Τρίτη 28 Απριλίου 2020

ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΩΜΕΝΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ «ΠΑΝΔΗΜΙΑ» ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΕΙΔΙΚΟ


ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΛΕΘΡΟΣ. ΟΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ 2009-2020* 


ΕΙΚΟΝΕΣ-BINTEO


Γράφει ο Γιώργος Ρωμανός

MSc, Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Συγγραφέας, ιστορικός ερευνητής

Τα Βιολογικά Πειράματα από τα οποία είναι πιθανόν να προκύπτουν και βιολογικά όπλα, αποτελούν σήμερα μία ανθούσα παγκόσμια βιομηχανία που απαιτεί και διαχειρίζεται τεράστια κεφάλαια. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις 483 σελίδες επιστημονικών περιοδικών στις οποίες βασίστηκε αυτή η έρευνά μας οι λέξεις: “χρηματοδότηση, χρηματοδότες, οικονομικά κεφάλαια” αναφέρονται σχεδόν πιο συχνά από την λέξη “Ιός”.

Επ’ αυτού και απολύτως δειγματοληπτικά αναφέρονται τα εξής: https://www.nature.com/articles/news.2009.1117 , με τίτλο: Οι ΗΠΑ συντάσσουν οδηγίες για τη διαλογή γονιδίων, η Meredith Wadman, αναφέρει μεταξύ άλλων,στο υποκεφάλαιο του κειμένου της με τίτλο: “Πρότυπο βιομηχανίας”, τα εξής : “Τον Νοέμβριο, η Διεθνής Κοινοπραξία Γονιδιακής Σύνθεσης και η Διεθνής Ένωση Συνθετικής Βιολογίας -των οποίων οι εταιρείες παράγουν μαζί το μεγαλύτερο μέρος των προϊόντων της βιομηχανίας- υιοθέτησαν πρότυπα που επιβάλλουν ρητά την αναθεώρηση […] οποιασδήποτε αλληλουχίας παθογόνου ή τοξίνης DNA μετά από έλεγχο της GenBank. (σ.σ. δηλαδή της Γενετικής Τράπεζας).”

Ως γνωστόν η GenBank, είναι το διεθνές αποθετήριο βιολογικών καταχωρήσεων. Ιδρυτικά μέλη της είναι: το Εθνικό Κέντρο Πληροφοριών Βιοτεχνολογίας, Βηθεσδά, Μέριλαντ, ως τμήμα των Εθνικών Ιδρυμάτων Υγείας των ΗΠΑ, Βηθεσδά, Μέριλαντ, τα οποία και αυτά είναι τμήματα του INSD, δηλαδή του ιδρύματος της Διεθνούς Συνεργασίας στη Βάση δεδομένων Νουκλεϊτιδικών Ακολουθιών. Το INSDC αποτελείται από μία σειρά “Τραπεζών δεδομένων, Νουκλεϊτιδίων και Γονιδίων ”. 

Αυτή είναι η θεμελιώδης δομή ενός βαθέως μηχανισμού. Επί δεκαετίες η Γενετική Τράπεζα GenBank και οι προαναφερθέντες δύο Διεθνείς Οργανισμοί-Κοινοπραξίες βρίσκονται σε πλήρη παραγωγική-κερδώα δράση. Σε αυτό το πλαίσιο επιτελείται και η στενή επιχειρηματική –και άλλων μορφών– συνεργασία Δύσης και Ανατολής, ασχέτως των σήμερα προσωρινών κακών σχέσεων λόγω του λεγόμενου Κορονοϊού.

Η παρούσα, εντελώς δειγματοληπτική, πρώτη δημοσίευσή μας περιλαμβάνει εικόνες εγγράφων. Σε κάθε μία από αυτές δημοσιεύεται το πρωτότυπο αγγλικό κείμενο με την ηλεκτρονική διεύθυνση (URL). Οι υπογραμμίσεις και τα έντονα γράμματα είναι δικά μας. Η εικονογραφημένη παράθεση στοιχείων με τις μεταφράσεις τους έχουν ως εξής:

Εικόνα 01 : 4/2/2009. Η επιστημονική συζήτηση για Βιοασφάλεια και Βιοτρομοκρατία είχε μεταφερθεί από πανεπιστημιακό φορέα των ΗΠΑ στο Διαδίκτυο. Αφέλεια ή κάτι άλλο;

“04 Φεβρουαρίου 2009, «Πειράματα ανησυχίας» που θα εξεταστούν στο Διαδίκτυο

Erika Check Hayden, Φύση, 457,643 (2009).

Ειδική ομάδα (συστάθηκε) για να προσφέρει επιστημονικές συμβουλές σε εφαρμογές βιοτρομοκρατικών ενεργειών.

Τι κάνετε αν έχετεμια καλή ιδέα για ένα πείραμα, αλλά ανησυχείτε ότι τα αποτελέσματα θα μπορούσαν να δρομολογήσουν ένα πιθανό βιολογικό όπλο;

Σύντομα θα μπορείτε να ζητήσετε συμβουλές από μια ομάδα εμπειρογνωμόνων μέσω ενός ιστότοπου που αναπτύσσεται στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ. Επικεφαλής ο Stephen Maurer της Goldman School of Public Policy και το Boalt Law School.

 Ο ιστότοπος είναι μέρος μιας σειράς μέτρων που έχουν αναπτυχθεί (από) επιστήμονες και εμπειρογνώμονες (που υλοποιούν) δημοσίως (την) πολιτική για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων κατάχρησης της έρευνας (στην) βιολογία.”

Χρειάζεται να καταθέσουμε το ερώτημά μας κατά πόσον είναι δυνατόν, έξυπνο και ασφαλές να συζητάς στο Διαδίκτυο για “βιολογικά όπλα” τα οποία μπορεί και να κατασκευάσεις “αν έχεις μια καλή ιδέα”;!


Εικόνα 02: 3/1/2012. Ο Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Βιοασφάλειας των, ΗΠΑ, Paul Keim προειδοποιεί ότι: “τα χειρότερα είναι εδώ και είναι δυσθεώρητα (τεράστια)…”

“03 Ιανουαρίου 2012. “Οι μελέτες κλήσης για λογοκρισία (επί πειραμάτων) γρίπης ανάβουν φωτιά. Της Heidi Ledford.

“Οι επικριτές λένε ότι η διαμάχη σχετικά με τη δημοσίευση της μεταλλαγμένης έρευνας H5N1 επισημαίνει τις αδυναμίες της βιοασφάλειας.

«Δεν μου αρέσει να τρομάζω τους ανθρώπους», λέει ο μικροβιολόγος Paul Keim. «Αλλά τα χειρότερα σενάρια εδώ είναι δυσθεώρητα(τεράστια).» Ο Keim,[…] προεδρεύει της Εθνικής Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής των ΗΠΑ για τη Βιοασφάλεια (NSABB)…”


Εικόνα 03: 26/6/2012. Το “πάγωμα” σε έρευνες ιών που μεταλλάχθηκαν σε εργαστήρια, και η Ανώτατη Συνάντηση Ερευνητών στη Γενεύη, την οποία οργάνωσε ο ΠΟΥ, την ίδια χρονιά.

“26 Ιουνίου 2012. “Παγώστε την έρευνα (της) μεταλλαγμένης γρίπης η οποία ξεπαγώνει.” Του Declan Butler.

“Ωστόσο, ορισμένοι φοβούνται ότι εάν λειτουργούν περισσότερα εργαστήρια για ιούς, ο κίνδυνος τυχαίας απελευθέρωσης θα πολλαπλασιαστεί. Αν νομίζατε ότι η διαμάχη τελείωσε, ξανασκεφτείτε το. 

Η δημοσίευση (και σε) δεύτερη από δύο εφημερίδες της περασμένης εβδομάδας που περιγράφει τον τρόπο δημιουργίας μεταδοτικών μορφών του ιού της γρίπης των πτηνών που μεταδίδονται στα θηλαστικά, απλώς κλείνει ένα κεφάλαιο μιας φλεγόμενης συζήτησης σχετικά με τους κινδύνους της έρευνας. 

Αυτή η συζήτηση φαίνεται βέβαιο ότι θα ξαναρχίσει τους επόμενους μήνες όταν οι ερευνητές άρουν ένα εθελοντικό μορατόριουμστο έργο (τους).”

Η έρευνα που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα, με επικεφαλής τον Ron Fouchier στο Ιατρικό Κέντρο Erasmus στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, έδειξε ότι η εισαγωγή τουλάχιστον πέντε γενετικών μεταλλάξεων έκανε τον ιό H5N1 ικανό να μεταδοθεί με τον αέρα μεταξύ των κουναβιών, 1, 2. (σ. σ. Η με τον αέρα μετάδοση στον άνθρωπο μιας τέτοιας δυναμικής ιογενούς νόσου θα ισοδυναμούσε με παγκόσμιο όλεθρο.)

Ακολούθησε παρόμοια εργασία που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου από τις ομάδες του Yoshihiro Kawaoka στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν-Μάντισον και στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Τον Δεκέμβριο του 2011, η Εθνική Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπής των ΗΠΑ για τη Βιοασφάλεια (NSABB) είχε συστήσει τη δημοσίευση μόνο αναδιατυπωμένων τμημάτων των εγγράφων, (σ.σ. δηλαδή ΜΟΝΟ Περιλήψεων!) κυρίως με την αιτιολογία ότι η αποκάλυψη των λεπτομερών μεθόδων θα μπορούσε να αυξήσει τον κίνδυνο βιοτρομοκρατίας.”

(σ.σ. Άρα το NSABB ΓΝΩΡΙΖΕ τους τραγικά μεγάλους κινδύνους των λεπτομερών εργασιών – πειραμάτων – μεθόδων και συνιστούσε να μην γίνονται λεπτομερείς ανακοινώσεις, γιατί αυτό μόνο έφταιγε…) Ασχολίαστο.

Δεξιά στην Εικόνα 03 δημοσιεύεται στις 26 Ιουνίου 2012 (!) η πασίγνωστη απεικόνιση που χρησιμοποιείται και για τον ΣΗΜΕΡΙΝΟ Κορονοϊό, Απρίλιος 2020, και από κάτω η επισήμανση: “Λίγες μόνο γενετικές τροποποιήσεις μπορούν να επιτρέψουν στον ιό της γρίπης των πτηνών H5N1 να μεταδοθεί μεταξύ θηλαστικών.” (σ.σ. και έτσι να φτάσει στον άνθρωπο.)


Εικόνα 04: 16/7/2014. Σαρωτικοί έλεγχοι στις ΗΠΑ μετά από ελλείψεις Βιοασφάλειας και εκ λάθους διασποράς θανατηφόρων ιών. Μορατόριουμ (Οκτ. 2014) από την κυβέρνηση ΗΠΑ στην χρηματοδότηση ερευνών για ιούς: γρίπης, SARS, MERS. Η λέξη Μορατόριουμ ταιριάζει σε πόλεμο.

“16 Ιουλίου 2014: Οι απώλειες ασφαλείας στα κυβερνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ πυροδοτούν τη συζήτηση. Ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεσμεύεται για «ολοκληρωμένη, σαρωτική αλλαγή» μετά από περιστατικά (σ.σ. μετάδοσης και λανθασμένης διανομής) γρίπης και άνθρακα. Της Sara Reardon.

Τα αμερικανικά κέντρα ελέγχου και πρόληψης της νόσου αποκάλυψαν αρκετές πρόσφατες αστοχίες ασφαλείας στις εγκαταστάσεις τους που διεξάγουν έρευνα για θανατηφόρα παθογόνα (σ.σ. ιών).

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ (CDC) σχεδιάζουν μια σαρωτική απογραφή θανατηφόρων παθογόνων (σ.σ. ιών) στα εργαστήριά τους ως απάντηση στις ελλείψεις ασφάλειας στις εγκαταστάσεις υψηλής βιοασφάλειας στην πανεπιστημιούπολη της Ατλάντα, Γεωργία.

Η κίνηση, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα από τον διευθυντή του CDC, Thomas Frieden, έρχεται μετά την αποκάλυψη του οργανισμού τις τελευταίες εβδομάδες ότι τα μέλη του προσωπικού πιθανώς εκτέθηκαν στον άνθρακα και έστειλαν κατά λάθος τον ιό της γρίπης Η5Ν1 σε άλλο κυβερνητικό εργαστήριο. 

Τα περιστατικά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου τρόπου παραβίασης της ασφάλειας που τεκμηριώνονται σε αναφορές από το CDC και το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ (USDA), προκαλώντας «τη συνολική, σαρωτική αλλαγή στην εργαστηριακή μας κουλτούρα που εφαρμόζουμε τώρα», δήλωσε ο Frieden στην Βουλή, στην Επιτροπή Αντιπροσώπων.

Ωστόσο, ο επικεφαλής του CDC παρακάμπτει τις ερωτήσεις σχετικά με το εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται ένα μόνο σώμα για να επιβλέπουν την ενδεχομένως επικίνδυνη έρευνα παθογόνων και να αξιολογήσουν τα εργαστηριακά πρότυπα. 

Αυτά τα καθήκοντα μοιράζονται τώρα το USDA, το CDC και – σε μικρότερο βαθμό – η Εθνική Επιστημονική Συμβουλευτική Επιτροπή των ΗΠΑ για τη Βιοασφάλεια (NSABB), που παρακολουθούν και συμβουλεύουν για βιολογικές απειλές και έρευνα «διπλής χρήσης» οι οποίες θα μπορούσε να χρησιμοποιηθούν για κακόβουλους σκοπούς, (αλλά) δεν έχει ρυθμιστική ισχύ.”

(σ.σ. Δηλαδή, υπάρχουν τρία ανώτατα όργανα ελέγχου Βιοασφάλειας τα οποία δεν απέτρεψαν τα προαναφερόμενα περιστατικά μετάδοσης-διαφυγής ιών.)




Εικόνες 05 και 06: 12/11/2015. Η πλήρης επιστημονική ανακοίνωση και η λεπτομερής περιγραφή του “κατασκευασμένου σε εργαστήριο”, όπως γράφεται στην ίδια ανακοίνωση, Κορονοϊού – SARS των Νυχτερίδων.

“12 Νοεμβρίου 2015. Ο κατασκευασμένος (engineered) ιός νυχτερίδας προκαλεί συζήτηση για επικίνδυνη έρευνα.

Ο εργαστηριακός Κορονοϊός (Lab-made)που σχετίζεται με το SARS μπορεί να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα. Του Declan Butler.

Ένα πείραμα που δημιούργησε μια υβριδική έκδοση ενός Kορονoϊού νυχτερίδας – που σχετίζεται με τον ιό που προκαλεί SARS (σοβαρό οξύ αναπνευστικό σύνδρομο) – πυροδότησε μια νέα συζήτηση σχετικά με το αν οι εργαστηριακές παραλλαγές ιώναξίζουννα διακινδυνεύσει κάποιος μια πιθανή δυναμική πανδημίας.

Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Nature Medicine, 1, στις 9 Νοεμβρίου 2015, οι επιστήμονες διερεύνησαν έναν ιό που ονομάζεται SHC014, (σ.σ. αυτή είναι η πραγματική, επιστημονική ονομασία του ιού) ο οποίος βρίσκεται σε πεταλοειδείς νυχτερίδες, στην Κίνα. 

Οι ερευνητές δημιούργησαν έναν χιμαιρικό ιό, αποτελούμενο από μια επιφανειακή πρωτεΐνη του SHC014 και τη ραχοκοκαλιά του ιού SARS που είχε προσαρμοστεί (έτσι ώστε) να αναπτύσσεται σε ποντίκια και να μιμείται την ανθρώπινη νόσο. 

Τα ανθρώπινα κύτταρα αεραγωγών μολύνθηκαν από τη χίμαιρα – αποδεικνύοντας ότι η επιφανειακή πρωτεΐνη του SHC014 έχει την απαραίτητη δομή για να συνδεθεί με έναν βασικό υποδοχέα στα κύτταρα και να τα μολύνει. […] 

Αν και σχεδόν όλοι οι Κορονοϊοί που έχουν απομονωθεί από νυχτερίδες δεν μπόρεσαν να συνδεθούν στον βασικό ανθρώπινο υποδοχέα, ο SHC014 δεν είναι ο πρώτος που μπορεί να το κάνει (αυτό). 

Το 2013, οι ερευνητές ανέφεραν αυτή την ικανότητα για πρώτη φορά σε διαφορετικό Κορονοϊό που απομονώθηκε στον ίδιο πληθυσμό νυχτερίδων,

 2. Τα ευρήματα, λένε οι ερευνητές, ενισχύουν τις υποψίες ότι οι Κορονοϊοί νυχτερίδων που είναι ικανοί να μολύνουν άμεσα τον άνθρωπο (αντί να χρειάζεται πρώτα να εξελιχθούν σε έναν ενδιάμεσο ξενιστή ζώων) μπορεί να είναι πιο συχνές από ό, τι πίστευαν προηγουμένως.

Όμως άλλοι ιολόγοι αμφισβητούν εάν οι πληροφορίες που αντλήθηκαν από το πείραμα δικαιολογούν τον πιθανό κίνδυνο. (σ.σ. αυτό ήδη έχει απαντηθεί παγκόσμια με τον πιο τραγικό τρόπο, με την τρέχουσα επιδημία Covid-19). 

Αν και είναι δύσκολο να εκτιμηθεί η έκταση τυχόν κινδύνου, ο Simon Wain-Hobson, ιολόγος στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι, επισημαίνει ότι «οι ερευνητές έχουν δημιουργήσει έναν νέο ιό που “αναπτύσσεται εξαιρετικά καλά”στα ανθρώπινα κύτταρα. Εάν ο ιός διαφύγει, κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την πορεία (του)».

Δημιουργία χίμαιρας

Το επιχείρημα είναι ουσιαστικά μια επανάληψη της συζήτησης σχετικά με το αν θα επιτρέπεται η εργαστηριακή έρευνα που αυξάνει την μολυσματικότητα, την ευκολία εξάπλωσης ή το πλήθος επικίνδυνων παθογόνων – αυτό που είναι γνωστό ως έρευνα «κέρδους-λειτουργίας». 

Τον Οκτώβριο του 2014, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέβαλε μορατόριουμ στην ομοσπονδιακή χρηματοδότηση τέτοιων ερευνών για τους ιούς που προκαλούν SARS, γρίπη, και MERS (αναπνευστικό σύνδρομο Μέσης Ανατολής, μια θανατηφόρα ασθένεια που προκαλείται από έναν ιό που σποραδικά μεταδίδεται από καμήλες σε ανθρώπους).”

Σε αυτή την ανακοίνωση υπογραμμίζουμε αφενός τις απόλυτες ομοιότητες στην ονοματοδοσία, τύπο (τεχνητή συνένωση με τον SARS), μορφή (Χιμαιρικός ιός, Χίμαιρα), προέλευση (πεταλοειδείς νυχτερίδες της Κίνας) με τον σημερινό Κορονοϊό Covid-19. Και, αφετέρου την ΕΓΚΑΙΡΗ τότε και ξεκάθαρη επισήμανση-διαφωνία, για τον κίνδυνο μιας πανδημίας,την οποία έκανε ο Simon Wain-Hobson, ιολόγος στο Ινστιτούτο Pasteur στο Παρίσι, αλλά και πολλών άλλων υπεύθυνων επιστημόνων.

Ωστόσο, είμαστε υποχρεωμένοι για λόγους δεοντολογίας να αναφέρουμε ότι στην ίδια σελίδα που έγινε η ανακοίνωση, της 12ης Νοεμβρίου 2015,η οποία όπως ήδη προαναφέρθηκε αποτελεί συνέχεια των πειραμάτων του 2013 στους συγκεκριμένους Κορονοϊούς κινεζικών νυχτερίδων, υπάρχει μια εκ των υστέρων(!) σημείωση, του Μαρτίου 2020, των συντακτών του περιοδικού η οποία λέει τα εξής:

“Σημείωση συντακτών, Μάρτιος 2020: Γνωρίζουμε ότι αυτή η ιστορία χρησιμοποιείται ως βάση για μη επαληθευμένες θεωρίες (σ.σ. αποκρύπτεται ότι οι ανακοινώσεις στο ίδιο περιοδικό μιλούν για κατασκευασμένους ιούς, τουλάχιστον…, από το 2013-2015)ότι το νέο coronavirus που προκαλεί το COVID-19 (σ.σ. ονομασία που όπως προαναφέρθηκε ΔΕΝ είναι η επιστημονική-κωδική ονομασία του εν λόγω Κορονοϊού και η οποία εδώ ΔΕΝ αναφέρεται) δημιουργήθηκε (εννοεί: κατασκευάστηκε σε εργαστήριο). Δεν υπάρχει απόδειξη ότι αυτό είναι αλήθεια. 

Επιστήμονες (σ.σ. ποιοι επιστήμονες, πόσοι;!) πιστεύουν ότι ένα ζώο είναι η πιο πιθανή πηγή του Κορονοϊού.

Παρατηρούμε, ότι πρώτη φορά στα επιστημονικά χρονικά επιχειρείται η κοινωνική-λογοτεχνική ερμηνεία μιας αυστηρά επιστημονικής ανακοίνωσης, της οποίας η εγκυρότητα κρίθηκε επί επτά χρόνια, μετά το 2013, οπότε δημοσιεύτηκε και η πρώτη μελέτη. 

Η εν λόγω “Σημείωση”γίνεται με καθυστέρηση επτά ετών, ακριβώς στην παγκόσμια κορύφωση της επιδημίας του Κορονοϊού, τον Μάρτιο του 2020. Τότε που τουλάχιστον δύο μεγάλες δυνάμεις του πλανήτη ενέτειναν της αλληλοκατηγορίες πως “η μία μετέδωσε την ασθένεια στην άλλη, όπως και για αδιαφάνεια ερευνών”, ενώ μέχρι το 2015 συνεργάζονταν άριστα σε επίπεδο Βιολογικών Ερευνών. Δηλαδή μέχρι τότε που δημοσιεύτηκε η εν λόγω επιστημονική ανακοίνωση, όπως αποδεικνύουν οι Εικόνες 5 και 6. 

Αυτήν την εκ των υστέρων κοινωνική-λογοτεχνική “Σημείωση” ΔΕΝ την υπογράφουν ΕΠΩΝΥΜΩΣ συγκεκριμένοι Βιολόγοι ή άλλης ειδικότητας ερευνητές και ΔΕΝ βασίζεται σε στοιχεία μιας αντίθετης επιστημονικής μελέτης η οποία θα έπρεπε να έχει ήδη κατατεθεί στο ίδιο περιοδικό και τα στοιχεία της να υπάρχουν τώρα στην Γενετική Τράπεζα (GenBank). Τους διαφανείς λόγους για τους οποίους γράφτηκε αυτή η“Σημείωση” δεν θα τους κρίνουμε.

Παρόλα αυτά οφείλουμε ευγνωμοσύνη σε όλα τα προαναφερθέντα επιστημονικά περιοδικά, ερευνητικά κέντρα και οργανισμούς διότι μας παρέχουν πλήθος κρίσιμων πληροφοριών. Έτσι, ο αναγνώστης έχει αρκετά στοιχεία ώστε να εξάγει τα δικά του συμπεράσματα.

Ανάγκη άμεσης διεθνούς έρευνας και απόδοσης ευθυνών

Η παγκόσμια διάσταση της επιδημίας και οι πρωτοφανείς επιπτώσεις στον πλανήτη απαιτούν ανάλογης βαρύτητας έρευνα και απόδοση ευθυνών. Δεν είναι κάτι το οποίο επιτρέπεται να ξανασυμβεί. Ήδη ο κ. Τραμπ έχει θεωρήσει υπεύθυνο τον ΠΟΥ για: “μη έγκαιρη προειδοποίηση” και δήλωσε πως: “θα αποσύρει τη χρηματοδότηση των ΗΠΑ”.

 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, στις 19/4/2020, είπε ακόμη δημοσίως, ότι: “ο διευθυντής του Εθνικού Ιδρύματος Αλλεργίας και Λοιμωδών Νόσων, κ. Φαούτσι, το 2014 επιχορήγησε με το ποσό των 3,7 εκατομμυρίων δολαρίων για έρευνες το Ίδρυμα (υψίστου βαθμού ασφαλείας) Βιολογικών Ερευνών της Γιουχάν, στην Κίνα.”

Δημοσιογραφικά, ήταν γνωστό, ότι υπήρχε συνεργασία των Πανεπιστήμιων της Β. Καρολίνας, Αρκάνσας, Χάρβαρντ, και άλλων αμερικανικών πανεπιστημίων, όπως και ενός Ελβετικού, με το Ινστιτούτου της Γιουχάν για ανάπτυξη «χιμαιρικού ιού ο οποίος αναφέρεται με το όνομα “Χίμαιρα-SARS-SHCO14-MA5-CoV”». 

Ήδη έχουμε αναδείξει ότι η κωδική ονομασία, για τον συγκεκριμένο ιό, “SHCO14” αναγράφεται στην προαναφερθείσα ανακοίνωση της 12ης Νοεμβρίου 2015. Η συνεργασία αυτή Δύσης και Ανατολής φαίνεται εξ εγγράφων πως συνεχίστηκε μέχρι το 2015. Έκτοτε μεσολάβησε ένα κενό (;) συνεργασίας επί βιολογικών ερευνών και μετά τον Ιανουάριο του 2020 άρχισαν οι αλληλοκατηγορίες.

Η μέχρι σήμερα αντιμετώπιση της επιδημίας υστέρησε δραματικά σε πολλές προηγμένες χώρες. Τα μαθηματικά μοντέλα πρόβλεψης απέτυχαν παγκοσμίως, όπως έχουμε ήδη γράψει και οι εκ των υστέρων παθητικές κινήσεις, είτε καταγράφοντας απλώς τους θανάτους είτε μη ανταποκρινόμενα τα κράτη στις υγειονομικές τους υποχρεώσεις προς τους πολίτες τους ΔΕΝ επέλυσαν και ΔΕΝ αντιμετωπίζουν ριζικά το θέμα. Χρειάζεται αναζήτηση των αιτίων της επιδημίας, ΔΙΕΘΝΗ ΕΡΕΥΝΑ και απόδοση ευθυνών. Οτιδήποτε λιγότερο από αυτό θα σημαίνει συνενοχή και δόλο. Τουλάχιστον.

Από την άλλη η αφελής όσο και τυφλά πείσμων άρνηση, ότι δήθεν ο ιός δεν κατασκευάζεται διαψεύδεται όχι από όσα μέχρι τώρα παρουσιάσαμε αλλά και από μία σειρά βραβείων Νόμπελ που δόθηκαν σε επιστήμονες που συνέβαλαν στην κατασκευή ιών. Βλέπε συνέντευξη:

Οι παραλήψεις και η παραπληροφόρηση βρέθηκαν στα ύψη, από πλευράς κυβερνώντων τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες, μέχρι και τις μεγαλύτερες του πλανήτη. Το θέμα ανεπτύχθη και στην συνέντευξη:


Όπως είπε η κ. Μέρκελ για τη χώρα της: “ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις για πρώτη φορά μετά τον Β΄.Π.Π.” Σημειώνουμε πως αυτό ισχύει για όλον τον πλανήτη. Έτσι, μία Διεθνής Επιτροπή, με σύμφωνη γνώμη των Μεγάλων Δυνάμεων, κρίνεται απαραίτητο να δράση αμέσως. Η Διεθνής αυτή Επιτροπή θα μπορέσει να ερευνήσει τα αρχεία της Γενετικής Τράπεζας (GenBank), ώστε να ελεγχθεί:

α. Εάν έχουν καταχωρηθεί οι σειρές των γονιδίων των πειραμάτων που προαναφέραμε, τόσο του 2013 όσο και του 2015 (τουλάχιστον…) και έτσι να αναγνωσθούν οι σειρές νουκλεϊτιδίων -γονιδίων με τις αντίστοιχες πρωτεϊνικές τους «μεταφράσεις» (data base nucleotide sequences and their protein translations).

β. να παραδοθούν τα βιολογικά δείγματα καλλιεργειών ώστε να γίνουν συγκρίσεις.

γ. να γίνει η σύγκριση στοιχείων RNA με τους πλήρης γονότυπους, σε εργαστηριακούς ιούς τύπου: SARS-2- SHCO14-MA14- MA15 και οποιονδήποτε άλλον σχετίζεται με τον λεγόμενο “Ιό Χίμαιρα”, Covid-19, της τρέχουσας επιδημίας.

Η Γενετική Τράπεζα (GenBank) παρέχοντας πλήρη έλεγχο των αρχείων της θα εδραιώσει ακόμη περισσότερο την φήμη της ότι δρα και υπάρχει μόνο για το καλό της ανθρωπότητος. Αν δεν το πράξει τότε δίδεται δικαίωμα για άλλες υποθέσεις. Είναι γνωστή η ρήση για την “γυναίκα του Καίσαρος…” 

Οφείλει η διεθνής κοινότητα με πλήρεις αποδείξεις και παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων να σταματήσει την θεώρηση ότι ζούμε έναν “εμφύλιο πόλεμο Επικυρίαρχων του πλανήτη, αποτέλεσμα του οποίου ήταν και η επιδημία Κορονοϊού”. 

Μόνο έτσι θα κλείσει ο δρόμος σε όλους εκείνους που προπαγανδίζουν και χρηματοδοτούν ασύστολα την ιδέα μιας “εφαρμογής” στα κινητά η οποία θα παρέχει τα πλήρη βιομετρικά στοιχεία του ατόμου σε κάποιον υπερ-ελεγκτή.

Μόνο έτσι θα επανέλθουμε στον απόλυτα επιστημονικά ελεγμένο, ΔΙΑΦΑΝΟ και ασφαλή δρόμο για κάποιο εμβόλιο (αν υπάρχει…) και όχι στο δήθεν υπερ-εμβόλιο το οποίο ήδη χρηματοδοτείται και επίσημα διαφημίζεται το ότι πρέπει να επιβληθεί στανικά και στα 7,7 δισεκατομμύρια άτομα του πλανήτη. 

Ειδικότερα, ως προς τη χώρα μας, ο πρόσφατος νόμος της παρούσας κυβέρνησης περί “υποχρεωτικού εμβολιασμού, απάντων” χρήζει άμεσης επανεξέτασης.

Σε κάθε περίπτωση αναδεικνύονται πλέον σοβαρότατες δυσλειτουργίες στη Δύση, αλλά και στην Ανατολή, και εξαιρετικά μεγάλοι κίνδυνοι σε θέματα Έρευνας, παγκόσμιας Βιοασφάλειας και (εν δυνάμει) πλανητικής Βιοτρομοκρατίας. 

Ήδη η ανθρωπότητα βιώνει μία εξαιρετικά καταστροφική επιδημία, με πρωτοφανείς επιπτώσεις, ακόμη μη καταγεγραμμένες. Η Παγκοσμιοποίηση οδήγησε σε ένα “παγκόσμιο οργουελικό κράτος” ολέθρου. Η ανάγκη για έναν Νέο Πολυπολικό Κόσμο ο οποίος θα σέβεται τα Έθνη-Κράτη στο πλαίσιο της Δημοκρατίας είναι μεγαλύτερη όσο ποτέ άλλοτε.

Τα μεγάλα “κενά”, ηθελημένα ή αθέλητα, τα οποία τεκμηριώσαμε, σχετικά με την βιοασφάλεια και τα εν δυνάμει βιολογικά όπλα, υπάρχουν. Και δυστυχώς θα συνεχίσουν να υπάρχουν, μέχρις ότου οι “Επικυρίαρχες” δυνάμεις του πλανήτη να συμφωνήσουν σε ένα νέο “Παγκόσμιο Σύμφωνο Απαγόρευσης Βιολογικών Πειραμάτων και Όπλων”.

Το πλανητικό ρολόι του χρόνου …κρατά την αναπνοή του.

Αύριο θα είναι αργά.

----------------------------------------------------

Σημείωση*:

Η μελέτη αυτή καλύπτει τη χρονική περίοδο 2009 – 2020.

Για τις ανάγκες της επισκεφθήκαμε περισσότερες από 483 σελίδες επιστημονικών ανακοινώσεων στα περιοδικά: Nature, Science and Nature, Science, Nature Medicineκαι άλλα. Στα ίδια περιοδικά μελετήθηκαν και οι ενδιάμεσοι Σύνδεσμοι βιβλιογραφικής αναφοράς.

Πέραν αυτού του υλικού ερευνήθηκαν έγγραφα σε μορφή pdf που αφορούν σχετικές κυβερνητικές αποφάσεις των ΗΠΑ, και ειδικότερα του Λευκού Οίκου και των ακόλουθων αμερικανικών Αρχών οι οποίες είναι υπεύθυνες για την κρατική Βιοασφάλεια: CDC, USDA, NIAID, NSABB.

Υλικό αντλήθηκε και από κέντρα, όπως: το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, του Μέριλαντ, το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, στο Μπέρκλεϊ, το Κέντρο Υψηλής Βιοασφάλειας, στο Πανεπιστήμιο της Ατλάντα, στη Γεωργία, το Ιατρικό Κέντρο Erasmus, στο Ρότερνταμ, Ολλανδίας, το Ινστιτούτο Παστέρ, Παρισίων, την Γενετική Τράπεζα GenBank, κ.α.

Η βιβλιογραφία που παραθέτουμε αποτελεί μέρος της συνολικής βιβλιογραφίας που έχουμε στη διάθεσή μας την οποία και θα ανακοινώσουμε.

Βιβλιογραφία:

1. Meredith Wadman: “Οι ΗΠΑ συντάσσουν οδηγίες για τη διαλογή γονιδίων”,


2. Erika Check Hayden: “«Πειράματα ανησυχίας» που θα εξεταστούν στο Διαδίκτυο”


3. Heidi Ledford: “Οι μελέτες κλήσης για λογοκρισία (επί πειραμάτων) γρίπης ανάβουν φωτιά.”


4. Declan Butler: “Παγώστε την έρευνα (της) μεταλλαγμένης γρίπης η οποία ξεπαγώνει”


5. Sara Reardon: “Οι απώλειες ασφαλείας στα κυβερνητικά εργαστήρια των ΗΠΑ πυροδοτούν τη συζήτηση. Ο επικεφαλής των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων δεσμεύεται για «ολοκληρωμένη, σαρωτική αλλαγή» μετά από περιστατικά που αφορούν (την) γρίπη και (τον) άνθρακα.”


6. Declan Butler: “Ο κατασκευασμένος ιός νυχτερίδας προκαλεί συζήτηση για επικίνδυνη έρευνα.

Ο εργαστηριακός Κορονοϊός που σχετίζεται με το SARS μπορεί να μολύνει ανθρώπινα κύτταρα.”


7. Hayden, E. ‘Experiments of concern’ to be vetted online. Nature 457, 643 (2009). https://doi.org/10.1038/457643a: https://www.nature.com/articles/457643a#citeas

8. Risks and benefits of dual-use research: https://www.nature.com/articles/435855a

9. Stephen M. Maurer, Emeritus Adjunct Professor of Public Policy https://gspp.berkeley.edu/directories/faculty/stephen-maurer

10. National Science Advisory Board for Biosecurity, NSABB: https://osp.od.nih.gov/biotechnology/national-science-advisory-board-for-biosecurity-nsabb/



13. International Genetically Engineered Machine/Insights from the After iGEM Biosecurity Policy:https://blog.igem.org/blog/2020/4/15/insights-from-the-after-igem-biosecurity-policy


15.GenBank/ DNA – RNA: Database of Short Genetic Variaitions (dbSNP) : https://www.ncbi.nlm.nih.gov/snp/

16. Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας πανεπιστημίου Θεσσαλίας/Συνθετική Βιολογία: http://www.bio.uth.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1041:u-synthetic-biology&catid=53:classes

17. Γιώργος Ρωμανός – Οι παραλήψεις και η παραπληροφόρηση από πλευράς κυβερνώντων. Βίντεο Συνέντευξη: https://www.brighteon.com/cebcf4fc-3ea9-4482-9b73-80386b526357

18. Ο Γιώργος Ρωμανός αποκαλύπτει:https://www.youtube.com/watch?v=_MDuAbycBaA

19. Δημοσίευση: Κορωνοϊός: Ανεπάρκεια, ψεύδη, ευθύνες. Οι αποδείξεις-

20. Κορονοϊός: Μεταξύ αλήθειας και μυθοπλασίας, ο Γιώργος Ρωμανός ασκεί κριτική για τη διαχείριση της κρίσης: https://www.militaire.gr/koronoios-metaxy-alitheias-kai-mythoplasias-o-g-romanos-askei-kritiki-gia-ti-diacheirisi-tis-krisis/

ΠΗΓΗ

ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Η έρευνα που δημοσιεύουμε εδώ είναι αυτή στην οποία είχε αναφερθεί ο Γιώργος Ρωμανός στο βίντεο που δημοσιεύσαμε χθες με τίτλο ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΙΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟ-ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ .

Με την ευκαιρία αυτή, καλωσορίζουμε την νέα ιστοσελίδα του Ελληνικού   Ιδρύματος Γεωπολιτικής και Εθνικής Ασφάλειας ΕΛΙΓΕΑ, η οποία με εμπεριστατωμένα και άκρως επιστημονικά άρθρα, θα συμβάλλει στην καθαρή, χωρίς σκοπιμότητες ενημέρωση και επομένως στην αφύπνιση του Ελληνικού λαού γύρω από τα θέματα Γεωστρατηγικής,  Γεωπολιτικής, Εθνικής Ασφάλειας και όχι μόνον.

ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου