των σημερινών. 

Εξαφανίζουν τη διαλεκτική του πολιτικού κυκλώματος και της πολιτικής συνέχειας: αυτή τους καταδικάζει, διότι δείχνει συνεχή ΠΤΩΣΗ… 

β). Ένα δεύτερο ταχυδακτυλουργικό τέχνασμα είναι ότι εξαφανίζουν τη «διαφορετικότητα» των εθνικών κοινοβουλευτικών εκλογών από τις ευρωεκλογές και κυρίως από τις Δημοτικές. 

Στις κοινοβουλευτικές εκλογές ο κόσμος ψηφίζει, θετικά ή αρνητικά, για ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!!! 

Συνεπώς δημιουργείται μια πόλωση ανάμεσα σ’ αυτά τα κόμματα που διεκδικούν την κυβερνητική εξουσία, συνακόλουθα συρρικνώνονται τα ποσοστά των άλλων μικρών κομμάτων και ιδιαίτερα αυτά των «αριστερών» που λειτουργούν σαν κόμματα διαμαρτυρίας και ΟΧΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣ. 

Αυτό το εκλογικό αλφάβητο το ξεχνούν, σκόπιμα, οι «αναλυτές» του ΚΚΕ. 

Το ξεχνούν διότι θέλουν να συγκρίνουν τα εκλογικά αποτελέσματα των άλλων εκλογικών «ειδών» (ευρωεκλογές-Δημοτικές) με αυτά των κοινοβουλευτικών εκλογών που καταγράφουν τα μικρότερα ποσοστά. 

Με βάση αυτήν την ταχυδακτυλουργία οι «αναλυτές» του ΚΚΕ …βλέπουν στις τωρινές δημοτικές εκλογές μια «ανάκαμψη» του ΚΚΕ και μια πτώση του ΣΥΡΙΖΑ, σε σχέση με τα ποσοστά των εθνικών εκλογών του 2012: τέτοια ΑΠΑΤΗ!!! 

Στις Δημοτικές εκλογές, αλλά και στις ευρω-εκλογές, η ψήφος είναι πολύ χαλαρή και επιμερίζεται, σε βάρος των δύο διεκδικητικών κυβερνητικών πόλων, σε μικρότερα κόμματα. 

Στις Δημοτικές επίσης εκλογές επεισέρχονται και άλλοι ειδικοί παράγοντες που θολώνουν το πολιτικό τοπίο. 

Συμπερασματικά, η «διαφορετικότητα» των ευρωεκλογών και των δημοτικών εκλογών σε σχέση με τις κοινοβουλευτικές εκλογές είναι τούτη: Τα μικρότερα κόμματα έχουν πιο προνομιακό πεδίο για να αναπτύξουν τις εκλογικές τους δυνάμεις στις ευρωεκλογές ή στις δημοτικές. 

Που σημαίνει ότι δεν μπορούν τα κόμματα να πάρουν ως ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ και ΑΠΟΛΥΤΗ βάση σύγκρισης τις κοινοβουλευτικές εκλογές στις άλλου είδους αναμετρήσεις (ευρωεκλογές-Δημοτικές). 

Ακόμα: Όταν στις Δημοτικές ή στις ευρωεκλογές δεν προσεγγίζεις και δεν ξεπερνάς τις δυνάμεις που είχες κατακτήσει σε ανάλογες, προγενέστερες εκλογικές αναμετρήσεις, αλλά αντίθετα τις μειώνεις, ΤΟΤΕ όχι μόνο δεν μπορεί να μιλάς για «ανάκαμψη», αλλά βρίσκεσαι σε ΡΟΠΗ πτώσης… 

ΟΙ «αναλυτές» του ΚΚΕ δεν θέλουν ή δεν μπορούν να διαβάσουν αυτήν τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της πτώσης και της μετατροπής του ΚΚΕ σε μια σεχταριστική ομαδούλα. 

Αντίθετα βλέπουν «ανάκαμψη», εκεί που υπάρχει ΡΟΠΗ πτώσης. 

ΟΙ τωρινές Δημοτικές εκλογές αν τις αντικρύσει κανείς στη διαλεκτική τους συνάρτηση και διάσταση θα διακρίνει καθαρά τους δείκτες (ΟΧΙ στα τυπικά και απομονωμένα χαρακτηριστικά τους, αλλά σε διαλεκτική ΣΥΝΘΕΣΗ), που καταγράφουν, πολύ ευδιάκριτα, τις ΡΟΠΕΣ της πολιτικής κίνησης: 

Που καταγράφουν την ανατροπή των κυβερνητικών ισορροπιών, την ανατροπή του πολιτικού σκηνικού, δηλαδή τον καταποντισμό των κυβερνητικών ανδρεικέλων με «καταλύτη» και «μοχλό» το ΣΥΡΙΖΑ… 

Δείκτες που καταγράφουν επίσης και τον τελεσίδικο μαρασμό του ΚΚΕ, έστω και αν παρατείνει, λίγο ακόμα, τη ζωή του… 

ΣΕ τέτοιες εφιαλτικές συνθήκες όταν ένα «Κομμουνιστικό Κόμμα» μένει στάσιμο ή απλώς επιβιώνει, είναι τελεσίδικα νεκρό…


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου