Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΟΙΩΘΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΥΤΗ ΑΝΑΣΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

ΡΩΣΙΚΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΑΚΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑΣ!!!


Συναγερμός έχει σημάνει στο αμερικανικό Πεντάγωνο με τις πτήσεις ρωσικών στρατηγικών βομβαρδιστικών αεροσκαφών Tu-95 στον Ειρηνικό, ανοιχτά των ανατολικών ακτών της Καλιφόρνια. 

Πρόκειται ως φαίνεται για την απάντηση της Μόσχας στην ανάπτυξη από πλευράς ΗΠΑ στρατηγικών βομβαρδιστικών stealth Β-2Α σε αεροδρόμια της Ευρώπης. 
Οι κινήσεις αυτές δείχνουν πώς η κατάσταση κλιμακώνεται με αφορμή την κρίση στην Ουκρανία.



Ο Οίμος-Αθήνα, δεν μπορεί να μην σχολιάσει το γεγονός ότι η Ρωσία στην ουσία χλευάζει τις ΗΠΑ διότι ενώ διαθέτει  υπερσύχρονα στατηγικά βομβαρδιστικά όπως το Τu-160Μ, στέλνει ένα 60χρονο βομβαρδιστικό στις ακτές τους... 
Το Tu-95 σχεδιάστηκε το 1951/52 και πέταξε για πρώτη φορά το 1955!

«Οι εξελίξεις στην Ουκρανία έχουν άμεσο αντίκτυπο στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού. Μερικά από αυτά που βλέπουμε είναι η αύξηση των πτήσεων των στρατηγικών βομβαρδιστικών Tu-95 κοντά στα Γκουάμ και στις ανατολικές ακτές, ανοιχτά της Καλιφόρνια», είπε ο Αμερικανός πτέραρχος Herbert Carlisle.

Μιλώντας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Σπουδών της Ουάσιγκτον, ο διοικητής των αεροπορικών δυνάμεων των ΗΠΑ Ασίας-Ειρηνικού υποστήριξε πώς "σε μία περίπτωση τα ρωσικά Tu-95 πλησίασαν αρκετά στις ανατολικές ακτές και απογειώθηκαν μαχητικά αεροσκάφη F-15 προκειμένου να προχωρήσουν σε αναγνώριση τους."

Οι Αμερικανοί εκτιμούν πώς πρόκειται για ρωσικές επιχειρήσεις υποκλοπών. Αυτό υποστηρίζουν πώς εξυπηρετεί και η παρουσία πλοίων συλλογής πληροφοριών του ρωσικού στόλου στους ναυστάθμους της ανατολικής ακτής των ΗΠΑ και στο Κόλπο του Μεξικού. «Πρόκειται για κατασκοπευτική επιχείρηση», επισήμαναν αμερικανοί αξιωματούχοι. 

Σύμφωνα με τον H. Carlisle, για την αυξημένη δραστηριότητα των ρωσικών στρατηγικών αεροσκαφών ανοιχτά της Καλιφόρνια, υπήρξε συνομιλία με το διοικητή των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη στρατηγό Philip Bridlavom, στην οποία τέθηκε και το ζήτημα της αυξημένης παρουσίας ρωσικών πλοίων γύρω από τα νησιά της Ιαπωνίας και της Κορέας.

Κίνηση που ερμηνεύεται από τους Αμερικανούς ως «παρακολούθηση» από πλευράς Μόσχας των ασκήσεων μεταξύ ΗΠΑ και Νότιας Κορέας.

Είναι προφανές πώς το κλίμα μεταξύ ΗΠΑ και Ρωσίας μετά την κρίση της Ουκρανίας είναι «ψυχροπολεμικό» και δείχνει να υπάρχει κλιμάκωση, ιδίως όσο το ΝΑΤΟ ενισχύσει τις δυνάμεις του στις χώρες της Βαλτικής και της Μαύρης Θάλασσας, προκαλώντας, όπως ισχυρίζεται η Μόσχα.

Ήταν επίσης δεδομένο πώς η Ρωσία θα απαντούσε στην απόφαση των ΗΠΑ να στείλουν στρατηγικά βομβαρδιστικά stealth Β-2Α, που φέρουν συμβατικά αλλά και πυρηνικά όπλα, σε αεροδρόμια της Ευρώπης, πιθανότατα της Μεγάλης Βρετανίας.

Πρόκειται για ενίσχυση της «εχθρικής ρητορικής» των ΗΠΑ απέναντι στη Ρωσία και όπως αναμένονταν ήρθε η σειρά της Μόσχας. Τα… σύννεφα πάντως στην περιοχή της Ανατολικής Ευρώπης πυκνώνουν επικίνδυνα.

Την είδηση πήραμε από ΕΔΩ


1 σχόλιο:

  1. To Tu-95 ήταν η σοβιετική απάντηση στα περίφημα Β-52 των ΗΠΑ, τα λεγόμενα "υπερ-φρούρια".
    Η αλεπού ο Βλαδίμηρος (ο οποίος σημειωτέον έχει δηλώσει ότι η μεγαλύτερη τραγωδία της νεώτερης Ιστορίας ήταν η πτώση της ΕΣΣΔ, συνέπεια της οποίας ήταν η εγκαθίδρυση Νέας Τάξης θα προσθέσω εγώ ο "συνωμοσιολόγος") επιλέγει το κλασσικό Τουπόλεφ (το οποίο παραμένει ακμαίο και εν ενεργεία όπως άλλωστε και το Β-52) για να σηματοδοτήσει ότι η Ρωσία ανακτά σταδιακά την τρομακτική, πλην όμως χαμένη, σοβιετική ισχύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή