Κυριακή 19 Απριλίου 2020

ΣΟΥΗΔΟΣ ΕΠΙΔΗΜΙΟΛΟΓΟΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ COVID 19


ΓΙ
ΟΧΑΝ 
ΤΖΙΖΕΣΚΕ:«ΜΗΝ ΜΕΝΕΤΕ ΣΠΙΤΙ! ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ! ΘΑ ΑΡΩΣΤΗΣΕΤΕ»!
H σουηδική απάντηση στον κορωνοϊό


«Μην μένετε στο σπίτι! Είναι επικίνδυνο» διακηρύσσει το μοντέλο τύπου «Ανοσίας Αγέλης» που εφαρμόζει η κυβέρνηση της Σουηδίας κι ενώ η χώρα μετρά 62 νεκρούς και o αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 2.536.

Δεν τους απασχολεί γιατί είναι ένα πολύ μικρό ποσοστό σε σχέση με τους θανάτους από επιδημικές ασθένειες, όπως η γρίπη και δείχνουν αποφασισμένοι και έτοιμοι να ανθέξουν εκατοντάδες θανάτους από τον κορωνοϊό, αλλά όχι να θυσιάσουν την κοινωνική και οικονομική τους ζωή.

Με πληθυσμό όσο και η Ελλάδα, η Σουηδία εκτείνεται σε σχεδόν τετραπλάσια έκταση, αν και ο πληθυσμός είναι συγκεντρωμένος στα νότια.
Μπαρ και καταστήματα παραμένουν ανοιχτά με τις αρχές της χώρας να ενθαρρύνουν τους πολίτες να βγαίνουν έξω την ώρα που οι Ελληνες και πολλοί Ευρωπαίοι βρίσκονται σε καραντίνα.


Για τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και σαφή: «Ο ιός εξαπλώνεται όλο και περισσότερο. Η ζωή, η υγεία και οι θέσεις εργασίας τίθενται σε κίνδυνο. 

Στο εξής περισσότεροι άνθρωποι θα νοσήσουν και περισσότεροι θα πουν το τελευταίο αντίο στους ανθρώπους τους. αλλά η λύση δεν είναι να μείνουμε στο σπίτι», είπε το βράδυ της Κυριακής σε τηλεοπτικό του διάγγελμα προς το έθνος, αντιγράφοντας τα λόγια του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον.

Και την στιγμή που στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, όπως στην Ιταλία, την Ισπανία και την Γαλλία, αλλά και στην Γερμανία και αλλού, οι υπεύθυνοι της υγείας και οι πολιτικοί, λένε στους πολίτες «Να μένουν στο σπίτι» στην Σουηδία, την τελευταία χώρα που τηρεί πιστά το μοντέλο της Ανοσίας Αγέλης, αφού Βρετανία και Ολλανδία, υποχώρησαν στις γαλλικές απειλές ακόμα και εδαφικού αποκλεισμού τους και έχουν αλλάξει την βασική κατευθυντήρια γραμμή τους, οι Σουηδοί αξιωματούχοι παροτρύνουν τους πολίτες της χώρας να βγουν έξω και να απολαύσουν τον ήλιο!

«Πάρτε έναν φίλο και περπατήστε κρατώντας απόσταση ενός μέτρου ο ένας από τον άλλο. Μην αγκαλιάζεστε. Είναι κακό για την υγεία σας να κάθεστε στο σπίτι», δήλωσε ο Σουηδός επιδημιολόγος και σύμβουλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Γιόχαν Τζιζέσκε στην εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού «SVT», ένας άνθρωπος που πολύ θα θέλαμε να τον είχαμε στην Ελλάδα αντί για το κινεζόπληκτο δόγμα του «Μένουμε σπίτι» το οποίο δεν έχει προσφέρει τίποτα απολύτως σε Ιταλία και Ισπανία, όπως αποδεικνύεται από τις εκατόμβες νεκρών.

Τα δημοτικά σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί είναι ανοιχτοί και απλά η κυβέρνηση συμβουλεύει όσους έχουν συμπτώματα ή είναι άρρωστοι απλώς να μην μετακινούνται καθόλου και να ενημερώνουν τις αρχές.

Σε αντίθεση με τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ο δημόσιος βίος στη σκανδιναβική χώρα λειτουργεί όπως και πριν.

Οι πολίτες καλούνται απλώς να παραμένουν σπίτια τους, να αποφεύγουν τις περιττές μετακινήσεις και να περιορίσουν τις κοινωνικές τους επαφές με ηλικιωμένους.

Εστιατόρια και καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, η είσοδος Ευρωπαίων πολιτών στη Σουηδία εξακολουθεί να επιτρέπεται, όπως και εκδηλώσεις έως και 500 ατόμων.

Ενόψει των διακοπών του Πάσχα τα χιονοδρομικά κέντρα ετοιμάζονται να πλημμυρίσουν από κόσμο.2 σχόλια:

 1. Αγαπητέ Ρωμανε, Χριστός Ανέστη.
  Το κείμενο που δημοσίευσες είναι παλαιότερο, και ήδη τα νούμερα κρουσμάτων και νεκρών έχουν εκτιναχθεί.
  Στη Σουηδία έχουν καταγραφεί 14.385 κρούσματα και 1.540 θάνατοι.

  Πηγή: https://www.worldometers.info/coronavirus/#countries

  Χθες μάλιστα, σε μια ημέρα, κατεγραφησαν 563 νέα κρούσματα και 29 νέοι θάνατοι.

  Η Σουηδία έχει 1424 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων, την ίδια στιγμή που η Ελλάδα έχει μόλις 214 κρούσματα ανά ένα εκατομμύριο κατοίκων.
  Με αυτό που γράφω δεν θέλω να δικαιώσω την ελληνική τακτική στο θέμα του κορωνοϊού. Δεν έχω πειστεί απολύτως ότι τα νούμερα που μας λένε είναι αληθινά. Βασίμως υποψιαζόμαστε ότι τα κρούσματα είναι πολύ περισσότερα στη χώρα μας.
  Το πρόβλημα έγκειται στη λογική της "ανοσίας της αγέλης". Προσωπικά, ως χριστιανός αλλά και ως ασθενής καρκινοπαθής ο ίδιος, αδυνατώ να δεχτώ τη λογική «ας πεθάνουν μερικές χιλιάδες γέρων ή χρονίως ασθενων, για να υπάρξουν εκατοντάδες χιλιάδες πρώην ασθενών με αντισώματα και να αναπτυχθεί ανοσία αγέλης». Δεν μπορούμε να ΘΥΣΙΑΖΟΥΜΕ αθώους για ένα στόχο τόσο ασαφή και, κυριως, Αντίχριστο...

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Και του χρόνου Ανάσταση σπίτια μας, δηλαδή στους Ναούς μας! Διότι οι εκκλησιές μας είναι το σπίτι μας...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εγώ δεν ανηρτησα το άρθρο για την ανοσία της αγέλης που δεν μου αρέσει σαν διατύπωση (ανοσία πληθυσμού είναι ορθότερη) αλλά σαν μέθοδος είναι η άριστη, απλά δεν είναι αυτή που περιγράφουν οι καθεστωτικοί για να μας ἐχουν κλεισμένους στα σπίτια μας. Τα μέτρα π.χ. προστασίας των ευπαθών ομάδων μπορούν να τηρούνται αυστηρά χωρίς να αταματάει η ζωή όλου του πληθυσμού!!!
  Επίσης κρούσμα δεν σημαίνει νόσο καθώς καταγράφονται και οι ασυμπτωματικοί που φτάνουν το 80-85% των κρουσμάτων...Σε εμάς ο Ιωαννίδης έχει κάνει μια αναγωγή και λέει ότι μπορεί να φτάνουν τα 200.000 πράγμα που αν ισχύει είναι καλό διότι σημαίνει ότι οι θάνατοι είναι το 0,06% των κρουσμάτων δηλαδή τίποτε...

  Εγώ πάντως το έβαλα για την φράση «Είναι κακό για την υγεία σας να κάθεστε στο σπίτι» για να δείξω πόσο λάθος (και μάλλον εσκεμμένο) είναι η γενική καραντίνα...

  ΑπάντησηΔιαγραφή