Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2019

Η «ΚΡΥΦΗ» ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ...


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ!  «ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ» ΘΑ ΛΕΓΕΤΑΙ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΠΑΤΗ!



O Tσίπρας αφού «έδωσε» στους Σκοπιανούς την Μακεδονία σπεύδει στην Τουρκία να «λύσει» το Κυπριακό και να «χαράξει» νέα πορεία στις ελληνοτουρκικές σχέσεις...




Η «μυστική» ατζέντα όμως είναι κατ΄εντολήν των αμερικανών να προχωρήσει σε νέα ενδοτική συμφωνία, με την Τουρκία αυτή την φορά, που θα περιλαμβάνει ασφαλώς και «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο!

Αυτό βγαίνει αβίαστα από όσα είπε ο Τούρκος πρεσβευτής στην Αθήνα, σε συνέντευξή του λίγο πριν την συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν.

Ερώτηση: Ποιες προοπτικές οικονομικής συνεργασίας διαγράφονται μεταξύ των δύο χωρών;

«Παρατήρησα ότι θέσατε αυτήν την ερώτηση εδώ, προς στο τέλος της συνέντευξης. Ίσως αυτό να αντανακλά τη διάθεση εδώ όταν πρόκειται για θέματα που έχουν να κάνουν με την Τουρκία. Αλλά υπάρχουν τόσοι τομείς σύμπραξης και συνεργασίας ώστε θα έπρεπε να είναι προφανές.

Και οι δύο χώρες έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα στην ευρύτερη περιοχή, τα οποία όταν συνδυαστούν θα μπορούσαν να παράγουν ένα τεράστιο πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα. 

Μην ξεχνάτε ότι είστε γείτονες με μία από τις 20 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο. Υπάρχει ένας δυναμισμός στην Τουρκία, που χρειάζεται να τον δεις για να τον καταλάβεις.

Πιστεύω πραγματικά ότι ένα μεγαλύτερο επίπεδο οικονομικής αλληλεξάρτησης θα μπορούσε να κάνει τα προβλήματα για τα οποία μιλάμε, σχετικά μικρά.

 Εξάλλου, άλλα έθνη στην Ευρώπη και αλλού πήραν συνειδητές αποφάσεις να αφήσουν πίσω τους δύσκολους καιρούς και να γίνουν εταίροι προς το μεγάλο όφελος των πολιτών τους. 

Τι μας σταματάει;»


Οι Τούρκοι έχουν πάγια απαίτηση για συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο και όχι μόνο, όπως φαίνεται από το κατατοπιστικότατο άρθρο του Θεόδωρου Καρυώτη:

Πηγή: Οι Τούρκοι απαιτούν συνεκμετάλλευση των πόρων όχι μόνο του Αιγαίου αλλά και της Αν. Μεσογείου 

Πάντως με μια απλή ματιά στους χάρτες των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών Τουρκίας και Ελλάδας, καταλαβαίνουμε αμέσως ποιος θα είναι ο κερδισμένος και ποιος ο χαμένος σε μια «συνεκμετάλλευση» στο Αιγαίο!

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ



Πηγή: Θεόδωρος Καρυώτης, Η ΑΟΖ της Ελλάδας, Αθήνα: Εκδόσεις Λιβάνη, 2014, σελ. 62

ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΑΟΖ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Και για να μην μας παραμυθιάζουν με τα κουκλοθέατρα των δήθεν αντιθέσεων, ο άνθρωπος του Σόρος, ο Βαρουφάκης, που υπέγραψε τα Capital Controls και τώρα το παίζει «αντιμνημονιακός»,  συμφωνεί και αυτός με τον επίσης άνθρωπο του Σόρος, τον Τσίπρα, όπως φαίνεται από το ακόλουθο άρθρο:

Ο Βαρουφάκης θέλει συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο με τους Τούρκους


ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ!

ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ!

ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΜΜΕ, ΠΩΛΗΤΙΚΟΥΣ!


ΝΑ ΞΕΣΚΟΥΛΗΚΙΑΣΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ Η ΕΛΛΑΔΑ!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου