Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

ΕΑΝ ΟΥΤΟΙ ΣΙΩΠΟΥΝ (ΑΘΕΟΙ ΙΕΡΑΡΧΕΣ) ΟΙ (ΝΟΜΙΖΟΜΕΝΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ) ΛΙΘΟΙ ΚΕΚΡΑΞΟΝΤΑΙ!!!


ΑΛΑΒΑΝΟΣ:«ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΤΑΦΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΟΥΣ ΣΤΑ ΜΠΑΛΚΟΝΙΑ»




Λάθος χαρακτηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος την απαγόρευση της περιφοράς του Επιταφίου.

Με ανακοίνωσή του, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η περιφορά του Επιταφίου θα μπορούσε να γίνει με έναν ιερέα και οι πιστοί να παρακολουθούν τη λιτάνευση από τα μπαλκόνια. 

«Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας», σημειώνει ο κ. Αλαβάνος.

Η δήλωση του Αλέκου Αλαβάνου:

«Η περιφορά του Επιταφίου είναι μια βαθιά παράδοση του λαού μας. Οι πηγές της βρίσκονται χιλιετίες πίσω, πριν τον Χριστιανισμό, στις μυσταγωγίες και τα πανηγύρια για τον Διόνυσο, στις τελετές για τον Άδωνι. 

Γιατί τη στερούμε τόσο απόλυτα φέτος από την κοινωνία, όταν, στις σημερινές συνθήκες, σε κάθε οικογένεια επικρέμαται ο φόβος του πένθους, υπάρχει η μοναξιά, αλλά και υπερίπταται η ελπίδα του λυτρωμού;

 Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση; 

Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”; 

Και να νιώσει ο λαός μας ότι είναι κοινή η μοίρα σε κάθε μπαλκόνι, ότι αν και απομονωμένοι, είμαστε ο ένας συναισθηματικά δίπλα στον άλλο και θα ξεπεράσουμε μαζί το κακό; 

Η Πολιτεία οφείλει να είναι στο θέμα του ιού αποφασιστική και αποτελεσματική, αλλά δεν χρειάζεται να στερείται συναισθήματος και να μην παίρνει υπόψη τη σημασία της εμψύχωσης του λαού μας».





3 σχόλια:

  1. Ευχαριστούμε τον κο Αλαβάνο για τήν τοσο καθυστερημένα εκπορευομενη πρότασή του, οπου για να μήν παρεξηγηθεί κιόλας, συγκρίνει τήν Περιφορά τού Επιταφίου με τις Διονυσιακές τελετές και πρακτικές.
    Δέν χρειαζόμαστε οι Χριστιανοί συναισθηματικές στηρίξεις.
    Μάς στηρίζει "πνευματικώ τώ τρόπω" ο ιδιος ο Κύριός μας Ιησούς Χριστός.
    Καλήν Ανάσταση για όλους και γιά όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι αλλα ο Αλαβάνος είναι δεδηλωμένα εξ αυτών που δεν ομολογούν πίστη στο Θεό. Και εξ ου και ο υπέρτιτλος. Δεν έκανε την δήλωση για να στηρίξει τους Χριστιανούς απλά σαν Έλληνας ζητάει μια παράδοση χιλιάδων ετών να μην καταπατηθεί υπό των υπόπτων κορωνοσερίφηδων και των συνεργούντων μητροπολιτών. Απεδείχθη αυτός τουλάχιστον ευαίσθητος, εξ ού και η δήλωσή του αναφέρθηκε στο λαβρο κήρυγμα του π. Βασιλείου Βολουδάκη.

      http://oimos-athina.blogspot.com/2020/04/blog-post_0.html

      Διαγραφή
  2. Λευκή κάλυψες τον μέσο Ορθόδοξο με τον λόγο σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή