Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΠΟΛΙΤΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ...


ΣΥΡΙΖΑ: " Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΝΕΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ" 




Ως μία κυβέρνηση υπό επιτροπεία, υπό την αυστηρή επιτήρηση του ΣΥΡΙΖΑ και σαφώς περιορισμένου χρόνου και δυνατοτήτων, μια κυβέρνηση "διεκπεραιωτικού χαρακτήρα" μέχρι να γίνουν εθνικές εκλογές περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας κατά την σημερινή του επίσκεψη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


"Να μη διανοηθεί να εφαρμόσει νέα μνημόνια, περικοπές, απολύσεις, ιδιωτικοποίηση νερού και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας", δήλωσε ο κ. Τσίπρας μετά τη συνάντησή του με τον κ. Παπούλια, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, περιγράφοντας το πλαίσιο των κινήσεων-ενεργειών που θα "επιτρέψει" η Αριστερά που κατανίκησε χθες τη ΝΔ του Α.Σαμαρά ή καλύτερα τα "ερείπια" της ΝΔ του Α.Σαμαρά.

"Τον προειδοποίησε επίσης να μη διανοηθεί, με τα ποσοστά μειοψηφίας που έχει, να προχωρήσει σε διορισμό νέου διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και κοινοτικού επιτρόπου, αποφάσεις που δεσμεύουν τη χώρα για χρόνια" , ενώ ήδη από χθες του είχε αφαιρέσει τη νομιμοποίηση για την διαπραγμάτευση του εξωτερικού χρέους.

Ζήτησε εκλογές το συντομότερο δυνατό, με συντεταγμένο τρόπο, τονίζοντας ότι αυτή η Βουλή δε νομιμοποιείται να λάβει κρίσιμες αποφάσεις ή να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο προεδρικό μέγαρο έφτασε λίγο μετά τη 1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συζητήσει με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, το εκλογικό αποτέλεσμα.

Στο σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις κάμερες πριν την έναρξη της συνάντησης ο κ. Τσίπρας είπε:

"Διαψεύδονται όσοι έλεγαν ότι έρχονται σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Η έκφραση της λαϊκής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει δυνατότητες στη χώρα για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη".

Ο κ. Παπούλιας επεσήμανε ότι τον ανησυχεί η άνοδος των ευρωσκεπτικιστών (αλίμονο, έχει προφανώς έχει άριστη σχέση με την διεφραρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών) και ο κ. Τσίπρας του απάντησε: "Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν και άρα πρέπει να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη που να μην τον δημιουργεί"..

Αναλυτικά ο διάλογος των δύο ανδρών:

Κάρολος Παπούλιας: Συγχαρητήρια, να είστε καλά

Αλέξης Τσίπρας: Σας ευχαριστώ πολύ. Ήταν μια σημαντική καταγραφή ιστορική θα έλεγα για την αριστερά η σημαντική ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό. Έξω είναι μια ωραία ημέρα. Κάποιοι έλεγαν ότι αν κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ με 3 μονάδες θα έχουμε λιμούς σεισμούς και καταποντισμούς. Κερδίσαμε με 4 και δεν συνέβη τίποτα. 

Κάρολος Παπούλιας: Δεν επιβεβαιώθηκαν

Αλέξης Τσίπρας: Ελπίζουμε και οι επόμενες ημέρες να είναι καλές γιατί η έκφραση της λαικής ετυμηγορίας μπορεί να δώσει τις δυνατότητες στη χώρα μας για μια καλύτερη θέση στην Ευρώπη

Κάρολος Παπούλιας: Αυτό που με ανησυχεί είναι η έκφραση των ακραίων φαινομένων στην Ευρώπη

Αλέξης Τσίπρας: Ο ευρωσκεπτικισμός έχει αιτίες που τον δημιουργούν, ίσως πρέπει να σκεφτούμε να φτιάξουμε μια καλύτερη ευρώπη για να αντιμετωπίσουμε τον ευρωσκεπτικισμό.

Η δήλωση-μήνυμα, που έκανε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Κυριακής, ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών «διέλυσε κάθε πρόσχημα νομιμότητας της κυβέρνησης και της πολιτικής της» φανερώνει το νέο, σκληρό μοτίβο της αντιπολιτευτικής γραμμής που υιοθετεί πλέον η Κουμουνδούρου, μετά την καθαρή, πλην ανεπαρκή για να προκαλέσει άμεση προσφυγή σε εθνικές κάλπες, επικράτησή του κόμματος στην ευρωπαϊκή αναμέτρηση.

Αμφισβήτησε δε ευθέως ότι η κυβέρνηση έχει πλέον το πολιτικό δικαίωμα, μετά την μεγάλη μείωση των δυνάμεών της στις ευρωεκλογές, να χειριστεί συγκεκριμένα μεγάλα θέματα. 

Δίνοντας τον τόνο του νέου σκληρού αντιπολιτευτικού ροκ, ο κ. Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνηση δεν έχει την ηθική και πολιτική νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί το εθνικό θέμα του χρέους, να επιβάλει νέα σκληρά μέτρα ή να επιβάλει το νέο μνημόνιο, που έχει συμφωνήσει, και κράτησε κρυφό στο συρτάρι του, μέχρι να τελειώσουν οι ευρωεκλογές, όπως σημείωσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει να θέτει θέμα πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, εκτιμώντας ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών κατέδειξε την απώλεια της δεδηλωμένης της κυβέρνησης για τον εξής απλό λόγο: με δεδομένο ότι οι ευρωεκλογές είχαν δημοψηφισματικό χαρακτήρα, εάν τα αποτελέσματα αντιστοιχηθούν σε επίπεδο εθνικών εκλογών, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα είχε 130 έδρες και η ΝΔ 69, όπερ σημαίνει ότι είναι πλέον μειοψηφία.

Ο κ. Τσίπρας προτίμησε να θέσει εμμέσως το αίτημα για πρόωρες εκλογές, επισημαίνοντας στον κ. Σαμαρά ότι «ο σεβασμός στη δημοκρατία επιβάλει την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία, το συντομότερο δυνατό, ώστε να αποκατασταθεί η πολιτική ομαλότητα».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου