Παρασκευή 24 Απριλίου 2020

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ


ΠΩΣ ΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΦΩΣ;



Γράφει ο Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης 

Μάθαμε οτι το έφεραν στα μουλωχτά χωρίς τιμές και το έκλεισαν στο μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα. 

Δεν έδειξαν παρ΄μόνο μια εικόνα μασκοφόρων από τον Ναό της Αναστάσεως και την ερημιά του χώρου εστιάζοντας 
στα δάπεδα σε χρόνο δικό τους.

Δεν τόλμησαν να σηκώσουν τα μάτια τους ψηλά, ούτε τις κάμερες, εκεί που άλλοτε σε πραγματικό χρόνο διαχεόταν το Φως, άκτιστο και ανέσπερο, που ακόμα και σαν φλόγα δεν έκαιγε, μόνο φώτιζε,στην άρχή της μορφοποιήσεως Του για να το αντιληφθούμε πέρα από την όραση, να το λάβουμε στα χέρια και εμπειρικά πλέον να το μεταφέρουμε στις χώρες, στις πόλεις στα χωριά, στα σπίτια μας προς διάδοση και απόδειξη για φωτισμό πνεύματος,ψυχής, σώματος. 

Το κράτησαν μεταξύ τους δέσμιο και συνοδεία κουστωδείας το μετέφεραν στο αεροδρόμιο. Το τρέμουν να μη διαχυθεί και διασπαρεί στους αναμένοντες πιστούς και μή. 

Γνωρίζουν ότι οι περισσότεροι άνθρωποι το προτιμούν και το αναζητούν ως ζωτικό στην φυσική του μορφή από τον ήλιο. 

Γι αυτό και τους έκλεισαν μέσα στα σπίτια για να τους το στερήσουν, τους τρομοκράτησαν και τους απείλησαν και αυτοί συμμορφώθηκαν επηρεασμένοι από τον φόβο της ασθένειας. 

Της α-σθενείας που εξέφρασε η τάξη των ιερωμένων, εντεταλμένων διαδόχων ,αυτών που πρώτοι έμαθαν το νέο από τις γυναίκες που δέχθηκαν το νέο και την διαβεβαίωση απευθείας από τον άγγελο. 

Αυτές οι μυροφόρες ήταν οι πρώτες αυτόπτες μάρτυρες του Φωτός μέσα στον Τάφο και πήραν την εντολή να το διαδώσουν στους μαθητές Του. 

Και υπάκουσαν όλοι φτάνοντας ως τις μέρες μας, διαδοχικά διασπείροντας το φώς της γνώσεως, παρά τις διώξεις, τις νόσους και τα γνωστά. 

Όλοι με σθένος και εμπιστοσύνη στους αυτόπτες μέχρι σήμερα έφτιαξαν την πίστη και όρισαν φρουρούς και σκοπούς κληρωτούς, να την προστατεύουν και να την φυλάνε από απειλές και αλλοιώσεις. 

Στους κληρωτούς αυτούς έδωσαν βαθμούς και τίτλους αναλόγως της σημασίας της θέσης και της πνευματικής αξίας τους. Πατέρες, ποιμένες,μητροπολίτες,επισκόπους,πατριάρχες,
αρχιεπισκόπους κλπ. 

Αυτοί μέχρι τώρα σθεναρά,έφερναν το φώς το κάθε φώς και μας ενίσχυαν και μας όπλιζαν με τα μυστήρια που παρέλαβαν κάνοντας υπακοή και ζητώντας υπακοή εν ελευθερία επιλογής κατά το 
«Όστις θέλει οπίσω Μου ελθείν»

Αυτή η ελευθερία επιλογής λειτούργησε ως το βασικό κίνητρο αναζήτησης της υποσχόμενης πλήρους ελευθερίας δια της αγάπης και από αυτού του θανάτου ακόμη. 

Αυτό το πιο δυσνόητο και ακατάληπτο επικυρώνεται από τότε που είχαμε την Θεία Κοινωνία στην διάθεσή μας κάθε ημέρα και με το Φώς το Άγιο κάθε Ανάσταση. 

Και να που πάνω κάτω καλά πηγαίναν όλα γύρω στα δυο χιλιάδες χρόνια παρά τις διώξεις,τις αιρέσεις και τις ατασθαλίες μερικών κληρωτών σκοπών και μη, ξαφνικά ασθένησαν όλοι . 

Έπεσε Α-ΣΘΕΝΕΙΑ χάθηκε το σθένος και γίνεται νόσος. 

Κανείς ποτέ δεν προσπάθησε να κλείσει το Φώς να το φυλακίσει, ούτε τόλμησε,γνώριζε ότι ή θα καιγόταν ή ματαιοπονούσε. Το γνώριζε ήδη από το απλό φώς, αυτό του ήλιου. 
Θα ήταν παλαβομάρα ,μωρία. 

Τώρα προσπάθησαν να το κάνουν σαν μαθητευόμενοι μάγοι μερικοί και έκλεισαν όλο τον κόσμο στα σπίτια αφήνωντας τον στα σκοτάδια. 

Ο κόσμος έγκλειστος ,υπάκουσε,υπέμεινε και περίμενε, γνωρίζοντας για το ΦΩΣ. 

Και όταν έφθασε η ώρα και δεν το έστειλαν αυτοί που Το φυλάκισαν,έβγαλε από τα αποθέματά του και το φανέρωσε παντού 
σε αυλές,μπαλκόνια,ταράτσες ,όπως γνώριζε. 

Στην αρχή φωτεινό με κεριά και λαμπάδες και με ήχους κροτίδων και φωνές αναγγελίας και επαλήθευσης «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ και ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ» φώτισε την καρδιά του και αναθάρησε και ευφράνθηκε το μυαλό και το πνεύμα του. 

Κατόπιν βεβαιομένος την επόμενη μέρα με το Φως μέσα του, άναψε φωτιές και κάρβουνα όπως γνώριζε από παλιά έθιμα, για να ευφράνθει και το σώμα κοινωνόντας την χαρά της σιγουριάς με τους γύρω του. 

Και το κατάφερε χαιρόμενος διπλά που ξέγυγε από τις τρικλοποδιές, αναθάρεψε. 

Από αύριο με την αίσθηση της διπλής ευφορίας που έζησε θα αναζητήσει την αρχή της,το Φως. 

Γελειούνται όποιοι άπειροι ανόητοι τόλμησαν να Το φυλακίσουν νομίζοντας ότι θα μείνει μέσα . 

Τους γελάσε το ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ που επιβάλανε,περιμένοντας   το ΦΩΣ. 

Τώρα ήρθε και το ζήσαμε, 

Αν γνωρίζουν κάποιοι εντολείς και εντολοδόχοι,ειδικοί και σοφοί ας μας πουν πως φυλακίζεται το Το Φως και ο Ηλιος της δικαιοσύνης, ας μας το πουν, πριν γίνει κάποιο ατύχημα και στραβώσουν τα πράγματα. 

Εκτός αν αυτό επιδιώκουν φυλακίζοντας το Φως. 

Ισως μας πείσουν να ξαναμείνουμε στο σπίτι.. 

Μάλλον σκοτεινό φαίνεται.

Κωνσταντίνος Καλιμαυκίδης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου