Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΚΕΙ ΤΟ 17/5 ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΟ 5/5 ΤΑ ΚΟΜΩΤΗΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΕΙΑΖΟΥΜΕΝΑ!!!


Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ. ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ!!!



☦ Η Παναγία η Πορταϊτισσα ζήτησε από πιστή να προσέλθει μέσα στο Ναό και να προσκυνήσει την ιερά Εικόνα της.

Συγκλονιστικό γεγονός όπως το καταθέτει ο ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ  

« Ένα νέο θαύμα της Παναγίας της επικαλουμένης Πορταϊτίσσης έρχεται να μας συγκλονίσει αυτές της Αναστάσιμες ημέρες, αλλά συνάμα και ημέρες θλίψεως καθώς στους ενοριακούς ναούς των πόλεων μας εδώ και αρκετό καιρό δεν τελούνται οι ιερές ακολουθίες.


Την μαρτυρία αυτή μας την μετέφερε η αδελφή Σ.Χ. η οποία κατάγεται από την ευρύτερη περιοχή της επαρχίας Θηβών, και η οποία μας ανέφερε τα εξής:

«Υπάρχει σεβάσμιο αντίγραφο της εικόνας της Παναγίας της Πορταϊτισσης στην περιοχή μου, το οποίο το έχουν φέρει πιστοί από την ΙΜ Ιβήρων του Αγίου Όρους και το φυλάσσουν σε ειδικά διαμορφωμένο προσκυνητάρι στην οικία τους.

Το αντίγραφο αυτό της ιεράς εικόνας κάθε χρόνο μεταφέρεται στον ενοριακό ναό μας την Λαμπροδευτέρα για τον εσπερινό της Λαμπροτρίτης και παραμένει εκεί όλη την Αναστάσιμη εβδομάδα μέχρι και το Σάββατο κατά το οποίο στον όρθρο διαβάζεται όλη η Αναστάσιμη ακολουθία της Πορταϊτίσσης καθώς αυτό δεν είναι εφικτό να γίνει την Τρίτη του ΠΑΣΧΑ που εορτάζει μαζί με τους νεοφανείς Αγίους Ραφαήλ Ειρήνη και Νικόλαο.

Ειδικά φέτος που δεν τελέστηκαν οι θείες λειτουργίες η ιερά εικόνα μεταφέρθηκε την Λαμπροδευτέρα στον ενοριακό ναό για ευλογία και επέστρεψε πίσω στο προσκυνητάρι της, την Παρασκευή της Ζωοδόχου Πηγής.

Εκείνη λοιπόν την ημέρα επισκέφθηκα την οικία των πιστών και ασπάσθηκα την Παναγία την Πορταϊτισσα την οποία οι πιστοί διατηρούσαν ακόμη στολισμένη.


Το ίδιο βράδυ και προς το ξημέρωμα του Σαββάτου κατά το οποίο κανονικά θα τελούνταν η Ακολουθία της Παναγίας της Πορταϊτίσσης στον ενοριακό ναό, είδα κατ’ όναρ την ιερά εικόνα της να βρίσκεται σε περίοπτη θέση μέσα στον Ναό και πραγματικά να αστράφτει.


Την συνόδευε δε ένας σεβάσμιος Γέροντας του οποίου όμως δεν μπορούσα να αποτυπώσω τα χαρακτηριστικά αλλά ούτε και τον είχα ξαναδεί. Μου μίλησε και μου είπε τα εξής:

-“η Παναγία παιδί μου θέλει να την προσκυνήσεις”

Εγώ έκπληκτη, αφού είχα γνωρίσει ότι η εικόνα αυτή ήταν η εικόνα της Παναγίας της Πορταϊτίσσης, του απάντησα ότι την είχα προσκυνήσει ήδη από την προηγούμενη ημέρα.

Τότε εκείνος μου είπε:

-“η Παναγία θέλει να την προσκυνήσεις ξανά μέσα στον Ναό”

Τότε πλησίασα την προσκύνησα και έλαβα από τον Γέροντα αντίδωρο και έλαιο.

Ήταν τόσο συγκλονιστικό όλο αυτό το όνειρο και τόσο ζωντανό που πραγματικά τρόμαξα. Όταν ξύπνησα από τον ύπνο μου ένοιωσα τότε μεγάλη αγαλλίαση.

Αυτά τα θαυμαστά συνέβησαν το Σάββατο της Λαμπροεβδομάδας και κατά την ταπεινή γνώμη μου η Παναγία μας στέλνει σαφές μήνυμα ότι θέλει τις εκκλησίες ανοιχτές»

Η ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΜΗΝΥΜΑ.

ΖΗΤΑΕΙ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΑΝΟΙΧΤΕΣ

ΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΙ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

ΘΗΒΑΙΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ


ΤΟ «...ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΙΣ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ!!!»ΣΤΟΝ ΤΙΤΛΟ, 
ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΟΥ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ
ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ:«ΠΟΛΛΟΙ ΑΓΙΟΙ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ»



Παρουσιάστηκε και είπε ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ: « Ξεκίνησαν πολλοί ΑΓΙΟΙ εις βοήθεια σας. Τα δάκρυα κάποιων την Μεγάλη Βδομάδα κινητοποίησαν τις επουράνιες δυνάμεις. Μόνοι σας δεν μπορείτε να πολεμήσετε αυτό το τέρας»

Αυτά μας είπαν, αυτά σας μεταφέρουμε. Ότι και να ισχύει κάτι συμβαίνει τούτες τις ώρες που κυοφορούν πολλά.
Αυτό που μας είπαν ήταν , ότι ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ έδειχνε ικανοποιημένος γιατί τον τιμούν και τον ευλαβούνται οι Έλληνες ακόμα και τα μικρά παιδιά τους.

Θα γίνονται γρήγορα πράγματα που δεν θα προλαβαίνουν να τελειώσουν και θα ξεκινούν άλλα, μας επεσήμανε το πρόσωπο του πνευματικού που αξιώθηκε να δει τον ΑΓΙΟ και με τον τρόπο που τον αντίκρυσε.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ αδελφοί

( μπορεί να γινόμαστε γραφικοί, αλλά καλύτερα για να μην εγγραφούμε ως αγνώμονες)



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα κάτωθεν της φωτογραφίας                    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου