Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΑΥΞΑΝΟΜΕΝΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΤΑΝΙΣΚΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ...


Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ Ο,ΤΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΧΑΙΡΕΤΑΙ... 

BINTEO




Μιλώντας στην Αδριανούπολη απέδειξε για μια ακόμα φορά την απρόβλεπτη συμπεριφορά του.

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης

Δέκα μόλις μέρες μετά την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Τουρκία και την πολύωρη συζήτηση του με τον πρόεδρο της Τουρκίας, άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα λεπτομέρειες της μεταξύ τους συζήτησης από (ποιόν άλλο;) τον λαλίστατο αρχηγό της «Φαμίλιας Ερντογάν» - όπως ακριβώς αναμενόταν.


Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, μιλώντας στην Αδριανούπολη απέδειξε για μια ακόμα φορά την απρόβλεπτη συμπεριφορά του, την συνήθεια του να ανακατεύεται παντού, να πετάγεται από το ένα θέμα στο άλλο με λαϊκίστικα συνθήματα που μαγεύουν τις αμόρφωτες μάζες της ανατολής και προβληματίζουν κάθε σκεπτόμενο Τούρκο, την ικανοποίηση του να αποκαλύπτει κάτι που του ήρθε στο μυαλό και τον ενθουσίασε με την «τρομερή» του σκέψη! Με δύο λόγια: Ό,τι θυμάται χαίρεται…

Σε προεκλογική του ομιλία (16 Φεβρουαρίου 2019) στην Αδριανούπολη, ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε φανατικούς οπαδούς που κρέμονται από τα χείλη του, ξεπέρασε τον εαυτό του, αποκαλύπτοντας φανταστικά ή πραγματικά κουτσομπολιά καφενείου «από πρώτο χέρι» για την συνάντηση του με τον Έλληνα πρωθυπουργό, χωρίς βέβαια να παραλείψει να εξαπολύσει και διάφορες λαϊκίστικες μεγαλοστομίες:

Ισχυρίστηκε ότι είπε στον πρωθυπουργό της Ελλάδας«Δείτε, ζητάτε από μας κάτι. Ζητάτε την Θεολογική Σχολή της Χάλκης. Να ανοίξουμε λοιπόν το Φετχιγέ τζαμί!».

Η Θεολογική Σχολή της Χάλκης φιμώθηκε από το 1971 χωρίς καμιά απολύτως δικαιολογία και σε προκλητική αντίθεση με όλες τις διεθνείς υποχρεώσεις της Τουρκικής Δημοκρατίας – ακόμα και με τους ίδιους τους νόμους της Τουρκίας! 

Από το 1971 μέχρι σήμερα, το Βαθύ Κράτος της Τουρκίας με τους πανίσχυρους εκπρόσωπους του στην εκάστοτε Τουρκική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφύγει την αυτονόητη υποχρέωση επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, ζητάει διάφορα «ανταλλάγματα» που αλλάζουν συνεχώς. 

Ο σημερινός Πρόεδρος της Τουρκίας, αφού «οικειοποιήθηκε» πλήρως το Βαθύ Κράτος και υιοθέτησε όλες τις νέο – οθωμανικές φαντασιώσεις του, ξεπέρασε όλους τους κατά καιρούς «εκπροσώπους» του: Πριν από δύο εβδομάδες ζητούσε «εκλογή μουφτήδων στην Ελλάδα», τώρα ζητάει «να ανοίξουμε το «Φετχιγέ τζαμί»!

Οι μουφτήδες δεν εκλέγονται ούτε μέσα στην ίδια Τουρκία, πως θα εκλέγονται μέσα σε ένα Ευρωπαϊκό κράτος έχοντας μάλιστα και δικαστικές αρμοδιότητες; 

Σε ποια χώρα του εικοστού πρώτου αιώνα οι «εκλεγμένοι από τον λαό» είναι και δικαστές; Η κάθε ασυναρτησία και ο κάθε παραλογισμός έχουν και κάποια όρια. Φυσικά, αυτά δεν ισχύουν στην περίπτωση του ψευτο – σουλτάνου της Άγκυρας!

Ζήτησε ποτέ η Ελλάδα κάποιο από τα εκατοντάδες Βυζαντινά ή Ελληνικά μνημεία που υπάρχουν μέσα στην Τουρκία να μετατραπεί σε εκκλησία; 

Πως ζητάει ο πρόεδρος της Τουρκίας να θέσουμε σε λειτουργία ένα τζαμί που φέρει την συμβολική ονομασία «Φετχιγέ τζαμί», δηλαδή «Τζαμί του κατακτητή», για να θυμίζει μια πρόσκαιρη, κατάμαυρη περίοδο κατοχής της Ελλάδος στην μακραίωνη ιστορία της;

 Η ασυναρτησία, η υπεροψία και ο φτηνός λαϊκισμός σε αμόρφωτες μάζες, πόση διαχρονική αξία μπορούν να έχουν;

Ο πρόεδρος της Τουρκίας «εκμυστηρεύτηκε» στο αλαλάζων πλήθος των αμόρφωτων οπαδών του, την παρατήρηση που έκανε στον Έλληνα πρωθυπουργό «γιατί το τζαμί στην Αθήνα δεν έχει μιναρέ». 

Πρόσθεσε μάλιστα σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ λαϊκισμού «Εκκλησία χωρίς καμπαναριό γίνεται; Εμείς τους είπαμε αν θες να κάνεις καμπαναριό έλα κάνε.... . Στα δικά μας τα τζαμιά όμως ποιο είναι το αναπόσπαστο; Οι μιναρέδες που υψώνονται προς τον ουρανό!».

Ο αθεόφοβος, ο υποκριτής πρόεδρος της Τουρκίας κάνει πως δεν ξέρει πως στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερα από τριακόσια τζαμιά με μιναρέδες, πως δεν είναι δυνατό να αλλάξουμε τους πολεοδομικούς κανόνες της Αθήνας για να ικανοποιήσουμε την αχαλίνωτη και ανεξέλεγκτη μανία του να ανακατεύεται παντού. 

Επί πλέον δεν υπάρχουν Τούρκοι στην Αθήνα για να δικαιολογείται οποιοδήποτε ενδιαφέρον του– εκτός βέβαια από αυτούς που καταδιώκει μανιωδώς σαν «τρομοκράτες»! 

Οι μουσουλμάνοι λαθρομετανάστες που μας στέλνει εδώ και δεκαετίες θησαυρίζοντας ή οι πρόσφυγες πολέμου που κατέφθασαν στην Ελλάδα αφού θυσίασαν το βιός τους στους υπαλλήλους του «σουλτάνου» για να περάσουν στην Ελλάδα, δεν του έχουν δώσει κανένα απολύτως δικαίωμα να παριστάνει τον πολιτικό ή θρησκευτικό «προστάτη» τους!

Το αποκορύφωμα της παράστασης Ερντογάν στην Αδριανούπολη κορυφώθηκε με μνημειώδη, ασύστολα και προκλητικά ψεύδη:«Οι θρησκευτικές μειονότητες κατά τη δική μας περίοδο χρησιμοποίησαν ευρέως τα δικαιώματα τους. 

Εμείς είμαστε που επιστρέψαμε τα ακίνητά τους. Στην Δύση δεν έγιναν τα ίδια σε εμάς. Το αντίθετο, στα τζάμια μας μπαίνουν βόμβες και τα πυρπολούν. 

Τα ίδια συμβαίνουν στην Γερμανία και στην Δυτική Θράκη….. Στην Δυτική Θράκη δεν ανέχεστε ούτε καν το όνομα Τούρκος … Εμείς όμως δεν έχουμε τέτοιο ντέρτι όσο θέλεις χρησιμοποίησε όπου θέλεις το όνομα Ρωμιός».

Το κατά πόσο οι θρησκευτικές μειονότητες, την «δική του» περίοδο, χρησιμοποίησαν ευρέως τα δικαιώματα τους, φαίνεται με την πρώτη ματιά από την πεισματική άρνηση της αυτονόητης υποχρέωσης «της δικής του περιόδου» να επαναλειτουργήσει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης. 

Οι «επιστροφές ακινήτων» που έγιναν με το πιστόλι στον κρόταφο από αποφάσεις Ευρωπαϊκών δικαστηρίων, αποτελούν μια σταγόνα στον ωκεανό του εκτεταμένου πλιάτσικου ελληνικών περιουσιών ανεκτίμητης αξίας, για ολόκληρες δεκαετίες, από το Τουρκικό κράτος.

Οι «βόμβες» που βλέπει στην Ελληνική Θράκη ο Ερντογάν είναι εκείνες που βάζουν οι υπάλληλοι της Τουρκικής ΜΙΤ, όπως ο Οκτάυ Εγκίν ή ο Σαμπρί Γιρμιμπέσογλου, για να ξεσηκώσουν αμόρφωτους πληθυσμούς στους οποίους απευθύνεται ο ίδιος!

Στην Ελληνική Θράκη η Τουρκία επέμενε φορτικά, κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης του 1923, να μην υπάρχουν «Τούρκοι», αλλά μουσουλμάνοι το θρήσκευμα, Έλληνες πολίτες. Αντίστοιχα, η ορολογία που συμφωνήθηκε για τους Ρωμιούς της Πόλης, της Ίμβρου και της Τενέδου ήταν «Έλληνες».

Σήμερα, ο μεγαλομανής πρόεδρος της Τουρκίας βλέπει στην Ελληνική Θράκη μόνο «Τούρκους» - ακόμα και αν είναι Ρομά ή Πομάκοι, γιατί χρειάζεται απεγνωσμένα ένα «φερετζέ» στα επεκτατικά, νέο – οθωμανικά του σχέδια. 

Έχει μάλιστα το απύθμενο θράσος να μας κατηγορεί γιατί εφαρμόζουμε αυτό που η ίδια η Τουρκία πιεστικά επέβαλε κατά την υπογραφή της Συνθήκης της Λωζάνης! Προσθέτει μάλιστα υποκριτικά πως «εμείς δεν έχουμε τέτοιο ντέρτι - όσο θέλεις χρησιμοποίησε όπου θέλεις, το όνομα Ρωμιός».

Αλήθεια, πώς να έχετε σήμερα ντέρτι για το πως θα ονομάζεται μια χούφτα μερικών χιλιάδων Ελλήνων της Κωνσταντινούπολης σε μια πόλη 17 εκατομμυρίων; 

Μήπως εσείς δεν ήσασταν που κάνατε εκστρατείες «μιλάτε Τουρκικά» στους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης τις δεκαετίες του 1960 και 1970, εσείς δεν κάνατε μποϊκοτάζ σε Ελληνικής ιδιοκτησίας καταστήματα την ίδια περίοδο, εσείς δεν κάψατε δεκάδες εκκλησίες, χιλιάδες Ελληνικά σπίτια και καταστήματα στο πογκρόμ της 6ης προς την 7η Σεπτεμβρίου 1955, εσείς δεν επιβάλλατε το 1942 επιλεκτικά σε χριστιανούς και εβραίους της Κωνσταντινούπολης το ρατσιστικό βαρλίκι για να αρπάξετε τις περιουσίες τους, εσείς δεν εκδιώξατε με συνοπτικές διαδικασίες και μια βαλίτσα στο χέρι 40.000 Έλληνες της Κωνσταντινούπολης το 1964 κατάσχοντας όλη την κινητή και ακίνητη περιουσία τους;




Εσείς δεν ήσασταν που με απάνθρωπες διώξεις πέρα από κάθε φαντασία μειώσατε τον Ελληνισμό της Κωνσταντινούπολης, της Ίμβρου και της Τενέδου από 120.000 που συμφωνήσατε το 1923 να παραμείνουν στην Τουρκία σε μόλις λίγες χιλιάδες που μετριούνται στα δάκτυλα του ενός μόνο χεριού; 

Και μην μας λέτε τώρα πως «δεν σας ενδιαφέρει πως θα ονομάζονται», γιατί η καταπίεση της μικρής πλέον Ελληνικής μειονότητας συνεχίζεται ασταμάτητα με χαρακτηριστικό παράδειγμα την συνεχιζόμενη φίμωση της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης!

Συμπέρασμα : Το καθεστώς της «Φαμίλιας Ερντογάν» που ελέγχει την σημερινή Τουρκία, «ενδιαφέρεται» για μια χούφτα «Τούρκων» οπουδήποτε εκτός Τουρκίας σαν φερετζέ στον νέο – οθωμανικό επεκτατισμό της, αλλά δεν δίνει δεκάρα τσακιστή για τα 25 εκατομμύρια Κούρδων μέσα στην ίδια την Τουρκία που δολοφονούνται, φυλακίζονται και καταδιώκονται εδώ και ολόκληρες δεκαετίες με ποικίλες «αφορμές». Πιο πρόσφατη, (15 Φεβρουαρίου 2019) η σύλληψη 735 Κούρδων, σε 156 διαφορετικές επιχειρήσεις της Τουρκικής αστυνομίας, με την αόριστη κατηγορία ότι «παρείχαν στήριξη σε Κούρδους τρομοκράτες».

Η υποκρισία, ο λαϊκισμός, το ψέμα και η απροκάλυπτη βία είναι τα εργαλείαπου χρησιμοποιεί καθημερινά ο ψευτο – σουλτάνος της Άγκυρας για να παραμείνει στην εξουσία. Ένα ακόμα κορυφαίο παράδειγμα, ο ισχυρισμός του σε συνέντευξη προς ελεγχόμενα κρατικά κανάλια (16 Φεβρουαρίου 2019), ότι «Δεν μας θέλουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί είμαστε μουσουλμάνοι!»

Δεν βλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση τις πλημμυρισμένες από «αντιφρονούντες» Τουρκικές φυλακές, δεν βλέπει τον στραγγαλισμό της ελευθερίας σε όλα τα επίπεδα, δεν βλέπει την καθημερινή, αιματηρή εξόντωση Κουρδικών πληθυσμών μέσα στην Τουρκία, βλέπει το «μουσουλμανικό θρήσκευμα» και δεν θέλει την Τουρκία στην ΕΕ!

Η παραμόρφωση της αλήθειας και της πραγματικότητας, αποτελεί μόνιμο χαρακτηριστικό της ταραγμένης προσωπικότητας του σημερινού προέδρου της Τουρκίας και της αυλής του. Το αιματηρό τέλος όλων τους θεωρείται βέβαιο, με μοναδική αβεβαιότητα τον χρόνο που θα επέλθει…

Λεωνίδας Κουμάκης
Νομικός, Συγγραφέας.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου