Τετάρτη 29 Απριλίου 2020

ΕΝΑΠΟΚΕΙΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΕΧΤΟΥΝ ΝΑ ΦΥΛΑΚΙΣΤΟΥΝ!

ΑΥΤΟΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ!
ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;


Ο Ιταλός δημοσιογράφος και συγγραφέας Giulietto Chiesa: χτίζουν έναν νέο κόσμο.
Θέλουν τον πλήρη έλεγχο της ανθρωπότητας.
Όλοι οι άνθρωποι ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ.
Όποιοι δεν εμβολιαστούν δεν θα έχουν δικαίωμα ούτε μετακίνησης ούτε να βγουν από το σπίτι. Έχει ακυρωθεί το 60% της παραγωγής...πως θα ζήσει ο κόσμος;;;

Είναι δύσκολο να πούμε τι θα ακολουθήσει η κρίση, τι αλλαγές μας περιμένουν. Ένα πράγμα είναι σαφές σε όλους: ο κόσμος θα αλλάξει.

 Και είναι δύσκολο να μιλήσουμε για συγκεκριμένες συνέπειες, γιατί κανείς δεν έχει πραγματική εικόνα για το τι συμβαίνει. 

Τι προκάλεσε την επιδημία του κοροναϊού: δημιουργήθηκε τεχνητά και, ίσως, ακόμη και σκόπιμα εξαπλώθηκε; Δεν υπάρχουν απαντήσεις, υπάρχουν μόνο εικασίες και υποθέσεις.

Δεν γνωρίζουμε καν γιατί η λοίμωξη του ιού είναι τόσο άνιση. Στην Ιταλία,πλήττει ιδιαίτερα τους ανθρώπους στο βόρειο τμήμα της χώρας: στο Μιλάνο, τη Λομβαρδία, το Μπέργκαμο. Κανείς δεν καταλαβαίνει και δεν μπορεί να εξηγήσει γιατί υπάρχει. 

Δεν είναι επίσης σαφές γιατί η συχνότητα εμφάνισης και θνησιμότητας από αυτόν τον ιό είναι τόσο υψηλή στο βόρειο τμήμα της Ιταλίας, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάπτυξη και καλύτερες υποδομές, συμπεριλαμβανομένων αυτών της ιατρικής περίθαλψης. 

Πράγματι, στο νότο, στο κέντρο της Ιταλίας, οι υποδομές είναι πολύ λιγότερο ανεπτυγμένες, λιγότερο αποτελεσματικές από ό, τι στο βορρά, οπότε γιατί στο Βορρά ο αριθμός των θυμάτων παραμένει πολύ υψηλός; 

Μόλις παρακολούθησα τους αριθμούς: περισσότεροι από 500 άνθρωποι πέθαναν σε μια μέρα. Κανείς δεν καταλαβαίνει, κανείς δεν έχει απάντηση και εξήγηση γιατί είναι αυτή η κατάσταση και γιατί δεν είναι δυνατόν να μειωθεί η επίπτωση.

Ο φόβος προκαλείται επίσης από προβλέψεις που ισχυρίζονται ότι όταν η επιδημία υποχωρήσει και η κατάσταση ομαλοποιηθεί, θα ακολουθήσει ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας, το οποίο θα διαρκέσει αρκετούς μήνες, πιθανότατα τον Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο. 

Αυτό όμως σημαίνει ότι η κατάσταση γίνεται σχεδόν αφόρητη. Ήδη αυτή η παρατεταμένη καραντίνα, οι φόβοι της ασθένειας, η έλλειψη εργασίας επηρεάζουν τους ανθρώπους με τον πιο αρνητικό τρόπο. 

Και αν επέλθει και το δεύτερο κύμα; Αυτό θα έχει αναμφίβολα πολύ σοβαρές συνέπειες. Εξάλλου, όλα αυτά επηρεάζουν τον ψυχισμό, ο αριθμός των ψυχικών ασθενειών αυξάνεται τώρα, πολλοί τρελαίνονται. Και στο μέλλον, το μυαλό των ανθρώπων θα είναι θολό. Αυτή είναι μια τραγική κατάσταση.

Εκφράζω ανοιχτά την άποψή μου, έχω την εντύπωση ότι όλα αυτά τα γεγονότα δεν έγιναν από μόνα τους. Παρακαλώ σημειώστε ότι ο Bill Gates προωθεί ενεργά την ιδέα ότι όλοι οι πολίτες του κόσμου πρέπει να εμβολιαστούν, γιατί διαφορετικά αυτός ο ιός θα διαρκέσει για αρκετά χρόνια, τουλάχιστον δύο έως τρία χρόνια. 

Η ιδέα του υποχρεωτικού εμβολιασμού, η επίμονη συζήτηση για αυτό, είναι πολύ ανησυχητική είδηση, ένα τρομακτικό σύμπτωμα. 

Έχω την εντύπωση ότι υπάρχουν άνθρωποι με σημαντική δύναμη που επιδιώκουν της ριζική αλλαγή της ζωής των ανθρώπων στον πλανήτη,ακόμη κι αυτής ακόμη της συμπεριφοράς των ανθρώπων. 

Αυτή η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτήν στις ουτοπικές, πολύ τρομακτικές φαντασιώσεις των μυθιστορημάτων των Prevost, Huxley, Orwell και άλλων παρόμοιων. Και αυτή είναι η ιδέα του πλήρους ελέγχου της ανθρωπότητας.

Κάποιος μας χτίζει (σσ.πόσο ενδεικτικό είναι αυτό το ρήμα) έναν νέο κόσμο. Βλέπουμε ότι γίνεται μια προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου συστήματος – ενός κοινοτικού συστήματος, αυτό είναι μια νέα μορφή παγκοσμιοποίησης: όλοι οι άνθρωποι θα είναι υπό έλεγχο, όλοι οι άνθρωποι θα είναι αποκλεισμένοι από ελεύθερες, ανεξάρτητες ενέργειες, κάτω από ένα καπάκι, να το πούμε έτσι. 

Και όσοι δεν θα υποκύψουν σε αυτό θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τον έλεγχο, δεν θα θέλουν να μπουν στο σύστημα γενικής επιτήρησης, θα απομονωθούν από όλους τους άλλους! Θα γίνουν περιθωριακοί. 

Οι εφημερίδες γράφουν ήδη ότι είναι απαραίτητο να εισαχθεί ένα τέτοιο σύστημα, να ενσταλάξει στην κοινωνία την ιδέα και να πείσει ότι εάν ένα άτομο δεν εμβολιαστεί κατά αυτού του κοροναϊού, τότε αποτελεί απειλή για τους υπόλοιπους.

Και επομένως, δεν θα είναι σε θέση να εργαστεί, να μετακινηθεί, ούτε καν πεζός δεν θα μπορεί να εγκαταλείψει το σπίτι του.*

 Είναι καταθλιπτικό που κάποιος σχεδίαζε να χτίσει έναν κόσμο όπου αρκετά δισεκατομμύρια άνθρωποι θα είναι ουσιαστικά κρατούμενοι.

 Κρατούμενοι! Αυτό διεγείρει πολλούς, προκαλεί βάσιμους φόβους και ακόμη και ψύχωση: τι θα μας συμβεί;

Επιπλέον, ταυτόχρονα με αυτήν την καταστροφή που σχετίζεται με τον ιό, το μεγάλο ερώτημα είναι: πώς μπορεί ολόκληρος ο κόσμος (και η κρίση έχει επηρεάσει τις περισσότερες χώρες του κόσμου) να ζήσει σε μια κατάσταση όπου σχεδόν το 50-60% της παραγωγής ακυρώνεται;

 Οι επιχειρήσεις κλείνουν. Οι άνθρωποι δεν έχουν πουθενά να εργαστούν. Τώρα στην Ιταλία η κατάσταση είναι ακριβώς αυτή. Μιλώ για την Ιταλία, την κατάσταση την οποία γνωρίζω καλά. 

Πιστεύω όμως ότι στην Ισπανία, στη Γαλλία, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, σε πολλές χώρες, η κατάσταση θα είναι, ή ήδη είναι σχεδόν η ίδια – έχει συμβεί μια τεράστια μείωση της παραγωγής. 

Στην Ιταλία, 10 εκατομμύρια άνθρωποι δεν θα λάβουν μισθό σε ένα μήνα. Και πού μπορούν να πάρουν τα μέσα διαβίωσης για να ζήσουν στοιχειώδη;

Ρωτήσατε ποιες αλλαγές περιμένουν τον κόσμο. Φυσικά, ο κόσμος θα αλλάξει. Αλλά το ερώτημα είναι πόσο δραματικές θα είναι αυτές οι αλλαγές. Και το δεύτερο, όχι λιγότερο σημαντικό ερώτημα: αν θ’ ακολουθήσουν κοινωνικές αναταραχές και πόσο σοβαρές θα είναι. 

Πράγματι, εάν η ιταλική κυβέρνηση εντός δέκα ημερών, δηλαδή, δεν βρει επειγόντως τα χρήματα, δεν είναι γνωστό τι θα συμβεί στους δρόμους της χώρας. Οι άνθρωποι θα απεργήσουν. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν εισόδημα. Απολύτως Έχασαν το εισόδημά τους. 

Ολόκληρη η τουριστική βιομηχανία στην Ιταλία είναι σε παράλυση: όλα τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια είναι κλειστά. 60 εκατομμύρια άνθρωποι σχετίζονται κάπως με την τουριστική επιχείρηση. Πρόκειται για μια άνευ προηγουμένου κατάσταση, απλώς καταστροφική.

Θα εκφράσω την προσωπική μου άποψη: Είμαι πεπεισμένος ότι η επίθεση ιών οργανώθηκε και κατευθύνεται κατά της Κίνας. 

Και αυτή η επίθεση είναι στρατιωτικής τάξης, είναι μέρος ενός υβριδικού πολέμου, για τον οποίο μιλήσαμε περισσότερες από μία φορές. Και αυτός ο κόσμος, εκείνα τα άτομα και τα κράτη που αντιτίθενται στην Κίνα, δεν ηρεμούν, δεν υποχωρούν από τα σχέδιά τους. Η Κίνα εξακολουθεί να υπάρχει, είναι ισχυρή. 

Η Ρωσία υπάρχει. Μόλις τις προάλλες, ο Υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είπε: Η Κίνα είναι εχθρός μας. Και από αυτό προκύπτει ότι μπαίνουμε σε μια φάση υψηλής διεθνούς έντασης.

 Είναι σαφές ότι ένας τέτοιος συνδυασμός χρηματοπιστωτικών, οικονομικών, κοινωνικών, ενεργειακών και πετρελαϊκών κρίσεων με την πανδημία κοροναϊού μπορεί να οδηγήσει σε ξαφνική απότομη επιδείνωση της κατάστασης, επιδεινώνοντας τις σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Κίνας, μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ρωσίας, και ούτω καθεξής – μεταξύ άλλων χωρών. Οι αντιθέσεις αυξάνονται

Επομένως, η κατάσταση είναι τέτοια που δεν ανησυχώ μόνο, αλλά βλέπω όλα τα σημάδια ότι πρόκειται για στρατιωτικό-επιδημιολογικό και οικονομικό πόλεμο. Αυτό σημαίνει ότι η ισορροπία ισχύος θα αλλάξει δραματικά. 

Και, κατά πάσα πιθανότητα, θα δούμε μια διαφορετική, νέα γεωμετρική δομή της αντιπαράθεσης στον κόσμο. Αυτό δεν σημαίνει ότι κινούμαστε προς έναν πολυπολικό κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι ο κόσμος κινείται προς έναν νέο γύρο συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων.

Αυτή είναι πραγματικά μια τραγική εικόνα, αλλά μιλώ από την απομόνωση ως φυλακισμένος, σε συνθήκες που κανείς δεν μπορούσε καν να σκεφτεί πρόσφατα, που δεν υπήρχαν ποτέ πουθενά. Δεν μπορούσαμε να φανταστούμε μια τόσο καταθλιπτική κατάσταση. Και τώρα βρισκόμαστε σε αυτές τις συνθήκες. 

Στην πραγματικότητα, όλη η Ευρώπη βρίσκεται σε μια τέτοια κατάσταση. Και κανείς δεν έχει απάντηση: γιατί στη Λευκορωσία δεν υπάρχει αυτός ο ιός, γιατί στη Σουηδία, στις Κάτω Χώρες υπάρχουν λίγα κρούσματα, γιατί στη Ρωσία δεν υπάρχουν τόσοι πολλά, αλλά στη Γαλλία, την Ισπανία περισσότερα …

 Και ούτω καθεξής. Δεν ξέρουμε τι συμβαίνει! Εκφράζονται διάφορες εκδοχές, αλλά δεν έχει ακόμη επιτευχθεί σύνθεση…

Οι εξωτικές απόψεις φαινόταν να ακουγόταν ότι είχαμε χαλάσει τη φύση σε τέτοιο βαθμό που η στάση του ανθρώπου προς τη φύση είναι τόσο βάρβαρη σήμερα που αυτή η πανδημία είναι σε κάποιο βαθμό μια απάντηση της φύσης στην τρέλα μας. 

Εάν ο ιός δεν δημιουργήθηκε τεχνητά, το οποίο δεν μπορεί να αποκλειστεί, εάν δεν ήταν σκόπιμη ενέργεια, τότε είναι επίσης δυνατή η εκδοχή ότι πρόκειται για παράγωγο μιας αποκλίνουσας φύσης.

Πολλοί συμφωνούν επίσης ότι ένας από τους λόγους για μια τόσο ισχυρή εξάπλωση του ιού μπορεί να είναι η εισαγωγή της τεχνολογίας 5G. Κοιτάξτε, το Wuhan είναι το πιο κεντρικό μέρος για την εισαγωγή τεχνολογίας 5G στην Κίνα. 

Στην Ιταλία, στο Μιλάνο και στο Μπέργκαμο, όπου η ασθένεια επικρατεί ιδιαίτερα, υπάρχει επίσης το υψηλότερο επίπεδο ανάπτυξης της τεχνολογικής δομής πληροφοριών, των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων, για παράδειγμα. Ποιος ξέρει, είναι βάσιμες αυτές οι αιτιάσεις; Δεν έχουμε καμία εξήγηση.

Όλοι βλέπουμε μια ολόκληρη παλέτα ερμηνειών και εκδόσεων πολλαπλασιάζεται κάθε μέρα, αλλά κανείς δεν μπορεί να δώσει μια πειστική, αιτιολογημένη απάντηση σε πολλές ερωτήσεις. Ζούμε σε μια κατάσταση απόλυτης αβεβαιότητας. 

Και αυτό από μόνο του είναι επικίνδυνο, γιατί προκαλεί στους ανθρώπους φόβο και μια αίσθηση ανασφάλειας. (συνέντευξη του Giulietto Chiesa λίγες μέρες πριν τον θάνατο του που μετέδωσε τα τελευταία 24ωρα σχεδόν σύσσωμος ο ρώσικος τύπος…

Πρόλαβε κι αποτύπωσε αυτή τη νέα πραγματικότητα.Eντύπωση προκαλεί ο απροσδόκητος χαμός του ενώ το πνεύμα του δείχνει την ζωτικότητά του λίγο πριν το μοιραίο.Η αιτία του θανάτου του παρέμενε ανεξακρίβωτη ως χθες)…

H ελευθερία είναι πιο φτωχή μετά τον πρόσφατο θάνατο (26/4/20) του 79χρονου Giulietto Chiesa του διακεκριμένου Ιταλού δημοσιογράφου,πολιτικού και συγγραφέα -σημαντικό το βιβλίο του 2002,”La Guerra Infinita”-ιδρυτή της Pandora TV. Εργάστηκε μεταξύ άλλων σε La Stampa και Tg1….Ανταποκριτής στο Αφγανιστάν και απεσταλμένος της L’Unità στη Μόσχα.

Ο Giulietto Chiesa ήταν ένας από τους μεγαλύτερους γνώστες της πολιτικής και κοινωνικής ιστορίας της Ρωσίας.Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων σχετικά με τη Σοβιετική Ένωση και τη Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν.

*ο ‘Ακης Σκέρτσος πριν λίγο είπε ότι η πλήρης κανονικότητα δεν μπορεί να επανέλθει πριν το εμβόλιο.



ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Ο υπέρτιτλος και ο τίτλος είναι του ιστολογίου μας, ενώ ο κανονικός τίτλος του άρθρου είναι με κόκκινα γράμματα κάτωθεν της φωτογραφίας 

1 σχόλιο:

  1. Οι λαοί χωρίς ηγέτες ικανούς, καθαρούς και άξιους, είναι πρόβατα χωρίς ποιμένα: περιπλανώνται και περιφέρονται, και στο τέλος τα τρώει ο λύκος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή