Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2019

ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥΣ

 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ ΟΙ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΕΡ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΛΑΒΩΝ ΑΥΤΟΝΟΜΙΣΤΩΝ ΣΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ




Με επίσημες δηλώσεις του στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας έθεσε το ζήτημα του «επαναπατρισμού» των Σλάβων αυτονομιστών που εξορίστηκαν από τη Μακεδονία την περίοδο 1941-1949 (1).

 Στο ίδιο μήκος κύματος, αλλά σε πιο επιθετικούς τόνους, κινήθηκε το ανώτατο στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής του Σύριζα και προνομιακός συνομιλητής του Πρωθυπουργού, κ. Γιώργος Χονδρός (2).

O πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και το στέλεχος της Κ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Χονδρός, αμφότεροι υποστηρικτές της επιστροφής των αποσχιστών του ‘49.

Προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι ένα ζήτημα το οποίο είχε αντιμετωπιστεί ως μεγίστης εθνικής ασφαλείας τόσο από την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου τη δεκαετία του ‘60 όσο και εκείνη του Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ‘80, θα πρέπει σήμερα να ανατραπεί τόσο αναπάντεχα και μάλιστα χωρίς καμία πειστική αιτιολόγηση.

 Κρίσιμες ιστορικές πτυχές του θέματος αποκρύπτονται ή διαστρεβλώνονται, έτσι ώστε οι λεγόμενοι «Αιγαιάτες – Egejski» αυτονομιστές να εμφανιστούν ως άσπιλοι άγγελοι, οι οποίοι θα πρέπει να αποκατασταθούν με πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την Ελλάδα. 

Γιατί άραγε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και τα κομματικά του στελέχη αποκρύπτουν από την ελληνική κοινή γνώμη τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος; Ας παραθέσουμε μερικά στοιχεία που στις δηλώσεις τους τείνουν να ξεχνούν:

1) Σύμφωνα με τους δικούς τους υπολογισμούς, ο αριθμός των «Egejski» που διεκδικούν την εγκατάστασή τους στη Μακεδονία, μαζί με τους απογόνους τους και τα μέλη των ευρύτερων οικογενειών τους από μικτούς γάμους ανέρχεται στους 100,000 (3) και σίγουρα πάντως όχι σε μερικούς μεμονωμένους γέροντες όπως παραπλανητικά άφησε να εννοηθεί ο κ. Χονδρός. 

2) Μαζί με την εγκατάστασή τους στη Μακεδονία, οι άνθρωποι αυτοί διεκδικούν το αντίστοιχο δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε χωριά και κωμοπόλεις όπου θα αποτελέσουν ένα μεγάλο μέρος, αν όχι την πλειοψηφία του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για περιοχές στις οποίες σήμερα το κυβερνόν κόμμα έχει καταρρεύσει δημοσκοπικά μετά τη συνθήκη των Πρεσπών. 

3) Οι «Egejski» αυτονομιστές είχαν συνεργαστεί μαζικά με τα ναζιστικά στρατεύματα κατά τη Γερμανική κατοχή στην Ελλάδα. Την περίοδο εκείνη δήλωναν εθνικά Βούλγαροι, δρώντας αποσχιστικά και καταδιώκοντας οποιονδήποτε συντοπίτη (ακόμα και συγγενή) τους δήλωνε ελληνικής καταγωγής. 

4) Όταν άρχισε να διαφαίνεται η ήττα της Γερμανίας, οι άνθρωποι αυτοί μεταμορφώθηκαν εν μία νυκτί από φιλο-ναζιστές οπαδοί μιας μεγάλης Βουλγαρίας σε αριστερούς «Σλαβομακεδόνες» υπέρμαχους μίας ανεξάρτητης Μακεδονίας με πρωτεύουσα τη Θεσσαλονίκη. 

Προς επίτευξη του στόχου αυτού δημιούργησαν ένοπλες παραστρατιωτικές μονάδες, οι οποίες συγκρούστηκαν όχι μόνο με το επίσημο κράτος, αλλά ενίοτε και με ελληνικές αριστερές ομάδες.

5) Μετά την έξοδό τους από την Ελλάδα, αναγορεύτηκαν από τα Σκόπια σε ήρωες του Εθνικού Απελευθερωτικού Αγώνα για την απαλλαγή της Μακεδονίας από τον «Έλληνα κατακτητή». 

Έλαβαν κρατικά επιδόματα και τους δόθηκαν δωρεάν στέγαση, ειδικά προνόμια και ανώτατες θέσεις στον κρατικό μηχανισμό (4), ώστε να λειτουργήσουν ως ο κατεξοχήν πολιορκητικός κριός των βλέψεων των Σκοπίων επί της Μακεδονίας.

6) Οι υπερφίαλες διεκδικήσεις των «Egejski» επεκτείνονται τόσο σε χρηματικές αποζημιώσεις που θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενοςόσο και σε ζητήματα ιδιοκτησίας. Οι διεκδικήσεις ιδιοκτησίας ξεκινούν από έναν αριθμό 5000 κτηρίων συν ένα τεχνητά υπερδιογκωμένο ποσοστό της συνολικής καλλιεργήσιμης γης της Μακεδονίας (περίπου 250,000,000 τ.μ.), και φτάνουν μέχρι το εξωπραγματικό όριο των 8,000,000,000 τ.μ. γης (4), (5).


Αυτοί οι υποτιθέμενοι «αγωνιστές» στους οποίους αναφέρεται ο κ. Τσίπρας μαζί με τους απογόνους τους είναι οι ίδιοι που βλέπουμε σε όλες τις Προξενικές εκδηλώσεις των Σκοπίων στον Καναδά, στην Αυστραλία, στις ΗΠΑ να κραδαίνουν υπερήφανα τα πανό της «Ενωμένης Μακεδονίας» στην οποία συμπεριλαμβάνουν συχνά μέχρι και τη Λάρισα.

 Είναι οι ίδιοι που εδώ και δεκαετίες χρησιμοποιούν τον «Ήλιο της Βεργίνας» ως εθνικό έμβλημα της «διαμελισμένης» τους πατρίδας. Και είναι οι ίδιοι στους οποίους αναφέρεται το άρθρο 36 του νέου Συντάγματος της Συμφωνίας των Πρεσπών ως «απελευθερωτές» των «κατεχόμενων» Μακεδονικών εδαφών (6). 

Υπό το φως των παραπάνω, καθίσταται ξεκάθαρο ότι η δήλωση του κυρίου Τσίπρα δεν αφορά σε «επαναπατρισμό», αλλά μάλλον σε μαζικό εποικισμό ευαίσθητων, παραμεθόριων περιοχών της χώρας με μία ξένη και εχθρική προς τον Ελληνισμό πληθυσμιακή ομάδα. 

Τυχόν ικανοποίηση αυτού του διαχρονικού αιτήματος των Σκοπίων πρόκειται να δώσει νέα ώθηση σε αντίστοιχες διεκδικήσεις χιλιάδων Τσάμηδων της Αλβανίας επί της Ηπείρου, αλλά και μουσουλμανικών πληθυσμών που δεν συμπεριλαμβάνονταν στους ανταλλάξιμους πληθυσμούς της συνθήκης της Λωζάνης από τον ελληνικό Βορρά μέχρι και την Κρήτη. 

Με τις διαφαινόμενες πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει δηλαδή ο δρόμος για μία ριζική επαναχάραξη του εθνολογικού χάρτη του ελλαδικού χώρου και αυτό σε μία περίοδο έντονης έξαρσης των εθνικιστικών και αποσχιστικών κινημάτων όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη. Ευχόμαστε η Ελλάδα να μην ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Παραπομπές:

Εφημερίδα των Συντακτών, 24/1/2019, http://www.efsyn.gr/arthro/na-teleiosei-i-ypokrisia-trianta-eton
Εφημερίδα «Το Βήμα», 26/6/2003

Εφημερίδα “Nova Macedonija” (5.7.1996), Δρ.Βασίλης Γούναρης, ‘Communist Landlords’ and Political Refugees from Greek Macedonia, http://www.macedonian-heritage.gr/Contributions/contr_Gounaris_2.html

Δημοσίευμα της τουρκικης, φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε να μεταφράσει και να παραδώσει στις κρατικές αρχές των Σκοπίων 2,000,000 τίτλους ιδιοκτησίας από την Οθωμανική περίοδο μέχρι το 1912 που αφορούν μεταξύ άλλων σε τμήματα της ελληνικής επικράτειας (Yeni Safak, 21/1/2015,”Makedonya’da Osmanlı tapuları tercüme ediliyor”, 


Τοποθέτηση της αναπληρώτριας τ. Υπουργού Εξωτερικών κυρίας Σίας Αναγνωστοπούλου υπέρ του άρθρου 36 των Σκοπίων. 

Κατά την κα. Αναγνωστοπούλου το άρθρο αυτό καλώς κατοχυρώθηκε με τη συμφωνία των Πρεσπών τόσο για «ιστορικούς» λόγους όσο και επειδή την ενδιαφέρει «να υπάρξει συνέχεια»(!) των παρτιζάνων αυτών «απελευθερωτών» στα Βαλκάνια.

Εκ μέρους του Διεθνούς Συνδέσμου Ελληνισμού (ΙΗΑ*)


*O Διεθνής Σύνδεσμος Ελληνισμού 

(International Hellenic Association – IHA 

είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κομματικός οργανισμός, δηλωμένος στην πολιτεία του Delaware στις ΗΠΑ. Τα μέλη του, ανά τον κόσμο, προέρχονται κυρίως από τον ακαδημαϊκό χώρο. 

Εκτός από τους ακαδημαϊκούς, στα μέλη του ΙΗΑ συμπεριλαμβάνονται πρώην διπλωμάτες, αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων, κρατικοί λειτουργοί, δημοσιογράφοι, επιχειρηματίες, επιστήμονες και άλλα διαπρεπή πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας. 
Ο σκοπός του ΙΗΑ είναι να ενώσει τον ελληνισμό και να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω των επιτροπών του σε θέματα εθνικής και πολιτισμικής φύσεως.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου