Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

ΟΤΑΝ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΑΓΥΡΤΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΕΤΑΙ ΣΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ

ΑΘΛΙΟΣ ΒΡΕΤΑΝΟΚΡΟΑΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΟΝΟΜΑΤΙ ΦΡΑΝΓΚΟΠΑΝ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΑΡΘΡΟ ΠΑΡΑΠΟΙΗΤΙΚΟ ΤΗΣ ΡΩΜΑΪΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΣΤΗΝ GUARDIAN ME TITΛO: "Η ΛYΣH ΓIA THN KΡIΣH ΣTHN Ε. Ε. BΡIΣKETAI ΣTO ΒΥΖΑΝΤΙΟ"



Ο Πίτερ Φραγγοπάν, εξ όσων γράφει αποδεδειγμένα πουλημένος στους τραπεζίτες "ιστορικός" που στα 40 του είναι διευθυντής του Κέντρου Βυζαντινών Ερευνών της Οξφόρδης, κόβει και ράβει την βυζαντινή ιστορία στα μέτρα των κυρίων του, νεοταξιτών τοκογλύφων, παραποιώντας την ιστορική αλήθεια!



Ο τίτλος του άρθρου του είναι η αλήθεια αλλά για τους εντελώς αντίθετους λόγους από αυτούς που ψευδόμενος ιστορικά επικαλείται.





Ας δούμε τις επιθυμίες των τραπεζιτών που του παρήγγειλαν το άρθρο να παριστάνουν την ιστορία της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας σε σενάριο του φράγγου Πίτερ Πάν... συγνώμη του Πήτερ Φραγγοπάν:


"Η Βυζαντινή αυτοκρατορία ήταν μια πολύγλωσση, πολυεθνική κοινοπολιτεία" (!!!)

Από πότε η Ρωμαϊκή αυτοκρατορία, μια καθαρά Ελληνική Αυτοκρατορία ήταν πολυεθνική κοινοπολιτεία (κάτι σαν τις Ηνωμ. Πολιτείες Ευρώπης που θέλουν να κάνουν);

 "Για να λειτουργήσει το κράτος με κοινό νόμισμα έπρεπε να υπάρχει δημοσιονομική, οικονομική και πολιτική ένωση..."

(πάλι ο ίδιος στόχος οι Ηνωμ. Πολιτείες Ευρώπης) 

"Οι φόροι έπρεπε να καταβάλλονται από την περιφέρεια προς το κέντρο και ήταν απολύτως κατανοητό ότι τα έσοδα έπρεπε να εκτρέπονται από τις πλούσιες περιοχές σε εκείνες που είχαν λιγότερες πλουτοπαραγωγικές πηγές, ακόμη κι αν αυτό δεν χαροποιούσε τους πάντες". 

Δηλαδή όπως θέλουν οι τοκογλύφοι, από τα πλουτοπαραγωγικά κράτη της Μεσογείου (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία Πορτογαλία) προς τα στέρφα εδάφη (Γερμανία, Αυστρία κλπ)

"Τη δεκαετία του 1070 μ.Χ., τα κυβερνητικά έσοδα κατέρρευσαν, ενώ τα έξοδα συνέχιζαν να αυξάνονται"

Δηλαδή όπως η ΕΕ τώρα, περνουσαν κρίση και...

"Οι πολιτικές που είχαν υιοθετηθεί αποδείχτηκαν καταστροφικές, καθώς δεν έλυσαν κανένα πρόβλημα. Σε αυτές συμπεριλαμβανόταν η υποβάθμιση του νομίσματος κόβοντας νομίσματα και μειώνοντας το ποσοστό πολύτιμου μετάλλου. Καθώς η κατάσταση χειροτέρευε, ήταν όλα για ξεκαθάρισμα της παλαιάς φρουράς. Εισήχθη νέο αίμα και μαζί με αυτό και ριζοσπαστικές ιδέες."

(Είναι σκανδαλώδες διότι περιγράφει την ιστορία της ΕΕ και όχι του Βυζαντίου ή σωστότερα της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας)

"Πρώτον, το νόμισμα βγήκε από την κυκλοφορία και αντικαταστάθηκε από νέες υποδιαιρέσεις που αποτελούσαν δίκαιη αντανάκλαση της πραγματικής αξίας."

Έτσι και μείς θα αποκτήσουμε το globo το παγκόσμιο νόμισμα που έχει την ισότητα γραμμένη απάνω του και θα είναι πιο "δίκαιο"...

"Δεύτερον, το φορολογικό σύστημα μεταρρυθμίστηκε, με την αρχή του ποιος είχε τι στην κατοχή να αποτελεί ως κριτήριο για αύξηση των κρατικών εσόδων." 

Είναι απίστευτο, επειδή αυτοί φορολογούν τις κατοικίες βάλανε το παπαγαλάκι τους τον "ιστορικό" να γράφει τα πλέον ανιστόρητα πράγματα και να αποσιωπά ότι φορολογείτο μόνον ο πλούτος, ότι απαγορευόταν να δανείζεις με τόκο και ότι το πρότυπο της οικονομίας ήταν οι συντεχνίες και η ελεύθερη γεωργία!


"Τέλος, ήρθησαν οι εμπορικοί φραγμοί για να ενθαρρυνθούν όσοι διέθεταν ξένο κεφάλαιο να επενδύσουν φθηνότερα και ευκολότερα από ό,τι στο παρελθόν - όχι αποκτώντας ακίνητα, αλλά ειδικά για το εμπόριο. Τέτοια ήταν τα προβλήματα της αυτοκρατορίας που οι εμπορικοί δασμοί έπεσαν στο σημείο που οι ξένοι επενδυτές μπορούσαν να έχουν μεγαλύτερο κέρδος από τους ντόπιους, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα, ώστε να τονωθεί η οικονομία."

Δεν είμαστε στα καλά μας, ποιό ξένο κεφάλαιο επένδυσε στην αυτοκρατορία; Η σκανδαλώδης αντιγραφή του χυδαίου καπιταλισμού των τοκογλύφων, συνεχίζεται να προβάλλεται με θράσος σε ένα πραγματικά σπουδαίο μοντέλο οικονομίας!!!

Και το αποκορύφωμα της ιστορικής αγυρτείας!!!

"Το σχέδιο πέτυχε. «Και μάλιστα δεν ήταν τόσο επώδυνο όσο πολλοί φοβούνταν και ανένηψε ένας ασθενή που υπέφερε από οικονομική ανακοπή."

Δηλαδή  τώρα που ακολουθούμε τη ίδια πολιτική θα ανανήψουμε!!!

Και βέβαια εξυμνείται ο καταστροφέας της αυτοκρατορίας που έδωσε προνόμια στους Ενετούς όπως το να μην πληρώνουν φόρους για τα στενά, γεγονός που οδήγησε στην καταρρευση της αυτοκρατορίας και την άλωση της Πόλης από τους Φράγγους!

"Ο ηγέτης που ανοικοδόμησε εξαρχής το Βυζάντιο ήταν ο Αλέξιος Κομνηνός (στο θρόνο από το 1081 έως το 1118 μ.Χ.), όμως πλήρωσε το τίμημα για τις μεταρρυθμίσεις του γενόμενος μισητός όσος ζούσε για τις σκληρές αποφάσεις που πήρε, ενώ οι ιστορικοί τον αγνοούσαν επί αιώνες. 
Σήμερα πρέπει να ψάξουμε για κάποιον που να μπορεί να σηκώσει ένα αντίστοιχο βαρύ φορτίο".
καταλήγει ο παπαγάλος Φράνκοπαν.

Μήπως "φωτογραφίζει" την μισητή Μέρκελ;
Είδατε όμως τί καλά που κρύβεται πίσω από το δάχτυλό του;
Αυτό που κρατάει την ανερυθρίαστη πέννα του!

Αλλά εδώ στην Ελλάδα κάποιοι τουλάχιστον ξέρουμε ιστορία ψευτο-Πίτερ (φραγγο)Πάν...


Η Ευρώπη πράγματι πρέπει να διδαχθεί από το Βυζάντιο, από την αληθινή ιστορία του, και να αντιγράψει πολλά από τα δίκαια οικονομικά μέτρα του, αλλά αυτό δεν συμφέρει τα αφεντικά σου... 




1 σχόλιο:

  1. Χερμαν.Βαν Ρομπαι :"Οι Ευρωεκλογες ειναι περιττες.Αλλου λαμβανονται οι αποφασεις"

    ΑπάντησηΔιαγραφή