Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2019

Η «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ


Ο «ΒΡΩΜΙΚΟΣ» ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ «ΠΛΗΡΩΜΕΝΗΣ»   ΠΕΝΑΣ.







Γράφει ο Θόδωρος Μεχλιζόγλου (Πολιτικός αναλυτής).





Σίγουρα κάποιοι διαβάζοντας αυτό το άρθρο θα πουν : «Σιγά το νέο» και πράγματι έτσι είναι.. Αλλά δυστυχώς πολλοί από αυτούς που θα το πουν, είναι οι ίδιοι που πέφτουν στην παγίδα της προπαγάνδας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Είναι οι ίδιοι που όταν φτάσουν στην κάλπη θα γίνουν πάλι «κοψοχέρηδες» κι ένας από τους λόγους, θέλοντας και μη θα είναι ο «βομβαρδισμός» που δέχονται καθημερινά από ψευδείς και κατασκευασμένες ειδήσεις, κομμένες και ραμένες στα μέτρα αυτών που θέλουν να προωθήσουν, τα διάφορα «παπαγαλάκια» του συστήματος.

Οι λόγοι βέβαια είναι πολλοί. Από τα επιχειρηματικά συμφέροντα όσων εμπλέκονται με τα Μ.Μ.Ε και διαπλέκονται με πολιτικούς και κόμματα, έως τις συναλλαγές μεταξύ κομμάτων και κονδυλοφόρων. Σε κάθε περίπτωση τα λεφτά είναι πολλά, είτε πρόκειται για άμεσο χρηματισμό, είτε για κάποια καρέκλα που προσφέρει κατά συνέπεια πάρα πολλά..

Όλοι έχουμε γίνει μάρτυρες, πολλά χρόνια τώρα, δημοσιογράφων που μεταπηδούν στην πολιτική σκηνή, αφού πρωτίστως φέρουν σε πέρας την «δημοσιογραφική» αποστολή που ανέλαβαν έναντι των εντολοδόχων τους.

Άλλωστε το σύνθημα «Αλήτες – ρουφιάνοι – δημοσιογράφοι» δεν βγήκε τυχαία και σίγουρα δεν αφορά την πλειοψηφία αυτών, αλλά κυρίως μια ελίτ καλοπληρωμένων και καλοδιαφημισμένων του είδους.

Κι ούτε βέβαια είναι αποκλειστικά Ελληνικό φαινόμενο. Πριν λίγο καιρό κυκλοφόρησε βιβλίο Γερμανού δημοσιογράφου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρει «πόσο εύκολα μπορείς να αγοράσεις έναν δημοσιογράφο» στη Χώρα του. Αναφέρει πως χρηματοδοτούνται οι δημοσιογράφοι μέσω συστημικών τραπεζών για να προπαγανδίζουν υπέρ της κυρίας Μέρκελ και της Ε.Ε.

Είναι Παγκόσμιο φαινόμενο, με την Ευρώπη όπως φαίνεται να έχει τα σκήπτρα. Το ζήτημα είναι κατά πόσο μπορούν αυτές οι πληρωμένες πένες να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Σιγά – σιγά φαίνεται να χάνουν έδαφος, κυρίως λόγω της ύπαρξης του διαδυκτίου που και αυτό βέβαια δεν προσφέρει πάντα την καλύτερη ενημέρωση και χρειάζεται μεγάλη προσοχή στις πηγές που επιλέγουμε για να ενημερωθούμε.

Γεγονότα όπως το Brexit και το αποτέλεσμα των Ιταλικών εκλογών αλλά ακόμα και η επικράτηση του Ντόναλντ Τράμπ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος με το άτομο και τις επιλογές του, δείχνει ότι κάποιοι λαοί «ξυπνάνε», αντιλαμβάνονται τι συμβαίνει και αντιδρούν.

Το θέμα είναι πότε αυτό θα συμβεί και στη Χώρα μας. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015 έδωσε μια ελπίδα ότι κάτι αλλάζει, αλλά μόλις μερικούς μήνες αργότερα ήρθε το αποτέλεσμα των εκλογών του Σεπτεμβρίου να διαψεύσει τις προσδοκίες για κάτι καλύτερο, αφού το σύστημα μέσω του δικομματισμού και της αποχής που επιδίωξε, επικράτησε για άλλη μια φορά.

Εκλογές βέβαια θα έχουμε πάλι και σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν πιστέψουμε στα ποσοστά που βλέπουμε στις δημοσκοπήσεις για τα δύο πρώτα κόμματα και ειδικά για το κόμμα της Ν.Δ, σίγουρα θα έχουμε πάλι μια επανάληψη με πολλούς «κοψοχέρηδες» που την Κυριακή ψηφίζουν και την Δευτέρα διαμαρτύρονται για το κακό που τους βρήκε.

Το τελικό όμως συμπέρασμα θα είναι πάλι το ίδιο..Η «βρώμικη» δουλειά της «πληρωμένης» πένας θα έχει επικρατήσει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου