Τρίτη 14 Απριλίου 2020

ΕΝΩ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΖΕΙ ΑΜΕΡΙΜΝΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΔΩΣΙΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΣ


ΟΙ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ ΘΑ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΚΡΗΞΗ



Οι μυστικές Υπηρεσίες της Γαλλίας με αναφορές τους προειδοποιούν για ενα ριζοσπαστικό ξέσπασμα της κοινωνίας σε ευρεία κλίμακα, μετά το πέρας της καραντίνας, που έχει ήδη διαρκέσει 4 εβδομάδες. 

Η γαλλική κοινωνία έχει δεχθεί με μεγάλη απροθυμία, διστακτικότητα και καχυποψία τα σκληρά περιοριστικά μέτρα, εκφράζοντας την ανησυχία της για την οικονομική ύφεση και την απώλεια της ατομικής και κοινωνικής ελευθερίας του συνέρχεσαι!

Σύμφωνα με διαβαθμισμένα έγγραφα με ημερομηνία 4 Απριλίου, στα οποία αναφέρεται το εβδομαδιαίο περιοδικό Le Parisien, οι Γαλλικές αρμόδιες αρχές έχουν εντοπίσει κινητικότητα σε ομάδες πληθυσμών σε πολλές πόλεις η οποία ενδεχομένως να οδηγήσει σε οργανωμένα κινήματα αντίδρασης και αντίστασης κατά της επιβεβλημένης πολιτικής των περιοριστικών μέτρων.

Εκτιμούν, ότι τα κινήματα αυτά θα συμπεριλάβουν , εκτός από τους γνωστούς διαδηλωτές των Gilets Jaunes, ( Κίτρινα Γιλέκα) , και τους Blouses Blanches ( Άσπρες Ποδιές) δηλαδή το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που βάλλεται πρώτο από την κρίση του Κοροναϊού καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη προστατευτικών μέσων για το υγειονομικό προσωπικό .

Επίσης, σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωση που καλούν σε συστράτευση κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της επιβεβλημένης καραντίνας , τυγχάνουν μεγάλης απήχησης . Αξιοσημείωτο είναι, ότι όλες αυτές οι εκπεφρασμένες διαδικτυακά κινήσεις, καλούν σε αντίποινα μετά το πέρας των μέτρων και έχουν ως σύνθημα την επιβολή καραντίνας και απομόνωσης στην εξουσία!

Γάλλοι από όλο το πολιτικό φάσμα δείχνουν συσπείρωση κατά της ολοκληρωτικής και μονοδιάστατης διαχείρισης της κρίσης. Οι μεν αριστεροί ερμηνεύουν τα μέτρα ως κατάργηση της αρχής της προσωπικής ελευθερίας και της ελευθερίας του συνερχεσθαι , ενώ οι δεξιοί ερμηνεύουν και την ίδια την κρίση της πανδημίας ως ένα πολιτικό γεγονός που πρέπει να διαλευκανθεί.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου